|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Przecież w terminie rodzą się dzieciaki po 3 kg i takie po 4,5 kg. Ale może być też tak, że do porodu nieco zwolni przybieranie i nie będzie bardzo duża. Wszystko jeszcze jest możliwe Udanego wypoczynku!! Cytat:
Mnie czasem do jednego brakowało siły czy cierpliwości, a tu trzeba wykrzesać z siebie jeszcze więcej. Ale z drugiej strony ile radości w domu więcej ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Niedługo kończymy wątek. Ciekawe czy w kolejnym już się któraś z nas rozpakuje
|
||
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, jest nas dwie |
|
|
|
|
#4563 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam już fotelik haha jest taki sam kolorystycznie jak większy dla mlodej
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4564 |
|
Wtajemniczenie
|
Znów mam ochotę zjeść .... piasek! Masakra... Tż się ze mnie śmieje i mówi, żebym sobie wzięła z plaży i na patelni usmazyła...
|
|
|
|
#4565 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz poszukuje adapterow Recaro do wózka jedo
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do bujaczków, ja tego na razie nie kupuję, żadnych bujaków, leżaków, mat... mogę się założyć, że dostaniemy coś w prezencie więc takich zbędnych rzeczy nie kupujemy póki co. Od mojej mamy dostaniemy karuzelę taką na łóżeczko, ale w neutralnych kolorach, beżach, bo taka jest pościel. Trochę się boję, że ktoś mi kupi jakiś piżdżący leżaczek z milionem kolorów, ja lubię stonowane kolory, pastele, beże... Ale tłuścioszek Cytat:
![]() Byłam dziś na szkole rodzenia 1 raz. Tylko my i jeszcze jedna para. Spotkań ma być 5, od następnego dołączy jeszcze jedna para, umawiamy się z zajęć na zajęcia. Kolejne dopiero 4 sierpnia i szczerze mówiąc nie wiem czy mojemu mężowi będzie godzina pasowała, ale tamta para była wybredna co do terminów więc wcześniej się nie udało niczego znaleźć... Dziś położna mówiła o tym jak rozpoznać, że zaczyna się poród, czym się przejmować a czym nie, kiedy jechać do szpitala. Miało to trwać godzinę a trwało 1h40min zwłaszcza, że tamten tatuś zadawał idiotyczne pytania i dorzucał komentarze. Pytania typu: "Czy jak będzie mokro, ale się okaże, że to nie wody tylko mocz to trzeba jechać na porodówkę?" albo "Czy jak brzuch się obniży to trzeba jechać od razu? A to będzie przed odejściem wód czy po?" No ewidentnie albo nie słuchał albo był durny, potem jeszcze komentował, że on to by chciał zobaczyć jak to jest rodzić i mógłby za żonę urodzić hehehe, a w ogóle to dopiero przy porodzie się okaże, czy się czegoś nauczyliśmy... litości ![]() Robiłam dziś badanie moczu po braniu furaginy, leukocytów wyszło 10-20, a ostatnio było 20-30. Czyli spadło, ale nadal powyżej normy. Ciekawa jestem co mi powie gin w czwartek.
Edytowane przez ridja devojka Czas edycji: 2015-07-17 o 15:22 |
||
|
|
|
#4567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihihi.. ja zauważyłam po zdjęciach a robie co tydzień w tej samej pozie itd i też jest niżej
|
|
#4568 |
|
Zadomowienie
|
Aakkzzii wyluzuj, przypominam, że mój ostatnio w 31t+1d miał 2330. Spoko, po prostu duże są. Damy radę, nie?
|
|
|
|
#4569 |
|
Wtajemniczenie
|
Może to dziwne, ale boje się poródu nie ze względu na ból (chociaż to też), ale o komplikacje podczas porodu. Mogę dać z siebie wszystko, a jednak poród może mieć wpływ później na dalsze losy mojego dziecka.( niedotlenienie itp)
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się tego boję. A w czasie porodu tak niewiele od nas zależy ze to jeszcze pogarsza sprawę...
|
|
|
|
#4571 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja od początku naduphastonie a czasami nawet na podwójnej dawce plus acard na czeęście po ostatniej wizycie gin odstawił Dziewczyny, które kupiły biustonosz w rossmanie - gdzie go dokładnie szukać? Na jakim dziale i czy to jakaś konkretnta firma ? Dziś byłam i nic nie znalazłam. Za to znalazłam drugą parkę i mam dylemat, którą sobie zostawić Edytowane przez Virves Czas edycji: 2015-07-17 o 16:40 |
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz tutaj foto u mnie był kolo wkładek laktacyjnych itd. zapytaj babki to powinna ci powiedzieć gdzie są
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięlam sie dziś za odnawianie lózeczka, oszlifowałam jeden krótszy bok i mam dosc, teraz odpoczywam
|
#4576 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wyrobiłam się ze sprzątaniem
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja spakowałam tż ciuchy na wyjście ze szpitala dla Małej, moje zna więc mu powiem, co ma wziąć Cytat:
Ładna waga! Wiki to jest u mnie Cytat:
Chyba często masz ostatnio taki humoru Cytat:
ale ruch był jak na dworcu, bo przychodzili ludzie z dwóch, trzech wsi Cytat:
Dawno kupowałaś? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Pytalyscie o dziewczyny na sali. Ogolnie spoko ale mamy taka jedna. Chlopak mowi o niej moja ksiezniczka 😂 nie wiem czy maja z 20 lat. Widac ze to wpadka. On to jeszcze ale ona....matko co za dziecko! Fochy strzela ze ona nie chce tabletki bo niedobra a miny robi i ma zagrywki jak moje 4 letnie dziecko. 2 dni temu cos sobie ustalali liste zakupow copotrzebne do porodu. Oczywiscie wszystko co dla niej jakies podklady to powiedziala jego siostrze bo on nie moze jej takich gorszacych rzeczy kulowac......oj bedzie mialo co zycie wedyfikowac
|
|
#4578 |
|
Wtajemniczenie
|
o matko zasnelam chwile po 14tej i dopiero sie obudzilam... teraz bede buszować do późna.
Sandrusia91 a ja wczoraj bylam w rossmanie i szukalam - nie bylo. Pytalam pani ale powiedziala, że nieeeee... biustonoszy nie maaaająąą... mają tylko majtkiiii... a że była babka ślamazarna to juz nie dopytalam czy to tylko w tym rossmanie nie mają czy w ogole bo patrzyla sie na mnie przedziwnie. A co do strachu w czasie porodu, ja też się boje komplikacji, ale bardziej panicznie boje sie bólu. Czasami jak mnie np wykręca bo nie robilam długo "dwójki" , albo jak mnie ostatnio to krocze bolalo, ze wstac nie moglam to sobie pomyslalam, co to bedzie jesli mnie to juz tak straszliwie boli i ciezko mi to znosić. Ja z resztą zawsze mialam niski próg bólu i to mnie martwi, że w czasie porodu zamiast dac z siebie wszystko i współpracowac - dla dobra dziecko i szybszego porodu - ja bede użalać się nad sobą, że mnie tak straszliwie boli i drzeć ryja i wyć.
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-07-17 o 18:14 |
|
|
|
#4579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przypadek ciężki, ale co zrobisz.. ja się zastanawiam kto się trafi na sali.. oby jakieś życiowe te dziewczyny były..
|
|
#4580 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do porodu to ja bólu się nie boję, boję się właśnie komplikacji, że coś zacznie się dziać niedobrego, a lekarz będzie zwlekać z decyzją o cc ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
ps. zdrówka |
||
|
|
|
#4581 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie miałam atak płaczu. Mąż ma jutro imieniny więc upieklam mu ciasto. Jakiś bisxkopt przełożony masa. Mówię że jakieś ciasto robię z własnej radosnej twórczości bo takie miałam składniki. A on ze skoro byłam na zakupach tp mogłam kupić składniki do 3 bitą bo on lubi. Ja w ryk że to drogie ciasto a miałam się nie wyglupiac z zakupami. I tak siedzę i rycze że jestem beznadziejna a ten zamiast mnie pocieszyc to złapał nerwa że co ja wyprawiam, zaraz bedzie mnie na ip wiózł bo coś mi się stanie. I tak nadal rycze bo jeszcze bardziej mi przykro że nie umię mnie picieszyc. Teraz leży i udaje ze śpi a ja dalej rycze
|
#4582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak chce cos jeszcze to raczki i nozki ma? no to niech sam idzie do sklepu! |
|
|
|
|
#4584 |
|
Wtajemniczenie
|
Ło myślałam, że przez te kilka godzin będzie dużo do nadrabiania a tu tylko troszkę
![]() truskafffka91 Widzę podejście ma jak mój jeszcze sprzed kilku tygodni. Moja ciotka jadła w pierwszej ciąży glinę a w drugiej kredę!!! Są takie odchyły... bianeczkaa, owieczkaa No ile można prosić... Ja wiem, że on czasu nie ma bo jeszcze inne rzeczy są, ale wolę dać to fachowcowi i mieć z głowy niż czekać... widzę owieczko, że dokładnie wiesz o czym piszę .TusiaeM No to też u mnie było :/ nie zazdroszczę. ali_ma No to grzeczny synek, ja niestety jak siedzę to dostaję kopa w żebra albo żołądek... Latam do wc jeszcze częściej... Kissmisiaa To dobrze, że się obkupił uważam, że facet powinien raz na jakiś czas zmienić garderobę, a nie te same ciuchy przez 5 lat i już sprane...agu23gda U to niedobrze, będę u gina niedługo to zapytam o to... O Ty zrobiłaś mi smaka na fryty, no ale zostaję przy racuchach dzisiaj .owieczkaa Chętnie wyślę Ci mój zapał i chęci <ommmm wysyłam dobrą energię >Moja koleżanka leży z matką tych trojaczków co się w moim mieście urodziły. Mówi, że ma kobieta zajęcie .ridja devojka Widać nieogarnięty facet. bianeczkaa O masakra z tą laską haha no cóż biedny chłopina... W ogóle to zdycham ;( powiesiłam pranie, poszłam zrobić racuchy i już boli mnie... stwierdziłam, że dokończę placki i się kładę. No nic dziś już nie zrobię... ;( Nie chcę żeby bolało, ale nikt tego za mnie nie zrobi... Chyba do pomocy wezmę mamę...
|
|
#4585 |
|
Raczkowanie
|
skanuję wzdłuż i wszerz stronę rossmana w poszukiwaniu tego staniczka i guzik !!!! nie ma. Choć znalazłam pewien trop i wydaje mi się że mogą się pojawiać okazjonalnie. W regulaminie programu rossnę biustonosze dla karmiących są wymieniane jako pozycja za którą naliczana jest zniżka z kartą. Może w weekend uda mi się podskoczyć do któregoś z rossmanów i zrobię wywiad co i jak
|
|
|
|
#4586 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=namisek1990;5211819 8]Ło myślałam, że przez te kilka godzin będzie dużo do nadrabiania a tu tylko troszkę
![]() truskafffka91 Widzę podejście ma jak mój jeszcze sprzed kilku tygodni. Moja ciotka jadła w pierwszej ciąży glinę a w drugiej kredę!!! Są takie odchyły... Kreda bym tez nie pogardzila! |
|
|
|
#4587 |
|
Wtajemniczenie
|
on w ogole chyba nie rozumie czemu ja wyje. Pyta mnie o co mi chodzi. a ja tylko jestem w stanie wydusic NIC KU.WA!!! juz sama nie wiem czy to ja jestem jakas dziwna bo mi ciąża na mózg wali, . Juz sama mam wyrzuty sumienia ze ledwo co przyszedł z pracy a ja jakieś histerie odwalam. wkurzyłam sie głownie na to ze jakby mi powiedział jakie ciasto chce to bym mu zrobiła. a tak nie wiem już sama czy to co zrobiłam to mam w pi z du do kosza wy je bać... Glupia jakas ta sytacja jak czytam to co napisałam ale normalnie same łzy mi napływaja do oczu a jeszcze jak widze jak jest obojetny na moje łzy to tym bardziej chce mi sie wyc. a nie chce dzidzi juz niepokoic moim stanem.
|
#4588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tą wpadką to nie wiem, nierzadko młode dziewczyny jak nie mają pomysłu na życie, szkoła skończona, do pracy się nie chce to buch za robienie dzieci się zabierają jak mają z kim. Cytat:
Cytat:
Chyba zapał mi się udzielił bo się ruszyłam ![]() Jak możesz mamę zatrudnić do pomocy to się nie krępuj, masz prawo odpoczywać A u nas w przedpokoju już wózek stoi Jutro wam cyknę fotkę za dnia jak ślicznie wygląda Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-07-17 o 19:27 |
|||
|
|
|
#4589 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
a do prania kupiłam proszek dzidzius i płyn do płukania też dzidzius zeby juz nie mieszać składów. ale jeszcze nie prałam nic. w sumie płyn lepiej dodać zawsze. tak mi sie wydaje że ubrania jakies takie przyjemniejsze. ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- a z nerwów to obiadu nie zjadł naet a stała kuźwa godzine i smazyłam placki z cukini. też do kosza wy je bać???!!!!
|
|
#4590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie stresuj sie... Pomysl o dzidzi. Mezczyzni sami sie nie domysla. Ja wczoraj zrobilam pierogi. Wszystkie mi sie rozgotowaly, do tego posklejaly Podsmazylam tz-towi jako placek - sklejone pierogi i do tego rozwalajace sie. Podziekowal i powiedzial, ze pyyszne, a sprobowal by narzekac, a walek mialam pod reka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

Przecież w terminie rodzą się dzieciaki po 3 kg i takie po 4,5 kg. Ale może być też tak, że do porodu nieco zwolni przybieranie i nie będzie bardzo duża. Wszystko jeszcze jest możliwe

na czeęście po ostatniej wizycie gin odstawił

formalnie żona swojego męża 14.07.2012