|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
bianeczko nie denerwuj się, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, odwołaj się. Jakoś się wyprostuje, musi. Ja jak mam załatwiać jakieś sprawy urzędowe to mi się słabo robi, a obecnie walczę z byłym pracodawcą o zaległe wynagrodzenie, bo do tej pory nie dostałam jeszcze za marzec, i jeszcze skurczybyki próbują mnie okroić. Ja im pokażę!
|
|
#272 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie. Samochód na holenderskich tablicach rejestracyjnych. TŻ musi mieć w Nl meldunek, a nie ma.
|
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ALE MI BYŁO GŁUPIO JAK SIĘ OKAZAŁO,ŻE TO ON Otylia kiedys przyjeżdżała,Martyna Wojciechowska,Ędrju Lepper, znani aktorzy,politycy...Ot normalni ludzie a my w robocie musielismy udawać,że nie wiemy kim oni są hehe |
|
|
|
|
#274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet sobie ostatnio zamówiłam na allegro taka seksowną haleczke ale nie miałam nawet jej kiedy założyć ![]() Tanio, duży wybór, promocje itp. Zamawiam tam czasami kosmetyki. Cytat:
Jak juz pisałam na fb moje dziecko żyje i ma się dobrze. Serduszko bije. Widziałam jak ssie kciuka lekarz mówił ze jest dość mała bo na ledwie 1030 gram około. Za to ja jestem ciężka, przytyłam już 13 kg i położna mówiła ze lepiej żebym się pilnowała... ze do 15 powinnam maksymalnie dojść a raczej to przekrocze. uploadfromtaptalk1435234239609.jpg Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DZIEWCZYNY GDZIE MOGĘ ZOBACZYĆ/ŚĆIĄGNĄĆ TEN FILM "BOBASY" , nie wiem czego mam szukać,klikłąm w YT a tam od ciula. Ile on trwa,jakiej jest produkcji. Zaciekawiłyscie mnie tym filmem. |
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie na CDA
wpisz w googlach bobasy cda i na 100% będzie.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteśmy tak samo nienormalni Modlimy sie by dziecko było od nas poważniejsze---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Szłem łąką, kwiaty pachły, wiater wiał, ona mnie odepchła, więc poszłem do domu trzasłem drzwiami, pierdłem, żygłem i wyszłem, BO CHAMSTWA NIEZNIESE |
||
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja królewna ważny 1495 g i ma długie nóżki ![]() Szyjka minimalnie się znowu skróciła więc mam jak najwięcej leżeć Ale na szczęście w domku Aha, i córka ładnie ułożona główkowo
|
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff... Ogarnełam sobie "polska" opiekę po porodową.
|
|
|
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mójemu też czasem coś pomarudzę i mówi :"no ale przecież w brzuszku nosisz naszą Maleńką,Kochanie jesteś przecież w ciazy" ![]() a poza tym on ma rozstępy ![]() No ja nie mam jakoś (jeszcze) ale z trojga smarowańców od 4 mca smaruje sie raz na noc odżywką w żelu Johnsson'a. Smaruję punkty newralgiczne czyli bebzun,tyłek,boczki i lędźwie. Palmersa też mam ale zapach powoduje u mnie mega żyga a Ziajka Mammamija jakoś się lepić zaczeła. |
|
|
|
|
#281 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
To już jest ta grupa na fb? Dlaczego nie mam linka jak tak ładnie prosiłam
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
NApiszę w skróci.
Na wizycie byłam 28 maja. Urlop miałam do 29 maja. Lekarz wystawił zwolnienie od 30 maja. No i zanegowali to, że jak mi wystawiał zwolnienie, to byłam na urlopie, przez co nie było niezdolności do pracy. A lekarz orzecznik określił ten brak na podstawie czego? Zwolnienia! Moim zdaniem, już ten fakt jest naruszeniem, bo jak można czyjś stan określić za pomocą zwolnienia! Powinnam dostać wezwanie na komisje, a nie o tak o! Oczywiście, w zusie twierdzą, że nic z tym nie da się zrobić, ale przecież jest cos takiego, jak korekta zwolnienia. Muszę się dodzwonić do lekarza, bo nie mógł rozmawiać i jutro na wizycie to wyjaśnić. Wq jestem, bo to przecież nie moja wina, nie ja mam znać przepisy i teraz za cudze błędy ja mam zapłacić i to nie małe pieniądze! No wyć mi sięchce cały dzień Zobaczymy co lekarz na to powie, czy coś zadziała, czy umyje ręce. Dobrze że mam rodziców, którzy mogą mi pomóc, bo bym została z 70 zł A najlepsze jest to, ze w zusie tłumaczyli mi to całkiem inaczej, że to chodzi o to, że zwolnienie można wystawić na dzień do przodu a nie na dwa! Motają.A wyniki to mam białko całkowite 5,7 w normach 6,3-8,2 bilirubina całkowita 0,1 w normie 0,2-1,3 a w krwi to tak jak zawsze.
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ziaja mi też się bardzo kleila i nie kupiłam jej ponownie. Smaruje teraz olejkiem kokosowym plus tym Oillanem tym multiaktywnym kremem. Blondi polecala kwas hialuronowy wiec tez go zakupie po wypłacie. Mam też balsam z serii dla mam z Rossmana ale mi zapach przeszkadza.
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
Ale sie wkurzyłam
Dzwoniłam juz do dentysty. Mam wizyte na jutro. Ale teraz nie umię pić i jeść bo mnie przeszywa nerwoból. Dziewczyczy swędzą was sutki. Niewiem co mam robić
|
#286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale mój TŻ boi się,że coś się małej stanie albo mi i...to jest jego antykoncepcja No trudno chyba będę musiała poczekać aż się połóg skończy ech...
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodzwoniłam sie do niego, sam nie wie, co z tym zrobić, bo pierwszy raz mu się zdarzyło, że mu to zakwestionowali. I jeszcze pech, że to z Luxmedu, bo tam nic nie można pozmieniać
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odwoluj się bo wyraźnie ktoś w zusie leci w kulki bo musze cie wyśląc na komisję i maja cie obowiązek powiadomić ze coś jest nie tak ze l4
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cala reszta nie robi na mnie wrazenia, ale Bralczyka wielbie |
|
|
|
|
#290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ja też mam zalecenie żeby nie przekroczyć 15, taaaa jasne musiałabym chyba przestać jeść. Cytat:
![]() A co do zwolnienia to ja niestety ZUS się kieruje procedurami i ja tu nie widzę jakiegoś naruszenia z ich strony. Twój lekarz dał ciała że o tym nie wiedział i wystawił ze złymi datami. Korekta moim zdaniem przejdzie więc się nie martw (oby lekarz nie robił kwasów). Ja się smaruję moim środkiem na AZS i przechodzi. Pytałam położną i twierdzi że można tym smarować. |
|||
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Bianeczka- lekarz powinien wystawić Ci zwolnienie dnia badania lub dnia następnego pomimo ze mialas urlop. Przesunięcie daty zwolnienia do przodu moze nastąpić tylko wtedy gdy w następne dni przypadają dni wolne od pracy i to max 3. Nie ma czegoś takiego jak niemozliwosc korekty zwolnienia. Jeśli Twoje (to zielone) jest w ZUSie a lekarz swoje (czerwone) tez wysłał to korektę robi na 3 które zostaje w druczku i wysyła do zusu. Jeśli nie chce tego zrobić napisz pismo do dyrekcji LuxMedu. Korekta zwolnienia z winy lekarza jest jego obowiązkiem.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Jedyny przypadek kiedy moze napisać zwolnienie od późniejszej daty (poza dniami wolnymi) to kontynuacja leczenia i dalsza niezdolność do pracy ( ale Ciebie to nie dotyczy bo byłaś na urlopie) Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja waga - to położna mówiła, że im mniej się przy bierze tym łatwiej z porodem bo ten dodatkowy tluszcz nie pomaga. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli jak pójdę do lekarza np. 20 czerwca to zwolnienie powinien wystawić do 21 czerwca? Przykładowo :P
|
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakiej juz masy królewna nabrała. Ładnie.
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, no to jest chyba jakieś fatum! 3 dni robienia sera i nie dość, że cały poszedł się ☠☠☠ać, bo przy odsączaniu mi się wylał, to jeszcze cała gorąca maź poleciała mi na brzuch i stopy
|
|
#296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie z kolei odwrotnie, ja bym napastowała męża co dzień, nie wiem co mi się dzieje Ale on czasem ma jakieś takie opory, że przy Gabryśce w brzuchu się wstydzi jakoś i ma dziwne poczucie, że to co zostawia w środku dociera do niej i się tego brzydzi W sumie mu się czasem nie dziwię, bo tez chyba byłoby mi jakoś dziwnie w tej sytuacji. Ja się tylko boję, że sobie poród przedwczesny wywołam tymi igraszkami |
|
|
|
|
#297 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja tych moich sąsiadów to kiedyś zatłukę...
Rano było trochę muzyki a potem cisza. Od 14 są oboje, facet z dziewczyną. On ten swój hip hop denny puścił tak, że blok na przeciwko słyszy, a co dopiero ja za ścianą. I zaczęli się wyzywać i wyklinać. Jedyna dobra rzecz to taka, że on od dziewczyny dostał ochrzan, że ani chwili spokoju nie ma w tym mieszkaniu i kazała mu ściszyć muzykę. Na co on podgłośnił. Oczywiście k**** co drugie słowo... A to niestety nie jest cisza nocna, więc oficjalnie ma prawo hałasować do 22 ciekawe, czy Wiki się przyzwyczai do tego hałasu, czy będzie się budzić i wyć....Cytat:
ale to, że mam stare, jeszcze sprzed ciąży (i to długo przed), nie oznacza, że mi wyjdą Będzie jak ma być, póki co staram się zapobiegać, a najwyżej później będę się pozbywać. I już wolę na tyłku niż brzuchu czy piersiach, łatwiej ukryć Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo np "dziewczynom też tak dzieci w brzuchach szaleją?" ale nie siedzi za mną i nie czyta tego.Cytat:
Ja tam zapowiedziałam, że na różne święta i okazje wolę np składkowy prezent od rodziny, ale porządny, niż np 15 zabawek. Takie małe dziecko jeszcze ma gdzieś prezenty. A jak ktoś na chrzciny da mojej małej kasę, to odłożymy, jeśli nie będziemy mieli nic do kupienia na tę chwilę. W ogóle to orientujecie się może, czy jest taka opcja, by do banku odkładać np 50 zł miesięcznie na dziecko? Czy to muszą być większe kwoty? I jak to działa? Cytat:
Przed Świętami robiłam test i nic nie wykazał (a wg OM ciąża od 6 grudnia, zapłodnienie w połowie listopada ), zrobiłam jakoś w styczniu test, jak mi się @ spóźniał i dopiero wyszły dwie kreski, najpierw mega blada, potem wyraźna 2 dni później Tak, choć nie wszystko, ale się opłaca. Cytat:
Ale on szybko zdania budował i to całkiem sensowne.Cytat:
także ignorant jestem pierwsza klasa.Oby lekarz naprawił swój błąd. Cytat:
Najgorzej mam z lewym, bo to on mnie swędzi, prawy praktycznie wcale. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#298 |
|
Wtajemniczenie
|
didi9
W szkole rodzenia położna mówiła, że sperma ma prostaglandyny, które mogą przyspieszyć poród. Podobnie maliny a szczególnie liście malin.
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-06-25 o 15:55 |
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
Bianeczka, to kicha rzeczywiście. Chroń nas panie przed ZUS-em
ridja, super,że z Małą ok ![]() A ja mam problem mniejszego kalibru, ale mnie wkurzył, że hej. Kupiłam w zeszłym tygodniu koszulę do karmienia. Pięknie się wymierzyłam i czekałam. Jakoś tak od dwóch dni piersi miałam takie obrzmiałe, no i dziś rano patrzę-matko jakieś większe jeszcze(dodam, że mam duży biust-112 w obwodzie i pierwszej ciąży nie urósł mi w ogóle), więc stwierdziłam, że teraz raczej też szalał nie będzie za bardzo. Ponadto w pierwszej ciąży nie miałam żadnych "wypływów" z piersi, a teraz patrzę a z prawej coś wyskakuje. Na siarę nie wygląda, bo przeźroczyste jest ale ewidentnie coś się dzieje. No i przyszła dziś ta koszula, i zonk-brzuch to mogłabym dwa razy taki wepchnąć, ale w biuście "na styk" jest już teraz. I nie wiem, co robić? Zostawić, odesłać, kupić nową, ale na jaki rozmiar?Wiem, śmieszne dylematy, ale tak mnie to roztroiło, że się poryczałam. Ech, te hormony ![]() Aha Panna Izabela, to, że nie ma ciszy nocnej, nie oznacza, że sąsiedzi mogą hałasować do woli. Istnieje taki paragraf , który nazywa się "Zakłócaniem miru domowego" i masz pełne prawo zadzwonić nawet na policję jeśli to uprzykrza ci życie. Grozi za to kara grzywny lub (w skrajnych przypadkach nawet pozbawienia wolności). Oczywiście zazwyczaj wystarcza policyjna i upomnienie. Trzeba walczyć o swoje prawa, zwłaszcza jeśli już niedługo będzie cierpieć na tym twoje dziecko. Wiem, co mówię, bo przerabiałam, to z moja sąsiadką i w końcu też musieli ja panowie w mundurach odwiedzić. Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-06-25 o 15:47 |
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

Zus odrzucił mi zwolnienie, bo lekarz źle je wystawił. Jestem załamana. Muszę się odwołać, ale nie ma gwarancji, że to przejdzie. Prawdopodobnie stracę całą miesieczną wypłatę. Wyszłam z zusu i się powyłam. I mam cały dzień oczy we łzach. Na dodatek specjalnie czekali do samego końca zwolnienia, żebym sobie kolejnego nie wzięła. Ludzie to są podli. Gdybym nie zadzwoniła z pytaniem kiedy pieniądze będą, to dalej bym czekała, bo decyzja jeszcze nie przyszła nawet. A zwolnienie kończy mi się jutro! Na dodatek wyniki takie sobie, białko za niskie, bilirubina za niska. No nie chce mi się nic ;(

nawet sobie ostatnio zamówiłam na allegro taka seksowną haleczke ale nie miałam nawet jej kiedy założyć
Albo uczyły się obliczania terminu porodu. No soooooory, stare baby, które pracują tam po 20-30 lat! Na pewno są takie, co się rozwijają, ale większość u nas to śmierdzące lenie, które opierają się na metodach za Gomułki.

Ale na szczęście w domku 

ciekawe, czy Wiki się przyzwyczai do tego hałasu, czy będzie się budzić i wyć....
ale to, że mam stare, jeszcze sprzed ciąży (i to długo przed), nie oznacza, że mi wyjdą
Będzie jak ma być, póki co staram się zapobiegać, a najwyżej później będę się pozbywać. I już wolę na tyłku niż brzuchu czy piersiach, łatwiej ukryć