Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-12, 15:53   #3151
party_girl7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Woda, woda, woda. Magnez. Jak coś to nospa. Też nie miałam nigdy nic z nerkami, a po zeszłotygodniowym ataku kolki nerkowej ten ból się cały czas utrzymuje. Pij koniecznie, żeby też Cię taki ból nie zaatakował, bo to jest tragedia.
Dzięki, ogólnie mam problem z wypiciem tych 1,5l wody dziennie, ale będę musiała się starac skoro ma to pomóc...
Stary 2015-06-12, 16:01   #3152
fatal21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
A chcesz jakieś inne Cobena? Bo trochę mam i jak go lubisz, to może Ci się spodobać Koontz. Trochę bardziej się skłania w stronę fantastyki niż Coben, ale styl wydaje mi się podobny, ja lubię obu.
Wszystko chce co masz
Stary 2015-06-12, 16:01   #3153
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Dzięki, ogólnie mam problem z wypiciem tych 1,5l wody dziennie, ale będę musiała się starac skoro ma to pomóc...
Też miałam problem. Teraz piję 1,5 butelki dziennie, mimo że mi bokiem wychodzi i mi się odbija. Ale nawet największemu wrogowi takiego bólu nie życzę. Także dla własnego komfortu pij, dobrze radzę.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 16:04   #3154
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Też miałam problem. Teraz piję 1,5 butelki dziennie, mimo że mi bokiem wychodzi i mi się odbija. Ale nawet największemu wrogowi takiego bólu nie życzę. Także dla własnego komfortu pij, dobrze radzę.
Dla mnie poltora litra wody to standard. Jezeli tyle nie wypije chce.mi sie poprostu pic. Staram sie pic po 3 l dziennie jezeli mam mizliwosc sikania gdzies co 15 min

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 16:05   #3155
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Dla mnie poltora litra wody to standard. Jezeli tyle nie wypije chce.mi sie poprostu pic. Staram sie pic po 3 l dziennie jezeli mam mizliwosc sikania gdzies co 15 min
Właśnie dobrze jak ma się pragnienie gorzej właśnie jak go nie ma i się po prostu zapomina pić...
Stary 2015-06-12, 16:07   #3156
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Mi wychodzi tak 2,25 l, bo półtora butelki 1,5 litrowej. Tyle że dla mnie to męczarnia straszna Ja potrafię nie czuć pragnienia przez cały dzień...
Stary 2015-06-12, 16:07   #3157
czarownica_tea
Zakorzenienie

Party_girl- Dana ma racje woda, woda, woda niegazowana, niskomineralizowana najlepiej 2,5l/d. Ja pije i jest lepiej. Ciaza sprzyja i zastojowi i kamicy. Ataki sie bedą zdarzać. Ale mozna je łagodzić no- spa plus ciepła kąpiel.

Ja po wizycie. Mała fika, tętno 144/min siedzi łebkiem w dół tak jak na poprzednim USG. Waga plus 2kg. Na diecie cukrzycowej duże prawdopodobieństwo schudniecia ale mam sie nie martwić dopóki dzieć rośnie. Do zaplanowania wizyta w poradni diabetologicznej. Na razie widmo insuliny sie odsunęło.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 16:19   #3158
grita
Rozeznanie

Sorki, że tak uciekłam, ale poszłyśmy z Młodą na plac zabaw

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ech, chyba prawie kazdy ma kogoś takiego w rodzinie Chociażi tak najgorzej ma chyba oczarowana i jej problemy przy moich to pikuś

A tka na marginesie, które wybrałaś przedszkole? My chyba z jednego miasta To mogę podpytać o nie bo mam znajomości. Nam dyrektorka powiedziała, że ciężko jest tak mniej wiecej do świąt i tak też było z większością dzieci, ale ogólnie pani stwierdziła, że grupa szybko się zaadoptowała i nie było większych problemów. Doobrze się sprawdzają pochwały. Jak młoda mówiła, że ktoś tam płakał, to mówiłam, a ty nie płakałaś? ale ty dzielna jesteś! czy to jeśli chodzi o jedzenie czy podziwianie obrazków na wystawie. No i nie oszukujmy się, dużo zależy od wychowawcy Nam się trafiła superowa, ale już ta pomagająca...mam mieszane uczucia, jakby jej brakowało cierpliwości. Ale moze sie mylę. A mieliście zajęcia integracyjne? Bo u nas są zawsze w czerwcu. W sumie początkowo psioczyłam, że tak wcześnie, ale jednak to dobre, bo dziecko chodzi 3 dni, a później ma w pamięci jak to było i jest do czego wracać pamięcią i nawiązywać w rozmowach
Będzie chodziła na Lwowską. Najbliższe państwowe, chociaż mieszkamy kawałek dalej, do przejścia mamy tak ze 20 minut piechotką. Ale też słyszałam o nim super opinie, m.in. od koleżanki, która rok temu uczyła tam maluchy angielskiego, więc mam nadzieję, że będzie ok
Tak, mieliśmy we wtorek i środę zajęcia integracyjne, ale będą jeszcze pod koniec sierpnia. Córa niby się cieszy, że idzie do przedszkola, podobało jej się jak byłyśmy, ale co jakiś czas pyta czy ja tam z nią będę I robi podkówkę jak mówię jej, że dzieci zostają na jakiś czas z panią i dziećmi, tam się bawią i chodzą na spacery, a rodzice później po dzieci przychodzą.

Cytat:
A jeszcze co do tych różnic rozwojowych, to dzieci w maluchach wykazują raczej tendencję do bycia trochę w odosobieniu. Cześciej bawią się obok siebie niż razem. Moja np bardzo długo nie chciała odpowiadać na pytania. Tak jakby ignorowała otoczenie, raczej z boku obserwowała. Pewnie też jest inaczej, jak jest w domu starsze rodzeństwo, ale mimo wszystko, nawet same zabawy są inne.
Moja też jeszcze wciąż najczęściej bawi się obok dzieci, a nie z dziećmi. W piaskownicy chwilę się bawi razem, cośtam niby gotuje z koleżanką, ale mija chwila i zaraz się rozdzielają i jednak bawią osobno. Albo chwilę się poganiają razem, a za moment każde jednak idzie w swoją stronę i ma swoją koncepcję zabawy
I na pytania też nie zawsze odpowiada, ale to też wynika z tego, że miewa chwile i osoby, których się bardzo wstydzi i za nic się nie odezwie A jak dana osoba nas minie to nawija jak szalona Mam nadzieję, że nie będzie tak miała z panią w p-lu

Cytat:
Haha, tak na rozluźnienie
Jakie to prawdziwe

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Grita, kochana nie martw się tym przedszkolem tak bardzo 90% dzieci przestaje płakać w ciągu 3 minut po zamknięciu drzwi po rodzicach. Najgorsze są pierwsze dwa tygodnie, a potem czas po weekendach. Masz jeszcze 2,5 miesiąca i staraj się w tym czasie zostawić córkę u rodziny/znajomych, obiecaj, że wrócisz w jakimś określonym czasie i wracaj na czas. To naprawdę najlepsze, co możesz zrobić w kwestii przygotowania do przedszkola.
Kiedy będziesz odprowadzać już dziecko wyjdźcie z domu wcześniej bez stresu, że zostało mało czasu. Potem w przedszkolu jak się przebierze bez zbędnych przedłużań przytulenie-buziak i papa. Nawet jak pojawiają się łzy najlepiej szybko przytulić powiedzieć, że wrócisz tak jak obiecałaś i oddać dziecko pani.
I dwie rady - nie wiem, w jakich godzinach masz czynne przedszkole, ale u mnie jest od 6 i najlepiej dla dziecka aby przyszło koło 7.30, bo wtedy nie ma jeszcze dużo dzieci (o 8 wpada większość) i pani może zająć się Twoim dzieckiem. Druga rzecz to nie radzę aby na początku zabierać dziecko przed leżakowaniem, ok. pierwszego czy drugiego dnia jeszcze ok, ale ogólnie lepiej aby dziecko od początku poznało rytm dnia w przedszkolu i nie bało się go.
Dzięki za rady To o rozstaniach wiem, że lepiej nie przedłużać, bo to tylko źle wpływa na dziecko. Zresztą na początku i tak będzie odprowadzał mąż, bo ja mam termin na 2 września Chyba, że urodzę sporo wcześniej w sierpniu i dojdę do siebie, to może wtedy ja z nią pójdę. A mąż jest taki właśnie konkretny, nie przedłuża niczego niepotrzebnie. Nawet się cieszę, że to on na początku ją zaprowadzi
Zapisaliśmy córę od 7 do 15, ale zamierzam ją odprowadzać właśnie koło 7:30, ewentualnie 8, jak się nie wyrobię z dwójka dzieci rano.
I na początku, przez 2-3 tygodnie myślalam, żeby zabierać ją właśnie przed leżakowaniem, zaraz po obiedzie, ale skoro mówisz, że lepiej jak się zapozna z rytmem dnia od samego początku, to chyba tak zrobimy.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A ja nie mam pomysłu na piątkowy, bezmięsny obiad, mało mam w domu a zakupów nie zrobię bo mnie tż zamknął od zewnątrz i nie mam klucza. Nawet kurierowi nie otworzę...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Dzisiaj nie obowiązuje wstrzemięźliwość od mięsa, bo jest święto. Wczoraj ksiądz mówił na ogłoszeniach

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Oczarowana idziemy lep w lep z waga

Smuac sie czy plakac ? 80 bedzie grane na bank :P
U mnie też już niedługo 8 z przodu, pewnie zobaczę to na wizycie z 1,5 tygodnia W domu wagi nie mam

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
buhahha,moja to mnie za często w bożenie gmera rączką chyba- takie uczucie jakby zaraz mi miała ta jej łapa wyjsć zobaczyć ten swiat zewnetrzny Może urodzi się przyszła pan ginekolog-dłubolog

aaaaaaaaa wyświetliło mi się na YT w propozycjach:
ŁOT DE FAK? niech mi ktoś to włączy podczas porodu a powiję pacholę w pińć sekund. oni to tak na serio z tą muzą czy to jakieś rumuńskie jajca?

https://www.youtube.com/watch?v=Z0DO0XyS8Ko
https://www.youtube.com/watch?v=Z0DO0XyS8Ko ten będzie moim hitem lata 2015 LoL
te dziewczątka zwerbowane chyba z krajowej A1 a chłopaczki....omg!
Haha, też nie cierpię tego uczucia gmerania w bożence

Cytat:
Zapomniałam wam opowiedzieć. Wczoraj moja mała jak była w kościele, to wyszli na procesje. Jest tam taki odnowiony budynek i przystosowany pod taką świetlicę. W ścianie jest figura matki boskiej. No i młoda się pyta Babciu a co to za królewna tam stoi No jej mówi mama, że to jest matka boska, mama Jezusa. Spojrzała w dół a tam w oknie zabawki i nagle babciu babciu zobacz, a tam są zabawki Jezusa

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Matko, chyba dzisiaj ocipieje z tą Jagodą
Dzieciaki jak czasem coś skojarzą i powiedzą..
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 16:21   #3159
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Mała fika, tętno 144/min siedzi łebkiem w dół tak jak na poprzednim USG. Waga plus 2kg. Na diecie cukrzycowej duże prawdopodobieństwo schudniecia ale mam sie nie martwić dopóki dzieć rośnie. Do zaplanowania wizyta w poradni diabetologicznej. Na razie widmo insuliny sie odsunęło.
Gratulacje za Alę A Ty się trzymaj ciepło
Stary 2015-06-12, 16:21   #3160
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Wszystko chce co masz
Wysłałam Ci 2 paczki z tym co ostatnio czytałam i uważam za fajne może Ci się spodoba. Na trochę myślę, że Ci starczy
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 16:24   #3161
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Party_girl- Dana ma racje woda, woda, woda niegazowana, niskomineralizowana najlepiej 2,5l/d. Ja pije i jest lepiej. Ciaza sprzyja i zastojowi i kamicy. Ataki sie bedą zdarzać. Ale mozna je łagodzić no- spa plus ciepła kąpiel.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Super, że po wizycie wszystko ok
Stary 2015-06-12, 16:27   #3162
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze nie wiem jak to jest nie móc się zmusić do picia. Ja pije non stop a kątem jeszcze więcej, te 2 litry to pochłaniam do południa. Dziwne ze ludzie nie mają w sobie tego instynktu picia

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-12, 16:54   #3163
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
1,5 l to bardzo mało nawet jak na normalną osobę bez ciąży. Ale wiem że jak nie masz ochoty to ciężko w siebie wcisnąć.
Ja nie mam tego problemu, wręcz przeciwnie mąż codziennie wychodzi z siatką butelek do recyklingu bo mnie wciąż suszy i suszy, wszędzie chodzę z butelką wody.
Stary 2015-06-12, 17:11   #3164
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
1,5 l to bardzo mało nawet jak na normalną osobę bez ciąży. Ale wiem że jak nie masz ochoty to ciężko w siebie wcisnąć.
Ja nie mam tego problemu, wręcz przeciwnie mąż codziennie wychodzi z siatką butelek do recyklingu bo mnie wciąż suszy i suszy, wszędzie chodzę z butelką wody.
Szczególnie w takie upały zaleca się pić jeszcze więcej niż zwykle. Wiadomo, że to nie musi być konkretnie woda, płyny są też w zupach czy jedzeniu, ale mimo wszystko musimy teraz więcej pić niż na co dzień
Stary 2015-06-12, 17:22   #3165
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pije kranowe, mamy dobrą w mieście.

Stary 2015-06-12, 17:26   #3166
oczarowana
Zadomowienie

zabijta mnie jak zrzędzę,powiedzta żem stara,marudna i się czepiam a mianowicie...wracam sobie niedawno z zakupów,mijam osiedlowo-pijacką-kebabownię przed którą stoją chłopaczki-góra czternastoletni i palą............ e-fajka ! urwa,gdzie są rodzice? GDZIE? OCIPIELI? mają gdzieś swoje dzieciaki,dają im zamiast miłości i zainteresowania hajs tylko i róbta co chceta? Ktoś powie:"wyluzuj,gorzej jakby papierosy palili"... Fakt. Z papierosami to tacy się już nawet nie kryją! obok jest szkoła podst. z gimnazjum,jarają przed nią na przerwach-nauczyciele to widzą i NIC. stoją pod klatkami wciśnięci w drzwi i palą coś po czym...plują namiętnie (nie wiem co to i raczej nie chcę wiedzieć).skąd mają na takie używki pieniądze? kradną? zarabiają dupami? i to nie są dzieci z rodzin patologicznych,widać,że z normalnych (co kolwiek ta normalność by oznaczała,ale na pewno nie z takich co to z dziada pradziada matka ☠☠☠☠a a ojciec pijak). Mam to gdzieś,że cudze jarają szlugi-nie moje to niech się trują,niech karmią raka-smacznego. Ale pytanie: GDZIE SĄ RODZICE? i czemu im na to pozwalają?
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 17:36   #3167
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja pije kranowe, mamy dobrą w mieście.

Ja zawsze też piłam kranówkę ale z początkiem ciąży mnie od niej odrzuciło na amen.
Cytat:
zabijta mnie jak zrzędzę,powiedzta żem stara,marudna i się czepiam a mianowicie...wracam sobie niedawno z zakupów,mijam osiedlowo-pijacką-kebabownię przed którą stoją chłopaczki-góra czternastoletni i palą............ e-fajka ! urwa,gdzie są rodzice? GDZIE? OCIPIELI? mają gdzieś swoje dzieciaki,dają im zamiast miłości i zainteresowania hajs tylko i róbta co chceta? Ktoś powie:"wyluzuj,gorzej jakby papierosy palili"... Fakt. Z papierosami to tacy się już nawet nie kryją! obok jest szkoła podst. z gimnazjum,jarają przed nią na przerwach-nauczyciele to widzą i NIC. stoją pod klatkami wciśnięci w drzwi i palą coś po czym...plują namiętnie (nie wiem co to i raczej nie chcę wiedzieć).skąd mają na takie używki pieniądze? kradną? zarabiają dupami? i to nie są dzieci z rodzin patologicznych,widać,że z normalnych (co kolwiek ta normalność by oznaczała,ale na pewno nie z takich co to z dziada pradziada matka ☠☠☠☠a a ojciec pijak). Mam to gdzieś,że cudze jarają szlugi-nie moje to niech się trują,niech karmią raka-smacznego. Ale pytanie: GDZIE SĄ RODZICE? i czemu im na to pozwalają?
Trochę brzmisz jak emeryt, który zapomniał jak sam był młody
Na używki kasa jest z kieszonkowego, a rodzice są zapewne w pracy i nie mają zielonego pojęcia na temat tego, co robią ich dzieci. Ja też popalałam w gimnazjum. Jak na tym się skończy to nie będą się różnić od żadnego pokolenia nastolatków w ostatnich kilku stuleciach. Dobrze że nie piją albo dopalaczy nie wdychają albo jedzą (nie wiem co się z nimi robi).
Stary 2015-06-12, 17:54   #3168
ridja devojka
Zakorzenienie

Ja tez podpalalam w gimnazjum. Wtedy też miałam pierwsze przygody z alkoholem. I wyrosłam na człowieka z tym ze wtedy dzieciak czail się przed całym światem, rodzicami, sąsiadami, nauczycielami... nawet woznym. Dzisiaj częściej widzę malolaty które się nie szczypia.

Stary 2015-06-12, 17:54   #3169
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

oczarowana
Epapierosy są bardziej szkodliwe od papierosów tradycyjnych :/. Młodzi wszystkiego próbują, ale epapieros też uzależnia.
Stary 2015-06-12, 17:55   #3170
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Ja zawsze też piłam kranówkę ale z początkiem ciąży mnie od niej odrzuciło na amen.

Trochę brzmisz jak emeryt, który zapomniał jak sam był młody
Na używki kasa jest z kieszonkowego, a rodzice są zapewne w pracy i nie mają zielonego pojęcia na temat tego, co robią ich dzieci. Ja też popalałam w gimnazjum. Jak na tym się skończy to nie będą się różnić od żadnego pokolenia nastolatków w ostatnich kilku stuleciach. Dobrze że nie piją albo dopalaczy nie wdychają albo jedzą (nie wiem co się z nimi robi).
to że byłam kiedys w ich wieku nie znaczy,że ćpałam,paliłam i brałam. miałam to szczeście ze ze mną mama rozmawiała o tych rzeczach i wiedziałam,że nie są one dla mnie dobre i do czego prowadzą. tak jestem dziwna bo...mama ze mną o wszystkim mądrze rozmawiała i przez to wiedziałam,że nikt nie ma praw mnie osądzać i mówić,że jestem drętwa bo nie zamierzam pić,palić,ćpać. myślę że duza rola w tym rodziców-mądrych,kochających i przede wszystkim INTERESUJĄCYCH SIĘ życiem swojego dziecka.
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 18:00   #3171
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
to że byłam kiedys w ich wieku nie znaczy,że ćpałam,paliłam i brałam. miałam to szczeście ze ze mną mama rozmawiała o tych rzeczach i wiedziałam,że nie są one dla mnie dobre i do czego prowadzą. tak jestem dziwna bo...mama ze mną o wszystkim mądrze rozmawiała i przez to wiedziałam,że nikt nie ma praw mnie osądzać i mówić,że jestem drętwa bo nie zamierzam pić,palić,ćpać. myślę że duza rola w tym rodziców-mądrych,kochających i przede wszystkim INTERESUJĄCYCH SIĘ życiem swojego dziecka.
Ja doskonale wiedziałam że to nie jest dobre i rodzice wielokrotnie ze mną rozmawiali i interesowali się aż nadto. Nie ćpałam i nie piłam, ale popalać się zdarzało. Nie przesadzaj że to jakaś patologia od razu. Ty po prostu taka byłaś, że na Ciebie to nie działało. A na inne dzieciaki to działa mega mimo że mają nawkładane do głowy.
Stary 2015-06-12, 18:25   #3172
loudres
Zadomowienie

Omg!!! Byłam u gina wszystko wspaniale wyniki świetne i wogole, i mówi coś pani brzuszko duże urosl o. . No i okazało się ze w 26 tygodniu dziecko wazy 1200! !!!!!!! Jesoo to jak w takim tempie to ja będę miała 8 kg dziecko!!!
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 18:30   #3173
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Omg!!! Byłam u gina wszystko wspaniale wyniki świetne i wogole, i mówi coś pani brzuszko duże urosl o. . No i okazało się ze w 26 tygodniu dziecko wazy 1200! !!!!!!! Jesoo to jak w takim tempie to ja będę miała 8 kg dziecko!!!
Musialabys miec 275kg

to dobrze, ze rosnie pozniej moze waga "stac"
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 18:36   #3174
201701300931
Konto usunięte

Mój dzisiejszy brzuch
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1434126984754.jpg (42,2 KB, 46 załadowań)
Stary 2015-06-12, 18:59   #3175
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Musialabys miec 275kg

to dobrze, ze rosnie pozniej moze waga "stac"
Jasne juz to widzę 275kg to dobry wynik. Wg OM termin dwa tygodnie wcześniej! Nie ma takiej opcji rodzę na koniec września! I nie interesuje mnie niccccc trolololoo niech ten mój bak nie przesądza!

Wgl zajechali smy zamówić kanapę bo się zdecydowaliśmy i ktoś ją kupił przed nami . I teraz czekać 4 tygodnie na nową i spać na materacu czy kupić inna chyba dostane świra!
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 19:54   #3176
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
hej

mało się udzielam bo mam jakiś spadek formy, znowu jestem po poważnych rozmowach z tż-etem, jestem trochę zmęczona.
Niby tz-et wielki zaangażowany w wyprawkę i przygotowania do narodzin, ale więcej to ja robię. Mam ochotę czasem mu ☠☠☠nąć. On chyba myśli, że albo wszystko samo się zrobi, albo zrobi się ale po najmniejszej linii oporu.

Do tego mam wrażenie, że zaczynam przypominać słonicę łydki, uda, biodra i ramiona się rozrastają, zaraz będę wyglądać jak otyłe amerykanki ;(

I jeszcze żeby było przyjemnie dopadła mnie zgaga, i czasem puszczam niekontrolowane bąki

Sorki, że smęcę

nie wierzę, ale chyba jednak zacznę niecierpliwie zacznę odliczać czas do końca ciąży
Spokojnie mnie wszystko idzie w nogi i dupe. ;/
Mam nadzieje ze po ciąży raz dwa wrócę do swojej wagi.
Cytat:
Dziewczyny, jakby któraś się skusiła na te czopki co ja biorę, to UWAGA! Przestrzegam przed puszczaniem bąków, szczególnie pewnien czas po aplikacji, bo zaprawde wam powiadam, są to bąki "mokre". Czopki sa na bazie jakiegos tłuszczu i trzeba go niestety później wykupkać co się nie wchłonie. I ten tłuszczyk lubi sobie wylatywać podczas bąka. Bezbarwny mokry bączek, ale tłusty!
Hehe musiałaś się komicznie czuć.
Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Hej
Ja po wczorajszej wizycie u gin. Maly wazy juz 1,1kg wszystko o.k
Jutro zaczyna mi sie 29 t.c
No i moja waga na plusie to jakies 7 kg
Jak u was?
To spory dzidziuś. Ciekawa jestem ile mój będzie ważył w tym tygodniu co u ciebie
Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Co do tego przedszkola. To nasz syn chodzi od dwoch lat do tego samego i od wrzesnia bedzie chodzic do innego, bo sie przeprowadzilismy i musimy go dowozic 30km w jedna strone :/ no ale te przedszkole do ktorego bedzie chodzic to jakas masakra, dyrekyorka robiaca o wszystko problem, juz mialam z nia spięcie bo nie chcieli mi go przyjac do przedsz mimo ze to ich obowiazek bo dziecko z 2010r. Te opiekunki drą sie na dzieci, nawet przy rodzicach! No i najgorsze jest to, ze to jedyne przedsz w naszym miasteczku malym ;( nie wiem jak on to zniesie i jak ja to zniose!
Zgłoś ta sprawę do oświaty.
Cytat:
Jesuu co za ukrop z nieba koszmar !! Masakra na maksa. Wrocilam z psem cała mokra.

Przez to ze nie spalam do 5 rano teraz czuje sie jak wyplosz.
Ja nie spałam od 4 rano. Mały i głód mnie obudzili. Potem zasnelam kolo 6 i tam pospałam do 8 ale nietomna byłam.
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja tez przytylam 6.5kg choć moze nie widac po zdjciach przed ciaza nosilam 34 a teraz ledwo na dupe wciagam ciazowe spodnie 38 ;-) dupa mi urosla jak u Kim Heh
Hehe to tak jak ja. Wszystko idzie w tyłek. Przytyłam ok. 7.5kg.
Jutro się z ważę.
Stary 2015-06-12, 20:04   #3177
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ja już po wizycie. No to chyba pobiłam rekord wagowy Jagoda waży 1,5 kg. Jest do przodu o 2 tygodnie. A! i jeszcze położenie pośladkowe....

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-06-12 o 20:21
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 20:08   #3178
owieczkaa
Zakorzenienie

A ja już po wizycie, niestety nie jest tak śpiewająco jak zwykle. Przytyłam 3 kg od ostatniej wizyty miesiąc temu, doktor na mnie spojrzał, obejrzał kostki i powiedział że mocno puchnę i te kilogramy to sama woda bo wyglądam poza nogami normalnie. Do tego jeszcze mały rośnie trochę za wolno w stosunku do główki, brzuszek i kość udowa w 10 centylu więc na granicy normy. Waga prawie 1400 g i obwód główki normalny. Nie ma paniki no ale książkowo nie jest. Mam przestawić się na dietę wysokobiałkową i pić połowę tego co piję teraz. Fakt jest faktem że niemal nie jem mięsa bo mi nie smakuje, jedynie nabiał a to za mało no i piję bardzo dużo więc doktor ma rację. Za 2 tygodnie kontrola.
Stary 2015-06-12, 20:09   #3179
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
zabijta mnie jak zrzędzę,powiedzta żem stara,marudna i się czepiam a mianowicie...wracam sobie niedawno z zakupów,mijam osiedlowo-pijacką-kebabownię przed którą stoją chłopaczki-góra czternastoletni i palą............ e-fajka ! urwa,gdzie są rodzice? GDZIE? OCIPIELI? mają gdzieś swoje dzieciaki,dają im zamiast miłości i zainteresowania hajs tylko i róbta co chceta? Ktoś powie:"wyluzuj,gorzej jakby papierosy palili"... Fakt. Z papierosami to tacy się już nawet nie kryją! obok jest szkoła podst. z gimnazjum,jarają przed nią na przerwach-nauczyciele to widzą i NIC. stoją pod klatkami wciśnięci w drzwi i palą coś po czym...plują namiętnie (nie wiem co to i raczej nie chcę wiedzieć).skąd mają na takie używki pieniądze? kradną? zarabiają dupami? i to nie są dzieci z rodzin patologicznych,widać,że z normalnych (co kolwiek ta normalność by oznaczała,ale na pewno nie z takich co to z dziada pradziada matka â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠a a ojciec pijak). Mam to gdzieś,że cudze jarają szlugi-nie moje to niech się trują,niech karmią raka-smacznego. Ale pytanie: GDZIE SĄ RODZICE? i czemu im na to pozwalają?
peewnie jarają majeranek z dopalaczami, jak ktoś głupi i nie umie rozpoznac trawy, to to pali. Ma kopa, ale żre mózg totalnie. A małolatom w to mi graj. Na dodatek nie jest drogie. Gram tego gówna już za 30 dyszki można kupić albo i taniej jak hurtem, a to jest dużo lżejsze od prawdziwej marychy i wychodzi tego cały woreczek strunowy.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-06-12 o 20:10
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 20:37   #3180
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie. No to chyba pobiłam rekord wagowy Jagoda waży 1,5 kg. Jest do przodu o 2 tygodnie. A! i jeszcze położenie pośladkowe....
Woow ale duża dziewczyna! Ciekawe czy mój ma już 1kg...

Cytat:
A ja już po wizycie, niestety nie jest tak śpiewająco jak zwykle. Przytyłam 3 kg od ostatniej wizyty miesiąc temu, doktor na mnie spojrzał, obejrzał kostki i powiedział że mocno puchnę i te kilogramy to sama woda bo wyglądam poza nogami normalnie. Do tego jeszcze mały rośnie trochę za wolno w stosunku do główki, brzuszek i kość udowa w 10 centylu więc na granicy normy. Waga prawie 1400 g i obwód główki normalny. Nie ma paniki no ale książkowo nie jest. Mam przestawić się na dietę wysokobiałkową i pić połowę tego co piję teraz. Fakt jest faktem że niemal nie jem mięsa bo mi nie smakuje, jedynie nabiał a to za mało no i piję bardzo dużo więc doktor ma rację. Za 2 tygodnie kontrola.
Dobrze ze masz jakieś wskazówki jak masz postępować, na pewno wszystko się jeszcze wyrówna! I jaki juz duży jest
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości