Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-11, 23:21   #3331
loudres
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Ja zmieniłam miesiąc temu sofę na inna. Tamta była twarda i tak mnie prawy bok napitalał i teraz mamy miękka i jak ręką odjał. Nie bolą mnie wogole plecy i lepiej się wysypiam
Wogole nie budzę się w nocy. ☺
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 23:22   #3332
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
tego to nie wiem, ale tak z ciekawości to gdzie Cię kładą na patologię czy kardiologię
Ciezarne to tylko na patologii

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 23:36   #3333
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ciezarne to tylko na patologii
nawet nie wiedziałam, że tylko na patologii nie musiałam sprawdzać i obym nie musiała bo każdy pobyt w szpitalu wiąże się z werflonem, a ja się boję igieł i tego boję się bardziej niż porodu

dziecko w brzuchu szaleje, więc idę spać, może jak zmienię pozycję to będzie spokojniejsze
miłej niedzieli

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-07-11 o 23:42
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 00:48   #3334
malena1979
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za wyrazy współczucia, niestety jakoś to muszę przeżyć. elcia,pożyczyć od nikogo nie ma jak, zresztą przed remontem też bez sensu trochę.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 01:29   #3335
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ja się wstydze, bo chyba jestem z Was wszystkich najgruuuubszaaaa!
Hahahahahaha ja na rowni z toba

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-07-12 o 01:36
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 03:21   #3336
Panna Izabela
Zakorzenienie

Znowu zgagę mam, drugą noc już a woda moja się skończyła...
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie zartuj?! A ile ta dziewczynka ma lat teraz? I jak sie rozwija? Nie wiesz, jak sypiala? Mowi jak?
Jeszcze nie mówi rok starsza od mojej będzie, nawet się urodziła wtedy, na kiedy ja mam termin, więc ma 10 miesięcy. I podobno mówi "mama" i "tata", aczkolwiek ja słyszałam tylko jak sobie mówi "babababa" i tyle
Hmm jak się rozwija... Ruchowo ok, raczkuje, wstaje. Nie jest i nie była zainteresowana żadnymi grzechotkami czy zabawkami, tańczy do muzyki (najczęściej ma puszczane polo tv itp), płacze i jęczy o wszystko i wszystkich się boi. Sypia i sypiała słabo. Tyle wiem

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Ja nie spie. Obudzil mnie pies w przedpokoju bo mu sie chciało qpeczke.
Oczywiscie zapytapam tz czy by nie poszedł powiedział ok i poszedł spać dalej ..... po niecalej minuvie wiec pytam znow i on znow sie przekreca na drugi bok to zaczelam sie ubierac .... na to ten do mnie co ty robisz co ty robisz .....
Powiedzialam mu wiec ze nie bd stala w przedpokoju z psem piszczacym i sie go prosila o pomoc co 5 min... ubrałam sie i poszlam...

---------- Dopisano o 03:25 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ----------

Cos mi sie wydaje ze jutro bedzie wojna. A lep mnie napierdala ostro od tego.....

Ooo to ja bym zabiła tż, jakby nie poszedł jednak... I bym go normalnie na siłę wygoniła. Zwłaszcza, że to jednak noc

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry,

ja już po śniadaniu.

Piękna pogoda u mnie dzisiaj. Myślę jakby wykorzystać ten dzień.

A co myślicie o kąpieli noworodków? Będziecie kąpały dziecko codziennie? Chcecie, aby w szpitalu kąpali Wam dziecko?
W szpitalu to mi obojętne, mogą nie kąpać i się nie obrażę ale w mieszkaniu chcę żeby tż kąpał codziennie.
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
2 m-ce do terminu a ją ryczala od rana ze mały się nie rusza

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Najważniejsze, że się ruszył. Ja też wczoraj panikowałam, ale mała dała znać.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
A jazda firma na tylko jeden Laktator w ofercie czy 20 rodzajów? Idealnie by było gdyby każda firma miała jeden ręczny i jeden elektryczny i tyle. Ja się jeszcze nie interesowałam ale musze zacząć i coś kupić...

Ja dalej chodzę do pubów. Przecież teraz w środku nie wolno palić. Moi znajomi przy mnie nie palą, wychodzą na zewnątrz, na balkon. Wczoraj byłam na domowce jedyna niepijaca i było spoko

U nas na szczęście nie ma tv

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Chyba każda ma kilka
U nas jest tv ale włączane wieczorami, ja w ciągu dnia włączę na.max godz dwie ale to z nudów. Teraz lubimy wieczorkiem siąść z tż i obejrzeć film lub kabarety. Ale niedługo będziemy patrzeć na córkę jak w ekran a tv sobie włączymy najwyżej, jak mała już zaśnie.
Cytat:
Plany plany....
Kapalam codziennie, TV oglądała,słodycze daje no cóż może to nie jest wzór matki półki ale.....
Zdarzało mi się zostawić ją w pokoju wyjść na minutę do 2 bo nie dawalam rady.ona od zawsze spala bardzo słabo czy to dzień czy noc do tego mega długie kolki więc człowiek naprawdę był na granicy.

Ale oglądała tv od jakiego wieku?
Wiki na pewno będzie jeść słodycze, może nie jak rok skończy, ale na pewno w wieku 3 lat pozna smak czekolady co nie oznacza, że dostanie całą tabliczkę na raz.
Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Masakra, takiego małego niemowlaka sadzać przed tv
U nas w domu tv rzadko włączamy, więc nie było tego problemu, w gościach siedziałam z Młodą tak, żeby po prostu tv nie widziała, dawałam jakieś zabawki i jakoś szło. Zresztą nie interesował jej tv szczególnie, chwilę popatrzyła i wystarczyło.
Tak do 2 lat nawet nie wysiedziałaby chwili przed bajką Czasem słuchała i oglądała teledyski z piosenkami dla dzieci z laptopa, pokręciła chwilę kuperkiem, ale to też niedługo.
Mnie było głupio w gościach kazać komuś wyłączyć tv, szczególnie jeśli tam były dzieci, które np oglądały bajkę na dobranoc. Co innego jak gra, bo gra i nikt nie ogląda, a co innego jak ktoś ogląda, szczególnie starsze dziecko Ale mi też nie przeszkadzało tak strasznie jak moja chwilę się popatrzyła w tv, potem ją zajmowałam czymś innym.
Ciekawe jak to rozwiążecie, bo może być ciężko i wyjdziesz na tą złą My na szczęście mało jeździliśmy w gości z małą tam gdzie grało non stop tv.

dla tż-ta! mam nadzieję, że się rano trochę ogarnął i przyniósł chociaż świeże bułeczki na zgodę

U nas szaro buro i chłodno, ale jakoś po tych upałach mi to nie przeszkadza.
U mnie w szpitalu kąpią na wyraźną prośbę, ja przez pierwsze 4-5 dni nie kąpię na pewno. Będę przecierać strategiczne miejsca wacikiem z wodą. Później pewnie też nie będę codziennie kąpać, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
A co do rytuałów to u nas nie miało znaczenia czy kąpaliśmy Młodą wieczorem czy nie, i tak szła spać o podobnej porze. Jedynie dbaliśmy zawsze o podobną porę wyciszenia, przygaszenia światła, nucenia jakiejś kołysanki.

Z ruchami już wszystko ok, dał znać Młody, że masz się nie martwić?
Oj bo tak to jest, że często coś nam się wydaje złe z gruntu, ale tak naprawdę wszystko z głową. Jak dziecko chwilę obejrzy bajkę czy zje po posiłku na deser wafelka to sobie nigdy nie rwałam o to włosów z głowy. Szkoda, żebym jeszcze sobie dokładała poczucia winy i zmartwień
Ale rozumiem też tych, którzy nie chcą żeby dziecko oglądało tv czy jadło słodycze, ich prawo mieć taki a nie inny model wychowania.
Najlepsze, że wtedy się zagapiała, bo patrzyła przed siebie a tam mrygało. Teraz jest mniej zainteresowana, ale mimo wszystko jak dla mnie to za dużo bodźców i na niczym się skupić nie potrafi, tzn nic jej nie zainteresuje, chyba że na 5 sekund. Bo nawet jak jej się jakaś zabawka spodoba, to w tv coś głośniej będzie i się odwróci i już po zabawie. Nie wspomnę o piciu mleka albo spaniu, gdzie ja bym przy tv nie zasnęła a co dopiero małe dziecko...

Najwyżej będę tą złą, okropną co wymyśla. Niech się przyzwyczajają

Cytat:
Dał znać jak mu wlaczylam piosenke ta sama na która reagowała jego SIS i zjadlam śniadanie.
Ale już czarny scenariusz w głowie i myśl kto mnie zawiedzie na IP.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Ją już chyba mam nawyk oglądania papieru.też kilka razy już miałam akcję AAA widzę krew a później no tak papier majtki ew zacięcie po depilacji

Ja miałam kilka razy krew, ale to dosłownie 3 kropeczki. Nie panikowałam bardzo, bo mam tą infekcję i pewnie się zadrapałam i poszło trochę krwi, ostatnio tak miałam i widać było, że to od tego.
Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
dobrze ze magnez pomaga, ja jak wstaje to czuje krocze masakrycznie. i nie chodzi o nacisk z wewnątrz tylko taki ból spojenia jakby mi tak cos pękło. po rozchodzeniu przechodzi ale wstanie z lezenia to katorga.
Ja mam ból jakby mi ktoś kopa zasadził w krocze i nie przechodzi od chodzenia. A jak wstaję to jakbym miała miednicę połamaną. Jak kaleka się czuję ogólnie. A nogę podnieść do góry bez bólu w pachwinie to szczyt moich marzeń

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Ja również mam "kolorowo". Jak pisałam wczoraj poszedł zaproszony na piwo z kolegą. To było dziwne bo kolega-pantofel rasowy i raczej w piąteczek wieczór czy sobotkę czas MUSI przeznaczyć cały na siedzenie lub wyjazdy nawet na babskie spotkania (sic!) ze swoją barbi-szantażystką. Mój chłop wrócił po dwóch godzinach ostro wqr na niego bo...jedynym powodem kolesia był faakt,że dostała TYLKO 1500ZŁ podwyżki ! (tak,tysiąc pieńćset!) i żalił się jeszcze że w te upały co były strasznie się napracował bo jako typowy biurowy chłopak od przekłądania przez 8 h papierków-musiał jezdzić pare dni po miescie,zamawiać,kupować wentylatory dla firmy. Boszzzz jakie to straszne. Wie koles że ja i TŻ ledwo koniec z końcem wiażemy i bez wsparcia rodziny było by cieżko i...dobił chorego! Ja jeszcze od wczoraj walczę z podłoscią teściowej,która traktuje mnie jak g***o sobacze. Kutwa jakie to niesparwiedliwe- człowiek się uczyz,dobywa doswiadczenie,uczciwie pracuje, nie chachmeci i ma gównianą pensję a tu...pierwsza praca po studniach w firmie od produkcji palet,stanowisko biurowe i w ciagu roku dwie podwyżki i przeskok z 2000 na reke do prawie 5000. to BOLI.
Nooo faktycznie, biedę klepie kolega, aż przykro. Każdy ma inne progi życiowe i dla niektórych 5 tys to mało, ale to mógłby się rozejrzeć wokol i docenić to, co ma, bo ma dużo
A teściowej co się dzieje?
Cytat:
No niestety ale ludzi boli dupa jak się komuś wiedzie. Nie powiem, sama czasem zazdroszczę, bo to normalne, ale nigdy źle nie życzę.
A mnie nie boli Za to boli mnie to, jak ludzie nie doceniają tego, co mają. I wnerwia mnie to, gdy dana osoba jest świadoma tego, że ma dużo kasy, chwali się tym, ale mówi, że jest biedna i nie ma kasy. Trzeba się zdecydować - albo klepię biedę, albo jestem bogaty. A zazdrość ludzkie uczucie, zawiść to już co innego.

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wstałam dzisiaj po 6 rano jak nigdy i nawet w nocy na siku nie poszłam.
Az szok...

Od kilku dni przy wstawania boli mnie tak jakby krocze z jednej strony. Jak ból będzie się nasilać to uciekam na IP. Teraz nie panikuje i na dodatek zobaczyłam dzisiaj ze schodzi mi skóra między małym palcem a serdecznym na dłoni. Nie swędzi mnie to ani nie jest czerwone. Ciekawa jestem co to.

Robie zamówienie z Gemini i w koszyku mam to:
- Majki poporodowe siateczkowe
- podklady poporodowe
- Lansinoh, lanolina
- Tantum Rosa
- NoseFrida aspirator do nosa plus filtry
- Zestaw pilniczek nożyczki cążki
- Płatki kosmetyczne dla niemowląt duże
- Kompresy jałowe 7.5x7.5cm na pepuszek
- Octenisept
- Patyczki higieniczne do pepuszka
- Hipp Oliwka do pielęgnacji
- Hipp Płyn/żel do mycia ciała i włosów
- Woda morska w sprayu dla niemowląt
- Bepanthen
- Sudocrem
- Alantan Plus maść
- Humana herbata dla mam karmiących
- Pampersy zielone 1
- Nakładki ochronne na brodawki z Madeli.

Termometr, chusteczki mokre, wkładki laktacyjne mam.

Coś jeszcze z potrzebnych rzeczy byście dorzucily?
Szczotkę i grzebyk kupię na allegro bo parę rzeczy w koszyku u jednego sprzedawcy.

Ile kupujecie butelek? Kupić najpierw 150 ml a później dokupić większą?
Smoczki to najmniejsze. Chce kupić z Lovi
Za dużo maści jak dla mnie, podkłady bym dała np do przewijania (to w sumie te same, co do szpitala na łóżko i np do wózka czy łóżeczka...), butelkę mam jedną, drugą z laktatorem ale bez smoczka i nie kupuję więcej, a smoczki mam 2. Ja mam też sól fizjologiczną. A jak butelką to i szczotka do butelki

Cytat:
Sudocrem samej mi się przyda bo często gęsto po depilacji mi krosty wyskakują.
To zrezygnuje z alantanu bo to w każdej aptece dostać można za nie wielkie pieniądze.

Ile tych majtek poporodowych bierzecie?
Mam chyba 2-3, potem będę zakładać swoje, ewentualnie mąż dokupi.
Cytat:
Też tyle mam w koszyku Najwyżej dorzuce te duże podpaski z bell.
Jezus jak ja przeżyje te podpaski nienawidzę ich nosić
Ja co okres nosiłam Bella Nova Maxi, musiałam. I mam je teraz spakowane, jak się skończą podkłady poporodowe, to będę używała tych właśnie.

Cytat:
No właśnie jak rozchodzę to jest gitara. Gin też mi badał szyjkę i wszystko jest ok. Twarda i zamknięta i się nie skraca. A mam mega krótką bo 3,1 cm

Materac kosztuje od 200 zł i wzwyż.
http://allegro.pl/materac-lateksowy-...460946894.html

Dziewczyny co myślicie o tej sukience?
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0274749001.html
Normalnie noszę rozmiarówkę z H&M M/L, ale teraz nie wiem czy nie wziąć rozmiaru L ze względu na brzuszek tylko czy w cyckach nie będzie za duża.
Wydaje mi się, że bardziej to wyjdzie tunika niż sukienka

Któraś wstawiała sukienkę z h&m i czekała na nią - mierzyłam. Wszystko ładnie pięknie, tylko strasznie cienka i prześwituje, więc zrezygnowałam, bo to jednak 80zł. Byłam w Pretty Girl i mierzyłam sukienki, znalazłam śliczną, nawet bym miała na chrzciny np, weszłam w nią ale nie wiedziałam, co zrobić z paskiem. Jakoś dziwnie leżał na brzuchu i robił ze mnie beczkę. A bez paska sukienka traciła urok. Za to z tyłu leżała idealnie i jestem pewna, że bez ciąży leżała by super
Cytat:
Myślałam o tych droższych. O takich http://www.aptekagemini.pl/podpaski-...-16-sztuk.html

No to będzie tunika

Ja mam teraz na sprężynach i już jest tak wyrobiony od naszego skakania , że musimy go wymienić.
Znajoma ma, ale średnio twardy i sobie chwali go
A one nie są z tą siateczką?
Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
jak ja nie lubie ze mi cytowanie nie dziala! tyle chce odpisac a potem nic nie oamietam, ani co chcialam napisac ani komu

bianeczka - nie martw sie na zapas. dobrze ze masz opieke dla corki, a moze nie beda Cie dlugo trzymac...

ja chce kapac dzieci co 2 dzien - raz jeden raz drugi chopiec. Mysle ze rytual jest wazny, ale przeciez kosmetyke na przewijaku bede robic codziennie.
To i tak będziesz kąpać codziennie
Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Widzę temat materacy będę teraz kupowała dla siebie i męża. Jaki polecacie?
W mojej rodzinie są chwalone z Ikei, chyba sprężynowe. Ponoć trwałe i wygodne.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 08:28   #3337
fatal21
Wtajemniczenie

Nie pamietam ile miała jak TV oglądała ale to nie było tak że ją posadzilam i sobie poszlam zainteresowana była może 2 min.dopiero jak zaczynała mówić i bardziej kumac to ją bajki interesowały czyt.1,5 roku.ale to też Max 10 min.wg mnie to że zaczęła wcześnie i dobrze mówić to zasluga TV tzn bajek.Oczywiście my też mamy w tym udział ale jednak TV pomaga.

Stary 2015-07-12, 08:33   #3338
malaja86
Rozeznanie

Witam się . My cały czas na wyjeździe. Wczoraj rano pojechaliśmy z Torunia nad morze. Zobaczyliśmy gdańsk oraz Sopot a raczej plaże w Sopocie.
Pisałyście o tym że nie zapraszają Was na imprezy z alkoholem. Ja czasem chodzę z mężem i ciąża nie przeszkadza mi w życiu Towarzyskim- zawsze znajdziemy jakąś knajpkę.

Dziecię będziemy myć raczej co drugi dzień.

Dzisiaj ostatni dzień w Toruniu tak do 15. Strasznie mi żal A całe towarzystwo dalej śpi.
Z wyjazdu mamy trochę pamiątek w tym kawałek mojej lewej górnej jedynki
Stary 2015-07-12, 08:41   #3339
ridja devojka
Zakorzenienie

Współczuję spania na materacu dmuchanym... może nie będzie aż tak źle?

Stary 2015-07-12, 09:02   #3340
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dzisiaj ostatni dzień w Toruniu tak do 15. Strasznie mi żal A całe towarzystwo dalej śpi.
Eeee... gornej jedynki? Ale o co chodzi?

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 09:39   #3341
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Widzę temat materacy będę teraz kupowała dla siebie i męża. Jaki polecacie?
Ja mam materac z firmy Koło model Estrella Bio Aloe Vera... I powiem tak... Zasypiam na nim momentalnie a mąż to w ogóle w minute, wstaje bez bólu brzucha czy pleców. Polecam go bardzo a wybierala mi go moja mama która zajmuje się meblami i jest po dwóch operacjach kręgosłupa więc jej zaufalam
Stary 2015-07-12, 09:52   #3342
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Eeee... gornej jedynki? Ale o co chodzi?
Kawałek zęba. 16 lat temu Uprawiając sport złamałam dwie przednie gorne jedynki. Akurat takie dwa trojkaciki. Mowili ze rwkonstrukcja wytrzyma max 5 lat :p a wczoraj sobie siedzę i czuje coś w ustach wyjełam i niespodzianla kawałek zęba :p
Stary 2015-07-12, 10:07   #3343
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Kawałek zęba. 16 lat temu Uprawiając sport złamałam dwie przednie gorne jedynki. Akurat takie dwa trojkaciki. Mowili ze rwkonstrukcja wytrzyma max 5 lat :p a wczoraj sobie siedzę i czuje coś w ustach wyjełam i niespodzianla kawałek zęba :p
Ja mam tak samo. Z tymi jedynkami. Robisz "blomby", czy zrobiłaś licówke?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 10:12   #3344
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam tak samo. Z tymi jedynkami. Robisz "blomby", czy zrobiłaś licówke?
Hm. Szczerze to nie wiem. Zrobie to co poleci dentystka bo dalej chodze do tej samej. Ale plomba jest na krotszy okres wiec wolałabym to drugie. No ale trzeba by przeswietlic pewnie do tego zeba a to dopiero poporodzie wiec pewnie skomczy sie tymczasowo
Stary 2015-07-12, 10:16   #3345
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm. Szczerze to nie wiem. Zrobie to co poleci dentystka bo dalej chodze do tej samej. Ale plomba jest na krotszy okres wiec wolałabym to drugie. No ale trzeba by przeswietlic pewnie do tego zeba a to dopiero poporodzie wiec pewnie skomczy sie tymczasowo
Kilka lat temu jak byłam u dentysty to powiedziała mi, że do licowek trzeba zrobić, żeby ząb był "martwy" i dopiero zrobić te licówki. U mnie "tfu, tfu,tfu" trzymają się już 5 lat, ale sądzę, że będę musiała zrobić za nie długo...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 10:24   #3346
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Bylam wczoraj nw urodzinowym grilu . Od 17 do 2 w nocy wytrzymalam hihi a to dlatego zebylo na dworzu bylo cieplo i bylo super towarzystwo jupii

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 10:48   #3347
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Znowu zgagę mam, drugą noc już a woda moja się skończyła...

Jeszcze nie mówi rok starsza od mojej będzie, nawet się urodziła wtedy, na kiedy ja mam termin, więc ma 10 miesięcy. I podobno mówi "mama" i "tata", aczkolwiek ja słyszałam tylko jak sobie mówi "babababa" i tyle
Hmm jak się rozwija... Ruchowo ok, raczkuje, wstaje. Nie jest i nie była zainteresowana żadnymi grzechotkami czy zabawkami, tańczy do muzyki (najczęściej ma puszczane polo tv itp), płacze i jęczy o wszystko i wszystkich się boi. Sypia i sypiała słabo. Tyle wiem

Ooo to ja bym zabiła tż, jakby nie poszedł jednak... I bym go normalnie na siłę wygoniła. Zwłaszcza, że to jednak noc

W szpitalu to mi obojętne, mogą nie kąpać i się nie obrażę ale w mieszkaniu chcę żeby tż kąpał codziennie.

Najważniejsze, że się ruszył. Ja też wczoraj panikowałam, ale mała dała znać.

Chyba każda ma kilka
U nas jest tv ale włączane wieczorami, ja w ciągu dnia włączę na.max godz dwie ale to z nudów. Teraz lubimy wieczorkiem siąść z tż i obejrzeć film lub kabarety. Ale niedługo będziemy patrzeć na córkę jak w ekran a tv sobie włączymy najwyżej, jak mała już zaśnie.

Ale oglądała tv od jakiego wieku?
Wiki na pewno będzie jeść słodycze, może nie jak rok skończy, ale na pewno w wieku 3 lat pozna smak czekolady co nie oznacza, że dostanie całą tabliczkę na raz.

Najlepsze, że wtedy się zagapiała, bo patrzyła przed siebie a tam mrygało. Teraz jest mniej zainteresowana, ale mimo wszystko jak dla mnie to za dużo bodźców i na niczym się skupić nie potrafi, tzn nic jej nie zainteresuje, chyba że na 5 sekund. Bo nawet jak jej się jakaś zabawka spodoba, to w tv coś głośniej będzie i się odwróci i już po zabawie. Nie wspomnę o piciu mleka albo spaniu, gdzie ja bym przy tv nie zasnęła a co dopiero małe dziecko...

Najwyżej będę tą złą, okropną co wymyśla. Niech się przyzwyczajają

Ja miałam kilka razy krew, ale to dosłownie 3 kropeczki. Nie panikowałam bardzo, bo mam tą infekcję i pewnie się zadrapałam i poszło trochę krwi, ostatnio tak miałam i widać było, że to od tego.

Ja mam ból jakby mi ktoś kopa zasadził w krocze i nie przechodzi od chodzenia. A jak wstaję to jakbym miała miednicę połamaną. Jak kaleka się czuję ogólnie. A nogę podnieść do góry bez bólu w pachwinie to szczyt moich marzeń

Nooo faktycznie, biedę klepie kolega, aż przykro. Każdy ma inne progi życiowe i dla niektórych 5 tys to mało, ale to mógłby się rozejrzeć wokol i docenić to, co ma, bo ma dużo
A teściowej co się dzieje?

A mnie nie boli Za to boli mnie to, jak ludzie nie doceniają tego, co mają. I wnerwia mnie to, gdy dana osoba jest świadoma tego, że ma dużo kasy, chwali się tym, ale mówi, że jest biedna i nie ma kasy. Trzeba się zdecydować - albo klepię biedę, albo jestem bogaty. A zazdrość ludzkie uczucie, zawiść to już co innego.

Za dużo maści jak dla mnie, podkłady bym dała np do przewijania (to w sumie te same, co do szpitala na łóżko i np do wózka czy łóżeczka...), butelkę mam jedną, drugą z laktatorem ale bez smoczka i nie kupuję więcej, a smoczki mam 2. Ja mam też sól fizjologiczną. A jak butelką to i szczotka do butelki

Mam chyba 2-3, potem będę zakładać swoje, ewentualnie mąż dokupi.

Ja co okres nosiłam Bella Nova Maxi, musiałam. I mam je teraz spakowane, jak się skończą podkłady poporodowe, to będę używała tych właśnie.

Wydaje mi się, że bardziej to wyjdzie tunika niż sukienka

Któraś wstawiała sukienkę z h&m i czekała na nią - mierzyłam. Wszystko ładnie pięknie, tylko strasznie cienka i prześwituje, więc zrezygnowałam, bo to jednak 80zł. Byłam w Pretty Girl i mierzyłam sukienki, znalazłam śliczną, nawet bym miała na chrzciny np, weszłam w nią ale nie wiedziałam, co zrobić z paskiem. Jakoś dziwnie leżał na brzuchu i robił ze mnie beczkę. A bez paska sukienka traciła urok. Za to z tyłu leżała idealnie i jestem pewna, że bez ciąży leżała by super

A one nie są z tą siateczką?

To i tak będziesz kąpać codziennie

W mojej rodzinie są chwalone z Ikei, chyba sprężynowe. Ponoć trwałe i wygodne.

Juz sobie przypominam, kiedys o niej pisalas. Jestem ciekawa, jak bedzie z mowieniem i na ile tv wplywa na jakosc snu.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Nie pamietam ile miała jak TV oglądała ale to nie było tak że ją posadzilam i sobie poszlam zainteresowana była może 2 min.dopiero jak zaczynała mówić i bardziej kumac to ją bajki interesowały czyt.1,5 roku.ale to też Max 10 min.wg mnie to że zaczęła wcześnie i dobrze mówić to zasluga TV tzn bajek.Oczywiście my też mamy w tym udział ale jednak TV pomaga.

Nie, wlasnie tv opoznia rozwoj mowy ;-) wiec szczescie mialyscie

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Dzis bylismy na pierwszych zakupach dzieciowych - wybralismy materac
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 10:51   #3348
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Kilka lat temu jak byłam u dentysty to powiedziała mi, że do licowek trzeba zrobić, żeby ząb był "martwy" i dopiero zrobić te licówki. U mnie "tfu, tfu,tfu" trzymają się już 5 lat, ale sądzę, że będę musiała zrobić za nie długo...
Ja martwą mam tą drugą jedynkę, i nie wiem co mi nałoży. Jutro sie dowiem co robimy.
Stary 2015-07-12, 11:02   #3349
ridja devojka
Zakorzenienie

Dzisiaj w czasie seksu zaczął mnie pobolewać brzuch, ból taki w rodzaju kolki. Brzuch nie był zgniatany ani nic, więc się zastanawiam skąd się to wzięło. Z szyjką wszystko spoko, więc nie wiem. Mam się martwić czy to raczej przypadek?
Stary 2015-07-12, 11:03   #3350
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie

Dzisiaj dogorywam, wczoraj imprezę z okazji rocznicy ślubu spędziłam na IP bo tak mi skoczylo z nerwow ciśnienie z maleństwem wszystko jednak ok, ale jesli sie to powtorzy to kładą mnie na oddział na obserwacje

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 11:11   #3351
fatal21
Wtajemniczenie

Meneq albo to Ty jesteś wyjątkiem albo moje dziecko i dzieci moich znajomych.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

To chyba nie jest szczęście a geny dziedziczone po rodzicach.

Stary 2015-07-12, 11:14   #3352
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Właśnie gotujemy obiadek bo nie dawno wstałaliśmy. Ja robiłam w nocy za kierowcę jechałam po szwagierke na wesele.
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Bylam wczoraj nw urodzinowym grilu . Od 17 do 2 w nocy wytrzymalam hihi a to dlatego zebylo na dworzu bylo cieplo i bylo super towarzystwo jupii

To super ja za tydzień będę się bawić na weselu
Cytat:
Witam się . My cały czas na wyjeździe. Wczoraj rano pojechaliśmy z Torunia nad morze. Zobaczyliśmy gdańsk oraz Sopot a raczej plaże w Sopocie.
Pisałyście o tym że nie zapraszają Was na imprezy z alkoholem. Ja czasem chodzę z mężem i ciąża nie przeszkadza mi w życiu Towarzyskim- zawsze znajdziemy jakąś knajpkę.

Odpoczywajcie. Pogoda pewnie fajna.

Mnie tam nie przeszkadza alkohol na imprezach i często gęsto z mężem chodzimy do znajomych itp.
Cytat:
Dzisiaj w czasie seksu zaczął mnie pobolewać brzuch, ból taki w rodzaju kolki. Brzuch nie był zgniatany ani nic, więc się zastanawiam skąd się to wzięło. Z szyjką wszystko spoko, więc nie wiem. Mam się martwić czy to raczej przypadek?
A po Cię boli? Jak nie to narazie się nie martw jakby sytuacja się powtórzyła to jedynie bym ginekologowi powiedziała na wizycie
Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie

Dzisiaj dogorywam, wczoraj imprezę z okazji rocznicy ślubu spędziłam na IP bo tak mi skoczylo z nerwow ciśnienie z maleństwem wszystko jednak ok, ale jesli sie to powtorzy to kładą mnie na oddział na obserwacje
O jej ale miałaś przeboje.
Odpoczywaj!
Stary 2015-07-12, 11:34   #3353
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Skurcze chyba. Badz ostrozna, nie ma sie co martwic, ale przy okazji powiedz o tym lekarzowi
Stary 2015-07-12, 11:45   #3354
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

A po Cię boli? Jak nie to narazie się nie martw jakby sytuacja się powtórzyła to jedynie bym ginekologowi powiedziała na wizycie

O jej ale miałaś przeboje.
Odpoczywaj!
Nie, po juz nie. Było to dość denerwujące, nie mocno bolesne, właśnie jak kółka trochę.
Cytat:
Skurcze chyba. Badz ostrozna, nie ma sie co martwic, ale przy okazji powiedz o tym lekarzowi
No właśnie nie wiem jak bolą skurcze. Lepiej sobie dać na wstrzymanie? Zapytam ale wizytę mam prawie za 2 tygodnie. Mężowi nawet nie mówiłam bo ten to by spanikowal ze zabije dziecko.

Stary 2015-07-12, 11:47   #3355
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie

Ojejku aż tak bardzo teściowa podniosła Ci ciśnienie? :-( to odpoczywaj i się nie denerwuj! A TZ może niech porozmawia z nią... Jak ma ochotę tak komuś organizować życie to lepiej te zapędy ukrocic szybko
Stary 2015-07-12, 12:19   #3356
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

Ja niby chciałam do 3 rż bez bajek, ale sama się zastanawiam. Niby nie pamiętam, żebym wcześniej oglądała, ale mój młodszy brat też wczesno bajkowy i słownictwo z bajek łapał szybko. Tylko co innego bajka 10 min, a co innego polo tv czy seriale
Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Ja mam materac z firmy Koło model Estrella Bio Aloe Vera... I powiem tak... Zasypiam na nim momentalnie a mąż to w ogóle w minute, wstaje bez bólu brzucha czy pleców. Polecam go bardzo a wybierala mi go moja mama która zajmuje się meblami i jest po dwóch operacjach kręgosłupa więc jej zaufalam
A cenowo jak ten materac? I to taki do łóżka sypialnianego, podwójny?

Cytat:
Juz sobie przypominam, kiedys o niej pisalas. Jestem ciekawa, jak bedzie z mowieniem i na ile tv wplywa na jakosc snu.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Z mówieniem się nie zgodzę, za dużo przykładów znam, gdzie dziecko ma bogatsze słownictwo od bajek i szybko powtarzają. A bajki w obcym języku przecież polecane są na naukę języka Ale co do snu, to i tv, i telefon wpływają niestety słabo. Częściej pojawiają się też bóle głowy. Moja koleżanka miała migreny codziennie, lekarz jej kazał wyłączony telefon trzymać co najmniej 2m od głowy, wywalić tv z pokoju - przeszło jak ręką odjął.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 12:23   #3357
Mediona
Zadomowienie

Ja po wczorajszej wycieczce do zamku i muzeum spalam jak zabita. Ale dzisiaj poszlam do kosciola i dobrze ze mąż ze mna pojechal bo w połowie zrobilam się blada i mi duszno było. Teraz leze i jakos dojść nie umie do siebie.
Cytat:

fajnie ze wyjazd się udal, tylko szkoda jedynek. Lec do dentysty napewno cos wykabinuje.

Cytat:

Co do TV to nie jestem zwokenniczka. Dziecko powinno cos wynieść z oglądania bajek, a nie takie malenkie przed TV jest posadzone i babardowane tyloma bodzcami na raz. Ja sama mało ogladam TV.

Cytat:
Witajcie

Mysza nie denerwuj się tak. Odpoczywaj i relaksuj się. Az tak tesciowka ci ciśnienia podniosła.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 12:40   #3358
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq albo to Ty jesteś wyjątkiem albo moje dziecko i dzieci moich znajomych.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

To chyba nie jest szczęście a geny dziedziczone po rodzicach.

Ja jestem w troche innej sytuacji i musze wspomagac dodatkowo rozwoj jezykowy, ale jako ostatnie posilkowalabym sie tv. Tv nie rozwija mowy, nie musi opozniac, ale jedyne, na co moze wplywac, to bierna znajomosc jezyka a nie o to chodzi, bo dzieci musza czynne umiejetnosci rozwijac
Stary 2015-07-12, 12:56   #3359
TusiaeM
Zakorzenienie

, witam się w 34 tygodniu

Cytat:
Ciekawe czy bede miala ktg w szpitalu
Ja jak leżałam w 28 tygodniu to miałam robione 2 razy dziennie

Cytat:
Witajcie

Ojeju Jakie miałaś ciśnienie? Bo ja nawet nie wiem z jakim jechać w razie co na ip

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 13:04   #3360
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

A cenowo jak ten materac? I to taki do łóżka sypialnianego, podwójny?

Placilismy ok 1000 zł bez groszy z tego co pamiętam. A mamy taki 160 x200 cm i to taka optymalna wielkośc jak ktos lubi mieć w łóżku dużo miejsca jak my np

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości