|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
coś mi się wydaje że zdejmowanie tej hybrydy trwa więcej niż nakładanie :P
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj widziałam na mieście dziewczynę w krótkich spodenkach, miała nogi 2x takie jak moje (a moje do szczupłych obecnie nie należą) i cellulitu nie miała w ogóle! Nie sądziłam że to jest możliwe, a jednak... Mięśni zarysowanych też nie miała więc widać taka tkanka tłuszczowa.
Ja to kurczę nawet nosząc rozmiar 36 przy regularnym bieganiu miałam cellulit. |
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
ja po ciązy i połogu idę na keratynowe prostowanie włosów, mam dość
mam naturalnie kręcone włosy i chcę mieć proste. ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- ps- zaczyna mi coraz szybciej zapitalać czas. macie to ? od 30 tyg zaczęło iść !!!!aaaaaa
|
#2974 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oby mi też było ej dużo tych fitnessek jest po 30. Cytat:
Cytat:
Co innego na stopach, tam to by mi się pewnie ze 3 miesiące trzymała Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zresztą niewiele jest osób bez cellulitu, fakt że da się go "schować", ale powalczyć trzeba...Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2975 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierworodka? To pierwsza rzecz niech sie nie stresuje, bo jesli dziecko nie bedzie gotowe nic sie nie zacznie, po drugie j psychika moze blokowac. Niech sie wybierze na dlugi spacer, chodzi po schodach, umyje podloge na czworakach i na koniec meza zbalamuci ;-) W przerwach nie kreci biodrami i robi przysiady. Trzymam kciuki za rozwoj akcji ---------- Dopisano o 02:23 ---------- Poprzedni post napisano o 02:20 ---------- Cytat:
U mnie jak ciaza bedzie donoszona, do terminu raz w tygodniu, po co 2-3dni ---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 02:23 ---------- Cytat:
Powaga, ale bardziej niz w funkcjami krganizmu wiaze to z dojrzalsza psychika ;-) ---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ---------- Cytat:
U mnie w szpitalu jest jak najbardziej mozliwosc rodzinnego, starsze dziecko moze rowniez uczestniczyc. Odradzono mi rodzenie razem z moja dwulatka, bo sie skupic przy niej nie moglabym, ale chcemy ja sciagnac na kangurowanie |
||||
|
|
|
#2976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chciałam w ciąży śle doczytalam ze w ciąży nie można.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() dopiero dziś meldujemy się po wczorajszej wizycie! Gin stwierdził, że jestem okazem zdrowia Mała również, na dodatek przekręciła się głową w dół (muszę poszukać czegoś wystrzałowego dla niej bo obiecałam, że jej kupię jak się przekręci) kolejną wizytę 5.08 mam z innym lekarzem, bo mój będzie na urlopie a później dopiero w dniu terminu ale już się z nami żegnał (rąsia) więc chyba się nie zobaczymy Dostałam żelazo, choć tragedii w wynikach nie ma i kartę ruchów płodu.. Dziwne, że ostatnia wizyta z kimś innym przed samym porodem ale co zrobić.. za to jestem załamana zakupami w IKEA, nie kupiliśmy nic! pokrycie na fotel nie pasuje brr i zmienili kolor mebli, które mamy i ta komoda nie będzie pasować! Ja nie wiem co my teraz zrobimy :/ tzn. na szybko wymyśliliśmy, że zrobimy w pokoju taki kącik i wstawimy białe łóżeczko i białą komodę, chyba, że uda nam się kupić używkę w takim samym kolorze. Czasu coraz mniej a tu takie przygody. Mój humor (ale tylko trochę) poprawiła wizyta w Mc
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrażam rodzić ze starszym dzieckiem. Jakoś nie chciałabym żeby przy tym było, mąż to zupełnie co innego...
Dziewczyny, może Wy się bardziej na tym znacie, bo ja zielona w temacie: Mój tż jest mega chudy. Je dosyć sporo, taki odkurzacz. Ale nie tyje, czasem to nawet chudnie. Ma jakieś 176 cm wzrostu i waży 60 kg (co teraz mnie wręcz dobija). Jego tata też jest bardzo chudy, tylko że tż jest od niego wyższy i szerszy w barach (nosi L). Żeby przytył i miał umięśnione ciało, to wydumał, że musi łykać białko. Nie da się inaczej?? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tych mebli nie da się jakoś na zamówienie? Albo poszukać poza Ikeą w tym samym kolorze? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja planuję wymienić prostownicę sobie na dużo lepszą, ale zawsze mam stracha, czy kupię dobrą na te moje kudły Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2984 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Ja już drugi dzień w Toruniu, ogólnie fajnie, humor mam dużo lepszy, ciągle się śmieje. Nie wiedziałam , że aż tak tego potrzebuje. Tylko pokój na 3 piętrze i strome schody. Grita chciaĺam ci powiedzieć, że bardzo lubię Twoją córeczkę.
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałby sobie policzyć zapotrzebowanie, określić rozsądne wartości białka węgla i tłuszczu i oczywiście dodać trochę do tego zapotrzebowania. Białko może pomóc ale nie musi... na stronie potreningu.pl znajdzie lopatologiczny kalkulator a jak chce to może znaleźć potrzebne wzory. No i się tego trzymać... Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Jedzenie więcej niż zwykle w przypadku takich osób jest zbyt proste. Mój ma tak samo. Jest chudy niezależnie od tego czy je mało czy dużo. W przypadku takich osób potrzebne jest zaplanowane działanie ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby się udało znaleźć Cytat:
właśnie ja bym chciała, żeby się obeszło bez łykania czegokolwiek... Ja będę po porodzie zawalać z małą na spacery i ćwiczyć i w ogóle, to i niech on się wysili i zadba o siebie, a co W ogóle to muszę go wysłać na badania, bo krew miał pobieraną jakoś w podstawówce, nawet tego nie pamięta. Ale on twierdzi, że zasłabnie i nie chce Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
muszę Was nadrobić od wczoraj ![]() Pytanie: dostałam na grupę fejsbukową zaproszenia od Katarzyny O., Veronici K. ,Edyty A-O. Które to z Was Mamuśki. Piszcie mi na prv takie wiadomości bo jak mówię- nie chce by do tej grupy należały osoby z innych for albo po prostu ot takie które chcą sie podłączyć pod byle jakią grupę byle by tylko należeć. Takie coś ma chronić naszą prywatność. Wszystko zostaje w naszym kręgu tylko
|
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Czekam na kuriera aż przyjedzie z paczka i głodna jestem. Musze coś na ruszt wrzucić.
|
#2989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bierzesz patelenkę, wsypujesz na nią 3-4 łyżki kopiaste soli (polecam gruboziarnistą bo się nie wysypie przez woreczek/skarpetkę). 'prażysz' ją,podgrzewasz az będzie gorąca-cały czas merdając łyżką-żeby się nie zjarała. Gorącą sól wsypujesz do BAWEŁNIANEGO lub lnianego woreczka-jak nie masz takiego to do skarpety grubej bawełnianej bez gumek i sztuczności-bo mogą ci się zjarać i brzydko pachnieć ![]() Zawiązujesz na supeł i przysuwasz do bolącego ucha. Jasne że na poczatku gdy gorące nie dotykasz doskóry ale z biegiem czasu się ta sól wychłodzi i jak stwierdzisz,że temperatura jest przyjemna dla ucha-całkowicie przykładasz do uszka i trzymasz aż nie wystygnie. Przechodzi ból jakreka odjoł już po dwóch do kilku godzin od tego zabiegu. POLECAM te czary-mary zdrówka |
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie niedawno zamówiłam prostownice Remington shine therapy, jest bardzo fajna, ruchome płytki, a nie jest droga wiec polecam
wcześniej miałam jeszcze taką z bazarku, gdzie płytka ceramiczna juz odpadała wiec w końcu mam nową, ale ogólnie ja mało prostuje bo mam cienkie włosy i szybko się niszczą. A teraz ostatnio śpi u nas bratanek Tż i też wita się z kuzynem głaszcząc brzuch i codziennie przynosi mi 1 żelka i mówi "masz, daj dzidziusiowi! Ale tylko jednego bo on jest jeszcze mały i więcej nie może!" tylko wczoraj chyba zapomniał mi dać, jak mu się przypomni to pewnie będzie zawiedziony że kuzyn był głodny :p i jeszcze mi mówi ze widział w reklamie pieluszki majtki i mam dzidziusiowi takie kupić hehe:p
|
#2991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ps. ja nie lubię eklerków,ale w sklepie tak bidne leżały smętnie zasmucone jakieś takie przy naburmuszonej pani sprzedawczyni,że nawiązały ze mną telepatyczną więź i postanowiłąm je adoptować do mego żołądka
Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-07-10 o 09:09 |
|
|
|
|
#2992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle że córka domaga się śniadania Cytat:
Mnie mój brat się 2x już o poród pytał, zawsze jak przy mnie siedzi to odruchowo mnie głaszcze po brzuchu, często też słucha brzucha. I jak rozmawia ze mną przez telefon to się wita "cześć Iza, cześć Wiktoria" tak jakby miała go usłyszeć Ale domyślam się, że będzie okropny, jak Wiki się urodzi. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prostownice mam taką http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5155765607 I poprzedni model starszy mi się zjaral i wymienili mi raz dwa na nowy. Cytat:
![]() Wyplato gdzie jesteś bo chce wszystko juz po zamawiać dla małego.
|
|
#2994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na palcach jednej tylko ręki wyliczyć mogę ludzką uprzejmość kiedy ktos mi ustapił miejsca,pzrepuścił w kolejce,zapytał sie czy ok się czuję jak wyglądałam nie-halo. Stoję sobie przed wczoraj w mięsnym-kolejka,że ho ho,gorąąąąąąąąąąco. Przede mną jakis byk rozpłodowy z córeczką i moherostwo- za mną babcie i dziadki. STOJĘ GRZECZNIE,małą mnie niekopie,brzuch nie ciągnie,nie zginam się jak scyzoryk-myslę sobie-luzik,postoję. Za mna stoi leciwa babka,stoję do niej półbokiem bo wyczajam przez ladę co by tu kupić z wędlin i CZUJĘ na sobie W Z R O K. Lustrujący,świdrujący nie miło wzrok.Patrze spode łba a to ta babcia z oburzeniem w oczach gapi się raz na mój wielki bęc raz mi w twarz i tak w koło macieju. urwa ! oburzenie entego stopnia bo co bo w upał powinnam być workiem od kartofli przykryta lub habitem? bo to wstyd brzuch pokazywać. a byłam w obcisłej bluzeczce na ramiaczkach i krótkich psodenkach. Chciałam TO skomentować ale za nią była szarża moherów i by mnie zjedli jak dzicy pewnie. |
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nic nie mam z Remingtona, tylko właśnie z Philipsa dwie prostownice, i tż też golarkę
ogólnie to jestem zadowolona, bo prostownica ma 7 lat, ale chciałabym coś nowego i ciut cieńszego, a włos mam gruby, kręcony i wymagający ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2996 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! tez mam caly zestaw do hybrydy, ale jestem teraz takim leniem, ze mi sie nie chce robic. poza tym Wy to wyzszy stopnien wtajemniczenia, ja umiem tylko na jeden kolor pomalowac.
wczoraj mialam okropny dzien. Najpierw sie poplakalam, bo sos wylal mi sie na poduszke jak jadlam na kanapie, potem sie poplakalam bo nie moglam sobie poradzic ze zdjeciem worka prozniowego z szafy, a potem juz plakalam z kazdego mozliwego powodu, lacznie z tym, ze mam juz 98cm w brzuchu i jestem gruba. do tego kolezanka rodzic zaczela wieczorem i nie moglam spac bo o Niej myslalam... |
|
|
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to STAN UMYSŁU.... :/ |
|
|
|
|
#2998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po za tym dostałam takiego celulitu na nogach ze masakra. Woda mi się w organizmie zatrzymuje powoli. Ehhh mogłabym tak narzekać ile wlezie ![]() SLONICA JEDNYM SŁOWEM JESTEM heh ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, koniec narzekania, bo mi się dzisiaj nastroje udzielają!!!
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3000 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny co miał oznaczać ten ból jak na okres?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

Mała również, na dodatek przekręciła się głową w dół 

żeby się udało znaleźć
Oby to nie zapalenie ucha.zjadłam czosnek i wziełam paracetamol na razie ból zelżał. Obadamy jak dalej.