Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-10, 12:57   #2761
agu23gda
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Moja sukienka jest obcisła i przed kolano. Nawet własnie w tym programie mówili, że sukienka biała ale krótka i koktajlowa na wesele jest ok. sorry ale wątpię, żeby ktoś pomylił mnie z panna młoda lub żebym odebrała jej blasku bo raczej z brzuchem nie będę atrakcyjnym kąskiem na moim weselu były białe sukienki i do głowy mi nie przyszło żeby czuć się z tego powodu gorzej lub się na kogokolwiek złoscić. A nawet i moja siostra świadkowa z którą razem szukałysmy dla niej sukienki na mój ślub nie rozglądała się za białymi ani kremowymi, ale jak ubrała jedną i to długą wyglądała tak pięknie, że mimo, ze ona miała opory ze względu na mnie to ja osobiście ją na nią namówiłam.

Na ostatnim weselu w pazdzierniku tez mialam biala, do tego rozowy żakiet i tyle. Dokładnie wygladalam tak na na zdjeciu i nikt nie mial z tym problemu a już na pewno nie panna młoda

A jesli to coś zmienia to moja obecna sukienka jest bardziej mleczna niż śnieznobiała i wygląda tak samo jak ta rozowa ktora mialam na inny weselu (na drugiej fot) wiec nie przesadzajmy ze to jakas mega wtopa bo nic w niej strojnego nie ma...no i dojdzie brzuszysko. Jedyny problem to to, że ta biała mi prześwituje i nie wiem co mam z tym zrobić halka odpada bo obcisla kiecka, bielizna cielista by pomogła, ale jakos mi szkoda kady inwestowac znow w bielizne ktora bedzie kosztowala tyle co sukienka albo lepiej... myslalam, żeby pod spod ubrać jakiś long top beżowy albo biały ale boje się, ze się ugotuje a mają być w ten weekend upaly...

aaa i dziewczyny które ida na wesele... ubieracie baleriny?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aguu.jpg (23,6 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aguu2.jpg (38,7 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-06-10 o 13:05
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:02   #2762
meryy82
Zakorzenienie

Jejku jakie moje dziecko jest od kilku dni aktywne, bombie mnie przez cały dzień i w nocy buszuje i jak tż-et o 5 rano wstaje, to też już puka.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Mamy majowe wyniosły się na odchowalnię, a to znaczy, że zaraz mamy lipcowe zaczną się sypać
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:10   #2763
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Polecam dietę z liczeniem WW. Na tym sie nie da przytyć. Ja tam ciagle chodzę głodna. A waga poniżej 70 (start z 68).

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Liczenie WW? Oświecisz blondynkę co to znaczy?
A co do Twojej wagi to jak Ty to zrobiłaś??? Zazdroszczę.

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość

I jeszcze wrzucam Wam zdjęcie mojego brzucha w 26 tygodniu. Wydaje mi się wielki, ale na razie mam 91 cm w pasie, widzę, że niektóre z Was mają więcej, więc to pewnie przez moją drobną budowę wydaje się taki duży.
Jaki śliczny brzunio!!!!

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:15   #2764
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ana- wymienniki węglowodanowe. 1 WW to 10g węglowodanów w danym produkcie. Jak to zrobiłam? Zafundowałam sobie w genach cukrzyce . Wiedząc ze jestem obciążona od początku ciazy jestem na "diecie" jem 5-6 małych posiłków, stawiam na węglowodany złożone, omijam żywność przetworzona. To niestety nie pomogło i ostatnia krzywa była do kitu wiec teraz musze liczyć WW max 21 na dobę.

Co do sukienki. U mnie były osoby w białych/ecru. Mi to rybka jak kto sie ubierze. A już tym bardziej ciężarnej bym sie nie czepiala. Mozna ta biała sukienkę złamać kolorowymi dodatkami. Ja nie trawie tylko takich "złotych rybek" czyli panienek ubranch mocno niestosownie np. tyłek na wierzchu.

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:18   #2765
agu23gda
Wtajemniczenie

czarownica_tea ja nie wiem czy dobrze pamiętam, że to Ty mieszkasz w kawalerce, tzn że macie 1 pokój?
Stary 2015-06-10, 13:21   #2766
loudres
Zadomowienie

Jeśli ktoś z wymiotuje na glukozie musi ją powtórzyć. Dziś była ze mną jedna dziewczyna i nie wytrzymała i odesłali ja do domu... szkoda mi jej było bo siedziała pół godziny, i dupa.

Ja mam nadzieje ze to był ostatni raz z tym badaniem. Na drugie nie pójdę.

Teraz coraz bardziej jest popularne noszenie białych sukienek na wesele, u mnie było dużo pudrowych, w ciemnym mało osób było. Mnie osobiście nie przeszkadza, ale są różne panny młode
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:33   #2767
czarownica_tea
Zakorzenienie

Agu- nie . My mamy luksus 3 pokojowego mieszkania

Stary 2015-06-10, 13:35   #2768
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Agu- nie . My mamy luksus 3 pokojowego mieszkania
aaaa to spoko ja muszę na ten luksus jeszcze z rok poczekać

Pytam bo mamy ten jeden pokój i nie wiem kiedy zaczać robić kącik dla dziecka. Póki co mamy lozeczko itd ale wszystko stoi w kartonach żeby nie zabierać sobie miejsca poki małej jeszcze nie ma. Ale tez nie chce czekać na ostatnią chwilę.
Stary 2015-06-10, 13:39   #2769
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Jejku jakie moje dziecko jest od kilku dni aktywne, bombie mnie przez cały dzień i w nocy buszuje i jak tż-et o 5 rano wstaje, to też już puka.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Mamy majowe wyniosły się na odchowalnię, a to znaczy, że zaraz mamy lipcowe zaczną się sypać
No wyniosły się i czerwcowe juz zaczęły rozpakunek intensywny. Jak zaczną się siwrpniowe to będę się stresować
Stary 2015-06-10, 13:41   #2770
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja też nie zamierzam balkonować. Co prawda jestem na koniec sierpnia ale wrzesień to tez nie styczeń i nie ma co przesadzać.
A ja tam zabalkonuję raz czy dwa, niech się dziecko powoli przyzwyczaja; ale ja to też ze względu na siebie zrobię, bo nie będzie mi się chciało od razu wychodzić na spacery pewnie, to najpierw zabalkonuję, a potem wyjdę no chyba że mój sąsiad uzna, że całe osiedle ma ochotę słuchać hip hopu....

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja uważam że czarny to kolor uniwersalny. Jeszcze na żadnym weselu nie byłam w tym kolorze. Planuje to niej żywe dodatki w postaci żakietu np. różowego neona
Ja też na weselu w czarnym nie byłam ale nie z racji koloru niestosownego, bo dla mnie czarny nim nie jest (ale biały już tak - nie obraziłam się na nikogo w tym kolorze na moim weselu, ale uznaję to za niestosowne i już), bardziej z tej racji, że mi w czarnym nie jest jakoś super do twarzy i wolę inne kolory a moja czarna sukienka ma srebrne dodatki i pewnie szary żakiet bym do niej założyła, a chciałam - też z racji, że to lato i jedyne moje większe wyjście w ciąży - ubrać się w jakimś kolorze żywszym.

Cytat:
A co Ci nie smakuje w botwinie? Ja kocham tą zupę i nie rozumiem jak można jej nie lubić

Z glukoza nie mam pojęcia, ale na logikę to badanie jest do powtórki ale na pewno nie w ten sam dzień.

Ja właśnie staram się trzymać i zachowywać w sposób zrównoważony wiec się sama swoją reakcją zdziwiłam. Tz chyba tez się przeraził bo potem mnie zagadywał i widać było ze mu głupio.

Tez sobie nie jestem w stanie wyobrazić braku ruchów juniora w brzuchu. Zresztą w połogu takie odczucia fantomowe są podobno normalne
W botwince smakuje mi tylko jajko
Ja mam tylko jeden dzień na glukozę, bo dwóch dni wolnego tż nie weźmie
Najdziwniejsze będzie chyba położenie się na brzuchu jakiś czas po porodzie

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Ja byłam parę razy na weselach w czarnej sukience, ale zawsze pytałam się Panny Młodej czy jej taka sukienka odpowiada, a raz zdarzyło mi się być na weselu gdzie Para Młoda zażyczyła sobie by goście weselni przyszli ubrani tylko na biało lub czarno (kobiety w sukienkach nie dłuższych niż za kolano) także wszystko zależy od tego jacy są Młodzi
Oo wybacz, ale jacyś dziwni młodzi... Ja rozumiem, mieć jakąś wizję wesela, ale to jest narażanie gości na dodatkowe koszta, bo nie każdy przecież kupuje sobie nowe ciuchy co wesele. Tak naprawdę liczy się przecież obecność gości, wtedy i kolor sukienki schodzi na dalszy plan

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
A jesli to coś zmienia to moja obecna sukienka jest bardziej mleczna niż śnieznobiała i wygląda tak samo jak ta rozowa ktora mialam na inny weselu (na drugiej fot) wiec nie przesadzajmy ze to jakas mega wtopa bo nic w niej strojnego nie ma...no i dojdzie brzuszysko. Jedyny problem to to, że ta biała mi prześwituje i nie wiem co mam z tym zrobić halka odpada bo obcisla kiecka, bielizna cielista by pomogła, ale jakos mi szkoda kady inwestowac znow w bielizne ktora bedzie kosztowala tyle co sukienka albo lepiej... myslalam, żeby pod spod ubrać jakiś long top beżowy albo biały ale boje się, ze się ugotuje a mają być w ten weekend upaly...

Ja tam bym się na biało nie ubrała, ale to nie moja sprawa

Może warto sobie kupić chociaż najtańszy jakiś cielisty biustonosz, choćby i "targowy", te 15 zł to niedużo, a nie zawsze muszą się okazać złe (moja mama nosi takie właśnie kupowane na targu a nie ma piersi zniekształconych ani nic i jest bardziej zadowolona niż z niektórych firmówek ). Plus cieliste majtki to wydasz raptem z 30zł, a pewnie i mniej.

Ja planowałam kupić sobie jakieś obcasy niskie albo koturny na sierpniowe wesele, na które idę, ale potem chcę się przebrać. Pewnie w baleriny, ale ja z butami mam ogromny problem - kupiłabym sobie takie letnie buty bez palców, ale z krótszą sukienką musiałabym być bez rajstop, a moje nogi nie są do pokazywania więc pewnie skończy się na zakrytych butach na początek na jakimś koturnie lub małym obcasie a potem baleriny właśnie.

Cytat:
czarownica_tea ja nie wiem czy dobrze pamiętam, że to Ty mieszkasz w kawalerce, tzn że macie 1 pokój?
Ja jak coś mieszkam w kawalerce

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 13:45   #2771
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
aaaa..no to mi powiedz czy już macie łóżeczko rozłozone itd albo jakis kącik dla dziecka czy kiedy?
Ja mam milion pomyslów jak wykorzystać róg pokoju dla małej, ale jeszcze szkoda mi zabierać nam miejsca, a z drugiej strony nie chce czekac do samego końca aż pojade na porodówkę a TŻ do domu lozeczko skręcać
chcialabym ten kącik zrobic tak jak sobie wymylsilam

Ja idę w koturnach dość wysokich ale też nie pokaże swoich gołych tragicznych nog kupie sobie rajstopy albo pończochy z wycietymi palcami bo te koturny sa bez palcow.

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-06-10 o 13:50
Stary 2015-06-10, 13:57   #2772
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa..no to mi powiedz czy już macie łóżeczko rozłozone itd albo jakis kącik dla dziecka czy kiedy?
Ja mam milion pomyslów jak wykorzystać róg pokoju dla małej, ale jeszcze szkoda mi zabierać nam miejsca, a z drugiej strony nie chce czekac do samego końca aż pojade na porodówkę a TŻ do domu lozeczko skręcać
chcialabym ten kącik zrobic tak jak sobie wymylsilam
My z racji takiej, że wynajmujemy i ta kawalerka jest malutka, to nie poszalejemy z kącikiem mamy tylko jedno miejsce, w którym się mieszczą rzeczy małej i tam mamy komodę i łóżeczko z szufladą - łóżeczko rozłożone od niedzieli stoi wolę mieć przygotowane wcześniej wszystko i ładniej wygląda rozłożone łóżeczko niż kartony a ten kącik tak żeby wyglądał ładniej to nam wyjdzie już jak mała się urodzi, bo najpierw muszę poprać rzeczy, a np na komodzie stoi teraz fotelik w folii, a będzie przecież w samochodzie... także spokojnie możesz zacząć już wszystko szykować, lepiej teraz niż na ostatnią chwilę albo zostawić to tż

Mam pytanko do tych z Was, które kupują majtki i podpaski z Hartmanna : wybieracie jakieś konkretne? Czy obojętnie jakie? I rozmiary podpasek to midi czy największe?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-10, 14:10   #2773
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

owieczkaa
Zazdroszczę, że mieścisz się w spodnie! Ja przerzuciłam się na legginsy i w dodatku kupuję rozmiar L bo we wszystkich gumka za bardzo ściskała. Brzuch mam osadzony ku dole więc na dupę nie mam co nakładać starych bo no nie da rady...

Ja będę siedzieć na balkonie jeżeli mąż nie zdąży altanki zrobić.

agu23gda
Wiesz tu nie chodzi o to, że można pomylić Cię z panną młodą, ale bywa, że PM uważa, że kolor biały jest zarezerwowany tylko dla niej tego dnia . Byłam na weselu gdzie dziewczyna włożyła białą sukienkę i PM się bardzo wkurzyła, bo to ona miała lśnić bielą tego dnia . Co człowiek to inne podejście. To tak jak mnie nie przeszkadza jak dziewczyny o większej tuszy noszą legginsy a inna osoba powie, że to obrzydliwe.
Podziwiam, że takie szpile nosisz.

meryy82
Mój malec dziś wreszcie spokojny bo tłukł mi w organy jakby to piłki były . No lipcówki pewnie niedługo zaczną... moja koleżanka już w 35 tygodniu - cykająca bomba.

czarownica_tea
U mnie była laska w czerwonej sukience ledwo jej tyłek zakrywało a biust prawie na wierzchu... niezbyt estetycznie to wyglądało :/.
Stary 2015-06-10, 14:15   #2774
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
czarownica_tea
U mnie była laska w czerwonej sukience ledwo jej tyłek zakrywało a biust prawie na wierzchu... niezbyt estetycznie to wyglądało :/.
U mnie dziewczyna miała za mały gorset i ciągle jej się wszystko wylewało (chociaż nie wyskoczyło). Była hitem wesela
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 14:19   #2775
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Danaeee84
Hahaha sobie to wyobraziłam . Aż mi przypomniałaś moja koleżankę też na moim weselu co jej pękły ramiączka od sukienki a miały za zadanie podtrzymywać biust. chyba nie muszę mówić jak to się skończyło
Stary 2015-06-10, 14:21   #2776
grita
Rozeznanie

Witam
Ale się rozpisałyście od wczoraj, nadrabiam na raty Córa śpi, więc ja chwilę odpoczywam, ale muszę iść poogarniać trochę kuchnię, pozmywać podłogi, bo nakruszone wszędzie.

Cytat:
Hormony mnie już dobijają. Sprzątałam w słuchawkach na uszach (jak zawsze), mąż mnie zaszedł od tyłu i przestraszył, jeszcze mnie opieprzył że woła a ja nie słyszę. Rozpłakałam się ze strachu i nie mogłam uspokoić przez ładną chwilę. Na TŻ też jestem zła bo nie dość że sprzątam jego rzeczy to jeszcze na mnie ryja drze że sobie chcę trochę umilić czas muzyką w słuchawkach.
Hehe, też czasem miewałam takie reakcje Ale ostatnio właśnie jestem oazą spokoju, aż dziw mnie bierze, bo zazwyczaj tak nie mam. I do Młodej mam ogrom cierpliwości, jak nie ja Oby się nie zmieniło po porodzie, wtedy przyda się w dwójnasób

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Hej, ja wreszcie po w miarę przespanej nocy. Ostatnio to już dramat, nie dość, ze moja bezsenność, ze Młody harce urządza, to jeszcze córka kaszląca cale noce. Żadne syropy nie chciały pomagać, aż wczoraj mnie tknęło, ze to może alergiczne. Dałam jej zyrtec i spała normalnie prawie do 9. No i chyba mam odpowiedź skąd ten ciągły katar i kaszel. Idę z nią dziś do lekarki i zobaczymy co na to powie, bo już mi jej żal normalnie. I nas zresztą też, bo te noce koszmarne dla wszystkich.
A kaszel ma jaki? Suchy czy mokry? Bo mojej ostatnio ciągle leci z nosa wodnisty katar, kaszle od czasu do czasu, ale tak mokro, jakby jej się coś odrywało. Osłuchowo czysto i już sama nie wiem Ale nocami śpi ładnie, w ciągu dnia ją męczy.
I co powiedziała lekarka? A takie małe dzieci w ogóle się odczula czy to za wcześnie i podaje się tylko leki na alergię?

Cytat:
U mnie też coraz gorsze są noce... wiem, że brzmi śmiesznie, ale ja już ok 20-21 przeżywam, że idzie noc. Oglądam tv bo mała szaleje, ale to akurat jest przyjemne, niech wariuje, lubię ja czuć. Ale przychodzi czas, że wyłączam tv i się zaczyna... zgada, przewracanie z boku na bok, myśli o tym jak bardzo bym chciała pospać na brzuchu, i dalej przekręcanie, bolą żebra, a jak już przychodzi moment, ze robi się "słodko" i sen już tuż tuż... to pęcherzowi się przypomina, że już czas na siku... i tak co godzinę, w kółko i w kółko... aż w końcu zachce się pić i się biję z myślami, że jak się nie napiję to siku nie będzie się tak chciało... no ale trzeba pić przecież, bo ciągle na wynikach moczu moja gin widzi, że za mało płynów... no horror dla mnie te noce.

aaaaa no i zapomniałam dodać, że jak każdy wie robi się coraz cieplej i gówniarzeria siedzi do 2-3 na ławkach pod blokami i drze te ryje, śmieje się, puszcza sobie muzykę z telefonu, na to wszystko ktoś wyjdzie z psem - pies obszczekuje tych na ławce... cyrk normalnie. żeby tego nie słyszeć okno trzeba zamykać, oddychać w pokoju nie idzie. W nocy jak się ja albo TŻ przebudzi i juz pod blokiem spokój to otwieramy. A dodatkowo ciężko jest mi zasnąć a TŻ spać w takiej duchocie w zamknietym mieszkaniu latem.
Ja też miewam takie noce, najczęściej jak już zmęczona prawie usypiam, to albo mi się chce siku, albo córa z drugiego pokoju mnie woła. Zawsze wie kiedy Jedynie wczoraj padłam jak kawka jak ją usypiałam, tylko przewędrowałam do męża koło 23
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 14:27   #2777
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa to spoko ja muszę na ten luksus jeszcze z rok poczekać

Pytam bo mamy ten jeden pokój i nie wiem kiedy zaczać robić kącik dla dziecka. Póki co mamy lozeczko itd ale wszystko stoi w kartonach żeby nie zabierać sobie miejsca poki małej jeszcze nie ma. Ale tez nie chce czekać na ostatnią chwilę.
My mamy tak jakby 1 i pół pokoju (jeden połączony z kuchnią)
Dzisiaj jedziemy po łóżeczko, ale kącik będziemy robić raczej w sierpniu. No chyba, że syndrom wicia gniazda dopadnie mnie wcześniej

Cytat:
No wyniosły się i czerwcowe juz zaczęły rozpakunek intensywny. Jak zaczną się siwrpniowe to będę się stresować
A ja się zacznę stresować jak zaczną wrześniowe
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 14:38   #2778
czarownica_tea
Zakorzenienie

Namisek- ja uważam ze pewne okazje zobowiązują . Ja miałam na weselu jedna taka gwiazdę. Ale na licznych weselach na których byłam w gronie znajomych zawsze typujemy taka złota rybkę (czasem prym wiodą panie nieco starsze )

Stary 2015-06-10, 14:42   #2779
malena1979
Zadomowienie

grita, właśnie kaszel mieszany, raz suchy męczący, a za chwilę mokry. Katar też raz się leje, a raz gęsty. W ogóle dziwne to jakieś. Nie odczulam na razie, najwyżej potem, mam jej dawać zyrtec przez 14 dni, bo rzeczywiście wyglada na alergię-najpewniej na trawy. Osłuchowo też czysta.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-06-10 o 14:45
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 14:50   #2780
grita
Rozeznanie

Cytat:
Polecam dietę z liczeniem WW. Na tym sie nie da przytyć. Ja tam ciagle chodzę głodna. A waga poniżej 70 (start z 68).

Wow! Niezły wynik, chociaż szkoda, ze okupiony taką niefajną dietą..

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Czytam Was na bieżąco, nie piszę często, a teraz już w ogóle. Mam okropny czas, nie dość, że przeziębienie trzyma mnie drugi tydzień i męczy mnie to okropnie, to zmarła moja najukochańsza osoba, a ja nawet na pogrzeb nie mogę pojechać bo ginekolog zakazał mi tak długich podróży. I siedzę i ryczę non stop, próbuję się czymś zająć żeby nie myśleć i średnio mi to wychodzi.

AaaMarta - zazdroszczę talentu do szycia. Mnie niestety tak nie wychodzi. Za to wyszyłam dzieciom obrazki do pokoju - wrzucam zdjęcie.

I jeszcze wrzucam Wam zdjęcie mojego brzucha w 26 tygodniu. Wydaje mi się wielki, ale na razie mam 91 cm w pasie, widzę, że niektóre z Was mają więcej, więc to pewnie przez moją drobną budowę wydaje się taki duży.
Współczuję straty
A brzuszek masz śliczny, i naprawdę nieduży jak na bliźniaczą ciążę

Cytat:
Mieszkam w dużym mieście i mam kilka koleżanek, które karmią piersią i nie świecą piersią. Wystarczy odpowiednio się ubrać i dziecko przyslonić szalem lub muślinową chustą. Jak dziecko osłonięte, to też mu się lepiej je bo nic je nie rozprasza

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

A po co balkonować? Będzie wczesna jesień, piękna jesień
Jak dziecko zdrowe, nie pada, to iść na spacer.
Dokładnie, wystarczy się osłonić. Chociaż moją jak już była starsza, jakoś bliżej roku, wkurzało zasłanianie i zawsze ściągała chustkę, żeby móc się rozejrzeć Ale z małymi niemowlętami to żaden problem

Ja nie będę balkonować, bo nie mam balkonu Chociaż wszystko zależy od pogody, jak będzie ciepło to od razu na długi spacer, ale bywa i tak, że wrzesień jest chłodny i deszczowy, wtedy pewnie zacznę od krótszych spacerów. Oby było ładnie i słonecznie

Cytat:
Z 12 kg ogórków wyszło mi 12 słoików sałatki takich ok. 0.5 litrowych oraz 12 słoików z kurkuma ale 1 litrowych.
Reszta poszła na mało solne z czego jednego gara kamiennego na 2.5 kg nie ma.
Teraz się głowie gdzie ja to pochować mam.
Niezła produkcja!! Ja za ogórki dopiero się będę brała, czekam aż trochę stanieją jeszcze.

Cytat:
A co Ci nie smakuje w botwinie? Ja kocham tą zupę i nie rozumiem jak można jej nie lubić

Z glukoza nie mam pojęcia, ale na logikę to badanie jest do powtórki ale na pewno nie w ten sam dzień.

Ja właśnie staram się trzymać i zachowywać w sposób zrównoważony wiec się sama swoją reakcją zdziwiłam. Tz chyba tez się przeraził bo potem mnie zagadywał i widać było ze mu głupio.

Tez sobie nie jestem w stanie wyobrazić braku ruchów juniora w brzuchu. Zresztą w połogu takie odczucia fantomowe są podobno normalne
Tak, jak się zwymiotuje to niestety badanie jest do powtórki innego dnia, szczególnie jeśli zwymiotowało się na początku. Mówiła mi pielęgniarka w punkcie pobrań.
A co do brzuszka, to jestem pewna że mi będzie brakować Szczególnie, że istnieje prawdopodobieństwo, że już się na 3 dziecko nie zdecydujemy, tym bardziej będzie mi żal, że już tego nie doświadczę.
A ruchy fantomowe czułam baaardzo długo, pamiętam jak pół roku po porodzie kupowałam przerażona test, bo byłam pewna że to ruchy dziecka i że jestem już na półmetku drugiej ciąży

Cytat:

Dokładnie, szczególnie że zawsze jest kilka mam z terminem na koniec poprzedniego miesiąca, u nich pewnie na koniec czerwca, więc niektóre mają już donoszone ciąże

Cytat:
Ana- wymienniki węglowodanowe. 1 WW to 10g węglowodanów w danym produkcie. Jak to zrobiłam? Zafundowałam sobie w genach cukrzyce . Wiedząc ze jestem obciążona od początku ciazy jestem na "diecie" jem 5-6 małych posiłków, stawiam na węglowodany złożone, omijam żywność przetworzona. To niestety nie pomogło i ostatnia krzywa była do kitu wiec teraz musze liczyć WW max 21 na dobę.

Co do sukienki. U mnie były osoby w białych/ecru. Mi to rybka jak kto sie ubierze. A już tym bardziej ciężarnej bym sie nie czepiala. Mozna ta biała sukienkę złamać kolorowymi dodatkami. Ja nie trawie tylko takich "złotych rybek" czyli panienek ubranch mocno niestosownie np. tyłek na wierzchu.

Mi też to było obojętne, czy ktoś założy białą/ecru sukienkę czy nie, ale wiem, że niektórzy są wrażliwi w tym względzie i może warto byłoby zapytać panny młodej czy nie ma nic przeciwko.
I też mnie wkurzają takie panny, co mają wszystko na wierzchu, przecież można sie ubrać ładnie i seksownie, ale nie mając całych cycków czy tyłka na widoku

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
grita, właśnie kaszel mieszany, raz suchy męczący, a za chwilę mokry. Katar też raz się leje, a raz gęsty. W ogóle dziwne to jakieś. Nie odczulam na razie, najwyżej potem, mam jej dawać zyrtec przez 14 dni, bo rzeczywiście wyglada na alergię-najpewniej na trawy.
Ok, dzięki. Jeśli jej jeszcze przez parę dni nie przejdzie też spróbuję podać zyrtec, może będzie lepiej. Mąż jest alergikiem, szczególnie na pyłki i trawy, do tej pory Młoda nie miała żadnych objawów, że coś po nim odziedziczyła, ale wiem że może się ujawnić też później. Jakoś mi nawet nie przyszło do głowy, że ten katar i kaszel to może być alergia, obstawiałam jakieś ciągnące się przeziębienie.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Namisek- ja uważam ze pewne okazje zobowiązują . Ja miałam na weselu jedna taka gwiazdę. Ale na licznych weselach na których byłam w gronie znajomych zawsze typujemy taka złota rybkę (czasem prym wiodą panie nieco starsze )

U mnie największą gwiazdą była dziewczyna z zespołu Miała tak krótką sukienkę, że jak się poruszała przy śpiewie, to było jej widać tyłek, obowiązkowo w stringach
Stary 2015-06-10, 15:05   #2781
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 3 pokoje ale zdecydowaliśmy się na kącik dziecka w sypialni jak na razie i sobie postanowiłam że robię wszystko "na gotowe" miesiąc przed terminem.
Cytat:
A barszcz klasyczny lubisz? Bo dla mnie to pokrewne smaki.
A TŻ zawozi cię? Dlatego bierze wolne?
Oj taaaaak leżenie na brzuchu, zjedzenie tatara i wypicie prawdziwego piwka, na to czekam po porodzie. Oczywiście bez szaleństw na początku i póki karmię ale wyczekuję tego
Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
A co do brzuszka, to jestem pewna że mi będzie brakować Szczególnie, że istnieje prawdopodobieństwo, że już się na 3 dziecko nie zdecydujemy, tym bardziej będzie mi żal, że już tego nie doświadczę.
A ruchy fantomowe czułam baaardzo długo, pamiętam jak pół roku po porodzie kupowałam przerażona test, bo byłam pewna że to ruchy dziecka i że jestem już na półmetku drugiej ciąży
To by była akcja dopiero

My na pewno będziemy mieć więcej dzieci więc się tak z tym stanem nie żegnam. A Ty pamiętaj, póki menopauza nie nastąpi to piłka w grze że tak powiem
Stary 2015-06-10, 15:11   #2782
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam 3 pokoje ale zdecydowaliśmy się na kącik dziecka w sypialni jak na razie i sobie postanowiłam że robię wszystko "na gotowe" miesiąc przed terminem.
My w sypialni będziemy mieć łóżeczko i komodę (i z mojej kochanej sypialni, w której była tylko szafa i łóżko zrobi się graciarnia, bo musimy tam przenieść jeszcze regały z książkami). Pokój dziecięcy będziemy robić też już teraz i mam nadzieję, że na początku lipca wszystko będzie gotowe.

Wykończona jestem. Od "rana" robiłam porządki z rzeczami, żeby pokój opróżniać. I z kilku kartonów i pudełek zrobiło mi się niecałe jedno pudełko Trzy worki śmieci i karton makulatury. A i tak jeszcze trochę przede mną.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 15:22   #2783
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Z resztą.. jak dociagne do 37 tyg to zapłacę za usg żeby wiedzieć ile mniej wiecej ma cm
Raczej nikt ci nie powie długości, tylko wagę. Dziecko nie mieści się w obrazie usg.
Cytat:
aaġkzzii, nie chcę Cię martwić, ale to niekoniecznie żelazo Ci na nogi pomogło, może po prostu miałaś lepszą noc. Ja cierpię na RLS od lat mając żelazo w porzadku, a teraz łykam żelazo od kilku tygodni, a i tak mam takie noce czasami, że nie mogę wytrzymać, a czasem zupełny spokój, więc nie widzę tu żadnej reguły. Magnez oczywiście też biorę i raczej zależności nie zauważyłam. No, ale oby u Ciebie to jednak pomogło.
A ja uważam, ze to żelazo. Mam tak samo jak Iza. W poprzedniej ciąży miałam żelazo też niskie ale nic mi nie dawał i mnie kręciło okropnie. Teraz spadło i też zaczynało kręcić a odkąd biorę to jest ok. Zresztą nie u każdego ten syndrom musi być z tego samego powodu, ale to na pewno nie magnez. Brałam w poprzedniej i magnez i wiesiołek na to i nic, dopiero teraz żelazo pomogło. I wierz mi, tutaj nie ma lepszych dni Są tylko coraz gorsze przynajmniej kiedy objawy pojawiają się tylko w okresie ciąży. Moje żelazo było przy dolnej granicy normy, ale w normie, więc też niby ok, a jednak mnie brało.

Ide zaraz do dermatologa i nie wiem jak się przygotować. Umyć buzię wodą czy np tonikiem przetrzeć

Co do białej sukienki, to ja nie miałam nic przeciwko, pod warunkiem, że była skromna. U mnie dziewczyna miała na weselu i mnie to nie przeszkadzało. Przecież było widać kto jest panną młodą.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Moja sukienka jest obcisła i przed kolano. Nawet własnie w tym programie mówili, że sukienka biała ale krótka i koktajlowa na wesele jest ok. sorry ale wątpię, żeby ktoś pomylił mnie z panna młoda lub żebym odebrała jej blasku bo raczej z brzuchem nie będę atrakcyjnym kąskiem na moim weselu były białe sukienki i do głowy mi nie przyszło żeby czuć się z tego powodu gorzej lub się na kogokolwiek złoscić. A nawet i moja siostra świadkowa z którą razem szukałysmy dla niej sukienki na mój ślub nie rozglądała się za białymi ani kremowymi, ale jak ubrała jedną i to długą wyglądała tak pięknie, że mimo, ze ona miała opory ze względu na mnie to ja osobiście ją na nią namówiłam.

Na ostatnim weselu w pazdzierniku tez mialam biala, do tego rozowy żakiet i tyle. Dokładnie wygladalam tak na na zdjeciu i nikt nie mial z tym problemu a już na pewno nie panna młoda

Jakby chcieć się tak czepiać to nikt by nie mógł założyć żadnej jasnej sukienki, bo przecież wiele sukien ślubnych jest beżowaalbo ecri Nie przejmuj się.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
A ja tam zabalkonuję raz czy dwa, niech się dziecko powoli przyzwyczaja; ale ja to też ze względu na siebie zrobię, bo nie będzie mi się chciało od razu wychodzić na spacery pewnie, to najpierw zabalkonuję, a potem wyjdę no chyba że mój sąsiad uzna, że całe osiedle ma ochotę słuchać hip hopu....

Ja też na weselu w czarnym nie byłam ale nie z racji koloru niestosownego, bo dla mnie czarny nim nie jest (ale biały już tak - nie obraziłam się na nikogo w tym kolorze na moim weselu, ale uznaję to za niestosowne i już), bardziej z tej racji, że mi w czarnym nie jest jakoś super do twarzy i wolę inne kolory a moja czarna sukienka ma srebrne dodatki i pewnie szary żakiet bym do niej założyła, a chciałam - też z racji, że to lato i jedyne moje większe wyjście w ciąży - ubrać się w jakimś kolorze żywszym.

Oo wybacz, ale jacyś dziwni młodzi... Ja rozumiem, mieć jakąś wizję wesela, ale to jest narażanie gości na dodatkowe koszta, bo nie każdy przecież kupuje sobie nowe ciuchy co wesele. Tak naprawdę liczy się przecież obecność gości, wtedy i kolor sukienki schodzi na dalszy plan

Ja tam bym się na biało nie ubrała, ale to nie moja sprawa

Może warto sobie kupić chociaż najtańszy jakiś cielisty biustonosz, choćby i "targowy", te 15 zł to niedużo, a nie zawsze muszą się okazać złe (moja mama nosi takie właśnie kupowane na targu a nie ma piersi zniekształconych ani nic i jest bardziej zadowolona niż z niektórych firmówek ). Plus cieliste majtki to wydasz raptem z 30zł, a pewnie i mniej.

Ja planowałam kupić sobie jakieś obcasy niskie albo koturny na sierpniowe wesele, na które idę, ale potem chcę się przebrać. Pewnie w baleriny, ale ja z butami mam ogromny problem - kupiłabym sobie takie letnie buty bez palców, ale z krótszą sukienką musiałabym być bez rajstop, a moje nogi nie są do pokazywania więc pewnie skończy się na zakrytych butach na początek na jakimś koturnie lub małym obcasie a potem baleriny właśnie.

Ale przecież są rajstopy zarówno bezpacowe i bezmajtkowe, więc nie widzę problemów

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-06-10 o 15:14
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 15:25   #2784
czarownica_tea
Zakorzenienie

A ja celebruje ciąże. Dla mnie bedzie pierwsza i ostatnia

Stary 2015-06-10, 15:26   #2785
grita
Rozeznanie

Cytat:

Oj taaaaak leżenie na brzuchu, zjedzenie tatara i wypicie prawdziwego piwka, na to czekam po porodzie. Oczywiście bez szaleństw na początku i póki karmię ale wyczekuję tego

To by była akcja dopiero

My na pewno będziemy mieć więcej dzieci więc się tak z tym stanem nie żegnam. A Ty pamiętaj, póki menopauza nie nastąpi to piłka w grze że tak powiem
Haha, wiem! Szczególnie, że z Młodą zaliczyliśmy wpadkę mimo prezerwatyw, więc już gdzieś tam wyżej pisałam, że 3 dziecko, być może się pojawi, ale za kilka lat, no chyba że wcześniej pojawi się ono nieplanowane
Mnie się też marzy tatar Piwko mniej, ale mojito bym wypiła... Chodzi za mną już od początku ciąży Najchętniej bym wypiła je w moim ulubionym barze w Madrycie, lepszego nie piłam nigdzie. To moje ciche marzenie na 30-stkę

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
My w sypialni będziemy mieć łóżeczko i komodę (i z mojej kochanej sypialni, w której była tylko szafa i łóżko zrobi się graciarnia, bo musimy tam przenieść jeszcze regały z książkami). Pokój dziecięcy będziemy robić też już teraz i mam nadzieję, że na początku lipca wszystko będzie gotowe.

Wykończona jestem. Od "rana" robiłam porządki z rzeczami, żeby pokój opróżniać. I z kilku kartonów i pudełek zrobiło mi się niecałe jedno pudełko Trzy worki śmieci i karton makulatury. A i tak jeszcze trochę przede mną.
Uwielbiam efekt takich porządków, jak się nagle robi tyle przestrzeni i wolnego miejsca Od dłuższego czasu zbieram się do ogarnięcia garderoby, ale ciągle to odkładam
Stary 2015-06-10, 15:30   #2786
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja celebruje ciąże. Dla mnie bedzie pierwsza i ostatnia

Kto wie, może za 2 lata zmienicie zdanie Nigdy nie mów nigdy.
Cytat:
Haha, wiem! Szczególnie, że z Młodą zaliczyliśmy wpadkę mimo prezerwatyw, więc już gdzieś tam wyżej pisałam, że 3 dziecko, być może się pojawi, ale za kilka lat, no chyba że wcześniej pojawi się ono nieplanowane
Mnie się też marzy tatar Piwko mniej, ale mojito bym wypiła... Chodzi za mną już od początku ciąży Najchętniej bym wypiła je w moim ulubionym barze w Madrycie, lepszego nie piłam nigdzie. To moje ciche marzenie na 30-stkę
Skoro jesteśmy w Hiszpanii to ja z kolei bym strasznie miała ochotę na pinacoladę sprzedawaną w Barcelonie na takich ulicznych baro-stoiskach. Gęsta, kremowa i uderza do głowy, mniam!
Stary 2015-06-10, 15:38   #2787
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość

Większość z Was już po glukozie, a ja idę dopiero w przyszłym tygodniu. Jakoś nie jestem wystraszona, że to takie niedobre. Pewnie zmienię zdanie jak wrócę
Gochu omnomnom-glukozka jest przepychostna
jakbym mogła piłabym ją litrami każdego dnia

.........
......
...
..
.

to był tylko taki kutaśny żarcik
glukoza jest --->

Wróciłam do was,żyję,angina odchodzi,choć słabo sie czuję.
Jesteśmy w trakciekompletowania mebli na nasze eM,głownie na wymiar wiec SIE DZIEJE
Młoda co raz częściej dynda główką w dół i rencamy maca mi bożenę Nogami smyra po przeponie (jeszcze Bogu dzięki nie odkryła nerek ) albo dostaje ataków opętania przez szatana wtedy brzuch faluje razem ze mną aż spod ubrania widać (dziwne uczucie)

Mam do was dziwne pytanie z którego się nie smiejcie.Mój gin jest na 3 tyg.urlopie za granicą,nie moge zadzwonic i się zapytać czy TO JE NORMALNE,a mianowicie...
czy wy też normalną qpkę a'la klocek robicie powyżej dwóch razy/dzień? Mniej wiecej od tygodnia tak mam(4 razy to moja norma-liczac od rannej po wieczorną haha) i się zastanawiam czy ze mną wsyćko jest ok?

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Mnie się też marzy tatar Piwko mniej.

o jessos,Grita ja mojemu dzis mówiłam,że pierwszym żarciem poporodzie (niekoniecznie w szpitalu lecz w domu po przyjeździe ze szpitala z Młodą) będzie TATAREK (LOVE,LOVE,LOVE)
I MAM TAKĄ kosmiczną ochotę chocby na najgorsze -piwkooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooo
teraz! zaraz ! już!

a wiem,że nie mogę buu
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 15:44   #2788
grita
Rozeznanie

Cytat:
Kto wie, może za 2 lata zmienicie zdanie Nigdy nie mów nigdy.

Skoro jesteśmy w Hiszpanii to ja z kolei bym strasznie miała ochotę na pinacoladę sprzedawaną w Barcelonie na takich ulicznych baro-stoiskach. Gęsta, kremowa i uderza do głowy, mniam!
Ech, ale się rozmarzyłam... W ogóle ostatnio zamarzyły mi się wakacje gdzieś na południu, połączone ze zwiedzaniem i jeżdżeniem z miejsca na miejsce, chociaż wiem, że to teraz średnio niewykonalne. Może uda się za rok-dwa..
Stary 2015-06-10, 15:44   #2789
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, jak się zwymiotuje to niestety badanie jest do powtórki innego dnia, szczególnie jeśli zwymiotowało się na początku. Mówiła mi pielęgniarka w punkcie pobrań.
Nawet nie wiedziałam, że coś takiego jak te ruchy jest, a że trwa aż tyle
Ja liczę na jeszcze jedno a najlepiej jeszcze dwójkę dzieci - jak Bóg da także jeszcze mam szanse na ciążę i te wszystkie przeboje, a ta pierwsza ciąża wcale taka zła nie jest, jak mogła być

Cytat:
Barszcz lubię czerwony i biały ale botwinki nie, dla mnie się różni i zwyczajnie mi nie podchodzi
Tak, tż bierze wolne, bo mnie zawozi i zostaje tam ze mną. Jeśli mam powtarzać badanie, to musi mnie zmuszać do nierzygania
Też czekam na wypicie piwka zimnego, chociaż wcześniej nie przepadałam za zwykłym a jeszcze bardziej za słodkim, czerwonym winem

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-10, 15:44   #2790
czarownica_tea
Zakorzenienie

Owieczka- zadanie, zdaniem ale program rządowy sie kończy nie mamy mrozakow a drugi raz stymulacji nie zamierzam przechodzić. Stanowczo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości