|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, oglądam znowu wózki, i każdy coś. Nie ma idealnego. Tzn może są ale oglądam takie w granica do 2000 zł. Spodobał mi się teraz Miyo Alu, ale kurde, nie umiem go nigdzie pooglądać jak wygląda rozebrany na części pierwsze, ot kilka fotek na stronie sklepu i tyle. Chciałabym jakiś filmik, recenzje, opinie itp, a tu nic! Ja nie wiem, nie widzę nawet strony tej firmy?
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ciekawe. Czy to oznacza, ze jest duzy problem z krztuscem w UK? A to tylko przeciwko krztuscowi czy jakas skojrzona? |
|
|
|
|
#1324 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś ni stego ni owego o malo nie zemdlalam w sklepie. Poszlam po bułki, czuje ze jakoś mi ciężko oddychać. Ale przy kasie aż sobie kucnełam bo czarno przed oczami potem zalana i myślałam że padne. Boję się tetaz sama gdzieś zapuszczac. A nawet zjadłam śniadanie, gorąco jeszcze nie było więc nie wiem co to miało znaczyc ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Ja oglądałam film i przeryczalam prawie cały.
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadzieja jest taka, ze w Pl zwykle upaly krotko trwaja. Mnie tez sie slabo robi w sklepach, urzedach czy u lekarza; z bardzo prostej przyczyny: jeszcze nie jest tak bardzo goraco na dworze, moze max. 30st a w zwiazku z oszczedzaniem energii elektrycznej wszedzie jest obowiazek ustawic klimatyzacje na min. 28st. W takim przypadku, to juz lepiej jej w ogole nie wlaczac... Wchodzi sie wowczas do niewentylowanego, parnego pomieszczenia; okropnosc |
|
|
|
|
#1326 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój TŻ już mi malował paznokcie. Mimo uzdolnień artystycznych i tego,że sam maluje, minęło trochę zanim opanował technikę malowania lakierem. Jednak to nie to samo co farby. Cytat:
Obawiam się,że po ciąży, jak się ustabilizuję hormonalnie, czeka mnie brzuch. Owłosiło mi go w ciąży. Zawsze można mieć nadzieję,że po niej wróci do normy. |
||
|
|
|
#1327 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co do tej depilacji woskiem, mi kumpela próbowała robić to.Mi z naskorkiem.wyrwala i od tamtej pory tylko nogi jadę depilatorem. Ale w ciąży sobie darowalam bo gdzieś czytałam że taki ból może powodować skurcze i jakoś się boję depillacji teraz. Mecze się maszynka jak narazie
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
|
#1329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie mamy tradycji dużych dzieci w rodzinie wiec to może taki wyraz entuzjazmu moja dieta Jakoś mimo wszystko wróżbita Maciej mnie nie kręci Hahaha One po ciąży znikają bo są wynikiem burzy hormonów. Moja mama mówi ze miała brzuch taki ze włoski mogła czesać a teraz tych włosów nie ma więc nie martw się na zapas. |
||
|
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1332 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Cytat:
Dla dobra dziecka. Pytałam sie szwagierki co jest położną w PL i powiedział ze jak najbardziej by skożystała i nie ryzykowała skoro mam taką możliwość.
|
|
#1333 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry ale się wyspałam i za oknem piękna pogoda
![]() Cytat:
Cytat:
Na basenie byłam raz a ćwiczenia ograniczyłam do spacerów Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bożena to ogóle przed samym porodem.
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
A was gdzie wszystkie wywialo?
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Dziś na 0biad u mnie lasagne
|
#1335 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam spagetti do dojedzenua wiecvobiwd dziś sobie daruje
A teraz zajadam bule z moim dżemem truskawkowym. Omnommnom:-D
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam chili com carne i dietetyczne naleśniki kukurydziane których mogę zjeść uwga jeden
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam już w mieście i kupiłam sobie arbuza nektarynki i czereśnie. Czas odrzucić słodkie. Może loda zjem sobie ale to później. Nie mam dzisiaj nic na obiad wiec musze gotować
|
|
#1338 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wosk polecam. W sumie daję radę sobie jeszcze sama zrobić, ale przed porodem pewno skorzystam z pomocy mamy. Paznokcie u nóg też jeszcze robię, ale przed porodem tak samo, poproszę mamę. Aha mama jest kosmetyczką Tylko chciałam robić hybrydy przed porodem a podobno powinno się mieć niepomalowane paznokcie. Najwyżej zrobię frencha tylko.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się od 2 godzin zbieram żeby pójść po zakupy ale jakoś mi nie idzie jak widać...
Mały się okropnie w brzuchu przewraca aż mnie to boli. Pod prysznic pójdę to może się uspokoi. |
|
|
|
#1340 |
|
Rozeznanie
|
kody allegro już działają
|
|
|
|
#1341 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nareszcie sama w domu. Po tygodniu z teściami bardzo mi brakowało samotności. |
|
|
|
|
#1342 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kolejna porcja pytań czyli robię zamówienie na Gemini:
1. Jakie wkładki laktacyjne kupujecie? 2. Jakie chusteczki mokre kupujecie? Ja zamierzam jechać płatkami i wodą ale chusteczki też muszę jakieś mieć. Z tego co kojarzę Sroka chyba najbardziej polecała marki własne sieci handlowych - Tesco, Auchan itp.? 3. Jakie środki do pielęgnacji maluchów zamierzacie kupić? Co do kąpieli? Czy po kąpieli zawsze trzeba smarować czymś (jeśli tak to czym) malucha? Czy tylko w przypadku odparzeń/zapobiegawczo? Bepanthenem? Linomagiem? Co będziecie stosować? 4. Jakie pieluchy kupujecie? Przyznaję, że cenowo chciałabym, żeby naszej Królewnie przypadły Dady albo Babydreamy ale jak wyjdzie nie wiem. Czy tylko Bella Happy mają wycięcie na pępuszek? Czy jeszcze jakieś pieluchy? Nawet nie wiem czy Dady mają? A te zielone Pampersy dlaczego są polecane? Czy ktoś mnie może uświadomić? Wychodzę na średnio ogarniętą w temacie, no trudno
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Chusteczki z dady, te inne z auchan czy netto też są podobno dobre, poczytaj sobie o tym na blogu sroki. 3. Ja płyn do kąpieli, emolient w kremie jak będzie miał suchą skórę, oliwka ewentualnie. Na pupę na początek mąka ziemniaczana, jak zrobi się coś nieładnego to wtedy krem z tlenkiem cynku. Bepanthen na koniec jak nic innego nie zadziała bo jest mocny. 4. Dady. Wycięcie na pępek to podobno pic na wodę (wg położnej z mojej SR), i tak najlepiej podwinąć do środka nadmiar. |
|
|
|
|
#1344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rano zaliczyłam fryzjera, od razu inaczej się czuję , odwiedziłam dziewczyny w robocie i niedawno wróciłam, miałam piękny plan wracać na piechotę, ale w połowie drogi stwierdziłam, że nie będę się męczyć ja właśnie też mam dość jasne włosy, na łydkach są ciemnejsze, ale na udach są praktycznie białe, na Kaśce są wymieszane, a najciemniejsze są chyba pod pachami ![]() co do malowania paznokci, to nam położna mówiła, żeby przed porodem już niczym nie malować i się ten czas przemęczyć, |
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. tez zamierzam stosować płatki z wodą ale husteczki też musza być pod reką. kupiłam akurat pampersa zielone bo były w promocji w rossmanie w 6-packu. 3. ja kupiłam emolient oilatum i jak narazie nic poza tym nie zamierzam stosowac. chyba ze bedzie sie dzidzi przesuszała skóra to kupie oliwke czy krem. 4.narazie mam tylko 1 paczke pampersa tych zielonych własnie (nie wiem czemu sa polecane), ale zamierzam kupić DADE jeszcze. potem sie okaże jakie sie sprawdza. słyszałam dobre opinie o TEsko leves baby ale one są od 2 dopiero.
|
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byłam już na zakupach aby potem w upał nie wychodzić i kupiłam 1,5 kg truskawek i mam zamiar kompot ugotować ![]() I przyjechały moje meble z Ikei Cytat:
Jak ostatnio się pociełam przy goleniu to powiedział, że mam nie golić w ogóle Cytat:
2. Ja podobnie jak Ty, a chusteczki na wyjścia i awaryjne sytuacje. Kupuje te z Hipp ( teraz jest promocja w Rossmanie) 3. Ja kupuje kosmetyki z Hipp 4. Ja jako pierwsze chce kupić te Pampers Premium Care, a potem przejść na Dadę. Z tym pępkiem słyszałam to samo co Owieczka pisze. Edit: W razie porblemów skórnych siostra mi przyniosła z apteki cały zestaw Oillan
Edytowane przez TusiaeM Czas edycji: 2015-07-01 o 13:27 |
||
|
|
|
#1348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Też mam płatki i zamierzam przemywac w domu woda ale na wyjścia kupiłam pampers te delikatne, happy są bardzo fajne, ale 'rwa się '. 3. Do kąpieli mam Emolium, oliwka z ziaja i balsam OILATUM Baby. Ja będę smarowala linomagiem i mam jeszcze zasypka alantan. Nie wiem czy będę smarowala po każdej zmianie pieluchy. Przy pierwszym synku smarowalam linomagiem zawsze. 4.hihu ja też chciałabym żeby używał nasz królewicz dady. Kupiłam 1 pampersa 2 pampersa i 2i3 dady. O otworzyłam podotykalam wyglądają wporzo, ale zobaczymy w praktyce. Ani dada ani pampers nie ma wycięcia na pepek ale można odchylic pieluszke lekko z brzuszka i tyle. Mam mega uciążliwa zgage dzień już 2! ; (( Nie chce mi się robić obiadu nic mi się nie chce. Małż ma angine wczoraj cały dzień gorączkowal kiedy go w końcu za ciągnęła do lekarza jak małe dziecko w końcu udało się od wczoraj zbić temperaturę bo miał już prawie 40 stopni. Przy okazji odkryliśmy nowa przychodnie bo nikt go nie chciał przyjąć i kurcze chyba cala rodzina się przepisuje my jest nowa kadra młoda super opinie mile panie w recepcji. Wiec nie ma tego złego. . |
|
|
|
|
#1349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nocne sny erotyczne tak mnie wymęczyły, że nie mam dzisiaj siły. ale jestem w szoku co ten mój umysł potrafi wymyślić A jeszcze bardziej mnie zadziwia, to że normalnie jakoś nie mam jakoś nie mam ochoty na przytulanko. Parę razy słyszałam o mega orgazmach w ciąży, a ja chyba jestem jakaś inna :/ szczególnie teraz gdy czasem podczas przytulania, dziecko się uaktywni, to jakoś mi tak dziwnie. Cytat:
szczególnie jak sobie pomyślę, że do teatru po narodzinach dziecka raczej szybko się nie wybiorę. Dobrze, że są opcje kina dla mamuś, to jeszcze może coś zobaczę,. No ale tam raczej filmów ambitnych nie zobaczę. Więc teraz też jak mogę to chodzę. Wystawy itp. to po prostu część mojej pracy, muszę się pokazywać, muszę wiedzieć co się dzieje, by nie wypaść z obiegu Cytat:
w domu jak mam ćwiczyć to mi się nie chce. Lubię też chodzić w miejsca gdzie są mamy z brzuszkami. A co do bólu i ciężkości, to mnie dopadają jak długo stoję w jednym miejscu. No i staram się też w czasie dnia jak tylko jest to gdzieś możliwe rozwalić się na płasko, choćby na kanapie. No i na wszelkie bóle polecam basen/pływanie Cytat:
nie obżeram się, jem w miarę zdrowo, pływam, ruszam się. Nawet nie czuję się na 80kg więc nie wiem gdzie te kg poszły. sama sobie bożenki nie ogarnę. Ej i nie straszcie, skoro koleżanki mi poleciły gdzie to zrobić, to wiem, że to przeżyły i dały radę. Co do kanapek, to można się złościć na tż-etów, ale te typy w większości często nie myślą więcej, więc jeśli tż-et idzie do kuchni i też chcecie kanapkę, to mu trzeba powiedzieć. Mnie bardziej wkurza jak tż-et idzier do kuchni wpieprzy ostatnie kawałki chleba i nic nie powie, albo wypije resztę mleka i rano nie ma nic do kawy
|
|||
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale narzekać nie mogę bo potrafi 3 razy iść do sklepu i dokupować to, czego ja zapomniałam więc jest kochany.Co do Bożeny to mój gin też mówił żeby sobie dać spokój z tym goleniem bo się tylko zaciąć można
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

jakoś ostatnio kazdy dzien jest beznadziejny, do luftu
formalnie żona swojego męża 14.07.2012

ale już mam tyle lat wprawy w tym temacie (bo ja zawsze na zero), że działam na czuja
: Chyba póki co wolę nie ryzykować, najchętniej poszłabym zrobić żelowe u rąk i nóg i tyle.

NIechaj MOC będzie z Wami i dzieciaczkami