|
|
#31 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Oczekiwania pierwszego chłopaka
Cytat:
Ba, ja dziewicą nie jestem od dawna, a wciąż nie lubię jak mnie się naciska i próbuje szantażować, bez względu na to jak atrakcyjny dany pan mi się wydaje
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeżeli będzie właśnie tak, że będzie tego żałować, bo zrobiła coś na co nie była całkowicie gotowa ? To co jej poradzisz ? Nie przejmuj się następny raz będzie lepszy ? Co do Autorki nie zmuszaj się do niczego, bo możesz tym sobie zrobić krzywdę i mieć uraz do stosunków seksualnych. Nic co jest robione pod wpływem nacisku i presji jest przyjemne i zostawia miłe wspomnienia. Uważam, że z Tobą jest wszystko w porządku, każdy indywidualnie dochodzi do swojej gotowości na seks. Nie ma żadnej górnej granicy, która mówi jaki jest dobry czas na stosunek. Sama straciłam w wieku 21 lat, wcześniej nie miałam ani ochoty na seks ani nie byłam gotowa.
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() |
|
|
|
|
|
#33 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli autorka pisze że nie jest gotowa, to nie jest gotowa. I nie - wcale nie musi siebie zrozumieć. To jest jej prywatna sprawa. Owszem jest w związku ale jej podejście do seksu i to jak się z tym czuje na tym etapie znajomości to wciąż tylko jej prywatna sprawa i ma prawo do takiej a nie innej decyzji. ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Autorko zapytaj się sama siebie - czy w razie ciąży widzisz się u boku tego partnera? Czy byłby dobrym ojcem? Czy chciałabyś z nim spędzić resztę życia / mieć z nim do czynienia przez resztę swojego życia? Czy przy ewentualnej ciąży masz środki, lokum itd żeby to dziecko utrzymać, zapewnić mu wszystko to co Ty miałaś zapewnione. Co do gotowości na seks - ja pierwszy raz poczułam że w sumie to jestem gotowa w wieku 23 lat. Spotykałam się wtedy z kimś, ale wiedziałam że to nie jest osoba z którą chcę to zrobić i tego nie zrobiłam z wyżej wymienionych powodów. Daj sobie czas i do niczego się nie zmuszaj. |
||
|
|
|
|
#34 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście, że ma prawo. Tak samo jak facet ma prawo pragnąć seksu. Druga część Twojej wypowiedzi to też jakieś kuriozum. Gadki o spędzaniu z nim reszty życia? xD No wybacz, ale to jest śmieszne. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-06-09 o 22:41 |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
jeśli utożsamiacie rozpoczęcie współżycia z "czy ojciec zapewni godny byt, czy masz lokum, czy będzie cię stać na pampersy" itd,
to każdy rozpoczynałby współżycie albo po trzydziestce (suma sumarum mieszkając z rodzicami), albo po wzięciu kredytu. ☠☠☠☠a, ludzie, to jest seks. jeśli dwójka osób się kocha, to do seksu ciągnie. jeśli rodzice od małego wpajają, że seks = dziecko, to potem wychodzą takie spaczone poglądy i robienie z przyrodzenia kapliczki |
|
|
|
|
#36 | |||
|
Ante Pante
|
na intymnym
![]() Cytat:
Cytat:
a cała reszta rad... nie skomentuję ![]() Cytat:
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Ante Pante
|
Cytat:
edit i to nawet w tym wątku, teraz to już na pewno prawda
chill Edytowane przez cud nie kobieta Czas edycji: 2015-06-10 o 00:49 |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
Poza tym, co to za tekst o spędzaniu reszty zycia.
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli miałabym zdecydować się z kimś na seks to tylko z osobą z którą uważam że spędzę resztę życia, albo wiem że będę z nią szczęśliwa, w długoletnim związku. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz? Skąd?
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak ktoś się decyduje na seks to musi się liczyć z konsekwencjami, tj. z ciążą. ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Muszę mieć takie 'urojone' poczucie w głowie. Tyle mi wystarczy do tej rzekomej 'wiedzy'. |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pomijam, ze nigdy nie podaje stuprocentowej skutecznosci antykoncepcji, bo koncerny farmaceutyczne nie wyrobilyby na odszkodowania za wpadki, które bylyby skutkiem wyłącznie bledu uzytkownika, czego sprawdzić po prostu się nie da. Koncerny nie beda brać odpowiedzialnosci za wszystkich głupich ludzi na świecie. No i na pewno biorą pod uwage pleminiki-terminatory. Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-06-10 o 01:06 |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
jaka gorąca dyskusja
zgadzam się z opiniami że nie ma co robić czegoś wbrew sobie. Każdy od związku wymaga czego innego, jedni chcą na całe życie i pod tym kątem będą patrzeć inni podchodzą bardziej na luzie ani jedno ani drugie nie jest według mnie złe, jeśli tylko danej osobie to odpowiada. Dziewczyna sama musi usiąść i pomyśleć czy tego chce, prawdą też jest że jak uczucie jest mocne związek rozwija się w zaufaniu i szacunku to ludzie chcą być w każdy sposób razem blisko siebie. Ona nie jest przekonana do rozpoczęcia współżycia z tym chłopakiem i nie będzie bo traci zaufanie do niego nie czuje się już bezpiecznie, to jest właśnie ta zmiana, którą odczuwa. Sądzę, że seks lepiej potraktować jako coś więcej niż tylko potrzebę, ale tu już wkradają się górnolotne wyrażenia, które między obcymi ludźmi brzmią żenująco, niestety.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Autorko, zaczęłabym od tego, czy Twój partner na pewno Cię pociąga. Nie wyobrażam sobie pójść do łóżka z kimś, kto zupełnie mnie nie kręci - może to płytkie, ale mimo że ktoś odpowiada mi swoim charakterem, to nie potrafię się związać, jeżeli nie ma chemii. Może u Ciebie też tak jest? Masz 19 lat i powinnaś odczuwać popęd seksualny, bo to normalne. Z kolei jeżeli on ma 23 lata to doskonale wiesz, że facet już ma swoje potrzeby. Uważam, że trochę rozbiegliście się w oczekiwaniach. Jednak na związek składa się wiele rzeczy i jest to m.in. seks, a chłopak nie powinien być nazywany "gnojem", bo to jest naturalna potrzeba.
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
A czemu się obawiasz seksu? W twoim wieku to trochę nienaturalne. Może masz jakieś błędne wyobrażenia o ciąży? Może nigdy się nie masturbowałaś i nie jesteś rozbudzona? Może ten chłopak cię nie pociąga? Dużo może być przycyzn, przemyśl to
|
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Dla mnie troszeczkę niezrozumiała sytuacja, nie wyobrażam sobie jak można nie odczuwać pragnienia względem człowieka z którym jest się ponad pół roku. Jego rozumiem ma 23 lata i nie dziwne, że brakuje mu tego. Ty też już nie jesteś małą dziewczynką, więc po prostu albo go nie kochasz albo nie umie dobrze na Ciebie podziałać.
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Utrzymywanie znajomości z Tobą przez tego chłopaka nie wynika z odczuwania przez niego potrzeby miłości tylko z jego potrzeb fizjologicznych. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Internet zabija pożądanie ,szczególnie wizaż ,od samego czytania prawie, że zaszłam w ciążę. Ludzie co ja czytam ,13 razy wpaść?
Stara jestem ale coś tak sobie przypominam,motylki w brzuchu i nieustanna chęć dotykania. I powiem krótko ,byłam "zakochana" w chłopaku,chodziłam z nim 8 miesięcy i do niczego nie doszło ,prócz wymuszonych przez niego macanek.A potem inny chłopak i boom , do wszystkiego doszło bardzo szybko, z moją ogromną chęcią. Więc mogę tylko przypuszczać ,że to nie ten facet , nie ma tej chemii i przyciągania i choćby ściany sr...ły nie zmusisz się. I nie jest to rzecz z tych ,do których powinnaś się zmuszać, nic na siłę bo tak trzeba,bo już tak długo. On powinien cię rozbudzić a najwyraźniej nie jest w stanie. Edytowane przez robcia Czas edycji: 2015-06-10 o 11:17 |
|
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
Facet zawsze dąży do sexu chyba że z nim coś nie tak jest, zastanów się dlaczego ty nie chcesz przejść do następnego etapu związku, wbrew całej tej paplaniny sex jest bardzo ważnym jego punktem, jak widzisz tego partnera jako przyszłego męża to analiza obaw, potem poważna rozmowa z nim i do boju (a raczej do łóżka), jeśli nie widzisz go jako męża to nie masz się co zmuszać, jesteś młoda i poznasz jeszcze niejednego
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
fak logic.
|
|
|
|
#55 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Co za bzdury piszesz
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tu nic. Może to po prostu nie ten? I nawet za rok nie będzie gotowa, bo coś jej nie pasuje? Może jej się aż tak nie podoba? Może ma jakąś psychiczną blokadę? Tego nie wiem i doradzam dziewczynie, aby to dokładnie przeanalizowała. A z drugiej strony jestem też w stanie zrozumieć faceta 23-latka, który się nie może doczekać i tyle. Taka różnica wieku może generować ten problem, bo on ma inne potrzeby, ona za to ma wątpliwości i mogą się jeszcze długo tak męczyć bez żadnych konkretów.
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
zdarzają się roczne związki które się rozpadają bo nie było seksu. Jeśli to jej pierwszy raz to ja bym się nie śpieszyła bo po co ? Jeśli to ten właściwy to to się czuje wręcz chce się z tym facetem uprawiać seks, a nie na odwrót. Straszenie dziwnie postrzegacie tego faceta bo on ma swoje potrzeby no dobra ma do tego prawo ale żeby tak wszystko spłycać? niech ta potrzeba będzie nie tylko fizyczna ale też psychiczna. bulwersujecie się że mówią jej o rozważeniu go pod względem potencjalnego ojca męża itd, nie którzy wolą patrzeć bardziej daleko w przyszłość, oczywiście że może nie wyjść może się popsuć i ból będzie większy ale nie każdemu odpowiada takie eksperymentowanie. Po co się zmuszać, i myśleć jakimiś stereotypami że w tym wieku jak nie odczuwasz do kogoś pociągu to jesteś NIENORMALNY, bzdura! myślenie o innych jest dobre o ile nie ogranicza naszej własnej wolności. Myślę że dziewczyna jest w 100% normalna nie ma żadnej blokady ani innych takich to po prostu nie ten facet i nie to uczucie. Każdy inaczej dojrzewa do pewnych decyzji co jednemu pasuje to drugiemu już wcale.
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym to, że ktoś pracuje i nie ma samochodu nie wyklucza, że pracuje tylko po to, żeby kupić sobie samochód... |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
No i dlatego straszysz autorkę ciążą (tak, straszysz) i spędzeniem reszty życia z facetem, którego zna kilka miesięcy. No tak. To jej na pewno pomoże. Brawo xD
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

Jeżeli krępujesz się go dotknąć gdziekolwiek to tego nie rób, podczas waszego kochania się pozwól mu robić co chce tylko w ograniczeniach -mów kiedy ma przestać,czy chcesz bardziej,mniej,wolniej,sz ybciej. Pozwól mu znaleźć twój punkt G! Dzięki temu wszystko staje się tak przyjemne,że nie można się doczekać następnego razu! 
a cała reszta rad... nie skomentuję