|
|
#2791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
masz elegancki bebzunek i chyba sie w rośnięciu zatrzymał?
Za to ja rosnę jak drożdżowiec... za siedmioma pępkami, za 700 brzusznymi włoskami,w pięknej krainie Płodolandii żyła malutka dziewica Gaja...
|
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
grita, No właśnie ja też obstawiałam przeziębienie i cisnelam jej te syropy, dopiero jak się wczoraj przebudziła to dodatkowo miała na policzku pokrzywkę i mnie oświeciło, że to może być alergiczne. Moja jako niemowlę była uczulona na ibuprofen, ale potem jej przeszło i generalnie nic, tylko na komary jest uczulona niestety, ale poza tym nic nie było. No, ale tak to jest z alergią, może się pojawić w każdym momencie.
Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-06-10 o 16:48 |
|
|
|
#2793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie po bożenie na szczęście młody jeszcze tylko smyra, za to boksuje pęcherz. Nagminnie tak mam, że się wysikam przed wyjściem z domu, tylko przekroczę próg, dostanę serię uderzeń i muszę jeszcze raz lecieć, bo mam wrażenie, że popuszczę ![]() Co do chodzenia na kibelek, to ja tak nie mam niestety, wręcz przeciwnie dokuczają mi zaparcia. Ale póki to nie biegunka, to chyba wszystko w normie ![]() Ech, te zachcianki ciężarnych Ja też zjem tatara po porodzie, może nie jako pierwszy, ale nie odmówię sobie
|
|
|
|
|
#2794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a takie widziałam ale za 200zł prawie I największy problem - upał no ale na sali klima jest, więc luz, przeżyję. Rajstopy to mój najmniejszy problem, największy to sukienka i buty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2795 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
czy któraś z Was jest ze Szczecina albo z Goleniowa i mogą się podzielić swoją decyzją odnośnie szpitala, gdzie chciałyby urodzić. Ja myślałam o Goleniowie ale byłam i tam remont i mnie odstraszyło :/
|
|
|
|
#2796 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No nic, jak jej nie przejdzie, to też sprawdzimy czy to nie alergia. Mam nadzieję, że nie, bo mąż miał tak silną, że się odczulał, oby córa tego po nim nie odziedziczyła. |
|||
|
|
|
#2797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ku pokrzepieniu- kochana ze spaniem,po mimo rogala/kojca mam to samo,męczarnia niesamowita! mała jest nocnym markiem-najlepsze zabawy urządza sobie gdy się kładę. nie lubi gdy leżę na boku (lewym lub prawym) zaczyna mnie wtedy do usrania kopać. na wznak mi źle i nie wygodnie,do tego napiernicza mi kręgosłup i mięsień gruszkowaty w lewym pośladku(odezwała się stara kontuzja),żeby było "zabawniej" od jakiś trzech tygodni między4 a 6 rano wybudza mnie przeraźliwy skurcz prawej łydki albo lewej stopy,lekarz mi kazał na to brać potrójną dawkę magnezu i...nie pomaga,faszeruję się naturalnym i tabletkami. budzę się nie w sosie,mam wqurwa i wyglądam jak zombiak,odsypiam popołudniami o ile królewna mi pozwoli (najczęściej wtedy śpi i nie zauważa że matka się położyła,uff). U nas też gównażeria prowadzic zaczeła wieczorno-nocny tryb życia a nawet poranny-już po 7 gromadzą się pod naszą klatką-piją,palą,przeklinają,zac howują się ordynarnie,potrafią dmuchnąć w ciebie dymem z papierosa gdy wychodzisz z klatki. gdy ktoś im zwróci uwagę-zapuszczą tak ordynarny tekst,że człowiek zamiera. a to są dzieci z...gimnazjum! dziewuchy są gorsze od chłopaków tylko czekać aż zaczną się pieprzyć jak króliki w ślepym zaułku naszej klatki! Boszzzzzzzz gdzie są rodzice tych bachorów? ktoś by zapytał-a gdzie policja i straż? haha ile to już razy ludzie wzywali. oni już nie chca na taką "śmieszną" interwencje przyjeżdżać to po pirewsze a po drugie-gówniarze zdarzą uciec-jak zawsze bo nasza klatka jest tak umiejscowniona,że autem trudno podjechać,zajść również. Patrzymy z TŻ na zachowanie patologiczne tych jeszcze dzieci i jesteśmy zeschizowani,ze po mimo naszego najlepszego wychowania Młodej w przyszłosci-ona i tak stanie sie jedną z nich ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Yyyyy czy wasze piersi oprócz ciemnych brodawek są tak jakoś upstrzone,ukropkowane piegami- u mnie wygląda toto strasznie jakbym miała tam parch syf to nie jest bo się myję ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- ja mam właśnie tą zagwostkę,że jem mniej niż wydalam
|
|
|
|
|
#2798 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do twardnienia brzucha, zn twkiego spinania. To rozmawialwm.z.polozna. Mowilw że póki nie są często i.nie występują cyklicznie to bez obaw.Ale jeżeli się powtarzaja i nie przecuodza po wypoczynku to od razu Na IP. ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Ja już 77 kg czyli 12 kg do przodu, w obwodzie 100cm
|
|
#2799 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obudziłam się dziś z jakimiś swędzącymi bąblami na ramionach i jednym na udzie i jednym na tyłku Dziś cały dzień sprzątałam moją nową łazienkę. Jestem wykończona ale też szczęśliwa Łącznie wszystkie materiały razem z wanną, umywalką, szafkami itp. + robocizna wyszło nam ok. 7750zł.Potem pomagałam mężowi który gipsował dziury w ścianie, strasznie nam się opóźniło tapetowanie, jesteśmy w lesie... no trudno.
|
|
#2800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Ridja- niczym tylko WW masz 21 a węgli w gramach 210. Podobno optymalnie dla brzuchatych
. Grita- mi nie grozi ciaza z zaskoczenia mam wieczna antykoncepcję w postaci niedrożnych (całkowicie) jajowodów ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie :/ damn
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do remontu, zazdroszczę, że wy już na tym etapie. Chociaż dla mnie najgorsze jest to, że wyszykujemy sobie całe piętro, i będziemy tak czekać latami wynajmując w wawie mieszkanie, a dom będzie stał pusty, bo tż nie przeniosą albo nie znajdzie tam innej pracy...
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem ze Szczecina. Wybrałam Zdroje, bo jest najbliżej i wiele osób sobie chwali. Do tego piękny oddział więc nie ma się nad czym zastanawiać. |
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale że 210 optymalnie dla brzuchatych? No to zależy od wagi, wzrostu, płci, aktywności, typu sylwetki itp. itd. Ja na redukcji miałam dość niskie węgle, chyba 150g.Niee, rożek dostałam od babci męża a śpiworek od mamy kocek chcę kupić minky na allegro.
|
|
#2807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja przepraszam ale aż Tż się zapytał z czego się tak cieszę
|
|
#2808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z drugiej strony pod koniec kwietnia byłam na ślubie i weselu. Już w kościele były dwie dziewczyny od 20do 30 lat miały na nogach balerinki. A i ja mam jeden biustonosz z targu- kupiony na oko i jest ok. Moja Łucja ostatnio szaleje w brzuszku prawie cały dzien. Za to dzisiaj do 13 była cisza. Dobrże, że mąź był w domu to mnie uspokoił. W końcu pogadał z brzuszkiem i po kwadransie ruch. Teraz za to szaleństwo wróciło.
|
|
#2809 |
|
Zadomowienie
|
bianeczka, tak jak napisałam, oby akzi żelazo pomoglo, bo w moim przypadku niestety nie bardzo. Tzn. nie ma reguły, bo nawet lekarze nie są zgodni, co do tego, co ten syndrom powoduje. Moja koleżanka na przykład przez lata się meczyła z tym dziadostwem, ale ona miała przede wszystkim niewydolność nerek i była dializowana. Mówiła, że podczas leżenia na dializach było z nogami najgorzej. No i dwa lata temu na szczęście miała przeszczep nerki i od tej pory jak ręką odjął, ani razu. Czy był jakiś związek? Któż to wie? Także, to co pomaga jednym, nie musi innym i odwrotnie. To pewnie wszystko zależy od etiologii problemu i tyle. U mnie nie jest "zelazny", u was może tak, tym lepiej dla was. Ja miewam na szczęście lepsze dni, a czasem nawet tygodnie i chwała Bogu, bo bym doszczętnie oszalała.
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Ridja- oczywiście, poziomu metabolicznego itp. Ogólnie w diecie cukrzycowej dla ciężarnych zalecają aby było 21 WW pochodzących najlepiej z węglowodanów złożonych. Wyrzucamy cukry proste, białe pieczywo i makarony, słodycze, cukier, miód itp. Tu nie chodzi o chudnięcie ale o stała glikemie poposilkowa < 120 i zapobieganie hipoglikemii.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2811 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2812 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Widziałam, że była mowa o laktatorze Medeli, jak byłam w sklepie dzieciowym to akurat dziewczyna szukała laktatora, ekspedientka odradzała jej Medele ze względu na awaryjność silniczków, powiedziała, że po naprawie już się nic z nim nie dzieje, ale jednak przez jakiś czas jest się bez laktatora, proponowała jej coś z Babyono (czy jakoś tak), ale dalszej części rozmowy już nie słyszałam, bo przyszedł gościu od wózków ;-) TusiaeM – jeśli dobrze kojarzę to jesteś ze Szczecina? Jeśli tak to Jedo Fyn jest do obejrzenia na Piskorskiego, przynajmniej ja go macałam w piątek ;-) A teraz biorę się za nadrabianie Was z dzisiaj |
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła paka z allegro z przewijakiem na pocztę, dobrze że poszłam z Tż odebrać bo nie wiem jak bym to z tym brzuszkiem przytachała :p ale jestem zadowolona z przewijaka, ma fajne wysokie boki. Jutro czy pojutrze powinna przyjść pościel, ochraniacz, rożek, jestem ciekawa.
A jutro na glukozę idę ja i boję się tylko ze zwrócę albo będzie mi słabo... Nawet nie wiem czy w tym labie jest toaleta, bo to taka mala klitka:/ glukoza juz kupiona, mogę przynieść cytryne i wodę do picia na szczęście, może nie będzie tak źle... No zobaczymy. A po ćwiczeniach wczorajszych na SR mam mini zakwasy, jutro będziemy ćwiczyć na pilkach!
|
#2814 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do upału, zawsze w skwar zakładam rajstopy bo mi się wtedy nie leje po nogach pot ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wróciłam od dermatologa. dostałam maść z 2 antybiotykami i sterydem ale podobno bardzo delikatna. Mam smarować 2 razy dziennie przez 7 dni. Mam nadzieję, że pomoże, bo już wariuję. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
Kichy ukiszone to i kupsko ciężej przełazi Ja od żelaza robię czarną ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Kiedy wchodzi nowa płaca minimalna? od lipca? czy już za czerwiec?
|
|
|
#2815 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Przymierzyłam jeszcze raz ta sukienkę i faktycznie podjade jutro do pepco albo textil i przymierze jakiś stanik cielisty za 10 zł chociaż tylko na ten jeden raz żeby mieć. I majciory. Myślalam o ciążowych rajstopach, ale ostatnio kupiłam w rossmanie i miały na dupie 2 szwy i z przodu jeden, przy tej obcislej sukience bedą sie odznaczały, wiec kupię zwykle i bede je miala pod brzuchem albo ponczochy.
oczarowana co do Qpki, to u nie jest tak, że raz nie robie tydzień, a raz 3 razy na dzień. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Ja się zastosuję chyba do jej rad i wezmę tylko to co niezbedne. Planuję zapakować się w 1 malą torbę. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-06-10 o 19:50 |
||
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz sobiebladnie oproznilam dwie wielkie szafy czyli duzy pokoj skonczony jutro zabieram sie za nasza sypialnie. Tez roboty w cholere.ale idzie. Im mniej tych śmieci w domu tym ja jakas lzejsza przy okazji W czym pierzecie ciuszki dziecka ? Na pewno juz o tym pisalyscie ale jakos mi umknelo. Michała mama mowi mi wciaz o platkach mydlanych. A ja wolala bym jednak cos prostrzego w obsłudze juz gotowego.
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja piorę w balsamie Dzidziuś a pluczę w Jelpie
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze zmieszczę się w dwóch torbach.
|
|
#2820 |
|
Zadomowienie
|
luzik,nie przepraszaj,jak się uśmiałaś jak gupi do sera to i ja siem cieszem bo ja taka krejzolka jestem i po to ta fota by się komuś banan na mordzie zarysował
![]() wyglądam jak zombie (z niewyspania) połączony z pasztetofonem (bo nie mam sił się malować i ukobiecić) i foką wyrzuconą na brzeg
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

Nogami smyra po przeponie (jeszcze Bogu dzięki nie odkryła nerek

formalnie żona swojego męża 14.07.2012
. Wiedząc ze jestem obciążona od początku ciazy jestem na "diecie" jem 5-6 małych posiłków, stawiam na węglowodany złożone, omijam żywność przetworzona. To niestety nie pomogło i ostatnia krzywa była do kitu wiec teraz musze liczyć WW max 21 na dobę.
. 

: ja kupię na allegro. Jeden kocyk już mam bo mama mi kupiła. Jeden kupić jeszcze, mam też rożek (jak się go rozłoży też może być kołderką) i śpiworek do spania, myślę, że styknie.
a na ramionach cała kolonia. Teściowa mnie wysmarowała cebulą i w sumie opuchlizna i swędzenie zniknęło, zostało lekkie zaczerwienienie. Ciekawa jestem, czy to jakaś alergia, czy coś mnie pogryzło?