|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
![]() Cytat:
2. Chce używać głównie wody z olejkiem lawendowym a poza domem babydream albo jakieś inne z minimalną ilością składników. 3. Kupię płyn do kąpieli babydream albo alverde (jakbym była w Czechach). A kremu postaram się nie używać jak nie będzie potrzeby. Ewentualnie naturalna oliwka z tych samych firm. 4. Czytałam ze w Lidlu są fajne i zamierzam sprawdzić. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#1382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mega wygoda, bo moje dotychczasowe mają podwójne (!) sprzączki i nawet na krześle się z nimi mordowałam jak cholera.
|
|
|
|
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Chusteczki raczej Dada, ale tez myślę nad płatkami z wodą. 3. Do pielęgnacji Ziajka, ale chyba tylko płyn do kąpieli. Do ciałka oliwka, np. Bambino. Na odpaczenia Sudocrem, Linomag lub Alantan. 4. A pieluszki to najpierw sprawdzę Babydreamy lub Dady. Czytałam ze Dady mają troszke gorszą chłonność w porównaniu z pampersami. Zobaczę jak to będzie w praktyce, najwyzej na noc będę stosowała inne, a w dzień inne. Ja po obiadku, były młode ziemniaczki z koperkiem i maślanką a na deser sorbet cytrynowy ![]() Teraz znowu mnie glowa zaczeła bolec
|
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
A ja ostatnio byłam w hm i były klapki takie fajne za 30dyszki i nie wzięłam! ! Teraz żałuję a nie wiem kiedy pojadę do hm ;/ Ale mam takie dwie pary baletek do których nałożenia wogole nie trzeba się nachylac i w lato pewnie przechodzę w nich.
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie dziewczyny, jak zamierzacie przygotowywac wode do przewijania? bedziecie podgrzewac przed kazdą zmianą pieluszki?
|
#1386 |
|
Zadomowienie
|
Ah i moja w końcu paczka z gemini doszła do apteki ale nie dostałam żadnego potwierdzenia mailem o wysłaniu a na stronie ciągle pisze jedynie zafakturowana nie ma ze wysłana. . A apteka smsa przysłała ze mogę przyjść bo juz jest. ;/
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1389 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak ja bym miala ją podgrzewac i latac ciągle z gory na doł i odwrotnie, to ja juz wole chusteczki
|
|
#1391 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam się w 32 tygodniu
![]() Cytat:
Jak kiedyś po ciężkim wysiłku na siłowni ![]() Spojenie też mnie pobolewa, ale jak na razie jeszcze nie jest najgorzej. Pod koniec pierwszej ciąży bolało dużo bardziej, jeszcze wszystko przed nami Chyba na rozejście spojenia jeszcze na wcześnie, zazwyczaj dzieje się to pod koniec ciąży, jak już dziecko napiera mocno na kanał rodny, ale jak się mocno niepokoisz zawsze możesz podjechać do gina, żeby Cię obejrzał.Cytat:
A olej w takim razie muszę kupić Cytat:
Cytat:
Dla mnie takie czekanie na okazję do odegrania się jest mega niefajne. Nie lubię niedomówień, jakiegoś uciekania po pokojach z fochem Cytat:
2. Różowe Babydream (marka Rosmana). 3. Kupuję Hippa, płyn do kąpieli, i waham się, czy warto kupować jakaś oliwkę/balsam. Przy córce miałam balsam, też Hippa, którego właściwie nie użyłam. Oliwka przydała się tylko na ciemieniuchę W razie problemów będę próbować dolewać do kąpieli moje mleko. Do pupy kupuję linomag (ten zielony), po córce mam jeszcze sudocrem, więc będzie na jakieś awaryjne sytuacje. Ale smaruję tylko w razie potrzeby, nie przy każdej zmianie pieluchy. 4. Jeszcze nie wiem. Kupię pewnie jakieś tańsze na spróbowanie, Dady albo Babydreamy, zobaczę jak się sprawują. 3 lata temu dady jak dla mnie były do kitu, po jednym siknięciu od razu robiły się mokre. Teraz chyba sporo pozmieniali, no zobaczymy. Pieluchę będę zawijać u góry. |
|||||
|
|
|
#1392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Ja mam zapas chusteczek od mamy z Niemiec Babylove z olejem z migdałów i kupiłam też te z Netto-tanie i skład ok. Mam też dwa opakowania tych z hippa .3. Ja planuję kąpać w wodzie albo w wodzie z olejkiem z migdałów, mam też ten płyn z Babydreama od koleżanki, bo polecała. A na pupsko na co dzień mam Linomag, a na odparzenia krem z Hippa i z Babydreama. 4. A pieluszki mam dady jedno opakowanie, ale teraz zmienili je na jakieś nowe comfort fit i wszyscy mówią, że są beznadziejne. Jak chciałam kupić jeszcze jedną paczkę to już starej wersji nie było, więc z polecenia znajomej mamy kupiłam tesco loves baby, otworzyłam i są super wg mnie Kupię jeszcze jedną paczkę pampers premium care na początek i wybiorę te które mi i małej najbardziej podpasują.
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
No w sumie. Do oczkow i buźki przegotowana
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1394 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn ja się spotykam sama z koleżankami, a tż się spotyka z ludźmi w pracy, sporo mamy wspólnych znajomych i dlatego jeździmy razem. Tż mój nie wychodzi z nikim na piwo (nie ma z kim) ani nic, więc się problem sam rozwiązuje ![]() Tylko pewnie ten olej się nie będzie opłacać, tani pewnie nie jest... Cytat:
Cytat:
![]() Tylko mam jakiś taki strach - chciałabym mieć jeszcze dwójkę dzieci i jakoś się boję tych laserów itp, że będę miała problem z zajściem albo coś... Cytat:
2. Chusteczki tomi z rosska (mam te sensitive, ale będę kupować też normalne) 3. Tylko olej migdałowy, w tym będę dziecko kąpać, oczy przemywać solą fizjologiczną, a w przypadku odparzeń smarować Sudocremem. Nic więcej nie chcę używać, chociaż zastanawiam się nad kremem z filtrami na upały, ale to raczej nie w tym roku ![]() 4. Mam z dady 1 i 2 (tak, 1 mają wycięcie na pępek), a jak to nie przejdzie, to pewnie pampers. Podobno NIE polecane są pampersa pomarańczowe. Cytat:
![]() Co do depilacji facetów - mój się nie depiluje tam na szczęście, dziwne by to dla mnie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja byłam uczulona swego czasu ale samo przeszło, tzn biżuterię mogę tylko srebrną i złotą, ale guziki i zatrzaski nie stanowią problemu, samo przeszło.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pewnie potem nie będę świrować i będę używać kranówy, przegotowaną tylko na początku. |
|
|
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
Pomarańczowe pampers to hardcore. Twarde jak tektura na dupe. Dla mnie są straszne bynajmniej były kilka lat temu.
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie, ja tam nie mam zamiaru przegotowywać wody do kąpieli. Jedynie do przemywania oczu będę brać przegotowaną. |
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi rodzice też gotowali wodę, mimo że na wsi jest lepsza. A szwagierka z mężem to kupują baniaki 5l i je gotują, ale ja bym aż tak nie szalała ![]() A tak w ogóle - to moje przeziębienie jest gorsze, niż tż. On ma tylko katar i miał nos zatkany, a teraz tylko katar. A mi coś siedzi w gardle, mam zatkaną dziurkę i mi cieknie z nosa (2w1 normalnie) i jestem osłabiona. Suuuper
|
|
#1400 |
|
Zadomowienie
|
Dziś jest ten dzień kiedy wstałam rano i nie czułam sie jak krówka malodojna wracajaca z calodniowego wypasu ;-) Postanowiłam wyciągnąć swoją maxi z szafy, kiedyś trzeba ja założyć a co
![]() Moj 29 tyg "daszek" mówi hello 😊 ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1401 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak macie taką kiepską wodę, to może i lepiej dmuchać na zimne. Zdrówka życzę Cytat:
|
||
|
|
|
#1402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Inne rzeczy też smakują ja używam mało, smażę głównie bez tłuszczu.Cytat:
![]() Ja za 0,5 kg rafinowanego płacę chyba 12zł. Ale to zależy jak dużo używasz. Jak codziennie byś chciała smażyć kotlety czy jakieś placki ziemniaczane to sporo, ale ja używam niewiele, jak robię mięso to używam zwykle ok. łyżki czy dwóch na patelnię teflonową czy ceramiczną. Mój skraca tam włosy, ale on jest generalnie mocno i gęsto zarośnięty, więc jak je nieco skróci (tak samo pachy) to jest lepiej ![]() My kiedyś starą skodą zrobiliśmy ponad 5000 km po Bałkanach, upalne lato, bez klimy, 4 osoby w aucie
|
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam zamiar przez kilka pierwszych tygodni po prostu czystą wodą myć. Ewentualnie z dodatkiem oleju kokosowego, a jak będzie już starsze to się kupi jakiś płyn. Z tego co widziałam,to na początku pupy noworodka są takie małe, że nawet to wycięcie nic nie daje i trzeba lekko pieluszkę wywinąć Cytat:
![]() Cytat:
![]() a i ja tez dzisiaj dobiłam do 29tc czyli zostało 12 tygodni do terminu dziewczyny które mają terminy na koniec września czy wy już pierzecie i prasujecie?? bo ja mam lenia i mi się na razie nie chce ale ciągle wydaje mi się, że jest jeszcze dużo czasu
|
|||
|
|
|
#1405 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mam z tego wyjazdu za☠☠☠iste foto ekipy z trasy auto opisane krajami w ktorych byli 4 okna otwarte 140 na banie a ci uchachani po uszy. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-07-01 o 17:18 Powód: 9 |
||
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do gina ide we wtorek i wtedy zapytam o to spojenie. Cytat:
Cytat:
|
|
#1408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj u mnie moj tz zrobil pranie dla corki. Jaki on kochany. Stwierdzil, ze jak bede zmeczona to on moze tez prasowac. Pomaga mi bardzo duzo, a przeciez pracuje. Czuje, ze on sie juz nie moze doczekac coreczki. |
|
|
|
|
#1409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja ma termin na połowę i jeszcze nie piorę, z jednej strony przez remont na piętrze, ale z drugiej ze wzgledu na lenia no w najgorszym wypadku będzie to połowa sierpnia Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-07-01 o 17:36 |
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo mi się nie będzie chciało. Przyszła huśtawka dla malucha nie wiem czemu zdjęcie tak obrocone. . Ale podoba mi się. Kupiliśmy w końcu nowa ale bez firmową. . Fisher price używki były w tej samej cenie co ta nowa plus 20zl z allegro kuponu . Wiec jesteśmy happy. Wygląda wporzo. Nie mam baterii jutro kupimy zobaczymy jak gra i lata
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

Chyba na rozejście spojenia jeszcze na wcześnie, zazwyczaj dzieje się to pod koniec ciąży, jak już dziecko napiera mocno na kanał rodny, ale jak się mocno niepokoisz zawsze możesz podjechać do gina, żeby Cię obejrzał.

rosi: Chyba na rozejście spojenia jeszcze na wcześnie, zazwyczaj dzieje się to pod koniec ciąży, jak już dziecko napiera mocno na kanał rodny, ale jak się mocno niepokoisz zawsze możesz podjechać do gina, żeby Cię obejrzał.
ale ciągle wydaje mi się, że jest jeszcze dużo czasu