|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Tż zrobił nowe dno do łózeczka z dranek
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
skoro wszystko masz to co masz szukać
Ja jeszcze duuuzo duuuzo nie mam Ale sprxzety jakies gorzej :P) Laktator chyba kupie, ale pożniej jak coś, nianie też ![]() Ale cala chemia , i artykuly kosmetyczne przede mna
|
#4203 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja też czasem mam tak, że nic kompletnie mi się nie chce kupować, ale chcę wykorzystać to, że luby jest. Dziś przy okazji łóżeczka zerknęłam na pościele, ale wszystko było tak brzydkie, tak niefajne w dotyku...dzidziolowi się będzie przyjemniej pod kocykiem spało, na bank
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te higieniczne pierdołki to za jednym zamachem na allegro zamowisz. mnie brakuje jeszcze sterylizatora, pieluch, chusteczek i mleka ale to juz na końcu
|
|
|
|
|
#4205 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A na razie lista jest niby, a ja dalej jak tabaka w rogu
|
|
|
#4206 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hehe ale mi się śmiać chce jak wszystkie się wzięłyśmy za wyprawkę :P:P Ale to dobrze, bo działa motywująco
Ja przed chwilą przywiozłam 3 pełne kartony ciuszków po siostrzeńcu chociaż też muszę mieć jakąś przyjemność. Zastanawiam się tylko, czy eliminować wszystkie niebieskie rzeczy, bo też mi się podobają :P Takie ma fajne kombinezoniki, buciki. Przecież niebieski nie jest tylko zarezerwowany dla chłopca, inaczej z różowym ![]() Nie wiem czy to do mnie, czy drugiej Amelii :P Ale ja zamówiłam Adamexa Barlettę PIK2 Cytat:
![]() ![]() Ja myślałam, że pisząc pozostałe rzeczy dla nas mówiłaś dla "nas" jako kobitek:PCytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem grochy...chociaż sówki też fajne )Cytat:
))Super, chwal się co to za bryka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4207 |
|
Raczkowanie
|
Ok, no napiszę tutaj. Może komuś ta informacja się przyda. Opary wdychane przez tą panią tak silnie wpłynęły na łożysko, że doszło do jego znacznego uszkodzenia. Wynikiem był przedwczesny poród w 31 tc, po którym dzieciaczek przez bite 2 miesiące leżał w inkubatorze. Coś tam jeszcze mówił o uszkodzeniach w organizmie, ale już nie słuchałam,.. I nie ma tutaj znaczenia firma farby. Fakt faktem najgorsza jest olejnica. Te lepsze, droższe, w tym też i nasz Dulux, aż tak nie śmierdzą i nie mają tyle tych szkodliwych substancji, ale wszystkie szkodzą. Zwłaszcza w nocy. Ale co kto zrobi, to jego decyzja.
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
ja jednego dnia żaliłam sie Wam, ze nie mam nic dla małego a za 2 dni mialam juz większosc , działacie mobilizująco
![]() Cytat:
niebieski jak najbardziej moze byc dla dziewczynki, ja mam po Alicji kombinezon na zime, super materiał , mięciutki. jest granatowy w jakies tam kroliczki, jedynie ma podszewke rozowa. no i dwie kokardki, ktore odpruje, myslicie ze bedzie ok? kupilam go za całe 2 zl ale jakościowo jest lepszy niz ten z 5-10-15 |
|
|
|
|
#4209 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie ![]() Ja się zastanawiam kiedy łóżeczko przywieźć. Z jednej strony fajnie byłoby mieć na miejscu, a z drugiej mieszkanie małe i trochę szkoda zawczasu zajmować miejsce. No i bez łóżeczka w razie co dzieciątko przeżyje też parę dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo mi się podobają akurat te szarości
|
|
#4210 |
|
Rozeznanie
|
Te ciuszki od siostry to praktycznie wszystkie poprane i poprasowane, ale leżały u niej z rok, myślicie że prać od nowa? Trochę tego jest
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia ja tez dostalam od kolezanki czyste ale piore. zawsze takie "swieże" sie wydają
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"NAs" chodziło mi o mnie i męża heheh![]() Tu akurat gratis jest do obu rzeczy heh więc nic nie ułatwia. Oj przepraszam. Porabałam linki. Ten zamówiłam http://allegro.pl/show_item.php?item=5460951399. Aż się sama wystraszyłam że nie ten co chciałam
|
|
#4213 |
|
Rozeznanie
|
witajcie! ale dzisiaj dużo piszecie
wszystkie kompletują wyprawki, ja też:P już głowę mam jak balon! Zamówienie w Gemini już w przechowalni, jutro zadzwonię do przyjaciółki dopytać się paru szczegółów. Elve i Oliath gratuluje córeczek! zobaczcie jakie fajne pościele http://allegro.pl/3el-posciel-ochran...912388163.html http://allegro.pl/posciel-3cz-dwustr...912184027.html http://allegro.pl/posciel-3-el-90x12...526099690.html podobają mi się różowe z szarym tylko teraz dylemat... groszki? gwiazdki? paski? krateczka? jejjjku... wszystkie takie ładne
|
|
|
|
#4214 | |||||
|
Zakorzenienie
|
WARIATKI
![]() Cytat:
kompletny ześwir jestem, Lila też ma same sówki prawie ![]() Cytat:
Cytat:
A octenisept polecam Wam W SPRAYU - właśnie malutką pojemność do pępunia - ja miałam w butli nie w sprayu i bardzo żałowałam ![]() Cytat:
Poka ![]() Naaaaaajs Cytat:
Aaaaaa, najadłam się tzatzików na obiadek, mielonych, marchewki, poprawiłam lodami z polewą, przegryzłam sałatką jarzynową i zapiłam wiśniami teraz mam w paszczy aromat wiśni z czosnkiem, dobrze że męża nie ma ![]() Elve, a jaką komodę kąpielową kupujesz? Moja komoda z przewijakiem i wanienką już przyjechała dziś, ale 20 kg na plecach z parteru nie wniosę sama Jeszcze tylko niania - bo fotelik może już dziś wygram w licytacji )) więc tylko niania, jakieś pierwsze mleczko na wszelki wypadek i pierwsze pieluszki ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- AHAHAHA, coś pomieszałaś, to nie ja, to LITTLEVENUS :P. Mój Kubulek nadal dumnie prezentuje siurka na każdym USG
|
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałam samych słodziachnych Cytat:
|
|
#4216 |
|
Rozeznanie
|
he he Elve zakup ochroniacze i zawieś od swojej strony
![]() Mała byłam wczoraj w invimedzie po receptę a tam na recepcji tłumyyyy... myślałam, że z jakiegoś programu ludzie przyszli czy coś ale babka przede mną pyta się "kto ostatni" no ładnie myślę sobie, przecisną się(od tyłu nikt by nawet nie zobaczył, że przemawia ciężarna:P), pójdę siku i przemówię do ludu od przodu, że ja tylko po receptę... i co do kibelka kolejka na szczęście bez problemu się obeszło, szybko załatwiałm, wszyscy się na mnie patrzyli i się uśmiechali co tu może robić ciężarna mój dr mnie zobaczył, że stoję pod wc i się spytał czy do niego przyszłam i czy coś się dzieje może najpierw pomyślał sobie, że chciałam skorzystać z toalety:P achhh wróciły wspomnienia, tyle się tam najeździłam, przesiedziałam, chwilę szczęścia i porażki, płaczu i wzruszenia...---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- ha ha ja to zawsze kogoś z kimś pomylę dzisiaj gadam z przyjaciółką i mówię, że szyjkę mam spoko 36 cm a ona się pyta to do szyi tobie sięga ??? ha ha |
|
|
|
#4217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
|
|
#4218 |
|
Rozeznanie
|
mała i zostałam u ż
mi on odpowiada:P mała ja miałam na Borowskiej HSG i zemdlałam z bólu...i drożne miałam, w ogóle to szkoda gadać, nie miło wspominam tą klinikę...
|
|
|
|
#4219 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
obstawiam groszki na 60%, a sówki na 40% ale jeszcze ankiety nie zakończyłam ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4220 |
|
Rozeznanie
|
moja znajoma po IVF rodziła 1 lipca, tzn miała cc, dr jej powiedział, że wszystko ok, wyniki wporzo, mała ok ułożona ale ivf jest wskazaniem do cc- nie upierała się , przygotowana była na poród nat. ale nie żałuje.
Chciałam sn ale teraz nastawiam się na ciecie, już zamieniłam małą but octaniseptu na większą but:P i zrezygnowałam z tantum ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- daisy85 ja zawsze chciałam groszki i takich pościeli szukałam ale teraz podobają mi się wszystkie tu wykończone falbanką, tu miły kocyczek, tam dłuższy i wyższy ochraniacz... muszę to przespać
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zadomowienie
|
Haaa, mam Was! Od powrotu z wycieczki próbuje Was sroki jedne zlapac za ogon to mi uciekałyście codziennie na kilka stron
Dzisiaj w końcu mniej latalam i się udalo Bo od powrotu z wyjazdu to ciągle coś gdzieś załatwiamy. Jeszcze swinki morskie zlapaly skads grzybice skory i latalam po weterynarzach i codziennie musze je smarowac a najgorsze ze tym moge sie tez zarazic Oo, ile dałaś i gdzie zamawialas? Bo chcę ten sam i nastawiłam się na Smyka bo widzialam ostatnio na stanie ![]() Cytat:
Może głowe mi urwalo a ta że ja z wredoty milcze ![]() No to jedziem z koksem. Nie cytowalam juz Was wszystkich przy nadrabianiu bo ze sto cytatow by bylo :P W skrocie tylko dodam, ze na porod na razie nastawiam sie SN, pewnie w trakcie zaczne blagac o CC ale co tam, trzeba zobaczyc to SN co to za cudo ![]() Z wyprawka jestem w tyle, stanelo na ciuszkach glownie (i to nie wszystkich), nic nie mam z rzeczy higenicznych, laktatorow ani niczego takiego a juz chcialabym miec spakowana torbe do szpitala ![]() Łóżeczko bierzemy z Ikei plus do kompletu materac lateksowy, nie chce juz z tym kombinowac. Pod przewijak kupimy jeszcze jedna komode z serii Malm ale nizsza. A stelaz do wanienki chyba ze Smyka, bo widzialam fajny ale nie wiem jak cenowo. Aha i od wczoraj zaczelam szkole rodzenia No zmiany, zmiany czuje. A i podobno najgorsza trzecia doba po porodzie, kiedy juz opada ta cala pierwsza euforia zwiazana z narodzinami dziecka i pojawia sie szara rutyna a jest sie jeszcze zmeczonym po porodzie, wtedy najlatwiej o chwilowe zalamanie. Mnie to podnosi na duchu, bo wiem ze nie bede w takiej sytuacji jedyna ![]() Ej, a z tymi farbami to serio nic totalnie malowac nie wolno? Bo qrde akurat za tydzien jedziemy w koncu po szafke i krzesla po moich dziadkach no i u rodzicow najpierw je musze pomalowac bo sparciałe. No i chcialam to zrobic oczywiscie farba totalnie nietoksyczna, bezzapachowa, taka co to mozna malowac i meble dzieciece w pomieszczeniu i bardzo szybko schnie ale teraz mam wątpliwości ![]() A na wątku zmiany widze, córki marnotrawne popowracaly a dzieci plci pozmienialy
|
|
#4222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uśmiałam się A co do wyprawki to poza ciuszkami nic nie mam, aa sorry dziś zamówiłam trzy butelkibutelki Avent
|
|
#4223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tego co mówił mam wybór jak będzie wszystko ok
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
mała ale zazdroszczę...
|
|
|
|
#4225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja o poród jeszcze się nie pytałam, teraz 31 się zapytam co i jak, może poleci mi jakiś szpital we Wrocławiu. Borowska ma dobrą neonatologię ale ja nie chcę tam
|
|
|
|
|
#4226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prasować niekoniecznie - podpisano leń patentowany ![]() Cytat:
Sklep w Krakowie, więc możnaby osobiście pomacać hmmm. Tylko jeszcze muszę kasę skądś skołować. Może jakiś bank napadnę ![]() Pasztetnik fajnie, że jesteś Kciuki za świniaczki Też tak z Tżtem mieliśmy zanim się młody pojawił, że lubiliśmy spontanicznie gdzieś wyskoczyć nieraz, a czasem pojechać gdzieś po prostu przed siebie i bez celu Kochałam to i tęsknię za tym czasami Teraz od czasu do czasu urywamy się porzucając dziecię z babcią - to dopiero jest uczucie wolności Ale z młodym też jest fajnie, zupełnie inaczej. Inne rzeczy cieszą, inne wycieczki się organizuje i im jest większy tym ciekawiej spędzamy czas we trójkę
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik ja zamówiłam przez stronę adamex, żeby mi przysłali do domu
domowilam tez parasolke od razu w kolorze za całość chyba niecałe 1500zl w Smyku nie mieli na stanie i tez bym czekała na te wózki czeka się teraz do końca sierpnia, początek września wiec warto zamówić juz
|
#4228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No za dużo tych wzorów jest ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czy to prawda, że w ciaży nie wolno długo rozmawiać przez komórkę?! ![]() Ale mnie matka wkurzyła, wypatrzyłam fotelik na licytacji (Elve mam nadzieję, że nie ten sam co Ty) i jej o tym mówię, to ta, że szastam kasą, że przecież mogę pożyczyć od kogoś... k..wa nie płaci a liczy nam każdą p.......ną złotówkę wydaną na małą
|
||
|
|
|
#4229 | ||
|
Zakorzenienie
|
No i to nie zadziwia, że nie też ZAWSZE zgaga w ciąży zabijała przez kilka iesięcy, a teraz NIC!.... u mnie się sprawdziło, że to włoski - bo wszystkie dziewczynki miały czarne kudłate główeczki - więc am takie głębokie obawy, że Jakub będzie ŁYSY
![]() Cytat:
![]() Pasztetnik, ja pół ciąży się babrałam w akrylowych emaliach do mebli, bo średniej córce robiłam sama cały komplet - biblioteczki, biurko, komodę, krzesła, stolik - więc w wodnych/ akrylowych i innych nietoksycznych z atestem i bezzapachowych możesz się nawet tarzać ![]() To było z Lili, a teraz z kolei w wodnych bejcach do drewna siedzę, drewnochronach etc - ale to też w nietoksycznych i na świeżym powietrzu ![]() Maluj na zewnątrz albo przy otwartych oknach i uważaj czym malujesz po prostu *Cytat:
|
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nadrobie was dzis po pochlonela mnie nauka wpadam tylko prosic was o kciuki jutro o 9 rano mam teorie
rano nede pisac ale jakby ktora spala jeszcze to juz w nocy niech sciska ![]() A tak po za tym do doktorek dal mi na te bialko w moczu furaginum i latam sikac jak glupia a piczka tak piecze ze uuu masakra :P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.

Ale sprxzety jakies gorzej :P) Laktator chyba kupie, ale pożniej jak coś, nianie też

że o sprawach higienicznych nie wspomnę
Bo juz nie nadążam

Dzisiaj w końcu mniej latalam i się udalo
Kochałam to i tęsknię za tym czasami
*