Oczekiwania pierwszego chłopaka - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-09, 20:52   #31
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Oczekiwania pierwszego chłopaka

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
elvegirl, no, z tego wynika że istnieje zasada pt: zdrowy człowiek ma popęd seksualny. a tutaj jakoś to nie wygląda
Popęd swoją drogą, a decyzja o pójściu do łóżka swoją drogą. Zwłaszcza w przypadku pierwszego razu wiele osób potrzebuje więcej czasu, silniejszego przywiązania, przekonania o trwałości związku i tak dalej.
Ba, ja dziewicą nie jestem od dawna, a wciąż nie lubię jak mnie się naciska i próbuje szantażować, bez względu na to jak atrakcyjny dany pan mi się wydaje
Stary 2015-06-09, 21:00   #32
Ulubiona_rzecz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haness Pokaż wiadomość
Nie rób tego jeśli sama nie czujesz takiej potrzeby-że tego chcesz i jesteś pewna zrobienia tego z nim. Nie jest Ciebie wart jeśli musi Cię do tego zmuszać ,tym bardziej że stawia Cię pod ścianą twierdząc ,że INNI CHŁOPACY BY CIĘ ZOSTAWILI. Przeciwnie. Jeśli chłopak Cię kocha czeka tak długo aż sama się na to zdecydujesz. Przez kilku dupków za przeproszeniem mamy wyimaginowane wyobrażenia o chłopaku,który wg. nas "przeleci i zostawi" ,jednak uwierz mi- większość taka nie jest. Sama się bałam myśląc o TYM jak to będzie wyglądać ,czy po wszystkim będe mogła spojrzeć mu prosto w oczy, czy będzie mi wstyd przed nim i samą sobą,jakie mogą być tego konsekwencje, musiałam się tylko wyluzować. Jeżeli jesteś pewna,że go kochasz i to co się wydarzy między wami zostanie tylko między wami ,to zrób to! Nie będziesz niczego żałować ,a po wszystkim się okaże że będzie to wasz sposób po kłótni na zgodę Jeżeli krępujesz się go dotknąć gdziekolwiek to tego nie rób, podczas waszego kochania się pozwól mu robić co chce tylko w ograniczeniach -mów kiedy ma przestać,czy chcesz bardziej,mniej,wolniej,sz ybciej. Pozwól mu znaleźć twój punkt G! Dzięki temu wszystko staje się tak przyjemne,że nie można się doczekać następnego razu!
Ty tak na serio ? Oczywiście bo przy pierwszym razie orgazm murowany i w ogóle tęcza i jednorożce
A jeżeli będzie właśnie tak, że będzie tego żałować, bo zrobiła coś na co nie była całkowicie gotowa ? To co jej poradzisz ? Nie przejmuj się następny raz będzie lepszy ?

Co do Autorki nie zmuszaj się do niczego, bo możesz tym sobie zrobić krzywdę i mieć uraz do stosunków seksualnych. Nic co jest robione pod wpływem nacisku i presji jest przyjemne i zostawia miłe wspomnienia. Uważam, że z Tobą jest wszystko w porządku, każdy indywidualnie dochodzi do swojej gotowości na seks. Nie ma żadnej górnej granicy, która mówi jaki jest dobry czas na stosunek.
Sama straciłam w wieku 21 lat, wcześniej nie miałam ani ochoty na seks ani nie byłam gotowa.

Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie

Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
Ulubiona_rzecz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 22:29   #33
olaodkota
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Wiesz chociaż, w czym tkwi problem? Chodzi o wstyd? Ten facet w ogóle pociąga Cię fizycznie? No bo wiesz, ten związek może się rozpaść, ale trzeba spróbować siebie zrozumieć. Samo "nie jestem gotowa" mówi naprawdę niewiele, w końcu nie masz 15-16 lat.

Jeśli autorka pisze że nie jest gotowa, to nie jest gotowa. I nie - wcale nie musi siebie zrozumieć. To jest jej prywatna sprawa. Owszem jest w związku ale jej podejście do seksu i to jak się z tym czuje na tym etapie znajomości to wciąż tylko jej prywatna sprawa i ma prawo do takiej a nie innej decyzji.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Masz czas. Ja zaczynałam w wieku 21 lat i spokojnie moim zdaniem mogłam jeszcze 1 rok- 2 lata poczekać i nic by się nie stało.
A teksty typu: bo inny by Cię już na jego miejscu zostawił to po prostu wstrętna manipulacja Twoimi uczuciami.
Ostatecznie to każda kobieta może nawet po 1 stosunku zajść w ciąże, więc to głównie do kobiety powinna należeć decyzja o tym czy i kiedy i czy w ogóle z danym partnerem chce podejmować współżycie.
Choćby z tego powodu, że np. w danym wieku nie czuje się jeszcze na siłach by np. poradzić sobie z samym porodem bo facet choćby najlepszy za kobietę dziecka nie urodzi.
Tak samo to ciało kobiety a nie faceta musi utrzymać ciążę, zapewnić płodowi optymalne warunki rozwoju, więc np. choćby za niski poziom kwasu foliowego w przypadku wpadki może np. źle wpłynąć na rozwój nerwowy płodu.
I tak, zaraz posypią się komentarze o antykoncepcji. To uprzedzając je powiem, że nie ma czegoś takiego jak niezawodna anytkoncepcja a ja sama leżałam kiedyś na ginekologii z kobietą, która zaszła w ciążę pomimo brania pigułek. Była na tyle płodna, że żadne zabezpieczenie na nią nie działało. I był to jej uwaga... 13 poród. I nawet w szpitalu zachęcali ją do podwiązania jajników gdzieś za granicą i tłumaczyli, że kolejne ciąże mogą jej zrujnować zdrowie.
Także dziewczyny- to do Was a nie do napalonych facetów powinna należeć decyzja od kiedy, z kim i na jakich warunkach. Bo to kobieta zachodzi w ciążę a nie facet.
A jak faceta swędzi to może sobie napięcie inaczej rozładować.
Zgadzam się w całej rozciągłości.
Autorko zapytaj się sama siebie - czy w razie ciąży widzisz się u boku tego partnera? Czy byłby dobrym ojcem? Czy chciałabyś z nim spędzić resztę życia / mieć z nim do czynienia przez resztę swojego życia?
Czy przy ewentualnej ciąży masz środki, lokum itd żeby to dziecko utrzymać, zapewnić mu wszystko to co Ty miałaś zapewnione.

Co do gotowości na seks - ja pierwszy raz poczułam że w sumie to jestem gotowa w wieku 23 lat. Spotykałam się wtedy z kimś, ale wiedziałam że to nie jest osoba z którą chcę to zrobić i tego nie zrobiłam z wyżej wymienionych powodów.

Daj sobie czas i do niczego się nie zmuszaj.
olaodkota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 22:37   #34
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olaodkota Pokaż wiadomość
Jeśli autorka pisze że nie jest gotowa, to nie jest gotowa. I nie - wcale nie musi siebie zrozumieć. To jest jej prywatna sprawa. Owszem jest w związku ale jej podejście do seksu i to jak się z tym czuje na tym etapie znajomości to wciąż tylko jej prywatna sprawa i ma prawo do takiej a nie innej decyzji.
Spytałam, czy chociaż zdaje sobie sprawę z tego, dlaczego nie jest gotowa. Co w tym złego?
Oczywiście, że ma prawo. Tak samo jak facet ma prawo pragnąć seksu.
Druga część Twojej wypowiedzi to też jakieś kuriozum. Gadki o spędzaniu z nim reszty życia? xD No wybacz, ale to jest śmieszne.

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2015-06-09 o 22:41
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 00:11   #35
bemo
Raczkowanie

jeśli utożsamiacie rozpoczęcie współżycia z "czy ojciec zapewni godny byt, czy masz lokum, czy będzie cię stać na pampersy" itd,
to każdy rozpoczynałby współżycie albo po trzydziestce (suma sumarum mieszkając z rodzicami), albo po wzięciu kredytu. ☠☠☠☠a, ludzie, to jest seks. jeśli dwójka osób się kocha, to do seksu ciągnie. jeśli rodzice od małego wpajają, że seks = dziecko, to potem wychodzą takie spaczone poglądy i robienie z przyrodzenia kapliczki
bemo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 00:38   #36
cud nie kobieta
Ante Pante

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
dżizus fgdzie ja jestem
na intymnym

Cytat:
Napisane przez NieZgadzamSie Pokaż wiadomość
Wiesz, jakoś przeciętny facet idący do prostytutki, bo żona nie chciała mu "dać" wtedy kiedy akurat chciał, nie widzi większej różnicy .
Zauważ, że tego chłopaka totalnie nie obchodzi, dlaczego dziewczyna nie chce uprawiać z nim seksu. Ważne, że nie "daje" mu tego, co on chce dostać. Niech więc idzie do takiej, która mu to da, bez szantażowania i stawiania warunków obecnej dziewczynie.
pokaż mi tego przeciętego faceta, chciałabym zapytać o to i owo

Cytat:
Napisane przez haness Pokaż wiadomość
Nie rób tego jeśli sama nie czujesz takiej potrzeby-że tego chcesz i jesteś pewna zrobienia tego z nim. Nie jest Ciebie wart jeśli musi Cię do tego zmuszać ,tym bardziej że stawia Cię pod ścianą twierdząc ,że INNI CHŁOPACY BY CIĘ ZOSTAWILI. Przeciwnie. Jeśli chłopak Cię kocha czeka tak długo aż sama się na to zdecydujesz. Przez kilku dupków za przeproszeniem mamy wyimaginowane wyobrażenia o chłopaku,który wg. nas "przeleci i zostawi" ,jednak uwierz mi- większość taka nie jest. Sama się bałam myśląc o TYM jak to będzie wyglądać ,czy po wszystkim będe mogła spojrzeć mu prosto w oczy, czy będzie mi wstyd przed nim i samą sobą,jakie mogą być tego konsekwencje, musiałam się tylko wyluzować. Jeżeli jesteś pewna,że go kochasz i to co się wydarzy między wami zostanie tylko między wami ,to zrób to! Nie będziesz niczego żałować ,a po wszystkim się okaże że będzie to wasz sposób po kłótni na zgodę Jeżeli krępujesz się go dotknąć gdziekolwiek to tego nie rób, podczas waszego kochania się pozwól mu robić co chce tylko w ograniczeniach -mów kiedy ma przestać,czy chcesz bardziej,mniej,wolniej,sz ybciej. Pozwól mu znaleźć twój punkt G! Dzięki temu wszystko staje się tak przyjemne,że nie można się doczekać następnego razu!
skąd się w ogóle bierze takie myślenie a cała reszta rad... nie skomentuję

Cytat:
Autorko zapytaj się sama siebie - czy w razie ciąży widzisz się u boku tego partnera? Czy byłby dobrym ojcem? Czy chciałabyś z nim spędzić resztę życia / mieć z nim do czynienia przez resztę swojego życia?
Czy przy ewentualnej ciąży masz środki, lokum itd żeby to dziecko utrzymać, zapewnić mu wszystko to co Ty miałaś zapewnione.

Co do gotowości na seks - ja pierwszy raz poczułam że w sumie to jestem gotowa w wieku 23 lat. Spotykałam się wtedy z kimś, ale wiedziałam że to nie jest osoba z którą chcę to zrobić i tego nie zrobiłam z wyżej wymienionych powodów.

Daj sobie czas i do niczego się nie zmuszaj.
Czy wsiadając do autobusu zastanawiasz się skąd weźmiesz pieniądze na wózek inwalidzki? No sorry, przykład głupi, bo i gadanie głupie.
Stary 2015-06-10, 00:41   #37
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cud nie kobieta Pokaż wiadomość
na intymnym

pokaż mi tego przeciętego faceta, chciałabym zapytać o to i owo

skąd się w ogóle bierze takie myślenie a cała reszta rad... nie skomentuję

Czy wsiadając do autobusu zastanawiasz się skąd weźmiesz pieniądze na wózek inwalidzki? No sorry, przykład głupi, bo i gadanie głupie.
Swoją drogą, chyba wypadek komunikacyjny jest znacznie bardziej prawdopodobny, niż ta slynna, zawodzaca antykoncepcja przy najbardziej prawidłowym stosowaniu ever, wiec nie taki całkiem głupi ten przykład
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 00:45   #38
cud nie kobieta
Ante Pante

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Swoją drogą, chyba wypadek komunikacyjny jest znacznie bardziej prawdopodobny, niż ta slynna, zawodzaca antykoncepcja przy najbardziej prawidłowym stosowaniu ever, wiec nie taki całkiem głupi ten przykład
przed chwilą w jakimś wątku czytałam, że kobita pomimo tabletek zaszła w trzynastą ciążę! napisane w internetach, więc wierzę

edit
i to nawet w tym wątku, teraz to już na pewno prawda

Edytowane przez cud nie kobieta
Czas edycji: 2015-06-10 o 00:49
cud nie kobieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 00:46   #39
201604130936
Konto usunięte

Poza tym, co to za tekst o spędzaniu reszty zycia.
Stary 2015-06-10, 00:51   #40
olaodkota
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Spytałam, czy chociaż zdaje sobie sprawę z tego, dlaczego nie jest gotowa. Co w tym złego?
Oczywiście, że ma prawo. Tak samo jak facet ma prawo pragnąć seksu.
Druga część Twojej wypowiedzi to też jakieś kuriozum. Gadki o spędzaniu z nim reszty życia? xD No wybacz, ale to jest śmieszne.
Może dla Ciebie to wydaje się śmieszne, ale dla mnie jest jak najbardziej poważne.
Jeśli miałabym zdecydować się z kimś na seks to tylko z osobą z którą uważam że spędzę resztę życia, albo wiem że będę z nią szczęśliwa, w długoletnim związku.
Stary 2015-06-10, 00:54   #41
201604130936
Konto usunięte

Wiesz? Skąd?
Stary 2015-06-10, 00:55   #42
olaodkota
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cud nie kobieta Pokaż wiadomość

Dla Ciebie może i głupie gadanie, dla mnie nie.
Jak ktoś się decyduje na seks to musi się liczyć z konsekwencjami, tj. z ciążą.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Wiesz? Skąd?
Muszę mieć takie 'urojone' poczucie w głowie. Tyle mi wystarczy do tej rzekomej 'wiedzy'.
Stary 2015-06-10, 01:02   #43
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Dla Ciebie może i głupie gadanie, dla mnie nie.
Jak ktoś się decyduje na seks to musi się liczyć z konsekwencjami, tj. z ciążą.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Muszę mieć takie 'urojone' poczucie w głowie. Tyle mi wystarczy do tej rzekomej 'wiedzy'.
Wsiadajac do samochodu liczysz sie z wypadkiem. Wychodząc z domu kiedy grzmi, musisz się liczyć z tym, ze walnie cie piorun, a tylko podczas ciąży jest taka histeria. I nie. Seks =/= ponoszenie konsekwencji w ppstaci dziecka. Chyba, ze plemnik terminator przebil się przez lateks, potem swoimi magicznymi zdolnościami stworzyl w organiznie komorke jajowa, jesli kobieta brala dodatkowo tabletki, zaplodnil ja, ciaza przetrwala pierwsze 4 tyg bez poronienia i pozniejszy "turystyczny" wyjazd np na Słowację, to ok.

Pomijam, ze nigdy nie podaje stuprocentowej skutecznosci antykoncepcji, bo koncerny farmaceutyczne nie wyrobilyby na odszkodowania za wpadki, które bylyby skutkiem wyłącznie bledu uzytkownika, czego sprawdzić po prostu się nie da. Koncerny nie beda brać odpowiedzialnosci za wszystkich głupich ludzi na świecie.

No i na pewno biorą pod uwage pleminiki-terminatory.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2015-06-10 o 01:06
Stary 2015-06-10, 01:07   #44
olaodkota
Raczkowanie

Cytat:
Wsiadajac do samochodu liczysz sie z wypadkiem. Wychodząc z domu kiedy grzmi, musisz się liczyć z tym, ze walnie cie piorun, a tylko podczas ciąży jest taka histeria. I nie. Seks =/= ponoszenie konsekwencji w ppstaci dziecka. Chyba, ze plemnik terminator przebil się przez lateks, potem swoimi magicznymi zdolnościami stworzyl w organiznie komorke jajowa, jesli kobieta brala dodatkowo tabletki, zaplodnil ja, ciaza przetrwala pierwsze 4 tyg bez poronienia i pozniejszy "turystyczny" wyjazd np na Słowację, to ok.

Pomijam, ze nigdy nie podaje stuprocentowej skutecznosci antykoncepcji bo koncerny farmaceutyczne nie wyrobilyby na odszkodowania za wpadke, które byly skutkiem wyłącznie bledu uzytkownika, czego sprawdzić po prostu się nie da. Koncerny nie beda brać odpowiedzialnosci za wszystkich głupich ludzi na świecie.

No i na pewno biorą pod uwage pleminiki-terminatory.
Ty masz swoje przekonania ja swoje. Żyj i daj żyć.
Stary 2015-06-10, 01:09   #45
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Ty masz swoje przekonania ja swoje. Żyj i daj żyć.
Bardzo sensowny argument podtrzymujacy rownie sensowna tezę o konsekwencjach.
Stary 2015-06-10, 01:16   #46
Heru19
Rozeznanie

jaka gorąca dyskusja zgadzam się z opiniami że nie ma co robić czegoś wbrew sobie. Każdy od związku wymaga czego innego, jedni chcą na całe życie i pod tym kątem będą patrzeć inni podchodzą bardziej na luzie ani jedno ani drugie nie jest według mnie złe, jeśli tylko danej osobie to odpowiada. Dziewczyna sama musi usiąść i pomyśleć czy tego chce, prawdą też jest że jak uczucie jest mocne związek rozwija się w zaufaniu i szacunku to ludzie chcą być w każdy sposób razem blisko siebie. Ona nie jest przekonana do rozpoczęcia współżycia z tym chłopakiem i nie będzie bo traci zaufanie do niego nie czuje się już bezpiecznie, to jest właśnie ta zmiana, którą odczuwa. Sądzę, że seks lepiej potraktować jako coś więcej niż tylko potrzebę, ale tu już wkradają się górnolotne wyrażenia, które między obcymi ludźmi brzmią żenująco, niestety.
Heru19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 09:55   #47
Michalinqy
Raczkowanie

Autorko, zaczęłabym od tego, czy Twój partner na pewno Cię pociąga. Nie wyobrażam sobie pójść do łóżka z kimś, kto zupełnie mnie nie kręci - może to płytkie, ale mimo że ktoś odpowiada mi swoim charakterem, to nie potrafię się związać, jeżeli nie ma chemii. Może u Ciebie też tak jest? Masz 19 lat i powinnaś odczuwać popęd seksualny, bo to normalne. Z kolei jeżeli on ma 23 lata to doskonale wiesz, że facet już ma swoje potrzeby. Uważam, że trochę rozbiegliście się w oczekiwaniach. Jednak na związek składa się wiele rzeczy i jest to m.in. seks, a chłopak nie powinien być nazywany "gnojem", bo to jest naturalna potrzeba.
Stary 2015-06-10, 10:38   #48
jantrzeci
Raczkowanie

A czemu się obawiasz seksu? W twoim wieku to trochę nienaturalne. Może masz jakieś błędne wyobrażenia o ciąży? Może nigdy się nie masturbowałaś i nie jesteś rozbudzona? Może ten chłopak cię nie pociąga? Dużo może być przycyzn, przemyśl to
jantrzeci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 10:38   #49
najgalina79
Przyczajenie

Dla mnie troszeczkę niezrozumiała sytuacja, nie wyobrażam sobie jak można nie odczuwać pragnienia względem człowieka z którym jest się ponad pół roku. Jego rozumiem ma 23 lata i nie dziwne, że brakuje mu tego. Ty też już nie jesteś małą dziewczynką, więc po prostu albo go nie kochasz albo nie umie dobrze na Ciebie podziałać.
najgalina79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 10:57   #50
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NieZgadzamSie Pokaż wiadomość
Przede wszystkim nie rób niczego wbrew sobie. Ja w przypadku swojego pierwszego razu wyszłam z podobnego założenia, jak koleżanki powyżej, czyli że skoro jesteśmy w związku to powinniśmy nawzajem spełniać swoje potrzeby. Bardzo potem żałowałam.

Poza tym pierwsze słyszę, by 7 miesięcy związku to był wystarczający okres do uprawiania ze sobą seksu. Czy masz pewność, że jeśli zdarzy się Wam wpadka to Twój chłopak nie zostawi Cię, będzie Cię wspierał i nie ucieknie od odpowiedzialności? Jeśli nie, to Twoje obawy są w pełni uzasadnione. Zazwyczaj mężczyźni w tym wieku nie myślą o konsekwencjach współżycia, zależy im jedynie na zaspokojeniu własnych potrzeb (ośmieliłabym się nawet stwierdzić, że jest to główny powód, dla którego wchodzą w związki). Jeśli więc chłopak mówi Ci, że jeśli mu nie "dasz" w wybranym przez niego terminie to Cię zostawi, to nie wróżę tej relacji przyszłości. Bo on tak samo zachowałby się, gdybyś za kilka lub kilkanaście lat nie mogła mu "dać" ze względu na chorobę czy okres połogu po urodzeniu dziecka. Jak mi kiedyś mężczyzna postawił podobny warunek to były to jego ostatnie wypowiedziane do mnie słowa. Zerwałam z nim zaraz po ich usłyszeniu.
W pełni się zgadzam!

Utrzymywanie znajomości z Tobą przez tego chłopaka nie wynika z odczuwania przez niego potrzeby miłości tylko z jego potrzeb fizjologicznych.
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 11:13   #51
robcia
Zakorzenienie

Internet zabija pożądanie ,szczególnie wizaż ,od samego czytania prawie, że zaszłam w ciążę. Ludzie co ja czytam ,13 razy wpaść?
Stara jestem ale coś tak sobie przypominam,motylki w brzuchu i nieustanna chęć dotykania. I powiem krótko ,byłam "zakochana" w chłopaku,chodziłam z nim 8 miesięcy i do niczego nie doszło ,prócz wymuszonych przez niego macanek.A potem inny chłopak i boom , do wszystkiego doszło bardzo szybko, z moją ogromną chęcią. Więc mogę tylko przypuszczać ,że to nie ten facet , nie ma tej chemii i przyciągania i choćby ściany sr...ły nie zmusisz się. I nie jest to rzecz z tych ,do których powinnaś się zmuszać, nic na siłę bo tak trzeba,bo już tak długo. On powinien cię rozbudzić a najwyraźniej nie jest w stanie.

Edytowane przez robcia
Czas edycji: 2015-06-10 o 11:17
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 11:33   #52
drirrpl
BAN stały

Facet zawsze dąży do sexu chyba że z nim coś nie tak jest, zastanów się dlaczego ty nie chcesz przejść do następnego etapu związku, wbrew całej tej paplaniny sex jest bardzo ważnym jego punktem, jak widzisz tego partnera jako przyszłego męża to analiza obaw, potem poważna rozmowa z nim i do boju (a raczej do łóżka), jeśli nie widzisz go jako męża to nie masz się co zmuszać, jesteś młoda i poznasz jeszcze niejednego
drirrpl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 11:46   #53
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drirrpl Pokaż wiadomość
Facet zawsze dąży do sexu chyba że z nim coś nie tak jest, zastanów się dlaczego ty nie chcesz przejść do następnego etapu związku, wbrew całej tej paplaniny sex jest bardzo ważnym jego punktem, jak widzisz tego partnera jako przyszłego męża to analiza obaw, potem poważna rozmowa z nim i do boju (a raczej do łóżka), jeśli nie widzisz go jako męża to nie masz się co zmuszać, jesteś młoda i poznasz jeszcze niejednego
Rany boskie,co wy z tym mężem? Dziewczyna ma 19 lat, serio powinna go klasyfikować ,że jak na męża to bzykamy ,jak na chodzenie czy związek ,bo fajny a potem się zobaczy, to już nie bzykamy bo nie godzien ? Chłopak może ją kochać i być całkiem ok a przy tym mieć swoje potrzeby i niepotrzebnie nazbyt naciskać. Dziewczyna ma prawo nie chcieć, z różnych względów ,o których powinna temu chłopakowi powiedzieć,żeby wiedział na czym stoi.Tyle.
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 12:32   #54
aer
O RLY?

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
W pełni się zgadzam!

Utrzymywanie znajomości z Tobą przez tego chłopaka nie wynika z odczuwania przez niego potrzeby miłości tylko z jego potrzeb fizjologicznych.
tak, na pewno chlopak jest z dziewczymna przez 7 m-cy tylko dla seksow, ktorych nie ma.
fak logic.

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 12:40   #55
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
W pełni się zgadzam!

Jeszcze dodaj- rzuc Go!

Co za bzdury piszesz Chlopak wytrzymal w zwiazku az 7 miesiecy, bo zalezy mu tylko na seksie?

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 12:40   #56
Littlejackie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ale...co jest z nią nie tak? Naprawdę jest jakaś odgórna zasada, która mówi że swój pierwszy raz trzeba przeżyć w tym i w tym wieku, przy takim i takim stażu związku?
Nic z nią nie jest "nie tak" w negatywnym sensie, stad cudzysłów. Po prostu wydaje mi się, że po siedmiu miesiącach związku, nawet mimo tych pierwszych obaw i wątpliwości, to w jakimś sensie by ją ciągnęło do tego faceta, jakoś bardziej by to rozważała.
A tu nic.
Może to po prostu nie ten? I nawet za rok nie będzie gotowa, bo coś jej nie pasuje? Może jej się aż tak nie podoba? Może ma jakąś psychiczną blokadę? Tego nie wiem i doradzam dziewczynie, aby to dokładnie przeanalizowała.

A z drugiej strony jestem też w stanie zrozumieć faceta 23-latka, który się nie może doczekać i tyle. Taka różnica wieku może generować ten problem, bo on ma inne potrzeby, ona za to ma wątpliwości i mogą się jeszcze długo tak męczyć bez żadnych konkretów.
Littlejackie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 13:50   #57
NieZgadzamSie
Raczkowanie

Cytat:
Nic z nią nie jest "nie tak" w negatywnym sensie, stad cudzysłów. Po prostu wydaje mi się, że po siedmiu miesiącach związku, nawet mimo tych pierwszych obaw i wątpliwości, to w jakimś sensie by ją ciągnęło do tego faceta, jakoś bardziej by to rozważała.
Ludzie odczuwają gotowość do współżycia z drugą osobą w różnym okresie czasu. Dla niektórych to jest tydzień, dla innych trzy lata.
NieZgadzamSie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 14:30   #58
Heru19
Rozeznanie

zdarzają się roczne związki które się rozpadają bo nie było seksu. Jeśli to jej pierwszy raz to ja bym się nie śpieszyła bo po co ? Jeśli to ten właściwy to to się czuje wręcz chce się z tym facetem uprawiać seks, a nie na odwrót. Straszenie dziwnie postrzegacie tego faceta bo on ma swoje potrzeby no dobra ma do tego prawo ale żeby tak wszystko spłycać? niech ta potrzeba będzie nie tylko fizyczna ale też psychiczna. bulwersujecie się że mówią jej o rozważeniu go pod względem potencjalnego ojca męża itd, nie którzy wolą patrzeć bardziej daleko w przyszłość, oczywiście że może nie wyjść może się popsuć i ból będzie większy ale nie każdemu odpowiada takie eksperymentowanie. Po co się zmuszać, i myśleć jakimiś stereotypami że w tym wieku jak nie odczuwasz do kogoś pociągu to jesteś NIENORMALNY, bzdura! myślenie o innych jest dobre o ile nie ogranicza naszej własnej wolności. Myślę że dziewczyna jest w 100% normalna nie ma żadnej blokady ani innych takich to po prostu nie ten facet i nie to uczucie. Każdy inaczej dojrzewa do pewnych decyzji co jednemu pasuje to drugiemu już wcale.
Heru19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 14:44   #59
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Jeszcze dodaj- rzuc Go!

Co za bzdury piszesz Chlopak wytrzymal w zwiazku az 7 miesiecy, bo zalezy mu tylko na seksie?
"Wytrzymał" to dobre słowo! Powinien cieszyć się z tych siedmiu miesięcy, a nie jakoś je wytrzymać!

Poza tym to, że ktoś pracuje i nie ma samochodu nie wyklucza, że pracuje tylko po to, żeby kupić sobie samochód...
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-10, 14:57   #60
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Może dla Ciebie to wydaje się śmieszne, ale dla mnie jest jak najbardziej poważne.
Jeśli miałabym zdecydować się z kimś na seks to tylko z osobą z którą uważam że spędzę resztę życia, albo wiem że będę z nią szczęśliwa, w długoletnim związku.
No i dlatego straszysz autorkę ciążą (tak, straszysz) i spędzeniem reszty życia z facetem, którego zna kilka miesięcy. No tak. To jej na pewno pomoże. Brawo xD
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości