|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Dzięki, ogólnie mam problem z wypiciem tych 1,5l wody dziennie, ale będę musiała się starac skoro ma to pomóc...
|
#3152 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko chce co masz
|
#3153 |
|
Konto usunięte
|
Też miałam problem. Teraz piję 1,5 butelki dziennie, mimo że mi bokiem wychodzi i mi się odbija. Ale nawet największemu wrogowi takiego bólu nie życzę. Także dla własnego komfortu pij, dobrze radzę.
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dobrze jak ma się pragnienie gorzej właśnie jak go nie ma i się po prostu zapomina pić...
|
#3156 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja potrafię nie czuć pragnienia przez cały dzień...
|
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Party_girl- Dana ma racje woda, woda, woda niegazowana, niskomineralizowana najlepiej 2,5l/d. Ja pije i jest lepiej. Ciaza sprzyja i zastojowi i kamicy. Ataki sie bedą zdarzać. Ale mozna je łagodzić no- spa plus ciepła kąpiel.
Ja po wizycie. Mała fika, tętno 144/min siedzi łebkiem w dół tak jak na poprzednim USG. Waga plus 2kg. Na diecie cukrzycowej duże prawdopodobieństwo schudniecia ale mam sie nie martwić dopóki dzieć rośnie. Do zaplanowania wizyta w poradni diabetologicznej. Na razie widmo insuliny sie odsunęło. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3158 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Sorki, że tak uciekłam, ale poszłyśmy z Młodą na plac zabaw
![]() Cytat:
![]() Tak, mieliśmy we wtorek i środę zajęcia integracyjne, ale będą jeszcze pod koniec sierpnia. Córa niby się cieszy, że idzie do przedszkola, podobało jej się jak byłyśmy, ale co jakiś czas pyta czy ja tam z nią będę I robi podkówkę jak mówię jej, że dzieci zostają na jakiś czas z panią i dziećmi, tam się bawią i chodzą na spacery, a rodzice później po dzieci przychodzą. Cytat:
![]() I na pytania też nie zawsze odpowiada, ale to też wynika z tego, że miewa chwile i osoby, których się bardzo wstydzi i za nic się nie odezwie A jak dana osoba nas minie to nawija jak szalona Mam nadzieję, że nie będzie tak miała z panią w p-lu Jakie to prawdziwe Cytat:
To o rozstaniach wiem, że lepiej nie przedłużać, bo to tylko źle wpływa na dziecko. Zresztą na początku i tak będzie odprowadzał mąż, bo ja mam termin na 2 września Chyba, że urodzę sporo wcześniej w sierpniu i dojdę do siebie, to może wtedy ja z nią pójdę. A mąż jest taki właśnie konkretny, nie przedłuża niczego niepotrzebnie. Nawet się cieszę, że to on na początku ją zaprowadzi ![]() Zapisaliśmy córę od 7 do 15, ale zamierzam ją odprowadzać właśnie koło 7:30, ewentualnie 8, jak się nie wyrobię z dwójka dzieci rano. I na początku, przez 2-3 tygodnie myślalam, żeby zabierać ją właśnie przed leżakowaniem, zaraz po obiedzie, ale skoro mówisz, że lepiej jak się zapozna z rytmem dnia od samego początku, to chyba tak zrobimy. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
W domu wagi nie mam Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3159 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A Ty się trzymaj ciepło
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam tego problemu, wręcz przeciwnie mąż codziennie wychodzi z siatką butelek do recyklingu bo mnie wciąż suszy i suszy, wszędzie chodzę z butelką wody. |
|
|
|
|
#3164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
zabijta mnie jak zrzędzę,powiedzta żem stara,marudna i się czepiam a mianowicie...wracam sobie niedawno z zakupów,mijam osiedlowo-pijacką-kebabownię przed którą stoją chłopaczki-góra czternastoletni i palą............ e-fajka ! urwa,gdzie są rodzice? GDZIE? OCIPIELI? mają gdzieś swoje dzieciaki,dają im zamiast miłości i zainteresowania hajs tylko i róbta co chceta? Ktoś powie:"wyluzuj,gorzej jakby papierosy palili"... Fakt. Z papierosami to tacy się już nawet nie kryją! obok jest szkoła podst. z gimnazjum,jarają przed nią na przerwach-nauczyciele to widzą i NIC. stoją pod klatkami wciśnięci w drzwi i palą coś po czym...plują namiętnie (nie wiem co to i raczej nie chcę wiedzieć).skąd mają na takie używki pieniądze? kradną? zarabiają dupami? i to nie są dzieci z rodzin patologicznych,widać,że z normalnych (co kolwiek ta normalność by oznaczała,ale na pewno nie z takich co to z dziada pradziada matka ☠☠☠☠a a ojciec pijak). Mam to gdzieś,że cudze jarają szlugi-nie moje to niech się trują,niech karmią raka-smacznego. Ale pytanie: GDZIE SĄ RODZICE? i czemu im na to pozwalają?
|
|
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na używki kasa jest z kieszonkowego, a rodzice są zapewne w pracy i nie mają zielonego pojęcia na temat tego, co robią ich dzieci. Ja też popalałam w gimnazjum. Jak na tym się skończy to nie będą się różnić od żadnego pokolenia nastolatków w ostatnich kilku stuleciach. Dobrze że nie piją albo dopalaczy nie wdychają albo jedzą (nie wiem co się z nimi robi). |
||
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez podpalalam w gimnazjum. Wtedy też miałam pierwsze przygody z alkoholem. I wyrosłam na człowieka
z tym ze wtedy dzieciak czail się przed całym światem, rodzicami, sąsiadami, nauczycielami... nawet woznym. Dzisiaj częściej widzę malolaty które się nie szczypia.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
oczarowana
Epapierosy są bardziej szkodliwe od papierosów tradycyjnych :/. Młodzi wszystkiego próbują, ale epapieros też uzależnia.
|
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Zadomowienie
|
Omg!!! Byłam u gina wszystko wspaniale wyniki świetne i wogole, i mówi coś pani brzuszko duże urosl o. . No i okazało się ze w 26 tygodniu dziecko wazy 1200! !!!!!!! Jesoo to jak w takim tempie to ja będę miała 8 kg dziecko!!!
|
|
|
|
#3173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() to dobrze, ze rosnie ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Konto usunięte
|
Mój dzisiejszy brzuch
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wgl zajechali smy zamówić kanapę bo się zdecydowaliśmy i ktoś ją kupił przed nami . I teraz czekać 4 tygodnie na nową i spać na materacu czy kupić inna chyba dostane świra!
|
|
|
|
|
#3176 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze po ciąży raz dwa wrócę do swojej wagi. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jutro się z ważę.
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie. No to chyba pobiłam rekord wagowy
Jagoda waży 1,5 kg. Jest do przodu o 2 tygodnie. A! i jeszcze położenie pośladkowe....
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-06-12 o 20:21 |
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już po wizycie, niestety nie jest tak śpiewająco jak zwykle. Przytyłam 3 kg od ostatniej wizyty miesiąc temu, doktor na mnie spojrzał, obejrzał kostki i powiedział że mocno puchnę i te kilogramy to sama woda bo wyglądam poza nogami normalnie. Do tego jeszcze mały rośnie trochę za wolno w stosunku do główki, brzuszek i kość udowa w 10 centylu więc na granicy normy. Waga prawie 1400 g i obwód główki normalny. Nie ma paniki no ale książkowo nie jest. Mam przestawić się na dietę wysokobiałkową i pić połowę tego co piję teraz. Fakt jest faktem że niemal nie jem mięsa bo mi nie smakuje, jedynie nabiał a to za mało no i piję bardzo dużo więc doktor ma rację. Za 2 tygodnie kontrola.
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-06-12 o 20:10 |
|
|
|
|
#3180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

))
Ja potrafię nie czuć pragnienia przez cały dzień...

Chociażi tak najgorzej ma chyba oczarowana i jej problemy przy moich to pikuś
To mogę podpytać o nie bo mam znajomości. Nam dyrektorka powiedziała, że ciężko jest tak mniej wiecej do świąt i tak też było z większością dzieci, ale ogólnie pani stwierdziła, że grupa szybko się zaadoptowała i nie było większych problemów. Doobrze się sprawdzają pochwały. Jak młoda mówiła, że ktoś tam płakał, to mówiłam, a ty nie płakałaś? ale ty dzielna jesteś! czy to jeśli chodzi o jedzenie czy podziwianie obrazków na wystawie. No i nie oszukujmy się, dużo zależy od wychowawcy
I robi podkówkę jak mówię jej, że dzieci zostają na jakiś czas z panią i dziećmi, tam się bawią i chodzą na spacery, a rodzice później po dzieci przychodzą.

. I teraz czekać 4 tygodnie na nową i spać na materacu czy kupić inna chyba dostane świra!