Styczniowe mamusie 2016, cz. I :) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-12, 13:51   #4741
nanaa
Rozeznanie

GG do nanaa
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość

Brakiem mężczyzny się nie zrażaj! W latach czterdziestych tamtego wieku jedna z kobiet w mojej rodzinie jako panna zaszła w ciążę, ale tamtego faceta zostawiła z powodu zdrady. Dała sobie radę i w wieku ok. 4 lat jej córeczka została adoptowana przez jej nowego męża i to był jej ukochany tatuś Więc skoro wtedy kobieta mogła i dała radę... Ty dasz radę tym bardziej
Dziękuję za wsparcie
Niby wiem, że jeszcze mam szansę na znalezienie faceta i ojca dla dziecka. Ale ciężko chodzić samej po lekarzach, patrzeć na szczęśliwe rodziny, mam ochotę wyć. Myślę coraz częściej o oddaniu dziecka do adopcji po urodzeniu. Jest tyle pełnych, kochających rodzin, które zapewnią dziecku wszystko czego potrzebuje.
Stary 2015-07-12, 15:16   #4742
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A do nas przyjechala siostra z polrocznym bobaskiem-moja chrzesnica. Tak patrze jak spi Aniolek i sobie pomysle ze juz niedlugo tak moja dzidziulka bedzie obok lezala to az nie chce sie wierzyc kochane malenstwo

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-07-12 o 15:18
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 15:31   #4743
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Wiecie co? od paru dni mnie coś puka i smyra w dole brzucha wydaje mi się ze to jeszcze za wcześnie i może to jednak coś innego a nie Dzidzio, no ale sama nie wiem, nigdy czegoś takiego chyba nie czułam
Już chyba maluszek daje Ci znać

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ewusia tez myśle ze to juz moze byc to. Ja juz czuje. Tylko jak sie położę i najlepiej jeszcze cos słodkiego zjem.
Kurcze ale wam fajnie , ciekawe kiedy nasze maleństwo się odezwie.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-07-12 o 15:46
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 16:25   #4744
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

To chyba tez zalezy czy lozysko na tylnej czy na przedniej scianie jak na tylnej to szybciej i lepiej czuc ruchy
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 16:44   #4745
Dotka90
Zakorzenienie

Kurde, już ruchy?

Mnie pokazuje, że pierwsze ruchy to ok. 27 lipca (15t 0d).
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 16:52   #4746
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dotka niektore juz sa w 15 tygodniu
No i tygrysek chyba w drugiej ciazy wiec tez szybciej

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

W sumie w pierwszej ciazy to raczej 18-20 tydzien sie czuje chyba dopiero oczywiscie zdarzaja sie wyjatki ze wczesniej
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 16:52   #4747
Dotka90
Zakorzenienie

Zuken, no to napisałam własnie, ze u mnie ok. 27 lipca to będzie
Stary 2015-07-12, 18:28   #4748
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Czarnula pokaze Ci bluzke jak bede w domu
Legginsy super tylko w brzuszku jeszcze mam luz, bo wzielam rozmiar L wiec mam troche zapasu
ok zastanawiałam się właśnie jak z brzuszkiem już w nich
a bluzka jak na brzuszku? pewnie też jeszcze luz?

Cytat:
Wiecie co? od paru dni mnie coś puka i smyra w dole brzucha wydaje mi się ze to jeszcze za wcześnie i może to jednak coś innego a nie Dzidzio, no ale sama nie wiem, nigdy czegoś takiego chyba nie czułam
oh, nie jestem sama ja od kilku dni czuję coś dziwnego, na pewno to nie są jelita (no wiem jak mi chodzą jelita ), to jest takie delikatne smyranie jakby? nie wiem nawet jak to dokładnie opisać za pierwszym razem olałam, bo pomyślałam, że przecież NIEMOŻLIWE, ale to się powtarza cały czas. Aż zaczęłam przeszukiwać potem internet i czytać po różnych forach jak wcześnie dziewczyny coś poczuły. I pewnie uwierzę że to na pewno jest to jak dostanę takiego solidniejszego kopniaczka

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Obejrzeliśmy wczoraj "Igrzyska śmierci", przez całkowity przypadek bo zaczęliśmy słuchać audiobooka i nam się tak spodobało, że włączyliśmy film. Tak nas wciągnęło, że pewnie skoczymy na 2. część do kina, akurat sprawdziłam, że premiera w listopadzie, to jeszcze zdążymy z maluchem w brzuszku
Stary 2015-07-12, 20:24   #4749
nanaa
Rozeznanie

GG do nanaa

Może to jeszcze za wcześnie na takie kminy, ale myślałyście już o porodzie? Cesarskie cięcie, leki przeciwbólowe itp.. Ja sobie wymarzyłam poród w wodzie, ale w tej mojej 30 tys. mieścinie raczej nie będzie takiej opcji
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która rodziła w zeszłym roku i mówi, że to był koszmar. Nie chodziło nawet o ból, tylko o zachowanie personelu i podejście do kobiety rodzącej. Jak krzyczała, że boli i już nie może wytrzymać to słyszała w odpowiedzi "było się nie puszczać".... No mnie by chyba szlag trafił na miejscu jakbym coś takiego usłyszała od położnej lub pielęgniarki.
Druga sprawa, że koleżanka rodziła sama, bez partnera (który też ją zostawił na wiadomość o ciąży..) czy kogoś z rodziny, więc pielęgniarki mogły sobie gadać a i tak wiedziały, że nikt na skargę nie pójdzie ani ich nie objedzie z góry na dół skoro dziewczyna była sama.
Trochę mnie to wystraszyło, ale staram się nie słuchać ani nie czytać takich opowieści żeby się negatywnie nie nakręcać.
A Wy macie już stracha przed porodem?
Stary 2015-07-12, 20:45   #4750
Dotka90
Zakorzenienie

Czarnula, tak w bluzce też troszkę luzu, chociaż już mniej niż w legginsach.

ale legginsy polecam, właśnie zaległam w nich pod kocem i są ekstra.

Nana, ja jeszcze tak bardzo o porodzie nie myślę. Tzn. wiem, że chcę próbować SN jeśli będe mogła

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Kurczę, coś mnie dzisiaj brzuch boli
Wziełam 2 nospy i magnez, mam nadzieję, że to takie jednorazowe..
Stary 2015-07-12, 20:55   #4751
kinga1701
Zakorzenienie

nanaa ja tez jeszcze o porodzie nie myślę, boję się bo nie mam pojęcia jak to będzie ze mną. A co do personelu to już nie od nas zależy, na kogo trafimy. Twoja znajoma źle trafiła nie da się ukryć, ale na pewno nie dla tego że rodziła sam. Dużo par nadal nie decyduje się na porody rodzinne i kobiety mają dobrą opiekę.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
[/COLOR]Kurczę, coś mnie dzisiaj brzuch boli
Wziełam 2 nospy i magnez, mam nadzieję, że to takie jednorazowe..
Współczuję bólu, mam nadzieje, że nie długo przejdzie.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 20:59   #4752
czarnulax
Zakorzenienie

Ja staram się nie czytać tych mrożących krew w żyłach opowieści, bo bym się jeszcze mocniej nakręciła. Już i tak nasłuchałam się tego dużo. Wiem, że będzie boleć.
Dotka połóż się i odpoczywaj dużo do jutra, może to tylko macica się rozciąga.
Stary 2015-07-12, 21:03   #4753
Dotka90
Zakorzenienie

Czarnula, leżę właśnie..
Może dzieć zmęczony, bo byłam 6h na kursie + 2h w aucie + potem mama przyjechała, wiec tu obiad, tu to, tu tamto i nic nie odpoczęłam dziś.
Stary 2015-07-12, 21:07   #4754
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Czarnula, leżę właśnie..
Może dzieć zmęczony, bo byłam 6h na kursie + 2h w aucie + potem mama przyjechała, wiec tu obiad, tu to, tu tamto i nic nie odpoczęłam dziś.
to może to faktycznie zmęczenie po prostu mam nadzieje, że do jutra przejdzie!
Stary 2015-07-12, 21:27   #4755
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Hejka wróciłam właśnie z basenów, tego trzeba mi było.. Konkretnego odpoczynku przez cały dzień, polecam, polecam

Poród? Ja panicznie boję się strzykawek itp.. raz poszłam z welflonem do domu, nie dałam sobie go wyciągnąć. Mój próg bólu? Masakra.. Jakakolwiek igła i mi słabo. Męczarnie przechodzę jak co 3 tyg robię morfologie. Wiedząc jak się zachowuje w takich sytuacjach zaczęłam już od teraz psychicznie się przyzwyczajać do tej myśli, że w styczniu poród. Przeczytałam praktycznie cały wątek na wizażu o porodzie, w którym dziewczyny opisywały swoje przeżycia i już trochę lepiej się zaczynam czuć z tą myślą
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 21:58   #4756
baby montana
Zakorzenienie

Ja chce silami natury,postaram sie bez znieczulenia,jesli wszystko bedzie dobrze i bedzie wolna sala to w wodzie. Myślałam nawet o porodzie domowym ale jednym z wymogow jest ogrzewanie w domu a go nie mamy,wiec odpada. Zreszta moj maz jest bardzo na nie :-( z drugiej strony moze sie wydarzyc wszystko i lepiej byc blisko lekarzy.
Bardzo chcialam rodzic prywatnie ale niestety to zalezy kiedy zaczne rodzic,jesli w styczniu to ubezpieczenie mi tego nie pokryje,w lutym juz tak. We wrzesniu sprobuje napisac do firmy ubezpieczeniowej prosbe o pokrycie porodu w styczniu bo jesli nie to w ogole bez sensu zebym kupowala ubezp.na caly nastepny rok.
A i chce rodzic z mezem,nie wyobrazam sobie inaczej. On wychowal sie na farmie,odbieral porody zwierzat,wie co oznacza porod i jakie niedogodnosci wizualne moga sie z tym laczyc

Ja dzisiaj też ze sporym bolem brzucha,mam nadzieje ze to tylko od bardzo intensywnego kaszlu ktory mnie meczy. W srode i czwartek usg prenatalne (publicznie i prywatnie,dlatego dwa) i bardzo sie denerwuje czy dziecko nie bedzie mialo obrzeku itd,te antybiotyki nieszczesne spowodowaly ze bardzo zmartwiona jestem,na dodatek w srode na pewno ide sama bo maz pracuje,w czwartek bedzie staral sie zamienic z kims grafik

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

A i zapomnialam wam napisac a propos wyprawki,kosmetykow itd. W Hiszpanii istnieje jakas dziwna moda na stosowania wody kolonskiej dla dzieci! Wpiszcie sobie np.nenuco i wam wyskoczy ulubiona woda wszystkich hiszpanow. Jeszcze zrozumialabym dla kilkulatka gdyby nie miala alkoholu,ale oni tego uzywaja dla niemowlakow i ma alkohol!!

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 22:40   #4757
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Mnie tak szczerze mowiac wizja porodu przeraza. I poki co wole o tym nie myslec. Tym bardziej ze nawet nigdy nie lezalam w szpitalu. No ale innego sposobu nie ma zeby bobasek wyszedl na swiat matka musi sie wziac w garsc przelamac strach i szybko urodzic

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Dotka90
Baby montana

Leccie spac, odpoczywajcie i miejmy nadzieje ze do jutra bedzie wszystko w porzadku :-*

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-07-12 o 22:41
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 06:17   #4758
Dotka90
Zakorzenienie

Na razie wstałam i jest okej.

No i dzisiaj II trymestr zaczynam
Stary 2015-07-13, 07:40   #4759
candyyfloss
Zadomowienie

Witam się

U mnie to już 14t3d A jutro idę na wizytę. Mam nadzieję, że wszystko dobrze.

W sobotę od rana do wieczora byłam na nogach. Ok. 16:00 z tego wszystkiego brzuch mnie zaczął boleć, ale na szczęście szybko się to skończyło. A potem wieczorem jak się położyłam, to kręgosłup dał znać o sobie Ech... starość nie radość.

Zazdroszczę Wam ruchów maluszka. Wtedy to chyba człowiek spokojniejszy jest.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 08:53   #4760
kogielmogiel
Rozeznanie

Hej
Weekend zlecial i od rana do pracy, na dodatek mąż znowu w delegacje pojechal ;(
Tez Wam zazdroszcze juz ruchów, ja pewnie jeszcze dlugo poczekam, zwlaszcza, ze lozysko mam na przedniej ścianie.
Dzisiaj mam wizytę, ciekawe czy daloby sie juz spojrzec na płeć w 13tyg 5 dniu ? No nic bede męczyć lekarza
Mnie tez zaczyna troche kregoslup pobolewac, za duzo siedze stanowczo.
Dotka super, że juz drugi trymestr
Stary 2015-07-13, 09:01   #4761
czarnulax
Zakorzenienie

Dotka gratki
kogiel zapytaj, może podejrzycie już
Stary 2015-07-13, 09:01   #4762
Dotka90
Zakorzenienie

Kogiel, jak lekarz ma USG to na pewno płeć podejrzy
Moim znajomym na prenatalnych podali płeć, tutaj z naszych dziewczyn też już kilka wie

Mnie tylko zgasiła babka na prenatalnych, że płeć to NAJWCZEŚNIEJ za 4-5 tygodni poznam

Ja idę 3.08 do gina, to pewnie się juz dowiemy

BTW, fajnie by było zrobić kalendarz wizyt, która kiedy wizytuje
Stary 2015-07-13, 09:02   #4763
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
BTW, fajnie by było zrobić kalendarz wizyt, która kiedy wizytuje
To trzeba by w pierwszym poście może od nowego wątku?
Ja idę za tydzień i mam nadzieje, że maluch ładnie nóżki rozłoży
Stary 2015-07-13, 09:10   #4764
Dotka90
Zakorzenienie

Czarnula, tak, tak, od pierwszego posta

No to wykańczajmy ten wątek
Stary 2015-07-13, 09:13   #4765
candyyfloss
Zadomowienie

Ja się pewnie nie dowiem jutro, bo sprzęt słaby w przychodni. Za to 10 sierpnia już idę na lepszy sprzęt, więc może wtedy
Stary 2015-07-13, 09:14   #4766
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Czarnula, tak, tak, od pierwszego posta

No to wykańczajmy ten wątek

No to ze 3-4 początkowe posty potrzebne:
Lista dziewczyn
Info o trymestrach
Wyprawka
Info o wizytach

Dotka, zastanów sie czy sama chcesz wszystko ogarniać.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 09:21   #4767
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ewusia to moze byc dzidziol wsluchaj sie szczegolnie wieczorami
no właśnie szczególnie wieczorami czuję, jak sobie już leżę z TŻem i oglądamy seriale
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ewusia tez myśle ze to juz moze byc to. Ja juz czuje. Tylko jak sie położę i najlepiej jeszcze cos słodkiego zjem.
super
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

oh, nie jestem sama ja od kilku dni czuję coś dziwnego, na pewno to nie są jelita (no wiem jak mi chodzą jelita ), to jest takie delikatne smyranie jakby? nie wiem nawet jak to dokładnie opisać za pierwszym razem olałam, bo pomyślałam, że przecież NIEMOŻLIWE, ale to się powtarza cały czas. Aż zaczęłam przeszukiwać potem internet i czytać po różnych forach jak wcześnie dziewczyny coś poczuły. I pewnie uwierzę że to na pewno jest to jak dostanę takiego solidniejszego kopniaczka
fajnie ze też już coś czujesz
ja też dopóki to porządne kopanie nie będzie nie uwierzę do końca
Cytat:
Napisane przez nanaa Pokaż wiadomość
A Wy macie już stracha przed porodem?
ja nie myślę o tym w ogóle, jeszcze tyyyle czasu
poza tym dla mnie szpitale, operacje, zastrzyki itp to norma, sporo tego przeszłam więc myślę że i z porodem dam radę. Wiadomo że będzie bolało, ale dla mnie najważniejsze żeby Maluszek zdrowy sie urodził, ja wszystko przetrzymam
Cytat:
Czarnula, leżę właśnie..
po takim dniu to nie dziwię się że Cię boli i może sie to powtarzać
ja od jakiś 2-3 tygodni mam tak ze po całym dniu w pracy mnie mega boli brzuch i kręgosłup, po prostu z przeciążania, jak się położę to zaraz przechodzi
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
A i zapomnialam wam napisac a propos wyprawki,kosmetykow itd. W Hiszpanii istnieje jakas dziwna moda na stosowania wody kolonskiej dla dzieci! Wpiszcie sobie np.nenuco i wam wyskoczy ulubiona woda wszystkich hiszpanow. Jeszcze zrozumialabym dla kilkulatka gdyby nie miala alkoholu,ale oni tego uzywaja dla niemowlakow i ma alkohol!!
mega dziwni są ci Hiszpanie
Cytat:
No i dzisiaj II trymestr zaczynam

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

U mnie to już 14t3d A jutro idę na wizytę. Mam nadzieję, że wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam ruchów maluszka. Wtedy to chyba człowiek spokojniejszy jest.
przy takich ruchach to jeszcze nie, przynajmniej ja nie jestem spokojniejsza, bo zdarzają sie góra kilka razy dziennie i ogólnie można przeoczyć spokój będzie jak będą prawdziwe kopniaki
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam wizytę, ciekawe czy daloby sie juz spojrzec na płeć w 13tyg 5 dniu ? No nic bede męczyć lekarza
za wizytę
Mi pierwszy raz lekarz powiedział o płci w 12t0d więc jest szansa inna sprawa ze niektórzy lekarze nie chcą tak wcześnie mówić

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 09:23   #4768
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
przy takich ruchach to jeszcze nie, przynajmniej ja nie jestem spokojniejsza, bo zdarzają sie góra kilka razy dziennie i ogólnie można przeoczyć spokój będzie jak będą prawdziwe kopniaki
miałam to samo mówić
Stary 2015-07-13, 09:25   #4769
Dotka90
Zakorzenienie

Tygrysku, ja nie mówiłam, że sama będę wszystko ogarniać, tylko żeby zostawić pierwsze 2-3 posty, zanim każda zacznie pisać 'jestem' itp., a potem nie będzie komu posta edytować

Ja mogę pierwszy zrobić, a następny post założy ktoś inny

W sumie wydaje mi się, że 3 posty spokojnie wystarczą.

W pierwszym lista dziewczyn z tp + ew. płeć dziecka, top 5 gaduł poprzedniego wątku, linki do poprzednich wątków. W II kalendarz wizyt, info o trymestrach. W III wyprawka + przydatne strony/informacje.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Ewusia, praca swoją drogą, ja siedzę 8h za biurkiem przed kompem. Wiadomo, idę siku, czy do kuchni itp to może sumarycznie siedzę 7h, ale jednak.

No nic, byle do grudnia i L4
Stary 2015-07-13, 09:35   #4770
candyyfloss
Zadomowienie

Ja siedzę przed kompem jakieś 10 godzin, choć faktycznie pracuję jakieś 12 godzin. I u mnie zwolnienie nie wchodzi w grę. Dopiero urlop macierzyński.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości