|
|
#2041 | |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
Z pościeli ja kupuję tylko 2 prześcieradła aby mieć na zmianę. Poduszki nie potrzebuje a kołderkę zastępuję kocykiem miny z wypełnieniem.
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
monic167 ja też bym tego nie lekceważyła. Jak w pierwszej ciąży mówiłam o plamieniach lekarce to powiedziała, że tak może się zdarzyć no i też poroniłam. Dlatego będąc teraz w drugiej obiecałam sobie, że NICZEGO nie zlekceważe by pozniej nie miec do siebie pretensji.
To i ja sie pochwale brzucholem w 22 tyg. (21 t 1 d) i na plusie 3,5 kg )20150707_162440.jpg
|
#2043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
srebrna_smuga, dziękuję za dopisanie
![]() Brzuszków na telefonie nie widzę, zobaczę później, ale na pewno są piękne ![]() A co do materacy to słyszałam, że w tych z gryką mogą się zalęgać robaki, więc ja na pewno takiego nie kupię.
|
#2045 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Na początku października przyszykuję torbę i dziękuję, pozdrawiam Wszystkie się doczekamy Już wiem o co chodzi :[ mam 101/48 ciśnienie i żeby podnieść to drugie muszę zjeść coś słonego. Pewnie przez to tak wiecznie mam ochotę na chipsy
|
|
#2046 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze niedawno jak widziałam Wasze brzuszki to się martwilam że mój mały,a teraz mój zdaje mi się wielki
Ja też przed ciążą byłam aktywna,ale dużo sobie odpuściłam -nie wyobrażam sobie np już biegać,rolki szybko poszły w odstawke,basen też całkowicie zrezygnowałam od samego początku. Mimo to dość dużo się ruszam -mam takiego psa że nie mam innego wyjścia moje znajome które nie są w ciąży się mniej ruszają. No i też wyglądają bardziej w ciąży niż ja... Nie ma co ćwiczyć teraz,tylko nie zalegać też całkiem na kanapie.
|
|
#2047 |
|
Przyczajenie
|
Tez ćwiczyłam przed ciąża, pózniej 3-4 miesiące nie byłam w stanie takie wymioty i złe samopoczucie (kręgosłup zaczął mnie nawet bolec) a teraz staram sie ćwiczyć troszkę (ale kondycja tak siadła ze ledwo co zacznę to dysze jak po maratonie
). A znalazłam ćwiczenia prowadzone przez Anie Lewandowska - chociaż troszkę sie można poruszać http://hpba.pl/41525/ A staram sie dlatego tez ruszać bo mam straszne problemy z zaparciami :/ tragedia jakaś... (Wyskoczyły mi nawet żylaki odbytu :/) Łóżeczko z materacem będę chciała kupić używane... Wiec będę szukać jakiejś fajnej okazji... Remont będziemy robić w sierpniu Znalazłam tez fajna stronkę jak ubierać maleństwo, ja jestem akurat całkiem zielona z wiedzy o dzieciach, wiec dla mnie całkiem fajne informacje http://www.mysweetlittleprecious.com...hodzac-ze.html
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2048 | |||
|
Rozeznanie
|
Ja z cebuszką spie już od ok dwóch miesięcy, tylko co z tego jak i tak co się budze to ona leży na mnie a ja na plecach
w ogóle to czesto się budzę do toalety dzisiaj 4 razy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja pościeli mam 3 komplety już, 1 prześcieradło na razie, ochraniacz, materaca nie kupujemy na tę chwilę. Od siostry łóżeczko dostanę a ona ma praktycznie nowy materac. Zdecydujemy później. Nie mogę się doczekać na ciuszki..... nie wiem kiedy dostanę, nie zdziwie się jak dopiero we wrześniu sama nic nie kupuje bo będę ich miała tyle, że ledwo się pomieszczę. Po 5 dziewczynkach bez sensu pieniądze wydawać jak jest.---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-07-17 o 11:17 |
|||
|
|
|
#2049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chętnie poczytam na jakie się decydujecie, bo ja się kompletnie nie orientuje co najlepsze.Cytat:
piszesz, że na wrzesień już będziesz mieć wszystko gotowe, a my nawet nie wiem czy się przeprowadzimy do tej pory ale postanowiliśmy, że w weekend siadamy razem i robimy plan na najbliższe miesiące, co trzeba załatwić, co kupujemy na wyprawkę i już będę się pewniej czuła
|
|
|
#2050 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze mój 23 + 4 ;-)
Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-07-17 o 11:23 |
|
|
|
#2051 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super stronka! Dodam ją na pierwszą stronę Jeśli chodzi o materac to warto jednak kupić nowy. Każdy niemowlak jest inny a materace można kupić już od 50zł nowe. Cytat:
Ja kupiłam na pierwsze dni a resztę dostałam. Wyjdzie i tak w czasie co jeszcze można ewentualnie dokupić na bieżąco Zawsze można kasę przeznaczyć na co innego ![]() fasterka90 i to jest klucz do sukcesu w naszym stanie
|
|
#2052 | |
|
Raczkowanie
|
dzikasliwka śliczna tapeta, ja właśnie zastanawiam się czy lepiej jedną ze ścian ozdobić tapetą czy raczej jakimiś fajnymi naklejkami ściennymi.
Cytat:
|
|
|
#2053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku jakie te nasze brzuszki są słodkie i śliczne. No aż się wzruszyłam
![]() Cytat:
Natomiast w ogóle nie myślalam o otulaczu ani śpiworku. Ciekawe jak to się sprawdzi ![]() Ah Kochana bo ja jestem nadgorliwa, do tego lubię wiedzieć co mnie czeka i nie lubię fuszerki. Lubię ten stan bycia przygotowaną i niezaskoczoną. Jakoś niedawno mi się tak popieprzyło w głowie Najgorzej z porodem bo o ile szpital i warunki w nim sobie mogę wybrać tak na resztę nie mam wpływu. No cóż biorę to na klatę póki mam na co Zróbcie sobie chociaż liste, zawsze to w głowie lepiej się układa i człowiek od razu się lepiej czuje
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że dziś dzień chwalenia się brzuszkiem
to i ja wrzucam mój 23t,1dzien Ten błonnik o którym pisze srebrna_smuga jest super, mi pomagał w najgorszych momentach z moimi jelitami! Lepiej niż niejedne leki a bardziej naturalny Dość często piszecie że bierzecie nospe na różne bóle, ja od początku ciąży jeszcze nic nie brałam, tylko prenalen i tantum verde na przeziębienie.
09.03.2015 II kreski 13.11.15 Ola Edytowane przez fasterka90 Czas edycji: 2015-07-17 o 11:34 |
|
|
|
#2055 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i zamiast pościeli jeszcze śpiworek do spania na pewno na początek Cytat:
Cytat:
Wszystkie mamy takie małe brzuchy jeszcze zaraz będziemy się chwalić dużymi
|
|||
|
|
|
#2056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję właśnie, że taki otulaczyk się sprawdzi, ciekawe co na to mała ![]() akurat nie powiedziałabym, że to nadgorliwość, sama chętnie bym tak chciała mieć wszystko zorganizowane i zaplanowane (w ogóle nienawidzę się przeprowadzać to jeszcze bardziej mi się odechciewa!![]() Cytat:
![]() Peachella, tak niby małe te brzuszki póki co, ale ja się nie umiem sobie wyobrazić z jeszcze większym
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-07-17 o 11:49 |
||
|
|
|
#2058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jesli chodzi o kolderki, to jakiego rozmiaru bedziecie kupowac ? Ostatnio ogladalam to 135/100 cm to jakies wielkie mi sie wydaje do lozeczka (60 x 120 cm) hmm
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno najlepsze materace sa lateksowe.
|
#2060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zadzwonie do szpitala i dowiem sie czy moze moj lekarz ma dzis tam dyżur,moze dla swietego spokoju pojade na usg, choc mała daje oznaki ze z nia wszystko ok, na szczescie nie czuje zeby cos mnie bolało (oprocz zakwasów MArtucha- wygladasz cudownie ,takie szczuplutkie nogi i rece,a tylko biust i brzuszek taki ciążowy mega sexy !Fasterka- ja uwazam ze cwiczenia w ciazy to nic złego, tylko hmmm no natura jest jaka jest,czasem daje znac ze sie jej to nie podoba. widze ze nie tylko nas czeka przeprowadzka ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Poziomkowa podobno dla dorosłych owszem,ale dla niemowlaka bardziej wskazane sztywniejsze zeby dziecko sie nie zapadało w nim.
|
|
#2061 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do spania, myślałam o pościeli, rozku i dwóch kacykach - nie wiem co będzie najlepsze, jak coś sie nie sprawdzi to kupie śpiworek. Mam ciepło w mieszkaniu myśle ze na początku pod dwoma kocykami, jeden cieńszy drugi grubszy. Nie mam pojęcia ...
|
|
|
#2062 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
o to dobrze wiedzieć
a kiedy się przeprowadzacie? Macie już nowe mieszkanie załatwione?
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-07-17 o 12:03 |
|
|
|
#2064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Przyczajenie
|
Ogólnie śliczne brzuszki macie, ja jestem w 23 i wydaje mi sie ze mam wiedzy
A takie maleństwa to przykrywa sie kolderkami? W rozku mogą spać czy tylko sie je nosi ? A kładzie sie na poduszce czy raczej nie?
|
|
#2066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ahhh ciezki temat. odliczam, powiedzialam ze chodzby nie wiem co 1 listopada chce sie przzeprowadzac i TŻ nie ma wyjścia ,ma pogonić ludzi
|
|
#2067 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Teraz w modzie zamiast kołdry (W którą niby malec może się zaplątać) są śpiworki (ale akurat mi się nie sprawdził) Co do rożka to niektóre dzieciaczki bardzo lubią w nich spać bo są naturalnie ściśnięte - tak jak w brzuchu mamy ![]() Ja sobie chwaliłam ten materac co pisałam. Żadne robaki mi się w nim nie zalęgły ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- I nadrobiłam fotki. Cudne brzuszki <3
|
|
|
#2068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oglądałam w googlach ten śpiworek ale nie podoba mi się to
|
|
#2069 | ||
|
Rozeznanie
|
Hejka Piękne
Dziś widzę wysyp brzuszków,wszystkie co do jednego UROCZE Cytat:
Pochwal się jaką pościel wybrałaś??? ![]() Ja też się zastanawiam nas śpiworkiem,wczoraj byłam u koleżanki to mi mówiła że jej mała na początku spała w rożku więc to też może być dobry pomysł,za to co do ubranek to namieszała mi w głowie...mówiła żeby nie kupować pajaców,że lepsze kaftaniki i półśpiochy i ona tak ubierała mała,a ja wyczytałam i słyszałam od innej znajomej że kaftaniki są niewygodne bo się podwijają i lepiej body,i teraz bądź tu człowieku mądry A wy co o tym sądzicie???Cytat:
O tak sówki są bardzo na czasie,widzę że sporo jest pościeli,rożkó, kocyków w sówki,zresztą motyw bardzo ładny
|
|
|
#2070 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

Zaraz sprawdzę co z tym ciśnieniem znów. A jutro....jutro zwozimy mebelki 

)
Na początku października przyszykuję torbę i dziękuję, pozdrawiam
Już wiem o co chodzi :[ mam 101/48 ciśnienie i żeby podnieść to drugie muszę zjeść coś słonego. Pewnie przez to tak wiecznie mam ochotę na chipsy
moje znajome które nie są w ciąży się mniej ruszają. No i też wyglądają bardziej w ciąży niż ja... 

mnie się śpi bardzo dobrze odkąd mam cebuszke
ale postanowiliśmy, że w weekend siadamy razem i robimy plan na najbliższe miesiące, co trzeba załatwić, co kupujemy na wyprawkę i już będę się pewniej czuła