Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-17, 11:00   #4711
gosiek0388
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

pocytowałam i mi się laptop zaczął aktualizować i się wyłączył

co do skurczy łydek to narazie nie mam ale miałam może z miesiąc temu, masakra, nie wiem która to pisała już ale ja biorę 6 tabl magnezu dziennie , gin mówił że w razie W moge zwiększyć do 8 tabl.także nie ma się co bać, co do nospy mówił żeby brać jeśli to konieczne , bo wpływa na płód właśnie (brałam tylko w I trymestrze jak miałam krwiaka i skurcze) mam nadzieje że to małej nie zaszkodzi

rita wydaje mi się że te romby fajne ale to zależy jaką masz wizje pokoiku

a wogóle musze was ochrzanić ostro!!!!!!!!!
nagadałyście głupot o podduszeniach a teraz myśle bo mała jakoś dziwnie kopie , takie stłumione te kopniaczki i ruchy czuje, nie tak wyraźne ale myśle że może odwróciła się buzią do moich wnętrzności, a doopką w strone brzucha i dlatego tak czuje , i kopie bardzo nisko , w pęcherzu więc myśle że dalej jest pośladkowo ułożona no udusze was
Stary 2015-07-17, 11:13   #4712
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość

mój luby stwierdził, że nigdy nie jadł tak dobrze jak ze mną heeh ale powiedział, że musi trochę schudnąć i dziś sobie zażyczył na obiad ryż z warzywami nie lubię takich rzeczy ale niech stracę

może siostra tż się wyniesie w weekend w końcu to zacznę coś ogarniać

ej wizytę mam dopiero 30 lipca nie było wcześniej terminu.. a 4tyg od ostatniej (w PL) mijają 21.07 i gin mi mówiła, że dobrze by było żebym się tu zgłosiła właśnie do 4tygodni do lekarza... i teraz nie wiem czy iść w przyszłym tyg i posymulować coś żeby mnie sprawdzili ? czy czekać jeszcze dłużej... nie wiem jak myślicie denerwuję się
Mój też się odchudza i w sumie ja też od wczoraj hehhe tzn nie jakiś rygor totalny, ale odpowiednio zbilansowana dietka i miniumum słodyczy co tragedią nie będzie bo i tak nie przepadam.
Warzywka z patelni najlepsze jak sie samemu robi a nie z mrożonki. Ja przypiekam cebulkę (czasem z kiełbaską, parówką albo wedlina w kostkę) z pieczarkami, do tego pocięte w słupki marchewka, papryka, por(kawałek), można kukurydzę dodać, kiełki i co tam się chce. Sól, pieprz, papryka słodka i dalej wedle upodobania curry albo coś tam. Podlewać wodą jak już się przysmażą cebulka i pieczarki. Pycha. Te z mrożonki to trzeba dużo przypraw żeby smak miało.

Z wizytą nie wiem co CI poradzić

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Wybieram tapetę dla dziecka na jedną scianę co fajniejsze wg was?
A jaki kolor ściany drugiej?
Stary 2015-07-17, 11:16   #4713
natalitka1988
wkręcona :)

Nie ogarniam was!!!! Tyle napisać????!!!!

Witam sie... tylko tyle mi pozostało....
Stary 2015-07-17, 11:17   #4714
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość

nagadałyście głupot o podduszeniach a teraz myśle bo mała jakoś dziwnie kopie , takie stłumione te kopniaczki i ruchy czuje, nie tak wyraźne ale myśle że może odwróciła się buzią do moich wnętrzności, a doopką w strone brzucha i dlatego tak czuje , i kopie bardzo nisko , w pęcherzu więc myśle że dalej jest pośladkowo ułożona no udusze was
Chyba każda już czuje inaczej. Już nie mają małe jak wziąć rozpędu na takiego kopa jak kiedyś JA moją czułam na dole i myślałam że girkami wierzga a ona ułożona główkowo była więc łebkiem wali i łapkami a teraz to nie wiem jak jest ale 2 tygodnie temu tak było
Stary 2015-07-17, 11:19   #4715
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Mój też się odchudza i w sumie ja też od wczoraj hehhe tzn nie jakiś rygor totalny, ale odpowiednio zbilansowana dietka i miniumum słodyczy co tragedią nie będzie bo i tak nie przepadam.
Warzywka z patelni najlepsze jak sie samemu robi a nie z mrożonki. Ja przypiekam cebulkę (czasem z kiełbaską, parówką albo wedlina w kostkę) z pieczarkami, do tego pocięte w słupki marchewka, papryka, por(kawałek), można kukurydzę dodać, kiełki i co tam się chce. Sól, pieprz, papryka słodka i dalej wedle upodobania curry albo coś tam. Podlewać wodą jak już się przysmażą cebulka i pieczarki. Pycha. Te z mrożonki to trzeba dużo przypraw żeby smak miało.

Z wizytą nie wiem co CI poradzić

dzięki, spróbuję tak z mrożonki bym nie robiła, lepsze takie :P
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:22   #4716
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
a w ogóle przyszło mi wczoraj łóżeczko i big zakupy z apteki, ale nas nie było i zostawili w kiosku w Kolporterze. Nie wiem własnie czy rozpakowywać łóżeczko, złożyć i zobaczyć czy wszystko ok? z komodą nie było. Znowu nie na rękę mi to rozpakowywać, bo się będzie tylko kurzyć i brudzić:/ CO myślicie? Kazać mężowi składać? :
Ja na koniec sierpnia złoże, wysciele normalnie i przykryje wielkim przesvieradlem żeby się nie kurzylo ale byli gotowe -chyba wszyscy z moich znajomych tak robią
Cytat:
pocytowałam i mi się laptop zaczął aktualizować i się wyłączył

co do skurczy łydek to narazie nie mam ale miałam może z miesiąc temu, masakra, nie wiem która to pisała już ale ja biorę 6 tabl magnezu dziennie , gin mówił że w razie W moge zwiększyć do 8 tabl.także nie ma się co bać, co do nospy mówił żeby brać jeśli to konieczne , bo wpływa na płód właśnie (brałam tylko w I trymestrze jak miałam krwiaka i skurcze) mam nadzieje że to małej nie zaszkodzi

rita wydaje mi się że te romby fajne ale to zależy jaką masz wizje pokoiku

nagadałyście głupot o podduszeniach a teraz myśleala: bo mała jakoś dziwnie kopie , takie stłumione te kopniaczki i ruchy czuje, nie tak wyraźne ale myśle że może odwróciła się buzią do moich wnętrzności, a doopką w strone brzucha i dlatego tak czuje , i kopie bardzo nisko , w pęcherzu więc myśle że dalej jest pośladkowo ułożona no udusze was
To samo mam - wczoraj mała się ułożyła w poprzek tak ze w jeden bok kopala a w dół brzucha rączkami jednocześnie tlukla a ja juz schiza czy się tam nie dusi; p

A dziś rana wzięłam lile do łóżka po antybiotyku i położyła mi rączkę na brzuchu jak spala a Anastazja kopala w ta rączkę

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-17, 11:31   #4717
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Wasi sie odchudzaja a moj tyje i wkoncu moge robic normalne obiady
Wlasnie hmmm moze sie zbiore z lozka i zrobie sos do lasagne bo robie od wczoraj
Dzis jedziemy ogladac dom na sprzedaz na zdjeciach calkiem , calkiem
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:31   #4718
rita_k
Zadomowienie

Cytat:

Szary pewnie. No już sama nie wiem. Boże jakie niezdecydowanie.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:39   #4719
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Wasi sie odchudzaja a moj tyje i wkoncu moge robic normalne obiady
Wlasnie hmmm moze sie zbiore z lozka i zrobie sos do lasagne bo robie od wczoraj
Dzis jedziemy ogladac dom na sprzedaz na zdjeciach calkiem , calkiem
zobaczymy ile potrwa u nas to "odchudzanie"
Stary 2015-07-17, 11:47   #4720
Amelie04
Zakorzenienie

Malinowa chyba nic takiego sie nie stanie jak pojdziesz troszke pozniej. mi gin z kliniki nie wpisal wizyty w karte i bede miala 8 tyg przerwy miedzy wizytami w karcie dobrze, ze dał mi kartke ze byla wizyta i usg...

a jeszcze co do lekarzy, to juz pisalam w K u mnie w miescie w szpitalu nawet jak masz polamany kręgosłup i skierowanie na CC od 3 specjalistow to i tak musisz SN. taki jest ordynator. powaznie. dlatego ja juz bym wolala urodzic w samochodzie po drodze do Białegostoku niz tam.
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 11:57   #4721
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość

A dziś rana wzięłam lile do łóżka po antybiotyku i położyła mi rączkę na brzuchu jak spala a Anastazja kopala w ta rączkę
ale fajnie
Cytat:
Szary pewnie. No już sama nie wiem. Boże jakie niezdecydowanie.
JAk szara ściana to chmurki tapeta Tamten drugi wzór super jest al ejak zrobisz jeszcze szara ścianę to ponuro będzie jak nie wiem co. W sumie to nie wiem jakie mebelki itd Musisz sama sobie wizję ułożyć w głowie
Stary 2015-07-17, 12:14   #4722
emylka86
Zakorzenienie

rita do szarej ściany to ten błękit w chmurki

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 12:20   #4723
88maggie88
Wtajemniczenie

Zazdroszczę Wam ze możecie urządzać pokoik dla dzidzi My nie mamy takiej możliwości. Musze kilka lat się przemeczyc a później ruszamy z budową domu. Może przy drugim dziecku będę mogła się nacieszyć tak jak Wy
Stary 2015-07-17, 12:24   #4724
EMI2014
Rozeznanie

Rita a nie podoba ci się tapeta w szerokie pasy? Np szaro biale albo bezowo szare albo szare z nieb? Potem łatwiej będzie dopasować ci inne ściany; )
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 12:24   #4725
malinowa4
Zakorzenienie

skończyłam właśnie odgracać salon.. ale mieli tu bałagan ;/ jak można żyć w takim syfie?
w końcu zaczyna tu być po mojemu
Stary 2015-07-17, 12:50   #4726
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wie któraś jak mogę inaczej podać dziecku zawiesine antybiotyk? No nie ma bata, nie spije ze strzykawki ani łyżeczki; ( można z czymś zmieszać?

u nas był 1 antybiotyk którego Karol nie chciał taki biały gęsty i była na siłe tż trzymał a ja w policzka strzykawką dawałam żeby nie było możliwości wyplucia. Po 3 takim szarpanym i tłumaczonym razie ze to trzeba wziąć Karol się przekonał. Szykowałam kawałeczek czekolady i jak wypił syrop to poprawiał czekoladą

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Pytałam się znajomych mam i 2 tyg. Ale każdy robi jak woli. Później ewentualnie dziecko do spiworka albo pajacyk i pod kocyk cieplejszy
u nas dłużej był rożek w użyciu miesiąc na pewno jak i nie dłużej

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Tak, ale jeszcze niedawno z nim rozmawiałam i sam przyznał mi rację, że do końca sierpnia musimy mieć wszystko przygotowane . A teraz wyskakuje, że on sam zakupy zrobi we wrześniu, a ja mu tylko listę zrobię. Ja też chce mieć jakąś przyjemność z kompletowania wyprawki. Szczególnie, że to nasze pierwsze i bardzo prawdopodobne, że ostatnie dziecko :/.
zrób mu wielką długą listę i pokaż co będzie musiał kupić SAM jeśli nie chce teraz, może się przestraszy

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Dla mnie oba przykłady są manipulacją dzieckiem, bo oba stworzyła firma dla zarabiania kasy poprzez uzależnienie od tego dzieci, tyle, że z czasem nabiera to niebezpiecznego charakteru i warto mieć tego świadomość. No powiedz, kupiłabyś teraz coś dziecku z Hannah Montaną? Przecież to tylko film
a ja nawet nie wiem o czym jest ta HM

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

BLIND i LIBRA, w jakiś momencie życia pary uwspólniają swój budżet właśnie po to, żeby nie było problemów i kłótni o wydatki - może warto porozmawiać z partnerami, że to JUŻ ten czas? że to niekoniecznie dopiero po ślubie? ja z moim dopiero od 2009 jesteśmy w uświęconym związku małżeńskim, a te wszystkie lata wcześniej pieniądze mieliśmy jakby wspólne - nieważne, czy było dużo czy ledwo nic, czy oboje pracowaliśmy czy jedno akurat, jak duża była różnica w naszych zarobkach - wspólne życie i wydatki, więc i "piniondz" wspólny przy dziecku wydatki są ciągłe, często nieprzewidziane, często wyższe niż się zaplanowało, po co się katować ciężko mi w ogóle pojąć, jak to w realu u Was wygląda, ale domyślam się, że mimo pewnych zalet jest to teraz raczej utrudnienie niż powód do radości może chociaż na początek ustalcie jakąś WSPÓLNĄ pulę na potomka?... bo UZGADNIANIE wydatków to jedna sprawa, a FINANSOWANIE to druga, i o ile trudno pierwszą uprościć, o tyle drugą chyba łatwiej
my mamy każdy osobne konto takie od czasów jak się nie znaliśmy ale nie ma czegoś takiego że moje czy twoje, jak wydam wszystko ze swojego to mi tż przelewa ze swojego albo on kupuje/płaci ale zwykle mu się nie chce więc woli mi zrobić przelew

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
dziewczyny co miały znieczulenie do CC od pasa w dół, ile sie leży nieruchomo po operacji? nie wolno w ogole ruszac nawet głową ?
bo po SN lezy sie 6 godzin plackiem...
ja leżałam 12h i po znieczuleniu miejscowym i po ogólnym. Podobno tyle trzeba. głową na boli ruszać można ważne żeby się nie podnosić ani głowy za bardzo bo potem mogą być mocne bóle głowy. Ze mną na sali leżała dziewczyna która ciągle się wierciła, podnosiła itd i później miała straszne bóle głowy i pilęgniarki mówiły ze to po znieczuleniu tak moze być jak się nie wyleży swojego

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

A mnie gardło boli i tak się zastanawiam czy się leczyć rożkiem Korala, czy gorącą herbatą
moj tż tylko lodami zalecza takie bóle hehe

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Hej
Tak mi ciężko Was nadrobić, nie mam jak usiąść na dłużej
Byliśmy dziś z tż na wizycie ( on był pierwszy raz) widział wszystko, nawet doktor pochwalił, że wie, gdzie co jest bo do tego trzeba mieć niby wyobraźnie chyba tak długiego usg jeszcze nie miałam.
Młody waży 1100 g, w normie ale przy niższej granicy.
Nadal muszę brać żelazo ;/
Na następnej wizycie będę robić posiew, któraś z Was też ma takie zalecenia już?
jeśli chodzi o mocz to mi już 3 raz lekarka na niego dała tak kontrolnie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 12:52   #4727
malinowa4
Zakorzenienie

mojemu się odechciało ryżu i stwierdził, że sama zupa mu wystarczy
Stary 2015-07-17, 12:56   #4728
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
u nas był 1 antybiotyk którego Karol nie chciał taki biały gęsty i była na siłe tż trzymał a ja w policzka strzykawką dawałam żeby nie było możliwości wyplucia. Po 3 takim szarpanym i tłumaczonym razie ze to trzeba wziąć Karol się przekonał. Szykowałam kawałeczek czekolady i jak wypił syrop to poprawiał czekoladą

u nas dłużej był rożek w użyciu miesiąc na pewno jak i nie dłużej

zrób mu wielką długą listę i pokaż co będzie musiał kupić SAM jeśli nie chce teraz, może się przestraszy

a ja nawet nie wiem o czym jest ta HM

my mamy każdy osobne konto takie od czasów jak się nie znaliśmy ale nie ma czegoś takiego że moje czy twoje, jak wydam wszystko ze swojego to mi tż przelewa ze swojego albo on kupuje/płaci ale zwykle mu się nie chce więc woli mi zrobić przelew:

ja leżałam 12h i po znieczuleniu miejscowym i po ogólnym. Podobno tyle trzeba. głową na boli ruszać można ważne żeby się nie podnosić ani głowy za bardzo bo potem mogą być mocne bóle głowy. Ze mną na sali leżała dziewczyna która ciągle się wierciła, podnosiła itd i później miała straszne bóle głowy i pilęgniarki mówiły ze to po znieczuleniu tak moze być jak się nie wyleży swojego

moj tż tylko lodami zalecza takie bóle hehe

jeśli chodzi o mocz to mi już 3 raz lekarka na niego dała tak kontrolnie
Nie jestem w stanie Lily przekonać bo za mała chyba -ma prawie półtora roku ale nie mówi zbyt wiele -zastanawiam się nad odpieluchowaniem powoli bo ona wie po co siada na nocniku ale jak ma zawołać ze chce na nocnik? Ehh

Stary 2015-07-17, 13:07   #4729
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja odkąd pamiętam wszystkie badania robię prywatnie. Nie mam cierpliwości do kolejek do lekarzy pracujących na kontraktach z NFZ :/
ja chodzę już drugą ciążę do lekarki na nfz i wszystkie badania mam na nfz daje bardzo dużo badań i 2 usg funduszowe kolejne 2 lub 3 usg robię sobie zawsze prywatnie

Cytat:
no właśnie nie wiem chce tylko ochraniacz taki do połowy łóżeczka, prześcieradło z falbanką i przybornik chyba (chodź nie wiem czy to aż tak niezbędne?) a zastanawiam się nad poszewkami, bo w sumie jak nie potrzebne ale z drugiej strony za jedną przesylką... już też rzygam tymi pościelami
pościel fajna, a co do kołderki to ja używałam od małego u moich dzieci i mi spały ładnie pod nimi a jak jest za jedną przesyłką ja bym kupiła i schowała do szafki
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 13:09   #4730
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Brzydale, żeby tyle pisać Tylko dzień nie zaglądałam a tu tyle czytania A i mało czasu, bo trzeba posprzatac, pogotować i pralkę wstawić...

Postaram się powoli nadrabiać
U mnie wczoraj zwariowany dzień. Najpierw dentystka, potem ploty a na koncu szkoła rodzenia. Śmiesznie było, bo miałyśmy ćwiczenia po porodzie, których nie mogliśmy robić więc ćwiczyli panowie Mała moja tak skakała, że aż Tż się wystrraszył czy wszystko okej bo raz tak skoczył mój brzuch

Mam nadzieję, że u was wszystko w porządku Postaram się nadrobić w miedzy czasie
Stary 2015-07-17, 13:09   #4731
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cześć. Dopiero wróciłam
Upał, a ja utknęłam w mieście przez te lipne rozkłady jazdy autobusów

No ale wizyta ok. Spojenie mi się nie rozchodzi, chociaż paskudnie boli, szyjka jak zwykle trzyma i nie puści
A córcia została obejrzana dokładnie wisi główką w dół, buzią skierowana w lewo, co wyjaśnia czemu właśnie z lewej mi bok wypycha jakby chciała tamtędy zwiać przepływy w mózgu i pępowinie "śliczne" wg lekarki.
Waga oszacowana na 1,35-1,4kg, także rośnie bardzo ładnie, a stópeczki ma konkretne, bo wymierzone na 6cm już
Nie wiem czy będzie widać, ale wrzucam fotkę stópencji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150717_001.jpg (71,7 KB, 23 załadowań)
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 13:12   #4732
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
O no widzisz ja sie krecilam strasznie no babka obok mnie lezala 12h plackiem i ledwo wstala , mnie tylko puscilo znieczulenie to chcialam sie rozruszac i nic mnie nie bolalo ani glowa ani brzuch
Stary 2015-07-17, 13:28   #4733
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Była loteria, wypchnęłaś albo nie, zatamowali krwotok albo umierałaś.
Ty to jesteś szczera ale serio nie chciałabym rodzić w tamtych czasach...

Cytat:
Wybieram tapetę dla dziecka na jedną scianę co fajniejsze wg was?
Chmurki

Cytat:
ej wizytę mam dopiero 30 lipca nie było wcześniej terminu.. a 4tyg od ostatniej (w PL) mijają 21.07 i gin mi mówiła, że dobrze by było żebym się tu zgłosiła właśnie do 4tygodni do lekarza... i teraz nie wiem czy iść w przyszłym tyg i posymulować coś żeby mnie sprawdzili ? czy czekać jeszcze dłużej... nie wiem jak myślicie denerwuję się
ja bym nie wytrzymała i dzwoniła tam codziennie, aby mnie gdzieś wcisnęli

Cytat:
mała jakoś dziwnie kopie , takie stłumione te kopniaczki i ruchy czuje, nie tak wyraźne ale myśle że może odwróciła się buzią do moich wnętrzności, a doopką w strone brzucha i dlatego tak czuje , i kopie bardzo nisko , w pęcherzu więc myśle że dalej jest pośladkowo ułożona no udusze was
może ma po prostu mniej miejsca moja teraz bardziej się rozpycha niż kopie

Cytat:
Ja na koniec sierpnia złoże, wysciele normalnie i przykryje wielkim przesvieradlem żeby się nie kurzylo ale byli gotowe -chyba wszyscy z moich znajomych tak robią

Ja bym złożyła łóżeczko ale nie ścieliła, przecież w razie czego ktoś może Ci pościel nałożyć

A z tym kopaniem to słodko

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
a jeszcze co do lekarzy, to juz pisalam w K u mnie w miescie w szpitalu nawet jak masz polamany kręgosłup i skierowanie na CC od 3 specjalistow to i tak musisz SN. taki jest ordynator. powaznie. dlatego ja juz bym wolala urodzic w samochodzie po drodze do Białegostoku niz tam.
Jezu, to tak jeszcze jest?! Masakra

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam ze możecie urządzać pokoik dla dzidzi My nie mamy takiej możliwości. Musze kilka lat się przemeczyc a później ruszamy z budową domu. Może przy drugim dziecku będę mogła się nacieszyć tak jak Wy
Możemy sobie rękę podać :-( niby za parę tygodni ruszamy z budową, ale będzie to pewnie szło jak krew z nosa, bo tyle kasy na to trzeba...

Cytat:
mojemu się odechciało ryżu i stwierdził, że sama zupa mu wystarczy
Fajnie masz niewymagający ten Twój chłop

Cytat:
Nie jestem w stanie Lily przekonać bo za mała chyba -ma prawie półtora roku ale nie mówi zbyt wiele -zastanawiam się nad odpieluchowaniem powoli bo ona wie po co siada na nocniku ale jak ma zawołać ze chce na nocnik? Ehh
Jak będzie chciała zakomunikować, że chce siku to zawoła chociażby "be" a teraz jest najfajniejszy czas na naukę, bo może w samych majtusiach biegać i jak przesika to będzie mniej zmieniania
moja siostra na początku zmieniała majtory młodemu po 15 razy dziennie ale się nauczył

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
wrzucam fotkę stópencji
Fajna ta stópka...
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 13:38   #4734
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
nie nadrobię was nie ma szans będę pisać na bieżąco szalone jesteście!

wczoraj chwilę przed powrotem męża lepiej się poczułam więc szybko zrobiłam mu zupę (co prawda z torebki ale dobra była, smakowała nam ) , zjedliśmy lody i wieczorem nawet udało mu się wyciągnąć mnie na spacer byliśmy nad jeziorem, pogoda była idealna - ani za ciepło ani za zimno dosyć późno wróciliśmy więc szybka kolacja, do mycia i lulu. nawet nie miałam jak tu zaglądnąć

mój luby stwierdził, że nigdy nie jadł tak dobrze jak ze mną heeh ale powiedział, że musi trochę schudnąć i dziś sobie zażyczył na obiad ryż z warzywami nie lubię takich rzeczy ale niech stracę

może siostra tż się wyniesie w weekend w końcu to zacznę coś ogarniać

Mój się nie odchudza, bo i tak nie chudnie :/. Waży trochę za dużo, ale próbował wszystkiego i nic nie spada. Badał się też i nic nie wyszło. Nie wiem, czy po prostu takie geny, czy co.
Jak się martwisz, to idź. Zawsze lepiej sprawdzić.

Musiałam pozałatwiać rano parę spraw, niedawno wróciłam i taka padnięta przez ten upał jestem, że nic mi się nie chce. Chyba znowu przeleżę cały dzień .
Stary 2015-07-17, 13:42   #4735
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Chyba znowu przeleżę cały dzień .
No ja też się idę położyć, póki mojego męża nie ma
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 13:43   #4736
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Ty to jesteś szczera : ale serio nie chciałabym rodzić w tamtych czasach...

Chmurki

ja bym nie wytrzymała i dzwoniła tam codziennie, aby mnie gdzieś wcisnęli

może ma po prostu mniej miejsca moja teraz bardziej się rozpycha niż kopie

Ja bym złożyła łóżeczko ale nie ścieliła, przecież w razie czego ktoś może Ci pościel nałożyć

A z tym kopaniem to słodko

Jezu, to tak jeszcze jest?! Masakra

Możemy sobie rękę podać :-( niby za parę tygodni ruszamy z budową, ale będzie to pewnie szło jak krew z nosa, bo tyle kasy na to trzeba...

Fajnie masz niewymagający ten Twój chłop

Jak będzie chciała zakomunikować, że chce siku to zawoła chociażby "be" a teraz jest najfajniejszy czas na naukę, bo może w samych majtusiach biegać i jak przesika to będzie mniej zmieniania
moja siostra na początku zmieniała majtory młodemu po 15 razy dziennie ale się nauczył

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Fajna ta stópka...
Mam problem bo w całym domu dywany :/
My też tutaj tylko 1 sypialnia spora co prawda ale dziecko i tak minimum z rok w pokoju z rodzicami wiec no problem

Stary 2015-07-17, 13:56   #4737
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ostrzeżenie dla Małej...pisze o porodzie Ale pozytywnie, nic strasznego więc myślę, że śmiało możesz przyczytać

W ogóle to moja koleżanka w sb urodziła SN, podobno poród super..od pękniecia pęcherza płodowego 1,5 godziny i dziecko na świecie. Jeżeli chodzi o bole, to stwierdziła, że przy jej bolesnej menstruacji to nic wielkiego, obyło sie bez nacięcia krocza..podobno ćwiczenia na piłce jej pomogły i smarowanie krocza linomagiem. Tak więc ja też tak chce i tego się będę trzymać szybki, prawie bezbolesny poród
Stary 2015-07-17, 14:10   #4738
AgatkaSz
Wtajemniczenie

https://youtu.be/vCkuG8QwLc8
Juz widze moja Ingunie haha
Stary 2015-07-17, 14:21   #4739
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Lol..dzwonili do mnie z adamexa, że w pon mogę już mieć wózek...szok niezły, bo specjalnie dzwoniłam do nich wcześniej przed zamówieniem, że dopiero na październik potrzebuje.. a tu już będzie
Stary 2015-07-17, 14:22   #4740
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

helou
wczoraj Was doczytywalam ale juz nie mialam sily pisac
dizs zaczelam sobie smarowac brzuchol olejkiem arganowym mam nadzieje ze rozstepy omine mnie i tym razem
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości