|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Ja zmieniłam miesiąc temu sofę na inna. Tamta była twarda i tak mnie prawy bok napitalał i teraz mamy miękka i jak ręką odjał. Nie bolą mnie wogole plecy i lepiej się wysypiam
Wogole nie budzę się w nocy. ☺ |
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3333 |
|
Rozeznanie
|
nawet nie wiedziałam, że tylko na patologii
nie musiałam sprawdzać i obym nie musiała i tego boję się bardziej niż porodu ![]() dziecko w brzuchu szaleje, więc idę spać, może jak zmienię pozycję to będzie spokojniejsze ![]() miłej niedzieli
Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-07-11 o 23:42 |
|
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za wyrazy współczucia, niestety jakoś to muszę przeżyć. elcia,pożyczyć od nikogo nie ma jak, zresztą przed remontem też bez sensu trochę.
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
bardzo przepraszam za błędy ortograficzne ! http://www.suwaczki.com/tickers/zem3cwa1wu9i2qk0.png wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886 Edytowane przez aakkzzii Czas edycji: 2015-07-12 o 01:36 |
|
|
|
|
#3336 | ||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Znowu zgagę mam, drugą noc już
a woda moja się skończyła... Cytat:
rok starsza od mojej będzie, nawet się urodziła wtedy, na kiedy ja mam termin, więc ma 10 miesięcy. I podobno mówi "mama" i "tata", aczkolwiek ja słyszałam tylko jak sobie mówi "babababa" i tyle Hmm jak się rozwija... Ruchowo ok, raczkuje, wstaje. Nie jest i nie była zainteresowana żadnymi grzechotkami czy zabawkami, tańczy do muzyki (najczęściej ma puszczane polo tv itp), płacze i jęczy o wszystko i wszystkich się boi. Sypia i sypiała słabo. Tyle wiem Cytat:
Cytat:
ale w mieszkaniu chcę żeby tż kąpał codziennie. Cytat:
Cytat:
U nas jest tv ale włączane wieczorami, ja w ciągu dnia włączę na.max godz dwie ale to z nudów. Teraz lubimy wieczorkiem siąść z tż i obejrzeć film lub kabarety. Ale niedługo będziemy patrzeć na córkę jak w ekran a tv sobie włączymy najwyżej, jak mała już zaśnie. Cytat:
Wiki na pewno będzie jeść słodycze, może nie jak rok skończy, ale na pewno w wieku 3 lat pozna smak czekolady co nie oznacza, że dostanie całą tabliczkę na raz.Cytat:
Najwyżej będę tą złą, okropną co wymyśla. Niech się przyzwyczajają Cytat:
Cytat:
i nie przechodzi od chodzenia. A jak wstaję to jakbym miała miednicę połamaną. Jak kaleka się czuję ogólnie. A nogę podnieść do góry bez bólu w pachwinie to szczyt moich marzeńCytat:
A teściowej co się dzieje? Cytat:
Za to boli mnie to, jak ludzie nie doceniają tego, co mają. I wnerwia mnie to, gdy dana osoba jest świadoma tego, że ma dużo kasy, chwali się tym, ale mówi, że jest biedna i nie ma kasy. Trzeba się zdecydować - albo klepię biedę, albo jestem bogaty. A zazdrość ludzkie uczucie, zawiść to już co innego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Któraś wstawiała sukienkę z h&m i czekała na nią - mierzyłam. Wszystko ładnie pięknie, tylko strasznie cienka i prześwituje, więc zrezygnowałam, bo to jednak 80zł. Byłam w Pretty Girl i mierzyłam sukienki, znalazłam śliczną, nawet bym miała na chrzciny np, weszłam w nią ale nie wiedziałam, co zrobić z paskiem. Jakoś dziwnie leżał na brzuchu i robił ze mnie beczkę. A bez paska sukienka traciła urok. Za to z tyłu leżała idealnie i jestem pewna, że bez ciąży leżała by super Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3337 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pamietam ile miała jak TV oglądała ale to nie było tak że ją posadzilam i sobie poszlam zainteresowana była może 2 min.dopiero jak zaczynała mówić i bardziej kumac to ją bajki interesowały czyt.1,5 roku.ale to też Max 10 min.wg mnie to że zaczęła wcześnie i dobrze mówić to zasluga TV tzn bajek.Oczywiście my też mamy w tym udział ale jednak TV pomaga.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#3338 |
|
Rozeznanie
|
Witam się . My cały czas na wyjeździe. Wczoraj rano pojechaliśmy z Torunia nad morze. Zobaczyliśmy gdańsk oraz Sopot a raczej plaże w Sopocie.
Pisałyście o tym że nie zapraszają Was na imprezy z alkoholem. Ja czasem chodzę z mężem i ciąża nie przeszkadza mi w życiu Towarzyskim- zawsze znajdziemy jakąś knajpkę. Dziecię będziemy myć raczej co drugi dzień. Dzisiaj ostatni dzień w Toruniu tak do 15. Strasznie mi żal A całe towarzystwo dalej śpi. Z wyjazdu mamy trochę pamiątek w tym kawałek mojej lewej górnej jedynki
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję spania na materacu dmuchanym... może nie będzie aż tak źle?
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale o co chodzi?
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3342 |
|
Rozeznanie
|
Kawałek zęba. 16 lat temu Uprawiając sport złamałam dwie przednie gorne jedynki. Akurat takie dwa trojkaciki. Mowili ze rwkonstrukcja wytrzyma max 5 lat :p a wczoraj sobie siedzę i czuje coś w ustach wyjełam i niespodzianla kawałek zęba :p
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam tak samo. Z tymi jedynkami. Robisz "blomby", czy zrobiłaś licówke?
|
|
|
|
#3344 |
|
Rozeznanie
|
Hm. Szczerze to nie wiem. Zrobie to co poleci dentystka bo dalej chodze do tej samej. Ale plomba jest na krotszy okres wiec wolałabym to drugie. No ale trzeba by przeswietlic pewnie do tego zeba a to dopiero poporodzie wiec pewnie skomczy sie tymczasowo
|
#3345 |
|
Wtajemniczenie
|
Kilka lat temu jak byłam u dentysty to powiedziała mi, że do licowek trzeba zrobić, żeby ząb był "martwy" i dopiero zrobić te licówki. U mnie "tfu, tfu,tfu" trzymają się już 5 lat, ale sądzę, że będę musiała zrobić za nie długo...
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam wczoraj nw urodzinowym grilu . Od 17 do 2 w nocy wytrzymalam hihi
a to dlatego zebylo na dworzu bylo cieplo i bylo super towarzystwo jupii ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Juz sobie przypominam, kiedys o niej pisalas. Jestem ciekawa, jak bedzie z mowieniem i na ile tv wplywa na jakosc snu. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Nie, wlasnie tv opoznia rozwoj mowy ;-) wiec szczescie mialyscie ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Dzis bylismy na pierwszych zakupach dzieciowych - wybralismy materac |
||
|
|
|
#3348 |
|
Rozeznanie
|
Ja martwą mam tą drugą jedynkę, i nie wiem co mi nałoży. Jutro sie dowiem co robimy.
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w czasie seksu zaczął mnie pobolewać brzuch, ból taki w rodzaju kolki. Brzuch nie był zgniatany ani nic, więc się zastanawiam skąd się to wzięło. Z szyjką wszystko spoko, więc nie wiem. Mam się martwić czy to raczej przypadek?
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dzisiaj dogorywam, wczoraj imprezę z okazji rocznicy ślubu spędziłam na IP bo tak mi skoczylo z nerwow ciśnienie z maleństwem wszystko jednak ok, ale jesli sie to powtorzy to kładą mnie na oddział na obserwacje
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
Meneq albo to Ty jesteś wyjątkiem albo moje dziecko i dzieci moich znajomych.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- To chyba nie jest szczęście a geny dziedziczone po rodzicach. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#3352 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie gotujemy obiadek bo nie dawno wstałaliśmy. Ja robiłam w nocy za kierowcę jechałam po szwagierke na wesele. Cytat:
![]() Cytat:
Mnie tam nie przeszkadza alkohol na imprezach i często gęsto z mężem chodzimy do znajomych itp. Cytat:
Cytat:
Odpoczywaj!
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skurcze chyba. Badz ostrozna, nie ma sie co martwic, ale przy okazji powiedz o tym lekarzowi |
|
|
|
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#3355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale co do snu, to i tv, i telefon wpływają niestety słabo. Częściej pojawiają się też bóle głowy. Moja koleżanka miała migreny codziennie, lekarz jej kazał wyłączony telefon trzymać co najmniej 2m od głowy, wywalić tv z pokoju - przeszło jak ręką odjął.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3357 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja po wczorajszej wycieczce do zamku i muzeum spalam jak zabita. Ale dzisiaj poszlam do kosciola i dobrze ze mąż ze mna pojechal bo w połowie zrobilam się blada i mi duszno było. Teraz leze i jakos dojść nie umie do siebie.
Cytat:
fajnie ze wyjazd się udal, tylko szkoda jedynek. Lec do dentysty napewno cos wykabinuje. Cytat:
Co do TV to nie jestem zwokenniczka. Dziecko powinno cos wynieść z oglądania bajek, a nie takie malenkie przed TV jest posadzone i babardowane tyloma bodzcami na raz. Ja sama mało ogladam TV. Mysza nie denerwuj się tak. Odpoczywaj i relaksuj się. Az tak tesciowka ci ciśnienia podniosła.
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem w troche innej sytuacji i musze wspomagac dodatkowo rozwoj jezykowy, ale jako ostatnie posilkowalabym sie tv. Tv nie rozwija mowy, nie musi opozniac, ale jedyne, na co moze wplywac, to bierna znajomosc jezyka a nie o to chodzi, bo dzieci musza czynne umiejetnosci rozwijac |
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja jak leżałam w 28 tygodniu to miałam robione 2 razy dziennie Cytat:
|
|
|
#3360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

nie musiałam sprawdzać i obym nie musiała
i tego boję się bardziej niż porodu 

a woda moja się skończyła...
rok starsza od mojej będzie, nawet się urodziła wtedy, na kiedy ja mam termin, więc ma 10 miesięcy. I podobno mówi "mama" i "tata", aczkolwiek ja słyszałam tylko jak sobie mówi "babababa" i tyle

z maleństwem wszystko jednak ok, ale jesli sie to powtorzy to kładą mnie na oddział na obserwacje