Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-17, 10:58   #2041
tylkokasia
Moderator

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Napisałam praktycznie to samo Jeszcze trochę

Kasia hehe Dzięki dziewczyny Ostatnio zauważyłam, że jak siedzę normalnie przy stole i nachylam się do laptopa to Zuza od razu mnie kopie. Biedna pewnie ja gniotę ale co mam zrobić jak przecież wiecznie leżeć nie będę ani stać

Muszę ogarnąć mieszkanie a znów boli mnie głowa Zaraz sprawdzę co z tym ciśnieniem znów. A jutro....jutro zwozimy mebelki Złożymy komodę i po chowam wszystkie ciuszki <3

Kochane ile kupujecie pościeli? Jaki materac? Ja kupiłam kokos-pianka-kokos i kminiłam nad tym z pół dnia...
Ja mam materac gryka, pianka, kokos czy jakoś tak - po Oliwce. I muszę zajrzeć jak on się miewa bo stoi zawinięty we folię w schowku. Jak coś z nim nie tak to kupię też taki.
Z pościeli ja kupuję tylko 2 prześcieradła aby mieć na zmianę. Poduszki nie potrzebuje a kołderkę zastępuję kocykiem miny z wypełnieniem.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:00   #2042
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

monic167 ja też bym tego nie lekceważyła. Jak w pierwszej ciąży mówiłam o plamieniach lekarce to powiedziała, że tak może się zdarzyć no i też poroniłam. Dlatego będąc teraz w drugiej obiecałam sobie, że NICZEGO nie zlekceważe by pozniej nie miec do siebie pretensji.

To i ja sie pochwale brzucholem w 22 tyg. (21 t 1 d) i na plusie 3,5 kg )

20150707_162440.jpg

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:02   #2043
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
. A jutro....jutro zwozimy mebelki Złożymy komodę i po chowam wszystkie ciuszki <3

Kochane ile kupujecie pościeli? Jaki materac? Ja kupiłam kokos-pianka-kokos i kminiłam nad tym z pół dnia...
Ale zazdroszczę tych mebelków! też bardzo bym chciała już urządzać, składać itp.. a tu muszę czekać do września.. Przynajmniej tyle, że mój brat się zaoferował, że jak wróci we wrześniu to pomoże przy remoncie. Bo pokój niby malutki, ale trzeba będzie zrywać boazerię itp

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:03   #2044
poznanianka1990
Zakorzenienie

srebrna_smuga, dziękuję za dopisanie

Brzuszków na telefonie nie widzę, zobaczę później, ale na pewno są piękne

A co do materacy to słyszałam, że w tych z gryką mogą się zalęgać robaki, więc ja na pewno takiego nie kupię.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:08   #2045
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja mam materac gryka, pianka, kokos czy jakoś tak - po Oliwce. I muszę zajrzeć jak on się miewa bo stoi zawinięty we folię w schowku. Jak coś z nim nie tak to kupię też taki.
Z pościeli ja kupuję tylko 2 prześcieradła aby mieć na zmianę. Poduszki nie potrzebuje a kołderkę zastępuję kocykiem miny z wypełnieniem.
Chciałam kupić ten materac ale wystraszyłam się tych popularnych robaczków. Owadów to ja nienawidzę i chyba bym oszalała gdyby się zaplątały :X 2x prześcieradło mam zapisane , kupiłam jedną pościel i 2x kocyk, jeden bawełniany a drugi polarowy. Nie wiem czy to dobrze ale najwyżej czas zweryfikuje

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
monic167 ja też bym tego nie lekceważyła. Jak w pierwszej ciąży mówiłam o plamieniach lekarce to powiedziała, że tak może się zdarzyć no i też poroniłam. Dlatego będąc teraz w drugiej obiecałam sobie, że NICZEGO nie zlekceważe by pozniej nie miec do siebie pretensji.

Załącznik 6018531
Wow seksownie wyglądasz

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Ale zazdroszczę tych mebelków! też bardzo bym chciała już urządzać, składać itp.. a tu muszę czekać do września.. Przynajmniej tyle, że mój brat się zaoferował, że jak wróci we wrześniu to pomoże przy remoncie. Bo pokój niby malutki, ale trzeba będzie zrywać boazerię itp
Na wrzesień to ja chce mieć już wszystko na tip top żeby tylko psychicznie się przygotowywać do porodu. Na początku października przyszykuję torbę i dziękuję, pozdrawiam

Wszystkie się doczekamy Już wiem o co chodzi :[ mam 101/48 ciśnienie i żeby podnieść to drugie muszę zjeść coś słonego. Pewnie przez to tak wiecznie mam ochotę na chipsy

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:09   #2046
fasterka90
Zadomowienie

Jeszcze niedawno jak widziałam Wasze brzuszki to się martwilam że mój mały,a teraz mój zdaje mi się wielki
Ja też przed ciążą byłam aktywna,ale dużo sobie odpuściłam -nie wyobrażam sobie np już biegać,rolki szybko poszły w odstawke,basen też całkowicie zrezygnowałam od samego początku. Mimo to dość dużo się ruszam -mam takiego psa że nie mam innego wyjścia moje znajome które nie są w ciąży się mniej ruszają. No i też wyglądają bardziej w ciąży niż ja...
Nie ma co ćwiczyć teraz,tylko nie zalegać też całkiem na kanapie.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:10   #2047
MSRS
Przyczajenie

Tez ćwiczyłam przed ciąża, pózniej 3-4 miesiące nie byłam w stanie takie wymioty i złe samopoczucie (kręgosłup zaczął mnie nawet bolec) a teraz staram sie ćwiczyć troszkę (ale kondycja tak siadła ze ledwo co zacznę to dysze jak po maratonie ). A znalazłam ćwiczenia prowadzone przez Anie Lewandowska - chociaż troszkę sie można poruszać
http://hpba.pl/41525/
A staram sie dlatego tez ruszać bo mam straszne problemy z zaparciami :/ tragedia jakaś... (Wyskoczyły mi nawet żylaki odbytu :/)

Łóżeczko z materacem będę chciała kupić używane... Wiec będę szukać jakiejś fajnej okazji...

Remont będziemy robić w sierpniu

Znalazłam tez fajna stronkę jak ubierać maleństwo, ja jestem akurat całkiem zielona z wiedzy o dzieciach, wiec dla mnie całkiem fajne informacje
http://www.mysweetlittleprecious.com...hodzac-ze.html

Córka - Nadia / Amelia
MSRS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:16   #2048
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Biedactwo mnie się śpi bardzo dobrze odkąd mam cebuszke

Ja z cebuszką spie już od ok dwóch miesięcy, tylko co z tego jak i tak co się budze to ona leży na mnie a ja na plecach w ogóle to czesto się budzę do toalety dzisiaj 4 razy
Cytat:
Robi się

Iclosemyeyes śliczny brzuszek Maluśki Dla porównania mój, waga staneła w miejscu przez ubiegły tydzień
ale mały
Cytat:
U Ciebie też mało co widać
Ja pościeli mam 3 komplety już, 1 prześcieradło na razie, ochraniacz, materaca nie kupujemy na tę chwilę. Od siostry łóżeczko dostanę a ona ma praktycznie nowy materac. Zdecydujemy później.
Nie mogę się doczekać na ciuszki..... nie wiem kiedy dostanę, nie zdziwie się jak dopiero we wrześniu sama nic nie kupuje bo będę ich miała tyle, że ledwo się pomieszczę. Po 5 dziewczynkach bez sensu pieniądze wydawać jak jest.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:

Załącznik 6018531
laska

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-07-17 o 11:17
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:20   #2049
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 6018531
super zgrabnie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
srebrna_smuga, dziękuję za dopisanie

Brzuszków na telefonie nie widzę, zobaczę później, ale na pewno są piękne

A co do materacy to słyszałam, że w tych z gryką mogą się zalęgać robaki, więc ja na pewno takiego nie kupię.
mnie też te z gryką odrzucają chętnie poczytam na jakie się decydujecie, bo ja się kompletnie nie orientuje co najlepsze.
Cytat:
Chciałam kupić ten materac ale wystraszyłam się tych popularnych robaczków. Owadów to ja nienawidzę i chyba bym oszalała gdyby się zaplątały :X 2x prześcieradło mam zapisane , kupiłam jedną pościel i 2x kocyk, jeden bawełniany a drugi polarowy. Nie wiem czy to dobrze ale najwyżej czas zweryfikuje

Na wrzesień to ja chce mieć już wszystko na tip top żeby tylko psychicznie się przygotowywać do porodu. Na początku października przyszykuję torbę i dziękuję, pozdrawiam

Wszystkie się doczekamy Już wiem o co chodzi :[ mam 101/48 ciśnienie i żeby podnieść to drugie muszę zjeść coś słonego. Pewnie przez to tak wiecznie mam ochotę na chipsy
kurczę ja to w ogóle nie wiem czy kupować pościel jeśli mała ma spać w otulaczu lub śpiworku?

piszesz, że na wrzesień już będziesz mieć wszystko gotowe, a my nawet nie wiem czy się przeprowadzimy do tej pory ale postanowiliśmy, że w weekend siadamy razem i robimy plan na najbliższe miesiące, co trzeba załatwić, co kupujemy na wyprawkę i już będę się pewniej czuła
Stary 2015-07-17, 11:22   #2050
peachella
Rozeznanie

Jeszcze mój 23 + 4 ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1437124950197.jpg (25,6 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-07-17 o 11:23
Stary 2015-07-17, 11:23   #2051
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MSRS Pokaż wiadomość
Tez ćwiczyłam przed ciąża, pózniej 3-4 miesiące nie byłam w stanie takie wymioty i złe samopoczucie (kręgosłup zaczął mnie nawet bolec) a teraz staram sie ćwiczyć troszkę (ale kondycja tak siadła ze ledwo co zacznę to dysze jak po maratonie ). A znalazłam ćwiczenia prowadzone przez Anie Lewandowska - chociaż troszkę sie można poruszać
http://hpba.pl/41525/
A staram sie dlatego tez ruszać bo mam straszne problemy z zaparciami :/ tragedia jakaś... (Wyskoczyły mi nawet żylaki odbytu :/)

Łóżeczko z materacem będę chciała kupić używane... Wiec będę szukać jakiejś fajnej okazji...

Remont będziemy robić w sierpniu

Znalazłam tez fajna stronkę jak ubierać maleństwo, ja jestem akurat całkiem zielona z wiedzy o dzieciach, wiec dla mnie całkiem fajne informacje
http://www.mysweetlittleprecious.com...hodzac-ze.html
Polecam Ci na zaparcia błonnik w postaci płatków. Te patyczki takie szare :P Miałam 2 dni problem, zjadłam na kolację i rano od razu lżej. Tylko tyle mogę poradzić bo więcej problemów nie miałam z wc od początku. Jestem na wysokim euthoryxie + 4x magnez więc pewnie to też przynosi efekty.

Super stronka! Dodam ją na pierwszą stronę

Jeśli chodzi o materac to warto jednak kupić nowy. Każdy niemowlak jest inny a materace można kupić już od 50zł nowe.

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Ja z cebuszką spie już od ok dwóch miesięcy, tylko co z tego jak i tak co się budze to ona leży na mnie a ja na plecach w ogóle to czesto się budzę do toalety dzisiaj 4 razy

ale mały

U Ciebie też mało co widać
Ja pościeli mam 3 komplety już, 1 prześcieradło na razie, ochraniacz, materaca nie kupujemy na tę chwilę. Od siostry łóżeczko dostanę a ona ma praktycznie nowy materac. Zdecydujemy później.
Nie mogę się doczekać na ciuszki..... nie wiem kiedy dostanę, nie zdziwie się jak dopiero we wrześniu sama nic nie kupuje bo będę ich miała tyle, że nie ledwo się pomieszczę. Po 5 dziewczynkach bez sensu pieniądze wydawać jak jest.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

laska
Pewnie nie ma co kasy wydawać Ja kupiłam na pierwsze dni a resztę dostałam. Wyjdzie i tak w czasie co jeszcze można ewentualnie dokupić na bieżąco Zawsze można kasę przeznaczyć na co innego

fasterka90 i to jest klucz do sukcesu w naszym stanie Nic na siłę ale też nie leżeć jeśli nie trzeba :P

Zuzia już na świecie

Stary 2015-07-17, 11:27   #2052
kasiabwwl
Raczkowanie

dzikasliwka śliczna tapeta, ja właśnie zastanawiam się czy lepiej jedną ze ścian ozdobić tapetą czy raczej jakimiś fajnymi naklejkami ściennymi.

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny ale mnie teraz nastraszyłyście,ale nie chcę panikować. jedyne co sie martwie to czy szyjka przypadkiem wlasnie mi sie nie rozwartła poczekam do powrotu Tż, a poki co caly dzien poleże.
Nie ma co bagatelizować, jeśli możesz to się oszczędzaj (chociaż wiem, że przy trzylatce wcale nie jest to łatwe) Również byłam bardzo aktywna przed ciążą ale rezygnacja z ćwiczeń to niewielkie wyrzeczenie. Po porodzie nadrobimy te wszystkie zaległości w ćwiczeniach
Stary 2015-07-17, 11:31   #2053
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze mój 23 + 4 ;-)
Jejku jakie te nasze brzuszki są słodkie i śliczne. No aż się wzruszyłam

Cytat:
super zgrabnie wyglądasz

mnie też te z gryką odrzucają chętnie poczytam na jakie się decydujecie, bo ja się kompletnie nie orientuje co najlepsze.

kurczę ja to w ogóle nie wiem czy kupować pościel jeśli mała ma spać w otulaczu lub śpiworku?

piszesz, że na wrzesień już będziesz mieć wszystko gotowe, a my nawet nie wiem czy się przeprowadzimy do tej pory ale postanowiliśmy, że w weekend siadamy razem i robimy plan na najbliższe miesiące, co trzeba załatwić, co kupujemy na wyprawkę i już będę się pewniej czuła
Kupiłam pościel i do tego chcę rożek Natomiast w ogóle nie myślalam o otulaczu ani śpiworku. Ciekawe jak to się sprawdzi

Ah Kochana bo ja jestem nadgorliwa, do tego lubię wiedzieć co mnie czeka i nie lubię fuszerki. Lubię ten stan bycia przygotowaną i niezaskoczoną. Jakoś niedawno mi się tak popieprzyło w głowie ale jeszcze źle na tym nie wyszłam Najgorzej z porodem bo o ile szpital i warunki w nim sobie mogę wybrać tak na resztę nie mam wpływu. No cóż biorę to na klatę póki mam na co

Zróbcie sobie chociaż liste, zawsze to w głowie lepiej się układa i człowiek od razu się lepiej czuje

Zuzia już na świecie

Stary 2015-07-17, 11:32   #2054
fasterka90
Zadomowienie

Widzę że dziś dzień chwalenia się brzuszkiem to i ja wrzucam mój 23t,1dzien
Ten błonnik o którym pisze srebrna_smuga jest super, mi pomagał w najgorszych momentach z moimi jelitami! Lepiej niż niejedne leki a bardziej naturalny
Dość często piszecie że bierzecie nospe na różne bóle, ja od początku ciąży jeszcze nic nie brałam, tylko prenalen i tantum verde na przeziębienie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0958.jpg (51,1 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez fasterka90
Czas edycji: 2015-07-17 o 11:34
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:41   #2055
peachella
Rozeznanie

Cytat:

Jeśli chodzi o materac to warto jednak kupić nowy. Każdy niemowlak jest inny a materace można kupić już od 50zł nowe.

Pewnie nie ma co kasy wydawać Ja kupiłam na pierwsze dni a resztę dostałam. Wyjdzie i tak w czasie co jeszcze można ewentualnie dokupić na bieżąco Zawsze można kasę przeznaczyć na co innego
Pewnie tak zrobimy, kupimy nowy materac
no i zamiast pościeli jeszcze śpiworek do spania na pewno na początek
Cytat:
Napisane przez kasiabwwl Pokaż wiadomość
dzikasliwka śliczna tapeta, ja właśnie zastanawiam się czy lepiej jedną ze ścian ozdobić tapetą czy raczej jakimiś fajnymi naklejkami ściennymi.
też właśnie szukam naklejek. Chcieliśmy kolorowe, ale pokój będzie błękitno szary i tak chcemy utrzymać, żeby było czysto i przejrzyście.
Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Ten błonnik o którym pisze srebrna_smuga jest super, mi pomagał w najgorszych momentach z moimi jelitami! Lepiej niż niejedne leki a bardziej naturalny
Dość często piszecie że bierzecie nospe na różne bóle, ja od początku ciąży jeszcze nic nie brałam, tylko prenalen i tantum verde na przeziębienie.
ja biorę nospę tylko doraźnie więc raz na kika dni. Nic więcej tylko falvit mama.

Wszystkie mamy takie małe brzuchy jeszcze zaraz będziemy się chwalić dużymi
Stary 2015-07-17, 11:44   #2056
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
I kolejny śliczny brzuszek Widać, że służy nam od początku pora roku

Zuzia już na świecie

Stary 2015-07-17, 11:44   #2057
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam pościel i do tego chcę rożek Natomiast w ogóle nie myślalam o otulaczu ani śpiworku. Ciekawe jak to się sprawdzi

Ah Kochana bo ja jestem nadgorliwa, do tego lubię wiedzieć co mnie czeka i nie lubię fuszerki. Lubię ten stan bycia przygotowaną i niezaskoczoną. Jakoś niedawno mi się tak popieprzyło w głowie ale jeszcze źle na tym nie wyszłam Najgorzej z porodem bo o ile szpital i warunki w nim sobie mogę wybrać tak na resztę nie mam wpływu. No cóż biorę to na klatę póki mam na co

Zróbcie sobie chociaż liste, zawsze to w głowie lepiej się układa i człowiek od razu się lepiej czuje
ja rożek też chcę, ale to bardziej tak żeby dziecko na rękach trzymać mam nadzieję właśnie, że taki otulaczyk się sprawdzi, ciekawe co na to mała

akurat nie powiedziałabym, że to nadgorliwość, sama chętnie bym tak chciała mieć wszystko zorganizowane i zaplanowane ale akurat tak się u nas złożyło, że teraz mąż zaczął nową pracę, więc pewnie urlopu nie dostanie, a też na szukanie mieszkania i przeprowadzkę trzeba trochę czasu poświęcić (w ogóle nienawidzę się przeprowadzać ). Jeszcze jak sobie myślę, jak ciężko będzie znaleźć fajne mieszkanie z właścicielem, któremu nie będzie przeszkadzać małżeństwo z dzieckiem w drodze + kot to jeszcze bardziej mi się odechciewa!
Cytat:
Jeszcze mój 23 + 4 ;-)

Cytat:

Peachella, tak niby małe te brzuszki póki co, ale ja się nie umiem sobie wyobrazić z jeszcze większym

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-07-17 o 11:49
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:52   #2058
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Jeszcze mój 23 + 4 ;-)
Cytat:
Ale cudowne brzuchole Uwielbiam widok kobiet cięzarnych, nie bedac w ciazy zawsze za ciezaroweczkami ogladalam

Dziewczyny jesli chodzi o kolderki, to jakiego rozmiaru bedziecie kupowac ? Ostatnio ogladalam to 135/100 cm to jakies wielkie mi sie wydaje do lozeczka (60 x 120 cm) hmm

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:52   #2059
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Podobno najlepsze materace sa lateksowe.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:58   #2060
monic167
Rozeznanie

Cytat:

Załącznik 6018531
wiesz akurat przy powiedzmy pierwszym trymestrze to rozumem, bo sama raz przez to przeszłam, i lekarze troche podchodza do poronien jak do selekcji naturalnej (wiem,brzmi strasznie). zabrzmu troche bezdusznie ale chyba po tym co sie stało zrozumiałam,że tak poprostu miało być.
zadzwonie do szpitala i dowiem sie czy moze moj lekarz ma dzis tam dyżur,moze dla swietego spokoju pojade na usg, choc mała daje oznaki ze z nia wszystko ok, na szczescie nie czuje zeby cos mnie bolało (oprocz zakwasów )

MArtucha- wygladasz cudownie ,takie szczuplutkie nogi i rece,a tylko biust i brzuszek taki ciążowy mega sexy !

Fasterka- ja uwazam ze cwiczenia w ciazy to nic złego, tylko hmmm no natura jest jaka jest,czasem daje znac ze sie jej to nie podoba.

widze ze nie tylko nas czeka przeprowadzka

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Podobno najlepsze materace sa lateksowe.
Poziomkowa podobno dla dorosłych owszem,ale dla niemowlaka bardziej wskazane sztywniejsze zeby dziecko sie nie zapadało w nim.
Stary 2015-07-17, 11:59   #2061
MSRS
Przyczajenie

Cytat:
Polecam Ci na zaparcia błonnik w postaci płatków. Te patyczki takie szare :P Miałam 2 dni problem, zjadłam na kolację i rano od razu lżej. Tylko tyle mogę poradzić bo więcej problemów nie miałam z wc od początku. Jestem na wysokim euthoryxie + 4x magnez więc pewnie to też przynosi efekty.

Super stronka! Dodam ją na pierwszą stronę

Dziękuje za porady, wypróbuje

Co do spania, myślałam o pościeli, rozku i dwóch kacykach - nie wiem co będzie najlepsze, jak coś sie nie sprawdzi to kupie śpiworek. Mam ciepło w mieszkaniu myśle ze na początku pod dwoma kocykami, jeden cieńszy drugi grubszy. Nie mam pojęcia ...

Córka - Nadia / Amelia
Stary 2015-07-17, 12:00   #2062
tylkokasia
Moderator

Cytat:
wiesz akurat przy powiedzmy pierwszym trymestrze to rozumem, bo sama raz przez to przeszłam, i lekarze troche podchodza do poronien jak do selekcji naturalnej (wiem,brzmi strasznie). zabrzmu troche bezdusznie ale chyba po tym co sie stało zrozumiałam,że tak poprostu miało być.
zadzwonie do szpitala i dowiem sie czy moze moj lekarz ma dzis tam dyżur,moze dla swietego spokoju pojade na usg, choc mała daje oznaki ze z nia wszystko ok, na szczescie nie czuje zeby cos mnie bolało (oprocz zakwasów )

MArtucha- wygladasz cudownie ,takie szczuplutkie nogi i rece,a tylko biust i brzuszek taki ciążowy mega sexy !

Fasterka- ja uwazam ze cwiczenia w ciazy to nic złego, tylko hmmm no natura jest jaka jest,czasem daje znac ze sie jej to nie podoba.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Poziomkowa podobno dla dorosłych owszem,ale dla niemowlaka bardziej wskazane sztywniejsze zeby dziecko sie nie zapadało w nim.
Ale co innego poronienie w 1 trymestrze a co innego teraz - teraz to już przedwczesny poród a nie poronienie.

Stary 2015-07-17, 12:00   #2063
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
o to dobrze wiedzieć a kiedy się przeprowadzacie? Macie już nowe mieszkanie załatwione?

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-07-17 o 12:03
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 12:01   #2064
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiabwwl Pokaż wiadomość

Nie ma co bagatelizować, jeśli możesz to się oszczędzaj (chociaż wiem, że przy trzylatce wcale nie jest to łatwe) Również byłam bardzo aktywna przed ciążą ale rezygnacja z ćwiczeń to niewielkie wyrzeczenie. Po porodzie nadrobimy te wszystkie zaległości w ćwiczeniach
U nas niestety naklejki by się nie sprawdziły, bo jedna ściana pęka. Jak ostatnio malowaliśmy, to już po kilku miesiącach wyszły pęknięcia. To stara ściana gipsowa i dlatego tak. Po drugiej stronie tej ściany jest salon, gdzie własnie jest tapeta i super się sprawdza. Ale niektóre naklejki są świetne, na przykład sówki, ogólnie motywy z sówkami mi się baaaardzo podobają
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 12:05   #2065
MSRS
Przyczajenie

Ogólnie śliczne brzuszki macie, ja jestem w 23 i wydaje mi sie ze mam wiedzy

A takie maleństwa to przykrywa sie kolderkami? W rozku mogą spać czy tylko sie je nosi ? A kładzie sie na poduszce czy raczej nie?

Córka - Nadia / Amelia
Stary 2015-07-17, 12:06   #2066
monic167
Rozeznanie

Cytat:
o to dobrze wiedzieć a kiedy się przeprowadzacie? Macie już nowe mieszkanie załatwione?
u nas budowa domu w toku ahhh ciezki temat. odliczam, powiedzialam ze chodzby nie wiem co 1 listopada chce sie przzeprowadzac i TŻ nie ma wyjścia ,ma pogonić ludzi
Stary 2015-07-17, 12:14   #2067
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Ogólnie śliczne brzuszki macie, ja jestem w 23 i wydaje mi sie ze mam wiedzy

A takie maleństwa to przykrywa sie kolderkami? W rozku mogą spać czy tylko sie je nosi ? A kładzie sie na poduszce czy raczej nie?
Poduszek się nie używa. Chyba że dzieciaczek ma refluks to takie specjalne dla noworodków/niemowlaków.
Teraz w modzie zamiast kołdry (W którą niby malec może się zaplątać) są śpiworki (ale akurat mi się nie sprawdził)
Co do rożka to niektóre dzieciaczki bardzo lubią w nich spać bo są naturalnie ściśnięte - tak jak w brzuchu mamy

Ja sobie chwaliłam ten materac co pisałam. Żadne robaki mi się w nim nie zalęgły

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

I nadrobiłam fotki. Cudne brzuszki <3

Stary 2015-07-17, 12:26   #2068
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuje za porady, wypróbuje

Co do spania, myślałam o pościeli, rozku i dwóch kacykach - nie wiem co będzie najlepsze, jak coś sie nie sprawdzi to kupie śpiworek. Mam ciepło w mieszkaniu myśle ze na początku pod dwoma kocykami, jeden cieńszy drugi grubszy. Nie mam pojęcia ...
To ja tak samo Mam w mieszkaniu ciepło zimą i myślę, że to wystarczy.
Oglądałam w googlach ten śpiworek ale nie podoba mi się to

Zuzia już na świecie

Stary 2015-07-17, 12:29   #2069
Kasiula8708
Rozeznanie

Hejka Piękne

Dziś widzę wysyp brzuszków,wszystkie co do jednego UROCZE,ja jakoś nastroju na focisze nie mam dziś ale nadrobię

Cytat:
Jejku jakie te nasze brzuszki są słodkie i śliczne. No aż się wzruszyłam

Pochwal się jaką pościel wybrałaś???
Ja też się zastanawiam nas śpiworkiem,wczoraj byłam u koleżanki to mi mówiła że jej mała na początku spała w rożku więc to też może być dobry pomysł,za to co do ubranek to namieszała mi w głowie...mówiła żeby nie kupować pajaców,że lepsze kaftaniki i półśpiochy i ona tak ubierała mała,a ja wyczytałam i słyszałam od innej znajomej że kaftaniki są niewygodne bo się podwijają i lepiej body,i teraz bądź tu człowieku mądry A wy co o tym sądzicie???

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
U nas niestety naklejki by się nie sprawdziły, bo jedna ściana pęka. Jak ostatnio malowaliśmy, to już po kilku miesiącach wyszły pęknięcia. To stara ściana gipsowa i dlatego tak. Po drugiej stronie tej ściany jest salon, gdzie własnie jest tapeta i super się sprawdza. Ale niektóre naklejki są świetne, na przykład sówki, ogólnie motywy z sówkami mi się baaaardzo podobają

O tak sówki są bardzo na czasie,widzę że sporo jest pościeli,rożkó, kocyków w sówki,zresztą motyw bardzo ładny
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 12:34   #2070
peachella
Rozeznanie

Cytat:

Peachella, tak niby małe te brzuszki póki co, ale ja się nie umiem sobie wyobrazić z jeszcze większym
Ja jak widze niektóre babki już w końcówce ciąży to się zastanawiam jak one funkcjonują brzuchy mają ogromne! Mam nadzieję, że będę miała trochę mniejszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości