Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-10, 19:09   #2821
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Ja właśnie biorę taką jedną dużą walizke lotniczą :P

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 19:12   #2822
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Miałam ten ból w pośladku i to było od złego podnoszenia się i przekręcania. Jak wstajesz? Bo ja wstawałam z pozycji na wznak, a teraz kładę się na boku i podnoszę na rękach i dopiero wtedy wstaję. Tydzień takiego wstawania i przestało boleć i na razie ból nie wrócił. Jak sie przekręcam to też się staram uważać.

No u mnie to się pogłębiało i normalnie potrafiłam płakać. Zamiast spać to chodziłam po pokoju

Taka kupa jest normalna Kichy ukiszone to i kupsko ciężej przełazi Ja od żelaza robię czarną

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

No wstaję z bocznej pozycji i często Chłopu mnie musi pociągnać. ja mam ten gruszkowaty kontuzjowany od lat i powraca do mnie jak bumerang (skutek uboczny mojej pracy w zawodzie fizjoterapeuty,a teraz ciaży).
qpsko-uśmiałąm się

agu23gda no to niezłą masz ciuciubabkę z qpskiem-właściwie taką nazwałąbym skrajność
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 19:14   #2823
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Przecież płatki są już gotowe do użycia
Ja piorę w balsamie Dzidziuś a pluczę w Jelpie
no nie wiem. Mi ona pokazywala takie co sie gotuje i robi sie z nich taka piana.

Bianeczka te dla noworodka w normalnym proszku ?
Myslicie ze jak zaczne juz prac to we wrzesniu bd musiaja jeszcze raz odswierzyc ?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 19:17   #2824
oczarowana
Zadomowienie

do was,które już rodziły-małe pytanko:
jak jade do szpitala i mam ze sobą torbę z babmetlami dla siebie i dzidziola to ta torba jest przy mnie cały czas począwszy od przyjęcia na IP,salę porodową i poporodową? czy jak? gdzie te torbe się trzyma gdy się rodzi,ona ma być pod ręką?
Stary 2015-06-10, 19:34   #2825
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Oj taaaaak leżenie na brzuchu, zjedzenie tatara i wypicie prawdziwego piwka, na to czekam po porodzie. Oczywiście bez szaleństw na początku i póki karmię ale wyczekuję tego
A ja napije się fioletowego Carlo Rossi

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
masz elegancki bebzunek i chyba sie w rośnięciu zatrzymał?

Za to ja rosnę jak drożdżowiec...
za siedmioma pępkami, za 700 brzusznymi włoskami,w pięknej krainie Płodolandii żyła malutka dziewica Gaja...

Cytat:
Napisane przez aga_wisnia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czy któraś z Was jest ze Szczecina albo z Goleniowa i mogą się podzielić swoją decyzją odnośnie szpitala, gdzie chciałyby urodzić. Ja myślałam o Goleniowie ale byłam i tam remont i mnie odstraszyło :/
Ja Police

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość

TusiaeM – jeśli dobrze kojarzę to jesteś ze Szczecina? Jeśli tak to Jedo Fyn jest do obejrzenia na Piskorskiego, przynajmniej ja go macałam w piątek ;-)
O dobrze wiedzieć, dzięki za info Mam właśnie w planach tam jechać, ale jakoś mi to nie wychodzi I jak Ci się podobał?

aakkzzii ja mam Lovelle do prania
Fajne ciążowe ubrania są w Risk, ale drogie.

Ja dziś fajne spodnie mierzyłam w Reserved, nie ciążowe, ale na gumkę I kupiłam sobie dresową sukienkę lekko za kolano w h&m za 59 zł

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.

Edytowane przez TusiaeM
Czas edycji: 2015-06-10 o 19:35
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 19:52   #2826
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
luzik,nie przepraszaj,jak się uśmiałaś jak gupi do sera to i ja siem cieszem bo ja taka krejzolka jestem i po to ta fota by się komuś banan na mordzie zarysował
wyglądam jak zombie (z niewyspania) połączony z pasztetofonem (bo nie mam sił się malować i ukobiecić) i foką wyrzuconą na brzeg to pozostało mi se jaja robić z tego jak wyglądam,no
Twoja mina mówi wszystko

ja nie wiem, też czuję się jak pasztet, jak widzę zdjęcia na FB jednej z dziewczyn ciężarnych to aż mi się słabo robi - mega seksowna sesja z brzuszkiem, na wyjście z mężem seksowna, elegancka sukienka.. ja tam się nie czuje sexy!

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
A ja napije się fioletowego Carlo Rossi

Ja Police

O dobrze wiedzieć, dzięki za info Mam właśnie w planach tam jechać, ale jakoś mi to nie wychodzi I jak Ci się podobał?

aakkzzii ja mam Lovelle do prania
Fajne ciążowe ubrania są w Risk, ale drogie.

Ja dziś fajne spodnie mierzyłam w Reserved, nie ciążowe, ale na gumkę I kupiłam sobie dresową sukienkę lekko za kolano w h&m za 59 zł
pokaż sukienkę
Stary 2015-06-10, 19:54   #2827
truskafffka91
Wtajemniczenie

Jakie macie pępki? Ciązowe?

Bo ja mam normalny, a chciałabym mieć taki ciązowy
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 19:58   #2828
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja też nie czuję się atrakcyjnie. Mam wrażenie, że ja zamiast chodzić to się toczę. U innych ciężarnych brzuszek wydaje mi sie taki ładny. A jak siebie oglądam w lustrze to wydaje mi się, że wyglądam przedziwacznie i nieproporcjonalnie.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość

Ja mam normalny, tzn taka dziurke i nawet palec jeszcze mozna wlozyc ale ja sie ciesze, bo nie lubie tych ciazowych i mam cicha nadzieje, że juz nie wyskoczy
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 19:58   #2829
malena1979
Zadomowienie

oczarowana, ja też mam "piegowate" suty, zwłaszcza lewy
Więc spoko, nie jesteś sama
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 20:09   #2830
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Twoja mina mówi wszystko

ja nie wiem, też czuję się jak pasztet, jak widzę zdjęcia na FB jednej z dziewczyn ciężarnych to aż mi się słabo robi - mega seksowna sesja z brzuszkiem, na wyjście z mężem seksowna, elegancka sukienka.. ja tam się nie czuje sexy!

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

pokaż sukienkę
Wiesz...ja mam podobnie jak Ty.W przedciązowym życiu wiele razy wyobrazałam siebie w ciąży jako sexi mamuśkę każdego dnia oraz że na pewno ciążę będę przechodzić bez objawów tj.hafty,brak sił,jedzeniowe zachcianko-rzyganki itp... Życie pokazało,że najwygodniej mi w ciąży na sportowo,w normalnych ciuchach (czytaj w spodniach,trampkach,koszu lkach,bluzach ze śmiesznym nadrukiem) a nie żeby latać w szpilkach,obisłej kiecuni w słodkawe groszki z tapetą na mordzie.Kurka,to nie mój styl
Owszem,lubię się ukobiecić i wyglądać zjawiskowo jak celebrytka ale nie każdego dnia.W ciąży mi doopa urosła,kupiłam sobie niedawno kieckę,która podkreśla moją ciążową figurę,nałożyłam ją dwa razy,do tego buty na obcasie i wyglądałam jak sexi mamuśka z wielkim zadem a'la Kardashianka i...dziwnie się czułam,ludzie się na mnie gapili (właściwie cały czas isę gapią jakby pierwszy raz w życiu widzieli babę w ciąży) ale nie wiedziałąm,czy gapią się na mój tyłek,który wyglądał jak bebzun z przodu czy na bęca właśnie.Dzis mam taki dzień że czuję się jak waleń.chodzę już jak kaczuszka bo tak mi wygodnie,szybko się męczę w te upały,bożenę na czuja golę,buty jak bindam sznurówki to wygibasy robię takie,że brzuch mi ciśnie i jest mi nie wygodnie,paznokciuff stopnych już se nie jestem w stanie pomalować...ogólnie czuje się OGRANICZONA. i jeszcze do tego chce mi sie pożreć kilo tatara i litr piwa a nie mogę

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
oczarowana, ja też mam "piegowate" suty, zwłaszcza lewy
Więc spoko, nie jesteś sama
Zatem zapraszam do KPS-u czyli
Klubu Piegowatych Sutów

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:

Mój TŻ co dzień mi sprawdza pępek. On by bardzo chciał żeby mi pęp wyszedł na drugą stronę (mocy),żebymśmy zobaczyli go "od srodka" a ja sie tylko modlę by do samego porodu został taki z dziurką jaki miałam od zawsze. bo tak teraz wygląda tylko jest płytszy. ja wgl nie lubię tej części ciała,wręcz brzydzę się pępka. raz jak byłam dzieckiem dłubałąm tam paluchem co raz głębiej i głębiej w sumie nie wiem po kiego czorta i tak mnie coś ukłuło dziwnie i bałam się,że dziurę w nim zrobiłam i się prze zeń flaki wyleją no gorsze to dla mnie niż kupna dziura
a moj TŻ zrobił się jakimś pępkofilem jak jestem w ciąży i mówi ,że mój pęp go jara

ps.lata temu byłam z kimś kogo podniecały moje gołe stopy-bardziej niż inne atrybuty,uważał on,że stopy są najseksowniejszą,najbardz iej podniecajacą częscią kobiecego ciała.
no cóż...tyle zboczeń ilu ludzi na świecie :P

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-06-10 o 20:12
Stary 2015-06-10, 20:09   #2831
misiskuku
Zadomowienie

[QUOTE=oczarowana;51702787]Wiesz...ja mam podobnie jak Ty.W przedciązowym życiu wiele razy wyobrazałam siebie w ciąży jako sexi mamuśkę każdego dnia oraz że na pewno ciążę będę przechodzić bez objawów tj.hafty,brak sił,jedzeniowe zachcianko-rzyganki itp... Życie pokazało,że najwygodniej mi w ciąży na sportowo,w normalnych ciuchach (czytaj w spodniach,trampkach,koszu lkach,bluzach ze śmiesznym nadrukiem) a nie żeby latać w szpilkach,obisłej kiecuni w słodkawe groszki z tapetą na mordzie.Kurka,to nie mój styl
Owszem,lubię się ukobiecić i wyglądać zjawiskowo jak celebrytka ale nie każdego dnia.W ciąży mi doopa urosła,kupiłam sobie niedawno kieckę,która podkreśla moją ciążową figurę,nałożyłam ją dwa razy,do tego buty na obcasie i wyglądałam jak sexi mamuśka z wielkim zadem a'la Kardashianka i...dziwnie się czułam,ludzie się na mnie gapili (właściwie cały czas isę gapią jakby pierwszy raz w życiu widzieli babę w ciąży) ale nie wiedziałąm,czy gapią się na mój tyłek,który wyglądał jak bebzun z przodu czy na bęca właśnie.Dzis mam taki dzień że czuję się jak waleń.chodzę już jak kaczuszka bo tak mi wygodnie,szybko się męczę w te upały,bożenę na czuja golę,buty jak bindam sznurówki to wygibasy robię takie,że brzuch mi ciśnie i jest mi nie wygodnie,paznokciuff stopnych już se nie jestem w stanie pomalować...ogólnie czuje się OGRANICZONA. i jeszcze do tego chce mi sie pożreć kilo tatara i litr piwa a nie mogę[COLOR="Silver"]

podpisuję się czym mogę.
Ja pewnie będę tęsknić zza brzuszkiem ale wolałabym się czuć bardziej sprawna (mimo, że nie mam wielkiego brzuszka to jednak go odczuwam). Chcę iść pobiegać (ostatnio mi się śniło, że biegałam w zaawansowanej ciąży i byłam taka leciutka)
Stary 2015-06-10, 20:12   #2832
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość

pokaż sukienkę
Jutro wkleję fotki na mnie, a to ta: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0191073004.html

I mierzyłam jeszcze tą i chyba ją kupie: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0202069023.html mimo że mam 170 cm to spokojnie mogę ją nosić jako sukienkę, bo nie jest tak krótka jak u modelki.

Cytat:

Mój z każdym dniem jest coraz mniejszy i niedługo chyba zaginie Ale jeszcze jest normalnie wklęsły

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 20:20   #2833
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
bianeczka, tak jak napisałam, oby akzi żelazo pomoglo, bo w moim przypadku niestety nie bardzo. Tzn. nie ma reguły, bo nawet lekarze nie są zgodni, co do tego, co ten syndrom powoduje. Moja koleżanka na przykład przez lata się meczyła z tym dziadostwem, ale ona miała przede wszystkim niewydolność nerek i była dializowana. Mówiła, że podczas leżenia na dializach było z nogami najgorzej. No i dwa lata temu na szczęście miała przeszczep nerki i od tej pory jak ręką odjął, ani razu. Czy był jakiś związek? Któż to wie? Także, to co pomaga jednym, nie musi innym i odwrotnie. To pewnie wszystko zależy od etiologii problemu i tyle. U mnie nie jest "zelazny", u was może tak, tym lepiej dla was. Ja miewam na szczęście lepsze dni, a czasem nawet tygodnie i chwała Bogu, bo bym doszczętnie oszalała.
Jest związek bo anemia przy niewydolności nerek jest bardzo częsta, tak jak i cukrzyca.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

Edytowane przez ridja devojka
Czas edycji: 2015-06-10 o 21:42
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 20:24   #2834
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

TusiaeM ta druga kiecka bomba.
moj pępek jest prawie plaski i mak nadz ze nie wyskoczy

wymianki
Stary 2015-06-10, 20:38   #2835
malaja86
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanie w sprawie wyprawki.
Potrzebne są nam te "duże podpaski" np Bella mama- ile trżeba opakowań
I te podkłady na łóżko : ile i jakie, czy chodzi o to http://allegro.pl/podklad-do-przewij...405498158.html ?
A i ile trzeba pieluch tetrowych?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 20:41   #2836
agu23gda
Wtajemniczenie

Mam pytanie do dziewczyn które wybierają się na wesela, dajecie prezent czy pieniądze? A jeśli kase to ile jesli to nie ejst tajemnica?
Stary 2015-06-10, 20:44   #2837
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
do was,które już rodziły-małe pytanko:
jak jade do szpitala i mam ze sobą torbę z babmetlami dla siebie i dzidziola to ta torba jest przy mnie cały czas począwszy od przyjęcia na IP,salę porodową i poporodową? czy jak? gdzie te torbe się trzyma gdy się rodzi,ona ma być pod ręką?
Wiesz co, zależy od szpitala. My zostawiałyśmy w sali przedporodowej, bo tam też nocowałam. A później te grajdoły zostały zabrane na salę poporodową. Tż zabrał chyba. A jeśli przyjeżdżasz wprost na poród, to pewnie ci powiedzą gdzie ją zostawić a później zabiorą za tobą

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn które wybierają się na wesela, dajecie prezent czy pieniądze? A jeśli kase to ile jesli to nie ejst tajemnica?
Zależy kim dla mnie jest para młoda, jak to zaproszenie grzecznościowe np z pracy czy bardzo dalecy znajomi to dajemy 300, bliskim znajomym i fajnej rodzinie to tak 400-500. Ale dawałam tez prezenty naj nie miałam kasy, np oddawałam swoje nietrafione prezenty ślubne :P Koleżance dałam taką pościel w łowickie wzory, piękną i do tego 150 zł. Siostrze na cywilny dałam malakser, ale to było tylko skromny obiad u niej w domu.

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-06-10 o 20:46
Stary 2015-06-10, 20:48   #2838
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Jak bylismy u na slubie gdzie ja i michal jednoczesnie bylismy swiadkami to dalismy 600 zl.
teraz idziemy do jakiegos kolesia nawet to w zyciu nie widzialam . Daaaleka rodzina michala i dajemy tylko 300 bo wiecej nie mamy. Plus kupimy ze 3 kupony totka.

wymianki
Stary 2015-06-10, 20:49   #2839
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co, zależy od szpitala. My zostawiałyśmy w sali przedporodowej, bo tam też nocowałam. A później te grajdoły zostały zabrane na salę poporodową. Tż zabrał chyba. A jeśli przyjeżdżasz wprost na poród, to pewnie ci powiedzą gdzie ją zostawić a później zabiorą za tobą

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Zależy kim dla mnie jest para młoda, jak to zaproszenie grzecznościowe np z pracy czy bardzo dalecy znajomi to dajemy 300, bliskim znajomym i fajnej rodzinie to tak 400-500. Ale dawałam tez prezenty naj nie miałam kasy, np oddawałam swoje nietrafione prezenty ślubne :P Koleżance dałam taką pościel w łowickie wzory, piękną i do tego 150 zł. Siostrze na cywilny dałam malakser, ale to było tylko skromny obiad u niej w domu.
Ja idę do kolezanki, ktora byla tez i u mnie. Ja jak ostatnia materialistka zrobilam sobie przy otwieraniu kopert liste ile kto dal. Nie zeby wypominac i nikt poza mna i TŻ jej nie widzial, ale zeby pamietac ile kto dal i zeby nie dac tym osobom mniej. Tam gdzie ide teraz wynalazlam, że oni dali nam 200 zł. No jakos glupio mi wlozyc do koperty tak malo...

Zastanawiam się czy 100 zł nie dorzucić... no wstyd mi jakoś jest nie wiem czemu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 21:03   #2840
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Ja idę do kolezanki, ktora byla tez i u mnie. Ja jak ostatnia materialistka zrobilam sobie przy otwieraniu kopert liste ile kto dal. Nie zeby wypominac i nikt poza mna i TŻ jej nie widzial, ale zeby pamietac ile kto dal i zeby nie dac tym osobom mniej. Tam gdzie ide teraz wynalazlam, że oni dali nam 200 zł. No jakos glupio mi wlozyc do koperty tak malo...

Zastanawiam się czy 100 zł nie dorzucić... no wstyd mi jakoś jest nie wiem czemu...
skad wiedzialas ktora koperta jest czyja ??
Przeciez koperty zbiera swiadek i przewaznie sie nie podpisuje kopert

wymianki
Stary 2015-06-10, 21:05   #2841
czarownica_tea
Zakorzenienie

A ja sie czuje fajnie w ciazy. Mam czas zeby zadbać o siebie. Poprawiły mi sie włosy i paznokcie . Owszem czasem sie włóczę w dresie ale jakos dobrze mi w sukienkach. Moze to rekompensata za marne zdrowie w ciąży.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 21:05   #2842
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
u mnie i na wszystkich ślubach jakich byłam pieniądze byly wlozone w srodek pamiątki. wiec jak ktos daje koperte z pamiątką i zyczeniami a w środku kasa to sprawa jest oczywista u mnie nie bylo zadnej koperty anonimowej, kazdy wkladal do pamiątki.
Stary 2015-06-10, 21:09   #2843
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

No popatrz. No to my nigdy. No i jak liczylysmy kase jak bylam swiatkowa to z 6 kartek bylo tylko na 120 gosci :

wymianki
Stary 2015-06-10, 21:10   #2844
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie w sprawie wyprawki.
Potrzebne są nam te "duże podpaski" np Bella mama- ile trżeba opakowań
I te podkłady na łóżko : ile i jakie, czy chodzi o to http://allegro.pl/podklad-do-przewij...405498158.html ?
A i ile trzeba pieluch tetrowych?
Tsk,to te podkłady. A podpaski to belli nie polecam bo to takie waciaki latające :P Lepiej kup takie typowe poporodowe na all ze skrzydełkami.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-10, 21:11   #2845
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
No popatrz. No to my nigdy. No i jak liczylysmy kase jak bylam swiatkowa to z 6 kartek bylo tylko na 120 gosci :
Ja pamiątkę z życzeniami mam od wszystkich gości, a bylo ich 110
Stary 2015-06-10, 21:15   #2846
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

A dawno to było? 200 to zazwyczaj dają małolaty. Kiedyś się też mniej dawało. To może jakiś prezent i parę zł?

Cytat:
U nas większość kopert była podpisana, albo były też kartki z życzeniami. Najmniej w kopercie było 100 zł i wiem od kogo, od największego cwaniaka, co jeszcze potwierdził 2 osoby a przyszedł sam. Ale za to my do niego nie poszliśmy

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-10, 21:17   #2847
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
A dawno to było? 200 to zazwyczaj dają małolaty. Kiedyś się też mniej dawało. To może jakiś prezent i parę zł?

U nas większość kopert była podpisana, albo były też kartki z życzeniami. Najmniej w kopercie było 100 zł i wiem od kogo, od największego cwaniaka, co jeszcze potwierdził 2 osoby a przyszedł sam. Ale za to my do niego nie poszliśmy
Grudzien 2013. Ona jest w moim wieku i juz pracowala, jej wtedy narzeczony też... więc mija teraz 1,5 roku. :-/
Stary 2015-06-10, 21:17   #2848
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Co miasto to inne zwyczaje

wymianki
Stary 2015-06-10, 21:22   #2849
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba zalezy jaki region.
Staramy się dawać tak, zeby się chociaż zwrociło za talerzyk +,-.
Tż bratu dalismy tylko 350zł, a to dlatego, że duuzo pomagaliśmy w przygotowaniach (i też się trochę wykosztowalismy - samochod był dostępny 24h). Kolezanka ze śląska mowila, ze min.500zł sie u nich w regionie. U nas 1tyś - dają chrzestni, dziadkowie. Nie wiem jak rodzice, bo z tego co zauwazylam to dokladaja sie "młodym" do wesela ( za talerzyk)
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-10, 21:22   #2850
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Moim zdaniem. Powinno sie dawac minimum 300 tyle by zwrocilo sie za talerzyki

wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości