|
|
#4891 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
|
|
#4892 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie mialam prądu przez 4 godziny , bo słupy pozarywalo o szok
Cytat:
wszyscy ale to wszyscy w rodzinie maja RH + a ja mam RH - ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4893 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ale słodki kocyk
![]() A ja jestem u rodziców i robię w końcu przegląd mamusinych zdobyczy z lumpka...i tak patrzę, że chyba mam kołderkę Tylko ma nietypowe (chyba) wymiary, 110x80.
|
|
#4894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mojej Ingi sie nie wyprzemy włosy,usta ma Tz kolor oczu po mnie , nos tez moj.Mieszana taka :P Musze szybko znalesc pomysl na prezent dla chrzesniaka ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Caly czas mi dziwnie ze juz prawie mialam lozeczko strasznie ciasno bedzie w pokoju no ale ... jakos to kiedys bedzie---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Az sprawdzilam i mam 100×135cm
|
|
#4895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
ale mniamuśną kukurydzę wcinam
|
#4897 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie by nie były to będę kochać
|
|
#4898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Włosy ma kolor identyczny jak ja z tym ze proste o narazie dosyć słabe :/ ciekawa jestem czy Anastazja będzie podobna do Lily. .. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj na rynku kupiłam i jutro sobie zrobię w piekarniku taką za... z masełkiem i przyprawami mmm
![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#4900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak tu wierzyć przesądom że jak się chce słodkiego to dziewczynka, a u mnie chłopak![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4901 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoś tu wczoraj prosił o zdrowe przepisy a więc przypomniał mi się jeden, który robiłam codziennie na śniadanie albo po treningu na kolację, oczywiście owoce zmieniałam, albo zamiast mleka jogurt naturalny, albo zamiast migdałów wiórki kokosowe. Po tym byłam zawsze pełna
A w 3 trymestrze musimy dużo białeczka, bo jak nie będziemy jego mieć to dzidzia pociągnie i tak z naszych kości 1 płatki owsiane błyskawiczne 2 mleko 3 siemię lniane 4 migdały/włoskie 5 banan Ja płatki wcześniej moczyłam w wodzie wieczorem, bo jak dacie suche to ten shake taki niedobry ;p Zaraz jak znajdę proporcje to wkleję ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Zdrowy i dobry shake Pierwsza propozycja Mleko 1,5 % 200 g Siemię lniane 8 g Migdały całe 12 g Płatki owsiane 20 g Truskawki 50 g można więcej, aby smaczne było Ser twarogowy półtłusty 200g Druga propozycja Ser twarogowy półtłusty 200 g Mleko 1,5 % 100 g można zamiast mleka jogurt w podobnych proporcjach Siemię lniane 8 g Banan 60 g Wiórki kokosowe 12 g Smacznego ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Wszystko blendujemy i wcinamy
|
|
#4902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa mam tylko z puszki
![]() Cytat:
Ostatnio wszystki co z rybami a teraz pacman i ninja
|
|
#4903 | |
|
Raczkowanie
|
Zgadza siw
Cytat:
Tomaszkowi odpadł frędzelek i powstała Kingusia
|
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie sa najlepsze kosmetyki na celulit? Mam w domu banke chinska , zaczne chyba w pierwszej dobie po urodzeniu bo czuje sie strasznie :/
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
nie znam sie kompletnie na prezentach dla dzieci
kurcze ta moja szwagierka "ulubiona" rodzi na dniach w naszym kochanym szpitalu, ciekawe jak jej pojdzie :P
|
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
Z tego złego humoru na zakupy pojechałam, ale nic dla siebie nie kupiłam. Jakoś nie mam cierpliwości patrzeć na ciuchy. Zawsze najchętniej bym wzięła pierwsze lepsze z brzegu, jakie mi się podoba, przymierzyła i do kasy. Za to dla Kini kupiłam półśpiochy i pajaca. Niby mamy wszystko z ubranek, ale nie mogłam się powstrzymać
. Potem tż wrócił i w ramach przeprosin mnie na zapiekankę zabrał. Ja bym nie chciała, żeby malutka odziedziczyła po mnie uszy i cerę. No i żeby nie miała nosa tżta
|
#4907 |
|
Rozeznanie
|
Kochana mi się taki cellulit w ciazy zrobił ze sama byłam w szoku. Smaruje się jakimś kremem z perfecty dla mam ale to nic nie daje... po porodzie Tez wezmę die za banke chińska i zapisze się na siłownię bo nie mogę już na siebie patrzeć.
|
#4908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biorę się za siebie po ciąży.. im szybciej tym lepiej bo jak na stracie nie będzie się chciało to tak będę odkładać i zamiast schudnąć po ciąży to waga zostanie.. nie ma takiej opcji ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Odnośnie bańki chińskiej pamiętajcie że nie można jej używać jeśli macie skłonność do żylaków.
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
myslicie ze bedzie ok ten sterylizator?
http://allegro.pl/parowy-sterylizato...982513799.html |
|
|
|
#4910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2-3 łyżki kawy sypanej zalewałam, jak się zaparzyło odlewałam wodę tzn kawę siekierę i pod prysznicem się tarłam tym od stóp po szyję i dopiero spłukiwałam. Syf w łazience ale rewelacja![]() Cytat:
Powstał pierwszy kwadracik do kocyka
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny niedlugo konczy nam się wątek
![]() sierpniowki zaczęly rozpakowywanie
|
|
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już schizy przed tym pazdziernikiem mam. Wczoraj przeżyłam załamanie jak to będzie z dwójką, jak dam sobie radę itp. Koszmary, ze znów z KP mi nie pójdzie już mnie nawiedzają. Dobrze, że polozna była w czwartek to mnie trochę uspokiła.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2015-07-19 o 00:46 |
|
|
|
|
#4913 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w poniedziałek rejestruję się do drugiej lekarki, nie chcę ryzykować, tym bardziej, że koleżanka koleżanki wylądowała na 1,5miesiąca w szpitalu własnie przez przodujące łozysko :-( mam nadzieję, ze terminy wizyty nie będą odległe... Co do no-spy to położna mi powiedziała, że mozna brać, ale na razie nie łykam, bo mi się nic nie dzieje, więc nie widzę potrzeby... Magnez ja łykam: 2xdziennie Asmag Forte 2xdziennie Magnokal 1xdzziennie Magne 36 i jeszcze mam w tabletkach dla cieżarówek, więc sporo tego biorę ![]() a mimo wszystko mam łydki takie przykurczone... Ładny ten czarny, ja jestem napalona na krwistą czerwień ale widzę, że czarny też spoko ![]() Współczuję... Cytat:
![]() No super i całkiem równo Cytat:
![]() Gratuluję, a więc wszystkie niespodzianki rozpoznane i kobitki jednak górą A mi na pośladkach, a nigdy nie miałam Cytat:
i fajne jest w nim to, że ma kilka poziomów ![]() Ja mężowi dałam dziś wychodne, byliśmy u znajomych i pozwoliłam mu iść na dyskotekę na całe 1,5h za 15minut po niego jadę ![]() ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Gosiek zastanawiam się czy nie zaryzykować i nie napisać do Przybycienia, że mam taki problem z łożyskiem i czy przyjąłby mnie na jednorazową kontrolę... kurde uczestniczył w jej poczęciu, więc może się zgodzi
|
||||
|
|
|
#4914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fotki jakieś wrzuce, tyllko muszę K odgruzowac bo po powrocie z wyjazdu jeszcze nie zdążyłam
|
|
#4915 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie dieta na tkanke tluszczowa sie raczej nie nada bo ja z natury sucha jestem i bym wygladala jak szkieletor musze poprostu zdrowo jesc u mnie to najlepiej dziala. Nie mam pojecia skad ten potwor sie wzial wogole bo ja nie jem jakos strasznie :/ bialego pieczywa wogole nie jem no chyba ze gloda jestem a nie ma nic innego ale tak to tylko czysty zytni chleb na zakwasie, slodyczy wiecej niz przed ciaza nie jem. Hmmm no jedynie to przestalam tyle sie ruszac bo nie mam sily ale aby az tak ;( Bede stosowac fusy z kawy, kremy, masaze a jak tylko bede sie czula ok silownia tylko szoda ze ta blisko mnie to taka silownia do lansowania sie i chodza tam dziwni ludzie :P wole takie stare silownie hehe Cytat:
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Moja kolezanka z terminem na wrzesien urodzila w piatek ;/
|
|
#4916 | ||||||
|
Zadomowienie
|
właśnie, od kilku dni mnie mdli jak coś zjem, znowu odpycha mnie od soji... Na szczęście wymiotow brak uff
![]() Tak ![]() Cytat:
Cytat:
Taa, jeszcze jakaś rzęsistka by się przydala ![]() Cytat:
Co mu zalożono pieluchę to on w ryk i ściągal z gołym doopskiem co chwila się tarzal i caly szczęśliwy jak udalo mu się w tym czasie ulac; podroz z nim to byl koszmar cokolwiek dostal do jedzenia/picia, to rozrzucal/rozlewal i znowu w ryk, no tragedia poprostu. Zawsze jak jechalismy tam na weekend, to wracając stwierdzalam, ze nigdy nei chce miec dzieci ![]() Za to jak mial ok 7 lat to zrobil sie nagle grzeczniejszy i dojrzalszy niż moj byly ![]() Co do Twojego młodego, to pewnie mu jeszcze ściemnieją, mój Tż to od urodzenia mial szybko ciemne oczy ale wlosy mu ściemnialy i pokrecily sie dopiero jak zaczal dorastac, tak to byl prostowlosym blondynkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzieczyny, ale jestem dzis spiaca. Wczoraj wyczyscilam wszystkie buty (dzis jeszcze pastowanie), potem bylismy na uroczystosci slubnej TŻ kolezanki i gnilismy po z godzine w samochodzie, bo ktos z gosci przyjechal po nas i nas zastawil tak ze nie szlo wyjechac I nie bylo wiadomo czyje to auto a sie okazalo ze wlasciciele sobie poszli cmentarz zwiedzac, wrrr....Potem korzystajac z pogody wieczorem pojechalismy jeszcze na teatr letni (jest u nas w wakacje taka scena na dworze i grają sztuki za free). No i spotkalismy tam Tż byłą Której z wielu powodow soczyście nienawidze No i sie okazuje, ze ona tez w ciąży, ale! Wygląda okropnie Pomijając, że strasznie się roztyla (a sam brzuszek mniejszy od mojego, obstawiam tak 4, max 5 miesiac) to sie zapuscila strasznie, przyszla na teatr w jakiejs tęczowej bluzie dresowej z kapturem i rozwalonych trampkach, nieuczesna chyba nawet. Na bank sie wsciekla jak zobaczyla mnie tez z brzuszkiem ale zadbaną (akurat ubralam sukienkę i niewysokie szpilki), widzialam to w jej oczach hihi ![]() Wiem ze moj zaciesz glupawy moze sie wydawac (bo kazda inaczej znosi ciąże, co rozumiem) ale po prostu widok tej łajzy w tak okropnym stanie to bylo coś pięknego, odrazu humor mi sie poprawil; zrozumie tylko ta która wie co to nie znosic bylej swojego Tż ![]() ![]()
|
|
#4917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO do fotelika ja się trochę boję kupować czarny, ze będzie szybciej blakł nawet przy przyciemnianych tylnych szybach, bo przodem też czasem słoneczko wpada do samochodu czy się mylę?Niestety nie było turkusowego teraz CO do doktorka to ja z tym krwiakiem też kontaktowałam się z moja pani dr od IVF Nawt się nie zastanawiaj tylko pisz. Najwyżej CIę wyśle na drzewo![]() Cytat:
![]() Cytat:
Agatka to nie jest powiedziane, że to do końca cellulit tłuszczowy. Rónie dobrze może być wodny i jak po porodzie zejdzie z CIebie ta woda i komórki się opróżnią z niej to cellulit prawie zupełnie zniknie. Pamiętaj, żze gromadzimy dużo tej wody. Szczególnie ja. Waga mi się waga o ok 3 do 4 kg w ciągu tygodnia teraz ![]() Twoja koleżanka jest dowodem na to, że nie wolno zwlekać z wyprawką
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się wczoraj zważyłam, bo wszystkie o wadze piszecie, i u mnie jest 57 kg na liczniku, czyli jakoś 8 na plusie. Ostatnio chyba ciut mniej jem, apetyt nie ten - albo upały, albo miejsca już w brzusiu brakować zaczyna ![]() Teraz będę rzadziej zaglądać, tzn. nie co 10 minut :P chyba że w tygodniu jak mąż do pracy będzie szedł ![]() A w ogóle to za jakieś 2 tygodnie znów jedzie, do Niemiec chyba tym razem, i znów na 10-12 dni a gdyby coś się tfuuuuuu działo niepokojącego jak pojedzie, to nie mam nikogo żeby dziećmi się zajął ...
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
oooooooo Daisy tu są super zdjęcia Carmeli http://www.bajka.net/index.php?p5578...la-zakard-2015
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

kolor oczu po mnie , nos tez moj.

05.07.2008 

Z alu len był na stanie tylko ten co chcialam