|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Ja miałam w młodszym wieku tendencje do przyjaciółek toksycznych. Takich dla których byłam tłem, na którym blyszczaly. Takim chłopcem do bicia
Dopiero jak trochę dorosłam i byłam bardziej pewna siebie nawiązałam sensowne i zdrowe przyjaźnie. Ciężko mi czasami ustalić granice kto jest przyjacielem a kto nie, ale jest w moim otoczeniu kilka dziewczyn życzliwych, pomocnych, przy których czuje się swobodnie będąc sobą. Nie mam takiej jednej jedynej przyjaciółki od serca jak w filmach ale nam trzy takie najważniejsze kobiety które mnie nigdy nie zawiodły i których ja bym chciała nigdy nie zawieść ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pędzicie
byłam na SR, potem zakupy spożywcze, kolacja a tu tyle stron!Film bobasy jest świetny, dzięki za polecenie!!! Pochwale sie, od wczoraj nie zjadłam żadnego słodycza, jedynie owoce ale jutro sobie na coś małego pozwolę![]() Ja kupiłam przwijak i jedno prześcieradło na przewijak, jedno uszyłam ze starego prześcieradła a jeszcze jedno uszyję... ale szczerze? gdybym miała wcześniej sam przewijak to bym chyba nie kupowała tych pokrowców, bo jak tak porównałam tę ceratę np z panelami na podłodze to o dziwo panele są dużo chłodniejsze w odczuciu, ta cerata szybko nabiera temperatury i myślę że nie powinno to dziecku przeszkadzać... no ale jak już mam te pokrowce to pewnie użyje chociaż pare razy i zobaczę. Termometr zamawiam ten polecany Microlife elektroniczny, te parenascie sekund dziecko moze wytrzyma z termometrem (z moja pomocą) bo miałam ten bezdotykowy kiedyś i tak rożnie pokazywał że od razu zwróciłam, kosztował koło 100zł... także podziękuję za taki.
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
Te 3 piętro mnie wykończy do końca ciąży. Nie mam siły po nich chodzić kilka razy! Potem nie chce mi się wychodzić z domu żeby po nich nie latać i jakoś zapał przemija.
Dziś wyczaiłam fajnego lumpka musze iść we wtorek kiedy jest najtaniej i zobaczyć czy jeszcze wtedy coś jeszcze zostaje fajnego. Lubie chodzić kiedy jest najtaniej bo wtedy mniej ludzi jest na dostawach ludzie się zabijają. . Dziś trochę mnie przebija dzień, od jakiegoś czasu mecze męża żeby robić coś z jedną z dwóch ziemii żeby zakupić za to mieszkanie. Druga ziemia ma zostać na wszelki wypadek gdyby coś. No i juz gadamy o tym od kilku miesięcy temat miał się ruszyć po ślubie. Za rok chcemy kupić własne mieszkanie, a w zimie nie łatwo sprzedać coś. . On za dwa tygodnie wyjeżdża a temat dalej jak by nie istniał. Juz Prosiłam przekonywałam i nawet mi się udało dowiedzieć co jest nie tak. On ma sentyment bo mu szkoda cokolwiek sprzedawać. No i mówię tłumacze ze siedzimy na wynajmie a mu szkoda działki sprzedać. . I on wie rozumie a temat dalej stoi.. tak samo z quadem, jest mieszkamy teraz w mieście nie możemy nim jeździć po za tym teraz dzieci małe praca dom nie ma czasu od roku nawet nie odpalony quad. A on co bo szkoda.. ale to ze traci na wartości to już nie szkoda. . Mam go szantaż owac? Czy tłumaczyć ? Czy to ja jestem głupia. . ;/? |
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Jesli nic sie nie dzieje, to tak. grita chyba mozna jojoba dla maluchow, lepsze to niz oliwka moim zdaniem |
|
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jak z waszymi wyprawami? Co wam jeszcze brakuje?
|
|
|
|
#427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja ma długie nóżki, ale ciesze się, bo nie będę musiała ubranek w rozmiarze 50 kupować Cytat:
![]() Nie mam jeszcze mebli (zamawiam w tym tygodniu), wózka, fotelika, bujaczka i wyprawki kosmetyczno-higienicznej.
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu sie całują a później sobie dupy obrabiały
|
|
|
#429 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Mi dziś kolezanka mówiła o tej wodzie dlatego pytam ale też jestem zdziwiona i ciągle mnie coś zaskakuje
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia1010
Jak miło, że nie jestem sama ![]() Truskafffka Mnie wszystkiego. Jeszcze nie miałam kiedy umówić się po rzeczy z siostrą cioteczną. Butelka, smoczek, dwie pary body szaleje....
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam jeszcze wyprawki higieniczno kosmetycznej, butelki, prześcieradła, poduszki wanienki, pieluszek tetrowych itd :-D
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
Eee... To u mnie nie jest, aż tak źle. Uf... Myślałam, że jestem wyrodną matka. Mam tylko ciuszki. I pewnie resztę rzeczy kupimy pod koniec sierpnia, albo gdzieś w połowie.
|
|
|
|
#435 |
|
Wtajemniczenie
|
Truskafffka
Haha to jestem wyrodna xD.
|
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
niestety, szczerze mówiąc nie mam zadnej przyjaciółki
![]() Cytat:
![]() Pomyślałam, ze u mnie moze będzie siostra, bo nie pracuje biedna, moze da rade przyjechac. Choc tez nie chce jej naciągac na koszty bo ledwo finansowo daje rade. Z moją mamą jest tak samo-okropna panikara i samą obecnością wprowadza jakieś dziwne napięcie i nerwową atmosferę. Przy niej po prostu czuje się fatalnie ![]() [QUOTE=bianeczkaa;51879041 Kurde, to macie tam przesrane. Nic, tylko rodzić albo samemu, albo się dogadać z kimś z pracy.[/QUOTE] bianeczko jak sie pracuje to moze się znajdzie jakas kolezanka z pracy, a jak sie jest na bezrobociu to zostanie chyba urzędniczka z PUP
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u mnie to chyba na dobicie
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Mój teść już czwarty rok działki sprzedaje. Także i tak nie spodziewaj się szybkich efektów chyba że naprawdę za półdarmo wystawisz.
Mi brakuje przede wszystkim wózka, wanienki/wiaderka i właśnie takich pierdółek jak przewijak. Całą resztę mam z grubsza ogarniętą. Jutro albo w sobotę będę robić ostateczny przegląd ciuszków i sprawdzę co ewentualnie dokupić. |
|
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#441 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też mimo wszystko wolę Tapatalka Cytat:
Cytat:
Cytat:
może to i wkurza, nie wiem bo nikt się nie skarżył, ale tyle jest postów, że czasem ciężko wszystko skomentować i ja to rozumiem. Cytat:
Cytat:
ale nie każdy tak może. Tak samo może od razu wziąć urlop bez tygodniowego uprzedzenia.Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale w moim namawiają do wychodzenia na własne żądanie, jak stan matki i dziecka na to pozwala.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png ŻONA od 30.08.2014 ZARĘCZENI 28.11.2012 RAZEM 17.09.2010 Edytowane przez Panna Izabela Czas edycji: 2015-06-25 o 22:15 |
|||||||||||||
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
ee... wszystkiego
nie żartuję...
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Najprawdopodobniej w weekend pojedziemy zamówić.
Cytat:
Ja też mam Geratherm Gratulacje że masz już wyprawkę
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to będziemy mieć ten sam termometr Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#445 |
|
Wtajemniczenie
|
A kiedy masz zamiar to kupować?
Napisałam do Was z tym pytaniem, bo ma za jakieś 2-3 tygodnie przyjść do mnie kobieta na kontrolę. Z tego co znajome mówiły to jak się nie ma całej wyprawki i dziecko nie ma swojego pomieszczenia to mogą robić problemy. Później raz w miesiącu sprawdzają czy dziecko ma wszytko. Koleżankę sprawdzała w 7,5 MSC ciąży. |
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
A z praniem, prasowaniem i ogarnianiem ubranek to zejdzie mi trochę
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak, ale są jakies jeszcze wymogi odnośnie tego czy dziecko ma swoją przestrzeń, czyli swój pokoj (może być malutki). Koleżankę sprawdzali i kazali jej np. ściągnąć te ochraniacze na łozeczko.
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się dzieci rodziły i spały NIE W SWOIM POKOJU?! Przecież to nieludzkie! Paranoja i tyle.
|
|
|
|
#450 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

Dopiero jak trochę dorosłam i byłam bardziej pewna siebie nawiązałam sensowne i zdrowe przyjaźnie. Ciężko mi czasami ustalić granice kto jest przyjacielem a kto nie, ale jest w moim otoczeniu kilka dziewczyn życzliwych, pomocnych, przy których czuje się swobodnie będąc sobą. Nie mam takiej jednej jedynej przyjaciółki od serca jak w filmach 

ale jutro sobie na coś małego pozwolę
Sale porodowe są 4 + 2 ewentualnie...
Moja ma długie nóżki, ale ciesze się, bo nie będę musiała ubranek w rozmiarze 50 kupować 

tu sie całują a później sobie dupy obrabiały

szaleje....

ale nie każdy tak może. Tak samo może od razu wziąć urlop bez tygodniowego uprzedzenia.
ale w moim namawiają do wychodzenia na własne żądanie, jak stan matki i dziecka na to pozwala.