|
|
#511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
U mnie to wyglada wrecz idetycznie dzis jak wparowalam na balkon bo sobie na moim praniu figlowaly o 6 rano! to wszyscy sasiedzi chyba mnie slyszeli 😂 |
|
|
|
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
Sandrusia, po czym widzisz ze szykuje się szybciej na świat? Są jakieś symptomy, po których da się to rozpoznać? Życzę doczekania do 37 t
![]() Dziewczyny mające zbyt niską hemoglobinę: Dostałyście jakąś dietę? Tabletki? Ja dostałam tardyferon, ale działa on na mnie masakrycznie, są zawroty głowy, bóle żołądka, mdłości i nudności, teraz biorę co 2 gi dzień, bo strasznie mnie to męczy . Próbuję jeść jak najwięcej żelaza, ale wątróbki ani kaszanki nie zdzierżę, na sam zapach mam mega odruch wymiotny, już nie mam pomysłu co zajadać, żeby poprawić sobie wyniki . Mąz mi wynalazł jakis pasztet, który jest w 50% zrobiony z wątróbki i to jestem w stanie przełknąć Macie jakieś sposoby, pomysły na żarełko? W internetach mam wrażenie, że wszędzie do innego napisane w tych tabelach z zawartością żelaza... I po jakim czasie trzeba wyniki zrobić ponownie, żeby zobaczyć czy już wszystko ok?
|
|
|
|
#513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#514 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzcie macie jakies konkretne firmy aspiratora do nosa na oku? Chcialam ten slynny frida ale cos czytam ze sie rozpada w rekach? Sol baby ma fajna oferte na gemininz woda w zestawie ale na temat tej firmy nie widzialam opinii.
|
|
|
|
#515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#516 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zamowilam w gemini tą fridę wlasnie. Jedna siostra uzywala przy 2 chlopcach i nic sie nie zniszczylo. Druga siostra też ma ten sam. Uzywala przy synku i teraz bedzie go miala dla corci bo rodzi w tym samym terminie. Wiec i ja go kupie. nie jest drogi wiec nawet jak mi sie rozleci po X czasie to nie bedzie mi szkoda
![]() Wolę za to zainwestować więcej w dobry inhalator.
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli źle na niego reagujesz, to lekarz musi Ci zmienić lek, są inne żelaza, po których nie powinnaś mieć takich dolegliwości. Ja miałam zmieniany lek 2 razy. Teraz mam niby Biofer tylko brać, bez recepty, ale nie biorę ![]() Kontrolnie co miesiąc, ja miałam sprawdzane przy leczeniu anemii a potem co kilka miesięcy, ale jak za miesiąc sprawdzisz, to będziesz wiedziała, czy w ogóle są jakieś efekty, choćby minimalne. Popijaj sokiem pomarańczowym (wit C), ogranicz mleko (ale kakao jest wskazane, to prawdziwe najlepiej), kawę, colę, herbatę. Każdą kanapkę jedz z pomidorkiem i posyp natką pietruszki. Z mięs to wiadomo, wątróbka, salami, wołowina.
|
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi brakuje termometra, jeszcze z jednej paki pampersow, pościeli do łóżeczka, małego kocyka, sliniakow, mozevpojedynczych ciuszkow alebto jak coscsie trafi.dla mnie czegoś na suty.
|
#519 |
|
Konto usunięte
|
Mi koleżanka z kilkumiesięcznym dzieckiem poleciła Katarek.
|
|
|
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 31tc
Wczoraj przed pójsciem spać, leżałam już w łózku i skurczy dostałam, z 8 ich było około co minute i trzymały po 20-30 sekund. Męzowi mówie, że jak obudze go w nocy ze mam skurcze to, że ma się ogarnąć szybko w razie czego To ten poszedł mi spakować torbe, koszule nocne, majtki i nawet nie wiem co jeszcze chyba ciuchy dla dziecka no ale na szczescie nic sie przez noc nie wydażylo ale śmiać mi sie troszke z niego chciało ze poszedł mnie pakować od razu
|
#521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysza mi się wydaje że jak już się ma swoje rodziny to przyjaciółki już nie są takie ważne. Fajnie mieć z kim pogadać ale ja chętniej teraz wolę pogadać z siostrami czy bratowymi.
|
#523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak do nas ktos przychodzi to mowi ze mamy chlodno ale ja lepiej funkcjonuje w tep. 19-20st. Kolezanka ma zawsze napalone do 24st (gotuje sie u nich normalnie!) i dzieciaki caly czas chore chodza.
|
|
|
|
|
#524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż ja kocham zwierzęta,przyrodę i pod nosem mam wielki las. Ale uwaga...moje osiedle leży na trasie przelotów rybitw i mew z Wisły na miejskie wysypisko śmieci. Czego najwiecej przebywa na osiedlu? bingo - wrzeszczacych,jazgoczącyc h,wrednych,wielkich rybitw i mew. To to dopiero hałas robi nie do zniesienia i tych ptaków nie lubię. Toto potrafi ci na parapet przysiąść i zaglądać do chałupy albo się brutalnie zes ać wielkim,mazistym kupskiem.Oprócz ptaków bardziej wqr są moi sąsiedzi z bloku (blok w kształcie litery L-oni mieszkają w dłuzszej części ale i tak słychać na cały skwer: dziadek z parteru uwielbia rzępolić na swojej zjechanej harmoszce i robi to często o każdej porze i zazwyczaj są to pieśni i przyśpiewki ludowe...A od zeszłęgo tygodnia-ktoś sobie pewnie zakupił...fortepian i dzień w dzień miedzy 8-10 nap................. a wszystko jak leci Zaczyna hymnem Polski,nagle urywa i zaczyna grać Do Elizy i takie urywy robi i zaczyna następne,następne albo napie......a gamą w te i we wte
Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-06-26 o 09:59 |
|
|
|
|
#525 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakoś w drogerii nigdy nie widziałam bezzapachowego, muszę się rozejrzeć albo na necie poszukać. Albo znaleźć coś fajniejszego ![]() Współczuję pogody, fajnie że dobrze to znosisz przynajmniej Cytat:
Poza tym to też czasem nie chodzi tylko o takie gadanie "zobaczysz jak będzie", ale o to, że potem jak powiesz, że np nie kąpiesz dziecka codziennie to widzisz czyjś pobłażliwy uśmiech i słyszysz tekst "ja kąpię codzienne, bo dziecko się poci i ulewa, i trzeba dbać o rutynę". I ręce opadają czasem na takich ludzi, co pozjadali wszystkie rozumy i to jak oni postępują jest najlepsze. Albo jak powiesz, że Twoje dziecko nie przesypia nocy w jakimś tam wieku i słynne "a moje to już od dawna przesypia całe noce, zrób jak ja to będzie Ci spało", jakby to była czyjaś wina, że dziecko należy do tych mniej śpiących czy bardziej wrażliwych. Moja córka, mimo 3 lat, ciągle się budzi jak ma za dużo wrażeń w ciągu dnia, przeżywa je w nocy (nawet te pozytywne) i często popłakuje, od zawsze tak miała. I już tyle rad słyszałam co zrobić, żeby jednak spała całe noce, że głowa mała I jakieś głupie teksty w stylu "a my to byliśmy konsekwentni i teraz nam śpi całą noc" bla bla bla. Fajnie, że ktoś próbuje jakoś doradzić, bo czasem można skorzystać, ale też mnie wkurza, jak ktoś nie znając mojego dziecka i mnie, nawija mi dlaczego postępuję źle, bo robię tak i tak. Cytat:
Nam też się to marzy, moooże kiedyś ![]() Cytat:
Koedukacja pełną gębą Cytat:
Ale teraz, we wrześniu, bywa u nas chłodno w łazience, bo to taki sezon przejściowy zazwyczaj, gdzie już bywa zimno, ale jeszcze się nie grzeje. Raczej nie będę dogrzewać, nawet nie mam jakiejś farelki czy czegoś w tym stylu. Otulę ręcznikiem i migiem ubiorę, nie będzie leżenia na golasa po kąpieli najwyżej ![]() Cytat:
Trzeba było go zabrać na spacer, haha Znajomi teraz szukają banku i najlepszej oferty, chcą wziąć 150 tys i mają mieć do oddania zazwyczaj ok 350 tys... Masakra. |
||||||
|
|
|
#526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie mam ten z kwasem foliowym i nie wiem coś m nie gra... Poza tym właśnie czytam, że dla kobiet w ciąży norma dla hemoglobiny to 11-14, a ja mam 11,2 i mcv na poziomie 93 W sumie nie wiem czemu mi dała te leki tak od razu... Bo chyba nie jest ze mną tak źle A można w ciąży salami jeść? Podobno żółtko jaja też ma dużo żelaza....
|
|
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcesz nosic w kolysce? Podobno to nie jest najlepsze dla dziecka |
|
|
|
|
#528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
Mi bratowa męża też polecała katarek i ja zakupiłam właśnie na gemini. Onamiała fridę, ale od wyciągania glutków małemu jej mąż miał zawroty głowy tak mocno trzeba ciągnąć, a katarek pyk do odkurzacza i raz dwa
|
|
|
|
#530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chciałabym najchętniej kupić raka uniwersalna żeby mieć jedna i koniec. Juz totalnie zgłupiałam o co chodzi z tymi pasiakami krzyzowymi... Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq - wiem. Nie zamierzam. Ale przerabiam wszystkie wiązania z podręcznika zeby rozciągnąć chustę i tylko do takiego dał sie pies włożyć
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Ridja- krzyżowa jest od urodzenia do 30 kg. Poczytaj sobie na doradcachustowy.pl. Tam jest wszystko. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak pozostale wyniki? U mnie jeszcze lekarz nie widzi potrzeby. Zelazo to nie tylko mieso przeciez; masz jeszcze jajka, sezam, suszone sliwki i morele, produkty sojowe i soczewica, szpinak |
|
|
|
|
#534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba sie miec mega na bacznosci, po nyciu slomki od bidonu corki, nie wysuszylam i przez jeden wieczor zaplesniala. Toz to koszmar jest |
|
|
|
|
#536 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczególnie później, przy jakichś infekcjach czy katarach ciężko jest dobrze wyciągnąć.Chyba najlepsze są te podłączane do odkurzacza, ale my mamy taki najprostszy z jedną siłą ssania, nie można jej zmniejszyć i podobno do takiego nie bardzo można podłączać. Przynajmniej takie będą lepsze dla starszych dzieci, kiedy pojawią się katary, gluty i inne atrakcje ![]() Cytat:
Mojemu by to nawet do głowy nie przyszło ![]() Cytat:
A mew też nie cierpię, jak jeździłam do rodziny nad morzem, to zawsze mnie wkurzały ich krzyki i te wielkie kupska
|
|||
|
|
|
#537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, wiem niby, ale podobno z produktów roślinnych o wiele gorzej się wchłania... Ale nie wiem czy to prawda. O sezamie nie słyszałam, ani o produktach sojowych, szpinak i brokuły zajadam, śliwiki i morele w owsiance również, soczewicę i hummus uwielbiam, tez pochłaniam mnóstwo orzechów(kocham pistacje Fakt nie jadam wołowiny, wątróbki, kaszanki bo nie znoszę, na co dzień jadam kurczaka, indyka, cielęcinę- ale drogaaaaa u nas okrutnieee
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trochę uśmiechu z rana nikomu nie zaszkodzi![]() ps.dziadek od harmonii często wychodzi na balkon( parter) w samych slipach taki jakiś oderwany od rzeczywistości i gapi się na każdego jak na ufoludka- widok bezcenny |
|
|
|
|
#539 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Jejuu ale jestem zła;( zaktualizowałam sobie oprogramowanie w smartfonie na nowego Lollipopa i teraz tel nie łączy mi się z wifi w domu
tragedia, przywróciłam już ustawienia fabryczne na kom ale nie działa dalej... a tak mogłam być wiecej na wizażu, bo komputer nie jest u mnie non stop włączony. Chyba sie załamię, ani poczty sprawdzić, ani nic na telefonie, masakra, już chyba nigdy nie zaktualizuje systemu...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

jeśli ktoś mnie słyszał na zewnątrz to pomyślal, że mam cos z deklem

. Próbuję jeść jak najwięcej żelaza, ale wątróbki ani kaszanki nie zdzierżę, na sam zapach mam mega odruch wymiotny, już nie mam pomysłu co zajadać, żeby poprawić sobie wyniki
. Mąz mi wynalazł jakis pasztet, który jest w 50% zrobiony z wątróbki i to jestem w stanie przełknąć
formalnie żona swojego męża 14.07.2012
bo wtedy mniej ludzi jest na dostawach ludzie się zabijają. . 

U mnie w toku.

W sumie nie wiem czemu mi dała te leki tak od razu... Bo chyba nie jest ze mną tak źle