|
|
#481 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
![]() A jak tam pogoda u Ciebie? Jak upały znosisz? U nas ostatnio chłodno, ale mnie ta pogoda zachwyca Wolę założyć sweter niż się roztapiać w 30 stopniach na placu zabaw
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zwykle i oszczędnościowe w tym samym banku ale z oszczędnościowego mogę tylko raz w miesiącu wybrać za darmo a tak to płatne
|
#483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jest palmers bezzapachowy. On tez Ci nie pasuje? ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
Dla siebie nie mam nic, ale w sumie za wiele nie potrzebuje: srodki higieniczne i lanoline. Wlasciwie to zakupy moge zrobic juz ze szpitala przez internet. Dzien w dzien ok 30st, stale pada, wilgotnosc blisko 100%. Jest masakra jak co roku, dodatkowo teraz mieszkamy w starym mieszkaniu, ktore trudno przewietrzyc i jest problem z plesnia. Ale ja sie o dziwo czuje dobrze. Juz dawno w lecie nie bylam w Pl, ale masz to szczescie, ze nawet jakby bylo 30st, to lepsze Twoje niz moje ;-) |
||
|
|
|
#484 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyda się Cytat:
Od mamy ciągle słyszę o kp, i że na bank będę z Małą spać, bo ona spała z moim bratem (mało istotne, że nie zmieścilibyśmy się we trójkę na łóżku), nie będę mieć czasu na internet i całą zimę przesiedzę w domu. Wiele rzeczy nam zabraniała kupować (monitor oddechu to głupota, wózek i fotelik można od kogoś pożyczyć (crash testy nie są ważne, kiedyś nie było fotelików przecież), butelka mi niepotrzebna bo zmienię zdanie i będę kp (nagle przestanie mnie to odrzucać...), łóżeczko oni mają (nieważne, że popsute), komoda nam niepotrzebna)... W ogóle zauważyłam, że sporo osób już wie, jak to będzie u nas, na co będzie czas, jacy będziemy itp. Samych jasnowidzów znam normalnie. Jakbym tak wszystkiego miała słuchać i wszystko brać do siebie, to bym p***lca dostała. Mam swój instynkt jakiś tam i krzywdy dziecku nie zrobię, można się zasugerować innymi ale zasugerować a nie ślepo za tym podążać Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wynajmujemy, ale mieszkanie jest w starym budownictwie (czyt. z przed 20lat ) |
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mogę spytać, czemu nie mieszkacie u siebie? Nie macie swojego mieszkania? Jak to w ogóle jest w Japonii, wiele osób na swoim, czy tak jak w Pl? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie mamy. I jeszcze dlugo miec nie bedziemy, jesli w ogole. Raz, ze na kupno mieszkania trzeba przeznaczyc majatek a dwa na razie czeka nas kilkanascie lat przeprowadzek. Sadze, ze sytuacja mlodych jest znacznie gorsza tutaj; czyt. w Pl mlodzi maja swoje mieszkania, tu nikt ze znanych mi osob nie mieszka we wlasnosciowym a o budowie domu mozna pomarzyc |
|
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to może chociaż pensje tam są większe na tyle, że ludzi stać na wynajem... A czemu Was czekają przeprowadzki, taką Twój tż ma pewnie pracę? Ależ Cię wypytuję! Przepraszam, ciekawość mi się z bezsennością włączyła Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Jezusicku
6 stron przeczytalam. A nie bylo mnie raptem pare godzin. Chyba czas spać
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile masz lat? Od tego moze zacznijmy ;-) wsrod moich znajomych w Pl jest gros, ktore sie buduje, kupilo mieszkanie lub w niedalekiej przyszlosci to zrobi. Owszem tu pensje sa wyzsze, ale to i tak nic nie zmienia, bo ceny wszystkiego rowniez sa o wiele wyzsze. O wynajmie nie mowiac, bo to nawet nie ma co porownywac. Tak, taka praca a do tego jeszcze kwestiaedukacji dzieci dochodzi, bo pewnie ze wzgledu na nia tez nas przeprowadzka czeka |
|
|
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry! Obudził am się wcześniej i spać nie mogę.
Idę łyknąć euthyrox i zjeść śniadanie bo głodna się robie. Z wyprawki brakuje mi. Jeszcze łóżeczka i wszystkiego do niego. Rzeczy higienicznych i kilku rzeczy dla mnie, ale to szybko nadrobie w przeciągu tygodni. Z wyprawke chce mieć zamknięta do początku sierpnia. Potem pakowanie torby i spokojne czekanie na młodego ![]() ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Aaa dzisiaj w Pepco są torby podróżne na kółkach w promocji
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Dirtyblack- pytałas u chusty. Ja mam lennylamb. Ale na rynku jest ich zawrotna ilosc. Ważne zeby był splot krzyzowy, chusta tkana, bawełna lub bawełna z bambusem. Na stronie www.doradcachustowy.pl masz porady jak wybrać, jak nosić itp.
My dzis ruszamy z remontem. Aż sie boje ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ta górna granica to tż znajomości)---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
![]() Ja to powoli tracę wiarę w sens naszego remontu, a jeszcze się nie zaczął dobrze...
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#498 | ||
|
Zakorzenienie
|
dirtyblack jak najbardziej mozna blizniaki w chuscie nosic ;-) to byloby super rozwiazanie dla Ciebie
---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
I Ci po 30 tez nic? ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Skad informacja, ze elastyk lepszy? Gdzie nie czytam, to tkana ma wiecej plusow, poza moze jednym, ze elastyka latwiej zamotac |
||
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Tak nawet przez neta. Mam w bzwbk, dlatego zdecydowałam się tam na to konto.
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
Bryy 😊
A mi znowu te za*rane ptaszyloty na balkonie pobudke z rana zafundowały, bozz tak jak kocham zwierzeta to normalnie mam taka ochote rozstrzelac z wiatrowki te szczury (bez urazy dla szczorkow domowych 😉 ![]() Ja nararazie z wyprawki procz kocyka, rozka, lezaczka i ciuszkow nic wiecej nie mam, dla siebie kupilam tylko pizame i szlafrok ;-). Pokoj mielismy robić w tym tyg ale z zapalem mojego tz mysle ze z 3 tyg sobie jeszcze poczekam, chyba ze wczesniej sie wkurze i sama za walek chwyce 😉 Mamusie z doswiadczeniem, powiedzcie czy wy tak sztywno pilnowalyscie temp w pokoju/lazience podczas mycia maluszka? Czytam ze temp powinna byc 23-25, zawsze dogrzewalyscie pomieszczenie? Bo wiem ze u mnie nie ma opcji by tak nahajcowac samymi kaloryferami, bez farelki ani rusz. Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-06-26 o 08:25 |
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czytałyście?
http://www.tvp.info/20611119/matka-w...dziecko-zmarlo Cytat:
- chłopak koleżanki ze studiów, 24 lata, własna firma - kolega tż z pracy, 40+ - koleżanka mojej kuzynki, 30 I tyle. Mój brat będzie miał mieszkanie po śmierci babci, no i my mamy dom, ale nie możemy w nim mieszkać póki co.
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Ridja- zgadzam sie z meneq wszędzie na warsztatach (byłam na 3) mówili o chustach ze splotem krzyżowym z bawełny/ bawełny z bambusem. A co rozumiesz przez elastyczne? Te rownież die naciaga ale po zawiązaniu sie już nie rozciągają.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko przez pierwszy miesiac, ale to byla zima i zimno w mieszkaniu ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
Elastyczna jest z dzianiny. Ja sie wiaze i dopiero potem wklada dziecko. Ma mniejsza nosnosc i trudno o zachowanie wlasciwej pozycji. Chusty tkane maja jeszcze inne rodzaje tkania, ale na poczatku rzeczywiscie zalecane sa pasiaki ze 100%bawelny skosno-krzyzowe. Ty swoja chuste juz zlamalas? |
||
|
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez truskafffka91 Czas edycji: 2015-06-26 o 11:39 |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq- pracuje nad tym. Uczę sie nowych wiązań na pluszakach a do wiązania kołyski nawet mój piesław dał sie włożyć
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Truskafffka- w jakim banku? Ja dokredytowalam w kredycie hipotecznym 200 i mam prawie 500 do oddania ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynka17 u mnie to samo... jestem już tym zmęczona. Codziennie nad ranem słysze jakieś ptaki bo mam pełno drzew za oknem, ale się przebudzę i jakoś dalej idę spać. Ale jak słysze gołębie i te ich odgłosy jakby się jakies stado zboczeńców bzykało to mi sie rzygać chce i od razu sie robię nerwowa. Mimo zamkniętego okna słychać to ich uuuhhh uhhhh uhhhhhh uhhh ☠☠☠☠a mać UHHHH !!! I muszą to robic koniecznie o 4-5 rano. W dodatku na sam balkon mi nie wlecą tylko na gzymsie metalowym od balkonu tymi pazurami próbują stac i piszczą pazurami o tą blachę. Rano wstawalam kilka razy je wygonic o 5, az za ktorymś razem juz sie poryczalam, otworzylam balkon i sie wydarlam WYPIERDALAĆ!!!!! Aż maż z kuchni wyleciał, bo jadł sniadanie przed pracą
jeśli ktoś mnie słyszał na zewnątrz to pomyślal, że mam cos z deklem no ale w nocy zasypiam o 2-3 a o 4 mnie budzą debilne ptaki. No każdy by się w☠☠☠☠ił
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny!
Mam nadzieję, że jednak same nie będziecie rodzić i ktoś bliski przy was będzie Te kredyty mnie przerażają, ale jakie inne wyjście gdy chce się pójść na swoje? U mnie mąż ma 1/3 domu po ojcu i tu mieszkamy. Marzy mi się mieć swoje 4 kąty no, ale może kiedyś....... Idę się zbierać niedługo jadę do lekarza. Podczytam później.
|
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
69 dni do terminu Wczoraj zaczęłam 31 tydzień. Z tego co widzę, to mój mały szykuje się żeby szybciej wyjść na świat.. więc teraz tylko odciągnąć do 37 tyg i będzie super
|
#509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie też bym nie wytrzymała.. ja nie mam za bardzo problemów ze snem, chodzę o 22.00-6.00, potem wstaję z mężem na siku i śniadanie i idę dalej w kimę do 8.00-9.00.
|
|
#510 |
|
Konto usunięte
|
czarownica powodzenia z remontem
U mnie w toku.Blondynka dziwne te wartości temperatury, ja czytałam o niższych. I na pewno nie będę takich mieć, bo to jest za gorąco. I tak mnie dobija to, że zimą nocą będzie trzeba grzać, bo mi najlepiej się śpi przy 16 stopniach... Moja koleżanka utrzymuje 25 stopni w mieszkaniu, a potem dziecko ciągle chore... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

Wolę założyć sweter niż się roztapiać w 30 stopniach na placu zabaw 
to bym nie podkradała.

Muszę poczytać jeszcze o jego właściwościach i może się skuszę, przy okazji nada się dla małego. Bo palmers zaczyna mi już okropnie śmierdzieć, muszę poszukać czegoś z mniej intensywnym zapachem
przyda się