Pudry do twarzy

Vichy Dermablend, Fixateur Poudre Puder utrwalający

e-ZikoApteka.pl
VICHY Dermablend Puder utrwalający i przedłużający trwałość makijażu, 28 g

Nasi użytkownicy zostawili 148 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 kwietnia 2024 o 11:04
    Puder idealnie trzyma mat
    Jako posiadaczka cery mieszanej z przetłuszczającą się strefą T moge powiedzieć, że to jedyny puder, który utrzymuje mi mat przez cały dzień. Świetnie wygładza i wyrównuje koloryt cery, skóra wygląda świeżo i naturalnie. Co najważniejsze nie bieli mimo, że jest biały jak śnieg ale po nałożeniu go widzimy, że nie rozjaśnia podkładu. W gorące dni utrzymuje także mat na cerze. Opakowanie jest ogromne i starcza na bardzo długo. Puder jest drobno zmielony. Opakowanie pudru wygląda na luksusowe. Wiele razy upadło na podłogę i nadal jest całe. Dzięki otworom w pudrze dajnie dozujemy ilość pudru, której potrzebujemy. Dodatkowo jest puszek, który do poprawek napewno się przyda.
    Zalety:
    • trwałość
    • niska cena do ilości gramatury pudru
    • matuje przetłuszczającą się strefę T na cały dzień
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    shewild
    21 września 2023 o 20:43
    Jakość, którą widać i czuć na skórze
    Puder-mistrz! W ostatnich miesiącach stał się moim ulubieńcem i doskonale się sprawdza na mojej mieszanej cerze. Świetnie wygładza, wyrównuje, koryguje i sprawia, że skóra wygląda świeżo i naturalnie. Do tego fantastycznie utrwala makijaż, w tym jest chyba najlepszy, bo nawet w ciepłe dni makijaż wraz z pudrem wytrzymują praktycznie cały dzień. Jestem zaskoczona trwałością i jakością pudru, na pewno do niego wrócę, bo po prostu można na nim polegać! Puder kupiłam w drogerii internetowej. Przyznam, że cena regularna mocno zniechęca, ale to co mnie skłoniło do kupna to promocja 50% oraz duże opakowanie. Jest tu ponad 20 gramów, więc jak na puder jest to bardzo duża pojemność i wystarcza na wiele miesięcy. Jak weźmie się pod uwagę wydajność i pojemność to nagle się okazuje, że ta duża cena nie jest taka straszna, bo rozkłada się na wiele miesięcy używania. A opakowanie jest naprawdę super - solidne, trwałe, odporne na upadki. Ma bardzo dobrze zaprojektowane otwory, z których nasypuje się puder. Są odpowiedniej wielkości, rzadko mi się zdarzało, żeby pudru wysypało się za dużo, otwory umożliwiają kontrolowanie zawartości i spokojne dozowanie. Do pudru dołączony jest puszek - całkiem fajny, dość spory, łatwo nim robić poprawki w ciągu dnia. Nie używałam go zbyt często, bo puder sypki nakładam praktycznie zawsze pędzlem, ale na tyle na ile go używałam to zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Puder jest bardzo drobny, jest świetnie zmielony, nie tworzy na skórze plam ani nie osiada grubszymi warstwami. Tworzy wręcz woal, delikatnie omiatam nim twarz, a on fantastycznie się stapia ze skórą i nie zostawia sztucznego, pudrowego efektu. Skóra jest gładka, jednolita, makijaż wygląda doskonale i nic się nie odznacza. Jak wspomniałam wcześniej, niezaprzeczalnym atutem jest utrwalanie makijażu. Praktycznie do wieczora, do momentu demakijażu, cały makijaż niezmiennie trwa na mojej twarzy i praktycznie nie wymaga żadnych poprawek w ciągu dnia. Ja jedynie matuję pudrem prasowanym strefę T, bo mocniej mi się przetłuszcza, ale poza tym makijaż trzyma się w niezmienionym stanie przez cały dzień. Na pierwszy rzut oka można odnieść wrażenie, że puder mocno bieli, bo sam w sobie jest śnieżnobiały. Takie też opinie zauważyłam w innych recenzjach. Według mnie mocno zależy czego oczekujemy od pudru. Dla mnie puder utrwalający, transparentny służy właśnie do zmatowienia, utrwalenia makijażu i ujednolicenia skóry. Nie nakładam go dużo, parę razy omiatam pędzlem po całej twarzy i efekt jest wtedy całkowicie naturalny. Jeśli ktoś pudrem chce coś zakryć czy mocno zmatowić to może nie być do końca zadowolony. Dla mnie ten puder to strzał w dziesiątkę, bo skóra wygląda zdrowo, bez płaskiego matu. Jest idealnie gładka, naturalna, wygląda świetnie. Puder nie podkreśla żadnych niedoskonałości, nie wchodzi w zmarszczki, nie uwydatnia miejsc, które chcemy schować. Jest drobniutki, idealnie stapia się z cerą i makijażem. Nie ma zapachu i jest bardzo delikatny dla twarzy. W ogóle nie wysusza pomimo lekkiego matującego efektu jaki tworzy. Do tego nie brudzi, nie zostawia plam np. na ubraniu czy po dotknięciu palcami. Nie mogę się go nachwalić, ten puder dla mnie naprawdę nie ma żadnych wad. Wydaje się idealny dla cery mieszanej - nie wysusza, a jednocześnie delikatnie matuje, dostarcza równowagi jakiej potrzebuje moja kapryśna mieszana cera. Nie zostaje mi nic innego jak tylko polecić ten puder, zwłaszcza posiadaczkom skóry mieszanej. Bardzo ładnie, naturalnie wygląda na twarzy, a do tego jest świetnym utrwalaczem makijażu, a to przy przetłuszczającej się skórze jest sporym wyzwaniem. Jestem z niego niesamowicie zadowolona i na pewno zostanie ze mną na dłużej!
    Drogeria Super-Pharm
    Ganette
    29 października 2022 o 21:08
    Znam dużo lepsze...
    Puder nie powala, chyba że ceną, to na pewno. Kupiłam no bo Vichy, powinno super działać. Poszłam specjalnie do apteki i pewnie jeszcze dodatkowo przeplacilam, no ale.... Ile bym za niego nie zapłaciła, nie da się go używać. Strasznie podkreśla suche skórki, jest na twarzy biały jakbym przypudrowala się mąką. Dawałam mu wiele szans, ale niestety nie sprawdził się. Mam wrażenie, że gdybym przypudrowala się zwykłym talkiem uzyskalabym lepszy efekt. Liczyłam, że tak ceniona marka jak Vichy wypuści o wiele lepszy kosmetyk, tym bardziej że podkłady są super. Puder niestety nie.
  • 1 lipca 2022 o 10:11
    Spełnia swoje zadanie
    Ten puder leżał zapomniany w mojej toaletce a teraz latem postanowiłam go wyjąć i powrócić do niego. Pudruje nim twarz delikatnie i niewielką ilością, utrwala podkład, nie bieli podkładu ani skóry bo robi się niewidoczny za to matuje ale nie jest to mocny mat bo takiego efektu nie lubię. Trwałość makijażu jest bardzo długa i nie muszę praktycznie w ciągu dnia robić poprawek makijażu
    Zalety:
    • Efekt
  • 28 kwietnia 2022 o 12:44
    Puder do zadań specjalnych
    Od kilku lat stosuję ten puder jako wykończenie makijażu. Zbiera nadmiar sebum i matuje. W dodatku utrwala makijaż. Minus jest taki, że trzeba często myć załączonæ gąbeczkę, jednak można używać z pędzelkiem.