|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Cytat:
w takim razie byle do środy kiedy przeprowadzka?
|
|
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z taką, ekipą to szybko wam pójdzie
|
|
|
|
|
#4803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszy już, nie słyszy, mało ważne Idziemy na Teda 2 w środę Przy okazji po poprzednim razie wygraliśmy jeden bilet więc będzie za pół ceny
|
|
|
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za miesiąc
|
|
|
|
|
#4807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja sie przeprowadzalam miesiac temu i część rzeczy mam jeszcze w pudlach
|
|
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=GRxofEmo3HA |
|
|
|
|
#4809 |
|
Zadomowienie
|
Ja idę jutro sprawdzić jak moje wyniki toxoplazmozy. Mam nadzieję, że tym razem je zrobili, bo jak nie to
No i przy okazji sprawdzę ostatni mocz i morfologię i wyciągnę skierowanie na następne. Magda - a badał Cię "manualnie"?
|
|
|
|
#4810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=kxkwnBX6LGg to też lubię https://www.youtube.com/watch?v=jgpJVI3tDbY Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-13 o 13:23 |
||
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znalazłam coś w stylu kołysanek dla dzieci Mozarta i sobie często leci jak coś robię. Ale ja ogólnie dość mocno żyję z klasyką, bo lubię sobie posłuchać, to mam nadzieje, że zaszczepię to w naszym dziecku
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
A myślicie, że naprawdę istniej coś takiego jak ten efekt Mozarta?
Ja nie do końca wieże w to, że muzyka w ciąży aż tak pomoże. Ale przecież i nie zaszkodzi więc słucham.
|
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Tż jedzie w delegację jutro
|
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Na temat tej muzyki i slyszalności, czytałam ostatnio artykuł http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...7.html?&page=3
![]() Tak więc może zacznę słuchać czegoś konkretnego w III trymestrze, żeby krócej trwało usypianie, ale bez przesady większej ![]() Magda
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-07-13 o 13:51 |
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem dokładtnie tak samo w 13t5d wizyte mam w czwartek i tez mam straszna nadzieje ze coś już da się podejrzeć ![]() Cytat:
Ja o porodzie powolutku już coś tam myślę... A na L4 chcialam tak około października pojść ale zobacze jeszcze jak to będzie. Cytat:
Ja uważam że taki adapter to super sprawa. Sama nie wyobrażam sobie nie zapinać pasów więc niedlugo mam w planach zakupić taki adapter
|
|||
|
|
|
#4818 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
max ok 12 tygodnia powinno się mieć pierwsze usg a Ty jeszcze nie miałaś żadnego.. w dodatku lekarz nawet Cię nie zbadał manualnie (co jest dla mnie szokujące, naprawdę, ja rozumiem nfz, ale za coś chyba im płacą i nie jest to macanie po brzuchu ) więc nie wiesz nic na temat tego jak wygląda da Twoja szyjka, czy się nie skraca, czy dobrze trzyma... na usg chociaż długość szyjki poznasz No ja bym nie odkładała. |
||||
|
|
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4820 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Byłam dziś u ginekologa przełożyć wizytę, bo chcemy pojechać do rodziców na moje urodziny na ciut dłużej i malucha zobaczę dopiero 3.08 Żałuję, ale w sumie jakbym miała jechać tam i z powrotem dwa razy to bym padła, a już tak dawno ich wszystkich nie widziałam...Dziś w realu kupiłam pięć pieluch tetrowych ;D Zamówiłam w końcu na próbę dwie pieluszki wielo i kilka dodatków do nich (olejek, wkład i jednorazowe bibułki na grubsza sprawę ;D). Szkoda mi trochę, że nie mamy więcej kaski na takie rzeczy, no ale trudno, mam nadzieję że te najtańsze też się sprawdzą. Swoją droga już chyba wiem, czemu kilka razy wymiotowałam po śniadaniu :/ Gdzieś czytałam, że powodem wymiotów w ciąży może być nadmiar kwasu żołądkowego, a ja go dodatkowo "wsparłam" owocami - zazwyczaj to owocowe śniadania wracały.
|
#4822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zreszta jak juz ktoras z Was pisala tez lubie sobie posluchac i rano przy przegladaniu internetow cos tam zawsze wlacze
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, przymierzasz się do wielopieluchowania? Bo my też
![]() Co zamówiłaś? Już zestaw z otulaczem? Ja chyba na początek postawię na ręczniczek z IKEI (te małe za 1,5zł) + papierek + otulacz. |
|
|
|
#4825 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam, nawet czytałam Kinga
![]() Kupiłam taniutkie Bobolidera, jedna z mikrofibra drugą z bambusem, obie kieszonki plus dodatkowy wkład węglowy Następne chcę kupić PluPlu, ale to może później Zależy mi tez na tym, by malucha zacząć pieluchować wielo jak najwcześniej (a przynajmniej mieć taka możliwość), stąd Bobolider i PluPlu. Podobno mają większą możliwość zmniejszania i są od urodzenia (no, 3 kg załóżmy), a nie chcę wydawać pieniędzy na pieluszki tylko dla noworodków. Kieszonki wydają mi się najprostszą opcją (poza AIO) na początek. Może później odważę się i kupię otulacz plus dodatki, ale to zobaczę Ja kupowałam w Better Land, ale fajne ceny są też w Gomama. W tym drugim mają chusty, więc pewnie tam też zrobię zakupy ![]() Dotka marzy mi się wielo od kiedy przeczytałam ile dziecko "produkuje" pampersów i że przy wielo raczej nie występują odparzenia. Z reszta trochę sympatyzuję z eko klimatami i chciałabym jak najmniej chemii wkładać na Maluszka. A jak można zaoszczędzić to już w ogóle ;D Otulacze na razie wydaja mi się wyższą szkołą jazdy i przyglądam im się z lekkim przerażeniem. Choć jak się wciągnę w wielo na i otulacze pewnie do mnie trafią
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-07-13 o 14:31 |
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, ale w sumie te pieluszki, co pokazałaś to są właśnie jakby otulacze z wkładem
![]() Tylko cena spoko, bo 19,50 za cały zestaw, a otulacze potrafią kosztować do 70zł
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett też myślałam na początek nad tymi kieszonkowymi wydają się łatwiejsze w obsłudze. Na początek myślę kupić ok 4, 6 sztuk bo nie wiem jak mi to będzie wychodziło. najwyżej później systematycznie dokupię. Wkładów kupię może o 2 więcej. Nie wiem jak to dokładnie jest jak dziecko zrobi tylko siku to teoretycznie można zmienić sam wkład, ciekawe jak to w praktyce wygląda.
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, o ile sik nie wycieknie bokiem, to zmienisz sam wkład
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam was za te pieluchy wielorazowe,mnie temat pieluch prZeraza i nie bylabym w stanie ich prac
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4830 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo ważna sprawa!!!!
Prosimy o podpisywanie petycji. Środowiska anty-invitrowe od dwóch dni zbierają podpisy, aby skłonić prezydenta RP Bronisława Komorowskiego do odrzucenia ustawy. To dla naszego środowiska, naszych rodzin i znajomych czas na aktywność. Do wejścia w życie ustawy brakuje tylko podpisu prezydenta. Nie pozwólmy mu nabrać przekonania, że jest nam wszystko jedno i będziemy bierni! Pod tym linkiem jest dostępna petycja: https://secure.avaaz.org/pl/petition...nosci/?nTfXAjb Bardzo was proszę o aktywność w tej akcji i o nie pozostawanie obojętnym na losy milionów ludzi, mających problem z płodnością!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

W środę zobaczę dzidziusia <3

No i przy okazji sprawdzę ostatni mocz i morfologię i wyciągnę skierowanie na następne. 

wizyte mam w czwartek i tez mam straszna nadzieje ze coś już da się podejrzeć

max ok 12 tygodnia powinno się mieć pierwsze usg a Ty jeszcze nie miałaś żadnego.. w dodatku lekarz nawet Cię nie zbadał manualnie (co jest dla mnie szokujące, naprawdę, ja rozumiem nfz, ale za coś chyba im płacą i nie jest to macanie po brzuchu