Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-25, 20:51   #421
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Ja miałam w młodszym wieku tendencje do przyjaciółek toksycznych. Takich dla których byłam tłem, na którym blyszczaly. Takim chłopcem do bicia Dopiero jak trochę dorosłam i byłam bardziej pewna siebie nawiązałam sensowne i zdrowe przyjaźnie. Ciężko mi czasami ustalić granice kto jest przyjacielem a kto nie, ale jest w moim otoczeniu kilka dziewczyn życzliwych, pomocnych, przy których czuje się swobodnie będąc sobą. Nie mam takiej jednej jedynej przyjaciółki od serca jak w filmach ale nam trzy takie najważniejsze kobiety które mnie nigdy nie zawiodły i których ja bym chciała nigdy nie zawieść

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-25, 20:52   #422
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Oooo, fajnie wiedzieć. A można go też stosować u maluchów?

Sadze, ze nie ma przeciwskazan
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 20:52   #423
party_girl7
Zakorzenienie

Ale pędzicie byłam na SR, potem zakupy spożywcze, kolacja a tu tyle stron!

Film bobasy jest świetny, dzięki za polecenie!!!

Pochwale sie, od wczoraj nie zjadłam żadnego słodycza, jedynie owoce ale jutro sobie na coś małego pozwolę

Ja kupiłam przwijak i jedno prześcieradło na przewijak, jedno uszyłam ze starego prześcieradła a jeszcze jedno uszyję... ale szczerze? gdybym miała wcześniej sam przewijak to bym chyba nie kupowała tych pokrowców, bo jak tak porównałam tę ceratę np z panelami na podłodze to o dziwo panele są dużo chłodniejsze w odczuciu, ta cerata szybko nabiera temperatury i myślę że nie powinno to dziecku przeszkadzać... no ale jak już mam te pokrowce to pewnie użyje chociaż pare razy i zobaczę.

Termometr zamawiam ten polecany Microlife elektroniczny, te parenascie sekund dziecko moze wytrzyma z termometrem (z moja pomocą) bo miałam ten bezdotykowy kiedyś i tak rożnie pokazywał że od razu zwróciłam, kosztował koło 100zł... także podziękuję za taki.
Stary 2015-06-25, 20:53   #424
loudres
Zadomowienie

Te 3 piętro mnie wykończy do końca ciąży. Nie mam siły po nich chodzić kilka razy! Potem nie chce mi się wychodzić z domu żeby po nich nie latać i jakoś zapał przemija.

Dziś wyczaiłam fajnego lumpka musze iść we wtorek kiedy jest najtaniej i zobaczyć czy jeszcze wtedy coś jeszcze zostaje fajnego. Lubie chodzić kiedy jest najtaniej bo wtedy mniej ludzi jest na dostawach ludzie się zabijają. .

Dziś trochę mnie przebija dzień, od jakiegoś czasu mecze męża żeby robić coś z jedną z dwóch ziemii żeby zakupić za to mieszkanie. Druga ziemia ma zostać na wszelki wypadek gdyby coś. No i juz gadamy o tym od kilku miesięcy temat miał się ruszyć po ślubie. Za rok chcemy kupić własne mieszkanie, a w zimie nie łatwo sprzedać coś. . On za dwa tygodnie wyjeżdża a temat dalej jak by nie istniał. Juz Prosiłam przekonywałam i nawet mi się udało dowiedzieć co jest nie tak. On ma sentyment bo mu szkoda cokolwiek sprzedawać. No i mówię tłumacze ze siedzimy na wynajmie a mu szkoda działki sprzedać. . I on wie rozumie a temat dalej stoi.. tak samo z quadem, jest mieszkamy teraz w mieście nie możemy nim jeździć po za tym teraz dzieci małe praca dom nie ma czasu od roku nawet nie odpalony quad. A on co bo szkoda.. ale to ze traci na wartości to już nie szkoda. .

Mam go szantaż owac? Czy tłumaczyć ? Czy to ja jestem głupia. . ;/?
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 20:57   #425
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Czyli w zasadzie można igraszkować non stop bez strachu? Bo jak ciąża będzie donoszona to ja jestem chętna rodzić przed 20 września

Ktoś pytał o prezent na chrzciny, ja jakoś jestem przeciwna dawaniu na chrzest prezentu w postaci pieniędzy, bo zawsze te pieniądze rodzicom "jakoś" się rozchodzą i dziecko nie ma żadnego pożytku z tego. My kupiliśmy ostatnio matę taka dla niemowlaków za około 200 zł plus biblie dla maluchów z dedykacją, ale znalazłam ostatnio taką sowę do spania dla maluchów i jestem w niej zakochana Chciałabym żeby Gabi dostała ją w prezencie na chrzest, więc teraz sama pewnie bym ja kupiła, gdybym miała wybierać http://www.smyk.com/cloud-b-spiaca-s...y-dla-dzieci-p

Jesli nic sie nie dzieje, to tak.
grita chyba mozna jojoba dla maluchow, lepsze to niz oliwka moim zdaniem
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 21:03   #426
truskafffka91
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jak z waszymi wyprawami? Co wam jeszcze brakuje?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 21:16   #427
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja sobie dzisiaj przeczytałam, że w szpitalu w którym chciałam rodzić było wczoraj 17 porodów Sale porodowe są 4 + 2 ewentualnie...
U mnie 4 dziennie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
No i spora
Ja też właśnie po usg i mały waży pidobnie ale lobuz się posladkowo przefiknal i jak się nie przekreci to cc mnie czeka:-( i jest spory bo tak jak ma 30 tydz a jestem w 28.
To ładnie Moja ma długie nóżki, ale ciesze się, bo nie będę musiała ubranek w rozmiarze 50 kupować A na malucha stosuj ćwiczenia, które zmuszą go do przejścia główką na dół.

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to mam pytanie dotyczące przewijaka. Kupuję taki usztywniany na łóżeczko. Sądzicie że kupować do niego takie jakby prześcieradło czy pielucha/podkład zda egzamin?
Ja mam 2 pokorowce

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Nie mam jeszcze mebli (zamawiam w tym tygodniu), wózka, fotelika, bujaczka i wyprawki kosmetyczno-higienicznej.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 21:16   #428
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
no ja chyba też
a z koleżankami/przyjaciółką to też się nie ciumkałam,nie buziaczkowałam ani nie chodziłąm za rączkę.never jakieś to takie dla mnie było obleśne.
No to tak samo ja, dla mnie to było takie sztuczne i nieszczere tu sie całują a później sobie dupy obrabiały

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 21:22   #429
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
No i ja już się melduje wykąpana z lozka z najwiekszą paczką laysów jaką mozna kupić. Jestem prosiakiem

Dzisiaj byłam w szkole rodzenia... wrócilam tak w☠☠☠☠iona, że hej!
do tej pory wszystko było tam spoko - poza tym, że trochę nudno, ale to myslalam, że dlatego, że wiele po prostu już wiem. Zajecia trwaly zawsze ok 1-1.5 godz bo spotkań jest aż 14. A dzisiaj nie dość, ze zaczeliśmy pozniej 15 minut to jeszcze włączyła nam film i poszla w ☠☠☠☠u. No ok. Bywa, filmy w szkole rodzenia - nic nowego. Ale ten film trwał 2,5 h !!! byl o karmieniu piersią, był tak obrzydliwy, nudny, denny i taki jakiś... oblesny, że szok! Sądząc po słownictwie, obrazie, ubraniach i fryzurach ludzi film był z roku 1990 kiedy to rodziła mnie moja kochana mama. Jakby zobaczyła go jakaś feministka to by chyba dostała zawału, bo ja sama byłam bliska. Nie dość, że wiele metod już się nie sotsuje jakie byly w tym filmie pokazywane to na dodatek kobiety byly w tym filmie traktowane jak automat do mleka. Wszystko co było tam mowione było w takim tonie, że karmienie MM to ZŁOO! Ze matka nie ma rpawa nie mieć pokarmu - tylko skoro go nie ma - to znaczy, ze nie chce miec. I te kobiety z cycami na wierzchu po pas. Ohyda! Ja piersią nigdy nie karmiłam jeszcze... ale skutecznie mi to dzisiaj obrzydzili. Widzialam juz wiele kobiet karmiących i na pewno nie wygląda to tak jak bylo na tym filmie. Wyszlam tak w☠☠☠☠iona, że do domu weszłam ze łzami w oczach, az się TŻ przestraszył, że coś mi jest.

Wiem, ze to szkola na NFZ, wiem, że nie płace i nie powinnam sie spodziewać niewiadomo czego, ale dzisiaj to już była przesada.

Zaczynam się coraz bardziej zastanawiać nad rezygnacją z tych zajęc, bo serio się tam nudzę a dzisiaj dodatkowo w☠☠☠☠iłam. Przy mojej gin w przychodni pracuje połozna do ktorej zawsze chodze sie mierzyć, daję wyniki itd itp i byłam ostatnio u niej w gabinecie na takim 1,5 godzinnym spotkaniu. Ja i jeszcze tylko 2 dziewczyny. Grono kameralne. Ona opowiada, my zadawalysmy pytania i bylo ok. Wiec sie zastanawiam czy po prostu nie chodzić do tej mojej poloznej na te "spotkania" i na luzie pogadać. Mysle, ze wyniose z tego tyle samo co ze szkoly rodzenia. W dodatku ta polozna, ktora pracuje przy mojej gin , jest moją polozna i ona bedzie sie mna opiekowac po porodzie, no i ona bedzie na wizytach patronażowych.
Ja miałam o karmieniu piersią w poniedziałek. Babka puszczała super filmiki (mówiła, że to norweskie; z polskimi napisami). Normalne kobiety po porodzie, jak im dziecko było przystawiane, jak ono szuka brodawki itp. itd. Żadnych upiększeń, samo życie.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 21:27   #430
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Te 3 piętro mnie wykończy do końca ciąży. Nie mam siły po nich chodzić kilka razy! Potem nie chce mi się wychodzić z domu żeby po nich nie latać i jakoś zapał przemija.

Dziś wyczaiłam fajnego lumpka musze iść we wtorek kiedy jest najtaniej i zobaczyć czy jeszcze wtedy coś jeszcze zostaje fajnego. Lubie chodzić kiedy jest najtaniej bo wtedy mniej ludzi jest na dostawach ludzie się zabijają. .

Dziś trochę mnie przebija dzień, od jakiegoś czasu mecze męża żeby robić coś z jedną z dwóch ziemii żeby zakupić za to mieszkanie. Druga ziemia ma zostać na wszelki wypadek gdyby coś. No i juz gadamy o tym od kilku miesięcy temat miał się ruszyć po ślubie. Za rok chcemy kupić własne mieszkanie, a w zimie nie łatwo sprzedać coś. . On za dwa tygodnie wyjeżdża a temat dalej jak by nie istniał. Juz Prosiłam przekonywałam i nawet mi się udało dowiedzieć co jest nie tak. On ma sentyment bo mu szkoda cokolwiek sprzedawać. No i mówię tłumacze ze siedzimy na wynajmie a mu szkoda działki sprzedać. . I on wie rozumie a temat dalej stoi.. tak samo z quadem, jest mieszkamy teraz w mieście nie możemy nim jeździć po za tym teraz dzieci małe praca dom nie ma czasu od roku nawet nie odpalony quad. A on co bo szkoda.. ale to ze traci na wartości to już nie szkoda. .

Po co tłumaczysz. Wystaw ogłoszenie i podaj jego numer. Ja bym się nie zastanawiała. Jak sama powiedziałaś, ziemia to nie skrzynka czereśni, nie tak łatwo sprzedać.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-25, 21:29   #431
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Woda morska???
Mi dziś kolezanka mówiła o tej wodzie dlatego pytam ale też jestem zdziwiona i ciągle mnie coś zaskakuje
Stary 2015-06-25, 21:33   #432
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Asia1010
Jak miło, że nie jestem sama

Truskafffka
Mnie wszystkiego. Jeszcze nie miałam kiedy umówić się po rzeczy z siostrą cioteczną. Butelka, smoczek, dwie pary body szaleje....
Stary 2015-06-25, 21:43   #433
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam jeszcze wyprawki higieniczno kosmetycznej, butelki, prześcieradła, poduszki wanienki, pieluszek tetrowych itd :-D
Stary 2015-06-25, 21:44   #434
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Asia1010
Jak miło, że nie jestem sama

Truskafffka
Mnie wszystkiego. Jeszcze nie miałam kiedy umówić się po rzeczy z siostrą cioteczną. Butelka, smoczek, dwie pary body szaleje....
Eee... To u mnie nie jest, aż tak źle. Uf... Myślałam, że jestem wyrodną matka. Mam tylko ciuszki. I pewnie resztę rzeczy kupimy pod koniec sierpnia, albo gdzieś w połowie.
Stary 2015-06-25, 21:45   #435
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Truskafffka
Haha to jestem wyrodna xD.
Stary 2015-06-25, 21:49   #436
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Truskafffka
Haha to jestem wyrodna xD.
Oj, tam... Oj, tam... A kiedy planujesz zakupy?
U mnie 30tc ... 10tyg.zostało...
Stary 2015-06-25, 21:55   #437
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Mysza
A jakaś przyjaciółka nie wchodzi w gre?
niestety, szczerze mówiąc nie mam zadnej przyjaciółki

Cytat:
mysza007 wiem co czujesz i ridja też...szkoda,że nie mieszkamy w tym samym mieście i że nie możemy się zsynchronizować i rodzić razem tego samego dnia w tym samym szpitalu.
Mi zostaje do towarzystwa jedynie moja mama ale za nic w swiecie nie chciałąbym by to właśnie ona była wtedy ze mną. Mama to straszna panikara i bardzo emocjonalna osoba a w dodatku jej poród był traumatyczny (nie chcę więcej pisać o tym) i nawet jakby się uparła to nie pozwoliłabym jej na to.
Zapytacie- a moze przyjaciółka?
Od półtora roku nie mam już przyjaciółki. Była zazdrosna o mój zwiazek,że nam się tak udało,że jesteśmy parą prawie idealną a ona trafia na Piotrusiów Panów i...na chwile obecną nie mam przyjaciółki. I chyba juz nigdy nie zaufam az tak bardzo by ją mieć. Mam przyjaciela -kolegę ale on akurat między majem a październikiem pracuje jako pilot wycieczek,wiec doopa.

wgl to byłam w sklepie i babka ekspedientka pytała się mnie jak z ciążą bo chyba już pani urodziła a ja zonk,że takie pytanie i się pytam-dlaczego tak twierdzi bo mi jeszcze dwa miechy zostały a ona i jej koleżanka,że:"gdzie pani ma ten brzuch"?
No właśnie nie wiem co się dzieje ale ja mam co raz mniejszy brzuch.nie wiem gdzie Mała mi sie przemieszcza-czy się za ślepą kiszką chowa?,czy w wątrobiankę się wciska?
nie wiem czy to normalne by mi się brzuch zmniejszył. obniżył się to na pewno bo to czuję i widać.
Oczarowana tez doskonale wiem co czujesz, wiem co czuje ridja, bo tez biedulka pisała jak u Niej wygląda
Pomyślałam, ze u mnie moze będzie siostra, bo nie pracuje biedna, moze da rade przyjechac. Choc tez nie chce jej naciągac na koszty bo ledwo finansowo daje rade.
Z moją mamą jest tak samo-okropna panikara i samą obecnością wprowadza jakieś dziwne napięcie i nerwową atmosferę. Przy niej po prostu czuje się fatalnie

[QUOTE=bianeczkaa;51879041
Kurde, to macie tam przesrane. Nic, tylko rodzić albo samemu, albo się dogadać z kimś z pracy.[/QUOTE]

bianeczko jak sie pracuje to moze się znajdzie jakas kolezanka z pracy, a jak sie jest na bezrobociu to zostanie chyba urzędniczka z PUP

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 22:00   #438
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
niestety, szczerze mówiąc nie mam zadnej przyjaciółki

Oczarowana tez doskonale wiem co czujesz, wiem co czuje ridja, bo tez biedulka pisała jak u Niej wygląda
Pomyślałam, ze u mnie moze będzie siostra, bo nie pracuje biedna, moze da rade przyjechac. Choc tez nie chce jej naciągac na koszty bo ledwo finansowo daje rade.
Z moją mamą jest tak samo-okropna panikara i samą obecnością wprowadza jakieś dziwne napięcie i nerwową atmosferę. Przy niej po prostu czuje się fatalnie

bianeczko jak sie pracuje to moze się znajdzie jakas kolezanka z pracy, a jak sie jest na bezrobociu to zostanie chyba urzędniczka z PUP
hehe...koleżanka z pracy mówisz? no u mnie to chyba na dobicie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-25, 22:02   #439
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój teść już czwarty rok działki sprzedaje. Także i tak nie spodziewaj się szybkich efektów chyba że naprawdę za półdarmo wystawisz.
Cytat:
Mi brakuje przede wszystkim wózka, wanienki/wiaderka i właśnie takich pierdółek jak przewijak. Całą resztę mam z grubsza ogarniętą. Jutro albo w sobotę będę robić ostateczny przegląd ciuszków i sprawdzę co ewentualnie dokupić.
Stary 2015-06-25, 22:10   #440
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój teść już czwarty rok działki sprzedaje. Także i tak nie spodziewaj się szybkich efektów chyba że naprawdę za półdarmo wystawisz.

Mi brakuje przede wszystkim wózka, wanienki/wiaderka i właśnie takich pierdółek jak przewijak. Całą resztę mam z grubsza ogarniętą. Jutro albo w sobotę będę robić ostateczny przegląd ciuszków i sprawdzę co ewentualnie dokupić.
Kiedy masz w planach wózek kupić?
Stary 2015-06-25, 22:12   #441
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Iza
Przykre i tyle. Dobrze, że czas pokazał jakie grono razem się trzyma i wspiera .

Napisać Ci o tym wywarze z liści malin co i jak? Olej z wiesiolka lepiej z lekarzem skonsultowac.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Właśnie siedzę na tym Tapatalku dziwne to jakieś, ale bardziej wugodne od przeglądarki na telefonie.
A bardzo chętnie poczytam
I też mimo wszystko wolę Tapatalka
Cytat:
a ja sie właśnie dowiedziałam,że w szpitalu w którym chcę rodzić jest ponoć taki zwyczaj,że jak chcesz rodzić z osobą towarzyszącą to trzeba się zameldować najlepiej na dwa tyg przed tp albo kilka dni przed to...oni się wtedy przygotują.
ku źwa na co się mają przygotowywać. skąd mam wiedzieć kiedy będzie TEN DZIEŃ,może to wypaść na poczatku sierpnia lub w okolicach planowanego tp albo 2 tyg PO terminie. nosz cholera jasna!
i co ma piernik do wiatraka (oprócz tylu samych liter),do czego sie personel musi przygotować? do cucenia chłopa?
Jak jest w waszych szpitalach- partner musi mieć obowiazkowo butki szpitalne i fartuch? bo mój będzie musiał być w nie wyposarzony-inaczej nie wpuszczą na blok.
aaaaaaaaa ja już bym chciała być po porodzie
U mnie tż musi posiadać "tekstylne obuwie". Trampki chyba stykną?

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Bozz wspolczucia, moi na szczescie sa spoko, ale tak jak mowisz zwrocisz uwage to na aucie sie wyzyja.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Narobilas mi ochoty ide ogladac
A parkingu nie ma, nie ryzykuję.
Cytat:
Malena
Ja powoli dopiero sobie wszystkie nicki koduje, ale jeżeli coś mogę w danym temacie komuś powiedzieć to mówie. Czasem posty pojedyncze giną nie zawsze też ktoś nadrobi ileś stron. Taki urok forum wizazu albo ktoś pyta o coś któryś raz bo np. Coś było w 2 wątku a tam go nie było jeszcze i nie wie, że temat już był
Ja czasem coś piszę i jest bez odpowiedzi, ale wtedy jak upierdliwiec piszę jeszcze raz może to i wkurza, nie wiem bo nikt się nie skarżył, ale tyle jest postów, że czasem ciężko wszystko skomentować i ja to rozumiem.
Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Hej, od wczoraj staram się Was nadrobić, ale strasznie ciężko idzie. Szybciej piszecie niż czytanie mi zajmuje Macie może jakieś godne polecenia termometry dla maluszka? Robię listę potrzebnych mi przeczy i nie mogę zdecydować się co do termometru....
Ja kupiłam Geratherm bezdotykowy. To chyba ten sam, co kupiła Owieczka??
Cytat:
Właśsnie z roboty dzwonił do mnie TŻ i powiedział,że w dniu w którym zacznie się poród a on będzie w pracy na stanowisku to,że nie wypuszczą go bo do połowy września idą urlopy i nie będzie go miał kto zastąpić ;( wyć mi się chce. juz widzę,jak se sama załątwiam transport do szpitala i jak sama rodzę w obcym miejscu.
urwa co za zakłąd pracy. tak 'kolorowo' tylko jak sie z boku patrzy. jak się ktoś nawali i jest nieswieży to dzwoni do kierownika że nawalony i nie przyjdzie choćby się paliło i waliło ( u mnie w klinice gdzie pracuje to samo) ale nie daj BOże jak prawdę powiesz,że coś tam poważnego wypadło...mają to gdzieś i nawet na żądanie nie dadzą. Zaczynam sie od dziś modlić by poród się zaczoł po pracy lub na klika godzin przed a nie W TRAKCIE.

wgl jak to jest,załużmy,że zaczynam mieć skurcze późnym wieczorem,koło drugiej w nocy postanawiamy jechać do szpilata bo skurcze są co 5-6 min,Chłopu ma iść do pracy na 6:00. Czy tego dnia może już skorzystać z urlopu okolicznosciowego bo watpie że na żądanie mu dadzą choć wiem,że nie wolno pracownikowi go odmawiać. (ale wiecie jak to jest w rzeczywistości).
Im blizej TEGO DNIA to ja mam co raz wiecej obaw i powodów do NIEPOKOJU.
Jak dobrze, że mój tż po prostu wyjdzie z pracy, nawet się nie będzie pytać czy może, tylko poinformuje kierownika. Stwierdził, że będzie miał gdzieś kierownika i jego zdanie na ten temat ale nie każdy tak może. Tak samo może od razu wziąć urlop bez tygodniowego uprzedzenia.
Cytat:
Może być tak że część z nas urodzi w sierpniu ale przecież fajną paczką jesteśmy i nie będziemy po rozwiązaniu się dzielić na wrześniowe i sierpniowe .
Ja liczę na poród w sierpniu, ale chcę dalej należeć do wrześniowych mam, a nie się zapoznawać z sierpniowymi po porodzie
Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Ja mam założone oszczędnościowe przy moim normalnym koncie na BZ WBK. Nie płacę nic za prowadzenie, przelewy z normalnego konta na oszczędnościowe są za darmo przez net i jak mam fantazję, to mogę sobie i 10 razy dziennie przelać
Ono jest jakoś tam oprocentowane, ale ne tyle marnie, że nie zauważyłam, żebym się jakoś szalenie wzbogaciła od tego.
Raz w m-cu mogę sobie przelać z oszczędnościowego na normalne i raz w m-cu wybrać z niego kasę w banku, to mam za darmo. Potem - kosztuje to 7 zł, więc człowiek się dwa razy zastanowi
Ja mam w innym banku swoje konto. Fajnie, że jest taka opcja, ciekawe tylko, czy to się bankowi opłaca.
Cytat:
Ja bym mogła rodzić sama w razie " w". Tylko nie podoba mi się to, że będę musiała wracać np. autobusem, bo w szpitalu jest się max. 2-4h i od razu wypuszczają. Po porodzie na obiad i do domu.
Ojejku ja to marzę o takim wyjściu szybkim, ale w Pl to najczęściej 3 dni a po cesarce 5 ale w moim namawiają do wychodzenia na własne żądanie, jak stan matki i dziecka na to pozwala.
Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
oczarowana, to naprawdę sporo nas łączy. Moja przyjaciółka też była ze mną tak długo jak byłam singielka albo w toksyczny związku. Jak poznałam mojego męża, to się wypięla na mnie i tyle było z "przyjazni", a znalysmy się 16 lat. Od tego czasu (jakieś 11 lat) też nie mam przyjaciolki, bo już chyba nie wierzę w babską przyjaźń.
A ja nie mam przyjaciółki. Niby się przyjaźnię z moją świadkową, ale nie jesteśmy już blisko jak kiedyś.

Cytat:
A ja mam super przyjaciółkę ale jakoś nie chciałabym z nią rodzić. Zresztą my jesteśmy sobie bliskie emocjonalnie ale nie fizycznie. Nie przytulamy się ani nie całujemy (tak wiecie, na 3 razy po polsku ) więc nie wyobrażam sobie jej na sali porodowej. I akurat boję się tą granicę przekroczyć o wiele bardziej niż z TŻ.

A tak w ogóle to mam pytanie dotyczące przewijaka. Kupuję taki usztywniany na łóżeczko. Sądzicie że kupować do niego takie jakby prześcieradło czy pielucha/podkład zda egzamin?
Ja mam sam przewijak i nic nie będę na nim kładła. U mnie w rodzinie tak było i dzieci nigdy nie płakały i nie marzły ani nic. To naprawdę co innego niż goła podłoga. A jak się ubrudzi to wycierasz i czyste, nic nie pierzesz.
Cytat:
Czyli widzę że zdania podzielone. Może kupię jeden pokrowiec bo nie są drogie, najwyżej się nie przyda i strata niewielka będzie.
A tak w ogóle to zauważyłam że nie opłaca się kupować prześcieradła do łóżeczka czy ręcznika na allegro - w ikei połowę taniej...
Cytat:

Cytat:
A ja już mam wyprawkę gotową!!! Czekam na przyjście termometru i wszystko gotowe. I poprane i spakowane i poprasowane.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2015-06-25 o 22:15
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 22:17   #442
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
ee... wszystkiego
nie żartuję...

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 22:19   #443
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy masz w planach wózek kupić?
Najprawdopodobniej w weekend pojedziemy zamówić.
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela;51880766
U mnie tż musi posiadać "tekstylne obuwie". Trampki chyba stykną? [emoji14

Ja kupiłam Geratherm bezdotykowy. To chyba ten sam, co kupiła Owieczka??

A ja już mam wyprawkę gotową!!! Czekam na przyjście termometru i wszystko gotowe. I poprane i spakowane i poprasowane.
Trampki chyba będą ok. Najwyżej w kapciach przyjdzie

Ja też mam Geratherm

Gratulacje że masz już wyprawkę
Stary 2015-06-25, 22:21   #444
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Najprawdopodobniej w weekend pojedziemy zamówić.

Trampki chyba będą ok. Najwyżej w kapciach przyjdzie

Ja też mam Geratherm

Gratulacje że masz już wyprawkę
Zasługa mojego tż z tą wyprawką
No to będziemy mieć ten sam termometr

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 22:21   #445
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
ee... wszystkiego
nie żartuję...
A kiedy masz zamiar to kupować?

Napisałam do Was z tym pytaniem, bo ma za jakieś 2-3 tygodnie przyjść do mnie kobieta na kontrolę. Z tego co znajome mówiły to jak się nie ma całej wyprawki i dziecko nie ma swojego pomieszczenia to mogą robić problemy. Później raz w miesiącu sprawdzają czy dziecko ma wszytko. Koleżankę sprawdzała w 7,5 MSC ciąży.
Stary 2015-06-25, 22:24   #446
asia1010
Zadomowienie

A z praniem, prasowaniem i ogarnianiem ubranek to zejdzie mi trochę
Stary 2015-06-25, 22:25   #447
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy masz zamiar to kupować?

Napisałam do Was z tym pytaniem, bo ma za jakieś 2-3 tygodnie przyjść do mnie kobieta na kontrolę. Z tego co znajome mówiły to jak się nie ma całej wyprawki i dziecko nie ma swojego pomieszczenia to mogą robić problemy. Później raz w miesiącu sprawdzają czy dziecko ma wszytko. Koleżankę sprawdzała w 7,5 MSC ciąży.
Obłęd w czasach, kiedy całą wyprawkę można kupić w 2 godziny. Jak dziecko się urodzi jako wcześniak to i tak ma ładne parę tygodni w szpitalu i wtedy jest na to czas.
Stary 2015-06-25, 22:27   #448
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Obłęd w czasach, kiedy całą wyprawkę można kupić w 2 godziny. Jak dziecko się urodzi jako wcześniak to i tak ma ładne parę tygodni w szpitalu i wtedy jest na to czas.
No tak, ale są jakies jeszcze wymogi odnośnie tego czy dziecko ma swoją przestrzeń, czyli swój pokoj (może być malutki). Koleżankę sprawdzali i kazali jej np. ściągnąć te ochraniacze na łozeczko.
Stary 2015-06-25, 22:29   #449
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale są jakies jeszcze wymogi odnośnie tego czy dziecko ma swoją przestrzeń, czyli swój pokoj (może być malutki). Koleżankę sprawdzali i kazali jej np. ściągnąć te ochraniacze na łozeczko.
Jak się dzieci rodziły i spały NIE W SWOIM POKOJU?! Przecież to nieludzkie! Paranoja i tyle.
Stary 2015-06-25, 22:30   #450
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak się dzieci rodziły i spały NIE W SWOIM POKOJU?! Przecież to nieludzkie! Paranoja i tyle.
Nie wiem, czy od tego momentu jak znajoma była w ciąży się coś nie zmieniło. To było z 3 lata temu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości