|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Ja swojemu kiedys powiedzialam jak nie bylam jeszcze w ciazy, swojen mamie tez, ze jesli kiedykolwiek zostane mama i cos mi sie stanie to nie chce by moje dzieci mialy kontakt z moimi tesciami. Ze nie zycze sobie zeby oni mieli jakikolwiek wplyw na ich wychowanie, bo wiem jak oni dzieciom rujnuja dziecinstwo i psychike... Maz byl w szoku, ze w ogole mam takie mysli ze mnie ma zabraknac, wytlumaczylam ze roznie moze byc ze to nie od nas zalezy, ale chcialabym zeby uszanowal moja decyzje, ze ja nie po to bede dziecko nosila tyle miesiecy w cierpieniu je wydawala na swiat zeby pozniej ktos je niszczyl i nie szanowal... Teraz tez mam takie myski, nie mam zadnej polisy, ale chcialabym cos takiego zrobic na papierze zeby byla jasnosc ale nie wiem gdzie takie cos zslatwic...
Edytowane przez martulka0991 Czas edycji: 2015-06-10 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie nadal dziwi to, że dojrzała włoski ![]() ![]() sama ciekawa jestem, czy Mały będzie miał czuprynkę, czy będzie gładziutka główka ![]()
![]() |
#3573 |
Zadomowienie
|
ach miałam się ubrać i iść do sklepu, ale nie najlepiej się czuję... Kurde mam wyrzuty sumienia, że jest mało aktywna ale boję się bo często mi słabo i brzuch boli. Ćwiczy któraś z Was z piłką, na piłce? Bo zastanawiam się nad jej zakupem.
A i w ogóle z każdą wizytą coraz bardziej jestem przerażona swoją wagą. Nie widzę po sobie tych kg, TŻ też mówi, że nie widać. Ale ja się martwię że w takim tempie 9 z przodu będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3575 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli z dziadkiem da się żyć po "ludzku" to ten pakiet nie jest taki zły ![]() Ja wolałabym mieszkać z dziadkiem męża niż z jego rodzicami, ale takiej możliwości nie mam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aczkolwiek wręcz wydarł się na mnie, że w ogóle mam takie myśli, ale później przytulił i obiecał mi, że wszystko będzie dobrze, a on słowa dotrzymuje ![]() Dlatego już dzisiaj mu nie mówiłam o swoich schizach, żeby go nie martwić ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
ja mam piłkę, ale leży gdzieś na strychu :p Oprócz ćwiczeń oddechowych, innych nie wykonuję, ale dość dużo się ruszam - chodzimy z mężem na spacery, często wypadam na zakupy itp ![]() a jak już jesteśmy przy wadze, to ja przytyłam już 20,5 kg ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3576 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja przeżyłam dziś chwile stresu, myślałam że mi wody odchodzą. Masakra mam jakąś obsesję ze urodze wcześniaka ![]() ![]()
![]() |
#3578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam w planach wrócić szybko do formy, chociaż od wczoraj mam dodatkową motywację :p mąż mi pokazywał zdj czegoś tam w tel i jak zaczęłam przeglądać całą galerię, to znalazłam swoje zdj z czasów narzeczeństwa w stroju kąpielowym :p Z głupia zapytałam męża po co trzyma takie stare zdjęcia, to mi osioł jeden powiedział, że po to, żeby mi pokazywać, jak mi się ćwiczyć nie będzie chciało po porodzie ![]()
![]() |
#3579 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() powodzonka !!! Edytowane przez beaciorq Czas edycji: 2015-06-10 o 12:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio śmiałam się do męża, że zacznę go wykorzystywać po 38 tc, żeby przyspieszyć i ułatwić sobie poród, to mi powiedział, że muszę sobie teraz na to zasłużyć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3582 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przez pewien czas też miałam z tym problem i gin mi kazała kupić czopki bez recepty (ale to było kilka mies temu i już nie pamiętam nazwy)... Tylko od tamtej wizyty już się unormowało i ich w rezultacie nie kupiłam. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3583 | |
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko, Julka waży 1360g, leki nadal mam brać wszystkie... A tak to ze mną i małą ok
![]() ![]() później się odezwę bo jeszcze trochę zejdzie zanim dotrzemy do domu ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |
Zakorzenienie
|
Obliczyłam sobie właśnie co by było, gdybyśmy "trafili" w noc poślubną
![]() ![]() ale mi już bije do głowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Dd11dd gratuluję wizyty!
![]() |
#3586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w sumie ![]()
![]() |
#3587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Zakorzenienie
|
Z litosci... Haha tez dobre :-D mnie moj potrafi tak podejsc ze nie wiem kiedy a juz,, hasamy, hehe
#3589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Juz druga osoba mi o tej laktulozie mowi chyba sie temu przyjze |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Jaki fotelik zamowiliscie??? Recaro privia czy pomylilam z kims innym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo długo nie miałam żadnych problemów, ale kilka tygodni temu się niestety zaczęło. Nie pomaga mi samo picie wody, ale raczej taki "kombos" - picie dużej ilości wody, zjadanie dużej ilości owoców (1kg na pewno) plus nabiał w postaci jogurtów, kefirów lub maślanek
![]() A jak tylko przestaję na kilka dni to niestety problem wraca ![]()
#3595 |
Zadomowienie
|
Chyba poczekam do wizyty u gin aby zapytac czy moge, bo czytałam ulotke i troche sie boję w ciazy to jesc...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() By Wikipedia - siatka centylowa Przez siatkę biegnie kilka krzywych – najwyżej biegnie linia 97. centyla – oznacza ona, że u 97% dzieci z danej populacji oceniany parametr ma niższą wartość. Następne linie oznaczają 90., 75., 50., 25., 10. i 3. centyl. Po naniesieniu danych na osie, z punktów na odpowiadających wartościom danych parametrów prowadzi się proste prostopadłe do danej osi, zaznacza miejsce ich przecięcia i określa jego położenie względem jednej z przechodzących przez siatkę krzywych. Pięćdziesiąty centyl oznacza, że u połowy dzieci z danej populacji parametr przyjmuje wartości mniejsze, a u drugiej połowy większe. Za normę uważa się obszar między 3. a 97. centylem, przy czym ważne jest, aby krzywa rozwoju dziecka utrzymywała się mniej więcej w tym samym centylu, a także proporcje wartości centyli dla różnych parametrów były względnie stałe. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zakorzenienie
|
Ja na szczescie nie mam problemu... Co dzien kawke z mleczkiem pije i po niej odwiedzam wc. Mam nadzieję ze tak zostanie. Ale pamietam ze po porodzie mialam mega problem. Tzn chcialo mi sie ale jak juz szlam to pol godz do godziny nawet siedzialam na tronie... I to juz bylo wyzwanie, zwlaszcza jak sama z dzieckiem zostawalam. Najpierw ja karmilam, przebieralam itd usypiala i do wozka ja kladlam i do kibelka
![]()
#3598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
Nudno mi :-( Maja u taty i nikt sie nie plata miedzy nogami. Juz moglaby wrocic. Ostatnio mam tak ze najchetniej nogdzie bym jej nikomu nie dawala. Bo po godzinie juz tesknie... Tz sie drze ze powinnam w tym czasie wypoczac ale ja oczywiście prace sobie wtedy wymyslam. A to w szafach ogarne a to kochnie. Ten chodzi i gada ze w sterylnych warunkach mieszkamy. I ze mam siąść... Tylko ze nie umiem sie lenic... Bleee
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.