Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-15, 23:10   #4471
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

mi podali prawie na sam koniec. jak dla mnie to byla kroplówka śmierci :p tzn wtedy tak myslalam
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 23:17   #4472
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy Wy wszystkie spicie na lewym boku?
ja sie na lewym dusze, nie moge oddychac przez krzywą przegrode nosową i spie caly czas na prawym... nawet jak probuje zasnac na lewym to rano budze sie na prawym...
Ja śpię różnie. Raz na lewym, raz na prawym. Zależy, jak mi wygodnie. Tylko na plecach spać nie potrafię.

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Najbardziej to mnie wkurza mój mąż, bo jak dla niego zawsze jest wszystko w porządku. NAwet jak plamiłam i krwawiłam to twierdził, ze jestem panikara, bo przecież wiem, że to z krwiaka leci. Kurde nie on szedł do kibla w dzień i w nocy z dusza na ramieniu. On mógł w pracy o tym zapomnieć. JA to miałam całą dobę
Z moim jest to samo. Jak miałam plamienia w pierwszym trymestrze to się trochę przejął, ale potem jak mu mówiłam, że miałam zabarwiony na brązowo śluz to już miał to gdzieś. Podobnie teraz z ruchami. Mówię mu, że nie czułam nic od rana (a jest np 16), a ten do mnie, że przecież czułam rano i panikuje /

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
dziękuję, wszystkie trzy nam takie śliczne wyszły ;D zobaczymy, jak Kubuś bo córy czarnookie, ciemnowłose i kudłate wszystkie, a teraz ani razu zgagi nie czułam, więc mówię - będzie łysy mały troll ;D
Ja tam z przymrużeniem oka traktuje takie przesądy. Chociaż moja rodzina głęboko w to wierzy i już parę razy usłyszałam, żebym się nie zdziwiła, jak malutka urodzi się z włoskami, bo też tak raz, dwa razy w tygodniu mam zgagę. Faktycznie nie zdziwię się, jak urodzi się z bujną czupryną, ale tylko dlatego, że ja sama miałam gęste, ciemne włosy, jak się urodziłam.

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
mama mi wysłała, że moja młodsza siostrzyczka takie kupiła dzidziusiowi :
taka kochana <3
Kochana siostra . Nie jest zazdrosna? Ja mam 9-letnią siostrę cioteczną i kocha dzidziusia, ale też jest zazdrosna o to, że będzie, ktoś młodszy od niej na kim się będą skupiać. Staramy się jej tłumaczyć, że pojawienie się dziecka nie odbije się na niej, ale nie chce w to wierzyć .

A ja już zgłupiałam odnośnie ubranek . Pochwaliłam się w domu, że mam już całą ubrankową wyprawkę i się zaczęły rady. Po pierwsze, że powinnam kupić na początek praktycznie sam zestaw kaftanik plus śpiochy, bo najwygodniejsze do założenia i do noszenia przez dziecko. Po drugie, że żadnych ubranek na 56 nie powinnam kupować i jak najmniej na 62, bo w 62 pochodzi może z 2-3 tygodnie. Po trzecie, żeby kupić tylko najpotrzebniejsze ubranka i jak najmniej, bo dziecko szybko rośnie. Najlepiej mieć tylko na przebranie z 2-3 sztuki. I teraz sama nie wiem. Z jednej strony takie rady dają mi osoby w wieku 40-60 lat, a więc takie które już dawno zapomniały o tym, jak to jest mieć niemowlę i w co je ubierać, a z drugiej może faktycznie mają racje? Ehh, sama już nie wiem, czy kierować się intuicją, czyli zostawić wszystko tak jak mam (najwięcej body, pajaców i półśpiochów, kaftaniki w ilości 2 sztuk, śpiochy też x2), czy faktycznie dokupować kaftaniki i śpiochy? Brakuje mi wśród znajomych i rodziny jakiejś młodej mamusi . Jeszcze się pochwalę, co dzisiaj kupiłam Kindze. Na 68, co prawda, ale nie mogłam się oprzeć. TŻ też się zakochał, jak tylko zobaczył :p.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0349.jpg (69,6 KB, 21 załadowań)
Stary 2015-07-15, 23:21   #4473
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Pewnie w poprzek leży i się rozciąga
Jak ja się cieszę, że moja już wisi w dół. Chociaż jak mi wcześniej wcisnęła nogę pod żebra to myślałam, że zacznę krzyczeć

Ciągnie mnie na słodkie strasznie. Zaraz się rzucę na czekoladę
No właśnie na ostatniej wizycie leżała głową w dół. Nie wiem czy się przekręciła czy mi girki tak wbija dziwnie
Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość

A myślisz, że w tym femibionie to w tym DHA nie ma tranu? A jak jemy ryby.. ? :/ to ja już nie wiem...
Wiesz co jak miałam zalecenia po transferze zarodka to tam było, żeby unikać takich ryb jak np łosoś (ma najwięcej metali ciężkich), później makrela.

DHA do tabletek robią z alg hodowanych w warunkach wolnych od metali cieżkich oraz z oleju z ryb które je wcinają.
Dużo DHA jest tez w oleju lnianym:Tran jest najgorszy bo z wątroby ryby a tam są włąśnie metabolizowane te metale ciężkie więc zdrowiej zjeść mięsko ryby
Stary 2015-07-15, 23:22   #4474
Amelie04
Zakorzenienie

Blindness kaftanik i spiochy to chyba nie najlepsze rozwiązanie, bo kaftanik bedzie sie podwijal a pampers bedzie sie majtał. najlepsze wg mnie są body+półśpiochy. no i lepiej miec wiecej tych ubranek , bo w ciagu nocy/dnia czy to uleje czy zasika to musisz przebrac a prac codziennie chyba nie chcesz? w 62 troszke pochodzi. moja do 3 miesiaca miala 62 ; )

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

super ta koszulka
Stary 2015-07-15, 23:28   #4475
toskaKrk
Wtajemniczenie

Blindness sama stwierdzisz co najbardziej lubisz dziecku ubierać, ale ja już pisałam kilka razy, że żadnych kaftaników nie mam, a śpiochy jakieś 1-2 sztuki ale raczej z przypadku, bo wygodniejsze dla nas były body+półśpiochy/spodenki lub pajace

Co do ilości ubranek - ja wolę mieć więcej żeby mieć wybór w kombinacjach plus nie panikować jak mi się dziecię 3-5razy na dzień obesra/uleje/przesika że muszę jesienią czy zimą codziennie prać i suszyć.

Zdarzyło nam się body na dziecku nożyczkami rozcinać i wyrzucać jak się podczas karmienia młody obesrał tak, że wylazło i oblepiło kocyk, moje jeansy i bluzkę i calutkie dziecko po szyję
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 23:28   #4476
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a jeszcze powiedzcie swoje opinie o oksytocynie, bo położna na SR mówiła, że to wręcz norma że się ją podaje, bo przyspiesza poród itp. No moja siora chyba przy 4 cm ją dostała i szybko jej poszło. Wypowiedzcie się, bo wiem, że oni pytają podczas porodu czy podać.
Ja miałam podane 2 oksytocyny, które poza okropnymi, ciągłymi bólami krzyżowymi nic nie przyspieszyły. Ja miałam coś z szyjka bo dzień wcześniej miałam założony na calą noc balonik do szyjki żeby zrobić rozwarcie i ani balonik nie pomógł ani oksytocyny. I po kilku godzinach tego niewyobrazalnego bolu zlitowali się i zrobili cc.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2015-07-15 o 23:50
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 23:29   #4477
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
DHA do tabletek robią z alg hodowanych w warunkach wolnych od metali cieżkich oraz z oleju z ryb które je wcinają.
Dużo DHA jest tez w oleju lnianym:Tran jest najgorszy bo z wątroby ryby a tam są włąśnie metabolizowane te metale ciężkie więc zdrowiej zjeść mięsko ryby
A co Ty teraz łykasz?
Stary 2015-07-15, 23:35   #4478
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Z moim jest to samo. Jak miałam plamienia w pierwszym trymestrze to się trochę przejął, ale potem jak mu mówiłam, że miałam zabarwiony na brązowo śluz to już miał to gdzieś. Podobnie teraz z ruchami. Mówię mu, że nie czułam nic od rana (a jest np 16), a ten do mnie, że przecież czułam rano i panikuje /
No to jak mój. Jak mi pierwszy raz krew poszła to przerażony i na IP jak wyszłam z gabinetu już to widać było, że oczy czerwone i ryczał, a później to już nie robiło wrażenia takiego na nim. Ja się bałam bo ciągle tą krew widziałam i te ból szczególnie w nocy jak wszyscy spali a ja sama z tym:/
Teraz też mówi, że panikara jestem. Brzydal jeden

Moi teście jutro jadą do Wrocka i ich wkopałam w Ikee więc będę miała organizery do szuflad do komody i zaczynam pranie i ukłądanie, bo ja już ledwo się tocze

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
A co Ty teraz łykasz?
Famibon z DHA i żłopię olej lniany

No nie gadaj, ze się tak młody obesrał DObry sposób heheh chyba, że ubranko króte będe bardzo lubiła to wrzucę małą pod prysznic, opłukam i dopiero rozbiorę hehhee obsrołki małe
Stary 2015-07-15, 23:40   #4479
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:

No nie gadaj, ze się tak młody obesrał DObry sposób heheh chyba, że ubranko króte będe bardzo lubiła to wrzucę małą pod prysznic, opłukam i dopiero rozbiorę hehhee obsrołki małe
To było jakoś jak miał z miesiąc czy dwa, a bodziak zakładany przez głowę i nijak nie mieliśmy pomysłu jak mu go zdjąć
Ja w pierwszym momencie bałam się ruszyć w ogóle
Stary 2015-07-15, 23:43   #4480
mala29lll
Zakorzenienie

hhehe to Was załatwił MAm nadzieję, ze Gabi będzie celowała jednak w pieluchę heheh
Stary 2015-07-15, 23:44   #4481
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Zostawiam wszystko, tak jak jest. Jak mi się będzie wygodniej zakładało kaftaniki, to podjedzie się gdzieś do sklepu i kupi.
Stary 2015-07-15, 23:55   #4482
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Zostawiam wszystko, tak jak jest. Jak mi się będzie wygodniej zakładało kaftaniki, to podjedzie się gdzieś do sklepu i kupi.
No dokładnie. Ja tak sobie ostatnio siedze i myślę co ja kurde robię Tak wszystko chcę kupić dokładnie jakbym pakowała siebie i dziecko na bezludną wyspę albo jakby na zawsze sklepy pozamykali hehhe a przeciez zawsze można iść i kupić albo męża wykopać no albo internet. Po tym genialnym olśnieniu z paru rzeczy zrezygnowałam i zostawiłam na po porodzie

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Może taki kombinezon? http://olx.pl/oferta/kombinezon-dzie...tml#77f65e5087
Nie chcę wydawać dużo kasy na ten jesienny bo to przeciez na chwilę. Zainwestuję więcej z zimowy po porodzie jak zobaczę ile ma koza mała
Stary 2015-07-15, 23:57   #4483
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze zazdroszcze takich porodów jak u Oliath, zanim zdążysz sie kapnąć, że Cie boli to juz dzidzia na swiecie
Nie no, poczuć to zdążyłam - od popołudnia mnie brało, tylko nie miałam jak jechać - i dobrze - dojechałam przed 22 z 3 cm rozwarcia, po badaniu na IP było juz 4, w windzie na porodówkę poszło 2-3 kolejne cm i w sumie już było po ptakach jeśli chodzi o znieczulenie :P
Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Wczoraj na SR mieliśmy pogadankę o prawach rodzącej i babka powiedziała nam bardzo ciekawą rzecz. Jak już dojedziesz do szpitala, to oni mają obowiązek Cię przyjąć, a jeżeli nie mają miejsc TO SZPITAL do którego przyjechałaś mi Ci znaleźć miejsce w innym i masz również prawo żądać aby Cię do niego zawieźli. Może się przydać myślę że mało kto o tym wie.
dokładnie tak, tylko większość rodzących jednak woli dojechać gdzieś i tam zostać niż się tułać, nawet karetką wyjątkiem są sytuacje, gdy już nie a czasu samej jechać do np. innej miejscowości, bo w naszej jedyny szpital obłożony. Po to ten nr 112 właśnie jest, centralna informacja , Poza tym jeszcze jedna bardzo ważna rzecz - jeśli można NIE zajmować karetki z powodu, że się nie chciało nam zadzwonić wcześniej - to jej zajmować nie należy, gdyż karetka nie taksówka i inny człowiek może akurat walczyć o życie... a tak to dzwonisz na 112 i od razu jasność jest
Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Co do zakładania to nie mam pojęcia, jak przyjdzie to zobaczę

Oliath bardzo ci dziękuje
przypomniało mi się, że tam możesz wcześniej iść na spotkanie z anestezjologiem jeśli planujesz zzo - robi wywiad i nie ma potem paniki gdy nadejdzie wielka chwila - tylko trzeba się umówić telefonicznie wcześniej
Cytat:
Dziewczyny a jeszcze powiedzcie swoje opinie o oksytocynie, bo położna na SR mówiła, że to wręcz norma że się ją podaje, bo przyspiesza poród itp. No moja siora chyba przy 4 cm ją dostała i szybko jej poszło. Wypowiedzcie się, bo wiem, że oni pytają podczas porodu czy podać.
Ja miałam oxy 2x przy 1 i 2 porodzie - ale to dlatego, że odeszły i wody, a czynność skurczowa była bliska zeru :P i dopiero po kilku dobrych godzinach podali. Oxy nie powinna być standardem, zresztą po niej skurcze są tak silne jeśli zadziała, że widzisz tylko meta-czerń . A najgorsze, że często zaczynasz po oxy mieć bóle parte ZANIM nastąpi pełne rozwarcie, co grodzi popękaniem szyjki i grażyny niekontrolowanym, więc Ci każą WSTRZYMYWAĆ te parte - co jest największą torturą świata i jest wg mnie właściwie niewykonalne ... auć.
Cytat:
A ja już zgłupiałam odnośnie ubranek . Pochwaliłam się w domu, że mam już całą ubrankową wyprawkę i się zaczęły rady. Po pierwsze, że powinnam kupić na początek praktycznie sam zestaw kaftanik plus śpiochy, bo najwygodniejsze do założenia i do noszenia przez dziecko. Po drugie, że żadnych ubranek na 56 nie powinnam kupować i jak najmniej na 62, bo w 62 pochodzi może z 2-3 tygodnie. Po trzecie, żeby kupić tylko najpotrzebniejsze ubranka i jak najmniej, bo dziecko szybko rośnie. Najlepiej mieć tylko na przebranie z 2-3 sztuki. I teraz sama nie wiem. Z jednej strony takie rady dają mi osoby w wieku 40-60 lat, a więc takie które już dawno zapomniały o tym, jak to jest mieć niemowlę i w co je ubierać, a z drugiej może faktycznie mają racje? Ehh, sama już nie wiem, czy kierować się intuicją, czyli zostawić wszystko tak jak mam (najwięcej body, pajaców i półśpiochów, kaftaniki w ilości 2 sztuk, śpiochy też x2), czy faktycznie dokupować kaftaniki i śpiochy? Brakuje mi wśród znajomych i rodziny jakiejś młodej mamusi . Jeszcze się pochwalę, co dzisiaj kupiłam Kindze. Na 68, co prawda, ale nie mogłam się oprzeć. TŻ też się zakochał, jak tylko zobaczył :p.
Dla mnie najwygodniej było - bodziak plus pajacyk, żadne kaftaniki. Pewnie dlatego mam 35 pajacyków w szafie dla Kuby, buhhaahahahhh.
Rozmiarowo zawsze byłam zaopatrzona w dużo 56 i dziewczynki i tak się topiły w nich - urodzone 50-52 cm . Ilość ciuszków - im masz więcej, tym mniej stresu że braknie przy częstych zmianach kreacji w ciągu dnia a teraz można przecież nawet używeczek nakupić za grosze i w kubeł jeśli się MEGA upaprają jak u Tośki czy u mnie bywało

Ogólnie Twoja intuicja dobrze podpowiada i się jej słuchaj

Cytat:
Zdarzyło nam się body na dziecku nożyczkami rozcinać i wyrzucać jak się podczas karmienia młody obesrał tak, że wylazło i oblepiło kocyk, moje jeansy i bluzkę i calutkie dziecko po szyję
oooooo, znam to, Lilusi raz wylazło pleckami na głowę
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-07-16 o 00:00
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 00:06   #4484
Amelie04
Zakorzenienie

zgadzam sie, po oxy to juz nie wiesz czy jeszcze zyjesz czy juz umierasz mi na ktg skurcze pisaly sie na 140 i doslownie mnie rozrywalo a oni jeszcze OXY dowalili. jak urodzilam myslalam, ze trafilam do nieba po piekielnych czeluściach
Stary 2015-07-16, 00:07   #4485
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
No dokładnie. Ja tak sobie ostatnio siedze i myślę co ja kurde robię Tak wszystko chcę kupić dokładnie jakbym pakowała siebie i dziecko na bezludną wyspę albo jakby na zawsze sklepy pozamykali hehhe a przeciez zawsze można iść i kupić albo męża wykopać no albo internet. Po tym genialnym olśnieniu z paru rzeczy zrezygnowałam i zostawiłam na po porodzie
Mnie ostatnio tż to uświadomił. Spojrzał na moją listę i zapytał, czy ja się z dzieckiem wybieram na wojnę, czy mam zamiar się zakopać w domu przez rok po urodzeniu. Przyznałam mu rację i wykreśliłam trochę rzeczy, które mogą, a nie muszą się przydać.
Stary 2015-07-16, 00:19   #4486
Amelie04
Zakorzenienie

tez tak mam z tą wyprawką ze chce miec wszystko na teraz juz

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

własnie przeglądałam ogloszenia i natknęłam sie, ze ktos sprzedaje butelki po dziecku : O szok, butelki sie co jakis czas wymienia, a tu ktos sprzedaje takie extra uzywane az przyczarniale ....
Stary 2015-07-16, 00:21   #4487
mala29lll
Zakorzenienie

bleee butelki używane. szkoda, że nie pampersy używane i przeprane

Idę spać. DObranoc
Stary 2015-07-16, 01:00   #4488
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dobranoc
Stary 2015-07-16, 08:07   #4489
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
Mnie ostatnio tż to uświadomił. Spojrzał na moją listę i zapytał, czy ja się z dzieckiem wybieram na wojnę, czy mam zamiar się zakopać w domu przez rok po urodzeniu. Przyznałam mu rację i wykreśliłam trochę rzeczy, które mogą, a nie muszą się przydać.
Hej!
Co do mężów to w ndz przejrzal moja liste bo nie wierzył ze pare rzeczy moze tylke kosztować i tak się ze mnie śmiał bo ja się upieralam ze wszystko potrzebuje a wyszlo ze pieluszek tetrowych zamowilam dla calej wioski chcialam dokupić 5 szt a wcisnelam komplet dużej ilosci x5 hi hi
No i nie wspomnę o szczoteczkach, mase różnych mialam zamówionych się ze mnie nabiał bo sama nie wiedziałam ktora bardziej mi się przyda:P no i po jego wetyfikacji z 700 zrobilo się niecałe 500 tylko dla dziecka, wczoraj zamawialam dla siebie i znowu jest 700 ha ha
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 08:10   #4490
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Hej!
Co do mężów to w ndz przejrzal moja liste bo nie wierzył ze pare rzeczy moze tylke kosztować i tak się ze mnie śmiał bo ja się upieralam ze wszystko potrzebuje a wyszlo ze pieluszek tetrowych zamowilam dla calej wioski chcialam dokupić 5 szt a wcisnelam komplet dużej ilosci x5 hi hi
No i nie wspomnę o szczoteczkach, mase różnych mialam zamówionych się ze mnie nabiał bo sama nie wiedziałam ktora bardziej mi się przyda:P no i po jego wetyfikacji z 700 zrobilo się niecałe 500 tylko dla dziecka, wczoraj zamawialam dla siebie i znowu jest 700 ha ha
No kasa nam leci oj leci:
My się ostro bierzemy za pokój małego. Już wiem że od farb mam się trzymać z daleka, dzięki
No trzeba pomalować i chba tapete położyć na jednej ścianie.
I zrobić meble. Na szczęście tu doszliśmy do poruzemienia bo nie było łatwo.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 08:18   #4491
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ale okropna noc mialam :/ lece kupoc magnez bo w mocy z 10 razy lapaly mnie skurcze w lydkach raz to w dowch nogach na raz... az pozniej balam sie ruszyc.
Zjemy sniadanko i idziemy chyba na spaderek dawno obiadu nie robilam to szybko wroce o do roboty mam w planach lasagne
A na 17 odnowa paznokci w tym tygodniu same upiekszanie rzesy, wlosy paznokcie moge tak co tydzien :P
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 08:26   #4492
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ale okropna noc mialam :/ lece kupoc magnez bo w mocy z 10 razy lapaly mnie skurcze w lydkach raz to w dowch nogach na raz... az pozniej balam sie ruszyc.
Koniecznie kup i bierz regularnie, nie ma sensu budzić się ze strachem i bólem
Cytat:
A na 17 odnowa paznokci w tym tygodniu same upiekszanie rzesy, wlosy paznokcie moge tak co tydzien :P
Heh, mnie ostatnio przez to Wasze gadanie dziko kusi hybrydowy mani i pedicure, dobrze że są jeszcze we mnie resztki zdrowego rozsądku
Stary 2015-07-16, 09:53   #4493
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Zjemy sniadanko i idziemy chyba na spaderek dawno obiadu nie robilam to szybko wroce o do roboty mam w planach lasagne
Ja co Cię czytam to idziesz gdzies coś sobie robić upiększającego Strojnisio Ty nasz

Kurde mnie też nad ranem skurcze łapały. Chyba wiem skąd ten ból bioder u mnie. Jak ja się wiercę tak niemiłosiernie to mam. Gabi to się chyba czuje jak w pralce tyle się naobracam, bo mi ciągle niewygodnie
Stary 2015-07-16, 09:55   #4494
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Hej dziewczynki
witam sie i zaraz spadam Najpierw dentystka, potem ploty zc kumpelą której nievwidziałam od ślubu cztyli prawei 2 lata A potem sr, wiec cały dzień poz domem Mam nadzieje, że sił starczy
Stary 2015-07-16, 10:10   #4495
niud
Wtajemniczenie

Dziewczyny na skurcze łydek jest rewelacyjne ćwiczenie, które pokazał nam gość na SR wypróbowane przeze mnie i TŻ ( którego też ostatnio męczyły skurcze do tego stopnia że całymi dniami jęczał, że ma cały czas zakwas w łydce po nocnym skurczu).
Nie wiedziałam jak Wam to opisać, więc przygotowałam rysunek poglądowy, który powinien pomóc
Opieramy się o stół, czy jakąś szafkę i przyjmujemy pozycję jak na rysunku. Stopy równolegle jedna zgięta naciągamy tą łydkę która jest wskazana strzałką. Nogę odstawiamy tak daleko aby być na granicy bólu ( oczywiście delikatnego ! ) - jak boli to przybliżamy trochę nogę żeby nie bolało. Po 20 sekund na każdą nogę po 3 razy. Takie 2 minutowe ćwiczenie przed snem ( generalnie gościu polecał robić wieczorem).
Naprawdę nam obojgu pomogło - spróbujcie.

Mam nadzieję, że jest to miarę czytelne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png lydki.png (2,3 KB, 4 załadowań)
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 10:13   #4496
EMI2014
Rozeznanie

dziewczyny jakie zamówiłyście termometry z Gemini? nie mogę się zdecydować, a Wy już wiecie czy dobrze mierzą:P
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 10:22   #4497
niud
Wtajemniczenie

30 tydzień ciąży, mogę urodzić za 2 miesiące aaaaaa
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 10:22   #4498
gosiek0388
Zadomowienie

Helloł
Cytat:

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Może taki kombinezon? http://olx.pl/oferta/kombinezon-dzie...tml#77f65e5087
Nie chcę wydawać dużo kasy na ten jesienny bo to przeciez na chwilę. Zainwestuję więcej z zimowy po porodzie jak zobaczę ile ma koza mała
mi np. bratowa mówiła żeby kupywać cały kombinezon w sensie żeby butki i rękawiczki były doszyte, bo dzieć nie ściągnie , nie podwieje mu gdzieś , no może i racja
Cytat:
zgadzam sie, po oxy to juz nie wiesz czy jeszcze zyjesz czy juz umierasz mi na ktg skurcze pisaly sie na 140 i doslownie mnie rozrywalo a oni jeszcze OXY dowalili. jak urodzilam myslalam, ze trafilam do nieba po piekielnych czeluściach
oplułam komputer ale fajnie to napisałaś
Cytat:
dziewczyny jakie zamówiłyście termometry z Gemini? nie mogę się zdecydować, a Wy już wiecie czy dobrze mierzą:P
ja właśnie nie zamówiłam bo nie wiedziałam jaki , czaiłam się na profesjonalne laboratorium medyczne ale sobie myśle 120 zł a jak będzie niedokładny i zrezygnowałam.
O co chodzi z tym hello kitty??powiedźcie bo nie wiem
Stary 2015-07-16, 10:33   #4499
elvegirl
po drugiej stronie szafy

O, przegapiłam dyskusję o Hello Kitty Nie mówcie że znowu te brednie o demonicznej zabawce się wygłasza

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Dziewczyny na skurcze łydek jest rewelacyjne ćwiczenie, które pokazał nam gość na SR(...)
Cudny obrazek

Mnie nie pomagają ćwiczenia, za to regularne zaopatrzanie organizmu w magnez owszem.

Cytat:
He he he No dzieje się, dzieje, coraz blizej
Stary 2015-07-16, 10:37   #4500
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
witam sie i zaraz spadam Najpierw dentystka, potem ploty zc kumpelą której nievwidziałam od ślubu cztyli prawei 2 lata A potem sr, wiec cały dzień poz domem Mam nadzieje, że sił starczy
Fajny dzień się zapowiada, jak już przetrwasz dentystę

Cytat:
No za dwa miesiące to wszystkie będziemy już świrować

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
mi np. bratowa mówiła żeby kupywać cały kombinezon w sensie żeby butki i rękawiczki były doszyte, bo dzieć nie ściągnie , nie podwieje mu gdzieś , no może i racja
No i najważniejsze - te osobne butki i rękawiczki od kombinezonu strasznie, ale to strasznie lubią się gubić, kiedy są potrzebne

Też chcę wiedzieć co z Hello Kitty nie tak za bajką nie przepadam, ale postać lubię

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Hmm muszę sprawę przemyśleć i może faktycznie listę okroję, zwłaszcza kosmetyczną, bo to zawsze od ręki można pokupić

No i niby mogę się obejść bez ochraniacza, rożka i nowych prześcieradełek. Tylko, że one mi się tak podobają
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości