Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-10, 15:45   #2791
oczarowana
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Ja i moj wieelki bebzunek
masz elegancki bebzunek i chyba sie w rośnięciu zatrzymał?

Za to ja rosnę jak drożdżowiec...
za siedmioma pępkami, za 700 brzusznymi włoskami,w pięknej krainie Płodolandii żyła malutka dziewica Gaja...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10155929_824628384259460_1594046225586131003_n.jpg (22,4 KB, 35 załadowań)
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 15:47   #2792
malena1979
Zadomowienie

grita, No właśnie ja też obstawiałam przeziębienie i cisnelam jej te syropy, dopiero jak się wczoraj przebudziła to dodatkowo miała na policzku pokrzywkę i mnie oświeciło, że to może być alergiczne. Moja jako niemowlę była uczulona na ibuprofen, ale potem jej przeszło i generalnie nic, tylko na komary jest uczulona niestety, ale poza tym nic nie było. No, ale tak to jest z alergią, może się pojawić w każdym momencie.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-06-10 o 15:48
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 15:50   #2793
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Gochu omnomnom-glukozka jest przepychostna
jakbym mogła piłabym ją litrami każdego dnia

.........
......
...
..
.

to był tylko taki kutaśny żarcik
glukoza jest --->

Wróciłam do was,żyję,angina odchodzi,choć słabo sie czuję.
Jesteśmy w trakciekompletowania mebli na nasze eM,głownie na wymiar wiec SIE DZIEJE
Młoda co raz częściej dynda główką w dół i rencamy maca mi bożenę Nogami smyra po przeponie (jeszcze Bogu dzięki nie odkryła nerek ) albo dostaje ataków opętania przez szatana wtedy brzuch faluje razem ze mną aż spod ubrania widać (dziwne uczucie)

Mam do was dziwne pytanie z którego się nie smiejcie.Mój gin jest na 3 tyg.urlopie za granicą,nie moge zadzwonic i się zapytać czy TO JE NORMALNE,a mianowicie...
czy wy też normalną qpkę a'la klocek robicie powyżej dwóch razy/dzień? Mniej wiecej od tygodnia tak mam(4 razy to moja norma-liczac od rannej po wieczorną haha) i się zastanawiam czy ze mną wsyćko jest ok?

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

o jessos,Grita ja mojemu dzis mówiłam,że pierwszym żarciem poporodzie (niekoniecznie w szpitalu lecz w domu po przyjeździe ze szpitala z Młodą) będzie TATAREK (LOVE,LOVE,LOVE)
I MAM TAKĄ kosmiczną ochotę chocby na najgorsze -piwkooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooo
teraz! zaraz ! już!

a wiem,że nie mogę buu
Super, że już się lepiej czujesz, na dodatek pogoda nie sprzyja chorowaniu, nie cierpię być chora w upały, bo to dodatkowa męka.
Mnie po bożenie na szczęście młody jeszcze tylko smyra, za to boksuje pęcherz. Nagminnie tak mam, że się wysikam przed wyjściem z domu, tylko przekroczę próg, dostanę serię uderzeń i muszę jeszcze raz lecieć, bo mam wrażenie, że popuszczę
Co do chodzenia na kibelek, to ja tak nie mam niestety, wręcz przeciwnie dokuczają mi zaparcia. Ale póki to nie biegunka, to chyba wszystko w normie

Ech, te zachcianki ciężarnych Ja też zjem tatara po porodzie, może nie jako pierwszy, ale nie odmówię sobie A piwko spróbuj 0%, może uda Ci się oszukać zachciankę
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 15:50   #2794
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

Ale przecież są rajstopy zarówno bezpacowe i bezmajtkowe, więc nie widzę problemów
Są, ale ciężko dostać, cenowo różnie, zwłaszcza, że mi się marzą ciążowe bezpalcowe a takie widziałam ale za 200zł prawie
I największy problem - upał no ale na sali klima jest, więc luz, przeżyję. Rajstopy to mój najmniejszy problem, największy to sukienka i buty

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Skoro jesteśmy w Hiszpanii to ja z kolei bym strasznie miała ochotę na pinacoladę sprzedawaną w Barcelonie na takich ulicznych baro-stoiskach. Gęsta, kremowa i uderza do głowy, mniam!
Skoro jesteśmy w Hiszpanii - to ja bym chciała właśnie tam być, bez względu na drinki czy ich brak

Cytat:
Mam do was dziwne pytanie z którego się nie smiejcie.Mój gin jest na 3 tyg.urlopie za granicą,nie moge zadzwonic i się zapytać czy TO JE NORMALNE,a mianowicie...
czy wy też normalną qpkę a'la klocek robicie powyżej dwóch razy/dzień? Mniej wiecej od tygodnia tak mam(4 razy to moja norma-liczac od rannej po wieczorną haha) i się zastanawiam czy ze mną wsyćko jest ok?
Ja robię tak ze 2, czasem 3 razy dziennie, zależy co zjem.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 15:52   #2795
aga_wisnia
Przyczajenie

Hej dziewczyny czy któraś z Was jest ze Szczecina albo z Goleniowa i mogą się podzielić swoją decyzją odnośnie szpitala, gdzie chciałyby urodzić. Ja myślałam o Goleniowie ale byłam i tam remont i mnie odstraszyło :/
aga_wisnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 15:58   #2796
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Owieczka- zadanie, zdaniem ale program rządowy sie kończy nie mamy mrozakow a drugi raz stymulacji nie zamierzam przechodzić. Stanowczo

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Nie wiem oczywiście co było przyczyną, że podchodziliście do ivf, ale wśród dalekich znajomych mam parę, która pierwsze dziecko też ma z ivf, a kolejne było już wpadką, i to mają dzieciaki rok po roku

Cytat:

za siedmioma pępkami, za 700 brzusznymi włoskami,w pięknej krainie Płodolandii żyła malutka dziewica Gaja...
Super zdjęcie!!

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
grita, No właśnie ja też obstawiałam przeziębienie i cisnelam jej te syropy, dopiero jak się wczoraj przebudziła to dodatkowo miała na policzku pokrzywkę i mnie oświeciło, że to może być alergiczne. Moja jako niemowlę była uczulona na ibuprofen, ale potem jej przeszło i generalnie nic, tylko na komary jest uczulona niestety, ale poza tym nic nie było. No, ale tak to jest z alergią, może się pojawić w każdym momencie.
No właśnie moja też na nic do tej pory nie była uczulona, czasem miewała jakieś krostki czy suche plamki niewiadomego pochodzenia, ale same zazwyczaj znikały, ewentualnie po natłuszczeniu kremem.
No nic, jak jej nie przejdzie, to też sprawdzimy czy to nie alergia. Mam nadzieję, że nie, bo mąż miał tak silną, że się odczulał, oby córa tego po nim nie odziedziczyła.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 16:06   #2797
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
U mnie też coraz gorsze są noce... wiem, że brzmi śmiesznie, ale ja już ok 20-21 przeżywam, że idzie noc. Oglądam tv bo mała szaleje, ale to akurat jest przyjemne, niech wariuje, lubię ja czuć. Ale przychodzi czas, że wyłączam tv i się zaczyna... zgada, przewracanie z boku na bok, myśli o tym jak bardzo bym chciała pospać na brzuchu, i dalej przekręcanie, bolą żebra, a jak już przychodzi moment, ze robi się "słodko" i sen już tuż tuż... to pęcherzowi się przypomina, że już czas na siku... i tak co godzinę, w kółko i w kółko... aż w końcu zachce się pić i się biję z myślami, że jak się nie napiję to siku nie będzie się tak chciało... no ale trzeba pić przecież, bo ciągle na wynikach moczu moja gin widzi, że za mało płynów... no horror dla mnie te noce.

aaaaa no i zapomniałam dodać, że jak każdy wie robi się coraz cieplej i gówniarzeria siedzi do 2-3 na ławkach pod blokami i drze te ryje, śmieje się, puszcza sobie muzykę z telefonu, na to wszystko ktoś wyjdzie z psem - pies obszczekuje tych na ławce... cyrk normalnie. żeby tego nie słyszeć okno trzeba zamykać, oddychać w pokoju nie idzie. W nocy jak się ja albo TŻ przebudzi i juz pod blokiem spokój to otwieramy. A dodatkowo ciężko jest mi zasnąć a TŻ spać w takiej duchocie w zamknietym mieszkaniu latem.

ku pokrzepieniu- kochana ze spaniem,po mimo rogala/kojca mam to samo,męczarnia niesamowita! mała jest nocnym markiem-najlepsze zabawy urządza sobie gdy się kładę. nie lubi gdy leżę na boku (lewym lub prawym) zaczyna mnie wtedy do usrania kopać. na wznak mi źle i nie wygodnie,do tego napiernicza mi kręgosłup i mięsień gruszkowaty w lewym pośladku(odezwała się stara kontuzja),żeby było "zabawniej" od jakiś trzech tygodni między4 a 6 rano wybudza mnie przeraźliwy skurcz prawej łydki albo lewej stopy,lekarz mi kazał na to brać potrójną dawkę magnezu i...nie pomaga,faszeruję się naturalnym i tabletkami. budzę się nie w sosie,mam wqurwa i wyglądam jak zombiak,odsypiam popołudniami o ile królewna mi pozwoli (najczęściej wtedy śpi i nie zauważa że matka się położyła,uff).
U nas też gównażeria prowadzic zaczeła wieczorno-nocny tryb życia a nawet poranny-już po 7 gromadzą się pod naszą klatką-piją,palą,przeklinają,zac howują się ordynarnie,potrafią dmuchnąć w ciebie dymem z papierosa gdy wychodzisz z klatki. gdy ktoś im zwróci uwagę-zapuszczą tak ordynarny tekst,że człowiek zamiera. a to są dzieci z...gimnazjum! dziewuchy są gorsze od chłopaków tylko czekać aż zaczną się pieprzyć jak króliki w ślepym zaułku naszej klatki! Boszzzzzzzz gdzie są rodzice tych bachorów? ktoś by zapytał-a gdzie policja i straż? haha ile to już razy ludzie wzywali. oni już nie chca na taką "śmieszną" interwencje przyjeżdżać to po pirewsze a po drugie-gówniarze zdarzą uciec-jak zawsze bo nasza klatka jest tak umiejscowniona,że autem trudno podjechać,zajść również.
Patrzymy z TŻ na zachowanie patologiczne tych jeszcze dzieci i jesteśmy zeschizowani,ze po mimo naszego najlepszego wychowania Młodej w przyszłosci-ona i tak stanie sie jedną z nich

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Yyyyy
czy wasze piersi oprócz ciemnych brodawek są tak jakoś upstrzone,ukropkowane piegami- u mnie wygląda toto strasznie jakbym miała tam parch
syf to nie jest bo się myję

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Ja robię tak ze 2, czasem 3 razy dziennie, zależy co zjem.
ja mam właśnie tą zagwostkę,że jem mniej niż wydalam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 16:21   #2798
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam tak samo z brzuchem. Sądzę że to normalne skoro wszystkie to mamy.
A co do tej glukozy to wyluzuj, nie masz wpływu na reakcje swojego organizmu więc nie ma tutaj "po męsku" albo "po damsku.
Ja glukoze przezylam bezproblemowo:-P

Co do twardnienia brzucha, zn twkiego spinania. To rozmawialwm.z.polozna. Mowilw że póki nie są często i.nie występują cyklicznie to bez obaw.Ale jeżeli się powtarzaja i nie przecuodza po wypoczynku to od razu Na IP.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
W C&A była wyprzedaż do -50% na wybrane artykuły.
Skusiłam się na sukienkę na wesele.
Co o niej sądzicie?
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wy...wa-145481.html
Po drugie mam kod rabatowy -25% z akcji płać kartą Visa i myślałam, że można go wykorzystać w sklepie online, ale niestety tylko w stacjonarnym.
Ładna, prosta, szkoda tylko że czarna ale naprawdę spoko i cena niezla

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Hej, ja wreszcie po w miarę przespanej nocy. Ostatnio to już dramat, nie dość, ze moja bezsenność, ze Młody harce urządza, to jeszcze córka kaszląca cale noce. Żadne syropy nie chciały pomagać, aż wczoraj mnie tknęło, ze to może alergiczne. Dałam jej zyrtec i spała normalnie prawie do 9. No i chyba mam odpowiedź skąd ten ciągły katar i kaszel. Idę z nią dziś do lekarki i zobaczymy co na to powie, bo już mi jej żal normalnie. I nas zresztą też, bo te noce koszmarne dla wszystkich.
Dobrze że pomógł zyrtec. Ja to ostatnio śpię fatalnie, mecze się normalnie bo mi w każdej pizycji niewygodnie. Plecy bolą,spojenie lonowe nawet:-/

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Ja już 77 kg czyli 12 kg do przodu, w obwodzie 100cm
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 16:31   #2799
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/showitem/description/5196288075.html
Co mowicie o kupieniu kocyka minky z allegro? Myślałam o oryginalnym z la milou tylko ceny maja zacne, z drugiej strony nie chce kupic jakiegoś shitu. Miala ktoras z was stycznosc z tymi kocykami?
Myślę, że materiał będzie ten sam, ale lans mniejszy ja kupię na allegro. Jeden kocyk już mam bo mama mi kupiła. Jeden kupić jeszcze, mam też rożek (jak się go rozłoży też może być kołderką) i śpiworek do spania, myślę, że styknie.

Cytat:
Ja nawet nie wiem ile mam do przodu, bo ważę się tylko u położnej. Na ostatniej wizycie prawie miesiąc temu było +9 kg ale dopóki się mieszcze w spodnie sprzed ciąży to jest okej i nie panikuje.
Nie cisną cię w brzuch? Mnie szybko zaczęły cisnąć w pasie, aczkolwiek w leginsach śmigam przedciążowych.

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Mieszkam w dużym mieście i mam kilka koleżanek, które karmią piersią i nie świecą piersią. Wystarczy odpowiednio się ubrać i dziecko przyslonić szalem lub muślinową chustą. Jak dziecko osłonięte, to też mu się lepiej je bo nic je nie rozprasza
Jeszcze nigdy nigdzie nie widziałam tego słynnego wywalania cyca i świecenia biustem

Cytat:
Ana- wymienniki węglowodanowe. 1 WW to 10g węglowodanów w danym produkcie. Jak to zrobiłam? Zafundowałam sobie w genach cukrzyce . Wiedząc ze jestem obciążona od początku ciazy jestem na "diecie" jem 5-6 małych posiłków, stawiam na węglowodany złożone, omijam żywność przetworzona. To niestety nie pomogło i ostatnia krzywa była do kitu wiec teraz musze liczyć WW max 21 na dobę.
A czym to się różni od liczenia węglowodanów normalnie? Ja liczyłam węgle i z tego co rozumiem to 21 ww to 210g węgli, tak? To całkiem sporo

Cytat:
Yyyyy
czy wasze piersi oprócz ciemnych brodawek są tak jakoś upstrzone,ukropkowane piegami- u mnie wygląda toto strasznie jakbym miała tam parch
Moje to samo. Ciemne, powiększone, pokropkowane. Nie podobają mi się

Obudziłam się dziś z jakimiś swędzącymi bąblami na ramionach i jednym na udzie i jednym na tyłku a na ramionach cała kolonia. Teściowa mnie wysmarowała cebulą i w sumie opuchlizna i swędzenie zniknęło, zostało lekkie zaczerwienienie. Ciekawa jestem, czy to jakaś alergia, czy coś mnie pogryzło?

Dziś cały dzień sprzątałam moją nową łazienkę. Jestem wykończona ale też szczęśliwa Łącznie wszystkie materiały razem z wanną, umywalką, szafkami itp. + robocizna wyszło nam ok. 7750zł.
Potem pomagałam mężowi który gipsował dziury w ścianie, strasznie nam się opóźniło tapetowanie, jesteśmy w lesie... no trudno.
Stary 2015-06-10, 16:35   #2800
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam 3 pokoje ale zdecydowaliśmy się na kącik dziecka w sypialni jak na razie i sobie postanowiłam że robię wszystko "na gotowe" miesiąc przed terminem.

A barszcz klasyczny lubisz? Bo dla mnie to pokrewne smaki.
A TŻ zawozi cię? Dlatego bierze wolne?
Oj taaaaak leżenie na brzuchu, zjedzenie tatara i wypicie prawdziwego piwka, na to czekam po porodzie. Oczywiście bez szaleństw na początku i póki karmię ale wyczekuję tego

To by była akcja dopiero

My na pewno będziemy mieć więcej dzieci więc się tak z tym stanem nie żegnam. A Ty pamiętaj, póki menopauza nie nastąpi to piłka w grze że tak powiem
Mi lekarz powiedział ze moge zjesc tatara ale ja przeszlam toxo kiedys 😊 wiec jak przeszlas to mozesz smialo sobie pozowlic ☺
Stary 2015-06-10, 16:42   #2801
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ridja- niczym tylko WW masz 21 a węgli w gramach 210. Podobno optymalnie dla brzuchatych .

Grita- mi nie grozi ciaza z zaskoczenia mam wieczna antykoncepcję w postaci niedrożnych (całkowicie) jajowodów

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 16:53   #2802
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi lekarz powiedział ze moge zjesc tatara ale ja przeszlam toxo kiedys 😊 wiec jak przeszlas to mozesz smialo sobie pozowlic ☺
No właśnie nie :/ damn
Stary 2015-06-10, 16:55   #2803
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

Jeszcze nigdy nigdzie nie widziałam tego słynnego wywalania cyca i świecenia biustem
Ja niestety widziałam

Co do remontu, zazdroszczę, że wy już na tym etapie. Chociaż dla mnie najgorsze jest to, że wyszykujemy sobie całe piętro, i będziemy tak czekać latami wynajmując w wawie mieszkanie, a dom będzie stał pusty, bo tż nie przeniosą albo nie znajdzie tam innej pracy...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 17:03   #2804
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_wisnia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czy któraś z Was jest ze Szczecina albo z Goleniowa i mogą się podzielić swoją decyzją odnośnie szpitala, gdzie chciałyby urodzić. Ja myślałam o Goleniowie ale byłam i tam remont i mnie odstraszyło :/

Ja jestem ze Szczecina. Wybrałam Zdroje, bo jest najbliżej i wiele osób sobie chwali. Do tego piękny oddział więc nie ma się nad czym zastanawiać.
Stary 2015-06-10, 17:22   #2805
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Myślę, że materiał będzie ten sam, ale lans mniejszy : ja kupię na allegro. Jeden kocyk już mam bo mama mi kupiła. Jeden kupić jeszcze, mam też rożek (jak się go rozłoży też może być kołderką) i śpiworek do spania, myślę, że styknie.

Nie cisną cię w brzuch? Mnie szybko zaczęły cisnąć w pasie, aczkolwiek w leginsach śmigam przedciążowych.

A czym to się różni od liczenia węglowodanów normalnie? Ja liczyłam węgle i z tego co rozumiem to 21 ww to 210g węgli, tak? To całkiem sporo

Moje to samo. Ciemne, powiększone, pokropkowane. Nie podobają mi się :

Obudziłam się dziś z jakimiś swędzącymi bąblami na ramionach i jednym na udzie i jednym na tyłku a na ramionach cała kolonia. Teściowa mnie wysmarowała cebulą i w sumie opuchlizna i swędzenie zniknęło, zostało lekkie zaczerwienienie. Ciekawa jestem, czy to jakaś alergia, czy coś mnie pogryzło?

Dziś cały dzień sprzątałam moją nową łazienkę. Jestem wykończona ale też szczęśliwa Łącznie wszystkie materiały razem z wanną, umywalką, szafkami itp. + robocizna wyszło nam ok. 7750zł.
Potem pomagałam mężowi który gipsował dziury w ścianie, strasznie nam się opóźniło tapetowanie, jesteśmy w lesie... no trudno.
A masz linka do sprzedawcy gdzie kupowalas rozek i spiworek?
Stary 2015-06-10, 17:26   #2806
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ridja- niczym tylko WW masz 21 a węgli w gramach 210. Podobno optymalnie dla brzuchatych .
Czyli licząc ww zaokrąglasz do 10?
Ale że 210 optymalnie dla brzuchatych? No to zależy od wagi, wzrostu, płci, aktywności, typu sylwetki itp. itd. Ja na redukcji miałam dość niskie węgle, chyba 150g.

Cytat:
A masz linka do sprzedawcy gdzie kupowalas rozek i spiworek?
Niee, rożek dostałam od babci męża a śpiworek od mamy kocek chcę kupić minky na allegro.
Stary 2015-06-10, 17:32   #2807
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:

ja przepraszam ale
aż Tż się zapytał z czego się tak cieszę
Stary 2015-06-10, 17:32   #2808
malaja86
Rozeznanie

Cytat:

Ja planowałam kupić sobie jakieś obcasy niskie albo koturny na sierpniowe wesele, na które idę, ale potem chcę się przebrać. Pewnie w baleriny, ale ja z butami mam ogromny problem - kupiłabym sobie takie letnie buty bez palców, ale z krótszą sukienką musiałabym być bez rajstop, a moje nogi nie są do pokazywania więc pewnie skończy się na zakrytych butach na początek na jakimś koturnie lub małym obcasie a potem baleriny właśnie.
Ja osobiście zawsze na weselu mam obcasy. Raz nawet się zdarzyło, że dobrałam buty na obcasie z kończącym leczeniem kostki.
Z drugiej strony pod koniec kwietnia byłam na ślubie i weselu. Już w kościele były dwie dziewczyny od 20do 30 lat miały na nogach balerinki.

A i ja mam jeden biustonosz z targu- kupiony na oko i jest ok.

Moja Łucja ostatnio szaleje w brzuszku prawie cały dzien. Za to dzisiaj do 13 była cisza. Dobrże, że mąź był w domu to mnie uspokoił. W końcu pogadał z brzuszkiem i po kwadransie ruch.
Teraz za to szaleństwo wróciło.
Stary 2015-06-10, 17:37   #2809
malena1979
Zadomowienie

bianeczka, tak jak napisałam, oby akzi żelazo pomoglo, bo w moim przypadku niestety nie bardzo. Tzn. nie ma reguły, bo nawet lekarze nie są zgodni, co do tego, co ten syndrom powoduje. Moja koleżanka na przykład przez lata się meczyła z tym dziadostwem, ale ona miała przede wszystkim niewydolność nerek i była dializowana. Mówiła, że podczas leżenia na dializach było z nogami najgorzej. No i dwa lata temu na szczęście miała przeszczep nerki i od tej pory jak ręką odjął, ani razu. Czy był jakiś związek? Któż to wie? Także, to co pomaga jednym, nie musi innym i odwrotnie. To pewnie wszystko zależy od etiologii problemu i tyle. U mnie nie jest "zelazny", u was może tak, tym lepiej dla was. Ja miewam na szczęście lepsze dni, a czasem nawet tygodnie i chwała Bogu, bo bym doszczętnie oszalała.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 17:45   #2810
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ridja- oczywiście, poziomu metabolicznego itp. Ogólnie w diecie cukrzycowej dla ciężarnych zalecają aby było 21 WW pochodzących najlepiej z węglowodanów złożonych. Wyrzucamy cukry proste, białe pieczywo i makarony, słodycze, cukier, miód itp. Tu nie chodzi o chudnięcie ale o stała glikemie poposilkowa < 120 i zapobieganie hipoglikemii.

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 17:48   #2811
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Owieczka- zadanie, zdaniem ale program rządowy sie kończy nie mamy mrozakow a drugi raz stymulacji nie zamierzam przechodzić. Stanowczo

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Nie wiem oczywiście co było przyczyną, że podchodziliście do ivf, ale wśród dalekich znajomych mam parę, która pierwsze dziecko też ma z ivf, a kolejne było już wpadką, i to mają dzieciaki rok po roku

Super zdjęcie!!

No właśnie moja też na nic do tej pory nie była uczulona, czasem miewała jakieś krostki czy suche plamki niewiadomego pochodzenia, ale same zazwyczaj znikały, ewentualnie po natłuszczeniu kremem.
No nic, jak jej nie przejdzie, to też sprawdzimy czy to nie alergia. Mam nadzieję, że nie, bo mąż miał tak silną, że się odczulał, oby córa tego po nim nie odziedziczyła.
Mojej ciotce lekarz też mowił, że dzieci mieć nie może. No i mają 2
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 18:06   #2812
ali_ma
Rozeznanie

Witam , wczoraj nadrabiałam Was po dłuuuugim i intensywnym dla mnie weekendzie, ale nie miałam siły pisać z telefonu.

Widziałam, że była mowa o laktatorze Medeli, jak byłam w sklepie dzieciowym to akurat dziewczyna szukała laktatora, ekspedientka odradzała jej Medele ze względu na awaryjność silniczków, powiedziała, że po naprawie już się nic z nim nie dzieje, ale jednak przez jakiś czas jest się bez laktatora, proponowała jej coś z Babyono (czy jakoś tak), ale dalszej części rozmowy już nie słyszałam, bo przyszedł gościu od wózków ;-)

TusiaeM – jeśli dobrze kojarzę to jesteś ze Szczecina? Jeśli tak to Jedo Fyn jest do obejrzenia na Piskorskiego, przynajmniej ja go macałam w piątek ;-)

A teraz biorę się za nadrabianie Was z dzisiaj
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 18:12   #2813
party_girl7
Zakorzenienie

Przyszła paka z allegro z przewijakiem na pocztę, dobrze że poszłam z Tż odebrać bo nie wiem jak bym to z tym brzuszkiem przytachała :p ale jestem zadowolona z przewijaka, ma fajne wysokie boki. Jutro czy pojutrze powinna przyjść pościel, ochraniacz, rożek, jestem ciekawa.

A jutro na glukozę idę ja i boję się tylko ze zwrócę albo będzie mi słabo... Nawet nie wiem czy w tym labie jest toaleta, bo to taka mala klitka:/ glukoza juz kupiona, mogę przynieść cytryne i wodę do picia na szczęście, może nie będzie tak źle... No zobaczymy. A po ćwiczeniach wczorajszych na SR mam mini zakwasy, jutro będziemy ćwiczyć na pilkach! no i ostatni wykład o tym co zabrać do szpitala i jak rozpoznać porod i kiedy jechać do szpitala tez był przydatny. Dowiedziałam się że do szpitala mamy się zapakować tak jak do hotelu z jedną gwiazdką:p czyli mieć wszystko, nawet ubranka od początku własne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 18:42   #2814
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Są, ale ciężko dostać, cenowo różnie, zwłaszcza, że mi się marzą ciążowe bezpalcowe a takie widziałam ale za 200zł prawie
Ja bym na twoim miejscu spróbowała kupić po prostu większy rozmiar zwykłych i nie powinno być problemu. Albo pończochy A co do upału, zawsze w skwar zakładam rajstopy bo mi się wtedy nie leje po nogach pot

Cytat:
ku pokrzepieniu- kochana ze spaniem,po mimo rogala/kojca mam to samo,męczarnia niesamowita! mała jest nocnym markiem-najlepsze zabawy urządza sobie gdy się kładę. nie lubi gdy leżę na boku (lewym lub prawym) zaczyna mnie wtedy do usrania kopać. na wznak mi źle i nie wygodnie,do tego napiernicza mi kręgosłup i mięsień gruszkowaty w lewym pośladku(odezwała się stara kontuzja),żeby było "zabawniej" od jakiś trzech tygodni między4 a 6 rano wybudza mnie przeraźliwy skurcz prawej łydki albo lewej stopy,lekarz mi kazał na to brać potrójną dawkę magnezu i...nie pomaga,faszeruję się naturalnym i tabletkami. budzę się nie w sosie,mam wqurwa i wyglądam jak zombiak,odsypiam popołudniami o ile królewna mi pozwoli (najczęściej wtedy śpi i nie zauważa że matka się położyła,uff).
U nas też gównażeria prowadzic zaczeła wieczorno-nocny tryb życia a nawet poranny-już po 7 gromadzą się pod naszą klatką-piją,palą,przeklinają,zac howują się ordynarnie,potrafią dmuchnąć w ciebie dymem z papierosa gdy wychodzisz z klatki. gdy ktoś im zwróci uwagę-zapuszczą tak ordynarny tekst,że człowiek zamiera. a to są dzieci z...gimnazjum! dziewuchy są gorsze od chłopaków tylko czekać aż zaczną się pieprzyć jak króliki w ślepym zaułku naszej klatki! Boszzzzzzzz gdzie są rodzice tych bachorów? ktoś by zapytał-a gdzie policja i straż? haha ile to już razy ludzie wzywali. oni już nie chca na taką "śmieszną" interwencje przyjeżdżać to po pirewsze a po drugie-gówniarze zdarzą uciec-jak zawsze bo nasza klatka jest tak umiejscowniona,że autem trudno podjechać,zajść również.
Patrzymy z TŻ na zachowanie patologiczne tych jeszcze dzieci i jesteśmy zeschizowani,ze po mimo naszego najlepszego wychowania Młodej w przyszłosci-ona i tak stanie sie jedną z nich

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Yyyyy
syf to nie jest bo się myję

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

ja mam właśnie tą zagwostkę,że jem mniej niż wydalam
Miałam ten ból w pośladku i to było od złego podnoszenia się i przekręcania. Jak wstajesz? Bo ja wstawałam z pozycji na wznak, a teraz kładę się na boku i podnoszę na rękach i dopiero wtedy wstaję. Tydzień takiego wstawania i przestało boleć i na razie ból nie wrócił. Jak sie przekręcam to też się staram uważać.
Cytat:
bianeczka, tak jak napisałam, oby akzi żelazo pomoglo, bo w moim przypadku niestety nie bardzo. Tzn. nie ma reguły, bo nawet lekarze nie są zgodni, co do tego, co ten syndrom powoduje. Moja koleżanka na przykład przez lata się meczyła z tym dziadostwem, ale ona miała przede wszystkim niewydolność nerek i była dializowana. Mówiła, że podczas leżenia na dializach było z nogami najgorzej. No i dwa lata temu na szczęście miała przeszczep nerki i od tej pory jak ręką odjął, ani razu. Czy był jakiś związek? Któż to wie? Także, to co pomaga jednym, nie musi innym i odwrotnie. To pewnie wszystko zależy od etiologii problemu i tyle. U mnie nie jest "zelazny", u was może tak, tym lepiej dla was. Ja miewam na szczęście lepsze dni, a czasem nawet tygodnie i chwała Bogu, bo bym doszczętnie oszalała.
No u mnie to się pogłębiało i normalnie potrafiłam płakać. Zamiast spać to chodziłam po pokoju

Wróciłam od dermatologa. dostałam maść z 2 antybiotykami i sterydem ale podobno bardzo delikatna. Mam smarować 2 razy dziennie przez 7 dni. Mam nadzieję, że pomoże, bo już wariuję.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
Witam , wczoraj nadrabiałam Was po dłuuuugim i intensywnym dla mnie weekendzie, ale nie miałam siły pisać z telefonu.

Widziałam, że była mowa o laktatorze Medeli, jak byłam w sklepie dzieciowym to akurat dziewczyna szukała laktatora, ekspedientka odradzała jej Medele ze względu na awaryjność silniczków, powiedziała, że po naprawie już się nic z nim nie dzieje, ale jednak przez jakiś czas jest się bez laktatora, proponowała jej coś z Babyono (czy jakoś tak), ale dalszej części rozmowy już nie słyszałam, bo przyszedł gościu od wózków ;-)

TusiaeM – jeśli dobrze kojarzę to jesteś ze Szczecina? Jeśli tak to Jedo Fyn jest do obejrzenia na Piskorskiego, przynajmniej ja go macałam w piątek ;-)

A teraz biorę się za nadrabianie Was z dzisiaj
O, to mnie zaskoczyłaś, bo nie słyszałam nigdy złej opinii o tym laktatorze :P No ok, cichy nie jest, ale moja koleżanka miała i korzystała ona i jeszcze 2 inne kolezanki i nigdy nic się nie działo, położne tez go polecały. Może jakaś seria wadliwa sie trafiła

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Gochu omnomnom-glukozka jest przepychostna
jakbym mogła piłabym ją litrami każdego dnia

.........
......
...
..
.

to był tylko taki kutaśny żarcik
glukoza jest --->

Wróciłam do was,żyję,angina odchodzi,choć słabo sie czuję.
Jesteśmy w trakciekompletowania mebli na nasze eM,głownie na wymiar wiec SIE DZIEJE
Młoda co raz częściej dynda główką w dół i rencamy maca mi bożenę Nogami smyra po przeponie (jeszcze Bogu dzięki nie odkryła nerek ) albo dostaje ataków opętania przez szatana wtedy brzuch faluje razem ze mną aż spod ubrania widać (dziwne uczucie)

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

o jessos,Grita ja mojemu dzis mówiłam,że pierwszym żarciem poporodzie (niekoniecznie w szpitalu lecz w domu po przyjeździe ze szpitala z Młodą) będzie TATAREK (LOVE,LOVE,LOVE)
I MAM TAKĄ kosmiczną ochotę chocby na najgorsze -piwkooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooo
teraz! zaraz ! już!

a wiem,że nie mogę buu
Taka kupa jest normalna Kichy ukiszone to i kupsko ciężej przełazi Ja od żelaza robię czarną

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Kiedy wchodzi nowa płaca minimalna? od lipca? czy już za czerwiec?

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 18:56   #2815
agu23gda
Wtajemniczenie

Przymierzyłam jeszcze raz ta sukienkę i faktycznie podjade jutro do pepco albo textil i przymierze jakiś stanik cielisty za 10 zł chociaż tylko na ten jeden raz żeby mieć. I majciory. Myślalam o ciążowych rajstopach, ale ostatnio kupiłam w rossmanie i miały na dupie 2 szwy i z przodu jeden, przy tej obcislej sukience bedą sie odznaczały, wiec kupię zwykle i bede je miala pod brzuchem albo ponczochy.

oczarowana co do Qpki, to u nie jest tak, że raz nie robie tydzień, a raz 3 razy na dzień.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
zapakować tak jak do hotelu z jedną gwiazdką:p czyli mieć wszystko, nawet ubranka od początku własne.
A widzisz, u mnie w SR połozna mowiła na ostatnim wykładzie, że mają na porodówce niezły ubaw z tych kobiet, które przyjeżdzaja rodzić z walizami, idą one, a za nimi mąż ciągnie walizy jakby lecieli na Majorkę
Ja się zastosuję chyba do jej rad i wezmę tylko to co niezbedne. Planuję zapakować się w 1 malą torbę.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Ja osobiście zawsze na weselu mam obcasy. Raz nawet się zdarzyło, że dobrałam buty na obcasie z kończącym leczeniem kostki.
Ja mam fioła na punkcie butów i uwielbiam wysokie obcasy i szpile. Teraz idę w sobotę, ubieram też wysokie buty ale koturny. Są stabilniejsze i będę się czuła bezpieczniej. Poza tym nie moge za bardzo wariowac i tańczyć za dużo przez to moje lożysko, ale nie wyobrażam sobie siebie w sukience i niskich butach na weselu

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-06-10 o 18:50
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 19:00   #2816
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
My w sypialni będziemy mieć łóżeczko i komodę (i z mojej kochanej sypialni, w której była tylko szfafa i łóżko zrobi się graciarnia, bo musimy tam przenieść jeszcze regały z książkami). Pokój dziecięcy będziemy robić też już teraz i mam nadzieję, że na początku lipca wszystko będzie gotowe.

Wykończona jestem. Od "rana" robiłam porządki z rzeczami, żeby pokój opróżniać. I z kilku kartonów i pudełek zrobiło mi się niecałe jedno pudełko Trzy worki śmieci i karton makulatury. A i tak jeszcze trochę przede mną.
Ja tez sprzatam generalnie. Nie mam skrupułów zeby wyrzucac te szpargaly co tylko zagracaja mi dom.
Juz sobiebladnie oproznilam dwie wielkie szafy czyli duzy pokoj skonczony jutro zabieram sie za nasza sypialnie. Tez roboty w cholere.
ale idzie. Im mniej tych śmieci w domu tym ja jakas lzejsza przy okazji

W czym pierzecie ciuszki dziecka ?
Na pewno juz o tym pisalyscie ale jakos mi umknelo.
Michała mama mowi mi wciaz o platkach mydlanych. A ja wolala bym jednak cos prostrzego w obsłudze juz gotowego.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 19:02   #2817
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez sprzatam generalnie. Nie mam skrupułów zeby wyrzucac te szpargaly co tylko zagracaja mi dom.
Juz sobiebladnie oproznilam dwie wielkie szafy czyli duzy pokoj skonczony jutro zabieram sie za nasza sypialnie. Tez roboty w cholere.
ale idzie. Im mniej tych śmieci w domu tym ja jakas lzejsza przy okazji

Michała mama mowi mi wciaz o platkach mydlanych. A ja wolala bym jednak cos prostrzego w obsłudze juz gotowego.
Ja piorę w tym co i nam Ariel, Vizir, dziewczyny niektóre w Lovly

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 19:03   #2818
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Przecież płatki są już gotowe do użycia
Ja piorę w balsamie Dzidziuś a pluczę w Jelpie
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 19:04   #2819
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Przymierzyłam jeszcze raz ta sukienkę i faktycznie podjade jutro do pepco albo textil i przymierze jakiś stanik cielisty za 10 zł chociaż tylko na ten jeden raz żeby mieć. I majciory. Myślalam o ciążowych rajstopach, ale ostatnio kupiłam w rossmanie i miały na dupie 2 szwy i z przodu jeden, przy tej obcislej sukience bedą sie odznaczały, wiec kupię zwykle i bede je miala pod brzuchem albo ponczochy.

oczarowana co do Qpki, to u nie jest tak, że raz nie robie tydzień, a raz 3 razy na dzień.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

A widzisz, u mnie w SR połozna mowiła na ostatnim wykładzie, że mają na porodówce niezły ubaw z tych kobiet, które przyjeżdzaja rodzić z walizami, idą one, a za nimi mąż ciągnie walizy jakby lecieli na Majorkę
Ja się zastosuję chyba do jej rad i wezmę tylko to co niezbedne. Planuję zapakować się w 1 malą torbę.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Ja mam fioła na punkcie butów i uwielbiam wysokie obcasy i szpile. Teraz idę w sobotę, ubieram też wysokie buty ale koturny. Są stabilniejsze i będę się czuła bezpieczniej. Poza tym nie moge za bardzo wariowac i tańczyć za dużo przez to moje lożysko, ale nie wyobrażam sobie siebie w sukience i niskich butach na weselu
Tak to niestety wygląda kiedy trzeba mieć wszystko swoje... Tez właśnie u nas mówiła ze nieraz 3 wielkie torby przynoszą. Sama chciałabym wziąć minimum, ale jak mi dziś przyszły 3 paczki tych podpasek poporodowych, 10szt podkładów na łóżko, a do tego będzie jeszcze paczka pieluch to już wyjdzie jedna duża torba, a gdzie reszta... Nie ma bata żeby to zmieścić w jedna torbę, chyba że taka dużą podróżną Mam nadzieje ze zmieszczę się w dwóch torbach.
Stary 2015-06-10, 19:07   #2820
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
ja przepraszam ale
aż Tż się zapytał z czego się tak cieszę
luzik,nie przepraszaj,jak się uśmiałaś jak gupi do sera to i ja siem cieszem bo ja taka krejzolka jestem i po to ta fota by się komuś banan na mordzie zarysował
wyglądam jak zombie (z niewyspania) połączony z pasztetofonem (bo nie mam sił się malować i ukobiecić) i foką wyrzuconą na brzeg to pozostało mi se jaja robić z tego jak wyglądam,no
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości