|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
Hej laski
![]() Ja dzis niestety nie pocwicze, ide zaraz na szkolenie, pozniej mamy spotkanie personelu z pracy obowiazkowe a zaraz po tym zaczynam zmiane popoludniowa i wroce dopiero o 22 do domu. Gdzie bede sie musiala polozyc najpozniej o 23;30, bo zaczynam w srode o 7:30 rano ![]() Ale jedzeniowo sie bede trzymac, wiec bedzie ok ![]() Ilona, dziewczyny juz wszystko powiedzialy Ja sie z nimi zgadzam.- owsianka, mleko 1,5 %, kiwi, migdaly i pestki dyni + kawa - 2 cienkie kromki chleba zytniego, 1 jajko na twardo, pomidor, papryka cala pokrojona w paski - 2 male tortille razowe ( kurczak, salata, papryka, kukurydza, cebula, pomidor) farsz robiony bez tluszczu. - jajecznica z 2ch jaj z czerwona czerwona fasola, pomdiorem i porem
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-07-14 o 09:38 |
|
|
|
|
#4082 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;52070233] Unex- Dziś zobaczyłam tą cudowna liczbę, ale nie cieszę się przedwcześnie. Dopóki nie trafi do tabelki to nie istnieje nowa liczba z przodu ! [/quote] Ciiiiiicho ![]() [1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;52070233] Używam od kilku dni MFP i powiem Wam, że to mnie mega trzyma w ryzach !!! No MUSZĘ przygotować jedzenie, NIE MOGĘ odpuścić posiłku nawet jak nie jestem głodna, NO MUSZĘ to poważyć i wpisać. Wczoraj wieczorem jechałam na noc do kolegi i sobie myślę, a taaam zrobię jedzenie do pracy (3 posiłki), a śniadanie zjem takie jak on, ale potem czerwona lampka. A przecież on nie ma wagi, a jakie to pieczywo i pewnie ser żółty i potem to wpisze ta OFICJALNIE do MFP??? NIE! Więc zrobiłam wszystkie 5 posiłków, poważyłam, wpisałam do MFP i zawiozłam rowerem ![]() [/QUOTE] HA!!!! No ja mam dokladnie to samo, w pelni rozumiem juz czemu w internetach tyle ludzi pisze, ze schudlo miedzy innymi dzieki MFP. Mnie tez to trzyma w ryzach, tez wpisuje posilki na przod jesli tylko moge. To daje mi tez spokoj ducha, bo wiem co mam jesc, wiem ze wszystko mam w lodowce, a jak czegos nie mam to tez konkretnie wiem czego. Niektorzy smieja sie z ciaglego wazenia i liczenia, ale ja uwazam, ze jesli nam to pomaga w tej fazie odchudzania, to trzeba to robic ![]() I super jest to, ze zawiozlas to jedzenie do kolegi! Ja trzymam sie zasady, ze tzreba sie trzymac diety kiedy tylko sie da, w gosciach, nie gosciach... bo dzieki temu jak przyjdzie moment, ze nie bedziesz mogla albo nie bedziesz chciala sie trzymac, to wtedy spokojnie mozesz sobie raz odpuscic (impreza, koncert, urodziny, randka). Juz pisalam o tym wczesniej, okazje, zeby cos w diecie odpuscic sa ciagle i wszedzie, i ta wizyta dla ciebie tez taka okazja byla, ale jednak robilas cos, zeby sytuacje odratowac. BRAWO ![]() [1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;52071360] Sabasza, dziękuję ![]() Szukam czegoś na zmianę. Na śniadanie jem często płatki owsiane z jogurtem naturalnym, a do pracy zabieram sałatkę i kanapkę. Chciałabym spróbować czegoś nowego ![]() [/QUOTE] Wiem... kanapki i jogurt - nuuuuuuuuda ![]() Cytat:
I nie byloby nas tutaj na tym watku. Mialam jeszcze cos napisac, ale juz tego nie zrobie. Soldus ci utarla nosa, mam nadzieje Ilona, ze wezmiesz to sobie do serca, bo wazne jest, zebys konsekwencje dbala o swoja wage i nie poddawala sie. Przemysl jednak swoje cele, 8kg w dwa miechy sa do zrobienia, ale to jest max ktory mozesz zdrowo schudnac. Wiec albo bierzesz sie ostro do roboty, albo pilnujesz spokojnie, zeby waga konsekwentnie spadala, niekoniecznie 1kg na tydzien, ale zeby spadala. Chodzi o to, zebys znowu rozczarowana nie stanela na wadze za miesiac. Cytat:
Dalabym zdjecie, ale moj tel nadal u pana doktora i ni mam jak |
|||
|
|
|
#4083 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Wracalam do domu i sobie zle stanelam i tak mnie kostka boli, ze to jest jakis kosmos
Mam wrazliwe stawy skokowe niestety, kilka razy mialam powaznie skrecone kostki. No i voila. Mam nadzieje, ze jak sobie porobie jakies oklady i pochodze w usztywniaczu to mi troche przejdzie ![]() w dodatku cos mnie podkusilo i stanelam na wage, pokazalo rowne 81 -,- maam nadzieje, ze to tylko to co zjadlam + woda
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-07-14 o 14:38 |
|
|
|
|
#4084 | |
|
Przyczajenie
|
[1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;52070233]
. A przecież on nie ma wagi, a jakie to pieczywo i pewnie ser żółty i potem to wpisze ta OFICJALNIE do MFP??? NIE! Więc zrobiłam wszystkie 5 posiłków, poważyłam, wpisałam do MFP i zawiozłam rowerem ![]() Wczoraj łącznie zrobiłam ponad 45km na rowerze.[/QUOTE] Ile na rowerze? Ale Ty masz dziewczyno krzepę ![]() Postawa godna naśladowania Jak masz sys. android to polecam obczaić też polską apkę (polskie też fajne i będę chwalić ).Używałam sporadycznie MFP, ale wolę teraz moje Fitatu. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz idę znów na zumbę
|
|
#4086 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Zaraz biorę się za ćwiczenia ![]() Dokładnie ![]() Cytat:
Miałam dwa razy skręconą kostkę i wiem jaki to ból. Nie martw się, wieczorem zawsze ważymy więcej. Czytałam, że właśnie dlatego trzeba ważyć się rano na czczo, bo wtedy wynik jest prawidłowy ![]() Zazdroszczę ![]() Muszę poszukać sobie klubu fitness, sama z chęcią bym wróciła na zumbę
Edytowane przez 0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6 Czas edycji: 2015-07-14 o 19:48 |
|
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
dzis sie ogarnelam i poszlam biegac. niedawno wrocilam dzis na spokojnie powoli lacznie z 20 minut aby nie bylo znow problemow z sercem. nastepnym razem dluzej. chce wrocic do biegania. w ogole czytam wasze jadlospisy bo brakuje mi powoli pomyslow na obiady..bo ciagle albo kurczak albo ryba albo mielone drobiowe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry chudzinki! Co dziś żadna nawet "dzień dobry" nie napisała? Jak dziś dzień mija?
Ja się nawet wyspałam dziś, co jest sukcesem. Moje planowane menu: 1. kanapki z pasztetem warzywnym, pomidorem, ogórkiem i szczypiorem 2. Gołąbki, młode ziemniaczki 3. czereśnie, jogurt, klasyk 4. makaron z warzywami na patelnię 5. po powrocie z fitnessu pewnie wciągnę znów albo gołąbka, albo parę czereśni ![]() Pogoda piękna, ja dziś nie mam za wiele pracy (najcięższe będzie mrożenie gołąbków), więc idę na ploty do kumpeli
Edytowane przez pannaatopowa Czas edycji: 2015-07-15 o 10:13 Powód: matura była dawno to i polskiego sie zapomniało |
|
|
|
#4089 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, ze sie ogarniasz, mam nadzieje ze jakies success story nam wkrotce kobito zapodasz Cytat:
Brawo Za golabki to ja sie nie biore, ale przyznaje dobry golabek nie jest zly.Ja swojego pasztetu jeszcze nie sprobowalam! Nie mialam okazji, ale zjem dzisiaj na kolacje Wczoraj w nocy gotowalam i wekowalam sok z czarnej porzeczki, mysle na dniach zrobic jeszcze likier. Po raz kolejny odczuwam wspanialosc niedzielnego przygotowywania obiadow na caly tydzien. Mam taki luz, obiadki leza w lodowce, a ja tylko po nie siegam. Praktycznie codziennie cos mi po pracy wypada co potencjalnie przeszkodziloby mi w gotowaniu na nastepny dzien i ta niedzielna katorga w kuchni (tak, tak, nadal jest to dla mnie katorga) po prostu ratuje mi zycie i moja diete. Wszystkim pracujacym polecam
|
||
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kondycja juz srednia (mialam duzo lepsza) ale dam rade ![]() Co do mrozenia i robienia w niedziele..ja lubie w miare gotowac(zmywac nie ) i gotuje na swiezo.(co 2 dni) lub gotuje tz ![]() wiec ja gotuje moze 2 razy w tygodniu![]() Na razie czuje ze w pt na wadze szalu nie bedzie bo dzis sie wazylam. ale jestem nieco ponad tydzien przed okresem i juz czuje ze puchne
|
|
|
#4091 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilona: to przejrzyj propozycje lipcowych jadłopisów Małgosi, ja sobie na jej podstawie ustawiam żarełko
![]() http://qchenne-inspiracje.blogspot.c...o-2014_25.html Unex: współczuję ogromnie! mnie po treningu coś kolano znowu boli w rzepce, no chyba nigdy się z tego nie wyliżę :/ i muszę unikać przysiadów przez to, bo jest okropnie ;/ Panna: kurde, nigdy nie robiłam gołąbków, serio :x tzn jestem w stanie zrobić dobry farsz, obgotować te liście, ale za czorta nie umiałam dobrze zawinąć :/ Sabasza: cieszę się strasznie, że ci taki system podszedł niby dalej nienawidzisz, a jednak już plusy podkreślasz jeszcze trochę i polubisz to sterczenie nad garem ![]() a się nałaziłam wczoraj jak głupia, tyle było obowiązków na mieście do ogarnięcia, że już nie miałam siły iść poćwiczyć :x jakoś nie lubię chodzić popołudniu na siłkę, jak mam robić cardio, za dużo ludzi jest i mnie to peszy :x popołudniu same zorganizowane mnie jarają tylko, a akurat wczoraj nie było nic fajnego. tzn byyyły, ale kiepskiej baletnicy, cośtam costam kupiłam na spróbę w biedro ten twarożek grani, wymieszałam go ze startymi rzodkiewami i szczypiorkiem, pacnęłam na chleb, do tego kilka liści sałaty na wierzch... omnomnom! polecam
|
|
#4092 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu biegaj Ilona, kobieto, mialas sie nie wazyc tak czesto Cytat:
Juz planuje jak sobie zrobic urlop od gotowania, ale to za jakis czas. Jesli zrobie to wam o tym napisze.W ogole to ja juz nie korzystam prawie w ogole z innych stron, tylko caly czas qchenne-inspiracje, super przepisy, kalorycznosc, wszystko takie bliskie ludzi i nie przesadzone. No i to multum przepisow, kazdy cos dla siebie wybierze. Dziewczyny, czy macie jakies praktyczne porady w wykorzystywaniu papieru ryzowego? Kupilam ostatnio i chcialam cos zrobic, ale przy pierwszej probie slabo wyszlo. Chodzi mi stricte o przygotowanie tego papieru. Zamaczacie w wodzie kilka sekund czy kilkadziesiat? Pozwalacie sie temu papierowi odsaczyc jakos? Jak zawiniecie, to sie wam latwo skleja? |
||
|
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomnialam o tej stronie. Poczytam w domu ![]() Co do serka Grani- kurde nie mam nigdzie blisko Biedronki.. chyba ze w ramach spaceru tam po pracy pojde bo tez chce sprobowac Cytat:
..ale ciii
|
|
|
#4094 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilona: to poszukaj tego twarożku gdzieś indziej, piątnica go produkuje
![]() Sabasza: niestety nie, nigdy nie jadłam takiego i nie miałam w łapach
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już gołąbki się grzeją, ziemniaki też. Zaraz będę jeść. Dziś znów zumba. Ciekawe ile schudnę przez te ćwiczenia
|
|
|
#4096 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Wróciłam do domu i padam ![]() Mój jadłospis dzisiaj: Śniadanie: Owsianka II śniadanie w pracy : kanapka ( plaster fileta z indyka, pomidor, sałata i szczypiorek ) , coś do przegryzienia: ogórek gruntowy. Obiad: Mieszanka chińska z ryżem i filetem z kurczaka. Podwieczorek: koktajl ( kefir + banan ) Kolacja: Jeszcze nie mam pomysłu. Czekają mnie jeszcze ćwiczenia z Mel B
|
|
|
|
#4097 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj postawilam na nowosc i pierwszy raz kupilam tofu... Zjadlam na kolacje, obok pasztet z przepisu Panny Atopowej i jajko sadzone. O dziwosci wszystko sie zmiescilo w 300kcal
![]() Pytanie szczegolnie do dziewczyn wege, jak przyrzadzacie tofu? |
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam dziś na zumbie u babki. Wczesniej dwa dni byl facet i było super. Wracałam mokra. U babki nie mogłam złapać kroków kompletnie. Myślałam że u faceta miałam problem a ja czasem nie mialam pojęcia co ona robi. Oczywiście ktoś genialnie dał nam salę bez podestu i zwyczajnie często jej nie widziałam. Jeszcze przemyślę czy do niej będę chodzić. Jutro idę na Fit mix, ale facet ma w czwartek prowadzić zajęcia (prowadzą zapisy na grupę) i środową zumbę zamienię na rowery
|
|
|
#4099 | |
|
bez kija nie podchodz
|
[1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;52093785]Cześć
![]() Wróciłam do domu i padam ![]() Mój jadłospis dzisiaj: Śniadanie: Owsianka II śniadanie w pracy : kanapka ( plaster fileta z indyka, pomidor, sałata i szczypiorek ) , coś do przegryzienia: ogórek gruntowy. Obiad: Mieszanka chińska z ryżem i filetem z kurczaka. Podwieczorek: koktajl ( kefir + banan ) Kolacja: Jeszcze nie mam pomysłu. Czekają mnie jeszcze ćwiczenia z Mel B [/QUOTE]ja tez padam, bo zamiast 12 h zrobilam 14 h w pracy dzis... niestety musialam zostac bo sie nie wyrobilismy. a co do jadlospisu, dodaj do owsianki jakis owoc, jakies orzechy czy wiorki kokos/pestki dyni etc
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.jadlonomia.com/2014/05/to...u-na.html#more
|
|
#4101 |
|
Rozeznanie
|
Ja je wczoraj po prostu usmazylam
W sumie nie mialo jakiegos wyrazistego smaku, ale nie bylo tez niesmaczne. Kolezanka wege polecala mi tofu wedzone, wiec jeszcze takie sprobuje |
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4103 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Ja juz po sniadanku, zaraz ide pocwiczyc
![]() jadlospis - owsianka - 30 g, mleko 1, 5%, truskawki - duza garsc, orzechy wloskie + kawa - serek wiejski, 2 kromki razowa z zurawina, caly pomidor, cala papryka, kromki posmarowane cienko serkiem almette - piers z kury duza pieczona w przyprawach, papryka podsmazona z cukinia i cebula, makaron razowy ok 60 g, odrobina pesto czerwonego - 2 jajka na twardo, kromka razowca, pomidor, por, cukinia, papryka, kawalek brokula Edit: juz po cwiczeniach, tabata z fitness blender 30 min, 15 min cardio z fitness blender, rozciagnie i cwiczenia na plecy, lacznie 55 min :P No i zaraz 7 h lazenia w pracy na pelnych obrotach
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-07-16 o 11:54 |
|
|
|
|
#4104 | |||
|
Konto usunięte
|
Cześć
Zjadłam obiad i teraz odpoczywam ![]() Dzisiaj jeszcze czekają mnie ćwiecznia. Cytat:
![]() Lubię ten serek. Smaruję nim chleb, kładę plaster pomidora i trochę szczypiorku W netto teraz pojawił się podobny serek, jest kilka rodzajów m.in ze szczypiorkiem, cebulą i czosnkiem, rzodkiewką i zwykły ![]() Cytat:
![]() Współczuję. Dziękuję za pomysł Jutro rano dodam do mojej owsianki jakiś owoc ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;52105458]
W netto teraz pojawił się podobny serek, jest kilka rodzajów m.in ze szczypiorkiem, cebulą i czosnkiem, rzodkiewką i zwykły:[/QUOTE] hej. dzieki za cynk o serku . mieszkam kolo Netto to sprawdze. dzis bylam w Biedronce i dopadlam serek Grani. dobranoc dziewczyny...i jutro znpw przed 5'wstaje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po fit mixie. Myślałam że do domu nie dolezę. Ale wytrzymałam wszystko!
Niestety facet idzie na urlop ![]() Moj jadłospis 1. jajecznica z dwóch jaj, kanapka z resztą pasztetu warzywnego 2. gołabki, truskawki 3. kanapka z serem, pomidor 4. Warzywa na patelnię, surówka (miks sałat, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior, jogurt naturalny i przyprawy) 5. Po treningu gołąbek
|
|
#4107 | ||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Moja waga dzisiaj 83,3 kg Cytat:
![]() Daj znać jak spróbujesz czy Ci smakuje ![]() Cytat:
![]() Zaraz idę do pracy, a tak mi się wstawać nie chciało Miłego dnia Edytowane przez 0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6 Czas edycji: 2015-07-17 o 06:17 |
||
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Chyba jestem 1 . Waga 81,5 jest spadek jednak Nie marudze dzis bo mam na sobie spodnie rozmiar mniejsze ktore ostatnio kupilam ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- [1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;52110621] Zaraz idę do pracy, a tak mi się wstawać nie chciało Miłego dnia ja juz jestem w pracy,wstalam o 5. W ogole meczy mnie katar znow..znow alergia.
|
|
#4109 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj melduje 81,8
Juz mam zaplanowane co zrobie gdy zobacze 7 z przodu, mysle ze za dwa tygodnie sie uda |
|
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
powrót do wagi sprzed tygodnia, ciekawe ile z tego to jeszcze zakwasy
92,7
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

Mnie tez to trzyma w ryzach, tez wpisuje posilki na przod jesli tylko moge. To daje mi tez spokoj ducha, bo wiem co mam jesc, wiem ze wszystko mam w lodowce, a jak czegos nie mam to tez konkretnie wiem czego. Niektorzy smieja sie z ciaglego wazenia i liczenia, ale ja uwazam, ze jesli nam to pomaga w tej fazie odchudzania, to trzeba to robic 
Mialam jeszcze cos napisac, ale juz tego nie zrobie. Soldus ci utarla nosa, mam nadzieje Ilona, ze wezmiesz to sobie do serca, bo wazne jest, zebys konsekwencje dbala o swoja wage i nie poddawala sie. Przemysl jednak swoje cele, 8kg w dwa miechy sa do zrobienia, ale to jest max ktory mozesz zdrowo schudnac. Wiec albo bierzesz sie ostro do roboty, albo pilnujesz spokojnie, zeby waga konsekwentnie spadala, niekoniecznie 1kg na tydzien, ale zeby spadala. Chodzi o to, zebys znowu rozczarowana nie stanela na wadze za miesiac. 

Dobrze, ze sie ogarniasz, mam nadzieje ze jakies success story nam wkrotce kobito zapodasz 
polecam