|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj do 1 w nocy w szpitalu byłam z mężem zostawili go na obserwacji, jest mi źle, smutno i ciężko na sercu także musicie mi wybaczyć ale może mnie nie być kilka dni ![]() Trzymajcie się |
||||
|
|
|
#4442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem widzialam te zdjecia i jak bylam w grudniu to juz tak tam wlasnie wygladalo. Zastanawialysmy sie wczoraj nad tym z siostra i cos nam nie pasowalo, bo jak ona urodzila to odwiedzila dwie znajome po cc i obie lezaly w 2 innych 6-cio osobowych salach, a ona sama lezala w 2-os. No i nie wiemy o co tu chodzi a jak bys zadzwonila do kliniki i poprosila o numer do tej lekarki, nie podaliby Ci ? ![]() Cytat:
![]() Ja dzis wybieram sie do pracy zawiezc L4, wejde na chwile do swojego zespolu pogadac, a potem wracam i mam zamiar wysprzatac kuchnie w koncu. Jak sobie pomysle te wszystkie rzeczy z szafek wyciagac blee. Okien chyba myc nie bede, jeszcze widac przez nie swiat
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-06-16 o 07:14 |
|||
|
|
|
#4443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa widzisz, to ja nie wiedziałam ze tak juz wyglada W sobotę dowiemy sie o co tu chodzi. Wiem tylko tyle, ze tych sal juz nie ma... Moze powoli remontowali i sukcesywnie zamieniali te 6-osobowe na mniejsze ? Od grudnia juz trochę czasu minęło wiec moze po prostu jak siostra była to juz część była zrobiona a resztę dokończyli pózniej... No właśnie tak planuje dzisiaj tam zadzwonić i wyblagac o ten jej numer, mam nadzieje, ze mi podadzą... ![]() Cytat:
Ojej coś poważnego ?
|
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Moniska, super ze z malenstwem ok, a Ty odpoczniesz... Wiadomo czlowiek chciaoby inne wczasy ale pocieszeniem jest to ze bedziesz pewnie czesto ogladala maluszka i bedziesz na biezaco z info co u niej ![]() Dd1dd nie zalamuj.... :-* zdrowka dla meza
|
|
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
Miałam trzy usg od wczoraj. O płeć nie zapytał bo na 1 i 2 myślałam a po czym innym a na dzisiejszym cicho siedziałem bo kilku lekarzy było podczas badania i dyrektor szpitala. Wazne ze wszystko jest z małą dobrze. Wody to były na pewno teraz jest prawidlowa ilosc a nie wiadomo ile było ich prędzej. Mam duzo leżeć i zapowiada się dłuższy pobyt. Obrona stoi pod znakiem zapytania, ale z tym pogodziłam się w zeszłym tygodniu juz. Oby wszystko dobrze się skończyło i do sierpnia wytrzymać 2 w 1. Ale i tak się będę uczyć, najwyżej potem będę mieć to ogarnięte.
|
|
|
|
#4446 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
*Cytat:
Dziewczyny nie wiecie czy możemy fastum stosować? Tak mnie strasznie biodro boli i nie wiem czy mogę się posmarować. A tak poza tym to dzis chyba komodę skręcimy, żebym w końcu mogła ciuszki poprać
|
|||
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie :-D
Slonko wyszlo Nawet sie wyspalam. I lece dzis konczyc kanalowe leczenie zeba... Mam nadzieje ze dzis juz koniec... dd1dd daj znac co z mezem... Trzymam kciuki. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
|
|
#4448 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja tez juz obecna bo ostatnio cos się budzę o 8 i koniec spania ale niby się wysypiam Za chwile jadę do miasta poplacic co trzeba, kupic jakas książkę na ślub (oczywiście nie wiem jaka) kupic cos Antosiowi bo sie syn kuzynce urodził w środę i tam troche posiedziec ![]() Zaś pojadę do fryzjera sie pofarbować i troche do mamy i na końcu spotkać z kolezanka i znając życie dzień zleci Dziadkowi obiad zrobi tesciowa wiec nie musze się martwić :p Także miłego dnia kobietki bo pewnie mnie bedzie tu Malo dopiero nadrobię wieczorem
|
|
|
|
#4449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 31 tygodniu
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
asienka_182
Jakie ambitne plany na dzis :-D Mi to sie nic w ciazy nie chce. Mam tel do odebrania od dwoch dni z gwarancji i nie mam weny jechac po niego :-/
|
#4451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle porodów odebrała to może się wypowiadać sama urodziła dwójkę, zgagi zero, a dzieciaki zarośnięte, że hej! ![]() Mnie póki co zgaga omija ![]() Śliczny rożek ![]() Cytat:
Cytat:
trzymajcie się
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||
|
|
|
#4452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dd11dd wracaj szybko i zdrowia dla tż Mnie od rana boli brzuch jak na @ :/
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj maly rozbojnik juz wstal i robi mi armagedon w brzuchu. Skad on ma tyle sil taki maluszek. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- No co ty... A mocno? Brzuch nie powinien bolec jak na @
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
No coś Ty....
![]() Może zadzwoń do lekarza? Daleko masz do szpitala?
|
|
|
|
#4457 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!no dzis sie wyspalam
i pyszna kremoweczka do kawki..dzien zapowiada sie owocnie![]() Jeszcze jakis obiad trzeba wymyslic..chyba botwine zrobie
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny spokojnie
w moim przypadku musiałabym tam kilka razy w tygodniu dzwonić a z dzieckiem kto mi wtedy zostanie? W piątek mam wizyte to powiem położnej co i jak
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj sama jestem, więc nawet obiadu mi się wymyślać nie chce... może makaron z cukinią zmontuję
|
|
|
|
#4460 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry mamusie
![]() moniska - bardzo się cieszę że z małą wszystko ok, kamień z serca - teraz tylko odpoczywaj i na pewno wszystko będzie dobrze - jesteś pod dobrą opieką jak nie będą pewni że jest bezpiecznie to do domu cię nie wypuszczą dd11 - zdrówka dla męża, mam nadzieję że to nic poważnego mslullaby - może nospę łyknij na wszelki wypadek
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz weszlam na lapka pooglądać
|
|
#4462 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a fotel wyglada na wygodny ale jak sie tak na nim rozlozysz z igorkiem na rekach to dasz rade potem wstac? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mnie tez, lekarka mowila ze nie ma powodu do niepokoju
|
||||
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tak nie wierzyłam w gust mojego męża ![]() ![]() a z fotela wbrew pozorom wstaje się łatwo dzięki dziewczyny za odp w sprawie pampersów ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- ooo... Igorek ma czkawkę Biedactwo moje się męczy ![]() a tak swoją drogą od czego to zależy? w sensie ta czkawka u dzieci? a już wiem skąd ta czkawka :p tu znalazłam artykuł: http://oczekujac.pl/2012/07/czkawka-...noworodka.html to by się zgadzało, bo przed chwilą zjadłam kilka cukierków mars, twix i milky way i pewnie słodkie wody Mu posmakowały i łapczywie łapał :p
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-06-16 o 10:12 |
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Mms Igorka nie męczy czkawka, płuca sobie ćwiczy
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
Jak dobrze ze przyszlo te ochlodzenie... ;-) dzis od rana szaleje, pranie juz sie suszy, bigosik z mlodej kapusty na wedzonych zeberkach ugotowany ;-) teraz chwila oddechu bo cos brzuch zaczyna mnie bolec... :-( wczoraj uslyszalam od znajomej pielegniarki ze mam sie oszczedzac i nluwazac na schodach, bo 8ms to najgorszy czas dla dziecka na porod wiec troche musze przystopowac, ogolnie to aby przetrwac wyprowadzke i sie rozpakowac a pozniej juz niech dzieje co chce
maz powoli bedzie robil remoncik pokoiku malego. A w czwartek wizyta to sie dowiem co i jak z malenstwem i szyjka ja dzis na popoludnie do pracy, jeszcze 4dni z dzisiejszym... Juz odliczam ;-) chyba zafunduje sobie przed praca nospe bo ostatnio nie domagam popoludniami...
|
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Jej a ja pisalam rano ze ide do dentysty i zapomniałam... Patrze teraz na zegarek i uff mam jeszcze troche czasu bo na 11:30 wiec lece sie ogarniac. Nigdy nie bylam tak zapominalska jak teraz...
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Nie no ... Nie do wiary... Polecialam do lazienki patrze w lusterko a ja juz pomalowana.... Hmmm zapomnialam ze rano to zrobilam :-D
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dziewczyny, podczytuję Was na bieżąco, ale jakoś nie mam weny na pisanie...Męczy mnie strasznie te mieszkanie w innym miejscu ![]() Jestem wlasnie po terminie u ortodonty i rozmawialysmy z lekarka o operacji ... Moja lekarka rozmawiala z chirurgiem i ordynatorem itd i nie bede miala operacji jesli będę karmić piersią... czyli możliwe, że wydłuży się to wszystko nawet o rok...czyli rok dłużej z drutami ![]() Ale przynajmniej maleństwa nie zostawię samego. Planowo operacja powinna byc w pazdzierniku 😱 |
|
|
|
#4468 |
|
Rozeznanie
|
A ja wczoraj przechwalilam ze zgagi niemam a tu dzis tak mnie piecze ze na wymioty idzie blee
![]() mms moj ma kilka razy dziennie czkawke juz sie martwilam ze cos nie tak ale ponoc moze tak byc.zwlaszcza jak jem sporo slodkiego(a jem) to maly pije wode lapczywie bo mu smakuje.Pewnie tez jest slodziusia ale tak jak mowi mslullaby to go nie meczy raczej tak jak nas..
|
|
|
|
#4469 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- No masakra... I nie wiem jak wysiedze u dentysty bo maly tak kopie ze hej.rozpycha mi brzuch na wszystkie strony. Znow pomocnica dentysty bedzie miala frajde bo sie gapi zawsZe w ten brzuch i piska ze szczescia jak widzi ruchy :-D
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

chyba dlatego, że jest biały 

zostawili go na obserwacji, jest mi źle, smutno i ciężko na sercu
także musicie mi wybaczyć ale może mnie nie być kilka dni 
ciekawe jak sie z nią teraz dogadam...

*