Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-14, 22:00   #1711
agne19s
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez MSRS Pokaż wiadomość
Magnez, na bóle brzucha, na początku 3x1 pózniej 3x2 a teraz jak mi sie przypomni - nie chce faszerować sie jak mnie nie boli
A do tego od początku ciąży kompleks witamin obecnie vita-miner prenatal (ale to rożnie, co poleca w aptece)

Kupujecie laktatory? Zastanawiam sie czy to takie konieczne, kiedyś przecież nie było takich cudów to jak sobie kobietki radziły? Nie raz słyszę ze ktoś użył tylko 2-3 razy... To po co kupować...
Ja chyba kupie. Bratowa używała natomiast gruszki takiej zwykłej aptecznej. Ale jak ona to robiła to nie mam ani pojęcia ani wyobraźni .

Ja biorę kompleks witamin omega med optima dha ale cena 70zł w aptece powalila mnie na kolana. Zastanawiam się czy są jakieś tańsze odpowiedniki, ale pani w aptece powiedziała że nic tańszego nie ma... I że cena wręcz standardowa jak za witaminy z dha
Stary 2015-07-14, 22:01   #1712
Robusta
Wtajemniczenie

Iclosemyeyes
najlepiej mieć ze sobą RMUA (tylko to jest wydawane na prośbę pracownika) ale niektóre szpitale wymagają czasem, ale zamiast tego miej ze sobą pasek płacowy z ostatniej wypłaty on zastępuje RMUA

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 22:02   #1713
lexie42
Zakorzenienie

Iclosemyeyes trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku

Ja biorę femibion 2. Dzisiaj właśnie kupowałam, bo skończył mi się zapas i ostatnio płaciłam 35zł, a dzisiaj w tej samej aptece były po 29zł (potrafią kosztować też 50zł w innych). Chciałam od razu wziąć 4 opakowania do końca ciąży, ale były tylko 3. No i zaopatrzyłam się też w magnez, farmaceutka poleciła mi magne b6, zamiast tego co miałam w domu magnefarB6. Także mam nadzieję, że po kilku tabletkach pożegnam moje skurcze w łydkach
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 22:03   #1714
MSRS
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
śliczne te ciuszki, gdzie kupowałaś?

dziękuję ja oczywiście tych RMUA nie mam, bo u nas wysyłają na maila i nigdy nie pamiętam, żeby wydrukować. Mam nadzieję, że mnie nie odprawią z kwitkiem.

dziękuję za wsparcie dziewczyny.

Co do witamin, to ja biorę taki zestaw jaki był w omegamed optima oporcz DHA, czyli tam w składzie jest witamina D, żelazo, jod, foliany. Poza tym na receptę i tak mam żelazo do picia, a osobno biorę kwas foliowy, magnez z b6 i kwasy DHA. Jak mi się skończy ten zestaw z omegamed, to chyba nie będę brała nic w sensie żadnego dodatkowego zestawu oprocz tych pojedynczych składników (żelazo, foliowy, DHA, magnez).
Dziękuje, ubranka kupiłam w SMYKU wychodzi najtaniej, obeszlam dziś sporo sklepów ... Jak podrośnie to będę inwestować w "modniejsze" ciuszki, a teraz to podstawa chyba jest wygoda

Z kwitkiem cię odprawić nie mogą, przyjąć cię zawsze musza teraz wszystko po pesel-u sprawdzają...

Córka - Nadia / Amelia
MSRS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 22:05   #1715
czekooczekolada
Zakorzenienie

ja mam zadumę wiem że to trochę głupie, ale się obawiam. bo nie chciałabym aby mój syn miał rude włosy, córka jeszcze spoko, ale u chłopca bym nie chciała.. a mama Tż ma rude.. u mnie w rodzinie co prawda nie bylo rudych ( jakis pradziadek chyba miał rude, ale tylko on ), tyle że ja mam np karnację raczej ciemną, i włosy ciemne i oczy ciemne, ale mam piegi. i boję się że jednak jakiś tam ten gen jest we mnie. siostra tż ma dwójkę, oboje są rudzi. a druga siostra też ma dwojkę, oboje są ciemni. więc już nie wiem , mam nadzieję że jednak będzie brunecik

i o ile podoba mi się rudy kolor ( u dziewczyn, sama mam zafarbowane aktualnie koncowki na rudo ) to dobrze wiemy jakie życie w podstawówce mają rude dzieci. są wyśmiewane przez rówieśników itp, dlatego nie chcęęę. ehh ale marudze

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2015-07-14 o 22:06
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 22:11   #1716
MSRS
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ja chyba kupie. Bratowa używała natomiast gruszki takiej zwykłej aptecznej. Ale jak ona to robiła to nie mam ani pojęcia ani wyobraźni .
Kurcze tez nie mogę sobie tego wyobrazic
Ja tez chyba kupie dla świetego spokoju, znajomy polecał MEDELA, chyba skuszę sie na taki najtanszy elektryczny.
Polecał jeszcze aptekę gemini internetowa, ponoć najtaniej.

Córka - Nadia / Amelia
MSRS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 22:12   #1717
poznanianka1990
Zakorzenienie

agne19s, ja początkowo brałam Falvit Mama i osobno DHA z Omegamed, a teraz biorę Prenatal Duo. Skład mi odpowiada (szukałam witamin bez magnezu w składzie, bo biorę Aspargin i nie chcę przedawkować), cena do zaakceptowania, więc nie zmieniam.

Co do laktatora to ja póki co jestem na nie. Tyle się naczytałam, że przydał się kilka razy, więc nie widzę sensu.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 22:16   #1718
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

Ja biorę kompleks witamin omega med optima dha ale cena 70zł w aptece powalila mnie na kolana. Zastanawiam się czy są jakieś tańsze odpowiedniki, ale pani w aptece powiedziała że nic tańszego nie ma... I że cena wręcz standardowa jak za witaminy z dha
to cena za ile tabletek? Dostępne są 30 DHA + 30 te drugie albo 60 + 30. Ja kupiłam raz te 30+30 w aptece coś za około 50 zł, teraz kupiłam samo DHA z tej samej firmy 60 kapsułek za 48 zł
Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes
najlepiej mieć ze sobą RMUA (tylko to jest wydawane na prośbę pracownika) ale niektóre szpitale wymagają czasem, ale zamiast tego miej ze sobą pasek płacowy z ostatniej wypłaty on zastępuje RMUA
u mnie te paski płacowe jak i RMUA wysyłają nam razem na maila w pracy, teraz w domu nie mam możliwości wydrukować, mam nadzieję, że przyjmą bez tego, ewentualnie poproszę żeby dali mi możliwość donieść to później. Jak wrócę do pracy to podrukuje wszystkie RMUA dla siebie
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku

Ja biorę femibion 2. Dzisiaj właśnie kupowałam, bo skończył mi się zapas i ostatnio płaciłam 35zł, a dzisiaj w tej samej aptece były po 29zł (potrafią kosztować też 50zł w innych). Chciałam od razu wziąć 4 opakowania do końca ciąży, ale były tylko 3. No i zaopatrzyłam się też w magnez, farmaceutka poleciła mi magne b6, zamiast tego co miałam w domu magnefarB6. Także mam nadzieję, że po kilku tabletkach pożegnam moje skurcze w łydkach

Cytat:
Dziękuje, ubranka kupiłam w SMYKU wychodzi najtaniej, obeszlam dziś sporo sklepów ... Jak podrośnie to będę inwestować w "modniejsze" ciuszki, a teraz to podstawa chyba jest wygoda

Z kwitkiem cię odprawić nie mogą, przyjąć cię zawsze musza teraz wszystko po pesel-u sprawdzają...
moim zdaniem te spodenki dresowe bardzo modniarskie
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja mam zadumę wiem że to trochę głupie, ale się obawiam. bo nie chciałabym aby mój syn miał rude włosy, córka jeszcze spoko, ale u chłopca bym nie chciała.. a mama Tż ma rude.. u mnie w rodzinie co prawda nie bylo rudych ( jakis pradziadek chyba miał rude, ale tylko on ), tyle że ja mam np karnację raczej ciemną, i włosy ciemne i oczy ciemne, ale mam piegi. i boję się że jednak jakiś tam ten gen jest we mnie. siostra tż ma dwójkę, oboje są rudzi. a druga siostra też ma dwojkę, oboje są ciemni. więc już nie wiem , mam nadzieję że jednak będzie brunecik

i o ile podoba mi się rudy kolor ( u dziewczyn, sama mam zafarbowane aktualnie koncowki na rudo ) to dobrze wiemy jakie życie w podstawówce mają rude dzieci. są wyśmiewane przez rówieśników itp, dlatego nie chcęęę. ehh ale marudze
ja myślę, że ciemne włosy jednak wygrają, skoro Ty też jesteś brunetką
Stary 2015-07-14, 22:20   #1719
agne19s
Zadomowienie

Ja wolę kupić i mieć a później sprzedac na olx niż wysyłać tz ze szpitala. Nie wiem jak będzie z pokarmem ale nawet jak się Nie karmi to zasuszajac trzeba odciągnąć to co się ma (?). Może jakąś mamusia która ma już pociechę jakoś doradzi . No i ręczny czy elektryczny

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
to cena za ile tabletek?
Tyle kosztowały 30dha i 30 tych drugich, kieszeń mnie bolała strasznie. Ale nie miałam nawet kiedy zobaczyć ceny w necie i poszłam odrazu do niby najtańszej apteki...
Stary 2015-07-14, 22:28   #1720
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wolę kupić i mieć a później sprzedac na olx niż wysyłać tz ze szpitala. Nie wiem jak będzie z pokarmem ale nawet jak się Nie karmi to zasuszajac trzeba odciągnąć to co się ma (?). Może jakąś mamusia która ma już pociechę jakoś doradzi . No i ręczny czy elektryczny

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Tyle kosztowały 30dha i 30 tych drugich, kieszeń mnie bolała strasznie. Ale nie miałam nawet kiedy zobaczyć ceny w necie i poszłam odrazu do niby najtańszej apteki...
no to faktycznie zdarli trochę z Ciebie

ja laktator też kupię, jakiś w miarę niedrogi. Kiedyś Cornflower_girl wrzuciła na wątek link do tego rankingu, może się przyda: http://www.sw-elzbieta.com/czy-warto-kupic-laktator/

Przyszła do mnie cebuszka fajna bardzo, ale faktycznie śmierdzi, więc nie wiem, czy dziś ją użyję
Stary 2015-07-14, 22:37   #1721
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja sobie nie wyobrażam karmić piersią i nie miec laktatora. Przeciez nawet wychodząc na 2h trzeba tzowi zostawić mleko w pogotowiu. Poza tym patrząc po koleżankach i znajomych widze ze raczej malo które decydują sie na kp wiec trudno zeby polecały kupic laktator. Jak bylam w szpitalu i mialam nawał pokarmu, gorączkę itd to polozna chciala mi wyciskać nadmiar lapami. Dobrze ze mialam go w torbie to chociaz tego udało mi sie uniknąć i w domu przez jakies 3miesiące zdazalo sie ze mialam przepelnione i twarde jak kamienie, bolace a leo nie chciał akurat jeść, to ściągałam troszkę, tak do poczucia ulgi.
Mialam ręczny avent ale classic a butelki mam natural i bez sensu bylo przelewać tyle do mycia itp. Dlatego jeśli bedzie nas stać kupię avent natural classic elektryczny za 400 a jak nie to ręczny za chyba 120. Warto moim zdaniem miec taki zeby pasował do butelek.

Agnes ja jak odstawiałam leo to nie musiałam odciągac ale on miał prawie półtora roku i za duzo juz nie jadł także samo zaniklo. Myślę ze jakbym to wczesniej robiła to trzeba by cos ściągnąć.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 22:37   #1722
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Poziomkowa w tamten gorący weekend stopy mi spuchły.. a tak to nie puchnę... Sama nie wiem od czego tyle wagi mam a i tak się załamałam po wizycie wagą że aż loda zeżarłam aaa tam najważniejsze że dzidzia zdrowa...Przestanę żreć lody to może nie będę tak tyć...

Ja tam kupię laktator-nigdy nie wiadomo co to będzie. A jak będzie nawał? A mała nie będzie tyle jadła...i cyce mi skamienieją a to boli podobno.. lepiej sobie odciągnąć.. tak myślę.?

Aaa zapomniałam się pochwalić-zakupiłam taką fuksjową kieckę na wesele do szwagra. Prosta ale ładna. Teraz myślę jaki kolor dodatków do tego dobrać...

No i innym oczywiście gratuluję wizyt.

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 22:44   #1723
wonderka
Zadomowienie

Cytat:
Terminu dokładnie nie znam, powiedziała tylko ze przesunie się o około 2tyg, (a pierwotny termin to 26 listopada).
Co do imienia to ja chciałam Vincent ale TŻ na co do imion zagranicznych, ewentualnie Wincenty a to juz dla mnie takiego uroku nie ma druga propozycja to Bruno i tak zostanie

A co do wanienki to znajoma jakis czas temu dodała na facebooka zdj swojej córeczki w wiaderku, kilka mam zaczęło pytać jak się sprawuje i pisała że córka ma 4 miesiące i juz z wiaderka nie korzysta bo jest za duża, za to używa teraz zwykłego wiaderka do mopa bo tez jest profilowane z takim "siodełkie" tylko nie ma korka i termometru ale jest o wiele tańsze bo impreza ze specjalnym wiaderkiem kosztowała ją 70 zł. Niestety nie wiem czy są jakies rozmiary wiaderek ale chętnie bym się dowiedziała.

W pierwszej części któraś z was pokazywała taką wanienke składaną i ja własnie o niej myślę, ponieważ nie mam za dużo miejsca na takie gadzety, ale czy sobie nie utrudnię tylko takim wynalazkiem? bo ona jest jakas taka nie zaokrąglona ... co myślicie. dodaje jej zdjęcie:
Ja ją wstawiłam kupie na pewno i jescze taka nakładkę do mycia niemowlaka tez bym chciała.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 22:50   #1724
beautifuldream
Rozeznanie

Ja też od początku biorę witaminy Omega med Optima z DHA i płacę za nie ok 45zł, chociaż pierwsze opakowanie kupiłam nieświadomie w promocji za 25zł (gdybym wiedziała, że to nie jest cena regularna wzięłabym więcej opakowań) no i ostatnio też udało mi się trafić je za 34zł, także znośnie.

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 22:51   #1725
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Ano, marudzisz
Chyba ostatnią rzeczą, nad którą bym się zastanawiała, to to, czy dziecko będzie miało rude włosy Te czasy, kiedy się wyśmiewano z rudzielców minęły. Zresztą, poczucie własne wartości, to nie włosy.

Cytat:
Już kiedyś pisałam
Karmiłam Hanię ponad rok i uważam, że kupowanie laktatora na "start", to zbędny wydatek.
Kupiłam laktator, jak potrzebowałam tzn. jak mi leciała krew z sutka. Używałam go chyba tydzień.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 22:52   #1726
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ano, marudzisz
Chyba ostatnią rzeczą, nad którą bym się zastanawiała, to to, czy dziecko będzie miało rude włosy Te czasy, kiedy się wyśmiewano z rudzielców minęły. Zresztą, poczucie własne wartości, to nie włosy.

Już kiedyś pisałam
Karmiłam Hanię ponad rok i uważam, że kupowanie laktatora na "start", to zbędny wydatek.
Kupiłam laktator, jak potrzebowałam tzn. jak mi leciała krew z sutka. Używałam go chyba tydzień.
A wychodziłaś bez małej z domu? Serio nie widze tego...

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-14, 23:00   #1727
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Aaa zapomniałam się pochwalić-zakupiłam taką fuksjową kieckę na wesele do szwagra. Prosta ale ładna. Teraz myślę jaki kolor dodatków do tego dobrać...
Poka
Ja idę na wesele w tą sobotę.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A wychodziłaś bez małej z domu? Serio nie widze tego...
Nie wychodziłam. Tzn. wychodziłam, ale na pewno nie na początku Wychodziłam po jakimś czasie np. po wieczornym karmieniu, kiedy wiedziałam, że mam 3h czasu do następnego karmienia. A jeśli nawet byłoby tak, że Hania potrzebowałaby wcześniej cycusia, to wystarczyłby telefon Tż i jestem za chwilę w domu. Ja nie widzę w tym żadnego problemu Dawałam radę ponad rok więc się da

Ja doradzam wg siebie, a każdy niech robi, jak uważa.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 23:12   #1728
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja wychodziłam od samego początku choćby na zakupy czy do fryzjera zeby odpocząć. Sa tez wizyty u lekarza typu gin t którego zawsze siedzę ponad 2h to razem z dojazdem nie ma mnie 4h. Dlatego mi bardzo sie przydał i uważam ze warto kupic.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-14, 23:14   #1729
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Mój brzuszek 4 kg na plusie.
Nie widzę Twojego zdjęcia

A inne w wątku widzę

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 23:27   #1730
peachella
Rozeznanie

Ja mam laktator reczny z Nuby + pojemniki na pokarm. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Dostalam go razem z innymi rzeczami wiec nie bede wybrzydzac

Powiem Wam, ze od wczoraj mała była nad wyraz spokojna, a teraz leze już w lozku i pokazuje co potrafi. Cosi sie zdaje ze lezy nozkami do dołu bo kopniaki ewidentnie w podbrzuszu. Poza tym kopanie w tył
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 23:38   #1731
tylkokasia
Moderator

Cytat:

śliczna córka
Pięknie dziękuję. Dla mnie najpiękniejsza. Wstawię jakieś jej aktualne zdjęcie. A co pochwalę się

Cytat:
Hej dziewczyny ja już po "polowkowym" które okazało się nim nie być. Ale po kolei. Bardzo dziękuję za wasze słowa otuchy i wsparcie. Na ostatniej wizycie wychodził 17tc czyli 3 tygodnie później 20. A z okresu 21. Dziś z wymiarów babelka okazuje się ze 19tc więc zrobiła badanie normalnie sprawdziła narzady kości kręgosłup ale ponowne polowkowe zrobi za 3 tyg. Ulga straszna bo gdy tylko włączyła usg dziecko się nie ruszalo (przynajmniej ja nie widzialam) po chwili dopiero zaczęło się kręcić ale nie wiedziałam czy to on czy ona zmienia głębokość usg. Waży 240g i nie czuje ruchów bo jest jeszcze czas termin przesuwa mi się o 2 tyg. Co oznacza że urodze w grudniu (ale na grudniowy się nie przenoszę ). No i zostaje dalej chłopiec. Także srebrna smugo możesz mi dopisać Bruna. Jeszcze raz wam bardzo dziękuję
Widzisz. Wszystko się wyjaśniło. Prezent na mikołaja będzie

Cytat:
cieszę się bardzo, że u was ok to na kiedy masz teraz termin? jasne, że zostań z nami

szybko minie

Dziewczyny ja już po swoim połówkowym i nie jestem mocno szczęśliwa. To znaczy z małą wszystko ok, wszystko pięknie się rozwija, waży 335 g, termin porodu wypada idealnie jak wg OM czyli 29 listopada. Niestety płci nie potwierdzono na 100%, pani lekarza powiedziała, że "bardziej dziewczynka". Mam dużo zdjęć na płycie, ale mój cudowny Windows 8 nie czyta jej zawartości

A druga strona medalu jest taka, że dostałam skierowanie do szpitala, muszę mieć bardziej dokładne badanie, bo mam mocne podejrzenie taśmy owodniowej smutno mi trochę, kolejny raz mi wychodzą jakieś dziwne przypadki na USG (wcześniej wykryto mi częściową przegrodę w macicy)... Idę jutro do szpitala, podobno nie da się umówić konkretnie, więc idę rano i mam tam czekać. Szkoda, że mąż nie dostanie wolnego, wolałabym nie iść tam sama...
O kurcze mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy.
I rozumiem obawy dotyczące samotnej wizyty.
Ja przeżyłam koszmar gdy poroniłam na wakacjach a mój TZ kilka dni wcześniej wrócił do Ie bo już nie miał więcej urlopu i wszystko przechodziłam sama (+ 2,5 latka)...

Cytat:
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!

A zażywacie jakies witaminy dla kobiet w ciąży?
Ja w pierwszej ciąży brałam pregnacare. Teraz mi lekarka w 12tc kazała odstawić. Ale teraz byłam u innego lekarza bo moja na urlopie i kazał mi brać wit. dla ciężarnych oraz żelazo więc znów biorę pregnacare + omega 3

Cytat:
Magnez, na bóle brzucha, na początku 3x1 pózniej 3x2 a teraz jak mi sie przypomni - nie chce faszerować sie jak mnie nie boli
A do tego od początku ciąży kompleks witamin obecnie vita-miner prenatal (ale to rożnie, co poleca w aptece)

Kupujecie laktatory? Zastanawiam sie czy to takie konieczne, kiedyś przecież nie było takich cudów to jak sobie kobietki radziły? Nie raz słyszę ze ktoś użył tylko 2-3 razy... To po co kupować...
Ja nie polecam zakupu na zapas. Sama dostałam i użyłam może 2 razy a karmiłam 14,5mc. Mam elektryczną mendelę mini i po 15 min może 5ml mi ściągało... Jak ktoś nie ma nawału to się nie przyda.

Cytat:

Nie przewidzisz. Ja bardzo jasna blondynka (jako dziecko niemal białe włosy), mój TZ ciemny blondyn. Obstawiałam łyse dziecko a córa urodziła się włochata że szok! I czarnowłosa. Wszyscy mi gadali że jej włosy wypadną i zjaśnieją. Nic nie wypadło. A zjaśniały ale dopiero po jej roczku. Więc nie martw się na zapas
Wstawiam fotkę włosów u mojej Oliwki jak miała kilka dni Potem niecały roczek, dobierany jak miała 1,5 roku i obecnie (miała wiele razy włosy już obcinane, teraz ma sporo za łopatki)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg loczek.jpg (249,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dobier.jpg (192,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz1.jpg (362,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz2.jpg (305,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p.jpg (114,6 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez tylkokasia
Czas edycji: 2015-07-14 o 23:43
Stary 2015-07-14, 23:43   #1732
tylkokasia
Moderator

Kilkudniowa Oliwka
(coś mi wizaż szwankuje i nie chciał dodać poprzednio)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p.jpg (114,6 KB, 7 załadowań)

Stary 2015-07-14, 23:53   #1733
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Kilkudniowa Oliwka
(coś mi wizaż szwankuje i nie chciał dodać poprzednio)
Niestety nie widze fotek, jutro nadrobie z komputera. Ja jakos mam opory wrzucać foty tak o, na ogólne forum wiec raczej sie nie odważe.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-14, 23:54   #1734
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Nie widzę Twojego zdjęcia

A inne w wątku widzę
Spróbuj przez przeglądarkę. U mnie to pomogło.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 23:58   #1735
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Niestety nie widze fotek, jutro nadrobie z komputera. Ja jakos mam opory wrzucać foty tak o, na ogólne forum wiec raczej sie nie odważe.
Na zdjęciach nic nieprzyzwoitego nie ma Głównie włosy ha ha.
I w sumie od dawna publikuję cześć swojego prywatnego życia publicznie. Czasem na ulicy ludzie mnie rozpoznają

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Spróbuj przez przeglądarkę. U mnie to pomogło.
Ja z laptopa próbuje ale coś mi dziś wizaż szwankuje.

Stary 2015-07-15, 06:15   #1736
agne19s
Zadomowienie

Witam się przy srodzie do końca lipca pracuje więc wstaje wcześnie i się nie wysypiam. A za dwa tyg ślub

Miłego dnia wam życzę mamuski
Stary 2015-07-15, 07:28   #1737
Soul89
Zadomowienie

Witam się i ja 😊 nie śpię od 6, obudziła mnie ogromna ulewa, także dzień u mnie zapowiada się ponury.. 😑
Teściowa jedzie do miasta, wspominala, że wstąpi do second handu.. Aż się boję co przywiezie 😕mężowi nawet nie wspominałam o jej planach bo ostatnio wkurzył się o te 2 siatki ubrań z ciucholandu. Powiedział jej, że nie jesteśmy biedni, żeby nasze dziecko miało tyle używanych rzeczy.. Żeby znowu nie wróciła z siatką ubrań bo będzie afera 😕

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 08:03   #1738
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam się i ja

Obudziłam się przed 6, ale do 7 jeszcze leżałam w łóżku. Przed 6 wstałam do toalety i jak wstawałam to poczułam ból z lewej strony pleców (koło nerki) promieniujący aż do lewego jajnika. Co to może być? Ból jest chyba trochę delikatniejszy już, nasila się w momencie psikania lub wydmuchiwania nosa. Jak siedzę to praktycznie w ogóle nie czuję bólu, tylko jak stoję lub jak chodzę... Chyba wezmę Nospę, oby przeszło...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 08:16   #1739
kasiabwwl
Raczkowanie

Witam się z rana Przyznam się, że coraz ciężej mi wstawać o 5 do pracy, coraz częściej myślę wzięciu urlopu. Wstępnie planowałam pracować do końca sierpnia ale teraz mam wątpliwości czy dam radę.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
A najlepsze....w ciągu 5 tyg przytyłam 4 kg!!! I lekarz do mnie żebym troszkę uważała na dietę-ale ja naprawdę nie jem dużo, nie jem non stop, nawet mi się nie chce jeść. Jem normalnie i dużo owoców. Fakt lody jem no ale masakra...Ogólnie przytyłam od początku 6kg..
Spokojnie, te 4 kg w ciągu miesiąca to pewnie w dużej mierze zasługa zbierającej się wody w organizmie...tym bardziej że jesz normalnie

Cytat:
co do pomocy... przy jednym dziecku można chociaż iść w kimę z nim a jak się ma starszaka to już się nie pośpi nie wiem jak tobędzie, ale mam plan dawać 100%siebie leosiowi podczas gdy maluch będzie spał. nie wiem czy dam radę, na początku byłam strasznie zmęczona i niewyspana choć spałam w dzień, to teraz chyba będzie jeszcze gorzej mieszkamy z teściami i szwagierką ale mi nikt nie pomaga, a moja rodzina daleko, ale też by nie pomogli.
Mam podobne obawy jak ty... Jak sobie dam radę z opieką nad dwójką dzieci, szczególnie w tych pierwszych tygodniach po porodzie. Pozostaje mieć nadzieję, że Filip będzie równie bezproblemowym noworodkiem jak Zosia

Cytat:
Ja mam zamiar pożyczyć laktator od przyjaciółki. Po porodzie, jeszcze w szpitalu, miałam nawał pokarmu i gdyby nie laktator musiałabym "ręcznie" pozbywać się nadmiaru mleka Później - gdy laktacja się unormowała- korzystałam z niego sporadycznie. W sumie do 6 miesiąca nie zostawiałam Zosi na dłużej niż 3h więc nie miałam potrzeby ściągania pokarmu.
Stary 2015-07-15, 09:02   #1740
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej wszystkim, witam się z poradni, zarejestrowalam się i mam czekać.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Witam się i ja

Obudziłam się przed 6, ale do 7 jeszcze leżałam w łóżku. Przed 6 wstałam do toalety i jak wstawałam to poczułam ból z lewej strony pleców (koło nerki) promieniujący aż do lewego jajnika. Co to może być? Ból jest chyba trochę delikatniejszy już, nasila się w momencie psikania lub wydmuchiwania nosa. Jak siedzę to praktycznie w ogóle nie czuję bólu, tylko jak stoję lub jak chodzę... Chyba wezmę Nospę, oby przeszło...
A to taki ból promieniujacy czy bardziej klucie? Mnie raz zlapalo coś takiego w pracy, właśnie tak z boku ale z prawej i trzymało chyba z godzinę! Byłam wtedy w pracy i nawet wstać z krzesła nie moglam, na szczęście przeszło i nie wróciło.

Cytat:
Napisane przez kasiabwwl Pokaż wiadomość
Witam się z rana Przyznam się, że coraz ciężej mi wstawać o 5 do pracy, coraz częściej myślę wzięciu urlopu. Wstępnie planowałam pracować do końca sierpnia ale teraz mam wątpliwości czy dam radę.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt

Nie dziwię się z tym wstawaniem, że nie masz sily, ja się budzę przed 7 a wstaje ledwo przed 8... Też planowałam pracować do końca sierpnia i teraz coraz mniej to widzę...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości