Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-02, 23:43   #2011
Małgosia89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
a gdzie Ty pracujesz? Tzn czym sie zajmujesz?
jestem testerką oprogramowania

Nasz mały cud...

Edytowane przez Małgosia89
Czas edycji: 2015-06-02 o 23:50
Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 23:49   #2012
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
eeee fajnie

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 23:57   #2013
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Chowanna- po 1h i 2h powinno byc do 139. Od 139 do 199 to nieprawidłowa glikemia. Powyżej 200 cukrzyca. Pewnie będziesz musiała powtórzyć krzywa a na razie lekarz zleci dietę.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
No patrz, a mi lekarz powiedział, że niepokojące są wyniki pow 92 na czczo, po 1h 180, a po 2 h pow. 153. Ale nie upieram się przy swoim, bo się na tym nie znam

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Hej,
wie któras czy można gdzieś dokupić te nakładki do laktatora ręcznego?

Pożyczony mam i mi ich brakuje.
Nakładki na piersi, tak? Czy jaka część? I jakiej firmy masz laktator? Myślę, że spokojnie gdzieś je znajdziesz, ja do Medeli dokupowałam, chyba w jakiejś aptece internetowej.

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Dzieki malgosia za kciuki
mam obserwowac moje guzy . Za 3 tyg kontrola u hematologa znow
Ale mówił coś więcej lekarz, czy tylko obserwować i nic więcej na razie?

Cytat:
Ja mam znowu od paru dni jakies huśtawki nastrojow. Teraz siedze i rycze i smutno mi, boje sie co to będzie jak pojawi sie dziecko czy dam rade, czy dogadam sie z TZtem Teraz przez ten remont czuje, ze mniej jest bliskości w naszym zwiazku. Pelno obowiazkow, brak czasu na odpoczynek. W pracy tez stresujaco, duzo projektów... czuje ze powoli nie daje rady z tym wszystkim
Tak to jest, raz lepiej raz gorzej... Będzie ok, wszystkie damy radę Tylko trzeba się nastawić, że czasu dla siebie i tżta będzie mniej niż zwykle.
Może kilka dni wolnego byś wzięła, odpoczęła trochę?
Też miewam takie dni i humory, pewnie to hormony, ale i po prostu zmęczenie czasem robi swoje...

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Dla mnie baba za kierownicą to takie rasowe ciele, które jedzie z nosem przy szybie i świata poza sobą nie widzi. Kiedyś jechałam sobie lewym pasem (wyprzedzzałam), miałam zielone więc nie zwalniałam. Z prawej strony wyjechało babsko i od razu na mój lewy pas. Po co patrzeć? Dobrze, że miałam gdzie uciekać. Jezu jaka dostała wiązankę przez okno i ją strąbiłam. A czemu tak wjechała? Bo jakieś 2 km dalej było rondo i ona skręcała w lewo Oczywiście ruch praktycznie zerowy, więc zmienić pas można było milion razy. Ale takimi cielakami są też faceci, więc nie ma co generalizować, ale kobiet chyba jednak jest więcej.
Daj spokój, ja ostatnio jechałam na zielonym przez rondo na wprost, też nie zwalniałam, bo je widziałam już od dawna, droga dosyć pusta, a tu nagle kątem oka widzę, jak pod prąd prosto w mój lewy bok jedzie kobieta.... Miałam już śmierć w oczach, na dodatek jechałam z Młodą Dobrze, że jechała wolno i chyba trochę spanikowała jak ktoś na nią zaczął trąbić, w lusterku widziałam, że się zatrzymała całkiem.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Nie, fajnie mi się z nim raczej jeździ, jedynie przy parkowaniu są małe spiny ale to raczej wynikające z błędnej komunikacji. Jest bardzo cierpliwy i spokojny.

Kurde, ja muszę mieć wodę od dziecka bardzo dużo piję i wiecznie mnie suszy. Nie wyobrażam sobie, że miałabym rodzić i nie mogła się od czasu do czasu napić łyczka. Zawsze mam przy sobie jakąś szklankę czy butelkę, a przy wysiłku to już w ogóle... w czym to w zasadzie przeszkadza?
E tam, mnie położne powiedziały, żebym jak mam ochotę to piła. Oczywiście nie całą 2l butlę od razu, ale po łyku-dwóch mogę pić jak mam ochotę. Też sobie nie wyobrażam przy takim wysiłku i zmęczeniu nie móc łyknąć wody.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 00:01   #2014
bianeczkaa
Zakorzenienie

Jezu, pod prąd na rondzie..... Ok, rozumiem, wjechać w ulicę jednokierunkowa jak sie nie wie, ale ronda wszędzie są takie same :/

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 00:08   #2015
grita
Rozeznanie

Cytat:
Jezu, pod prąd na rondzie..... Ok, rozumiem, wjechać w ulicę jednokierunkowa jak sie nie wie, ale ronda wszędzie są takie same :/
Maskara... naprawdę nie wiem jak ona to zrobiła, bo tam normalnie stały samochody na czerwonym świetle wcisnęła się jakoś czy stała tam i zawróciła
do tej pory nie wiem jak ona dała radę i jednokierunkową też by zrozumiała, czasem się ze stresu na znak nie zwróci uwagi, no cokolwiek. Ale tutaj to naprawdę było przegięcie.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Upiekłam niedawno to ciasto z budyniową pianką, czekam aż przestygnie trochę i muszę spróbować. Dałam maliny i borówki
To nic, że dupa rośnie, ale nie mogę się doczekać
Stary 2015-06-03, 00:16   #2016
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Dzia

Pytanie z doopy :

Czy wy wszystkie macie już na brzuchu od pępola w dół tą linea nigrę (czarną krechę). Ja nie mam nic i ani widu ni słychu. nie wiem czy to normalne,czy to każda kobita w ciaży ma. trochę się niepokoję,mój lekarz to chłop i jego niektóre moje pytania wysadzają w kosmos (tak czuję),nie chcę sie jego o to pytać,wolę was Babuny drogie

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

ale dupę-Dupę

czy dupę-Bożenę?

ja zaczynam puchnąć i źle sie z tym czuję,od kilku dni u nas gorąco,parno i duszno i zbiera sie na mega burzę i na zbieraniu się kończy. już chce urodzić

Nie mam, w pierwszej ciazy pozno sie pojawila. Za to pepek jest juz od dawna wypukly - wczesniej niz w poprzedniej
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 00:31   #2017
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie mam, w pierwszej ciazy pozno sie pojawila. Za to pepek jest juz od dawna wypukly - wczesniej niz w poprzedniej
Też jeszcze nie mam. Jedynie bardzo pociemniały mi sutki, ale linia jeszcze się nie pojawiła.

A ciasto wyszło zarąbiste Gdyby nie fakt, że to na urodziny Młodej, to chyba bym pół blachy zjadła
Za waszą inspiracją zrobiłam też leczo na jutro, wyszło pycha, ale nie mogę jeść, bo od razu mam zgagę
Stary 2015-06-03, 00:49   #2018
AaaMarta
Zadomowienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
No patrz, a mi lekarz powiedział, że niepokojące są wyniki pow 92 na czczo, po 1h 180, a po 2 h pow. 153. Ale nie upieram się przy swoim, bo się na tym nie znam

Nakładki na piersi, tak? Czy jaka część? I jakiej firmy masz laktator? Myślę, że spokojnie gdzieś je znajdziesz, ja do Medeli dokupowałam, chyba w jakiejś aptece internetowej.

Ale mówił coś więcej lekarz, czy tylko obserwować i nic więcej na razie?

Tak to jest, raz lepiej raz gorzej... Będzie ok, wszystkie damy radę Tylko trzeba się nastawić, że czasu dla siebie i tżta będzie mniej niż zwykle.
Może kilka dni wolnego byś wzięła, odpoczęła trochę?
Też miewam takie dni i humory, pewnie to hormony, ale i po prostu zmęczenie czasem robi swoje...

Daj spokój, ja ostatnio jechałam na zielonym przez rondo na wprost, też nie zwalniałam, bo je widziałam już od dawna, droga dosyć pusta, a tu nagle kątem oka widzę, jak pod prąd prosto w mój lewy bok jedzie kobieta.... Miałam już śmierć w oczach, na dodatek jechałam z Młodą Dobrze, że jechała wolno i chyba trochę spanikowała jak ktoś na nią zaczął trąbić, w lusterku widziałam, że się zatrzymała całkiem.

E tam, mnie położne powiedziały, żebym jak mam ochotę to piła. Oczywiście nie całą 2l butlę od razu, ale po łyku-dwóch mogę pić jak mam ochotę. Też sobie nie wyobrażam przy takim wysiłku i zmęczeniu nie móc łyknąć wody.

Miałam w niedziele bardzo podobną sytuację, z tym, że to miało miejsce na skrzyżowaniu z 3 pasami w każdym kierunku. Gość jak gdyby nigdy nic wjechał pod prąd, po czym zawrócił po kilkudziesięciu metrach i ustawił się za nami do skrętu

Położyłam się ok 19 na krótką drzemkę i obudziłam dopiero przed chwilą. Poczekam aż mąż wróci z treningu i idę dalej spać. A jutro rano glukoza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez AaaMarta
Czas edycji: 2015-06-03 o 00:52
AaaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 01:55   #2019
Panna Izabela
Zakorzenienie

Ale nasmarowałyście, dajcie spokój...

Ja już u rodziców, nie mogę zasnąć bo mi mała gmera w pęcherzu. Jak miałam gadanie, że nie spaceruję, tak teraz mi karzą leżeć cały czas
Obejrzałam ciuszki dla małej, na szczęście mało jest takich, których nie założę bo są np za bardzo chłopięce jak dla mnie. Cała torba ciuchów jutro a właściwie dziś jedziemy na zakupki, dwie hurtownie odwiedzimy. Oby było nasze łóżeczko....

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Tez mi sie tak wydaje... zreszta wole sie chyba pomeczyc ze stanikiem niz pozniej lamentowac ze mam zwisy po pepek ;-)
Wiadomo, że to lepsze wyjście
Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja juz po solidnym kielichu glukozy troche mdli, ale na razie nie jest źle
Nie strasz, ja niedługo będę robić...

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja jeżdżę właśnie autem z kamerą z tyłu, wcześniej w poprzednim samochodzie były czujniki i kamera jest zdecydowanie lepsza. Bo po prostu widzisz wszystko jak na dłoni, tył, tylnie boki. Czujniki często łapały mi np krzaki czy jakieś choinki, że niby juz jest koniec, a tylko jedna jakaś gałązka wystawala. No i na kamerze widzę wszystko co się dzieje, zbliżających się ludzi itd, w sumie mieliśmy do wyboru czujniki czy kamera i dobrze że wzięliśmy te kamerkę, bo tak jak w kombi było dosyć dobrze widać tył to tak teraz w sedanie ta kamerka się naprawdę dobrze spisuje i jest praktycznie niezbędna. Sam Tż przyznał że w tym modelu ciężko bez czujnika czy kamerki.

U mnie zaczyna się kolejny dzień upału.
Dziś mamy 3 rocznicę ślubu czas leci jak szalony... I z wieczora idę na szkołę rodzenia, zobaczymy czy czegoś się dowiem
Gratuluję 3 rocznicy!!!
Cytat:
Spanie w staniku na początku to właściwie jedyna opcja, chyba że się nie karmi piersią. Na początku mleko leci ot tak, nie tylko przy karmieniu, więc na noc obowiązkowo wkładki laktacyjne. Potem już się wszystko reguluje, piersi też tak nie nabrzmiewają od mleka, i stanik rzeczywiście nocą niepotrzebny.

Ja wszystko prałam wiele razy, mam cały zestaw po córce, więc prałam go przed zapakowaniem do worka i wyniesieniem na stryszek, w wakacje jak będę prać wszystko też na pewno je odświeżę. Nic się z nimi nie działo.
Ok tylko ja myślałam bardziej o takim spaniu w biustonoszu bez ciąży i dziecka, tylko tak normalnie
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Chodzi mi o sam ochraniacz i rożek. , bo są usztywniane i zastanawiam się jak będzie wyglądać po praniu
Ja mam rożek usztywniany, ale żeby go uprać muszę wyjąć usztywnienie bo to dykta jakaś jest
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Wiele kobiet nie myśli o tym co by było gdyby nie były nacięte. Poczytaj sobie jeden artykuł gdzie wypowiada się położna. Babki które nie chciały być nacięte rozerwalo je i paręnaście przypadków że aż po sam odbyt i to jest dopiero masakra. Po takim konkretnym rozerwaniu babki nie potrafią trzymać kupy :/

Wiele kobiet narzeka , a chyba nie biorą pod uwagę też pozytywnych stron tego.

Mnie np samo nacinanie i szycie nie bolało w ogóle. , inne boli.. ale gdyby pomyśleć sobie co by było gdyby tego nie zrobiły, to już żadna nie myśli
Jasne, że jak są wskazania, to lepiej ciąć. Ale jak wszystko jest ok i nie ma potrzeby, to po co??

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Niedawno ktoś tu pisał o sosach do szaszłyków, musztardowy i chyba czosnkowy, mogę prosić o przepis? ;P brakuje mi pomysłów na te sosy, a nie pamiętam kto u o tym wspominał.
Przecież to wystarczy czosnek z jogurtem i już jest sos
Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Nareszcie wracam do Was my juz po slubie wszystko wyszlo super tylko gosci mielismy jeszcze przez tydzien i nie bylo czasu na nic szczerze mowiac oboje z tz odetchnelismy jak sobie wszyscy pojechali ! Chlopaki wrocili dzis do szkoly po feriach wiec wreszcie mam choc chwile dla siebie. Jak czytam ze u ktorych z Was juz 30 tydzien to nie moge po prostu uwierzyc ja sie czuje ociezala i zmeczona na plusie 18 kg ... na szczescie w koncu zaczelam macierzynski wiec chociaz tyle dobrze.
Wszystko się udało? Gratuluję
Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
przepiekne zdjecie! ja normalnie nie lubie usg 3d, ale wczoraj lekarz wlaczyl na chwile, synek akurat ziewal, piekne to bylo

moi chlopcy w 24 tyg jeden wazy 638g a drugi 628g. Juz dobrze ponad kilogram razem maja, a przytylam na razie 8kg.
Zgadzam się, piękne foto!
Cytat:
Czy kazdej ciezarnej wychodzi pepek ? Bo moj to juz plaski prawie jest a tak nie chce miec tego wystajacego.
Mi wystaje niestety.
Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Ja bede uzywac persil non bio w sumie juz od jakiegos czasu go uzywam tak wiec nie bede sie bawic w pranie rzeczy w osobnych proszkach tylko wszystko w jednym wlasnie w tym persilu bo mi podpasowal
My też będziemy prać w jednym, tym dla dzieci

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Mój wklesly jeszcze tylko taka wielka dziura

A więc od rana byliśmy oglądać mieszkanie i byliśmy zdecydowani na jedno ale parka przed nami się zdecydowała w trakcie naszego oglądania wiec przepadło . Mamy jedne które jest mega w słabym stanie ale na parterze, jest ciemne musimy kupić lodówkę i pralkę i umeblować wszystkie pokoje. Jedyne co na plus to szafa komandor w przedpokoju ogródek i balkon i ze na parterze. Jedno było fajne ale kuchnia była wielkości 1m2. Jeszcze jedno znalazłam ale na 3 piętrze i z nieruchomości nie może się koleś do niego dodzwonić, ale jest ładne naprawdę odmalowane.. tylko tylko te 3 piętro. .
Chce się ten rok pomęczyć i kupić swoje m3... ale rok jakoś trzeba mieszkać..
Jak to tylko na rok, to bym brała to z kuchnią. Moja pewnie nie jest większa...
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
ooo rany, czy u Was też jest tak gorąco?
ja pierdziele, siedzę w domu nie wynurzam się na razie. Coś czuję, że to będzie długie lato..

Pytanko mam: robiłam badanie ogólne moczu po tygodniu od zapalenia pęcherza ?(brałam leki, miałam spr czy pomogły" - białka nie ma, erytrocytów też nie, jedynie bakterie - liczne. Na wynikach sprzed 2 miesięcy też tak mam i wtedy lekarz nic nie mówił. To znaczy, że jest ok czy nie?
A ja bylqm w sweterku, jednak to dla mnie nie upał jeszcze
Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w którym tygodniu zaczynacie pakować torbę do szpitala ?

Ja w lipcu lub pod koniec czerwca.
Cytat:
trzymajcie kciuki. Jade do tego hematologa ta nazwa kijarzymi sie źle. Boje sie.
3mam. Ja mam.warszawskich fajnych hematologów

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Cze! Mamuśki

Mam wyniki z wczorajszych glukoz i innych labolatoryjek

na czczo : 71
po 1 h : 93
po 2 h : 104
Nie mam zakresu referencyjnego do glukozy i stad pytanie- czy to są wyniki ok?

aha TSH2,33 mlU/l (zakres ref. 0,27-4,20) to też wporzo?

i mam początek anemii,jutro mam wizytę to pewnie mi ferrum zapisze.przyznam się jem mało mięsa bo mni ejakoś odrzuca od niego znowu od kilku tygodni, buraka nie tkne bo się shafcę-nie nawidzę buraków więc pewnie będę musiała łykać tablety żelazne.Młoda ze mnie wysysa namiętnie pierwiastki,najwięcej magnezu,biore od dwóch m-cy dużą jego dawkę zaleconą przez gina na te moje skórcze łydek i stóp każdej nocy ale od jakiegoś tygodnia to już jest nie do wytrzymania.między 4 a 6 rano dosłownie-WYKRĘCA MI STOPY i ból łydek jest taki okropny a one same jak kamienie,że juz nie mogę wytrzymać.
Natka pietruszki, kakao, łosoś, suszone owoce... I ogranicz kawę i herbatę i colę

Cytat:
Jezu, jak tak czytam, to się modlę, aby moje dzieci nie wdały się w którąkolwiek z babek albo ciotkę, bo to będzie katastrofa. A już najgorzej to w teściową. Strach z nimi jeździć. Teściowa to całe życie jeździ, jakby wczoraj zdała prawko, do miasta nie pojedzie wcale. Moja m to czasem jak jedzie, to mnie krew zalewa, sierotyzm pełna gębą i jeszcze ma czaem takie odruchy, jakby nie wiedziała, co ma zrobić, a szwagierka zero wyobraźni, a parkowanie to już chyba całkowicie pominęli na kursie, ale jej chłopak nie jest lepszy. Jeździ tak przepisowo, że już bardziej nie można....raz z nim jechałam i aż choroba lokomocyjna mi powróciła.
Ja tam też jestem złym kierowcą. Byłabym całkiem całkiem, gdybym jeździła. Ale z tż idzie szybciej, łatwiej, zresztą w ciągu dnia i tak on auto zabiera. Po wawie jeździłam kilka razy tylko. Jakbym poćwiczyła byłoby ok ale ja tam rozumiem kiepskich kierowców. Bardzo lubię siedzieć za kółkiem ale kompkeksy mam ogromne, że ktoś się będzie śmiał, że mnie strąbi, że popełnię błąd. I niestety nie jest to łatwe do zwalczania. Ale może kiedyś się przełamię i nikt nie będzie źle o mnie pisał na forach

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 06:24   #2020
Blondynka17
Zadomowienie

Czy tylko ja dzisiaj spać nie mogłam ? Od 4 rano oczy jak 5 zl 😐 pewnie zasluga łysego 😉
Do tego pierwszy raz poczulam jak młody ma czkawke w nocy, chyba z 3 razy wracała

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-03 o 06:31
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 06:53   #2021
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Czy tylko ja dzisiaj spać nie mogłam ? Od 4 rano oczy jak 5 zl 😐 pewnie zasluga łysego 😉
Do tego pierwszy raz poczulam jak młody ma czkawke w nocy, chyba z 3 razy wracała
Ja po napisaniu posta poszłam spać i właśnie mam pobudkę, bo rodzice i dzieciaki się szykują do wyjścia i Wiki jakaś taka w babcię chyba bo postanowiła sobie chyba potańczyć z rana

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-03, 06:59   #2022
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja po napisaniu posta poszłam spać i właśnie mam pobudkę, bo rodzice i dzieciaki się szykują do wyjścia i Wiki jakaś taka w babcię chyba bo postanowiła sobie chyba potańczyć z rana

Moj bąbel tez dzis od rana dyskoteka 😁
Stary 2015-06-03, 07:00   #2023
owieczkaa
Zakorzenienie

Po raz pierwszy od tygodnia się wyspałam mimo wczesnej pobudki i od razu humorek lepszy.
agu - mam te spodnie na sobie co wczoraj kupiłam, mogę Ci fotkę wrzucić.

Cytat:
Dla mnie baba za kierownicą to takie rasowe ciele, które jedzie z nosem przy szybie i świata poza sobą nie widzi. Kiedyś jechałam sobie lewym pasem (wyprzedzzałam), miałam zielone więc nie zwalniałam. Z prawej strony wyjechało babsko i od razu na mój lewy pas. Po co patrzeć? Dobrze, że miałam gdzie uciekać. Jezu jaka dostała wiązankę przez okno i ją strąbiłam. A czemu tak wjechała? Bo jakieś 2 km dalej było rondo i ona skręcała w lewo Oczywiście ruch praktycznie zerowy, więc zmienić pas można było milion razy. Ale takimi cielakami są też faceci, więc nie ma co generalizować, ale kobiet chyba jednak jest więcej.
O taaaak, na fotelu jak na krześle, ręce kurczowo na kierownicy (nawet jak stoi na światłach ).
A taką sytuację jak Ty to miałam już ze 3 razy, powód zawsze ten sam jak u Ciebie. Za pierwszym razem uciekłam na pas zieleni, skończyło się naprawą opon, felg i zawieszenia bo wjechałam na krawężnik wysokości 30 cm przy 60 km/h. Teraz już mam w d i jadę na dzwon jak ktoś mi tak wyjedzie, nie będę sama za to płacić.
Cytat:
To drugie auto to właśnie stara skoda, ale nie nasza, teścia. Mąż nią teraz jeździł bo teściowie są na wczasach. A tak to nie będę mogła, bo teściu mi zwyczajnie nie da albo kupimy mi jakiegoś złoma, albo nie będę jeździć wcale.
To bardzo smutne co piszesz. Szkoda żeby takie głupoty zrobiły z Ciebie niedzielnego kierowcę. To może faktycznie pogadajcie o tym ile jesteście w stanie wydać na drugi samochód?
Cytat:
Ooooo muszę pamiętać! Mój mąż jest programistą i często mi to każe robić (a nie znoszę tego), teraz mu powiem żeby Tobie zlecił Jakby co to się mogę odezwać na priv w tej sprawie?

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-06-03 o 07:01
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 07:00   #2024
meneq
Zakorzenienie

Mowicie, ze pelnia byla? To moze dlatego corka tak slabo spala mimo totalnego zmeczenia
Stary 2015-06-03, 07:07   #2025
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Mowicie, ze pelnia byla? To moze dlatego corka tak slabo spala mimo totalnego zmeczenia
Byla byla, moj Tz lubi spać przy odslonietej rolecie, lysy walil jak latarnia 😉
Stary 2015-06-03, 07:09   #2026
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
O taaaak, na fotelu jak na krześle, ręce kurczowo na kierownicy (nawet jak stoi na światłach ).

A taką sytuację jak Ty to miałam już ze 3 razy, powód zawsze ten sam jak u Ciebie. Za pierwszym razem uciekłam na pas zieleni, skończyło się naprawą opon, felg i zawieszenia bo wjechałam na krawężnik wysokości 30 cm przy 60 km/h. Teraz już mam w d i jadę na dzwon jak ktoś mi tak wyjedzie, nie będę sama za to płacić.

To bardzo smutne co piszesz. Szkoda żeby takie głupoty zrobiły z Ciebie niedzielnego kierowcę. To może faktycznie pogadajcie o tym ile jesteście w stanie wydać na drugi samochód?

Ooooo muszę pamiętać! Mój mąż jest programistą i często mi to każe robić (a nie znoszę tego), teraz mu powiem żeby Tobie zlecił Jakby co to się mogę odezwać na priv w tej sprawie?

U mnie tez sa rajdowcy, najgorsi sa kierowcy lekkich samochodow, tzw kei. To pedzi i nic nie mysli. Tym gorzej jest z mysleniem u kierowcow, bo tu niemal wszyscy automatami jezdza. A najlepsze dwie sytuacje to takie, ze przy zielonej strzalce do lewoskretu, koles skrecal z prawego skrajnego pasa. Lub na duzych skrzyzowaniach mamy swiatla takie, ze na gorze sa tradycyjne zielone, zolte i czerwone a pod spodem zapalaja sie zielone strzalki dla odpowiednich kierunkow jazdy. I np moga sie zapalic skret w lewo i jazda prosto, poznien zolte na gorze i czerwone, by zapalila sie zielona strzalka dla skretu w lewo, kiedy gasnie znow zapala sie zolte i czerwone (jak wiadomo na zoltym niby mozna przejechac), wiec potrafia ruszyc przy gasnacym swietle dla lewoskretu samochody na pozostalych pasach. Tu jest obowiazek wyraznego oznaczenia samochodu swiezoupieczonego kierowcy przez rok od zdobycia prawka. Ludzie starsi dobrowolnie oznaczaja - wtedy wszyscy na takich jeszcze bardziej uwazaja. No i co jakis czas prawo jazdy trzeba odnawiac, rowniez ludzie mlodzi, sa badania, kursy, powtorki egzaminow, pierwszy raz ok po 2latach. Jesli jezdzilo sie bezwypadkowo, to przedluzaja na kolejne 5
Stary 2015-06-03, 07:11   #2027
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Po raz pierwszy od tygodnia się wyspałam mimo wczesnej pobudki i od razu humorek lepszy.
Ja o dziwo tez wyspana mimo ze tak krotko spalam ☺
Wlasnie robie nalesniki z truskawkami i bananami na sniadanie ☺ktos sie przylaczy 😉😀
Stary 2015-06-03, 07:12   #2028
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Byla byla, moj Tz lubi spać przy odslonietej rolecie, lysy walil jak latarnia

U nas raczej lampa na klatce przeszkadza; niestety ksiezyca nie widac z okien

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
Ja o dziwo tez wyspana mimo ze tak krotko spalam
Wlasnie robie nalesniki z truskawkami i bananami na sniadanie ktos sie przylaczy

Dwa poprosze ;-)
Stary 2015-06-03, 07:32   #2029
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
U nas raczej lampa na klatce przeszkadza; niestety ksiezyca nie widac z okien

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Dwa poprosze ;-)
Mówisz i masz 😆☺
uploadfromtaptalk1433309526383.jpg
Stary 2015-06-03, 07:41   #2030
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz i masz
Załącznik 5991513

Dzkb. Niestety zdjecia nie widze.
Stary 2015-06-03, 07:47   #2031
czarownica_tea
Zakorzenienie

Grita- masz racje sa nowe wytyczne WHO. Wczoraj je przeczytałam. Jako ze ginekologia to nie moja dziedzina to pamiętałam te sprzed lat. Dlatego nie robi sie już obciążenia 50 tylko daje sie wszystkim 75. I wartości sa takie jak napisałaś.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 07:51   #2032
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Moj bąbel tez dzis od rana dyskoteka 😁
Widać już zaczęły dzieci długi weekend
Cytat:
Ja spałam 3h z kawałkiem i póki co czuję się wyspana, ale pewnie za jakieś 15min będzie kryzys.
Cytat:
Wlasnie robie nalesniki z truskawkami i bananami na sniadanie ☺ktos sie przylaczy 😉😀
Ja poproszę też, nie chce mi się robić śniadania i chyba męża zagonię, niech mi robi. Nie wyspał się biedak, a urlop ma - śmiałam się, niech się przyzwyczaja że na urlopie się nie śpi jak się dzieci ma
Cytat:
Mówisz i masz 😆☺
Załącznik 5991513
Oooo jakie one pyszne z wyglądu są!!!
Chciałabym umieć tak przygotowywać dania, moje wszystkie są na smak ale nigdy na wygląd...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-03, 07:53   #2033
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tu jest obowiazek wyraznego oznaczenia samochodu swiezoupieczonego kierowcy przez rok od zdobycia prawka. Ludzie starsi dobrowolnie oznaczaja - wtedy wszyscy na takich jeszcze bardziej uwazaja. No i co jakis czas prawo jazdy trzeba odnawiac, rowniez ludzie mlodzi, sa badania, kursy, powtorki egzaminow, pierwszy raz ok po 2latach. Jesli jezdzilo sie bezwypadkowo, to przedluzaja na kolejne 5
U nas niby też ma to być ale się zastanawiam nad praktycznością tego rozwiązania - co jak ktoś pożycza samochód? Chyba jakaś "mobilna" plakietka musi być bo np. ojciec nie pozwoliłby mi obkleić swojego samochodu jak zwykle jeździ nim on a ja pożyczam raz od wielkiego dzwonu
Z odnawianiem prawa jazdy też powinni to u nas zrobić, szczególnie dla "wysokowypadkowych" i starszych ludzi. Niektórzy przeceniają swoje umiejętności (jak np. ten pan z legendarnego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=4pCfmqO197A)
Cytat:
Wlasnie robie nalesniki z truskawkami i bananami na sniadanie ☺ktos sie przylaczy ����
Podziwiam Cię że chce ci się odwalać takie pichcenie od rana Ja idę zjeść chleb z torebki

Czas edycji: 2015-06-03 o 07:55
Stary 2015-06-03, 07:56   #2034
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Widać już zaczęły dzieci długi weekend

Ja spałam 3h z kawałkiem i póki co czuję się wyspana, ale pewnie za jakieś 15min będzie kryzys.

Ja poproszę też, nie chce mi się robić śniadania i chyba męża zagonię, niech mi robi. Nie wyspał się biedak, a urlop ma - śmiałam się, niech się przyzwyczaja że na urlopie się nie śpi jak się dzieci ma

Oooo jakie one pyszne z wyglądu są!!!
Chciałabym umieć tak przygotowywać dania, moje wszystkie są na smak ale nigdy na wygląd...

no te akurat smakowaly pysznie to pewnie zasluga nutteli ;-) ale niestety czesto mam tak ze staram sie cos upichcic co mi smakowalo w restauracji cuduje nad daniem wyglada si a smakuje znosnie i daleko od oryginalu 😂
Stary 2015-06-03, 07:59   #2035
melawen
Rozeznanie

Cytat:
To drugie auto to właśnie stara skoda, ale nie nasza, teścia. Mąż nią teraz jeździł bo teściowie są na wczasach. A tak to nie będę mogła, bo teściu mi zwyczajnie nie da albo kupimy mi jakiegoś złoma, albo nie będę jeździć wcale.
Tylko nie odkładaj prawka na półkę,bo będzie tylko gorzej. Jak macie namiar na koncie to można kupić, jak nie to musisz haratac
jego cacko

Cytat:

Daj spokój, ja ostatnio jechałam na zielonym przez rondo na wprost, też nie zwalniałam, bo je widziałam już od dawna, droga dosyć pusta, a tu nagle kątem oka widzę, jak pod prąd prosto w mój lewy bok jedzie kobieta.... Miałam już śmierć w oczach, na dodatek jechałam z Młodą Dobrze, że jechała wolno i chyba trochę spanikowała jak ktoś na nią zaczął trąbić, w lusterku widziałam, że się zatrzymała.
Mi się z 3 razy w życiu zdarzyło widzieć takiego agentaw tym raz na jednym z dużych rond w Krakowie. 2 razy na ekspresowce jadącego pod prąd. A takie zajezdzanie jak pisała Bianeczka to przynajmniej raz dziennie. Dojeżdżam 7.5 km codziennie do pracy i jak przynajmniej jeden mi tak nie zrobi to jestem zdziwiona. Potem wychodzę z pracy w dobrym humorze a zanim dojadę do domu to już mi nerwy skaczą.
Ale dziewczyny, które jeżdżą po Wawie pewno mają to samo.
Duże miasto to zupełnie inna jazda i jak ktoś nie ma doświadczenia to często jest problem. Mnie Kraków nauczył parkować równolegle na tzw. Dotyk; ) inaczej ciężko było mi znaleźć miejsce pod blokiem
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 08:01   #2036
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
no te akurat smakowaly pysznie to pewnie zasluga nutteli ;-) ale niestety czesto mam tak ze staram sie cos upichcic co mi smakowalo w restauracji cuduje nad daniem wyglada si a smakuje znosnie i daleko od oryginalu 😂
Ja tych restauracyjnych to nawet nie próbuję naśladować, nawet bym nie wiedziała co i jak przy niektórych daniach. Chociaż jak oglądam np kuchenne rewolucje to czasem mam ochotę spróbować naśladować

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-03, 08:02   #2037
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Duże miasto to zupełnie inna jazda i jak ktoś nie ma doświadczenia to często jest problem.
A mi się w Warszawie dobrze jeździ bo wszystkie chwyty dozwolone A tu w Gdańsku ludzie mają zwyczaj zostawiać sobie przed sobą np. 100 metrów i mają pretensje jak w tą dziurę wjedziesz bo im "zajechałeś drogę" No i ruszają ze świateł jak na urlopie. Zielone się świeci od pół godziny a ten się uczy obsługi drążka zmiany biegów, kota można dostać.
A i zapomniałam o "elkach" w centrum miasta. Ja rozumiem, że gdzieś się muszą uczyć ale czy naprawdę niezbędne jest wciskanie osoby na 5 godzinie jazd pod dworzec główny?

Czas edycji: 2015-06-03 o 08:04
Stary 2015-06-03, 08:05   #2038
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
U nas niby też ma to być ale się zastanawiam nad praktycznością tego rozwiązania - co jak ktoś pożycza samochód? Chyba jakaś "mobilna" plakietka musi być bo np. ojciec nie pozwoliłby mi obkleić swojego samochodu jak zwykle jeździ nim on a ja pożyczam raz od wielkiego dzwonu
Z odnawianiem prawa jazdy też powinni to u nas zrobić, szczególnie dla "wysokowypadkowych" i starszych ludzi. Niektórzy przeceniają swoje umiejętności (jak np. ten pan z legendarnego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=4pCfmqO197A)

Podziwiam Cię że chce ci się odwalać takie pichcenie od rana Ja idę zjeść chleb z torebki
Ja jestem zdecydowanie za szkoleniami co jakis czas a zwlaszcza po przekroczeniu jakiegos wieku, dlatego ze coraz czesciej sie slyszy ze jakis starszy czlowiek wali po autostradzie pod prad olablga!! Nawet ostatnio tak ktos jechal po S-ce po ktorej czesto uczeszczam. Albo ciagnikiem sobie po niej jezdza a co bo mu wolno... 😞
Stary 2015-06-03, 08:05   #2039
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Tylko nie odkładaj prawka na półkę,bo będzie tylko gorzej. Jak macie namiar na koncie to można kupić, jak nie to musisz haratac
jego cacko

Mi się z 3 razy w życiu zdarzyło widzieć takiego agentaw tym raz na jednym z dużych rond w Krakowie. 2 razy na ekspresowce jadącego pod prąd. A takie zajezdzanie jak pisała Bianeczka to przynajmniej raz dziennie. Dojeżdżam 7.5 km codziennie do pracy i jak przynajmniej jeden mi tak nie zrobi to jestem zdziwiona. Potem wychodzę z pracy w dobrym humorze a zanim dojadę do domu to już mi nerwy skaczą.
Duże miasto to zupełnie inna jazda i jak ktoś nie ma doświadczenia to często jest problem. Mnie Kraków nauczył parkować równolegle na tzw. Dotyk; ) inaczej ciężko było mi znaleźć miejsce pod blokiem
Ja równolegle nigdy nie umiałam. Ale zwalam to na słaby kurs- przecież nikt nie robi typowej koperty, takiej jak uczą, poza tym patrzenie gdzie dany samochód ma fragment szyby, przy którym trzeba się zatrzymać jest dla mnie słabym sposobem na wyczucie miejsca i auta. Czasem za kółkiem bardziej myślę o tym, że zaraz się pomtlę, ktoś trąbnie albo sobie coś negatywnego pomyśli i przez to robię głupoty. Trochę zrozumienia dziewczyny, każdy słaby kierowca musi przecież gdzieś ćwiczyć i się wyrabiać, inaczej będzie cały czas słabym kierowcą

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-03, 08:06   #2040
AaaMarta
Zadomowienie

Zbieram się właśnie na glukozę i patrzę, a lekarz mi na zleceniu nie zakreślił gramatury....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości