Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-16, 21:30   #4411
malena1979
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A jakie płyny/żele do higieny intymnej polecacie??
Wahałam się ostatnio między Perfecta Mama z korą dębu a Białym Jeleniem, ale ten drugi ponoć nie za dobry. Są jeszcze jakieś warte polecenia?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ja właśnie używam Białego Jelenia i dla mnie jest super. jak dotąd przez cała ciąże jedna lekka infekcja, która minęła po kilku dniach.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 21:31   #4412
Panna Izabela
Zakorzenienie

Słuchajcie, ja już po wizycie... Lekarz mnie rozwalił normalnie
Już pominę fakt, że system im jakoś padł i był problem z rejestracją pacjentów... KTG mam na ...9 września, na termin porodu. Zbadał mi szyjkę i stwierdził, że wszystko jest w porządku z szyjką, ma 21 czy 25 mm (wcześniej miała 31, nie pamiętam tylko czy powiedział 21 czy 25). Nie no cm krótsza, ale wszystko jest super
Kazał mi też brać lek o nazwie szelazo, bo mam za mało żelaza podobno. Ale on ma dużo rzeczy w składzie i jak będę brała z moją Pregną, to przecież będę mieć wszystkiego za dużo (oba mają tyle samo kwasu fosforowego, żelaza, witaminy b6 i czegoś jeszcze).... W ogóle średnio ogarnięty lekarz, no ale co zrobić, inni mają zajęte terminy...

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ja mam Lactacyd (mam nadzieję,.że dobrze napisałam). Sprawdzałam, żeby miał pH 3.5.
EDIT: Jednak mam LaciBios Femina Pregna

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
A ją od 4 lat nie uzteam żadnego płynu do higieny i tylko raz miałam infekcje.moja gin mi zabroniła używać ew biały jeleń lub dziecięce jakieś

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Właśnie lactacydem się załatwiła i nigdy więcej.jak jakieś podrażnienia to tantum rosa ok

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Ja bym nie umiała nie myć jakimś specjalnym płynem. No bo czym? Żele pod prysznic takie delikatne nie są przecież, no a samą wodą...

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ja spakowałam po pare sztuk jałowych , bawełnianych, pare tych ampułek fizjologicznej wody, linomag i bambino też spakowałam w razie co, najwyżej nie zużyję Michał zabierze albo dowiezie zależy.

bo jak ja bede ledwo ciepła po porodzie to położne ubierają dziecko, czy one sobie same wybierają ubranka z mojej torby czy muszę mieć wszytsko przygotowane już do dania np przez TŻ im do ubrania ?
U mnie w szpitalu trzeba gaziki mieć, 10 opakowań...
A co do ciuchów to ja dam swoje ale w niektórych szpitalach wiem, że ubierają w jakieś szpitalne ciuchy dziecięce.

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ostatnio gdzieś czytalam ze laska zasnela w szpitalu z dzieckiem w lozku i je przydusila...

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
weź nie strasz

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja kupilam kiedys fajny w cubusie materialowy ale teraz jak bylam to juz ich nie bylo.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Hehe moj po zlotym strzale to dumny jak paf chodził hehe

Tak jak mój, wszyscy musieli wiedzieć, że złoty strzał

Cytat:
a czemu biały jeleń nie? ja mam i nie nażekam
Ja narzekam, ale na szampon do włosów a czytałam, że można się infekcji dorobić.

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Zamawialiśmy kolor 313 z tego limited edition, o ten kolor i ten sklep dokładnie http://baby-centrum.pl/fyn-jedo-memo, wczoraj zamówiliśmy, a dziś pani dzwoniła, że jest już u nich i wysyłka będzie jutro albo ewentualnie w poniedziałek, także szybciutko I gwarancja jest 24 miesiące, a podobno nie zawsze tak jest
Mi wyszło trochę taniej ale cena nie jest zła.

Cytat:
Rewanż za kawę u
Ja to mrożoną kawę piję w upały, ale jeść coś kawowego to średnio

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Druga faza jest niepłodnością bezwzględną, jesteś pewna że wyznaczyłaś ją dobrze albo nie było żadnych zakłóceń? Wbrew pozorom nie jest o to trudno.
I absolutnie 2 pary na 100 nie zachodzą w drugiej fazie cyklu, skąd to wzięłaś?

Nie no niby spoko, jak dziecko śpi to można je zostawić na chwilę i wyjść na siku, ale przy prysznicu to już trochę strach zostawić dziecko ot tak i pójść. U mnie łazienka była w sali, więc spokojnie usłyszałabym gdyby Młoda zaczęła głośno płakać, ale i tak wolałam jak ktoś miał na nią oko.
Córka dziewczyny z sali bardzo ulewała przez pierwszą dobę, wymiotowała wodami płodowymi i bardzo się krztusiła. Jak ona szła pod prysznic to zawsze miałam na malutką oko, bo nigdy nie wiadomo co się wydarzy, czy się nie zachłyśnie. Różnie może być.

Standardowo polecam przejrzeć analizę sroki
http://www.srokao.pl/2014/04/analiza...-intymnej.html

U mnie zakładali tylko pieluszkę i zawijali w rożek. Nie pamiętam po jakim czasie położna przyniosła mi ubranko, u mnie dają szpitalne, więc swoich nie brałam. Ale pewnie co szpital to obyczaj
Mówili nam w poradni, że przy npr 2/100 par ma dziecko.
Wiem, miałam w szkole, że to bezpłodne bezwzględnie no ale jak widać nie do końca A jestem pewna, że nic mi się nie poprzestawiało, ja wtedy dokładnie wszystko sprawdzałam i zapisywałam. Natura po prostu zrobiła nam psikusa, zresztą 100% pewności daje tylko brak sexu

Dlatego mówiłam tylko o siku, prysznic można wziąć, jak mąż przyjdzie albo babcia

A sroka do mnie nie przemawia

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Aaaaa no i dzisiaj w końcu (jeszcze przypomnę, że Mąż chciał NATALIĘ a ja EWĘ) i tak stanelam przed lodowką gdzie on te dni odlicza... i mowie: "Robalu zostało już tylko 58 dni!! Za 58 dni będzie już mała Ewcia!!!! (oczywiście to był podstęp :P ) na co G. mówi EWCIA????? więc mówię - no tak, Ewcia! A on przyszedł mnie przytulił i powiedział, że w takim razie postanowione!
Gratuluję porozumienia

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2015-07-16 o 21:34
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 21:37   #4413
truskafffka91
Wtajemniczenie

I oto każdy człowiek w tej chwili, gdy deszcz pada staje przed poważnym dylematem. Schować "markizę", czy nie, bo i tak zmokła...

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Panno Izabelo - gratuluje wizyty.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 21:37   #4414
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Leci wam siara, albo mleko już?
"Leceniem" bym tego nie nazwała, ale jak lekko ścisnę brodawkę to pojawiają się kropelki. W pierwszej ciąży nie miałam w ogóle.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-07-16 o 21:43
Stary 2015-07-16, 21:37   #4415
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

ide se zrobić kanapkę z pasztetem

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 21:40   #4416
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ale to nie swojego tylko mojej mamy a poza tym nie pamiętam i się nie liczy

I jak?

W szpitalu, w którym chcę rodzić nie ma miejsca bo prysznic to po prostu drzwi i kabina od razu. Więc nic oprócz ciebie się tam nie zmieści. Poza tym ja bym się mimo wszystko bała że naparuję łazienkę albo coś się stanie a ja nie usłyszę.

A czemu niedobre?
No jakieś takie dziwne.. nie chce powtarzać tego doświadczenia
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 21:45   #4417
malena1979
Zadomowienie

Panna Izabela, ja biorę szelazo właśnie od 2 miesięcy, ale jednocześnie wtedy lekarz kazał mi odstawić witaminy dla cieżarnych, więc w sumie nie wiem...
Stary 2015-07-16, 21:47   #4418
agu23gda
Wtajemniczenie

Panna Izabela Mi moja gin na wizycie w poniedziałek też mówiła, że mam kupić sobie "to" i dała ulotkę z własnie tą nazwą SZELAZO. Sram na to. Kupiłam normalne żelazo, (oczywiście tansze niż jej "szelazo") nie będę wspomagać jej i przedstawicieli handlowych, którzy zajmują czas w gabinecie u Pani doktor gdzie w poczekalni czeka pełno kobiet cięzarnych a on siedzi w gabinecie i sobie ☠☠☠☠☠☠☠ą i hihihi i hahaha
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 21:48   #4419
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
no nie chyba, bo body to na to trzeba spodnie czy pod to a pępek ?
te pajace pełne chyba najlepsze
Można półśpiochy, śpiochy albo pajaca na body. A półśpiochy to myślę, że spokojnie pod pępek.

Panna Izabela też mam taką szyjkę A Ty wózek prze neta kupowałaś czy stacjonarnie?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 21:58   #4420
truskafffka91
Wtajemniczenie

Prawa ręką mnie swędzi... Będę się z kimś witała..
Stary 2015-07-16, 22:00   #4421
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Panna Izabela Mi moja gin na wizycie w poniedziałek też mówiła, że mam kupić sobie "to" i dała ulotkę z własnie tą nazwą SZELAZO. Sram na to. Kupiłam normalne żelazo, (oczywiście tansze niż jej "szelazo") nie będę wspomagać jej i przedstawicieli handlowych, którzy zajmują czas w gabinecie u Pani doktor gdzie w poczekalni czeka pełno kobiet cięzarnych a on siedzi w gabinecie i sobie ☠☠☠☠☠☠☠ą i hihihi i hahaha
Nie zgodzę się. ja w pierwszej ciąży brałam "zwykłe żelazo" i to był koszmar-miałam takie zaparcia, że potrafiłam 2 tyg nie umieć nic zrobić, a i tak kiepsko się wchłaniało, że miałam niedobory, a szelazo dla mnie to jest cud objawiony-kupki robię, hemoglobina w normie. Ja nie zamieniłabym za nic w swiecie. Tym bardziej, że on ma dodatkowo w składzie wit.C i witaminy z grupy B. A cena nie powala, bo to w końcu 60 kapsułek, a bierzesz 1 dziennie po jedzeniu i tyle.
Poza tym za "zwykłym żelazem" tez Ktoś stoi agu...cały świat pełen szpiegów
Stary 2015-07-16, 22:02   #4422
ridja devojka
Zakorzenienie

Co do mycia. Ja używam delikatnych płynów dla dzieci np babydream. Do cipki, twarzy, ciała, delikatny i nieszkodliwy.

A co do prysznica itp w szpitalu. Mówicie o zestawieniu dziecka komuś, mężowi itp... ale przecież on nie może siedzieć non stop na sali. Nie można mieć chyba non stop gości?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-07-16, 22:13   #4423
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się. ja w pierwszej ciąży brałam "zwykłe żelazo" i to był koszmar-miałam takie zaparcia, że potrafiłam 2 tyg nie umieć nic zrobić, a i tak kiepsko się wchłaniało, że miałam niedobory, a szelazo dla mnie to jest cud objawiony-kupki robię, hemoglobina w normie. Ja nie zamieniłabym za nic w swiecie. Tym bardziej, że on ma dodatkowo w składzie wit.C i witaminy z grupy B. A cena nie powala, bo to w końcu 60 kapsułek, a bierzesz 1 dziennie po jedzeniu i tyle.
Poza tym za "zwykłym żelazem" tez Ktoś stoi agu...cały świat pełen szpiegów
Tylko, ze u mnie nie ma problemow z zaparciami i tez biore witaminy dla kobiet w ciazy ktorych nie kazala mi odstawiac a ktorych sklad pokrywa sie po czesci z tym szelazem. Zwykle zelazo biore juz od dawna i jest ok. Wyniki krwi, moczu mam idealne. Poza tym juz wychodzilam jak mnie cofnela i dala ta ulotke wiec mam to w dupie. Jestem wyrodna matka i nie slucham lekarzy tak jak raz sie pytala czy czasami puchna mi nogi. Mowie ze stopy czasami tak. Raz puchna a raz tydzien nie
Wiec ona ojojojjjjj niech pani kupi to - i znow ulotka. Sram na to, bo wystarczy mi wymoczyc nogi w letnio chlodnej wodzie i polozyc sie z nogami wyzej pd serca. I zyje.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 22:26   #4424
Virves
Raczkowanie

Cytat:
Tylko, ze u mnie nie ma problemow z zaparciami i tez biore witaminy dla kobiet w ciazy ktorych nie kazala mi odstawiac a ktorych sklad pokrywa sie po czesci z tym szelazem. Zwykle zelazo biore juz od dawna i jest ok. Wyniki krwi, moczu mam idealne. Poza tym juz wychodzilam jak mnie cofnela i dala ta ulotke wiec mam to w dupie. Jestem wyrodna matka i nie slucham lekarzy tak jak raz sie pytala czy czasami puchna mi nogi. Mowie ze stopy czasami tak. Raz puchna a raz tydzien nie
Wiec ona ojojojjjjj niech pani kupi to - i znow ulotka. Sram na to, bo wystarczy mi wymoczyc nogi w letnio chlodnej wodzie i polozyc sie z nogami wyzej pd serca. I zyje.
Hehe i bardzo dobrze nie dajmy się zwariować. Jakby człowiek tak wszystko brał to chyba majątek by puścił
Dziewczyny a co do tego płynu do higieny int to ja w ogóle nic takiego nie używam i żadne przypadłości mnie nie nękają. Czy po porodzie musze taki płyn koniecznie używać? )
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 22:34   #4425
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
A co do prysznica itp w szpitalu. Mówicie o zestawieniu dziecka komuś, mężowi itp... ale przecież on nie może siedzieć non stop na sali. Nie można mieć chyba non stop gości?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
To chyba od szpitala zależy.
W moim w ogóle nie ma wstępu na oddział, jedynie odwiedziny w pokoju odwiedzin... także na jakąkolwiek pomoc liczyć nie mogę.
Stary 2015-07-16, 22:35   #4426
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Biedna pani doktor żadnego pożytku z ciebie nie ma
Nie dość, że wyrodna matka, to jeszcze wyrodna pacjentka

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-07-16 o 22:38
Stary 2015-07-16, 22:37   #4427
malaja86
Rozeznanie

Agu ja Cię popieram, czasami można coś wymyślić zamiast tabletki. Mi jak puchną nogi to do góry- puchły mi tylko w trasie więc miski nie było.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Ale ja i tak biorę tańszy na skurcze, wątrobę i jeszcże jakieś.
Stary 2015-07-16, 22:47   #4428
Mediona
Zadomowienie

Juz leżałam w łóżku. A tu co? Mala zglodniala. Peszek. Trzeba d@pe zbierac i buleczke zrobić jak coreczka w brzuszku glodna. Mam nadzieje ze teraz zasne.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 22:50   #4429
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie ja nie wiem, bo tabsów już nie chcę, a gumek nie lubimy oboje... jak odstawiłam tabletki to stosowaliśmy stosunek przerywany i tyle, moje cykle są (były) na tyle nieregularne, że nie wiem czy jakikolwiek npr by zadziałał.
Mnie ten seks przerywany też nie stresował. Może dlatego, że nie miałam już 16 lat i nie bałam się, że wpadnę i mama mnie zabije po prostu zawsze się udawało, a wiedziałam, że nawet jeśli no to trudno, będę w ciąży i tyle. Ten jeden jedyny raz (kiedy zaszłam) po prostu nas poniosło, to nawet nie była kwestia, że coś się nie udało, po prostu odebrało nam rozum na chwilę
Npr stosowaliśmy przez 4 miesiące by nie zajść w ciąże kolejne 3 bez sukcesu zajścia w ciąże, aż dałam sobie spokój i poszło od razu.

Wcześniej stosowałąm pół roku tańszy z tym, że u mnie organizm ich nie lubi. Po pierwszym miesiącu ląduję w szpitalu z układem moczowym. Taka sytuacja była 3 razy. Co dziwne jest ale jak mam problemy z cystami co się powtarza raz na jakiś czas od 13 lat to leczę je właśnie tańcami i to bez problemu.
Gumek nie lubię więc tylko stosunek przerywany.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Juz leżałam w łóżku. A tu co? Mala zglodniala. Peszek. Trzeba d@pe zbierac i buleczke zrobić jak coreczka w brzuszku glodna. Mam nadzieje ze teraz zasne.
Ja jestem okropna ale sięgam po toruńskie Katarzynki bo nie chce mi się schodzić na dół.
Stary 2015-07-16, 22:56   #4430
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
To chyba od szpitala zależy.
W moim w ogóle nie ma wstępu na oddział, jedynie odwiedziny w pokoju odwiedzin... także na jakąkolwiek pomoc liczyć nie mogę.
ależ ci wspaniale !!
ja mówie rodzinie przyjaciołom ze odwiedziny to dopiero po chociaż 1 tygodniu w domu. nie chce by mnie kto kolwiek oprócz mojego tż oglądał w tym szpitalu.
ewentualnie rodzice ale to na godzinkę max.

wymianki
Stary 2015-07-16, 22:57   #4431
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Gumek nie lubię więc tylko stosunek przerywany.
Przeczytałam garnek nie lubię I się zastanawiałam jaki związek ma garnek z seksem
Stary 2015-07-16, 23:08   #4432
ridja devojka
Zakorzenienie

Dziewczyny, zwłaszcza te ciężarne pierwszy raz, czy ciąża zmieniła jakoś wasz związek, wpłynęła na wasz stosunek do waszych facetów? Albo czy zauważyłyście zmianę u nich, w ich zachowaniu, w ich postawie?
Mi się jakoś właśnie wydaje, że jakoś nasz związek się zmienił. Ciężko powiedzieć czy na lepsze, czy po prostu na inne, ale jakoś inaczej się czuję.
Stary 2015-07-16, 23:09   #4433
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeczytałam garnek nie lubię I się zastanawiałam jaki związek ma garnek z seksem

Ależ ma i to sporo. Można do garnka nalać zimną wodę i na siebie wylać. Chyba najlepsza metoda antykoncepcyjna.
Stary 2015-07-16, 23:15   #4434
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zwłaszcza te ciężarne pierwszy raz, czy ciąża zmieniła jakoś wasz związek, wpłynęła na wasz stosunek do waszych facetów? Albo czy zauważyłyście zmianę u nich, w ich zachowaniu, w ich postawie?
Mi się jakoś właśnie wydaje, że jakoś nasz związek się zmienił. Ciężko powiedzieć czy na lepsze, czy po prostu na inne, ale jakoś inaczej się czuję.
U nas też jest inaczej... chyba bardziej jak rodzina się czujemy bo jednak powołaliśmy do życia kogoś, kto pochodzi od naszej dwójki. I niezależnie od tego co się z nami w przyszłości będzie działo to to dziecko będzie wspólne na zawsze.
A czy i jak się to przełoży na nasze przyszłe relacje PO to nie wiem...
Cytat:
Ależ ma i to sporo. Można do garnka nalać zimną wodę i na siebie wylać. Chyba najlepsza metoda antykoncepcyjna.
Myślałam może o jakiejś dewiacji kuchennej
Stary 2015-07-16, 23:17   #4435
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas też jest inaczej... chyba bardziej jak rodzina się czujemy bo jednak powołaliśmy do życia kogoś, kto pochodzi od naszej dwójki. I niezależnie od tego co się z nami w przyszłości będzie działo to to dziecko będzie wspólne na zawsze.
A czy i jak się to przełoży na nasze przyszłe relacje PO to nie wiem...

Myślałam może o jakiejś dewiacji kuchennej
U nas jest tak samo....
Ja przynajmniej odczuwam, że jesteśmy rodziną i nasze relacje są bliższe
Stary 2015-07-16, 23:20   #4436
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest tak samo....
Ja przynajmniej odczuwam, że jesteśmy rodziną i nasze relacje są bliższe
No ale to tak samo, czy bliższe?
Stary 2015-07-16, 23:22   #4437
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

u nas się zmieniło tylko to że nie uprawiamy wogóle sexu .. masakra

wymianki
Stary 2015-07-16, 23:22   #4438
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
No ale to tak samo, czy bliższe?
Napisałam, że bliższe

Chyba ciąża to dla mnie taki czas jak w czasie okresu. (Ciągle mi mało mojego TŻ) potrzebuje jego wsparcia bliskości, uwielbiam być taka nieporadna, żeby on przejął inicjatywę, lubię się przytulac itp.
Stary 2015-07-16, 23:23   #4439
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
u nas się zmieniło tylko to że nie uprawiamy wogóle sexu .. masakra
Ale ze względu na niewygodę czy brak ochoty?
Stary 2015-07-16, 23:24   #4440
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Ale ze względu na niewygodę czy brak ochoty?
mi to się wgl nie chce nic a nic zerooooooooo !!!!!
a on nie nalega, raz powiedział że się boi ze mi coś zrobi ..

wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości