Panny Młode 2017 cz. 4 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-10, 13:52   #1651
pytton
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 4

Cytat:
Napisane przez XElisX Pokaż wiadomość
Jeszcze 2 egzaminy ustne i wracam do żywych
Jutro mam urodziny a cały dzień albo u ortodonty, albo na uczelni, albo w pracy Do tego jestem chora i podle się czuję
też mam jutro urodziny
pytton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 14:02   #1652
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Najbliższe większe miasto, 20km trochę wychodzi szczególnie na codzienny dojazd no i jak będziemy się dzielić samochodem z Tż.
a nie masz jak pozyczyc np. od tesciow? tez dojezdzam 20 km do pracy i na uczelnie
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 14:04   #1653
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Ale to raczej nie bedzie identyczna. Miala inny gorset,ale dla tej sukienki charakterystyczne sa chyba te tiule tak?
Być może miała pronovias leante bo są podobne. Mnie się bardziej podoba właśnie góra z leante a dół z beleria
Bo na żywo na zdjęciu widziałam leante i nie urzekła mnie już tak bardzo aczkowliek mogła to byś wina zdjęcia
Nie wiesz czy ta osoba chciałaby sprzedać swoją i miała jakieś zdjęcia jej ?
Taaak te tiule
89anioleknh89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 14:12   #1654
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nniee Pokaż wiadomość

U nas w temacie ślubu dalej cisza, więc jak czytam Wasze rozmowy o salach to mi trochę przykro. Niby wiadomo, że ma być ten 2017, ale u nas rezerwuje się jakoś tak właśnie 2 lata przed, a jakbyśmy chcieli maj to może się okazać, że szukając dopiero we wrześniu czy później będzie problem
To podobnie jak u mnie. Ostatnio TŻ wspomniał, że chyba wcześniej się oświadczy, bo musimy rezerwować salę itp... mam nadzieję, że tak będzie ja bym chciała ślub na końcu maja lub na początku września.
My niby często gadamy o usługodawcach, wiem gdzie chce jechać obejrzeć salę, ale i tak mam wrażenie, że zejdzie z tym sporo czasu, bo jeszcze wcześniej trzeba zorganizować spotkanie zaręczynowe rodziców...

Cytat:

Dostałam pracę
Gratuluje

Ja też muszę wrócić do poszukiwań pracy, bo idą wakacje, a wtedy nie mam uczniów na korepetycje
Stary 2015-06-10, 14:13   #1655
XElisX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pytton Pokaż wiadomość
też mam jutro urodziny
XElisX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 14:54   #1656
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Napisane przez renia92 Pokaż wiadomość
To podobnie jak u mnie. Ostatnio TŻ wspomniał, że chyba wcześniej się oświadczy, bo musimy rezerwować salę itp... mam nadzieję, że tak będzie ja bym chciała ślub na końcu maja lub na początku września.
My niby często gadamy o usługodawcach, wiem gdzie chce jechać obejrzeć salę, ale i tak mam wrażenie, że zejdzie z tym sporo czasu, bo jeszcze wcześniej trzeba zorganizować spotkanie zaręczynowe rodziców...

Gratuluje

Ja też muszę wrócić do poszukiwań pracy, bo idą wakacje, a wtedy nie mam uczniów na korepetycje
Hm, u mnie D. Oswiadczyl sie w sb jak bylismy na wyjezdzie, wracalismy do domu w nd wiec po drodze kupil kwiaty i alkohol - sie bidoczek stresowal ze ho ho
Mimo wszystko... SPRÓBUJ!
Powiedziało serce...

16.06.2017
Stary 2015-06-10, 15:00   #1657
VinVinara
Zakorzenienie

Cytat:
No troche mam ochote tak zrobic zeby jak najszybciej przyjechac a tak na serio to chcemy tez nasze mamy wziac na podpisywanie umowy bo tylko my widzielismy tam sale, a one tez beda moglu dopiero w lipcu. Co za typ! Juz teraz wiem, ze wszystko bede zalatwiac z wlascicielka a nie wlascicielem ;-)
Umarlabym jakby ktoś juz zarezerwowal nasz termin, bo to nasza wymarzona sala! :-(
Nam włąścicielka na wstępie powiedziała, że tam nie ma czegoś takiego jak wstępna rezerwacja. Albo podpisujemy umowę, albo nie Daliśmy 2000 zaliczki

Cytat:
Napisane przez nniee Pokaż wiadomość
U nas w temacie ślubu dalej cisza, więc jak czytam Wasze rozmowy o salach to mi trochę przykro. Niby wiadomo, że ma być ten 2017, ale u nas rezerwuje się jakoś tak właśnie 2 lata przed, a jakbyśmy chcieli maj to może się okazać, że szukając dopiero we wrześniu czy później będzie problem
A bierzecie pod uwagę piątek?

Cytat:
A ja mam problem kogo wziac na swiadkowa :O nie mam takiej szczegolnie bliskiej kolezanki :P z rodziny tez nie mam zadnej dziewczyny ktora bym chciala miec jako swiadkowa :P
Ja chyba wezmę .. kuzyna

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość

Myśle, ze nasi znajomi, nawet niektóre osoby w rodzinie to nam zazdroszczą, ze z TZ tak dobrze sie dogadujemy po 7 latach związku a oni cały czas miewają miedzy sobą kłótnie i nieporozumienia.
W każdym związku przecież są kłótnie i nieporozumienia. Nie uwierzę, że we wszystkim się zgadzacie

Cytat:
W hurtowni - nic specjalnego. Trochę ciężka praca bo trzeba rozładowywać to wszystko, ale głównie siedzi się na kasie albo rozkłada towar jak przyjedzie tir. To taka hurtownia głównie dla małych sklepów, żeby się zaopatrywały.
Ale co najważniejsze dostaję od razu umowę o pracę (co prawda najpierw na 3 mce, potem na 7mcy a potem na czas nieokreślony). I nie przeszkadza im to że planuje dzieci
Mysza, gratuluję pracy. Cały etat?
A co do krów, to mam nadzieję, że szybko się wyjaśni!
Stary 2015-06-10, 15:10   #1658
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie też, ale to tylko plotki, które wszyscy sobie opowiadają na pierwszym roku to chyba na uspokojenie takiej grupowej paniki

Podziwiam tych, którzy teraz zdają, bo ja z moimi umiejętnościami nie zdałabym na tych nowych zasadach
Ja też Cieszę się że zdawałam 4 lata temu
Ale dla Vin
Cytat:
no a kto przybije ze mną prawdziwą piąteczke zdania za 5 razem?
Jaaaaaa! To wszystko było przez stres, bo jeździłam dobrze ale takie głupie błędy robiłam z nerwów... no ale cóż, w końcu zdałam

Mysza Gratulacje!

dla potrzebujących

hej
Niedawno z pracy wróciłam Się uwinęłam dzisiaj, konczyłam o 14, byłam zatankowac i 16 km do domu miałam a wyrobiłam się w 27 min

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 15:11   #1659
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
Być może miała pronovias leante bo są podobne. Mnie się bardziej podoba właśnie góra z leante a dół z beleria
Bo na żywo na zdjęciu widziałam leante i nie urzekła mnie już tak bardzo aczkowliek mogła to byś wina zdjęcia
Nie wiesz czy ta osoba chciałaby sprzedać swoją i miała jakieś zdjęcia jej ?
Taaak te tiule
To też nie to, może ona miala jakies laczone modele. Postaram się wieczorem ci podeslac ta sukienke.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 15:22   #1660
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
To też nie to, może ona miala jakies laczone modele. Postaram się wieczorem ci podeslac ta sukienke.
Okej, dziekuje bardzo
Mimo wszystko... SPRÓBUJ!
Powiedziało serce...

16.06.2017
Stary 2015-06-10, 15:26   #1661
VinVinara
Zakorzenienie

Dziewczny, często korzystacie z mrożonych warzyw?
Stary 2015-06-10, 15:30   #1662
pytton
Raczkowanie

Tak, szczegolnie z tych mieszanek

A jesli chodzi o zaliczke to jest to kwota za podpisanie umowy czy po prostu czesc tego co potem wam wyjdzie za gosci? bo ja bede wynajmowac sale juz z obsluga, kucharzami, itp i wlasnie zaczelam sie zastanawiac czy to co bede musiala wplacic jest dodatkowe czy traktowane jako juz czesc calosci ;-)
Stary 2015-06-10, 15:38   #1663
VinVinara
Zakorzenienie

To jest zaliczka, więc potem się z tego rozliczacie. To jest część całości
Stary 2015-06-10, 15:41   #1664
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Tak, szczegolnie z tych mieszanek

A jesli chodzi o zaliczke to jest to kwota za podpisanie umowy czy po prostu czesc tego co potem wam wyjdzie za gosci? bo ja bede wynajmowac sale juz z obsluga, kucharzami, itp i wlasnie zaczelam sie zastanawiac czy to co bede musiala wplacic jest dodatkowe czy traktowane jako juz czesc calosci ;-)
czesc calosci
Stary 2015-06-10, 15:49   #1665
pytton
Raczkowanie

No to kamien z serca
Na poczatku tez tak myslalam ale im wiecej analizowalam to wiecej mialam watpliwosci, dlatego musialam sie spytac
Stary 2015-06-10, 15:52   #1666
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz dla mnie to nie pozno. Nie wyobrażam sobie,że moglabym brac slub wczesniej.
Ale wiem jak inni n to patrza. Sama tesciowa mowi ileż to mozna chodzić ze sobą.
No ja rozumiem, jedni wolą szybciej drudzy później. Ale strasze pokolenie nie 'akceptuje' długiego chodzenia

Cytat:
Myszągratuluje i mam nadzieje, ze wywalczycie o to co wasze. Jak tak można ludzi w bambuko robic! A moze to tylko pomyłka
Mam nadzieje ze to pomyłka ale nie sądzę

Cytat:
Wizaż zna Cię lepiej niż Ty sama Wystarczy post a już stworzony portret psychologiczny, zaburzenia i odchyły :P Wizaż to cały internet w pigułce :
Wszechwiedzacy

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
a nie masz jak pozyczyc np. od tesciow? tez dojezdzam 20 km do pracy i na uczelnie
Nie no mam mam, zawsze jest albo ich albo szwagra. Tylko wole swój

Cytat:
Napisane przez renia92 Pokaż wiadomość
Gratuluje

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Cały oby.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Mysza Gratulacje!

Cytat:
Ja tylko z tych na patelnie
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 15:58   #1667
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od czasu do czasu, zimą najczęściej.
Stary 2015-06-10, 16:19   #1668
zambeza
polaczek cebulaczek

ja uzywam mrozonych warzyw ale to strasznie rzadko. Najczesciej mieszanek, czasem marchewki z groszkiem, bo lubie do obiadu
Stary 2015-06-10, 16:50   #1669
motylek825
Zakorzenienie

VinVinara Na prawde nie pamietam kiedy ostatni raz pokłóciłam sie z TZ. A jak juz są jakieś sprzeczki to sie nie wyzywamy ani nie krzyczymy na siebie a i tak po 5 minutach wszystko jest juz dobrze. Chodzi mi o to, ze związki, ktore obserwuje maja tak, ze kloca sie codziennie lub co drugi dzien i żaden nie odpuszcza. Co chwile cos im nie odpowiada. A Janie napisałam, ze sie nie kłócę z TZ tylko, ze dobrze sie dogadujemy. Przecież nikt nie jest idealny.

Czasami używam mrożonek, mam zawsze jakieś na czarna godzinę a tak to staram sie kupować świeże warzywa a mrożonki wybieram takie zeby były bez żadnych dodatków, przypraw i cukru.
I dodam, ze króluje u mnie jedynie mrożony kalafior bo robię z niego pyszne lody

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 17:04   #1670
pytton
Raczkowanie

Cytat:
I dodam, ze króluje u mnie jedynie mrożony kalafior bo robię z niego pyszne lody
coo? jak? smakują jak kalafior?
Stary 2015-06-10, 17:10   #1671
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
coo? jak? smakują jak kalafior?
Lody ktore można jeść bez wyrzutów sumienia mrożony kalafior wykładam tak na 20-30 min, wkładam do blendera, dodaje 25g odzywki białkowej czekoladowej lub truskawkowej, można kilka owoców jeszcze dorzucić i wszystko razem blenduje

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Można jeszcze robic z samymi owocami ale jeszcze nie próbowałam i nie wiem jak smakują w internecie jest wiele pomysłów

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

I tak na prawde ten kalafior nie jest wyczuwalny

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 18:34   #1672
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Zimą często Lubię mieszanki warzywne do zup
Stary 2015-06-10, 18:55   #1673
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja się zaręczyłam, to moja bliska koleżanka nawet nie była zareczona, teraz okazało się że za rok wesele w czerwcu. Na szybko czegos szukali,ale nie bylo wolnych wakacyjnych terminow w '16 dlatego wziela sale gdzie wlasciciele sa podli i sale masz w niedziele do 18 i za kazda godzine spoznienia doplacasz 500zl. Oczywiscie nie przeszkodzilo jej to skrytykowac mojej sali. Ze w ogole to nic specjalnego w niej nie widzi, sala jak kazda inna. A wlasnie ze ja tak nie uwazam,chociazby dlatego ze mam sale od srody do srody. Nie bede musiala wyganiac gosci i zabierac jedzenie ze stolow jak jeszcze beda przy nich siedziec.
oj faktycznie desperacja jak na takie warunki się zgodziła
też mam od środy do środy więc będzie tydzień imprezki
Cytat:
Wizaż zna Cię lepiej niż Ty sama Wystarczy post a już stworzony portret psychologiczny, zaburzenia i odchyły :P Wizaż to cały internet w pigułce

Jeszcze 2 egzaminy ustne i wracam do żywych
Jutro mam urodziny a cały dzień albo u ortodonty, albo na uczelni, albo w pracy Do tego jestem chora i podle się czuję
ja właśnie tak z doskoku bo mam ciężki weeknd w szkole dużo zaliczeń ;/

mysza gratuluje pracy

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 19:45   #1674
martuska196
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Hm lazienki mowisz? Ja jak weszlam do sali ktora obecnie mamy zarezerwowana bylam tak zachwycona, ze nawet nie pomyslalam o lazienkach
Kurkaa, ale sie uderzylam w glowe :O mieszkam na poddaszu, duzo sciec, kantow i wlasnie w jeden wygrzmocilam - widze gwiazdki :O :O

---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Co tam lazienki, umowe dostalam a jak D. Zobaczyl moja mine to wzial ze moze lepiej on to przeczyta haha
Gdzieś kiedyś na jakimś forum przeczytałam, że wyglad łazienki jest odbiciem całego lokalu itego się trzymam, zazwyczaj się sprawdza

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
agregat pradotworczy, miejsca noclegowe, ladny zadbany ogrod z mozliwoscia zorganizowania tam ceremonii, zadnych dziwnych oplat (np za pokrowce i korkowe), brak minimalnej liczby gosci. To chyba takie nasze glowne kryterium bylo

-cena za osobe (co jest w to wliczone, jakie sa znizki dla dzieci i uslugodawcow)
- czy cena moze sie zwiekszyc do dnia slubu i o ile
-jak sa pokoje to w jakiej cenie
-czy jest sejf
-czy mozna przyniesc swoje jedzenie np jakies ciasteczka, swojskie wedliny itp
-czy dekoracje sa w cenie
-jak jest wiecej niz jedna sala to czy macie caly obiekt na wylacznosc czy w sali obok tez jest jakies wesele
-cena za poprawiny jesli planujecie
-czy jest agregat pradotworczy jesli tak to czy sa jakies dodatkowe oplaty za ewentualne uzycie
-ile bedzie kelnerow
- czy ktos z kierownictwa bedzie obecny na weselu
- do kiedy trzeba podac ostateczna liczbe gosci
-od kiedy do kiedy bedzie dostepna dla was sala
-czy obsluga bedzie roznosila wodke

tak na szybkiego co mi wpadlo do glowy
Chyba jednak zrobię listę...

Cytat:
Napisane przez kimiriko89 Pokaż wiadomość
Oj, zdarza się. Znajomy mojego TŻa z pracy miał lecieć na projekt zagraniczny i nie wziął paszportu:haha: Kierownik zachwycony nie był.

- może nie do końca kopniak, ale innej emotki nie ma. Jeśli jesteś pewna, to zbieraj swoje szanowne 4 litery i działaj.

Ja pewna jestem ale dzisiaj znowu sie z Tż poprztykałam, taka karuzela raz w tą raz w tą...

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Witam się
Ale mnie głowa dziś boli,nie mogę wytrzymać. A na 16 do pracy. Ale jutro wracam do domu

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Ja mam tylko salę Miałam dzwonić do zespolu,ale nie jestem zdecydowana. Kopnijcie mnie w tyłek dziewczyny żebym się wreszcie zdecydowała. Bo moja głupia głowa myśli,że w ciągu tych dwóch lat jakiś spodoba mi się bardziej. Ale żebym tylko się nie obudziła z ręką w nocniku.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Ja mam to samo... Jak opowiadam mojej bliskiej kolezance (tak się zastanawiałam i chyba poza siostrą, mamą i TŻ nie mam bliskich przyjaciół), która wychodzi za mąż 2-3 miesiace przede mna o tym co zalatwiam to mam wrazenie ze sie podsmiewa i głupie aluzje rzuca. Ona na sali, na ktorej bedzie miec ma remont wiec jeszcze nic nie rezewuje,ale odnosze wrazenie ze tak jakby zazdrosci.
I tez krytykuje wszystko co powiem.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Ja też lepiej trzymam się ze znajommi ze studiów. Zresztą wtedy wiesz ze trafiłaś juz na dojrzałych, dorosłych ludzi. A nie nastolatków z liceum czy gimnazjum.
Zreszta ja odnosze wrazenie,że otaczaja mnie sami falszywi ludzie. "Przyjaciolka" z liceum, ktora wyplakiwala mi sie na ramieniu i zwierzała nie zaprosila mnie nawet na slub, nie mowiac o weselu. Najlepsze jest to,że chodzilysmy razem do klasy-ja, ona (P) i jej najlepsza przyjaciolka z gimnazjum (J). Zaczelo sie miedzy nimi psuc w liceum bo J krytykowala obecnego męża P. Nastawiała ich przeciw sobie i w ogóle kabaret był. Jednak kiedy P zaszla w ciaze, ustalila slub, no i na swiadkowa wziela J
Ja nie dostalam zaproszenia nawet na slub.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Wiem, że ta kiecka na zywo wygląda przepięknie Bo na zdjęciach zawsze średnio mi się podobała.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

My placilismy 1000. Ale wiem,że jest roznie. Lepiej zadzwon i sie dowiedz.

Kopnijmy się nawzajem, ja za zespołem się jeszcze nie rozglądałam bo po głowie pląta mi się Dj...

Mysza również przyłaczam się do gratulacji
Stary 2015-06-10, 20:40   #1675
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
mysza gratuluje pracy

Cytat:
Napisane przez martuska196 Pokaż wiadomość
Mysza również przyłaczam się do gratulacji

My to w sumie co dzień się kłócimy ale to chwilowe sprzeczki

Jutro cały dzień w stolicy
Stary 2015-06-10, 20:42   #1676
VinVinara
Zakorzenienie

Właśnie mi kolezanka zdala relacje z wesela z naszej sali
Stary 2015-06-10, 20:48   #1677
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
Super, zawsze to jakieś sprawdzone recenzje. I jak?
Stary 2015-06-10, 21:02   #1678
taedio
MerDer 4ever

Hejo
Witam się po tatuażu
Stary 2015-06-10, 21:03   #1679
nniee
Zakorzenienie

Cytat:
Nam włąścicielka na wstępie powiedziała, że tam nie ma czegoś takiego jak wstępna rezerwacja. Albo podpisujemy umowę, albo nie Daliśmy 2000 zaliczki

A bierzecie pod uwagę piątek?

Ja chyba wezmę .. kuzyna

W każdym związku przecież są kłótnie i nieporozumienia. Nie uwierzę, że we wszystkim się zgadzacie

Dla nas tak naprawdę dzień tygodnia nie ma znaczenia, ale mamy przyjezdnych gości i wiem, że byłoby im łatwiej gdyby to był weekend. No ale nie wykluczamy
Cytat:
I jak tam?
Stary 2015-06-10, 21:04   #1680
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Hejo
Witam się po tatuażu

Bolało? Podoba się?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości