|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Joga
Cytat:
Dokładnie chociaż mi joha wydawała się lekka do chwili gdy nie poszłam na ashtangę i mój świat przyjemnych prostych ćwicze przepadł bezpowrotnie![]() A miało być tak pięlnie Zamowiłam bardzo niedrogo nową torbę na moje jogowe szpargały, stara była już trochę zmęczona i po kilku praniach rączki się zmechaciły https://www.zalando.pl/nike-performa...2l00x-l11.html
!!!!!!!!!!!!! Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2015-06-13 o 13:31 |
|
|
|
|
|
#2042 |
|
Przyczajenie
|
W jodze nie chodzi o wyszczuplanie jakiś partii ciała czy o chudnięcie... joga to przede wszystkim forma medytacji i ma bardzo głębokie korzenie. Symbol jogi to om- swięta sylaba sanskrytu. I ważny symbol buddyzmu. Fitness , siłownia , basen , bieganie , to spróbuj.
---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Rozciąganie nie jest bolesne w taki sposób jak uderzenie czy , powiedzmy , naciągnięcie mięśnia. Ale przeciez w rozciąganiu musi być element bolu , nacisku na mięśnie , stawy , że by się właśnie rozciągały , a nie były zbite. Ale na jodze , chociaż też jest sportem, nie o to chodzi!! |
|
|
|
|
#2043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sobotę jest power joga ..też mało jogi w jodze ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Jedyne co robie to biegam z facetem , ale to w ramach towarzystwa ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
ja wracam . Dziś mam zajęcia na 20
|
|
|
#2044 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie, znalazłam sobie szkole jogi w Poznaniu, która mam blisko mieszkania i podobno jest dobra
zapisuje sie od lipcaMaja fajne karnety. Kusi mnie żeby chodzić na jak najwiecej, jak najbardziej różnorodnych zajec. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz co lubisz. Bardzo dobre rozwiązanie
|
|
|
#2046 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie nie jestem pewna co mi podpasuje. Tylko sie troche obawiam, ze nie dam rady. Maja oznaczenia, na części zajec 0-3, czyli od początkujących do praktykujących 3 lata. Zależy mi na rozciągnięciu, wzmocnieniu mięśni, poprawie postawy i nauce prawidłowego oddychania . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2047 |
|
Konto usunięte
|
A jak wyglądają zajęcia na power jodze? Chodziła któraś z Was? Są bardziej intensywne niż ashtanga?
|
|
|
|
|
#2048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są bardziej intensywne ( u nas) ale mniej wymagające technicznie tj niż taka dobra ashtanga dla średnio zaawansowanych---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
dasz radę, jak poczujesz że nie możesz czegoś zrobić to nie rób, nie musisz się tłumaczyć, po prostu wejdziesz w następną pozycje na luzie
|
|
|
#2049 | ||||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Fajna. Ja sobie własnie nosidło z paska parcianego i gumy zrobiłam. torbę mam nietypową- filcową od Goshico. Cytat:
Cytat:
Cytat:
To są dokładnie te rzeczy, które da Ci joga. Masz świetne podejście
|
||||
|
|
|
|
#2050 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuje za rady.
spróbuje pisać i dzielić sie wrażeniami. Odliczam dni do konca czerwca i pierwszych zajec ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2051 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w moim mieście przez wakacje będą darmowe zajęcia jogi w parku dla wszystkich chętnych, zamierzam oczywiście uczęszczać i korzystać, więc przez wakacje planuję jogę 3x w tygodniu, ciekawe jak mi to pójdzie Teraz gdy chodzę 2x w tygodniu czuję trochę niedosyt, ale niestety nie pasują mi godzinowo zajęcia w inne dni.
|
|
|
|
|
|
#2052 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czyżby Poznań? Joga przy fontannie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rozciągania to zgadzam się z Śniegową, jest różnica między uczuciem rozciągania a bólem. Cytat:
teraz trochę biegam i skaczę na skakanceCytat:
|
|||
|
|
|
|
#2054 | |
|
Konto usunięte
|
Joga
Cytat:
Namaste Yoga . Znasz moze? Koleżankę niedawno spotkałam, to mówiła o Yoga friends chyba, ale mam tam troche dalej. Edytowane przez 201607231711 Czas edycji: 2015-06-13 o 17:57 |
|
|
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2056 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() na prawdę cudownie się ćwiczy na świeżym powietrzu! ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
myślę, że będziesz zadowolona
|
||
|
|
|
|
#2057 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za opinie.
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Dołączam do grona wielbicielek jogi. Wprawdzie trenuję dopiero od kwietnia, chodzę na zajęcia Starter Joga do szkoły jogi, ale już pomalutku zaczynam dostrzegać efekty mojej pracy. Trenuję niestety tylko raz w tygodniu, bo w inne dni nie pozwalają mi na to moje niestandardowe godziny pracy Ale zaczynam myśleć o treningu w domu, przy okazji.Nie sądziłam, że kiedyś będę chodzić na jogę, zawsze myślałam, że to takie niepotrzebne zajęcie A teraz jestem zachwycona
|
|
|
|
|
#2059 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę się przestac z siebie śmiac jaka ze mnie łamaga na tej jodze. Ciągle zdarza mi się mylic kierunki. Nawet po zajęciach słyszę mojego nauczyciela "Karolina, nie ta noga", "Karolina,nie ta strona", "Prawa ręka z góry. No która jest prawa? o, teraz dobrze"
|
|
|
#2060 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez tak mam :-D jak sama mam wskazać prawa i lewa jest ok, ale jak ktos mi każe to jest juz problem |
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a co myślicie o Body Art? Prawdopodobnie z joga ma to mało wspólnego, ale warto zobaczyć? Jaki jest mniej więcej poziom trudności?
|
|
|
|
|
#2062 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy dużo osób będzie uczestniczyć ![]() [1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;5173512 1]Hej ![]() Dołączam do grona wielbicielek jogi. Wprawdzie trenuję dopiero od kwietnia, chodzę na zajęcia Starter Joga do szkoły jogi, ale już pomalutku zaczynam dostrzegać efekty mojej pracy. Trenuję niestety tylko raz w tygodniu, bo w inne dni nie pozwalają mi na to moje niestandardowe godziny pracy Ale zaczynam myśleć o treningu w domu, przy okazji.Nie sądziłam, że kiedyś będę chodzić na jogę, zawsze myślałam, że to takie niepotrzebne zajęcie A teraz jestem zachwycona [/QUOTE]Hehe. Łatwo "wsiąknąć" jak się efekty zauważa ![]() Piąteczka! |
|
|
|
|
|
#2063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- [1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;5173512 1]Hej ![]() Dołączam do grona wielbicielek jogi. Wprawdzie trenuję dopiero od kwietnia, chodzę na zajęcia Starter Joga do szkoły jogi, ale już pomalutku zaczynam dostrzegać efekty mojej pracy. Trenuję niestety tylko raz w tygodniu, bo w inne dni nie pozwalają mi na to moje niestandardowe godziny pracy Ale zaczynam myśleć o treningu w domu, przy okazji.Nie sądziłam, że kiedyś będę chodzić na jogę, zawsze myślałam, że to takie niepotrzebne zajęcie A teraz jestem zachwycona [/QUOTE]Cześć. Fajnie że wpadłaś
|
|
|
#2064 |
|
Przyczajenie
|
Ja bym chciała zacząć ze względu na problemy z kręgosłupem, słyszałam, że działa rewelacyjnie
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Konto usunięte
|
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;5175234 3]Tak! Ja też między innymi przez bóle kręgosłupa/mięśni zaczęłam chodzić na jogę. Ból karku i szyi zniknął i nie wraca
[/QUOTE]Dobrze, ze o tym wspomniałaś, tez mam z tym problem. |
|
|
|
|
#2067 |
|
Konto usunięte
|
Mi tez joga bardzo pomogla na bole kregoslupa i szyi
Wysłane z jeżynki |
|
|
|
|
#2068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2069 |
|
Przyczajenie
|
Mi joga nie pomogła w bólu kręgosłupa..Musiałam powrócić do pływania. Chociaż i tak spróbowałam i wiem co to jest i jaka to jest wspaniała rozrywka
teraz już muszę przyznać, że akurat chyba ta joga jest dla introwertyków..Zgodzicie się ze mną z tym czy raczej się z tym nie zgodzicie ?
|
|
|
|
|
#2070 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dla mnie żadne zajęcia grupowe nie są dla introwertyków.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

chociaż mi joha wydawała się lekka do chwili gdy nie poszłam na ashtangę
i mój świat przyjemnych prostych ćwicze przepadł bezpowrotnie

zapisuje sie od lipca

Ale zaczynam myśleć o treningu w domu, przy okazji.