|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
olkma
Co ciąża to powinno się zrobić antyciała w krwi. Po co? Tłumaczył mi to i ginekolog i położna w szkole rodzenia. U mnie też mąż ma czynnik dodatni, ale co z tego? To nie chodzi tylko o potwierdzenie grupy krwi, ale głównie te przeciwciała! Poczytaj dokładnie na temat konfliktu serologicznego i dziedziczeniu czynnika Rh. Jeżeli oboje macie Rh+ to wasze dziecko będzie mogło mieć albo Rh+ albo Rh-! Bywa tak, że w pierwszej ciąży wszystko ok bo nie ma konfliktu a tu w następnej jest konflikt. zdarza się, że kobieta nie wie nawet, że była w ciąży (bardzo wczesne poronienie) i już wtedy organizm mógł wytworzyć antygen, który sobie już będzie krążył w organizmie i w następnej ciąży jeżeli dziecko będzie miało czynnik Rh+ a kobieta Rh- to bywa mamy problem. (musiałam edytować :P). http://www.poradnikzdrowie.pl/eksper...minus/87015/1/ masz tu wyjaśnienie o tym - i + ![]() Mnie powtórzył toxo, ciągle mocz, morfologia, glukoza. Grupę krwi, różyczkę itd. miałam wcześniej. Podobnie jak cytologię.
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-06-15 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem bardzo ciekawa jak to u Was bedzie. Ja mam 9.09 i tygodnie sie liczy tak samo. Jedyna roznica jest z miesiacami: ja bede w ciazy chodzic 10 (ksiezycowych) i juz pojutrze zaczynam 8 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak urodzę, to napiszę jak wyszło z tym karmieniem ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ksiezycowych jest 10 i kazdy po 4tygodnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pytać to bym pytała położną jeśli się okaże ogarnięta w kwestii karmienia bo możesz sobie kuku tym laktatorem zrobić jak sama będziesz sobie odciągać bez ładu i składu. Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do gemini to słyszałam, że czasem się dłużej czeka, ale w naszej sytuacji - kiedy się nie spieszymy to chyba nie zbyt duży problem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie leczę się tym co mam. Czyli tantum verde i woda morska. Dodatkowo płukam gardło szałwia i pije herbaty z miodem i cytryna.
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
TusiaeM- na szczęście insuliny nie musze brać.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#3399 |
Rozeznanie
|
Witam się z Wami po tak długim czasie
![]() ![]()
#3400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3401 |
Zakorzenienie
|
Tak jak mówię dziewczyny pamiętajcie że moja mama przytyła ponad 35 kg (ile dokładnie nie wiadomo bo przestała się ważyć jakieś 2 tygodnie przed porodem) i zrzuciła wszystko w 3-4 miesiące. I nie ma ani jednego rozstępu więc głowy do góry
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka moja np. jest zadowolona ze przytyła w ciąży i te kg jej zostały bo przed nie mogła ich nabrać i wyglądała jak kościotrup.
![]() |
#3403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiec wszystko jest mozliwe. Ja tez sie zastanawiam nad odciaganiem mleka i karmienia tylko w ten sposób bo moj mlody tylko 5 tyg był na cycu pozniej sam nie chcial, beczal jak go przystawialam. No ale ja od poczatku dawalam mu mm, na zmiane z piersia bo wlasnie jej nie chcial ( a pokarm mialam, bo az sie lało ale moze malo sycący ). Wtedy nie wpadłam, zeby odciagac sobie laktatorem moze bym chciaz w ten sposób go karmila wlasnym mleczkiem ![]() A teraz bym chciala kupic elektryczny z aventu ale ceny maja kosmiczne i caly czas sie zastanawiam czy on w ogole mi sie przyda, czy od razu nie przejde na mm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do rozstępów to mi niestety straszne na biuście wyszły. Aż się przeraziłam jak to zobaczyłam. Szczególnie, że ja nigdy nic nie miałam z cerą / skórą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu nie chcesz karmić bezpośrednio z piersi teraz przy kolejnym dziecku? Jak nie jesteś pewna czy się laktator przyda to można wypożyczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3406 |
Raczkowanie
|
Bo wiem jaka to męczarnia jest. Moj mógł siedziec na piersi 24h traktował ja jak smoczka, a jak wyciągalam mu z buzi bo spal to byl jeden wielki płacz. Smoczka nie chciał.
Będe próbowac karmić piersią, owszem ale nic na siłe. Wiem ze mozna na butelce tez wychowac zdrowe dziecko, a przykladem jest na to moj pięcioletni syn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A zgadzam się z tym że w szpitalu wiele rzeczy powinno być a nie ma. I już słyszałam o ściąganiu pół roku a nawet 2 lata także chyba jednak się da ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na MM się całe pokolenia wychowały i jakość ludzkość nie wymarła więc jasne że nie ma co demonizować. Cytat:
![]() Sprawdzałaś swój laktator?! Ja bym się bała że mi piersi zwariują albo poród wywołam. Zamówiłam higieniczne rzeczy, 350 zł poszło! Mam już prawie wszystko z higienicznych rzeczy dla siebie i dla malucha dodatkowo termometr i katarek. Zostały pieluchy, chusteczki. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-15 o 12:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Wtajemniczenie
|
Kolezanka urodziła synka z rozszczepem i ponad rok karmiła ściągając mleko więc się da
#3411 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
My co prawda rzadko się kłócimy, ale nasze awanti są 2-3 dniowe :-P Ale ja zawsze mówię, że nie mam ochoty na razie z nim gadać, że sprawił mi przykrość i że miałam o nim lepsze zdanie :-P i to że stoickim spokojem. Ale.coś wczoraj wisiało w powietrzu bo my też jak wróciliśmy do domu to byłam wściekła na tż na całokształt i poszłam polezec do sypialni.. To przyszedł wieczorem i mówi, że wie ze jest łajza ale czy go mogę "nienienawidzic " dla dobra naszego syna :-D
![]() |
#3412 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Siadłam dzisiaj do neta i wzięłam się za przeglądanie wózków i po prostu zgłupiałam. Tyle ich jest, na pewno nie stać mnie na wózek za 2 tysiące, ale widzę, że wiele tych tańszych jest po prostu ciężkich i nie mają dobrych opinii. Oj będzie ciężka sprawa...muszę szukać czegoś do miasta i lekkiego, bo dźwigać mi nie wolno ![]()
#3413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A dla dziewczyn z Wawy - jak macie ochotę "pomacać" na żywo rzeczy w Smyku to polecam bluecity. Byłam dzisiaj i prawie wszystko z Cool Club jest poprzeceniane - 2pak polspiochy 25pln itp. I uwaga uwaga SA ROZMIARY :-D 56-68 bez problemu. Czego w Arkadii np nie uswiadczycie ![]() No i w f&f są pajace fajne grube poprzeceniane 50%, w H&M dorwalam dresik z polaru granatowy za 30pln. Także całkiem sporo rzeczy znalazłam.
21.09.2015 Będę mamą ![]() Edytowane przez Mten Czas edycji: 2015-06-15 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzykołowce są najlżejsze z zasady. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja żeby go dobić to sobie siedzę, oglądam tv i bawię się z brzuszkiem jak mała kopie. Aż go wykręca bo on zawsze jak mała wariuje to też chce podotykać i do niej pogadać. ![]() Albo jak gadałam z mamą przez tel żeby ustalić, że dziś przyjeżdzam na noc to jak skończyłam (a gadalam w kuchni) to mówię niby do brzucha ale oczywiście tak, żeby nie zostało to nieusłyszane w pokoju, "że jedziemy jutro do babci, że mamusia w końcu bedzie miała dobry humor i mamusi córeczka też bo u babci jest tak fajnie i wesoło, nie to co w domu, że mamusi Niuńka musi się denerwować, a jest przecież taka maleńkaaaa..." TŻ aż gul skakał i łzy w oczach... ale jeszcze troszke niech pokutuje. Bede sie smażyła w piekle :P
![]() |
#3416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3417 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Mten – wszystkiego najlepszego ![]() Ja dziś rano byłam na krwi, jak wróciłam to od razu padłam i pospałam jeszcze ze dwie godziny, nawet dzwoniący telefon przy głowie mnie nie obudził ![]() ![]() Wy już pierzecie tak na gotowo, że teraz podwójnie płuczecie?? Przecież to przez te dwa – trzy miesiące się jeszcze zakurzy Odnośnie gemini to zamawiam u nich od dłuższego czasu średnio raz na 2-3 miesiące, (czasami zamawiałam też na aptece farm-jed z Warszawy, zależy co potrzebuję i gdzie jest akurat to tańsze) i nigdy nie czekałam długo, przeważnie zamówienia robiłam w niedzielę, a najpóźniej we wtorki były już wysyłane do mnie, zawsze biorę za pobraniem, ale wątpię, żeby to miało wpływ. Owieczka – jaki brałaś termometr?? Ja już tyle się naczytałam i nasłuchałam, że głupia od tego jestem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam Lovi Prolactis, kupiłam za 319zł, do niego jest dołączona butelka (bez smoczka), ale ja mam swoją z dr Brown's i w tej z Lovi będę tylko przechowywać (chyba że moja butelka dziecku nie przypasuje, to do tej z Lovi dokupię smoczek ![]() Cytat:
![]() I nie sprawdzałam na swoich piersiach, z tą moją szyjką to bym się bała mega ![]() ![]() ![]() A zamawiałaś wszystko w necie, czy stacjonarnie kupowałaś (te higieniczne)? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3419 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Niby też mi nic nie jest, ale wiadomo jak to w ciąży, ale jak choćby wczoraj w kościele na chrzcinach, parę razy zakreciło mi się w głowie, potem na objedzie z nosa krew mi poleciała, a na koniec stopy mi spuchły. Do tego chyba wiadomo jak ludzie potrafią być uprzejmi, popychajac, przepychając. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Termometr wzięłam ten. Kierowałam się stosunkiem dobrych opinii do ceny. http://www.aptekagemini.pl/termometr...n-contact.html Cytat:
To dobrze że u TŻ nie ma laktacji bo jakkolwiek zabawne by to było to to jest bardzo niedobra wiadomość. A kupowałam przez neta wszystko ![]() Cytat:
W III trymestrze nie ma co się przejmować głupimi tekstami szczególnie z ust facetów którzy PMSa by nie przeżyli co dopiero okres ciąża czy o zgrozo! poród. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.