|
|
#1171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa- łączmy się
|
|
|
|
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 156, ważę około 45 kilo. Lubię swój wzrost, swoją figurę, koleżanki mi czasem mówią ze chciałaby być takie jak ja, albo mieć moją figurę. Z ubraniami trochę się dziwię, bo ja nie mam większych problemów z kupnem ubrań czasami coś trzeba skrócić, ale mi to nie przeszkadza, nigdy nie miałam problemów z zakupem czegokolwiek, uwielbiam zakupy
Buty też 36 zawsze jakoś znajduję hehe z tym trochę trudniej ale też nie narzekam. Ogólnie nie mam kompleksów i dobrze się czuję przy wyższych chłopakach.
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma sie co przejmowac takimi komentarzami. Chcociaz musi to bolec szczegolnnie ciebie. Sama czasami sie zastanawiam co mysla ludzie jak patrza na mnie i mojego tezeta. Do niego zawsze na pan wala bo wyglada jak prawdziwy 24letni mezczyzna a do mnie na ty- daja mi 16 lat maksymalnie. Ostatnio na imprezie zaczepil mnie jakis chlopak i zapytal sie czy skonczylam 15 lat....
Do cholery ja mam juz 21 !
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1175 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wiecie może, gdzie można kupić staniki 70A (75A) miękkie, nie push upy, nie powypychane, nie utwardzane i najlepiej jeszcze wróżnych kolorach. i ładne
http://www2.victoriassecret.com/cate...br=OSBRPZZZZZZ ale tego sklepu w Polsce nie ma. Byłam w Triumphie, niekolorowo i tylko jeden miękki stanik A, w intimmissi kolorowo i ślicznie, ale wszystko za duże, w Buduar ( chyba tak się ten sklep nazywał) A tylko twarde, w HM pełno kolorowych ślicznych staników, ale zazwyczaj nie ma A, a jeśli już, to twarde... Możecie polecić jakieś konkretne sklepy? |
|
|
|
|
#1176 |
|
Wtajemniczenie
|
w Triumphie są malutkie rozmiary 70A które ja noszę ale push-up tylko!
co do młodego wyglądu ostatnio przefarbowałam włosy na czaarno więc dodają mi ze 2lata więcej.Ja to jak założę obcasy,mini, pomaluje się i zrobie fryzurkę się to dają mi i tak gdzieś 16lat,a mam 18!a kiedy jestem w dżinsach i bluzie to już w ogóle 14 a zaznaczam że jestem płaska totalnie no i szczupła ostatnio dali mi lat 13 powiem szczerze że często mnie to bawi a często wkurza! kiedy ostatnio byłam nad morzem z koleżanką która równiez młodziutko wygląda(choć jest wysoka)i jak chodziłyśmy wieczorami to wszyscy myśleli że uciekłyśmy z koloni za jakimś 10 razem tak sie wkurzyłam że zrobiłam kolesiom awanturę miałam już tego tak dość!mnie drażni to że młodo wygladam wtedy gdy oglądają się za mną gimnazjaliści lub na dyskotekach mówią "o jakie dzieci tu wpuszczają" ![]() tak czy siak lubie być niska,chciałabym tylko mieć kobiece kształty ![]() pozdro maleństwa |
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mozesz napisac ile masz wzrostu i ile wazysz ?
|
|
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
ja mam wciąż swoje 22 lata, 158 cm i 42 kilo, lecz nieznajomi ludzie oceniają mój wiek coraz niżej...Ostatnio jakaś kobieta w obuwniczym zwróciła mi uwagę, abym nie kupowała pewnych butów (na delikatnym obcasie, bardzo kobiece) bo jestem za młoda! Potem tłumaczyła się rzęsiście, że myślała, iż mam 14 lat! Dzień wcześniej koleś w sklepie zamiast podać mi piwo, o które proszę, albo poprosić o dowód, zaczął śmiać mi się w twarz - dosłownie jak do maleństwa w pieluchach...Takie sytuacje jakoś mnie nie bawią, ale poza tym bardzo dobrze się czuję z moją figurą i wzrostem
|
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Figurke moze mam, ale co z tego bo wygladam jak miniatura kobiety Biustu tylko nie mam
|
|
|
#1180 |
|
Rozeznanie
|
No dziewczyny, nie pocieszę Was. ja ma 42 lata, a dowód pokazuję prawe zawsze... A za moim mężem wołają "pedofil"... A inni chca jak najdłużej zatrzymac młody wygląd i nie mogą... Ech...
|
|
|
|
|
#1181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak jakiś czas temu kupowałam sobie butki na obcasie na swoja 18stkę to pani też powiedziała że jejku już takie młode dziewczyny obcasy kupują ![]() a pamiętam że jak byłam w triumpie i poprosiłam o 70A to babka do mnie"ttaki mały?" myślałam że wyjdę z siebie!a co do twojego pytania blue-eyes to mam 157cm a waże jakieś 49kg ale uwierz mi że jestem chuda i nienawidzę tego!niestety każda próba przytycia kończy się na kilku dodatkowych cm w brzuszku w tali mam z 70cm a na wysokości pępka to chyba 80cm,ostatnio znowu mi przybyło ale nie chce się mierzyć próbuje biegac ale chudnę wtedy z klatki piersiowej i widać mi kości dlaczego tak do cholery jest?![]() ja to wyglądam po prostu komicznie!totalnie płaska z wielkim brzuchem i tyłkiem(92cm)z jak ktoś to powiedział ostatnio"cienkimi nogami" i chudymi rękami po prostu tyję tam gdzie nie trzeba
|
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Rozeznanie
|
małaPaulina, spróbuj skretosklonów, nożyc, lezenia na boku i podnoszenia obu nóg na raz, brzuszków, to powinno podziłać na wyszczuplenie tylko i wyłącznie talii.
Co do 70A, to przeżywam często cos podobnego, z tym, że na mnei jeszcze patrzą jak na idiotkę, bo nie chcę push upów. A ja po prostu nienaturalnie w nich wyglądam, cała jestem drobna, skąd ma się nagle ten duzy biust wziąć? No i, oczywiście, z młodego wylądu się cieszę... przez 95% czasu. przez pozostałe 5 % mam ochotę kogoś zamordować. |
|
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie wiele kobiet Ci zazdrosci tak mlodego wygladu ,ja bym zazdroscila na pewno
|
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Rozeznanie
|
Jak już się nauczę wklejac zdjęcia, to zobaczycie - z tym, ze najpierw i tak muszę je wgrać na komputer.
Cóż, oczywisćie wiele kobiet mi zazdrości. Z tym, że znam dziewczyny, które sa w moim wieku czy starsze i wyglądają na 25-30, to chyba jakiś lepszy wiek, ciągle bardzo młodo, ale przynajmniej do klubów je wpuszczają... |
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Troche mnie dziwi to co piszecie... Mam 20 lat, tez jestem drobna (160cm/48kg), ale nikt mnie raczej nie odmladza
o dowod tez zadko pytaja.
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i 158 cm/ 44 kg nawet spodnie udaje mi się kupić odpowiedniej długości (ostatnio często zaglądam do mng) buty w rozmiarze 37/38 czyli standardowo ale nie powiem w jakie kompleksy mnie to wprawiało kilka lat temu, kiedy po nocach ryczałam, że nie chce być taka mała ehhh.... a teraz wzrost uważam za swój wielki atut i nie chciałabym kilku centymetrów ekstra... |
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze bylam mala
|
|
|
#1188 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam ok. 160 cm i 43 kg. Lubię swój wzrost i nie chciałabym być wyższa. Ze spodniami raczej nie mam problemów, bo mam długie nogi. Często noszę długie kolczyki,rybaczki,balerin y i buty na płaskim obcasie,biodrówki,rurki i czasem długie bluzki,miniówki,mam długie włosy i nadal je zapuszczam - nie przejmuję się tym,że coś nie pasuje do niskiego wzrostu.Poza tym mam taką budowę ciała,że nie muszę się tym aż tak bardzo przejmować.Wyglądam na młodszą niż w rzeczywistości,ale nie płaczę z tego powodu.Bo małe jest piękne i tak już pozostanie
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny ;]
Ja tez zdecydowanie zaliczam sie do Maluszkow ;] Mam 157 cm... Co prawda mam 16 lat i jeszcze troche czasu na rosniecie, ale od ponad roku nie uroslam ani centymetra wiec nie wiem... Co do ubrań, których należy unikać to nie pisałyście chyba nic o tunikach. A one też bardzo skracają sylwetkę ;( |
|
|
|
|
#1190 |
|
Rozeznanie
|
Ja noszę tuniki, z tym, że ja u mnie problemem nie jest sam wzrost, co raczej filigranowa sylwetka. I tuniki ( w małych rozmiarach, oczywiście,) wyglądają ładnie.
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
Blue_eyes, ja również mam proporcjonalną figurę, do której nie mam zastrzeżeń, pomijając może mały biust
Całkiem podobnie, jak Ty ... Już jakiś czas temu stwierdziłam że taka minikobitka ze mnie, i dobrze mi z tym. Czuję się kobieco, w swoim ciele; a duży biust, czy biodra nie są według mnie jakimś ostatecznym wyznacznikiem kobiecości. Ważny jest sposób poruszania się, strój i takie tam bzdety o których same dobrze wiecie...Ja również nie zwracam uwagi na to, jakie ciuchy są polecane do mojej figury, a jakie odradzane. Sama najlepiej wiem, w czym dobrze się czuję. Noszę tuniki, baleriny, duże kolczyki, które uwielbiam. Pozdrawiam Maleńkie
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, moge sie do was przylaczyc?
![]() Tez jestem bardzo malutka...mam 153cm, 47kg i 20 lat. Kto mnie nie zna mnie moze uwierzyc ze mam 20 lat, daja mi 16 :P Ale mi sie to podoba Kiedys mi to przeszkadzalo, ze jestem taka mala ale juz z tego wyroslam... na szczescie
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ten sam problem mam z modnymi ostatnio kaloszkami...Może to nie do końca kwestia tylko i wyłącznie wzrostu, ale i figury. Ja mam dość szerokie biodra (wymiary to typowe 90-60-90) i mam wrażenie, że w takich emu wyglądam jak wieeelka gruszka z małymi nóżkami... ![]() Czytałam, że jeśli chodzi o porady dla niskich osób, to nie należy sugerować się radami typu: nie noś rybaczek - liczy się to, z czym te rybaczki zestawimy. Np. rybaczki z obcasikiem lub rybaczki z obuwiem odsłaniającym kostkę (niskie adidaski i skarpetki stopki, tak żeby kostka była widoczna) są OK BTW - nie macie linków do stronek z poradami odnośnie ubioru odpowiedniego dla niskich osób?
|
|
#1194 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla mnie kupywanie butów to udręka te buty co kupiłaś są śliczne! podobają mi się bardzo mam nadzieje, że też trafie na jakieś ciekawe.Cytat:
były śliczne, ale akurat przy sobie kasy nie miałam, a później ich już nie było... : ( zachęcam do zaglądania do NY. Cytat:
ja też strasznie młodziutko wygladam... jak jade gdzieś na impreze, mocniej się pomaluje, to czuje w autobusie wzrok zaszokowanych staruszek, które pewnie swoje myśla... jednak czasami wkurza mnie jak ktoś bagatelizuje moją reklamację lub prośbe, myślać że jestem gówniarą hehe dowodzik zawsze nosze przy sobie... nie mam zamiaru sie komuś tłumaczyć, pokazuje dowód i po sprawie... choć do przyjemnych sytuacji to nie należy..Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehe Cytat:
nie przepadam za tymi butami, ale widziałam kiedyś niską laskę w tych butach i wyglądała całkiem fajnie. tez z chęcia skorzystałabym z takich stronek. ja wystrzegam się głównie poziomych pasów, które automatycznie skracają sylwetkę, ale tak ogólnie to chodze we wszystkim co mi się spodoba. Nie mam czesto dostępu do internetu, bo często wyjeżdzam także odpowiadam hurtowo pozdrawiam wszystkie Maluszki |
|||||||
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do Was. Mam 158 cm i waże 44 kg
dziś przymierzałam sukienki weselne i wszystko ze mnie leci (mam mały biust na dodatek)... ale faceci lubią moją sylwetkę
|
|
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula witamy Maleńswto
ie przejmuj sie znajdziesz Kochaniutka ja też jak mam szukac w gole jakiejs sukienki to sie złoszcze bo nic nie ma choć na studniówke znalazłam śliczną sukieneczkę i jak bede miała wesele to też sie w Niej wybiore bo jest cudna i pasuje na takie okazje ![]() Znajdziesz Kochaniutka pozdrofffki
|
|
#1197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczęście mam taką budowę ciała,że nie mam problemów typu bardzo małe rozmiary(czasami ze spodniami jest problem,bo jest okay w biodrach,ale uda mam bardzo szczupłe),rozmiar buta mam 37.Jestem przy tym szczupła i często zdarza się, że ktos nie moze uwierzyć,że nie noszę bardzo małych rozmiarów(xs albo mniejsze).Ani razu nie było potrzeby żebym wchodziła na dział dziecięcy.A np. moja nieco wyzsza koleżanka,która waży wiecej ode mnie często się na takich zaopatruje.Niestety zawsze trafi się coś fajnego w sklepie, tyle,że uszytego na modelkę 180cm...Typowa skleroza-zapominanie o przeciętnym kliencie
|
|
|
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie to mnie zawsze dobija, ze spodnie są na 170 albo i wiecej
![]() ale zdziwiłam sie zazwyczaj nosze 36 a przy tych sukienkach te 36 były dla mnie jak 40 , do weselam w sumie mam jeszcze sporo czasu, wiec mam czas na polowanie
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Przyczajenie
|
widze dziewczynki ze wiekszosc z was jak na nasz niski wzorst bo sama mam 156 jest bardzo szczupla,jak wy to robicie??
![]() ja mam 50 kg,staram sie zrzucic jeszcze z 6 zeby byc poprostu szczupla i nie wstydzic sie swoich dodatkowych kg
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.

Buty też 36 zawsze jakoś znajduję hehe z tym trochę trudniej ale też nie narzekam. Ogólnie nie mam kompleksów i dobrze się czuję przy wyższych chłopakach.
Do cholery ja mam juz 21 !

Strasznie mnie to dobija. Taka mała wielkostopa
a zaznaczam że jestem płaska totalnie
no i szczupła 

Całkiem podobnie, jak Ty

Jak facet jest duzy to dopiero super sprawa, jest się do czego przytulić xD