|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Hej dziewczyny 😊 widzę, że temat smoczków. Ja miałam smoczek, zgryz był idealny, ale w dzieciństwie zaliczyłam solidną glebę o tafle lodu.. I efekt tego taki, że teraz noszę aparat stały 😐
To zdjęcie co wrzuciła cornflower... Tragedia.. Nie będę tego dodatkowo komentować. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja smoczek miałam bardzo długo, chyba do 4 roku życia i zgryz nieco skrzywiony do dziś. Nie jakoś bardzo, ale jednak. Ja pewnie wsmoczek dla dziecka mimo wszystko zainwestuję, ale jak się da, to będę się starać unikać podawania.
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
Witam po ślubnej przerwie
![]() Ciężko się już nadrabia jak człowiek kilka dni odpuści ![]() agne19s, moje małe też nie bardzo pokazuje, jak do tej pory to pan doktor stwierdza tylko "chłopaka to ja tu raczej nie widzę" ![]() Co do ruchów to ja albo jeszcze niewiele czuję, albo nie wiem, że to to co ma być ![]() Któraś z Was pytała mnie sporo wcześniej o to ile kupiłam materiału na zabawki i ile planuję z tego uszyć i szczerze przyznam, że zrobiłam to na oko, więc nie mam pojęcia
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
Wiatm sie dziś
zaczynam 22 tydzień. Wracam z usg i mała ma już 22 cm i 540 gram ladnie urosła, 1,5 tyg temu było 330 teraz jeszcze musze od razu zaliczyc wizyte u mojej gin i moge spokojnie wyjechac do siostry ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- + mam 3 zdjęcia, jedno w 3D i dwa w całości. Fajnie, bo nie musiała robić Pani doktor w 3 D, a nawet nie powinna ale nikt nic nie wie :-D wrzucę później ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Jeszcze cały czas się nakrywała nogami i rękami, mała gimnastyczka
|
|
|
|
#486 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moj leo nie uznawał smoczka i za każdym razem gdy chciał
pociumkać musiałam go przystawiac do piersi. Przy kolkach to samo, ja bym chciala zeby drugie chciało smoczek bo ułatwi mi to życie w szczególności poza domem. Cytat:
o gratki nowego miesiąca! Cytat:
moj leos tez nie chciał, pierś go uspokajala. Cytat:
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie
Ja jakoś wcześniej nie pomyślałam o laktatorze, a widzę, że to kolejny porządny wydatek - ponad 200 zł Muszę w końcu porządnie siąść do tworzenia listy wyprawkowej i podliczyć to wszystko...W temacie smoczków ja się posiłkuję doświadczeniem moich braci i bratowych i ich dzieci. Jedna bratowa też założyła, że nie będzie dawała smoczka córce, ale skapitulowała po jakimś czasie i powiedziała, że żałuje tylko, że nie zrobiła tego wcześniej, bo smoczek to błogosławieństwo. Dodam, że większych problemów później z odstawieniem nie było. Wiadomo, że trochę marudzenia było, ale bez tragedii. Drugiej bratowej udało się jeszcze łatwiej. Żadne z dzieci nie ma wady zgryzu. Wiem, że doświadczenia są różne (tak jak zresztą ze wszystkim w temacie dzieci), ale ja zaryzykuję. 9 lipca jedziemy z Tż do moich rodziców i rodzeństwa na pomorze na kilka dni, a potem 13 lipca do Pragi Już nie mogę się doczekać a i mama mówiła, że zamówiła mi fajny kocyk, który sprawdził się w przypadku pozostałych wnuków: http://www.gugadesign.pl/kocyk-bobas...k-bobas-s.html
|
|
|
|
#488 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w drugiej części wątku i w 20 tygodniu!!
A i jeszcze jako mężatka!! ![]() Witam nową mamusię Kasię ![]() Nie było mnie tydzień i ciężko było Was nadrobić, ale dałam radę ![]() Ślub odbył się zgodnie z planem, w plenerze nad jeziorem, w otoczeniu lasów Pogoda dopisała, wszystko się udało, gościom się podobało Dostanę zdjęcia od fotografa to wstawię jak wyglądał ślub ![]() Piękne macie brzuszki i te ubranka aach... Szkoda, że ja jeszcze płci nie znam, też chętnie bym wyruszyła na łowy dla maluszka ![]() Mój dzidziuś też nieźle bryka w brzuszku, aż mam wrażenie, że w ogóle nie śpi, ciągle tańcuje budzi się wcześnie raniutko.Jeszcze tydzień i 2 dni i mam usg połówkowe, mam nadzieję, że pokaże co ma między nóżkami ![]() Mam od dłuższego czasu "fazę" na pomidory, nektarynki, mięcho mogłabym jeść non stop.Jutro kolejny egzamin z prawka uhh oby znów mnie stres nie zjadł
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
Sama ceremonia, mimo, że tylko w USC była na prawdę bardzo ładna i wzruszająca, a później obiad to taki średni w sumie, gościom coś średnio podeszła impreza chyba. Najważniejsze, że mamy to już za sobą
![]() Co do szycia to zaczęłam od maskotek do karuzeli, bo jakoś wszędzie te karuzele tylko kolorowe, a maluszek przecież najlepiej widzi czarno-białe kontrasty. Mam już jednego niedużego kotka, mogę wrzucić foto jak wrócę do domu
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
laszczmagdalena, Agusiek89, wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny najlepsze życzenia!
Ciekawe jak tam wizytujace dzis dziewczyny ![]() Ja tez chce szyć ale nie mam materiałów po wypłacie chciałabym ogarnąć ten temat i cos zadziałać
|
#492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo dziękujemy
![]() Ja mam dwie maszyny, jedną mamy a druga babci, ale niestety jakoś nie umiem się z nimi dogadać, więc szyję ręcznie.
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis bylam odebrać spodnie ciążowe znalezione na olx. Szare jeansy z hm mama i biale rybaczki. Wyniosło mnie to paczkę ptasiego mleczka
![]() Ja tez ręcznie. Teściowa ma wiec mam stały dostęp ale mnie to wkurza. Jednak chce zrobić kocyk minky i do niego chyba bede musiała ja odpalić.
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pokoików, leos tez ma paski ale tak je zmalowałam. Zmienilabym teraz ten pasek poziomy na cos innego
chyba bokiem beda. No i nie mam jeszcze ozdób a tak sie cieszyłam ze bede je robic
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
Agusiek,Magda gratulacje! Dużo szczęścia i miłości
Aah trochę Wam zazdroszczę.. Znów się nie wybrałam na zakupy, za to szafę opróżniłam,podzieliłam ciuchy na te które jeszcze w ciąży będę nosić i te w które już się nie mieszcze jutro tz 12h w pracy to może w końcu się wybiorę na te zakupy...
|
|
|
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
laszczmagdalena, Agusiek89 ja również życzę wszystkiego naj najlepszego na nowej drodze życia
Jak się zmachałam, godzina na spacerze ze szwagierką a potem godzina na zakupach ufff...biorę się za obiadek bo nie zdążę ![]() Właśnie, szwagierka zamówiła tiul i będziemy same robiły pompony Jak się okazało obie o tym myślałyśmy i fajnie wyszło ![]() Poziomkowa fajnie ten pokój wygląda Niech służą ![]() Też jestem ciekawa jak tam połówkowe u dziewczyn. peachella duża kobitka już To moja też już taka będzie bo od wczoraj czujemy ją z mężem w okolicach pępka jak mnie kopie Wklej zdjęcia
|
#499 | |
|
Zadomowienie
|
Melduję się po badaniu połówkowym
Także Srebrna już możesz mnie dopisać do różowych mam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia16, gratuluję córeczki
![]() Mam pytanie do tych dziewczyn, które już są mamami. Jakie pieluszki polecacie? Napaliłam się na opakowanie duże pieluszek Dada Comfort Fit w kartonie (mogłyby już sobie w szafie leżeć), ale opinie w internecie są kiepskie, a po drugie sama kojarzę ze żłobka, że są one cienkie i dzieci szybko je przesikują. Myślę też o pieluszkach Babydream z Rossmanna.
|
#501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rossmanowe też się u nas długo sprawdzały, aż weszła na półki jakaś nowa wersja i zaczęły nam odparzać pupę, nie wiem co zmienili, ale od razu była różnica... I teraz leżą dwie paczki 4+ w szafie ![]() Ja przy Heli robiłam tak samo, co miesiąc kupowałam paczkę pieluch do samych narodzin i sporo się nazbierało zapasów z tym, że czasem to ryzyk fizyk, bo konkretne pieluchy mogą akurat uczulać naszego bobasa i wtedy jest problem co z całym zapasem
|
|
|
|
|
#502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już wpisuję Wklej zdjęcia jak będziesz miała ![]() Cytat:
|
|
#503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... będą jak prawdziwe przyjaciółki
|
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od dłuższego czasu obserwowałam jak sprawdzają się różne pieluszki u dzieci w żłobku (takie moje zboczenie
) i w mojej ocenie właśnie Dady i Babydream najlepiej chłoną, Pampersy też złe nie są, ale wiadomo, że droższe (ale planuję kupić jakąś paczkę na promocji). Na pewno nie kupię pieluszek Fitti z Biedronki, bo są tragiczne! Nawet nie wiem czy są jeszcze w sprzedaży. A podobne do Babydream wydają mi się te Toujours z Lidla, tylko nie wiem jak cenowo wyglądają, bo w Lidlu rzadko bywam.
|
#505 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja w ubrania sprzed ciąży też nie mieszczę się za bardzo jedynie dresiki i luźniejsze bluzki pasują ![]() Teraz chodzę w leginsach z panelem na brzuch i tunikach ![]() Cytat:
|
|
|
#506 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie odebrałam dresik na maluszka od kuriera 😍 nie chce wiedzieć jaj ja później będę sie jarać tymi przesyłkami 😂 bo większość rzeczy będę zamawiać przez neta 😎
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czuć, że jesteś szczęśliwa
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na początku używałam trochę pieluszki wielorazowe dla Hani, ale szybko skapitulowałam
![]() Od tamtej pory jechaliśmy na pampersach. Z Dady nie byłam zadowolona. |
|
|
|
#509 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czekaliśmy na oficjalne potwierdzenie płci i teraz będzie burza mózgów zawęziliśmy wybór mniej więcej do Celiny, Marceliny, Liliany i Antosi... Za mną jeszcze chodzi Alicja i Iga, może dziś wieczorem coś wybierzemy?
|
||
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia, gratuluję córeczki!
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Bylam dzisiaj w sh i dorwalam super polarek dla niuni, leginsy i pajacyk, super ubranka za wszystko zaplacilam 15 zl
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

Zmieniło Jej się pH w ślinie i delikatny naskórek od razu zareagował. Masakra. Plus taki, że z bólu przestała ssać. 

Muszę w końcu porządnie siąść do tworzenia listy wyprawkowej i podliczyć to wszystko...

Wklej zdjęcia jak będziesz miała
jedynie dresiki i luźniejsze bluzki pasują