|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
dobrze ze podskoczyla. Ja mam na poziomie 11,5 i daje mi mimo to zelazo. A ja planuje teraz na wizycie powiedziec, ze nie rodze w szpitalu, w ktorym ona przyjmuje,ciekawe jaka reakcja bedzie snilo mi sie, ze nie chciala mnie dalej prowadzic i zmienialam lekarza
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam jutro wizyte dzis tylko prenatalne u mojego byłego lekarza, jutro normalna wizyta u nowej lekarki ![]() Popołudniu dzis odbieram wyniki badan... I tez sie zastanawiam jak tam morfologia
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
roxana- a ta Twoja lekarka tez w Tychach przyjmuje, ale pracuje w gliwickim szpitalu ? Jak sie nazywa?
|
#3364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
a ja wygrałam rybaczki na licytacji z hm za 32 zł plus wysłka czarne ale mysle ze bede z nich zadowolona z panelem![]() Kupiłam dwa kocyki minky tez na licytacji w cenie jednego ![]() Zapłaciłam za poduszkę motherhood fasolkę do karmienia
|
|
#3366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ![]() Dr Witkoś młoda babeczka ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Widze ze sie rozkręcasz z zakupami ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Zawsze mozesz nie mowić jej tego to i tak nic nie zmienia bo planowanej cc nie masz itd wiec nie bardzo Ci jest do szczęścia potrzebna hihi
|
|
#3367 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio babka mi się wpierdzieliła w kolejkę w Ikei - stałam z Żukiem do kasy uprzywilejowanej, a tu raszpla 50+ się ładuje przed nas. Nie odpuściłam, baba się awanturowała, że ona pierwsza kolejkę zobaczyła aż ochrona się włączyła...Co do Sroki, wyrocznią dla mnie nie jest, ale dzięki niej nie muszę sprawdzać, co się pod każdą nazwą kryje Czytam sobie co w składzie siedzi i decyduje, czy mi to odpowiada czy nie.Cytat:
![]() Tulę mocno Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaśliniłam monitor na Twój obiad ![]() Ja dzisiaj nie mam totalnie mocy... tak bardzo jak nie mama, tak bardzo potrzebuję, bo półmaraton za pasem i ciągle ktoś czegoś chce ode mnie |
||||||||
|
|
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mi się ostatnio stan paznokci pogorszył. Piękne były całą ciążę, a teraz zaczęły się france rozdwajać ![]() Cytat:
![]() Ech, niby wyboru nie ma, niby nie ja pierwsza i nie ostatnia, a strach jest. Codziennie już o tym myślę. Nie że ryczę po kątach, ale myślę, że to też mocno wpływa na moje ogólne samopoczucie...
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mi mówi to nazwisko Wiem, że nie muszę jej tego mówić, ale chcę jej się zapytać po jakim czasie od terminu porodu kieruje do szpitala. Dla swojego spokoju chcę wiedzieć ile będę musiała ewentualnie przenosić zanim pójdę do szpitala. Nie przejmuję się tym co ona powie, bo to i tak mojej decyzji nie zmieni. A wiesz co się dowiedziałam Ta babka od laktacji jest podobno dla nas darmowa po wyjściu ze szpitala z racji tego, że rodzimy w Gliwicach
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wy sie nie stresujcie tym porodem tak. Ja rodzac maje stwierdzilam ze nigdy wiecej dzieci miec nie bede. To byla dla mnie katorga, meczarnia a w koncu i tak cc mialam... Po kilku latach jednak zdecydowalam sie na dzidziusia ale wchodzac do mojej gin od razu wyskoczylam z tekstem ze jestem w ciazy, prosze by mi ja prowadzila i ze albo cc albo sama bedzie musiala urodzic za mnie... Posmiala sie i powiedziala ze ok.
Ale mam tez kolezanke ktora sie smieje ze pierdnoc porzadnie nie zdazyla a dziecko juz na swiecie bylo... Druga rodzila dokladnie 15min do tego stopnia ze nie zdazyla nawet do auta wsiasc i urodzila w windzie. Pisalam juz wam o niej. Tak wiec roznie bywa, wiadomo ale nie trwa to w nieskonczonosc. Trzeba przezyc te trzy dni w szpitalu i juz. Niczym sie stresowac nie trzeba.
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to zrobiliśmy wczoraj napad na Lidla i tydzień włoski, więc najbliższe kolacje upłyną pod znakiem makaronu Spoko, rozumiem Cię doskonale, ja się chciałam "w trakcie" wypisać ![]() Dasz radę - lepiej albo gorzej, ale dasz - a potem już tylko Mały Człowiek się liczy
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis na obiadek mlode ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone, (wszystko swojskie wiec i pewnie smak bedzie lepszy), sznycle z piersi indyka, mizeria.
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dokładnie. Ona ma niewiele do powiedzenia tak naprawde... Tylko wlasnie to jak to jest jakbyś (czego Ci nie życze!) miała po tp to co wtedy... Ona Ci da skierowanie do szpitala w Gliwicach ? Czy jak to wyglada ? Bo co innego jak masz lekarza w danym szpitalu to wiadomo ale co jak nie ![]() No to super, bardzo liczę na ta kobietkę jeszcze podczas pobytu w szpitalu no i moze potem tez byc potrzebna wiec fajnie wiedziec !
|
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a gdzie na tych wynikach są normy? Ja robię badania w lux medzie
Nicole rozumiem Cie doskonale ja w pierwszej ciązy strasznie sie bałam porodu. Cały czas o tym myślałam, oglądałam , czytałam itd. Wyszło ze miałam cc. W tej ciąży lekarz jak obiecał mi cesarkę to wyluzowałam i w końcu mogę sie nią cieszyć a gdzies z tyłu głowy ciagle sie bojje ze zmieni zdanie i każe mi rodzić sn. Więc całkowicie odetchnę jak juz dostane skierowanie. |
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sie mimo wszystko zaczynam "bać" nawet tej cesarki. O ile w pierwszej ciazy w ogole nie myslalam o porodzie tak teraz...
|
|
#3376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem czy po drugiej cc dochodzi się do siebie szybciej czy gorzej. Jak z raną. A jakie bedziesz miała znieczulenie? |
|
|
|
|
#3377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Od 6 rano do 10 praktycznie przeleżałam w łóżku . Młody pooglądał troche bajek i na szczescie potrafił sie sam sobą zająć po wyrzuceniu wszystkich zabawek na srodek pokoju . Nie dalam rady zwlec sie z lozka , dopiero godzine temu zrobilam szybki obiad tyle co pozbieralam zabawi polozylam Adasia na drzemke i dalej leze , zaraz pewnie usne . Nie wiem co mi jest ale nie mam sil by do lazienki na siku przejsc . Totalny wór .I mamy kolejny sukces , dziś pierwsza kupka wyladowala w kibelku No i brak wpadek dzisiaj , każde siku wylądowało tam gdzie wylądować miało
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Moja lekarka mowila ze moze byc gorzej (tzn mam sie nie nastawiać ale brać to pod uwage ze moze tak byc...) jakby nie było - drugi raz w tym samym miejscu rozcinają Ci wszystkie powłoki brzuszne... No i z opinii znajomych co sa po dwoch cesarkach wlasnie mówią wszystkie ze większy bol i dochodzenie do siebie. Do kręgosłupa
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o obawy przed porodem, to ja też się boję i to nie tego, że będzie bolało, czy będą musieli mnie naciąć, ale tego, żeby z Małym wszystko było ok i żeby nie było żadnych komplikacji... Ale zdecydowanie bardziej bałabym się cc
dziewczyny macie tak, że widać na brzuchu, że dziecko się przemieszcza , ale tego nie czujecie? Bo mi dzisiaj co jakiś czas tak twardnieje (a raczej wybulwia) brzuch w jednym miejscu (tam gdzie Iguś ma nóżki), ale nie czuję tego kopnięcia... wiem, że się tam rusza, bo raz mi się robi taka górka, raz znika, tylko oprócz spięcia nie czuję tego ruszania się... nie wiem czy wiecie o co mi chodzi? ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
ja doświadczenia nie mam, ale jeśli można się sugerować tym co mówią na polsat cafe w Porodach, to przy drugim cc po 1. lekarze musza byc bardziej ostrozni, po 2. pacjentka dochodzi dłuzej do siebie...
|
|
#3380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
mms_22 ja od kad malu ulozyl sie glowka do dolu prawie wcale kopniakow nie czuje. Ale czuje wlasnie takie ruchy jak opisujesz, bardziej jak by sie przeciagal, wiercil, przesuwal sie. Kopniaki jak sa to sa mega mocne. Ostatnio pol dnia obrywalam w zoladek, nic milego, porownanie do kaca zabojcy haha
Niespodziewajka a dasz przepis na ta zupke? To zrobie tez Kupujecie pasy poporodowe? Ja juz jestem zaopatrzona :-D po cc z Maja tez mialam. Ubralam od razu jak do domu wyszlam. Wyprostowalo mnie w 3 sekundy, brzuszek dzieki niemu plasciutki, polog trwal dwa tygodnie, szybko doszlam do siebie.
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin mi mówiła, że tak ok 33, 34 tc zacznę odczuwać zdecydowanie mniej ruchów, ale dziwi mnie to, że zmieniło się to praktycznie z dnia na dzień... póki co nie popadam w panikę, ale cały czas o tym myślę... i akurat moja połozna jest na urlopie, tak to bym od razu leciala posluchac serduszka :p co do pasa, to nie wiem, bo ja planowalam kupic takie majtki, ale dziewczyny tu pisały, ze nie powinno sie ich nosic... no to w koncu mozna, czy nie?
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() No zleciało nie wiem kiedy było cudownie nie przesadzałam z opalaniem, a i tak mnie zjarało Zaraz poczytam co u Was
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Taki... Jest wygodny naklada sie nad ciecie, fajnie uciska, oddycha pod nim skora bo ma takie przeswity. Kilka godz dziennie mozna w nim chodzic.
|
#3387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny u mnie normy hemoglobiny to 12-16 a ja mam 10. Czy to jest bardzo źle? Wizytę mam w czwartek i strasznie schizuje. |
|
|
|
|
#3388 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to mnie przeraża, że to jest TAKI ból i taka katorga, że padają takie słowa (m.in moja przyjaciółka miała to samo, a do porodu była nastawiona bardzo pozytywnie) i deklaracje ![]() Coś mi się wydaje, że ja nie urodzę za szybko - niby nie mogę tego wiedzieć, ale mam takie wrażenie plus fakt, że mnie mama rodziła dobę... Cytat:
Dzięki za cynk ![]() Jakoś to będzie, dziękuję za wsparcie Cytat:
Ja tych porodów na polsat cafe nie mogę oglądać, tak mnie to przeraża. Obejrzałam cesarkę, nawet się wzruszyłam i łezka mi poleciała! Ale relacja z sn? Jezu nie mogłam patrzeć jak dziewczyna cierpi i skacze na tej piłce, musiałam wyłączyć Ja cc nie chcę na życzenie, tylko jeśli będą wskazania. Niedługo mam wizytę u okulisty i zobaczymy co tam wyjdzie plus już kiedyś pisałam, jak mała będzie bardzo duża albo inaczej ułożona itd itd to wymuszę skierowanie. Jak będzie okej - to idę rodzić sn... Cytat:
Wiem o co Ci chodzi, bo mnie też wybulwia czasem i to bez większego odczucia, że mała się wierci Cytat:
|
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzis na obiad ryz (dla mnie kasza gryczana) do tego sos z kawalkami mieska i cukinii
i ogorek malosolny pychota!!! Poprostu niebo w gebie :-D na deser lody z truskawkami ![]() A na popoludnie do pracy :-( ostatnie 4dni przede mna
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

dobrze ze podskoczyla. Ja mam na poziomie 11,5 i daje mi mimo to zelazo.
snilo mi sie, ze nie chciala mnie dalej prowadzic i zmienialam lekarza 
jeszcze chyba asienka ? I kto jeszcze?
jadę na pazurki 

aż ochrona się włączyła...

Poza tym naprawdę boję się porodu... czy ja sobie z tym bólem poradzę?