![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio trochę się przeraził bo mieliśmy rozmowę o tym jak się czuję po porodzie, jak myślałam, że będzie a jak było, o opiece nad małą itp. I tż zaczął się śmiać, że ciężko mu będzie mnie namówić na drugie. Na co ja powiedziałam mu, że ma rację i jak do tej pory myślałam, że 2 to spoko, po 2 latach np., tak teraz na pewno nie. I mi się mąż trochę załamał.. ![]() Mówiłam mu, że pewnie to minie, że teraz to świeża sytuacja a za 2 lata to zobaczymy co będzie no ale.. ![]() A co do podziału to powiem Ci, że to tż mnie do tego zmusił. Tzn. sam zaproponował i jestem mu za to wdzięczna ![]() Ale co mnie rozwala to to, że mała od 5 do np. 14-15 szaleje, płacze, je, nie śpi. A przychodzi 15-usypia, o 18 przychodzi tż. kąpiemy, karmię i mała dalej idzie spać. I tż się śmieje, że ładnie mu kłamię, że mała taka niespokojna a przy nim przesypia cały czas ![]() mehja ![]() ![]() Aaa, i jeszcze miałam napisać, że kupiłam i dotarły do mnie te staniki- http://pieknamama.pl/biustonosz-lupoline-1381-cz.html http://allegro.pl/lupo-biustonosz-15...209065204.html Cudowne! ![]() Wzięłam rozmiar większy jak miałam przed ciążą i jest naprawdę idealny. (kupowałam na innej stronie jak coś, nie na tych które wkleiłam ![]()
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-06-06 o 07:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
Masija u mnie taki system był z poprzednim dzieckiem. Wieczorem maz kapal, przewijał i karmił a ja albo odpoczywała albo chodzilam na siłownię.
W nocy maz zmieniał pampka a ja karmilam. Teraz przy dwójce będzie trzeba nowy system wypracować.
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i obwód i miseczkę brałaś większe niż w ciąży czy przed ciążą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zadomowienie
|
Masija wydaje mi się, że to chwilowe, gdy sobie wszystko poukładacie to pewnie sama będziesz jeszcze męża namawiać na kolejne dzieciątko.
Tassia z dwójką to już może nie być łatwo. Mam nadzieję, że jak już wypracujecie jakiś działający system to się nim z nami podzielisz ;-) bo z tego Waszego pierwszego zamierzam zaczerpnąć co nieco ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Kuźwa spałam w najlepsze a tu jakaś baba domofonem dzwoni...pomyliła numery ![]() Przeczytałam ale średnio wiem co napisać. Co do brzuszków się nie wypowiem bo nie mieliśmy z młodym problemów, drugie dziecko mam ale starsze i na szczęście nie wymaga już takiej opieki, kejti to się nie ma co przejmować głupimi gadkami i tyle. Uraz do porodu przejdzie ![]() No to zaczynamy 40 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Witam! Nie rodzę
![]() Wyspałam się dzisiaj i odespałam wszystkie ostatnie nieprzespane noce, nawet na na siku ani razu nie wstałam, szok ![]() ![]() Fartuch fajny opis ![]() ![]() ![]() Masija miło się czyta ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Masija nam juz idzie 4 tydzien wiec najwyzszy czas na kolki.Wlasnie niewiem czy kupic mleko na kolki i zaparcia czy kropelki na same kolki
![]() Mehja jutro cos bede musiala kupic pewnie. Akurat nieprzespane nocki to maly pikus i tak cala ciaze spac nie moglam :P ale jak on placze to ja tez bo wiem ze go boli ![]() Alkamor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
Żadna nie urodziła?? Buuu
![]() U nas dopiero pobudka , mała położyła się o 22, wstała o 4 na szame i zmianę pampka i wstała teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
Ejj no laski, brać się do roboty za rodzenie, toc to czerwiec
![]() Masija fajny system macie ![]() Ja nie wiem jak u nas wypracujemy, bo tz ma zmiany, ran ma od 6 do 14, no to wtedy wiadomo, wieczorem będzie działał. Ale drugą zmianę maod 14 planowo do 22 ale czasami wraca i o 2-3 w nocy. No to wiadomo, też chce odespac.. No i rano Blanka do przedszkola.. Kejti, śniło mi się ze urodziłas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
![]() obyś w tym przypadku nie była wróżka Kaja ![]()
#2262 |
Zadomowienie
|
Tassia szczerze współczuje "towarzystwa" na sali, ludzie nie mają za grosz taktu ani wyczucia :/ Ja już u mnie wszystkich uczulam, że wizyty w szpitalu przez wszystkich naokoło nie są wskazane.
U mnie pojawiają się powoli skurcze, w nocy miałam kilka porządnych ale póki co akcja nie chce się bardziej rozkręcić :/
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
![]() A ja.. Wczoraj uświadomiłam sobie.. Ze za tydzień termin. I ze w przeciągu tygodnia urodze.. Noo max dwóch.. Ale jakoś mną to tak wstrząsnelo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | ||||
Zakorzenienie
|
Od wczoraj was madrabiam i nadrobić nie mogę
![]() Cytat:
Ja do dzisiaj czuję, czasem jeszcze biorę ibuprofen, dostalam receptę na 400mg i jestem lekarzowi wdzięczna. Tassia ty miałaś wcześniej cc? U mnie drugi dzień był najgorszy. Współczuję koleżanki... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
cosmoże idź do lekarza z tym jego brzuszkiem? Niech ci doradzi czy zmianę mleka,jakieś krople czy coś? Bo męczycie się oboje ![]() Wczoraj to położyłam się tak zła, zmęczona i padnięta że jak się już położyłam to moja pierwsza myśl była...oby nie dzisiaj proszęęę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas póki co moi rodzice dopiero co zobaczyli wnusia,a już wspomnieli że rodzeństwo przydałoby się ![]() ![]() ![]() ![]() ładne te staniki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale obudzić i tak mnie obudziła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Witam
Kolejny dzień i nic się nie dziej |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zadomowienie
|
Country to kiedy masz się na oddział zgłosić jak nic nie ruszy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
a ja na dzisiaj miałam termin, a tu Synek już 10 dni ze mną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() U Ciebie to wogóle dosyć zaskoczenie, szybka akcja i pewnie nawet nie miałaś na to wiele czasu by się stresować ![]() ![]() U nas co do drugiego dzieciątka to jeszcze pierwsze się nie urodziło a my myślimy już o kolejnym, ale jak będzie w rzeczywistości to zobaczymy ![]() Wczoraj Tż wynalazł łóżeczko turystyczne z full opcją (używane) i dziś wieczorem jedziemy zobaczyć ![]() ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Rozeznanie
|
Witam w piękny sobotni poranek
![]() A ja myślałam, że jak tu dzisiaj wejdę to będziesz juz po wszystkim ![]() Kiedy masz jakąś wizytę ? Co załatwiła ze zwolnieniem ? U mnie też cisza. Od czwartku codziennie mamy jakieś wyjście i ciągle jesteśmy w biegu a potrwa to aż do niedzieli i miałam nadzieję że coś przez to się ruszy a tu ![]()
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy : - cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajęty i domagać się ze wszystkich sił, tego czego pragnie ![]() Edytowane przez kika1989wroc Czas edycji: 2015-06-06 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
Monika mleko myslalam o tym bebilonie antykolkowym a polozna radzila bobotic albo espumisan.
Marei juz pisze na priv :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
Cos, ja też radzę spróbować dac sab simplex. U nas był wybawieniem, tylko ważne żeby podawać go regularnie a nie tylko w przypadku gdy coś się dzieje. Ja dawalam 3 razy dziennie przed karmieniem.
My jesteśmy zdecydowani na 3 dziecko ale z większą różnica wieku niz mamy teraz, tak za 3-4 lata może... Co do temperamentu dzieci mogę potwierdzic. U nas póki co się sprawdza, Julek szalony w brzuchu i od urodzenia ruchliwy, w miejscu nie usiedzi. Tymus dużo spokojniejszy w brzuszku i teraz też taki aniołek z niego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
do końca dnia jeszcze daleko
![]() działasz coś żeby przyspieszyć? Cytat:
Na początku układ pokarmowy jest jeszcze niedojrzały i uczy się dopiero całkiem poprawnie funkcjonować stąd te bóle, wzdęcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama mówi, że w pon urodzę bo ona ma urodziny i będą sobie razem świętować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
cześć kochane
![]() zapowiada sie upał, coś czuje że zaraz spuchne ![]() tassia, współczuje towarzycha, zrób rozpierduche, to jest kurde szpital a nie klub ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() chyba dziś zrobie ciasto z truskawkami ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.