Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-14, 19:38   #4201
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Tż zrobił nowe dno do łózeczka z dranek teraz musze tylko kupic okleinę zeby pasowalo
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 19:39   #4202
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

skoro wszystko masz to co masz szukać

Ja jeszcze duuuzo duuuzo nie mam tzn ubranka okej Ale sprxzety jakies gorzej :P) Laktator chyba kupie, ale pożniej jak coś, nianie też
Ale cala chemia , i artykuly kosmetyczne przede mna
Stary 2015-07-14, 19:40   #4203
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja też czasem mam tak, że nic kompletnie mi się nie chce kupować, ale chcę wykorzystać to, że luby jest. Dziś przy okazji łóżeczka zerknęłam na pościele, ale wszystko było tak brzydkie, tak niefajne w dotyku...dzidziolowi się będzie przyjemniej pod kocykiem spało, na bank
Stary 2015-07-14, 19:41   #4204
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Strasznie sobie utrudniasz tym życie

Tak, szczebelki, właśnie trochę byłam negatywnie do nich nastawiona (mimo że przecież w normalnym łóżku materac też na oszczeblowaniu leży), ale mnie babka w sklepie przekonała, że płyta byłaby gorszym rozwiązaniem. Zobaczymy, najwyżej się kupi inne, ważne że teraz już jest, mogę nieco odetchnąć. Znaczy naprawdę nieco, bo jeszcze komoda kąpielowa, fotelik, podgrzewacz do butelek... że o sprawach higienicznych nie wspomnę
no szczebelki zdecydowanie lepsze, dlatego my "przerobilismy" te nasze. kupilismy za 100zl z klupsia.
te higieniczne pierdołki to za jednym zamachem na allegro zamowisz. mnie brakuje jeszcze sterylizatora, pieluch, chusteczek i mleka ale to juz na końcu
Stary 2015-07-14, 19:42   #4205
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
te higieniczne pierdołki to za jednym zamachem na allegro zamowisz. mnie brakuje jeszcze sterylizatora, pieluch, chusteczek i mleka ale to juz na końcu
Zamówię, jak będę wiedziała co A na razie lista jest niby, a ja dalej jak tabaka w rogu
Stary 2015-07-14, 19:48   #4206
amelia177
Rozeznanie

Hehe ale mi się śmiać chce jak wszystkie się wzięłyśmy za wyprawkę :P:P Ale to dobrze, bo działa motywująco
Ja przed chwilą przywiozłam 3 pełne kartony ciuszków po siostrzeńcu gdybym wiedziała ile siora tego ma, pewnie bym nie kupowała tyle sama chociaż też muszę mieć jakąś przyjemność. Zastanawiam się tylko, czy eliminować wszystkie niebieskie rzeczy, bo też mi się podobają :P Takie ma fajne kombinezoniki, buciki. Przecież niebieski nie jest tylko zarezerwowany dla chłopca, inaczej z różowym

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Amelie widze ze ty też adamex Który w końcu? Bo juz nie nadążam
Nie wiem czy to do mnie, czy drugiej Amelii :P Ale ja zamówiłam Adamexa Barlettę PIK2

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
hehhe o Ty leniu Zamówienia nie wstawię, bo jak pisałam pozostałe rzeczy to tak dla nas Zamawiałam to co napisałam dla dzidzi i dla mnie, a duuużo zamówiłam już wcześniej z allegro więc to tylko było uzupełnienie czego jeszcze nie miałam
No coooo Ja myślałam, że pisząc pozostałe rzeczy dla nas mówiłaś dla "nas" jako kobitek:P

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
dziewczyny ratunku !!!!!!!
jak otworzyć puszkę jak nie mam pod ręką otwieracza ani męża ??!?!
Ja mam taki scyzoryk i w nim otwieracz ręczny

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeprowadzam wywiad!!!
Chcę kupić całą wyprawkę, plus uszyć wyścielenie koszyków wiklinowych na kosmetyki i pampersy na przewijaku, zasłonki, rogala, moskitierę w jednej tonacji i nie wiem który wzór wybrać czy sówki szare czy groszki szare, doradzicie?! http://allegro.pl/13-el-posciel-120x...912435117.html do tego dokupię sobie ze dwa komplety pościeli z tymi białymi sówkami i takich też kilka sówek będę miała na ścianie (dosłownie z 5sztuk), a nie chcę aby było tego za dużo... sówki są ładne, ale boję się, że przesadzę z ich ilością, a grochy może i brzydsze ale bardziej stonowane, więcej pościeli będę mogła do nich dopasować... jak mi nie pomożecie to nigdy się nie zdecyduję...
Rozumiem Twoje niezdecydowanie Moim zdaniem grochy...chociaż sówki też fajne )

Cytat:
Jedno to maść a drugie krem. Tez się zastanawiałam co zamówić i wzięłam krem z płytką z ćwiczeniami dla ciężarówek
Hihi dobrze że sprzedawcy daja czasami gratisy, zawsze ułatwia to wybór ))

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
nie boję się

jedziemy po auto
Super, chwal się co to za bryka

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Też kupiłam octenisept.

Aaaa są wyniki tego rossmanowego konkursu "mamy pierszeństwo" Jak wygrałam zestaw Hipp
Buuu a ja nic nie wygrałam

Cytat:
Acha Ewlina ja dziś ten zamówiłam materac http://allegro.pl/materac-lateksowy-...460946894.html
Hmmm ale to jest w pełni lateksowy, bo pisałaś, że w środku kokos? Albo nie doczytałam.

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 19:50   #4207
littlevenus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co sie stało? możesz mi na pw napisać zeby nie strazyć innych . My też w czasie malowania jesteśmy i ja jeszcze pomagałam tż odcinać od sufitu
Ok, no napiszę tutaj. Może komuś ta informacja się przyda. Opary wdychane przez tą panią tak silnie wpłynęły na łożysko, że doszło do jego znacznego uszkodzenia. Wynikiem był przedwczesny poród w 31 tc, po którym dzieciaczek przez bite 2 miesiące leżał w inkubatorze. Coś tam jeszcze mówił o uszkodzeniach w organizmie, ale już nie słuchałam,.. I nie ma tutaj znaczenia firma farby. Fakt faktem najgorsza jest olejnica. Te lepsze, droższe, w tym też i nasz Dulux, aż tak nie śmierdzą i nie mają tyle tych szkodliwych substancji, ale wszystkie szkodzą. Zwłaszcza w nocy. Ale co kto zrobi, to jego decyzja.
Stary 2015-07-14, 19:53   #4208
Amelie04
Zakorzenienie

ja jednego dnia żaliłam sie Wam, ze nie mam nic dla małego a za 2 dni mialam juz większosc , działacie mobilizująco

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Hehe ale mi się śmiać chce jak wszystkie się wzięłyśmy za wyprawkę :P:P Ale to dobrze, bo działa motywująco
Ja przed chwilą przywiozłam 3 pełne kartony ciuszków po siostrzeńcu gdybym wiedziała ile siora tego ma, pewnie bym nie kupowała tyle sama chociaż też muszę mieć jakąś przyjemność. Zastanawiam się tylko, czy eliminować wszystkie niebieskie rzeczy, bo też mi się podobają :P Takie ma fajne kombinezoniki, buciki. Przecież niebieski nie jest tylko zarezerwowany dla chłopca, inaczej z różowym

Nie wiem czy to do mnie, czy drugiej Amelii :P Ale ja zamówiłam Adamexa Barlettę PIK2

.
to nie do mnie, bo ja mam całkiem inny wózek hihi
niebieski jak najbardziej moze byc dla dziewczynki, ja mam po Alicji kombinezon na zime, super materiał , mięciutki. jest granatowy w jakies tam kroliczki, jedynie ma podszewke rozowa. no i dwie kokardki, ktore odpruje, myslicie ze bedzie ok? kupilam go za całe 2 zl ale jakościowo jest lepszy niz ten z 5-10-15
Stary 2015-07-14, 19:58   #4209
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
A widziałaś gdzieś gaziki mniej niż 100 w paczce?? Bo aż tyle przecież nie potrzeba
Na allegro widziałam po 10sztuk chyba.

Cytat:
Kupiliśmy łóżeczko, jakaś podróbka Klupsia
Fajnie
Ja się zastanawiam kiedy łóżeczko przywieźć. Z jednej strony fajnie byłoby mieć na miejscu, a z drugiej mieszkanie małe i trochę szkoda zawczasu zajmować miejsce. No i bez łóżeczka w razie co dzieciątko przeżyje też parę dni

Cytat:
Dziękuję, jako jedyna mi odpowiedziałaś...

Szary cudnie wygląda z limonką, więc być może do żółtego też będzie ciekawie wyglądało
Limonka jest w małym pokoju, ale jak tam do obecnych mebli dołożę wózek, bo nie mam go gdzie trzymać, to łóżeczka nie upchnę

Cytat:
Szary ogólnie jest kolorem, który wygląda dobrze chyba w każdym połączeniu
Będzie musiał się wkomponować i już hehe.
Bo mi się podobają akurat te szarości
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 20:09   #4210
amelia177
Rozeznanie

Te ciuszki od siostry to praktycznie wszystkie poprane i poprasowane, ale leżały u niej z rok, myślicie że prać od nowa? Trochę tego jest

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 20:11   #4211
Amelie04
Zakorzenienie

Amelia ja tez dostalam od kolezanki czyste ale piore. zawsze takie "swieże" sie wydają
Stary 2015-07-14, 20:17   #4212
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

No coooo Ja myślałam, że pisząc pozostałe rzeczy dla nas mówiłaś dla "nas" jako kobitek:P

Hihi dobrze że sprzedawcy daja czasami gratisy, zawsze ułatwia to wybór ))

Hmmm ale to jest w pełni lateksowy, bo pisałaś, że w środku kokos? Albo nie doczytałam.
Nie "NAs" chodziło mi o mnie i męża heheh

Tu akurat gratis jest do obu rzeczy heh więc nic nie ułatwia.

Oj przepraszam. Porabałam linki. Ten zamówiłam http://allegro.pl/show_item.php?item=5460951399. Aż się sama wystraszyłam że nie ten co chciałam
Stary 2015-07-14, 20:19   #4213
EMI2014
Rozeznanie

witajcie! ale dzisiaj dużo piszeciewszystkie kompletują wyprawki, ja też:P już głowę mam jak balon! Zamówienie w Gemini już w przechowalni, jutro zadzwonię do przyjaciółki dopytać się paru szczegółów. Elve i Oliath gratuluje córeczek! zobaczcie jakie fajne pościele http://allegro.pl/3el-posciel-ochran...912388163.html http://allegro.pl/posciel-3cz-dwustr...912184027.html http://allegro.pl/posciel-3-el-90x12...526099690.html podobają mi się różowe z szarym tylko teraz dylemat... groszki? gwiazdki? paski? krateczka? jejjjku... wszystkie takie ładne
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 20:28   #4214
Oliath
Zakorzenienie

WARIATKI

Cytat:
Dziewczyny przeprowadzam wywiad!!!
Chcę kupić całą wyprawkę, plus uszyć wyścielenie koszyków wiklinowych na kosmetyki i pampersy na przewijaku, zasłonki, rogala, moskitierę w jednej tonacji i nie wiem który wzór wybrać czy sówki szare czy groszki szare, doradzicie?! http://allegro.pl/13-el-posciel-120x...912435117.html do tego dokupię sobie ze dwa komplety pościeli z tymi białymi sówkami i takich też kilka sówek będę miała na ścianie (dosłownie z 5sztuk), a nie chcę aby było tego za dużo... sówki są ładne, ale boję się, że przesadzę z ich ilością, a grochy może i brzydsze ale bardziej stonowane, więcej pościeli będę mogła do nich dopasować... jak mi nie pomożecie to nigdy się nie zdecyduję...

SÓWKI ale ja mam w ogóle kota na punkcie sówek i Kuba 80% ciuchów ma w sówki, kiedyś jak się wezę na poważnie za pranie i praswanie ciuszków, to Wam pokażę kompletny ześwir jestem, Lila też ma same sówki prawie
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
A jak myślisz nad czym ja się głowię od miesiąca?
Mnie się podobają białe sówki na szarym, i groszki też i jeszcze te gwiazdki
Jak ma być bardziej uniwersalnie to raczej groszki

U mnie jest ten problem, że łóżeczko będzie w dużym pokoju, gdzie ściany są jasnożołte i nie wiem czy szarości nie pogryzą się z nimi. Chociaż z drugiej strony ja raczej tylko ochraniacz kupię i może rożek, a prześcieradła i tak mam we wszelakich kolorach po młodym, więc i tak będzie miszmasz
cytrynowo i szaro - slicznie!!!!
Cytat:
i octenisept pewnie ten 250 ml? To też do pępuszka jest? Bo zastanawiam się czy w takim razie brać gaziki nasączone, bo w tej aptece jesst paczka 100 szt...
Są dwie szkoły, ta nowsza odradza stosowanie alkoholu do pępuszka, bo można wokół kikutka skórę mocno podrażnić - jeśli ktoś decyduje się na spirytus, musi (powinien) zabezpieczać skórkę wokół pępuszka tłustym kreem lub oliwką przed zastosowaniem gazika
A octenisept polecam Wam W SPRAYU - właśnie malutką pojemność do pępunia - ja miałam w butli nie w sprayu i bardzo żałowałam
Cytat:
Ja mam to i to ale Ocenisept jest rewelacyjny na każde rany. Dla nas też czy to cesarka czy grażynę potną. Ja miałam po operacji. Później na rany jak się dziec skaleczy też fajny. Już się ponoć nie używa wody utlenionej tylko zapomniałam dlaczego heheh siora mi mówiła. No i woda utleniona piecze a ocenisept nie
DOKŁADNIE. My wciąż mamy nasz octenisept kupiony dla Lili w wyprawce, nawet mężowi bardzo głęboką i rozległą ranę nim traktowałam gdy sobie nogę rozorał w pracy - można stosować bezpośrednio na rany otwarte nawet, w przeciwieństwie do tych innych żrąco- piekących - a jest równie skuteczny w odkażaniu
Cytat:
Kupiliśmy łóżeczko, jakaś podróbka Klupsia
Poka
Cytat:
Że podróbka Klupsia? Bo robione na wzór Klupsia
Naaaaaajs bardzo ładne !
Cytat:
Tak, szczebelki, właśnie trochę byłam negatywnie do nich nastawiona (mimo że przecież w normalnym łóżku materac też na oszczeblowaniu leży), ale mnie babka w sklepie przekonała, że płyta byłaby gorszym rozwiązaniem.
też tak myślę - szczebelki to lepsza wentylacja i mniej paprochów pod materacem, więc higiena na wyższym poziomie

Aaaaaa, najadłam się tzatzików na obiadek, mielonych, marchewki, poprawiłam lodami z polewą, przegryzłam sałatką jarzynową i zapiłam wiśniami teraz mam w paszczy aromat wiśni z czosnkiem, dobrze że męża nie ma

Elve, a jaką komodę kąpielową kupujesz?
Moja komoda z przewijakiem i wanienką już przyjechała dziś, ale 20 kg na plecach z parteru nie wniosę sama

Jeszcze tylko niania - bo fotelik może już dziś wygram w licytacji )) więc tylko niania, jakieś pierwsze mleczko na wszelki wypadek i pierwsze pieluszki

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Elve i Oliath gratuluje córeczek!
AHAHAHA, coś pomieszałaś, to nie ja, to LITTLEVENUS :P.
Mój Kubulek nadal dumnie prezentuje siurka na każdym USG
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 20:34   #4215
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

.
Ja też mam ciuszki po synku szwagierki i nie zawacham się ich użyć Nie chciałam samych słodziachnych
Cytat:
Te ciuszki od siostry to praktycznie wszystkie poprane i poprasowane, ale leżały u niej z rok, myślicie że prać od nowa? Trochę tego jest
Prać
Stary 2015-07-14, 20:41   #4216
EMI2014
Rozeznanie

he he Elve zakup ochroniacze i zawieś od swojej strony

Mała byłam wczoraj w invimedzie po receptę a tam na recepcji tłumyyyy... myślałam, że z jakiegoś programu ludzie przyszli czy coś ale babka przede mną pyta się "kto ostatni" no ładnie myślę sobie, przecisną się(od tyłu nikt by nawet nie zobaczył, że przemawia ciężarna:P), pójdę siku i przemówię do ludu od przodu, że ja tylko po receptę... i co do kibelka kolejka na szczęście bez problemu się obeszło, szybko załatwiałm, wszyscy się na mnie patrzyli i się uśmiechali co tu może robić ciężarna mój dr mnie zobaczył, że stoję pod wc i się spytał czy do niego przyszłam i czy coś się dzieje może najpierw pomyślał sobie, że chciałam skorzystać z toalety:P achhh wróciły wspomnienia, tyle się tam najeździłam, przesiedziałam, chwilę szczęścia i porażki, płaczu i wzruszenia...

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

ha ha ja to zawsze kogoś z kimś pomylę
dzisiaj gadam z przyjaciółką i mówię, że szyjkę mam spoko 36 cm a ona się pyta to do szyi tobie sięga ??? ha ha
Stary 2015-07-14, 20:43   #4217
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Mała byłam wczoraj w invimedzie po receptę a tam na recepcji tłumyyyy... myślałam, że z jakiegoś programu ludzie przyszli czy coś ale babka przede mną pyta się "kto ostatni" no ładnie myślę sobie, przecisną się(od tyłu nikt by nawet nie zobaczył, że przemawia ciężarna:P), pójdę siku i przemówię do ludu od przodu, że ja tylko po receptę... i co do kibelka kolejka na szczęście bez problemu się obeszło, szybko załatwiałm, wszyscy się na mnie patrzyli i się uśmiechali co tu może robić ciężarna mój dr mnie zobaczył, że stoję pod wc i się spytał czy do niego przyszłam i czy coś się dzieje może najpierw pomyślał sobie, że chciałam skorzystać z toalety:P achhh wróciły wspomnienia, tyle się tam najeździłam, przesiedziałam, chwilę szczęścia i porażki, płaczu i wzruszenia...
Też się tam nasiedziałam. Ty do dr Ż jeździłaś? TO on mi spaprał HSG i naraził mnie na koszmarny ból grrrr więc ja niemiło wspominam i jego i samą klinikę. znacznie milej tę drugą ale każdy ma swoje wspomnienia. TObie pomogli

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
[/COLOR]ha ha ja to zawsze kogoś z kimś pomylę
dzisiaj gadam z przyjaciółką i mówię, że szyjkę mam spoko 36 cm a ona się pyta to do szyi tobie sięga ??? ha ha
Dziecko będzie tydzień wychodziło
Stary 2015-07-14, 20:53   #4218
EMI2014
Rozeznanie

mała i zostałam u ż mi on odpowiada:P mała ja miałam na Borowskiej HSG i zemdlałam z bólu...i drożne miałam, w ogóle to szkoda gadać, nie miło wspominam tą klinikę...
Stary 2015-07-14, 20:54   #4219
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozumiem Twoje niezdecydowanie Moim zdaniem grochy...chociaż sówki też fajne )
no ciężki wybór

Cytat:
Ja bym wyprała, zawsze to świeższe dla maleństwa

Cytat:
Ten zamówiłam http://allegro.pl/show_item.php?item=5460951399. Aż się sama wystraszyłam że nie ten co chciałam
czyli trzeba go dodać do obserwowanych

Cytat:
witajcie! ale dzisiaj dużo piszeciewszystkie kompletują wyprawki, ja też:P już głowę mam jak balon! Zamówienie w Gemini już w przechowalni, jutro zadzwonię do przyjaciółki dopytać się paru szczegółów. Elve i Oliath gratuluje córeczek! zobaczcie jakie fajne pościele http://allegro.pl/3el-posciel-ochran...912388163.html http://allegro.pl/posciel-3cz-dwustr...912184027.html http://allegro.pl/posciel-3-el-90x12...526099690.html podobają mi się różowe z szarym tylko teraz dylemat... groszki? gwiazdki? paski? krateczka? jejjjku... wszystkie takie ładne
własnie dziś cały czas mam ten dylemat obstawiam groszki na 60%, a sówki na 40% ale jeszcze ankiety nie zakończyłam

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aaaaaa, najadłam się tzatzików na obiadek, mielonych, marchewki, poprawiłam lodami z polewą, przegryzłam sałatką jarzynową i zapiłam wiśniami teraz mam w paszczy aromat wiśni z czosnkiem, dobrze że męża nie ma
zgaga by mnie zniszczyła po takiej uczcie
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 21:01   #4220
EMI2014
Rozeznanie

moja znajoma po IVF rodziła 1 lipca, tzn miała cc, dr jej powiedział, że wszystko ok, wyniki wporzo, mała ok ułożona ale ivf jest wskazaniem do cc- nie upierała się , przygotowana była na poród nat. ale nie żałuje.
Chciałam sn ale teraz nastawiam się na ciecie, już zamieniłam małą but octaniseptu na większą but:P i zrezygnowałam z tantum

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

daisy85 ja zawsze chciałam groszki i takich pościeli szukałam ale teraz podobają mi się wszystkie tu wykończone falbanką, tu miły kocyczek, tam dłuższy i wyższy ochraniacz... muszę to przespać
Stary 2015-07-14, 21:12   #4221
Pasztetnik
Zadomowienie

Haaa, mam Was! Od powrotu z wycieczki próbuje Was sroki jedne zlapac za ogon to mi uciekałyście codziennie na kilka stron Dzisiaj w końcu mniej latalam i się udalo Bo od powrotu z wyjazdu to ciągle coś gdzieś załatwiamy. Jeszcze swinki morskie zlapaly skads grzybice skory i latalam po weterynarzach i codziennie musze je smarowac a najgorsze ze tym moge sie tez zarazic

Cytat:
Też tak mam z szarościami teraz Zamowiłam szary właśnie
Oo, ile dałaś i gdzie zamawialas? Bo chcę ten sam i nastawiłam się na Smyka bo widzialam ostatnio na stanie

Cytat:
A gdzie Pasztetnik wcięło Wróciłą z paryża i już kobita światowa i gadać z nami nie chce? Odezwij się pindzio. My tez trochę światowe
Ci dam pindzio Ty Może głowe mi urwalo a ta że ja z wredoty milcze

No to jedziem z koksem.
Nie cytowalam juz Was wszystkich przy nadrabianiu bo ze sto cytatow by bylo :P
W skrocie tylko dodam, ze na porod na razie nastawiam sie SN, pewnie w trakcie zaczne blagac o CC ale co tam, trzeba zobaczyc to SN co to za cudo
Z wyprawka jestem w tyle, stanelo na ciuszkach glownie (i to nie wszystkich), nic nie mam z rzeczy higenicznych, laktatorow ani niczego takiego a juz chcialabym miec spakowana torbe do szpitala
Łóżeczko bierzemy z Ikei plus do kompletu materac lateksowy, nie chce juz z tym kombinowac. Pod przewijak kupimy jeszcze jedna komode z serii Malm ale nizsza. A stelaz do wanienki chyba ze Smyka, bo widzialam fajny ale nie wiem jak cenowo.

Aha i od wczoraj zaczelam szkole rodzenia Bylo o PBKM (wyciaganie kasy :P ) i fajne zajecia z psychologiem na temat zmian. Ponoc az 80% kobiet doswiadcza w jakims stopniu "baby bluesa" po porodzie, co mnie uspokaja bo sama juz teraz chwilami mam jakies bezpodstawne lęki, to chyba od wahania hormonow. Z jednej strony mam chwile, kiedy nic sie na swiecie nie liczy tylko dziecko, to zeby bylo zdrowe i szczesliwe, a z drugiej mysli typu ze to przeciez ostatnie nasze chwile z TŻ tylko we dwoje i juz nigdy tak nie bedzie, koniec beztroskich wypadow np o 23:00 60km na lody w Malborku jak to bylo kiedys itp No zmiany, zmiany czuje. A i podobno najgorsza trzecia doba po porodzie, kiedy juz opada ta cala pierwsza euforia zwiazana z narodzinami dziecka i pojawia sie szara rutyna a jest sie jeszcze zmeczonym po porodzie, wtedy najlatwiej o chwilowe zalamanie. Mnie to podnosi na duchu, bo wiem ze nie bede w takiej sytuacji jedyna

Ej, a z tymi farbami to serio nic totalnie malowac nie wolno? Bo qrde akurat za tydzien jedziemy w koncu po szafke i krzesla po moich dziadkach no i u rodzicow najpierw je musze pomalowac bo sparciałe. No i chcialam to zrobic oczywiscie farba totalnie nietoksyczna, bezzapachowa, taka co to mozna malowac i meble dzieciece w pomieszczeniu i bardzo szybko schnie ale teraz mam wątpliwości

A na wątku zmiany widze, córki marnotrawne popowracaly a dzieci plci pozmienialy
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 21:14   #4222
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

ha ha ja to zawsze kogoś z kimś pomylę
Hahahahahahaha dobre uśmiałam się
A co do wyprawki to poza ciuszkami nic nie mam, aa sorry dziś zamówiłam trzy butelkibutelki Avent

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 21:19   #4223
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
mała i zostałam u ż mi on odpowiada:P mała ja miałam na Borowskiej HSG i zemdlałam z bólu...i drożne miałam, w ogóle to szkoda gadać, nie miło wspominam tą klinikę...
No widzisz nie ma reguły, ale mamy już jakieś przygotowanie do porodu tyle nam nagrzebali, nakłuli itd Ja kiedyś to bym panikowała prawie od poczatku ciązy a teraz jakoś spokojnie jak na razie po tym wszystkim co przeszłam
Cytat:
moja znajoma po IVF rodziła 1 lipca, tzn miała cc, dr jej powiedział, że wszystko ok, wyniki wporzo, mała ok ułożona ale ivf jest wskazaniem do cc- nie upierała się , przygotowana była na poród nat. ale nie żałuje.
Chciałam sn ale teraz nastawiam się na ciecie, już zamieniłam małą but octaniseptu na większą but:P i zrezygnowałam z tantum[COLOR="Silver"]
No a mój gin nie widzi przeciwwskazań do SN jak będzie ok, ale powiedział, ze sie zobaczy. Jak chcę CC to mam powiedzieć i napisze co trzeba. nie wiem czy tak palnął czy tak jest
Z tego co mówił mam wybór jak będzie wszystko ok
Stary 2015-07-14, 21:27   #4224
Amelie04
Zakorzenienie

mała ale zazdroszczę...
Stary 2015-07-14, 21:27   #4225
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
No widzisz nie ma reguły, ale mamy już jakieś przygotowanie do porodu tyle nam nagrzebali, nakłuli itd Ja kiedyś to bym panikowała prawie od poczatku ciązy a teraz jakoś spokojnie jak na razie po tym wszystkim co przeszłam

No a mój gin nie widzi przeciwwskazań do SN jak będzie ok, ale powiedział, ze sie zobaczy. Jak chcę CC to mam powiedzieć i napisze co trzeba. nie wiem czy tak palnął czy tak jest
nooo ja kiedyś się wstydziłam i bałam tych wszystkich badań a teraz to przed każdym rozkładam nóżki- doktorem oczywiście:P

ja o poród jeszcze się nie pytałam, teraz 31 się zapytam co i jak, może poleci mi jakiś szpital we Wrocławiu. Borowska ma dobrą neonatologię ale ja nie chcę tam
Stary 2015-07-14, 21:28   #4226
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Prać w swoim proszku koniecznie
Prasować niekoniecznie - podpisano leń patentowany

Cytat:
Oj przepraszam. Porabałam linki. Ten zamówiłam http://allegro.pl/show_item.php?item=5460951399. Aż się sama wystraszyłam że nie ten co chciałam
Pół dnia dumałam i wydumałam z tej samej firmy tylko taki http://krainamateracy.pl/hevea-mater...atis-p-64.html
Sklep w Krakowie, więc możnaby osobiście pomacać hmmm. Tylko jeszcze muszę kasę skądś skołować. Może jakiś bank napadnę

Pasztetnik fajnie, że jesteś
Kciuki za świniaczki
Też tak z Tżtem mieliśmy zanim się młody pojawił, że lubiliśmy spontanicznie gdzieś wyskoczyć nieraz, a czasem pojechać gdzieś po prostu przed siebie i bez celu Kochałam to i tęsknię za tym czasami
Teraz od czasu do czasu urywamy się porzucając dziecię z babcią - to dopiero jest uczucie wolności
Ale z młodym też jest fajnie, zupełnie inaczej. Inne rzeczy cieszą, inne wycieczki się organizuje i im jest większy tym ciekawiej spędzamy czas we trójkę A jak strasznie mnie cieszy kiedy uda się zorganizować coś co dziecku sprawia radość
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 21:28   #4227
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Pasztetnik ja zamówiłam przez stronę adamex, żeby mi przysłali do domu domowilam tez parasolke od razu w kolorze za całość chyba niecałe 1500zl w Smyku nie mieli na stanie i tez bym czekała na te wózki czeka się teraz do końca sierpnia, początek września wiec warto zamówić juz
Stary 2015-07-14, 21:32   #4228
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam sn ale teraz nastawiam się na ciecie, już zamieniłam małą but octaniseptu na większą but:P i zrezygnowałam z tantum

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

daisy85 ja zawsze chciałam groszki i takich pościeli szukałam ale teraz podobają mi się wszystkie tu wykończone falbanką, tu miły kocyczek, tam dłuższy i wyższy ochraniacz... muszę to przespać
a lekarz już Ci proponował cesarkę? moja doktorka słowem o tym nie wspomniała, że ivf jest wskazaniem do cc, dowiedziałam się z innych źródeł, być może czeka jak sama o cc poproszę i jeszcze cos ode mnie uszczyknie, bo ona bardzo pazerna na kasę jest, ale tu ją przechytrzę

No za dużo tych wzorów jest

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
zaczelam szkole rodzenia Bylo o PBKM (wyciaganie kasy :P ) i fajne zajecia z psychologiem na temat zmian.
u nas na sr nie ma takich wypasów jak psycholog, pani od laktacji, itp. tylko sucha teoria... szczerze to trochę rozczarowana jestem, gratisów też nie dostajemy...

Dziewczyny czy to prawda, że w ciaży nie wolno długo rozmawiać przez komórkę?!

Ale mnie matka wkurzyła, wypatrzyłam fotelik na licytacji (Elve mam nadzieję, że nie ten sam co Ty) i jej o tym mówię, to ta, że szastam kasą, że przecież mogę pożyczyć od kogoś... k..wa nie płaci a liczy nam każdą p.......ną złotówkę wydaną na małą i ciągle tylko gada, że ździwiam...
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 21:37   #4229
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
zgaga by mnie zniszczyła po takiej uczcie
No i to nie zadziwia, że nie też ZAWSZE zgaga w ciąży zabijała przez kilka iesięcy, a teraz NIC!.... u mnie się sprawdziło, że to włoski - bo wszystkie dziewczynki miały czarne kudłate główeczki - więc am takie głębokie obawy, że Jakub będzie ŁYSY
Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Ej, a z tymi farbami to serio nic totalnie malowac nie wolno? Bo qrde akurat za tydzien jedziemy w koncu po szafke i krzesla po moich dziadkach no i u rodzicow najpierw je musze pomalowac bo sparciałe. No i chcialam to zrobic oczywiscie farba totalnie nietoksyczna, bezzapachowa, taka co to mozna malowac i meble dzieciece w pomieszczeniu i bardzo szybko schnie ale teraz mam wątpliwości

A na wątku zmiany widze, córki marnotrawne popowracaly a dzieci plci pozmienialy
Hyhy
Pasztetnik, ja pół ciąży się babrałam w akrylowych emaliach do mebli, bo średniej córce robiłam sama cały komplet - biblioteczki, biurko, komodę, krzesła, stolik - więc w wodnych/ akrylowych i innych nietoksycznych z atestem i bezzapachowych możesz się nawet tarzać
To było z Lili, a teraz z kolei w wodnych bejcach do drewna siedzę, drewnochronach etc - ale to też w nietoksycznych i na świeżym powietrzu
Maluj na zewnątrz albo przy otwartych oknach i uważaj czym malujesz po prostu *

Cytat:
Bardzo w porządku Twój gin
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 21:37   #4230
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Nie nadrobie was dzis po pochlonela mnie nauka wpadam tylko prosic was o kciuki jutro o 9 rano mam teorie rano nede pisac ale jakby ktora spala jeszcze to juz w nocy niech sciska
A tak po za tym do doktorek dal mi na te bialko w moczu furaginum i latam sikac jak glupia a piczka tak piecze ze uuu masakra :P
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości