|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201
Cytat:
![]() Też używałam maści ale ona mi nie likwidowała skórek. Schodziły niby po nocy ale tylko częściowo. No i peeling to właśnie to. Podobno można szczoteczką albo samemu coś zrobić no ale byłam w aptece, kupowałam balsam do włosów i od razu mi się o tym przypomniało Przed weselnym makijażem będzie jak znalazł.Tak elegancko to wiem ale chciałabym dać im do zrozumienia, że za dużo sobie liczą a za mało proponują:P Coś zaraz sklece:P M. się angażuje na zasadzie "tu nie, tam nie" no więc przekazałam mu pałeczkę aby sam coś znalazł:P Przestał marudzić Znalazłam jedną salę przypadkiem w necie. Napiszę zaraz, zapowiada się ładnie ale nastawiam się znowu na cenę z kosmosu bo jak mi się coś podoba to cena musi być powalająca:P
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201
A musisz im odpisywać?
![]() Ja bym pozostawiła maila bez odpowiedzi albo napisałabym po prostu "dziękuję za przesłanie oferty"
|
|
|
|
#1653 |
|
PeeeMaa!
|
Hej, ale szybko mi dzisiaj minął dzień w pracy
![]() kupiłam sobie nowy biustonosz ![]() ![]() Klakla, odpisali mi z tych butów. Mają w Krk wszystkie próbki i kolory, mierzą stopę itp. nie trzeba jechać aż do Mogilan |
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam do jednej sali w Gda. Zobaczymy co mi odpiszą. Przejrzałam jakieś 20 stron lokali weselnych, zostało jeszcze kilka stron ale nie dam już rady:P Dziś siostra pytała kiedy ruszamy na salony szukać sukni:P Nie wyobrażam sobie tego w zestawieniu siostra+mama+przyjaciółka +ja - mamy różne gusta i w ogóle jeszcze je zgrać w jednym czasie to dopiero wyczyn:P Mam ochotę wziąć tylko M. i iść szukać sukni ale byłaby obraza śmiertelna od wszystkich babeczek:P |
|
|
|
|
#1655 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
Moze tez jej sie NALEZY isc z Toba na przymiarki a najlepiej to od razu wybrac?
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez rozważałam czy nie iść z TŻ na szukanie sukni
![]() Ale chyba jednak tego nie zrobię... aczkolwiek nie wiem czy jakakolwiek kobieta doradzi mi tak jak on
|
|
|
|
#1657 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
a potem jak mialam schizy to mnie sprowadzal na ziemie ze dobrze wybralam :P
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zła ze mnie synowa, że nie pomyślałam Może sama powinna iść i wybrać, beze mnie? Ja tam nie jestem potrzebna:PW sumie kiedyś o tym myślałam ale szybko mi ta myśl przeszła a teraz to wiadomo Cytat:
Ale może akurat źle nie będzie. Muszę poszukać salonu jakiegoś gdzie w ogóle warto by iść. |
||
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie nawet nie za zawracam głowy sukienką, zacznę poszukiwania w 2016
Pewnie będę pół roku przed ślubem panikować, bo nic mi się nie będzie podobać
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Ej, wczoraj wyczytałam świetny patent. Babka napisała, że kupuje worek cytryn i od razu wszystko wyciska i przelewa do formy na kostki. Mrozi a jak potrzebuje to wyciąga i wiadomo, że szybko się rozpuszcza. Nie dość, że wyciskarki nie trzeba co rusz brudzić i myć to jeszcze cytryna się nie zepsuje bo nie ma co:P No i sok pod ręką zawsze
Chyba sobie tak zrobię bo teraz pewnie będę cytryny więcej używać![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Ale nie wiem czy znajdę motywację by wreszcie gdzieś iść. Czasem nie chce mi się wierzyć, że mogę iść mierzyć suknie bo biorę ślub. Nie dowierzam na tyle by nie czuć się dziwnie gdy pójdę do salonu
|
|
|
|
|
#1661 | |||||
|
Konto usunięte
|
Wreszcie mam chwile i nadrabiam
![]() Cytat:
Tez tak robię ![]() Cytat:
![]() Nie wiem o jakie chodzi i jak są cenowo w po bo tu zaczynaja się od 6 funtów do 20 i o ile dychę może bym dała tkwiącej chyba nie. Ale i tak moich rozmiarów nie ma ![]() Za to mam dużo od m&s bo maja moje rozmiary ![]() Cytat:
dopiero niedawno to odkryłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajny myk szkoda ze cytryn nie lubię ![]() Ja dziś piłam tyle samorobnej smakowej wody o smaku truskawkowo/kiwi/mięty ze mnie gardlo boli:brzydal; A ja w ogóle wody normalnie pije mało bo nie lubiłam
|
|||||
|
|
|
#1662 |
|
żona bez ogona
|
Jeny skończył mi się szampon podczas mycia włosów, musiałam rozrabiać z wodą i czuję, że są jakieś niedomyte
![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Od 13. w Netto można kupić wyprawę do szkoły Przecież dopiero co zaczęły się wakacje!
Edytowane przez wildDaisy Czas edycji: 2015-07-07 o 00:45 |
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Czy któraś z Was będzie miała na weselu wódkę "Pan Tadeusz"? Orientujecie się za ile można ją dostać? Mamy okazję kupić że znajomym w hurtowni taniej, ale zastanawia mnie czy rzeczywiście to dobra cena. Z tego co wiem to dobra wódka i trochę droga, więc wcześniej o niej nie myśleliśmy, celowalismy w stocka, ew. bolsa. A teraz do końca tyg musimy się zdecydowac czy bierzemy z nimi.
|
|
|
|
#1664 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Hej w między czasie zdążyłam jeszcze wziąć prysznic, umyć zęby, nałożyć krem, pomalować oczy i wykombinować co dzisiaj ubieram Dzisiaj znowu zapowiadaja upały Miałam nadzieję, że wczoraj będzie burza albo chociaż trochę popada a tu Tżcior dzisiaj wyjeżdża |
|
|
|
|
#1665 |
|
nibyżona
|
punkt 8 zaczeli kosic.
dzis okulista i echo serca ![]() z przyjemnienszych rzeczy mam nadzieje, ze mama mnie dzis pofarbuje
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
hej
znowu upalanie korzystamy dziś z urlopu T i jedziemy na basen ![]() EDIT: Taedio też poprosze o zdjęcie makijażu
Edytowane przez izk_a Czas edycji: 2015-07-07 o 08:21 |
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dzisiaj najgorsza zmianę od 11 do 19. Czyli z domu muszę wyjść za godzinę i będę po 20 ![]() TŻ wrócił z nocki a ja jem śniadanie i się ogarniam. |
|
|
|
|
#1668 | |
|
żona bez ogona
|
Ja wstałam o 7:20 i już kosili u mnie
![]() Super! Więc kompletnie już nie ma gdzie się podziać w upały ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
), ale tutaj na wizażu jest dość popularny jako wódka weselna
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed ósmą przywieźli nam materiały do remontu, ale brakowało połowy T pojechał z moim tatą wyjaśnić sprawe, dobrze że nie wyrzuciłam rachunku bo towar zapłaciliśmy wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Taedio, bardzo ładny makijaż
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
ja w pracy do 20
do 17lipca codziennie mam 8-20 bo koleżanka ma urlop. W tym czasie na szczęście lekarz jest tylko 3 razy i to od 15:30 do 19:30. Także siedzę cały dzień przed kompem albo TV oglądam.Przez tą pracę nie możemy z Tż jechać do sklepu i wybrać łóżka dla niego. |
|
|
|
#1672 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Ja tez juz na nogach żeby co nie co ogarnąć przed praca. |
|
|
|
#1673 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie można tyć i chudnąć, bo dopiero na przymiarce w maju będą ze mnie brać miarę i ją poprawiać ![]() Mój Tż nie widział sukni na mnie ![]() Ja mam W Esqotiq 65F. W Triumphie to na mnie rozmiaru nie ma. W zwykłych sklapach też. Zastanawiam się gdzie kupić dobry stanik na ślub. Mają niby w salonie sukien, ale nie wiem jak cenowo stoją. Boję się zamawiać przez neta, bo rozmiarówka może być inna.
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, jak mi cycki urosły
powyciągałam letnie koszule z zeszłego roku i w większości guziki mi się rozchodzą na biuście I tak łażę w pracy zgarbiona
|
|
#1676 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem Waszą sytuacje bo też wolimy mieć większy wkład własny na mieszkanie i lepszy kredyt niż dokładać do wesela. Cytat:
Cytat:
Takie niespodzianki są najlepsze. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Musi wyglądać ślicznie, no i wszystkiego najlepszego z okazji imienin. ![]() Cytat:
Ja wolę kuchnie spod znaku polskiego fushion. My gotujemy sami i wybraliśmy proste dania z kuchni polskiej i europejskiej z nutką nowoczesności. Ja wychodzę z założenia, że fajnie przy takiej odświętnej okazji zjeść coś innego niż to co się ma na obiad w każdą niedziele, ale rozumiem, że ktoś uważa inaczej. ![]() Takie dania w hotelach są dobre i naprawdę jest wystarczająca ilość jedzenia, wiadomo przystawka nie jest po to żeby się najeść a żeby pobudzić kubki smakowe. Potem już daniem głównym, które zawsze jest mięsne chyba, że poprosi się inaczej można się spokojnie najeść. Poza tym takie hotele mają też większą elastyczność w robieniu menu, jeśli powiesz, że wolałabyś bardziej tradycyjną kuchnie polską to na pewno Ci przygotują fajnie zestawy. Do łask wraca też kuchnia myśliwska, która jest mocno mięsna i ciężka, ale bardzo dobra, często widzę menu myśliwskie w ofertach też. Muszę wyjść na ten skwar dzisiaj, umówiłam się na mani i pedi hybrydowe w świetnej cenie, w końcu zrobię sobie prawdziwe ombre na gąbkach. Potem muszę znaleźć te głupie obręcze do zaproszeń i jakieś skrawki materiału bo resztę już kupiłam w sklepie z materiałami do diy, razem z połowę dekoracji na urodziny Tżta, nie można mnie samej do takich miejsc wpuszczać samej. :P No i umówiłam się na piwo z koleżanką. A jeszcze czekam na zakupy i chciałabym zostawić Tżtowi zupę na podwieczorek jak wróci z pracy. Współczuje tym dostawcom dzisiaj. A z rzeczy okołoślubnych to umówiłam się ze świadkową na czwartek na rolki, wymianę ciuchów i w końcu zrobienie projektu save the datów, ona ogarnia lepiej ode mnie programy graficzne i da się wykorzystać więc pewnie do końca tygodnia będziemy już mieli wszystko zrobione.
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stwierdziłam, że muszę zrobić konkretną listę co nam do zrobienia na ten rok do ślubu zostało, bo potem się pogubię.
|
#1678 |
|
PeeeMaa!
|
Hej.
Jeżu jak jest gorąco ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Jem bułkę z serem pleśniowym. Mega dobry
|
|
|
|
#1679 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1680 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51998439]Wreszcie mam chwile i nadrabiam
![]() Tez tak robię ![]() Co prawda nie miałam od nich ani jednego ale napatrze się na nie dość dużo ![]() Nie wiem o jakie chodzi i jak są cenowo w po bo tu zaczynaja się od 6 funtów do 20 i o ile dychę może bym dała tkwiącej chyba nie. Ale i tak moich rozmiarów nie ma ![]() Za to mam dużo od m&s bo maja moje rozmiary ![]() W esotiq mam65c dopiero niedawno to odkryłam ![]() Ja dlatego wzięłam Tatę bo wiedziałam Że mi dobrze doradzi ![]() Fajny myk szkoda ze cytryn nie lubię ![]() Ja dziś piłam tyle samorobnej smakowej wody o smaku truskawkowo/kiwi/mięty ze mnie gardlo boli:brzydal; A ja w ogóle wody normalnie pije mało bo nie lubiłam [/QUOTE]Właśnie myślę czy nie zaryzykować i nie kupić jednego stanika od nich. O ile właśnie znajdę rozmiar bo nie widziałam tam chyba nawet obwodu 70 a gdzie tu dalej. Może nie skrzywdzi mi biustu:P Ja zrobiłam ostatnio malinową a potem cytryna/mięta. Teraz upały się skończyły to i wody nie pijam za dużo ![]() Cytat:
Nie wiem co to wyjdzie:P Ale codziennie mi się o tym przypomina jak już myję głowę:PW sumie się nie dziwie. Jak ktoś ma 2-3 dzieci to potem w sierpniu/wrześniu trudno mu wydać grubą kasę na zeszyty, dodatki, ubrania, książki etc. Dobrze, że można sobie to rozłożyć Mojego M. kuzynka jedzie z córką od razu po zakończeniu roku i kupują zeszyty i jakieś drobne dodatki jak ołówki czy inne pierdoły. Coś już z głowy zawsze.Cytat:
Tamte dwa hotele odpadły bo jeden liczył za parking, drugi miał korkowe. Cytat:
Może wreszcie ruszymy![]() Dziś został rok i jeden dzień a jutro... DHej ![]() Piję moje śniadanie - koktajl owocowo-owsiany - nie mam już pomysłów co jeść. Nie mam na nic ochoty. Mam dziś plan by po rozmowie podjechać do salonu sukien ślubnych. Tak orientacyjnie Przyjaciółka tam suknie kupiła. Jak będzie możliwość to coś przymierzę, jak nie to po prostu się zorientuje i już.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

a w czarnym/ czerwonym nie będę mierzyć, bo jakoś nigdy mi to nie pasowało...
wiem, jest ciężko i to potrafi człowieka zdołować, ale głowa do góry trzymamy kciuki nasze forumowe 

albo napisałabym po prostu "dziękuję za przesłanie oferty" 

dopiero niedawno to odkryłam 

Przecież dopiero co zaczęły się wakacje!
powyciągałam letnie koszule z zeszłego roku i w większości guziki mi się rozchodzą na biuście
Takie niespodzianki są najlepsze.
teraz zdecydowałyśmy się na brąz żeby pasował do sukienki