Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-15, 10:34   #3391
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

olkma
Co ciąża to powinno się zrobić antyciała w krwi. Po co? Tłumaczył mi to i ginekolog i położna w szkole rodzenia. U mnie też mąż ma czynnik dodatni, ale co z tego? To nie chodzi tylko o potwierdzenie grupy krwi, ale głównie te przeciwciała! Poczytaj dokładnie na temat konfliktu serologicznego i dziedziczeniu czynnika Rh. Jeżeli oboje macie Rh+ to wasze dziecko będzie mogło mieć albo Rh+ albo Rh-! Bywa tak, że w pierwszej ciąży wszystko ok bo nie ma konfliktu a tu w następnej jest konflikt. zdarza się, że kobieta nie wie nawet, że była w ciąży (bardzo wczesne poronienie) i już wtedy organizm mógł wytworzyć antygen, który sobie już będzie krążył w organizmie i w następnej ciąży jeżeli dziecko będzie miało czynnik Rh+ a kobieta Rh- to bywa mamy problem. (musiałam edytować :P). http://www.poradnikzdrowie.pl/eksper...minus/87015/1/ masz tu wyjaśnienie o tym - i +

Mnie powtórzył toxo, ciągle mocz, morfologia, glukoza. Grupę krwi, różyczkę itd. miałam wcześniej. Podobnie jak cytologię.

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2015-06-15 o 10:49
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 10:35   #3392
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja powinnam mieć nową kategorię, kb (bo ani piersią ani mm) i ja wiem, że to ściąganie takie hop siup nie będzie i męczące i trzeba systematycznie i ok 8x dziennie żeby utrzymać laktację, ale jakoś staram się pozytywnie do tego nastawić. W domu nie widzę problemu żadnego i uważam za ułatwienie dla siebie, przeraża mnie tylko szpital, bo nie nawykłam do obstawania przy swoim w takich miejscach i upór, że nie chcę kp tylko chcę ściągnąć mleko będzie dla mnie dużą szkołą odwagi i boję się, że w rezultacie się poddam i powiem że ja wcale nie będę karmić i niech dadzą mi mm. Mam nadzieję, że się nastroję bardziej bojowo do porodu

No to ja nie wiem, ale wg om powinno się zgadzać bo i lekarz mi wyliczył na 13.09 tp wg om i tygodnie się zgadzały. I w apce gdzie mam wg om mi się zgadza liczba dni i tygodni może u Was się inaczej liczy

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Jestem bardzo ciekawa jak to u Was bedzie.
Ja mam 9.09 i tygodnie sie liczy tak samo. Jedyna roznica jest z miesiacami: ja bede w ciazy chodzic 10 (ksiezycowych) i juz pojutrze zaczynam 8
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 10:40   #3393
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jestem bardzo ciekawa jak to u Was bedzie.
Ja mam 9.09 i tygodnie sie liczy tak samo. Jedyna roznica jest z miesiacami: ja bede w ciazy chodzic 10 (ksiezycowych) i juz pojutrze zaczynam 8
Na księżycowych to się nie znam kompletnie
Jak urodzę, to napiszę jak wyszło z tym karmieniem liczę na to, że szybko wyjdę nawet na własne żądanie, tak jest zalecane w moim szpitalu żeby wychodzić jak najszybciej, o ile z dzieckiem i matką jest wszystko ok. Nie wiem czy jak urodzę np w 36-37 tc to uznają to za ok, zobaczymy, ale modlę się żeby z Małą było wszystko dobrze i żebyśmy na drugi dzień mogły już wyjść. Jestem pewna, że w domu dojdę szybciej do siebie, bo szpitale działają stresująco na mnie a na tż to wręcz osłabiająco (dosłownie, zawsze mu słabo).

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 10:52   #3394
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Na księżycowych to się nie znam kompletnie
Jak urodzę, to napiszę jak wyszło z tym karmieniem liczę na to, że szybko wyjdę nawet na własne żądanie, tak jest zalecane w moim szpitalu żeby wychodzić jak najszybciej, o ile z dzieckiem i matką jest wszystko ok. Nie wiem czy jak urodzę np w 36-37 tc to uznają to za ok, zobaczymy, ale modlę się żeby z Małą było wszystko dobrze i żebyśmy na drugi dzień mogły już wyjść. Jestem pewna, że w domu dojdę szybciej do siebie, bo szpitale działają stresująco na mnie a na tż to wręcz osłabiająco (dosłownie, zawsze mu słabo).

Ksiezycowych jest 10 i kazdy po 4tygodnie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 11:03   #3395
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Hej wszystkim!
U mnie gorzej.
Chyba wybiorę się do lekarza.
Głowa mi ciąży a z gardłem jeden wielki ogień :/
Chyba poplukam szałwia sobie jak nic nie przejdzie to jutro jadę do lekarza.
Idź koniecznie. Mam nadzieję że masz sensownego lekarza który na wirusówkę nie zapisze ci antybiotyku.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
W szpitalu powinny byc laktatory! Pierwsze mleko jest najwazniejsze i jesli chcesz podawac swoje, to ja bym w ogole na poczatku zrezygnowala z mm
Powinno to być wiele rzeczy w szpitalu. A że nie jest to baby wjeżdżają z torbami wielkimi jak na wczasy w sanatorium.
Cytat:
Tylko po co brać szpitalny jak mam swój e ogóle to sobie pomyślałam, że mogłabym nie pytać się położnej ani nic tylko po porodzie, jak będziemy siedzieć we 3 (nie wiem ile się siedzi i kiedy przenoszą na inną salę), to bym sobie po prostu wyciągnęła ten laktator i z pomocą tż ściągnęła mleko, nikt mi się nie zdąży wtrącić...

Szpitalny jest po prostu lepszy, skuteczniej odciąga i skuteczniej pobudza laktację. Co w Twoim przypadku jest mega ważne.
Pytać to bym pytała położną jeśli się okaże ogarnięta w kwestii karmienia bo możesz sobie kuku tym laktatorem zrobić jak sama będziesz sobie odciągać bez ładu i składu.
Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
O to sie nazwywa chyba wlasnie przeciwciala czy cos, wiem ze to jest zwiazane z grupa krwi, no ale ja mam na plusie
Przeciwciał jest taka masa że jakaś większa ilość szczegółów by się przydała. Co masz dokładnie na skierowaniu napisane?
Cytat:
Ja powinnam mieć nową kategorię, kb (bo ani piersią ani mm) i ja wiem, że to ściąganie takie hop siup nie będzie i męczące i trzeba systematycznie i ok 8x dziennie żeby utrzymać laktację, ale jakoś staram się pozytywnie do tego nastawić. W domu nie widzę problemu żadnego i uważam za ułatwienie dla siebie, przeraża mnie tylko szpital, bo nie nawykłam do obstawania przy swoim w takich miejscach i upór, że nie chcę kp tylko chcę ściągnąć mleko będzie dla mnie dużą szkołą odwagi i boję się, że w rezultacie się poddam i powiem że ja wcale nie będę karmić i niech dadzą mi mm. Mam nadzieję, że się nastroję bardziej bojowo do porodu

No to ja nie wiem, ale wg om powinno się zgadzać bo i lekarz mi wyliczył na 13.09 tp wg om i tygodnie się zgadzały. I w apce gdzie mam wg om mi się zgadza liczba dni i tygodni może u Was się inaczej liczy

Życzę Ci powodzenia przy tym eksperymencie. Ciekawe jak to będzie, bo wg doradczyni laktacyjnej która była u nas na SR nie da się żadnym laktatorem utrzymać laktacji na dłużej niż 4-6 tygodni. No ale zobaczymy jak Ci pójdzie, trzymam kciuki żeby udało ci się karmić tak jak sobie zaplanowałaś.
Stary 2015-06-15, 11:33   #3396
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
TusiaeM- ja 4 razy dziennie kłuje sie w paluch .
a zastrzyków nie musisz robić?

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
No to ja właśnie policzyłam z ciekawości i 100dniowke mam za jakiś tydzień :-D a dzisiaj obchodze swoje 27 urodziny i z tej okazji wybrałam się z ranca na glukoze ;-)
Plus oprócz morfologii i toxo miałam zrobić badanie moczu....
No to tż tak mnie zagadywal rano, że w przychodni zaorientowalam się iż pojemniczek został w domu :-D
Zamiast torta glukoza Wszystkiego naj

Co do gemini to słyszałam, że czasem się dłużej czeka, ale w naszej sytuacji - kiedy się nie spieszymy to chyba nie zbyt duży problem A wychodzi taniej. Tylko kosmetyki Hipp zamawiam na dodomku, bo tam są najtaniej.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 11:33   #3397
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Idź koniecznie. Mam nadzieję że masz sensownego lekarza który na wirusówkę nie zapisze ci antybiotyku.

Powinno to być wiele rzeczy w szpitalu. A że nie jest to baby wjeżdżają z torbami wielkimi jak na wczasy w sanatorium.

Szpitalny jest po prostu lepszy, skuteczniej odciąga i skuteczniej pobudza laktację. Co w Twoim przypadku jest mega ważne.
Pytać to bym pytała położną jeśli się okaże ogarnięta w kwestii karmienia bo możesz sobie kuku tym laktatorem zrobić jak sama będziesz sobie odciągać bez ładu i składu.

Przeciwciał jest taka masa że jakaś większa ilość szczegółów by się przydała. Co masz dokładnie na skierowaniu napisane?

Życzę Ci powodzenia przy tym eksperymencie. Ciekawe jak to będzie, bo wg doradczyni laktacyjnej która była u nas na SR nie da się żadnym laktatorem utrzymać laktacji na dłużej niż 4-6 tygodni. No ale zobaczymy jak Ci pójdzie, trzymam kciuki żeby udało ci się karmić tak jak sobie zaplanowałaś.
Mam jak się do niego dostane to będzie super.
Na razie leczę się tym co mam. Czyli tantum verde i woda morska.
Dodatkowo płukam gardło szałwia i pije herbaty z miodem i cytryna.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-15, 11:36   #3398
czarownica_tea
Zakorzenienie

TusiaeM- na szczęście insuliny nie musze brać.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 11:44   #3399
olkka16
Rozeznanie

Witam się z Wami po tak długim czasie chyba nawet nie będę próbowała nadrabiać wszystkich pozostałych części bo nie dam rady. U mnie dalej chłopaczek (jutro wizyta ale myślę, że tu się nic nie zmieni), glukoza okej tylko tyję niesamowicie. Na początku ciąży był problem, że waga stoi w miejscu a teraz tak leci, że już mam ok 14kg na plusie nie mogę się ogarnąć i zacząć sensownie kompletować wyprawki a 4 września coraz bliżej.
Stary 2015-06-15, 11:48   #3400
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami po tak długim czasie chyba nawet nie będę próbowała nadrabiać wszystkich pozostałych części bo nie dam rady. U mnie dalej chłopaczek (jutro wizyta ale myślę, że tu się nic nie zmieni), glukoza okej tylko tyję niesamowicie. Na początku ciąży był problem, że waga stoi w miejscu a teraz tak leci, że już mam ok 14kg na plusie nie mogę się ogarnąć i zacząć sensownie kompletować wyprawki a 4 września coraz bliżej.
No teraz te kg to idą jak burza. Myślę że woda może Ci się zbierać w organizmie.
Stary 2015-06-15, 11:53   #3401
owieczkaa
Zakorzenienie

Tak jak mówię dziewczyny pamiętajcie że moja mama przytyła ponad 35 kg (ile dokładnie nie wiadomo bo przestała się ważyć jakieś 2 tygodnie przed porodem) i zrzuciła wszystko w 3-4 miesiące. I nie ma ani jednego rozstępu więc głowy do góry

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-15, 11:57   #3402
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak mówię dziewczyny pamiętajcie że moja mama przytyła ponad 35 kg (ile dokładnie nie wiadomo bo przestała się ważyć jakieś 2 tygodnie przed porodem) i zrzuciła wszystko w 3-4 miesiące. I nie ma ani jednego rozstępu więc głowy do góry
To sporo ale jak za 4 miesiące wróciła do figury to super

Koleżanka moja np. jest zadowolona ze przytyła w ciąży i te kg jej zostały bo przed nie mogła ich nabrać i wyglądała jak kościotrup.
Stary 2015-06-15, 12:00   #3403
olkma
Raczkowanie

Cytat:

Moja znajoma urodzila wczesniaka i to bodajrze w 26tc i przez pól roku córke karmiła butlą odciągajac sobie wlasnie mleko laktatorem, ani razu nie dała mieszanki do 6 miesiąca dziecka. A sądze ze ona w ogole nie miała pobudzonej laktacji itd rodząc w tym tc.
Wiec wszystko jest mozliwe.
Ja tez sie zastanawiam nad odciaganiem mleka i karmienia tylko w ten sposób bo moj mlody tylko 5 tyg był na cycu pozniej sam nie chcial, beczal jak go przystawialam. No ale ja od poczatku dawalam mu mm, na zmiane z piersia bo wlasnie jej nie chcial ( a pokarm mialam, bo az sie lało ale moze malo sycący ). Wtedy nie wpadłam, zeby odciagac sobie laktatorem moze bym chciaz w ten sposób go karmila wlasnym mleczkiem
A teraz bym chciala kupic elektryczny z aventu ale ceny maja kosmiczne i caly czas sie zastanawiam czy on w ogole mi sie przyda, czy od razu nie przejde na mm
olkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 12:05   #3404
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Koleżanka moja np. jest zadowolona ze przytyła w ciąży i te kg jej zostały bo przed nie mogła ich nabrać i wyglądała jak kościotrup.
Też bym tak chciała. Niestety prawie nie tyję, więc nie ma mi co zostać

A co do rozstępów to mi niestety straszne na biuście wyszły. Aż się przeraziłam jak to zobaczyłam. Szczególnie, że ja nigdy nic nie miałam z cerą / skórą...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 12:17   #3405
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja znajoma urodzila wczesniaka i to bodajrze w 26tc i przez pól roku córke karmiła butlą odciągajac sobie wlasnie mleko laktatorem, ani razu nie dała mieszanki do 6 miesiąca dziecka. A sądze ze ona w ogole nie miała pobudzonej laktacji itd rodząc w tym tc.
Wiec wszystko jest mozliwe.
Ja tez sie zastanawiam nad odciaganiem mleka i karmienia tylko w ten sposób bo moj mlody tylko 5 tyg był na cycu pozniej sam nie chcial, beczal jak go przystawialam. No ale ja od poczatku dawalam mu mm, na zmiane z piersia bo wlasnie jej nie chcial ( a pokarm mialam, bo az sie lało ale moze malo sycący ). Wtedy nie wpadłam, zeby odciagac sobie laktatorem moze bym chciaz w ten sposób go karmila wlasnym mleczkiem
A teraz bym chciala kupic elektryczny z aventu ale ceny maja kosmiczne i caly czas sie zastanawiam czy on w ogole mi sie przyda, czy od razu nie przejde na mm
Podobno piersi od około 16 tc są gotowe na karmienie (wtedy kiedy największy "przyrost" był).
A czemu nie chcesz karmić bezpośrednio z piersi teraz przy kolejnym dziecku?
Jak nie jesteś pewna czy się laktator przyda to można wypożyczyć.
Stary 2015-06-15, 12:25   #3406
olkma
Raczkowanie

Bo wiem jaka to męczarnia jest. Moj mógł siedziec na piersi 24h traktował ja jak smoczka, a jak wyciągalam mu z buzi bo spal to byl jeden wielki płacz. Smoczka nie chciał.
Będe próbowac karmić piersią, owszem ale nic na siłe. Wiem ze mozna na butelce tez wychowac zdrowe dziecko, a przykladem jest na to moj pięcioletni syn
Stary 2015-06-15, 12:26   #3407
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

A czemu akurat szpitalny jest lepszy? Mój ma dobre opinie i jest podobno chwalony przez lekarzy sprawdzałam go już i wydaje się mega łatwy w użyciu zwłaszcza ten elektryczny, wystarczy tylko wcelować tak żeby brodawka była na środku i włącza się przycisk, jest faza stymulacji a potem ściąganie normalne, można regulować moc jednym przyciskiem i jest mały
A zgadzam się z tym że w szpitalu wiele rzeczy powinno być a nie ma.
I już słyszałam o ściąganiu pół roku a nawet 2 lata także chyba jednak się da mi wystarczy pół roku ale nie nastawiam się na nic. Będę zadowolona, jak się uda chociaż 3 miesiące.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-15, 12:28   #3408
olkma
Raczkowanie

Cytat:
A czemu akurat szpitalny jest lepszy? Mój ma dobre opinie i jest podobno chwalony przez lekarzy sprawdzałam go już i wydaje się mega łatwy w użyciu zwłaszcza ten elektryczny, wystarczy tylko wcelować tak żeby brodawka była na środku i włącza się przycisk, jest faza stymulacji a potem ściąganie normalne, można regulować moc jednym przyciskiem i jest mały
I już słyszałam o ściąganiu pół roku a nawet 2 lata także chyba jednak się da mi wystarczy pół roku ale nie nastawiam się na nic. Będę zadowolona, jak się uda chociaż 3 miesiące.

A czemu nie bedziesz karmic piersia? Jaki masz laktator? I jaka była jego cena? Butelki masz z tej samej firmy?
Stary 2015-06-15, 12:31   #3409
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bo wiem jaka to męczarnia jest. Moj mógł siedziec na piersi 24h traktował ja jak smoczka, a jak wyciągalam mu z buzi bo spal to byl jeden wielki płacz. Smoczka nie chciał.
Będe próbowac karmić piersią, owszem ale nic na siłe. Wiem ze mozna na butelce tez wychowac zdrowe dziecko, a przykladem jest na to moj pięcioletni syn
Może drugie dziecko będzie inne
A na MM się całe pokolenia wychowały i jakość ludzkość nie wymarła więc jasne że nie ma co demonizować.
Cytat:

Ten szpitalny to jest często takie wielkie coś jeżdżące, porównaj to sobie do naszych "domowych" kieszonkowych laktatorków. Naprawdę co szpitalny to szpitalny, tak mówiły mi wszystkie położne z SR i doradczyni laktacyjna więc jak uda Ci się go dorwać t się przyklej do niego

Sprawdzałaś swój laktator?! Ja bym się bała że mi piersi zwariują albo poród wywołam.

Zamówiłam higieniczne rzeczy, 350 zł poszło! Mam już prawie wszystko z higienicznych rzeczy dla siebie i dla malucha dodatkowo termometr i katarek. Zostały pieluchy, chusteczki.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-06-15 o 12:36
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-15, 12:45   #3410
fatal21
Wtajemniczenie

Kolezanka urodziła synka z rozszczepem i ponad rok karmiła ściągając mleko więc się da
Stary 2015-06-15, 12:49   #3411
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja jestem mega wybuchowa, ale wiem, że on by marzył o tym, żebym ja zamiast olewania go gderała. Wolałby moje gderanie i wypominanie niż tą ciszę i zlewanie tego co do mnie mówi Niech cierpi :P
Święte słowa :-D ja zawsze jak pokloce się z Tz to go olewam. Nie denerwuje się i nie "emocjonuje ", bo tego się właśnie oczekuje. Bo reakcja emocjonalna oznacza, że Ci zależy.
My co prawda rzadko się kłócimy, ale nasze awanti są 2-3 dniowe :-P Ale ja zawsze mówię, że nie mam ochoty na razie z nim gadać, że sprawił mi przykrość i że miałam o nim lepsze zdanie :-P i to że stoickim spokojem.

Ale.coś wczoraj wisiało w powietrzu bo my też jak wróciliśmy do domu to byłam wściekła na tż na całokształt i poszłam polezec do sypialni.. To przyszedł wieczorem i mówi, że wie ze jest łajza ale czy go mogę "nienienawidzic " dla dobra naszego syna :-D
Stary 2015-06-15, 12:57   #3412
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie

Siadłam dzisiaj do neta i wzięłam się za przeglądanie wózków i po prostu zgłupiałam. Tyle ich jest, na pewno nie stać mnie na wózek za 2 tysiące, ale widzę, że wiele tych tańszych jest po prostu ciężkich i nie mają dobrych opinii. Oj będzie ciężka sprawa...muszę szukać czegoś do miasta i lekkiego, bo dźwigać mi nie wolno

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 12:59   #3413
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie

Siadłam dzisiaj do neta i wzięłam się za przeglądanie wózków i po prostu zgłupiałam. Tyle ich jest, na pewno nie stać mnie na wózek za 2 tysiące, ale widzę, że wiele tych tańszych jest po prostu ciężkich i nie mają dobrych opinii. Oj będzie ciężka sprawa...muszę szukać czegoś do miasta i lekkiego, bo dźwigać mi nie wolno
Może coś używanego? Na Olx jest na prawdę sporo i jeśli wózek jest po 1dziecku to tak na prawdę jest jak nowy jeśli ktoś dba

A dla dziewczyn z Wawy - jak macie ochotę "pomacać" na żywo rzeczy w Smyku to polecam bluecity. Byłam dzisiaj i prawie wszystko z Cool Club jest poprzeceniane - 2pak polspiochy 25pln itp. I uwaga uwaga SA ROZMIARY :-D 56-68 bez problemu. Czego w Arkadii np nie uswiadczycie

No i w f&f są pajace fajne grube poprzeceniane 50%, w H&M dorwalam dresik z polaru granatowy za 30pln. Także całkiem sporo rzeczy znalazłam.

Edytowane przez Mten
Czas edycji: 2015-06-15 o 13:19
Mten jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 13:04   #3414
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

A czym jest dla ciebie lekki wózek? Poniżej 12 kg w gondoli bardzo trudno będzie zejść. Spacerówki są lżejsze zazwyczaj.
Trzykołowce są najlżejsze z zasady.
Stary 2015-06-15, 13:08   #3415
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
To przyszedł wieczorem i mówi, że wie ze jest łajza ale czy go mogę "nienienawidzic " dla dobra naszego syna :-D
hahahha Słodziak ! wie gdzie uderzyć
Ja żeby go dobić to sobie siedzę, oglądam tv i bawię się z brzuszkiem jak mała kopie. Aż go wykręca bo on zawsze jak mała wariuje to też chce podotykać i do niej pogadać.
Albo jak gadałam z mamą przez tel żeby ustalić, że dziś przyjeżdzam na noc to jak skończyłam (a gadalam w kuchni) to mówię niby do brzucha ale oczywiście tak, żeby nie zostało to nieusłyszane w pokoju, "że jedziemy jutro do babci, że mamusia w końcu bedzie miała dobry humor i mamusi córeczka też bo u babci jest tak fajnie i wesoło, nie to co w domu, że mamusi Niuńka musi się denerwować, a jest przecież taka maleńkaaaa..." TŻ aż gul skakał i łzy w oczach... ale jeszcze troszke niech pokutuje.

Bede sie smażyła w piekle :P
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 13:11   #3416
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Może coś używanego? Na Olx jest na prawdę sporo i jeśli wózek jest po 1dziecku to tak na prawdę jest jak nowy jeśli ktoś dba
Raczej tak, właśnie na bieżąco zerkam na OLX, naprawdę można znaleźć wózki w bardzo dobrym stanie

Cytat:
A czym jest dla ciebie lekki wózek? Poniżej 12 kg w gondoli bardzo trudno będzie zejść. Spacerówki są lżejsze zazwyczaj.
Trzykołowce są najlżejsze z zasady.
Właśnie tak zerkam na specyfikację techniczną i właściwie każdy wózek to te 12-13 kilo ma, ciężka sprawa. Trzykołowe jakoś mi się nie podobają, wolę zwyczajny czterokołowy wózek. Wybiorę się chyba jutro do sklepu i sama pomacam

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 13:11   #3417
ali_ma
Rozeznanie

Witam

Mten – wszystkiego najlepszego

Ja dziś rano byłam na krwi, jak wróciłam to od razu padłam i pospałam jeszcze ze dwie godziny, nawet dzwoniący telefon przy głowie mnie nie obudził

Wy już pierzecie tak na gotowo, że teraz podwójnie płuczecie?? Przecież to przez te dwa – trzy miesiące się jeszcze zakurzy

Odnośnie gemini to zamawiam u nich od dłuższego czasu średnio raz na 2-3 miesiące, (czasami zamawiałam też na aptece farm-jed z Warszawy, zależy co potrzebuję i gdzie jest akurat to tańsze) i nigdy nie czekałam długo, przeważnie zamówienia robiłam w niedzielę, a najpóźniej we wtorki były już wysyłane do mnie, zawsze biorę za pobraniem, ale wątpię, żeby to miało wpływ.

Owieczka – jaki brałaś termometr?? Ja już tyle się naczytałam i nasłuchałam, że głupia od tego jestem , zastanawiam się nad Microlife NC 150, a do tego muszę kupić zwykły, bo te co mam w domu to jeszcze rtęciowe
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 13:16   #3418
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu nie bedziesz karmic piersia? Jaki masz laktator? I jaka była jego cena? Butelki masz z tej samej firmy?
Bo mnie to odrzuca - po prostu nie chcę
Mam Lovi Prolactis, kupiłam za 319zł, do niego jest dołączona butelka (bez smoczka), ale ja mam swoją z dr Brown's i w tej z Lovi będę tylko przechowywać (chyba że moja butelka dziecku nie przypasuje, to do tej z Lovi dokupię smoczek )

Cytat:
Może drugie dziecko będzie inne
A na MM się całe pokolenia wychowały i jakość ludzkość nie wymarła więc jasne że nie ma co demonizować.

Ten szpitalny to jest często takie wielkie coś jeżdżące, porównaj to sobie do naszych "domowych" kieszonkowych laktatorków. Naprawdę co szpitalny to szpitalny, tak mówiły mi wszystkie położne z SR i doradczyni laktacyjna więc jak uda Ci się go dorwać t się przyklej do niego

Sprawdzałaś swój laktator?! Ja bym się bała że mi piersi zwariują albo poród wywołam.

Zamówiłam higieniczne rzeczy, 350 zł poszło! Mam już prawie wszystko z higienicznych rzeczy dla siebie i dla malucha dodatkowo termometr i katarek. Zostały pieluchy, chusteczki.
A w szpitalach nie mają często po prostu Medeli
I nie sprawdzałam na swoich piersiach, z tą moją szyjką to bym się bała mega laktator nie myty i nie wyparzany jeszcze, więc sprawdzałam głównie w powietrzu (w sędzie jak się podłącza, co się kiedy naciska i jak pracuje) i chwilę na cycku tż, byliśmy ciekawi, czy się przyssie czy będzie się odczepiał u tż się nie sprawdził, co prawda to było kilka sekund, laktacja się nie pojawiła

A zamawiałaś wszystko w necie, czy stacjonarnie kupowałaś (te higieniczne)?

Cytat:
Święte słowa :-D ja zawsze jak pokloce się z Tz to go olewam. Nie denerwuje się i nie "emocjonuje ", bo tego się właśnie oczekuje. Bo reakcja emocjonalna oznacza, że Ci zależy.
My co prawda rzadko się kłócimy, ale nasze awanti są 2-3 dniowe :-P Ale ja zawsze mówię, że nie mam ochoty na razie z nim gadać, że sprawił mi przykrość i że miałam o nim lepsze zdanie :-P i to że stoickim spokojem.

Ale.coś wczoraj wisiało w powietrzu bo my też jak wróciliśmy do domu to byłam wściekła na tż na całokształt i poszłam polezec do sypialni.. To przyszedł wieczorem i mówi, że wie ze jest łajza ale czy go mogę "nienienawidzic " dla dobra naszego syna :-D
Mi nie przeszkadza a wręcz wydaje mi się, że to dobrze, jak widać, że komuś zależy My się kłócimy często, ale nie pamiętam, żebyśmy przez 5 lat pokłócili się na dłużej, niż 1 dzień tzn często kłócimy się wieczorem/w nocy i wtedy godzimy się następnego dnia albo od razu na świeżo albo po powrocie tż z pracy Staramy się trzymać zasady, żeby nie zasypiać, gdy jesteśmy pokłóceni (dla mnie to żaden problem niestety)

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-15, 13:21   #3419
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Ulotka!

Mnie też bardzo denerwuje ten tekst. W czasie najgorszej choroby mogłam więcej niż teraz... mimo że w sumie nic mi nie jest, ciąża nie jest zagrożona, szyjka się nie skraca. Ale niestety nie mogę tak jak zwykle "pocisnąć" bo wiem że się to może źle skończyć dla nas obojga.
Albo jeszcze teks mojego taty, że przesadzam, bo boję się sama jechać pociągiem.
Niby też mi nic nie jest, ale wiadomo jak to w ciąży, ale jak choćby wczoraj w kościele na chrzcinach, parę razy zakreciło mi się w głowie, potem na objedzie z nosa krew mi poleciała, a na koniec stopy mi spuchły.
Do tego chyba wiadomo jak ludzie potrafią być uprzejmi, popychajac, przepychając.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 13:31   #3420
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie tak zerkam na specyfikację techniczną i właściwie każdy wózek to te 12-13 kilo ma, ciężka sprawa. Trzykołowe jakoś mi się nie podobają, wolę zwyczajny czterokołowy wózek. Wybiorę się chyba jutro do sklepu i sama pomacam
Wiesz, 3 koła a 4 to jednak masz te 1,5-2 kg w zależności od tego jakie ma łożysko i czy jest pompowane czy nie. Ale niżej 12 to raczej nie zejdziesz.
Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
Wy już pierzecie tak na gotowo, że teraz podwójnie płuczecie?? Przecież to przez te dwa – trzy miesiące się jeszcze zakurzy

Owieczka – jaki brałaś termometr?? Ja już tyle się naczytałam i nasłuchałam, że głupia od tego jestem , zastanawiam się nad Microlife NC 150, a do tego muszę kupić zwykły, bo te co mam w domu to jeszcze rtęciowe
Mi właśnie chodzi o to żeby się trochę zakurzyło i domowymi bakteriami przeszło. Niech się mały przyzwyczaja że świat nie jest sterylny.

Termometr wzięłam ten. Kierowałam się stosunkiem dobrych opinii do ceny.
http://www.aptekagemini.pl/termometr...n-contact.html
Cytat:
A w szpitalach nie mają często po prostu Medeli
I nie sprawdzałam na swoich piersiach, z tą moją szyjką to bym się bała mega laktator nie myty i nie wyparzany jeszcze, więc sprawdzałam głównie w powietrzu (w sędzie jak się podłącza, co się kiedy naciska i jak pracuje) i chwilę na cycku tż, byliśmy ciekawi, czy się przyssie czy będzie się odczepiał u tż się nie sprawdził, co prawda to było kilka sekund, laktacja się nie pojawiła

A zamawiałaś wszystko w necie, czy stacjonarnie kupowałaś (te higieniczne)?
W moim szpitalu jakąś krowę mają, ale pewnie to zależy konkretnie od placówki.

To dobrze że u TŻ nie ma laktacji bo jakkolwiek zabawne by to było to to jest bardzo niedobra wiadomość.

A kupowałam przez neta wszystko
Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Albo jeszcze teks mojego taty, że przesadzam, bo boję się sama jechać pociągiem.
Niby też mi nic nie jest, ale wiadomo jak to w ciąży, ale jak choćby wczoraj w kościele na chrzcinach, parę razy zakreciło mi się w głowie, potem na objedzie z nosa krew mi poleciała, a na koniec stopy mi spuchły.
Do tego chyba wiadomo jak ludzie potrafią być uprzejmi, popychajac, przepychając.
No widzisz a moi rodzice z kolei traktują mnie jak obłożnie chorą, nigdzie nie mogę pójść ani pojechać. Truchleją jak słyszą że sama jeszcze samochodem jeżdżę (jako kierowca). Także w obie strony niefajnie.
W III trymestrze nie ma co się przejmować głupimi tekstami szczególnie z ust facetów którzy PMSa by nie przeżyli co dopiero okres ciąża czy o zgrozo! poród.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości