Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-01, 10:24   #661
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
To się syndrom wicia gniazda nazywa
Tak jest Dzisiaj zamawiam mebelki

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
peachella, nie wiem czy to w III trymestrze też mi się należy. Dowiedziałam się od mojej lekarki przypadkiem, bo na prenatalnym pytałam ją o to czy można już policzyć palce i czy widać takie wady jak rozszczep wargi i podniebienia. Powiedziała, że to na połówkowym się ocenia i w mojej sytuacji mam to badanie na NFZ.
Kochane napisze Wam co ja mam napisane na dokumentach z mojej kliniki gdzie usg mam robione od początku w ramach NFZ.

"Zgodnie z zaleceniami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego należy wykonać 3 badania USG (ok. 12, 20 i 30 tyg. ciąży) jeśli nie istnieją wskazania, żeby wykonywać je cześciej. Na kolejne badanie prenatalne zapraszamy w 30-32 tygodniu ciąży".

I to ostatnie właśnie prenatalne też będę miała w ramach NFZ bo robię to od początku

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
ja się boję porodu. i boję się spytać mojej lekarki czy ja od razu na cc się nadaję czy mam się męczyć. ostatnio zapomniałam poruszyć ten temat i na wizycie za tydzień muszę się dowiedzieć! jak każe mi rodzić naturalnie to muszę składać kasę na cc, bo ja na sn nie idę
ja mam w głowie jakąś blokadę i nie przeskoczę tego
O właśnie, będziesz tak prosto z mostu pytać swojej lekarki o to jaki poród jest dla Ciebie? Tak właśnie planowałam zrobić ale nie wiedziałam czy nie głupio, chociaż przecież powinnam wiedzieć. Współczuję tego strachu o dziecko jaki przeszłaś...

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Ja chodziłam w pierwszej ciąży na prenatalne prywatnie, a teraz na nfz. Nie widzę różnicy w podejściu. To chyba zależy, gdzie trafisz i na kogo trafisz.

A to mój brzuch z Ludzikiem w 22tc
Wow jaki kształtny Super ! Też uważam, że to zależy gdzie się trafi. Ja chodzę na nfz, przyjaciółka prywatnie i nasze wizyty różnią się tylko zdjęciami. Ona ma w 3d a ja normalnie ale każde jest wyjątkowe bo ja mam zdjęcia stópki a ona całej twarzyczki <3

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Dobry. Ja to jak zawsze nadrabiam

Gratuluję pięknych zakupów, pomalowanych ścian, udanych wizyt. Współczuję głupiego lekarza...I jeszcze raz gratuluję tym co powinnam-nie wypisuję po kolei bo mi się mylicie czasami a nie chcę cytować bo zanim nadrobiłam to się w postach pogubiłam

Ja to 2 dni miałam pełno roboty- goście goście goście. Razem z teściami mieliśmy wczoraj rocznice ślubu. My-2 Oni-30. Oprócz tego od rana pożegnanie truskawek-trzeba było babą co zrywały, postawić jedzonko i flaszki. Czyli robotę miałam od 7 rano do 23 bo potem impreza grill z sąsiadami i rodziną. A w niedzielę było podobnie. Wysiadłam dzisiaj. Nie wiem skąd wzięłam tyle energii..

Czy Wam się śnią też durne sny w tej ciąży?? Mój sen z dziś- szukałam z koleżanką mordercy Johna Lennona..Paul Mccartney dziękował nam za wyrazy współczucia. I mi się pyta czy wiem kto to był Lennon a ja że tak, że przecież dzięki niemu były okularki Lennonki !! no masakra....

Padłam Świetny sen Ja czasem mam sny a czasem tak śpię, że nic nie pamętam...

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam to samo libido zerowe i tak od początku ciąży, a sny erotyczne co kilka dni, masakra, i w ogóle mam wrażenie że podczas nich szczytuje na szczęście mąż ma twardy sen i nic nie czai, bo pewności nie mam czy nie postękuje czasem
Za to sny erotyczne, jak na samym początku rozmawiałyśmy, mam do teraz Libido mi nie spadło, kochamy się jak tylko czas pozwala i teraz jest tak mięciutko w środku

Aasik Piękny brzuszek, który to tydzień?

Wczoraj dokupiliśmy resztę dodatków do pokoiku. Jeszcze chwila i będzie gotowy

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Dziś będę dzwonić do mojej lekarki, bo wydaje mi się, że mi wyszły na wargach sromowych takie jakby małe pęcherzyki... Nie wiem czy już mam schizę, ale od dłuższego czasu odczuwam swędzenie, dyskomfort, a ProVag mi pomaga tylko na chwilę... Boję się tylko, żeby to nie był początek opryszczki...
Dzwoń do lekarki bo to może być opryszczka a nie musi ale lepiej dmuchać na zimne.

O jejku, 120 dni do porodu :O Pamiętam jak suwaczek odliczał taką samą ilość dni do ślubu i zleciało to jak z bicza :X

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-07-01 o 10:26
srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 10:29   #662
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że nie opryszczka, a jakaś infekcja tylko. Dzisiaj moja lekarka przyjmuje w gabinecie, chciałabym do niej podjechać, żeby to obejrzała. Ale najpierw zadzwonię. Boję się

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 10:31   #663
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję, że nie opryszczka, a jakaś infekcja tylko. Dzisiaj moja lekarka przyjmuje w gabinecie, chciałabym do niej podjechać, żeby to obejrzała. Ale najpierw zadzwonię. Boję się
Nie bój się Zauważyłaś to i będzie szybka reakcja. Będzie dobrze

Zuzia już na świecie

Stary 2015-07-01, 10:37   #664
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Macie takie fajne, kształtne brzuszki a ja taki śmieszny Jutro już 24 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150701_102903.jpg (30,6 KB, 56 załadowań)

Zuzia już na świecie

Stary 2015-07-01, 10:38   #665
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Cornflower_girl właśnie nasłuchuje tego pulsowania. Dotykam ciągle brzucha i nasłuchuje ruchów. Czasem jestem pewna, że to już to żeby za 5 min stracić ta pewność. Żył nie widzę.
To moje pulsowanie nie ma nic wspólnego z dzieckiem, to moje naczynia krwionośne. Trochę mnie to przeraża
U mnie ruchy dziecka uaktywniły się w nocy. No i wyszło dlaczego, ja ich nie rozpoznaję - szybko zasypiam, a dzieć szaleje.
Moze też masz nocną sowę?

Gaabbi Świetny brzuszek

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Czy Wam się śnią też durne sny w tej ciąży??
Zawsze miałam durne sny, ale teraz pobijają rekordy. I są dość realistyczne, żywe pod względem odczuć i wrażeń.

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Byłam na tym dodatkowym usg w szpitalu i na 99% dziewczynka badała mnie moja doktorka, a później wszedł jakiś doktorek i on mnie jeszcze zbadał i powiedział "dziewczyna!"
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
dokładnie mam tak samo nastawiam się na naturalny i mam nadzieję, że nic mi nie przeszkodzi

ja teraz nie robię nadgodzin, ale faktycznie mam tak, że w pracy mi się mdłości czasami pojawiają, a poza już wcale, tylko ciekawe jak to uzasadnić fizjologicznie?
Ja też, cc tylko w razie poważnych wskazań.
W kilku książkach (min. u Searsów w Księdze ciąży) jest sporo o mdłościach - zmiana pozycji, pośpiech i stres (w tym ten związany z pracą). Jeśli jesteś zainteresowana, mogę obfocić ten rozdział.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
a dlaczego mi dokładnie nie zbada ? niestety nie wiem dlaczego ta babka ma tak dziwnie zapisy, ale najblizszy termin to wlasnie 17 sierpien a potem to nie wiem czy nie pazdziernik-listopad, a to juz przed samym porodem, ja tyle nie wytrzymam :P
A umawiałaś się na stricte badanie genetyczne-połówkowe? Może udałoby jej się znaleźć termin na już, bo to ostatni dzwonek na te badania. Być może inny lekarz by miał termin.
U mnie w okolicy jest tak, że badania genetyczne robi się rzeczywiście na sprzęcie, który ma opcję 3D/4D, ale większość pomiarów tradycyjnie na obrazie 2D. Ale bywają rodzice, którzy zwyczajnie chcą pooglądać własne dziecko w 3D /4D w ramach standardowej wizyty - bez skomplikowanych pomiarów, zobaczenie ruchów dziecka, ładne zdjęcia. Stąd dopytuję. Jak chcesz pooglądać malca - ok. Ale jeśli zależy Ci na pomiarach zw. z badaniem prenatalnym, to niestety lekarz mógł Cię źle zrozumieć.

poznanianka1990
Jeśli by Was naszło, to może zmiana pozycji by bardzo pomogła? Kilka z nich (nawet dozwolonych w ciąży) mogą być bardzo niewygodne i bolesne.

Cytat:
Tż się boi boi się że dziecku coś zrobi
Przecież jak wszystko jest w porządku, to nie ma co zaszkodzić dziecku. Wręcz przeciwnie - zrelaksowana mama, to i dziecko odczuje pewnie te dobre emocje
Może zadanie pytań ginekologowi by tutaj go uspokoiło?

Mnie ostatnio bardziej wybrzuszkowało i niestety ośrodek cieżkości przesunął mi się na brzuch. Kręgosłup w części lędźwiowej boli przy chodzeniu/ staniu lub niewłaściwym leżeniu

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 10:41   #666
fasterka90
Zadomowienie

Byłam się właśnie zapisać do położnej i szkoły rodzenia,za trzecim podejściem się udało bo wcześniej kolejki w rejestracji mnie odgoniły. Sami zadzwonią jak uzbiera się grupa więc nie wiem kiedy zacznę mam dziś trochę kopa energii, biorę się za sprzątanie i chyba jakieś ciasto zrobię,jutro w końcu moja kuzynka przyjeżdża w odwiedziny- tak apropo dziwnych snów dziś śniło mi się że chciała mi przedstawić swojego nowego chłopaka(rzeczywiście ma nowego,nagła szybka zmiana po 5latach) i się okazało że to mój były
poznanianka nie ma się co martwić na zapas!
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 10:55   #667
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Oj to jakiś specyficzny mąż częściej to kobiety się boją, ale dziecko jest dobrze chronione i nie ma opcji żeby coś mu się stało. No i orgazm matki to dla dziecka podobno przyjemne kołysanie
ja o tym wiem, ale jemu nie przegada ! i jak wiecznie on co chwile mnie zaczepiał, tak teraz ja musze jego. ale się wkurzyłam i powiedziałam że więcej ja nic nie inicjuję, więc już jesteśmy abstynnentami z miesiąc :P

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
Czekoczekoladaa- Twoj TŻ jest mistrzem choc powiem szczerze ze moj tez tak twierdzi, to mu tłumacze,ze tam jest taki korek (czop śluzowy) ktory przed porodem wypada wiec nie ma mozliwosci sie dostac do małej u nas raz na tydzien /dwa jest podejscie do małego "conieco" ale zeszłym razem było jakos tak inaczej- dziwnie, Tżtowi ciasno, mi jakos niewygodnie w środku ,wiec cos w tym jest, choc zanim zaczal roznac mi brzuch to zdecdydowanie mi się podobało
ja mojemu też tłumaczę, ale to na nic, on ma swoje zdanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

A umawiałaś się na stricte badanie genetyczne-połówkowe? Może udałoby jej się znaleźć termin na już, bo to ostatni dzwonek na te badania. Być może inny lekarz by miał termin.
U mnie w okolicy jest tak, że badania genetyczne robi się rzeczywiście na sprzęcie, który ma opcję 3D/4D, ale większość pomiarów tradycyjnie na obrazie 2D. Ale bywają rodzice, którzy zwyczajnie chcą pooglądać własne dziecko w 3D /4D w ramach standardowej wizyty - bez skomplikowanych pomiarów, zobaczenie ruchów dziecka, ładne zdjęcia. Stąd dopytuję. Jak chcesz pooglądać malca - ok. Ale jeśli zależy Ci na pomiarach zw. z badaniem prenatalnym, to niestety lekarz mógł Cię źle zrozumieć.

Przecież jak wszystko jest w porządku, to nie ma co zaszkodzić dziecku. Wręcz przeciwnie - zrelaksowana mama, to i dziecko odczuje pewnie te dobre emocje
Może zadanie pytań ginekologowi by tutaj go uspokoiło?
zadzwonię i zapytam, mnie na tą wizytę umówiła mama, bo to przez jej jakąś koleżankę było załatwiane.

ja nawet Tżtowi powiedziałąm " szczesliwa mama - szczesliwe dziecko " ;P chyba musiałabym zacząć chodzić naga po domu, żeby go ruszyło ;P a tak to jak ja przychodzę do łóżka to on już spi, albo odwrotnie i ciężko się zgrać jakoś ;p

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-01, 11:00   #668
Agusiek89
Wtajemniczenie

Hejo ładne macie brzuszki i te ubranka ach szkoda że ja jeszcze płci nie znam.

Prawko niestety znów oblałam, nie stresowałam się za bardzo, ale jestem strasznym życiowym raptusem i na egzaminie też chciałam szybko i na żółtym świetle przejechałam skrzyżowanie, a jechałam wolno więc powinnam wyhamować jeszcze uhh szkoda, no ale może następnym razem się uda.

Moje maleństwo też się bardzo rozbrykało w brzuszku, aż się zastanawiam czy ono w ogóle kiedyś śpi, bo cały czas czuje jak bryka

Dziewczyny powiedzcie czy malujecie sobie paznokcie, bo słyszałam, że w naszym stanie jest zabronione
Stary 2015-07-01, 11:04   #669
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość

Dziewczyny powiedzcie czy malujecie sobie paznokcie, bo słyszałam, że w naszym stanie jest zabronione
ja malowałam póki co 2 razy, raz na wesele, a raz ostatnio. ostatnio to na świeżym powietrzu, bo nie chcę wdychać tego zapachu. ale siostra Tż malowała całą ciążę non stop, wiec nie wiem czy to takie zabronione ;p

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-01, 11:04   #670
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejo ładne macie brzuszki i te ubranka ach szkoda że ja jeszcze płci nie znam.

Prawko niestety znów oblałam, nie stresowałam się za bardzo, ale jestem strasznym życiowym raptusem i na egzaminie też chciałam szybko i na żółtym świetle przejechałam skrzyżowanie, a jechałam wolno więc powinnam wyhamować jeszcze uhh szkoda, no ale może następnym razem się uda.

Moje maleństwo też się bardzo rozbrykało w brzuszku, aż się zastanawiam czy ono w ogóle kiedyś śpi, bo cały czas czuje jak bryka

Szkoda, że teraz się nie udało ale do trzech razy sztuka

Ja maluję normalnie, nawet hybrydy robiłam. Sprawdzam tylko czy nie ma w składzie lakieru formaldehydu

Zuzia już na świecie

Stary 2015-07-01, 11:32   #671
lexie42
Zakorzenienie

Szukam właśnie inspiracji do pokoju maluszka i patrzcie jaki fajny pomysł znalazłam na pewnym blogu. Świetnie ułożone ciuszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 06.jpg (189,6 KB, 51 załadowań)
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 11:36   #672
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
ja malowałam póki co 2 razy, raz na wesele, a raz ostatnio. ostatnio to na świeżym powietrzu, bo nie chcę wdychać tego zapachu. ale siostra Tż malowała całą ciążę non stop, wiec nie wiem czy to takie zabronione ;p
Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Szkoda, że teraz się nie udało ale do trzech razy sztuka

Ja maluję normalnie, nawet hybrydy robiłam. Sprawdzam tylko czy nie ma w składzie lakieru formaldehydu
Ja do tej pory tylko raz pomalowałam, na moje wesele, no ale teraz lato więc przynajmniej paznokcie na palcach stóp wypadałoby malować

Ogólnie chyba chodzi właśnie o wdychanie tego zapachu, no i że przez płytkę paznokcia przenikają substancje hmm muszę skład moich lakierów przejrzeć

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Szukam właśnie inspiracji do pokoju maluszka i patrzcie jaki fajny pomysł znalazłam na pewnym blogu. Świetnie ułożone ciuszki
Świetny pomysł, zwłaszcza jak maleństwo zostaje z babcią w domu, która nie wie co gdzie jest
Stary 2015-07-01, 11:58   #673
poznanianka1990
Zakorzenienie

srebrna_smuga, masz maleńki brzuszek jak na ten tydzień

lexie42, rzeczywiście fajnie ułożone Ale to pewnie przed urodzeniem dziecka, potem to już tak nie da się pilnować porządku

A to mój brzuch, zaczęłam dziś 20 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1142.jpg (64,1 KB, 36 załadowań)

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-01, 12:29   #674
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Macie takie fajne, kształtne brzuszki a ja taki śmieszny Jutro już 24 tydzień
Malutki, śliczny brzuszek
Co do paznokci ja chodzę na hybrydy od samego początku.

poznanianka1990
nie bój się. Dobrze będzie. Ale na pewno wizyta u lekarki Ci przyniesie ulgę psychiczną więc idź.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 12:32   #675
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Z tymi paznokciami to ja słyszałam tylko ze na końcówkę lepiej nie malować bo do porodu muszą byc puste. Niby na paznokciach sprawdzają czy nie robią sie fioletowe. Ale mi nikt tego nie sprawdzał.

Srebrna nie wiem jak zapytać o ten poród. Chyba prosto z mostu na co mam sie nastawiać bo zamecze sie ta niepewnością obym znowu nie zapomniała...

Cytat:
Poziomkowa89, to tak jak mój mąż upiera się przy Julce Dla niego tylko to imię istnieje

Mam nadzieję, że jeśli nie na Kornelię, to chociaż na Emilkę się zgodzi... Ale to będziemy negocjować jak poznamy płeć
Ja tez ten tydzień jeszcze poczekam

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Chciałam na moment wrócic do wózków, a dokładniej: do wyobru koloru Bardzo podoba mi się kolor zielony z załącznika, jednak doswiadczone koleżanki przestrzegają przed owadami w lecie. Robaczki podobno traktują zielony kolor jak trawę i ciągną do niego. Cos w tym jest, bo przestałam ubierać się na zielono, gdy swego czasu obległy mnie takie małe muchy. Tak więc myślę albo nad niebieskim albo nad morskim. Podobno owady widzą je jako wodę i omijają. Macie jakieś doswiczenia z zielonymi wózkami?

ja mam taki miętowy i mie bylo problemu z robakami.

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Znowu poszalałyście z postami 😎 nadrobir was jak będę czekać w kolejce do lekarza, bo zaraz zbieram się na wizytę 😊 nie mogę się doczekać 😀

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
Kciuki

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 12:48   #676
poznanianka1990
Zakorzenienie

Nie wiem czy będę dzwonić do lekarki, bo póki co nic mnie nie swędzi, a z tymi krostkami to nie wiem czy mi się nie wydawało, bo to było widać jak mocno skórę naciągnęłam i nie wiem czy to po prostu nie są jakieś gruczoły. Normalnie głupieje Jakby się pogorszyło to w każdej chwili mogę zadzwonić.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-01, 12:50   #677
Poziomkowa89
Zakorzenienie

A jakie zagrożenie daje opryszczka?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 12:52   #678
tylkokasia
Moderator

To ja w 22tc
Raz mi się wydaje że mam już bardzo duży brzuch a raz że mały. Nie wiem (wybaczcie stare, dresowe gacie )
Jutro mam USG połówkowe. Strasznie się stresuję czy wszystko jest ok...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150701_113749474BB.jpg (726,2 KB, 65 załadowań)

Edytowane przez tylkokasia
Czas edycji: 2015-07-01 o 12:53
Stary 2015-07-01, 12:54   #679
monic167
Rozeznanie

co do paznokci to ja własnie tez tak słyszalam ze nie maluje sie przed porodem bo na płytce paznokcia widac ze z matką dzieje się cos nie tak

poznanianka- mam wrazenie ze mamy bardzo podobny kształt brzuszka
w ogole jak ubieram sukienke to mam wrazenie ze jestem juz wielorybem jakos tak dziwnie mi miec przed sobą brzuch

odebrałam poduszkę motherhood- mam nadzieje ze od dzisiaj bedzie mi prosciej z nia zasypiac.

przy okazji wrzucam moj brzusio - 20Tc
i kilka inspiracji propos pokoików dziecięcych.
my z Tż robimy jej pokoik w jasnym kolorze,na jednej scianie tapeta w różowo białe kropki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20tc 2.jpg (70,4 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20TC.jpg (82,8 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 448f36f6b19c68279b2da9dec9977a94,641,0,0,0.jpg (57,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4727_2ee0d727-9505-4e3e-b169-09bbe98e31df_max_550_800_kolekcja-cambridge-pokoj-dziecka-styl-nowo.jpg (41,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33143747227859036_qKx86QPI_c.jpg (32,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bright-And-Sunny-Room-For-Uneven-aged-Children-3-524x655.jpg (51,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ef16dd590e811688bb204849593f3fb8.jpg (107,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_39251-1024x682.jpg (103,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoik-dla-niemowlaka-niemowlecia-jak-urzadzic-pomysly-35.jpg (121,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: png Screen shot 2013-06-10 at 9.24.36 PM.png (439,3 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez monic167
Czas edycji: 2015-07-01 o 12:56
monic167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-01, 12:57   #680
poznanianka1990
Zakorzenienie

tylkokasia, ładny, zgrabny brzuszek

Poziomkowa89, opryszczka to raczej nie jest bo by były pęcherze wypełnione białą wydzieliną, a czegoś takiego nie mam. No i nie odczuwam takiego bólu jak wtedy.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-01, 13:02   #681
tylkokasia
Moderator

Cytat:
tylkokasia, ładny, zgrabny brzuszek

Poziomkowa89, opryszczka to raczej nie jest bo by były pęcherze wypełnione białą wydzieliną, a czegoś takiego nie mam. No i nie odczuwam takiego bólu jak wtedy.
Dziękuję.
Czy masz coś takiego wielkości ziarnka grochu pod skórą?

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
co do paznokci to ja własnie tez tak słyszalam ze nie maluje sie przed porodem bo na płytce paznokcia widac ze z matką dzieje się cos nie tak

w ogole jak ubieram sukienke to mam wrazenie ze jestem juz wielorybem jakos tak dziwnie mi miec przed sobą brzuch

odebrałam poduszkę motherhood- mam nadzieje ze od dzisiaj bedzie mi prosciej z nia zasypiac.

my z Tż robimy jej pokoik w jasnym kolorze,na jednej scianie tapeta w różowo białe kropki
Super brzuch i figura.
Pokoiki piękne. U mnie niestety nici z takiego białego + dodatki bo początkowo u nas w sypialni będzie kosz mojżeszowy lub łóżeczko a potem dopiero koło roku pewnie maluch pójdzie do siostry. A ona 3l i fanka kucyków pony więc pokój mega kolorowy

Stary 2015-07-01, 13:08   #682
poznanianka1990
Zakorzenienie

tylkokasia, poszłam sprawdzić raz jeszcze (jeszcze tyle razy w ciągu dnia sobie tam nie zaglądałam ) i to są najprawdopodobniej po prostu żyłki. Jak się naciągnie skórę to one się uwypuklają. Sorry, że sieję zamęt.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-01, 13:09   #683
monic167
Rozeznanie

kosz mojżeszowy super sprawa, choc szkoda mi go kupowac bo lozeczko jednak dluzej sie przydaje.
a widzialam kilka takich slicznych koszy
Stary 2015-07-01, 13:12   #684
tylkokasia
Moderator

Cytat:
tylkokasia, poszłam sprawdzić raz jeszcze (jeszcze tyle razy w ciągu dnia sobie tam nie zaglądałam ) i to są najprawdopodobniej po prostu żyłki. Jak się naciągnie skórę to one się uwypuklają. Sorry, że sieję zamęt.
Daj sobie kilka dni na regenerację i nie zamartwiaj się bo wszelkie opuchnięcia itp. są normalne w ciąży.

Cytat:
kosz mojżeszowy super sprawa, choc szkoda mi go kupowac bo lozeczko jednak dluzej sie przydaje.
a widzialam kilka takich slicznych koszy
Ja mam łóżeczko ale rozważam kosz. Kupię jak coś używany. Więc wydatek nie będzie duży. Ponoć do 4-5mc się nada.

Stary 2015-07-01, 13:17   #685
Agusiek89
Wtajemniczenie

Jejku dziewczyny jakie Wy wszystkie zgrabne i zbrabniutkie brzuszki macie! Ja to swojego chyba nie pokaże, bo mam okropne boczki i tłuszcz na brzuchu, więc mój brzuszek nie wygląda tak zgrabnie jak Wasze
Stary 2015-07-01, 13:20   #686
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Jejku dziewczyny jakie Wy wszystkie zgrabne i zbrabniutkie brzuszki macie! Ja to swojego chyba nie pokaże, bo mam okropne boczki i tłuszcz na brzuchu, więc mój brzuszek nie wygląda tak zgrabnie jak Wasze
Ej no co Ty
Moje lusterko wyszczupla (serio ma taka wadę)
I boczki też mam - tu wiadomo stałam prosto.
Pokazuj z dumą!

Stary 2015-07-01, 13:28   #687
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Agusiek no co Ty , TylkoKasia ma rację , nie ma się co krępować
w końcu sami swoi
Stary 2015-07-01, 13:32   #688
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
srebrna_smuga, masz maleńki brzuszek jak na ten tydzień

lexie42, rzeczywiście fajnie ułożone Ale to pewnie przed urodzeniem dziecka, potem to już tak nie da się pilnować porządku

A to mój brzuch, zaczęłam dziś 20 tydzień
Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
To ja w 22tc
Raz mi się wydaje że mam już bardzo duży brzuch a raz że mały. Nie wiem (wybaczcie stare, dresowe gacie )
Jutro mam USG połówkowe. Strasznie się stresuję czy wszystko jest ok...
Cytat:

No no dziewczynki, śliczne brzuszki I już przestałam się martwić, że mój jest "za mały" Super!

Lexie ten pomysł z ubrankami bardzo mi się podoba ale...no właśnie, u mnie i tak będzie bałagan bo szafa to miejsce gdzie wiecznie układam i wiecznie wszystko rozwalone i mnie już nic nie pomoże :P

TylkoKasia będzie dobrze, no przecież. Jutro będę tylko podczytywać więc za wszystkie wizyty trzymam kciuki mocno

Monic bardzo ładne inspiracje Ja się przekonałam właśnie na swojej skórze, że jeśli chce się pokoik urządzić w określonych kolorach to lepiej zacząć wszystkie rzeczy gromadzić wcześniej bo okazuje się, że wcale aż takiego wyboru w sklepach nie ma...Co ja się naszukałam szarych zasłon i farby w kolorze fuksji No chyba, że się ma na pokoik przeznaczone 1000zł to można brać co jest

Zuzia już na świecie

Stary 2015-07-01, 13:43   #689
Agusiek89
Wtajemniczenie

Ok pokazuje. Ale chciałabym mieć taki zgrabny jak Wasze

20 tydzień u mnie
DSC_0123 (2)a.jpg
Stary 2015-07-01, 13:50   #690
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Ok pokazuje. Ale chciałabym mieć taki zgrabny jak Wasze

20 tydzień u mnie
Załącznik 6008749
Masz MEGA zgrabny brzuszek. Serio!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości