![]() |
#2791 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
masz elegancki bebzunek i chyba sie w rośnięciu zatrzymał?
Za to ja rosnę jak drożdżowiec... za siedmioma pępkami, za 700 brzusznymi włoskami,w pięknej krainie Płodolandii żyła malutka dziewica Gaja... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Zadomowienie
|
grita, No właśnie ja też obstawiałam przeziębienie i cisnelam jej te syropy, dopiero jak się wczoraj przebudziła to dodatkowo miała na policzku pokrzywkę i mnie oświeciło, że to może być alergiczne. Moja jako niemowlę była uczulona na ibuprofen, ale potem jej przeszło i generalnie nic, tylko na komary jest uczulona niestety, ale poza tym nic nie było. No, ale tak to jest z alergią, może się pojawić w każdym momencie.
Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-06-10 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie po bożenie na szczęście młody jeszcze tylko smyra, za to boksuje pęcherz. Nagminnie tak mam, że się wysikam przed wyjściem z domu, tylko przekroczę próg, dostanę serię uderzeń i muszę jeszcze raz lecieć, bo mam wrażenie, że popuszczę ![]() Co do chodzenia na kibelek, to ja tak nie mam niestety, wręcz przeciwnie dokuczają mi zaparcia. Ale póki to nie biegunka, to chyba wszystko w normie ![]() Ech, te zachcianki ciężarnych ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2794 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I największy problem - upał ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2795 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No nic, jak jej nie przejdzie, to też sprawdzimy czy to nie alergia. Mam nadzieję, że nie, bo mąż miał tak silną, że się odczulał, oby córa tego po nim nie odziedziczyła. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ku pokrzepieniu- kochana ze spaniem,po mimo rogala/kojca mam to samo,męczarnia niesamowita! mała jest nocnym markiem-najlepsze zabawy urządza sobie gdy się kładę. nie lubi gdy leżę na boku (lewym lub prawym) zaczyna mnie wtedy do usrania kopać. na wznak mi źle i nie wygodnie,do tego napiernicza mi kręgosłup i mięsień gruszkowaty w lewym pośladku(odezwała się stara kontuzja),żeby było "zabawniej" od jakiś trzech tygodni między4 a 6 rano wybudza mnie przeraźliwy skurcz prawej łydki albo lewej stopy,lekarz mi kazał na to brać potrójną dawkę magnezu i...nie pomaga,faszeruję się naturalnym i tabletkami. budzę się nie w sosie,mam wqurwa i wyglądam jak zombiak,odsypiam popołudniami o ile królewna mi pozwoli (najczęściej wtedy śpi i nie zauważa że matka się położyła,uff). U nas też gównażeria prowadzic zaczeła wieczorno-nocny tryb życia a nawet poranny-już po 7 gromadzą się pod naszą klatką-piją,palą,przeklinają,zac howują się ordynarnie,potrafią dmuchnąć w ciebie dymem z papierosa gdy wychodzisz z klatki. gdy ktoś im zwróci uwagę-zapuszczą tak ordynarny tekst,że człowiek zamiera. a to są dzieci z...gimnazjum! dziewuchy są gorsze od chłopaków tylko czekać aż zaczną się pieprzyć jak króliki w ślepym zaułku naszej klatki! Boszzzzzzzz gdzie są rodzice tych bachorów? ktoś by zapytał-a gdzie policja i straż? haha ile to już razy ludzie wzywali. oni już nie chca na taką "śmieszną" interwencje przyjeżdżać to po pirewsze a po drugie-gówniarze zdarzą uciec-jak zawsze bo nasza klatka jest tak umiejscowniona,że autem trudno podjechać,zajść również. Patrzymy z TŻ na zachowanie patologiczne tych jeszcze dzieci i jesteśmy zeschizowani,ze po mimo naszego najlepszego wychowania Młodej w przyszłosci-ona i tak stanie sie jedną z nich ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Yyyyy czy wasze piersi oprócz ciemnych brodawek są tak jakoś upstrzone,ukropkowane piegami- u mnie wygląda toto strasznie jakbym miała tam parch ![]() syf to nie jest bo się myję ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- ja mam właśnie tą zagwostkę,że jem mniej niż wydalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2798 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do twardnienia brzucha, zn twkiego spinania. To rozmawialwm.z.polozna. Mowilw że póki nie są często i.nie występują cyklicznie to bez obaw.Ale jeżeli się powtarzaja i nie przecuodza po wypoczynku to od razu Na IP. ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Ja już 77 kg czyli 12 kg do przodu, w obwodzie 100cm
![]() |
#2799 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Obudziłam się dziś z jakimiś swędzącymi bąblami na ramionach ![]() ![]() Dziś cały dzień sprzątałam moją nową łazienkę. Jestem wykończona ale też szczęśliwa ![]() Potem pomagałam mężowi który gipsował dziury w ścianie, strasznie nam się opóźniło tapetowanie, jesteśmy w lesie... no trudno.
![]() |
#2800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Zakorzenienie
|
Ridja- niczym tylko WW masz 21 a węgli w gramach 210. Podobno optymalnie dla brzuchatych
![]() Grita- mi nie grozi ciaza z zaskoczenia mam wieczna antykoncepcję w postaci niedrożnych (całkowicie) jajowodów ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2802 |
Zakorzenienie
|
No właśnie nie :/ damn
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do remontu, zazdroszczę, że wy już na tym etapie. Chociaż dla mnie najgorsze jest to, że wyszykujemy sobie całe piętro, i będziemy tak czekać latami wynajmując w wawie mieszkanie, a dom będzie stał pusty, bo tż nie przeniosą albo nie znajdzie tam innej pracy...
![]() |
#2804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem ze Szczecina. Wybrałam Zdroje, bo jest najbliżej i wiele osób sobie chwali. Do tego piękny oddział więc nie ma się nad czym zastanawiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale że 210 optymalnie dla brzuchatych? No to zależy od wagi, wzrostu, płci, aktywności, typu sylwetki itp. itd. ![]() Niee, rożek dostałam od babci męża a śpiworek od mamy ![]()
![]() |
#2807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja przepraszam ale ![]() ![]() ![]() ![]() aż Tż się zapytał z czego się tak cieszę ![]()
![]() |
#2808 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z drugiej strony pod koniec kwietnia byłam na ślubie i weselu. Już w kościele były dwie dziewczyny od 20do 30 lat miały na nogach balerinki. A i ja mam jeden biustonosz z targu- kupiony na oko i jest ok. Moja Łucja ostatnio szaleje w brzuszku prawie cały dzien. Za to dzisiaj do 13 była cisza. Dobrże, że mąź był w domu to mnie uspokoił. W końcu pogadał z brzuszkiem i po kwadransie ruch. Teraz za to szaleństwo wróciło.
![]() |
#2809 |
Zadomowienie
|
bianeczka, tak jak napisałam, oby akzi żelazo pomoglo, bo w moim przypadku niestety nie bardzo. Tzn. nie ma reguły, bo nawet lekarze nie są zgodni, co do tego, co ten syndrom powoduje. Moja koleżanka na przykład przez lata się meczyła z tym dziadostwem, ale ona miała przede wszystkim niewydolność nerek i była dializowana. Mówiła, że podczas leżenia na dializach było z nogami najgorzej. No i dwa lata temu na szczęście miała przeszczep nerki i od tej pory jak ręką odjął, ani razu. Czy był jakiś związek? Któż to wie? Także, to co pomaga jednym, nie musi innym i odwrotnie. To pewnie wszystko zależy od etiologii problemu i tyle. U mnie nie jest "zelazny", u was może tak, tym lepiej dla was. Ja miewam na szczęście lepsze dni, a czasem nawet tygodnie i chwała Bogu, bo bym doszczętnie oszalała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2810 |
Zakorzenienie
|
Ridja- oczywiście, poziomu metabolicznego itp. Ogólnie w diecie cukrzycowej dla ciężarnych zalecają aby było 21 WW pochodzących najlepiej z węglowodanów złożonych. Wyrzucamy cukry proste, białe pieczywo i makarony, słodycze, cukier, miód itp. Tu nie chodzi o chudnięcie ale o stała glikemie poposilkowa < 120 i zapobieganie hipoglikemii.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2811 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Widziałam, że była mowa o laktatorze Medeli, jak byłam w sklepie dzieciowym to akurat dziewczyna szukała laktatora, ekspedientka odradzała jej Medele ze względu na awaryjność silniczków, powiedziała, że po naprawie już się nic z nim nie dzieje, ale jednak przez jakiś czas jest się bez laktatora, proponowała jej coś z Babyono (czy jakoś tak), ale dalszej części rozmowy już nie słyszałam, bo przyszedł gościu od wózków ;-) TusiaeM – jeśli dobrze kojarzę to jesteś ze Szczecina? Jeśli tak to Jedo Fyn jest do obejrzenia na Piskorskiego, przynajmniej ja go macałam w piątek ;-) A teraz biorę się za nadrabianie Was z dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Zakorzenienie
|
Przyszła paka z allegro z przewijakiem na pocztę, dobrze że poszłam z Tż odebrać bo nie wiem jak bym to z tym brzuszkiem przytachała :p ale jestem zadowolona z przewijaka, ma fajne wysokie boki. Jutro czy pojutrze powinna przyjść pościel, ochraniacz, rożek, jestem ciekawa.
A jutro na glukozę idę ja i boję się tylko ze zwrócę albo będzie mi słabo... Nawet nie wiem czy w tym labie jest toaleta, bo to taka mala klitka:/ glukoza juz kupiona, mogę przynieść cytryne i wodę do picia na szczęście, może nie będzie tak źle... No zobaczymy. A po ćwiczeniach wczorajszych na SR mam mini zakwasy, jutro będziemy ćwiczyć na pilkach! ![]()
![]() |
#2814 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wróciłam od dermatologa. dostałam maść z 2 antybiotykami i sterydem ale podobno bardzo delikatna. Mam smarować 2 razy dziennie przez 7 dni. Mam nadzieję, że pomoże, bo już wariuję. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Kiedy wchodzi nowa płaca minimalna? od lipca? czy już za czerwiec?
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | ||
Wtajemniczenie
|
Przymierzyłam jeszcze raz ta sukienkę i faktycznie podjade jutro do pepco albo textil i przymierze jakiś stanik cielisty za 10 zł chociaż tylko na ten jeden raz żeby mieć. I majciory. Myślalam o ciążowych rajstopach, ale ostatnio kupiłam w rossmanie i miały na dupie 2 szwy i z przodu jeden, przy tej obcislej sukience bedą sie odznaczały, wiec kupię zwykle i bede je miala pod brzuchem albo ponczochy.
oczarowana co do Qpki, to u nie jest tak, że raz nie robie tydzień, a raz 3 razy na dzień. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() Ja się zastosuję chyba do jej rad i wezmę tylko to co niezbedne. Planuję zapakować się w 1 malą torbę. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-06-10 o 18:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz sobiebladnie oproznilam dwie wielkie szafy czyli duzy pokoj skonczony ![]() ale idzie. Im mniej tych śmieci w domu tym ja jakas lzejsza przy okazji ![]() W czym pierzecie ciuszki dziecka ? Na pewno juz o tym pisalyscie ale jakos mi umknelo. Michała mama mowi mi wciaz o platkach mydlanych. A ja wolala bym jednak cos prostrzego w obsłudze juz gotowego.
![]() |
#2817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja piorę w balsamie Dzidziuś a pluczę w Jelpie ![]()
![]() |
#2819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2820 |
Zadomowienie
|
luzik,nie przepraszaj,jak się uśmiałaś jak gupi do sera to i ja siem cieszem bo ja taka krejzolka jestem i po to ta fota by się komuś banan na mordzie zarysował
![]() wyglądam jak zombie (z niewyspania) połączony z pasztetofonem (bo nie mam sił się malować i ukobiecić) i foką wyrzuconą na brzeg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.