|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Poza tym nie rozwiązuje to problemu sportu, nie wyobrażam sobie biegania, tenisa czy sportów wodnych bez soczewek... |
|
|
|
|
#2162 |
|
Konto usunięte
|
Ja okulary zmieniam co dwa lata, ale to dlatego, że mi refundują w pracy. Zawsze 600 zł do przodu
![]() U mnie się zbiera na deszcz i zbiera i zebrać nie może. Jest skwar, jest duszno i pomimo przeciągu i wiatraka umieram Bardzo źle znoszę tę pogodę Do tego jak za długo siedzę boli mnie coś pomiędzy żebrami i muszę przez większość czasu leżeć. Przewracam się z boku na bok i mi źle.
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zdecydowanie gorzej widze w ciazy. W pierwszej tez tak bylo, ale po porodzie wszystko do normy wrocilo |
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Można je w Decathlonie kupić. Każdą soczewkę oddzielnie, wada co 0,25 dla + i dla -. U mnie to było podyktowane tym, że dostawałam paniki pod wodą jeśli nie widziałam wyraźnie a teraz w okularkach jest super
|
|
|
#2165 |
|
Wtajemniczenie
|
owieczkaa
Do tej pory mała wada była, na obu -1,25, ale teraz czuję, że już nie jest ok jak do laptopa zakładam okulary :/... Ogólnie zakładanie mnie irytuje i zdejmowanie jest dla mnie wiecznie problematyczne.
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
A ja se tak siedze i marze o tym by byc chuda
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale oczywiście to tylko w jednodniowych.Cytat:
A to dziwne z tym zakładaniem i zdejmowaniem, może jakbyś codziennie musiała to by ci to weszło w krew. Pamiętam że moje pierwsze zakładanie soczewek w domu trwało 45 minut haha teraz bum jedno oko, bum drugie i już
|
||
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa pieluchy, chyba pampersa dla wczesniakow. Wygladaja jak dla lalki |
|
|
|
|
#2170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I chciałabym mieć taką wadę...ja mam -3 i -2,5
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie uczyli że mam zjechać tą soczewkę na krawędź gałki i wtedy ma odejść sama... tia jasne, po prostu trzeba wziąć paluchy do oka wsadzić, "szczypnąć" tą soczewkę i wyjąć. Ja mam -5,5 i -6... -1,25 to ja mam w okularach bo są stare i szkła za słabe. |
|
|
|
|
#2172 |
|
Wtajemniczenie
|
owieczkaa
Tak jak opisujesz właśnie mnie uczyli i wielki ch... może jeszcze się przełamię ![]() Jeżeli zdecyduję się na drugie dziecko to na pewno nie zaserwuję sobie kolejnej końcówki ciąży na lato :/...
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... A na takie zdarzenia nie mamy wpływu. Ja normalnie noszę soczewki teraz. Choć na basenie w soczewkach jest mi strasznie ciężko bo bardzo szybko się wysuszaja i przeszkadzają w oczach... No ale w tym roku nie pływam wiec mi to obojętne :p
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie lato jeszcze sie nie zaczelo, na razie trwa pora deszczowa, ale o wiele latwiej jest przejsc te pore w zaawansowanej ciazy niz na samym jej poczatku. Ciekawe jak bedzie z samym latem |
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wam tez juz calkowicie odechcialo sie sprzatania ? Chodzi mi o odkurzanie mycie lazienki kuchni podlogi ? Bo odlozyc na miejsce czy wlozyc do zmywarki cos to ok. No pranie rozwiesze jeszcze ale z takich gribszych spraw to konkretnie wcale mi sie wogole nic. Wlasnie usiadlam na kiblu w lazience i zerknelam na podloge i ona prosi sie i oddkurzenie i mycie ale szczerze to wyszlam z tamtad udajac ze nie widzę ;/
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2176 |
|
Wtajemniczenie
|
aakkzzii
No ja ani nie mam ochoty ani nie mogę a w domu syf ;/
|
|
#2177 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tż nie przeszkadza, a osobno musiałabym na balkonie. Może nam się organizm przestawia na nocne życie? tż się ze mnie śmieje, że będę już wprawiona.Kurczę a ja tak liczę na poród 17.08 ![]() Nie musi, ale może, bezczynnie czekała nie będę. Jak pisałam, nie od razu podam lek, ale liczę się z tym, że w końcu to zrobię. Tak jak któraś z dziewczyn pisała, pojechać w nocy z dzieckiem i powiedzieć lekarzowi, że się nic dziecku nie dało jeszcze i się przyjeżdża, to i ochrzan można dostać Cytat:
Ale na all wyhaczyłam sukienkę i kapelusz Cytat:
Cytat:
A Dzidziusia nie możesz kupić w necie? Na all np. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2178 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam w hm sobie taką odcinaną pod biustem aby po ciąży wykorzystać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ciąży bardzo często pogarsza się widzenie. Czasem wraca do wady sprzed ciąży, czasem nie. Ja na początku miałam pogorszenie i wtedy już blisko -9 mi wybadano. Obecnie widzę jakby lepiej. Nietolerancja soczewek w ciąży jest zupełnie normalna i to mija. Ja raczej nie wyjdę z domu bez soczewek,ale są dni co gniotą i mam problem założyć. Oko jest zdecydowanie bardziej suche. Ja dzielę sprzątanie na kilka dni,ale jest to trudne. Wiktor gniecie mi żebra i każde schylenie boli. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2180 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak on jest to zmeczona nie jestem i bym mogła sprzątac. My mamy swoje własne przyzwyczajenia. Np. Moj tż musi odkurzyć, zrobić pranie itp. Inaczej nie wyjdzie z domu. Chce , żeby dłużej że mną poleżał, a on woli sprzątac, żebym ja sobie mogła spokojnie polezec później. A ja np. Sobie leże. I jest mi strasznie głupio, bo ja jestem w domu "babą" , a chłop za mnie zapidala. Ja na szczęście mam swojego ukochanego pedanta ![]() Ostatnio została jedna bułka (bo wszystkie zjadłam). A mój TŻ się pyta czy może sobie wziąć ją... No i powiedzialam, że one są dla nas i niech je. Odpowiedział mi, że on może z chlebem zjeść, bo ja przecież bułki lubię. Albo z serem. Kupiłam ser. I biedny się mnie pyta "czy mogę TWOJ ser". Odpowiedziała, że mojego nie moze, bo takiego nie ma, a jest nasz wspólny... Edytowane przez truskafffka91 Czas edycji: 2015-07-06 o 14:25 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam chyba za wcześnie pranie kolorów dla córeczki. Dzisiaj byłam w H&M i jeszcze kupiłam kilka rzeczy...
|
|
|
|
#2185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według mnie normalne, bo dzieciaczek coraz większy jest i miejsca ma mniej. Cytat:
Mi się nawet chcę, ale ból nóg odmawia posłuszeństwa. Sprzątam po troszeczku. Dzisiaj miałam zabrać się za łazienkę bo na prysznic już patrzeć nie mogę, ale korzystając z tego, że nie ma straszego upału i jest wiaterek odespałam dwie poprzednie noce. |
||
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Na polsat cafe porody. Ogladalam ten odcinek ale se obejrze jeszcze raz
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Znow wyszlo slonce a sioooo Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam komplecik szary dla młodego http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0219342032.html Ale to tylko dlatego ze była promocja 15% na przecenione i nie przecenione rzeczy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kobitki kochane czy któraś z Was kupowała moze w sklepie eświatdziecka.pl? Znalazlam tam pościel, którą chciałabym kupic dzidziusiowi do łozeczka, ale chcę się zorientowac jak tam z solidnością, wysyłką itp. na all tez jest ta pościel, ale po komentarzach u sprzedawcy raczej nie zaryzykuje kupna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

Polecam taką inwestycję.

Bardzo źle znoszę tę pogodę
07.02.2015r.

teraz bum jedno oko, bum drugie i już 

tż się ze mnie śmieje, że będę już wprawiona.