|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
![]() Cytat:
I z tym zabiegiem to tez nie po Twojej myśli ![]() Mi się okropnie ciągnie czas, miałam się uczyć ale mi się nie chce, każda pozycja do leżenia zła jest. Boli mnie ramię po nocy. Oddzialowa podbiła mi szkołę rodzenia, przyniosła ulotki, smoczek z avent, próbkę czegoś do prania z jelp i pampersa z dada. I jeszcze plan porodu do uzupełnienia. Jeśli chcecie to mogę wrzucić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzialam w gazetach na lipiec dla dzieci ze sa jakies nowe pampersy dada i nawet znajoma mi mowila ze duzo lepsza jakosc. Bede w domu to sprawdze jak sie nazywaja. Cala nowa seria jest. Ponoc duzo ciensze i bardzo zblizone do pampersow. Choc na noc znajoma moja mowi ze i tak lepsze pampersy bo chlonniejsze.
![]() |
#4473 | ||||||||
Zadomowienie
|
Hej Kobietki!
Ja nie wiem co to za czas,ale ja już normalnie nie domagam. Łazienke chciałam dziś ogarnąć,bo popołudniu wpada rodzina TZ i zostaje na noc. Myślałam,że odjade. Robiłam na raty. Najprostsze czynności mnie rozkładają na łopatki A zapomniałam powiedzieć,że jestem po 2 wizycie u hematolog i moja boska hemoglobina ma już 11,2 ![]() Cytat:
a tych kosztów za mieszkanie to Wam nie zwrócą? bo przecież ta cała akcja to z ich winy jest Cytat:
![]() ![]() Ugotowałam ten kompot...także teraz tylko pić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do porządków to witam w klubie:|) Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby do poniedzialku mialo byc zrobione, ale wlasnie bylam w mieszkaniu u nas i juz wiem, ze nie bedzie ![]() Do tego praktycznie wszystki meble bedziemy miec nowe takze najpierw musza je przywiezc itd... Poprzednie tez byly nowiutkie praktycznie, ale bałam sie meble z frontami na wysoki połysk itd gdzies magazynowac...chetnych na nie mielismy takze wszystko nowe zamowione ![]() Twoj synus bedzie sportowcem cos mi sie wydaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Ktora ma dzis 30 urodziny przyznac sie! Bo widze na fb ale oczywiście nie umiem nazwiska do nicku z wizazu dobrac :-/ zganiam na swoj budyn i blond wlosy :-D
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni nam nic nie zwroca ![]() Tzn bedziemy wszystko sądownie poprzez adwokata odliczac od tej kwoty pieniedzy, ktore mamy od inwestora ![]() Z jego pieniążków już nic nie pozostanie ![]() ![]() Fajnie, ze ta hemoglobina Twoja do gory podskoczyła! ![]() Co bierzesz tak wogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | ||||
Zakorzenienie
|
oby tak było
![]() Cytat:
![]() Oby było tak, jak Ty tego chcesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
właśnie nie mam... tzn na jednym ze zdj usg (chyba z 20 tc, lub coś koło tego) Mały jest podobny do męża ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I właśnie tylko ten fakt sprawia, że nie siedzę i nie ryczę ![]() Małemu też ciągle tłumaczę żeby siedział do końca, bo mama z tatą chcą wszystko ładnie przygotować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zadomowienie
|
Nie chciało mi się przepisywać. można dopisać jeszcze obecność podczas szczepienia ważenia i innych czynności osoby towarzyszące czy inne życzenia.
Mms wygląd się zmienia. Młody jak się urodził był podobny do szfagra, potem wyglądał jak ja gdy mieliśmy 2-5 miesięcy. A teraz to cały tatuś a chłop dumny chodzi i się nie wyprze, że listonosza ![]() Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-06-16 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiem, że się zmienia ![]() ale zastanawiam się, do kogo będzie podobny ![]() ![]() Po mnie mógłby odziedziczyć tylko oczy, bo mam duże i brązowe, do tego długie rzęsy ![]() ![]() chociaż prawda jest taka, że jak nie będzie wyglądał, to (wybaczcie, ale) będzie NAJPIĘKNIEJSZYM DZIECKIEM NA ŚWIECIE ![]() ale ciekawość pozostaje ![]()
![]() |
#4481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylam na fotelu u dentysty cale 10minut... Az go pochwalilam za dzielnosc hehe a on mnie :-D bo mial mi robic, konczyc kanalowe ale ostatnio 8-mka ktora mam do wyrwania ukruszyla sie i zaczela pobolewac. Miał sie nia zajac po porodzie. A dzis mu powiedzialam ze pobolewa wiec stwierdzil ze wyrywamy. Alez bylam przerazona ojej.. Tyle sie nasluchalam jak to boli itd... A tu 5min i po krzyku, nic nie czulam...
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
A ja sie cala ciaze zastanawialam jak Bartus bedzie wygladal a jak go urodzilam to czulam ze wiedzialam ze bedzie wygladal tak a nie inaczej :P jedynie co sie zdziwilam to to ze ma po mnie duze niebieskie oczy, bo zawsze mi sie wydawalo ze brazowe szybciej mozna odziedziczyc a takie ma tz
![]()
#4487 |
Wtajemniczenie
|
Moniska szybkiego powrotu do domu zycze no i zaciskaj nogi jak najdluzej
![]() Najgorszy w szpitalu 1 dzien i noc a potem to jest.juz jak w domu :-D. Masz jakies fajne towarzystwo na sali?? Mi tez Niko wydawal sie taki piekny a teraz ogladajac zdjecua to taki pyzol byl :-D. Torba w polowie spakowana, 1 czesc ubranek wyprana i wyprasowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
Acka sto lat!
![]()
#4489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Roxana bardzo możliwe, że coś tam przerobili. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4490 |
Raczkowanie
|
ja już po wizycie u okulisty - na szczęście wada się nie pogarsza i wszystko ok, dostałam wpis do karty ciąży tak że mam już z głowy
![]() teraz chwila przerwy - potem śmigam do skarbówki z papierami a później już zabieram tż i jedziemy do Krakowa na trzecie prenatalne więc będziemy dziś podziwiać malucha ![]() to prawda że własne dziecko jest najpiękniejsze na świecie - Zuzia jak się urodziła to oczywiście też była najładniejszym noworodkiem na oddziale ![]() widzę że pisałyście o planie porodu - na stronce mojego szpitala jest przekierowanie do planu porodu - wystarczy pozaznaczać odpowiedzi i wydrukować jakby któraś chciała http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html
#4491 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie pytalam kto ma ur i nikt sie nie przyznaje :-D
Wszystkiego najlepszego!!!!!!!! ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Robie ciasto z waszych przepisów... Zmodyfikowane ciut... bo nawalilam truskawek do srodke :-D a teraz sie modle zeby uroslo :-D
#4492 |
Zakorzenienie
|
Acka, sto lat!!!
![]() ![]() Majka, podziel się ciachem ![]() ![]() NOK, super, że będziesz podglądać Malucha ![]() ![]() ![]() Mravka, dobrze, że hemoglobina ruszyła w górę ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój Bartuś ma piękne oczyska, to prawda ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Noo ładniejsze od moich i rzęsy jak u klaczy
![]()
#4495 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak się zastanawiam czy mi się te wody prędzej nie saczyly. Jak chodziłam siku i dłużej siedział na ubikacji to zdarzało mi się, że leciała ze mnie taka woda i sluzem ona nie była. Może to jakiś mały przeciek jest??? Bo na razie spokój. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tak masz rację ![]() Wszystko jest teraz zależne od laktacji... Chciałabym rok karmić ![]() Ale chcieć to ja sobię mogę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Kasperka, trzymam kciuki za sprawny remont
![]() ![]() Ja coś dziś bez mocy jestem... pewnie z niewyspania ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, po operacji leczenie jest zakończone ![]() Planuję jeszcze coś, ale to już tylko estetyczna sprawa także już potem sama przyjemność ![]() Noszenie aparatu nie jest dla mnie dyskomfortem, ale muszę szczerze przyznać, że chciałabym już żeby był ściągnięty ![]() Czuję się jak stara krowa z drutami na zębach ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Jednak swoje łóżko i swoje cztery kąty to coś pięknego ![]() A Ty Monia leż grzecznie i odpoczywaj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
Kupowałyście już może laktatory? Macie w planach?
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.