|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- To musi być jakaś konkretna piłka? Konkretny obwód?
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Sabonka a skąd jesteś? nie martw się ja dojechałam do Niemiec i dałam radę, Tobie też napewno się uda
![]() mnie boli jakby niżej od łopatki, żebra czy coś.. Rita- chmurki! Toska - ale nózia |
|
|
|
#4773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzień do d..miałam tyle zrobić, a wstawiłam tylko pralkę i teraz ryż gotuje..nie dość, że mam lenia to i siły na nic..trudno się mówi
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na swędzące dziąsła?
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wciąż mniej robię, niż zaplanowałam
![]() Z prasowaniem mam takie tyły, że nie wiem kiedy na zero wyjdę ![]() Góra ciuchów rośnie i rośnie.......... ![]() EWLINA, może masuj miękką szczoteczką? i szałwia nie zaszkodzi (płukanie)
|
#4776 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z alu len był na stanie tylko ten co chcialam ![]() Mój też jest bez ZZO :/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Raczej nie, moja kolezanka urodzila w 15min a na IP pojechala tylko dlatego ze mąż na siłę ją ciągnąl (tak miala lekkie skurcze, ze chciala isc z nimi spac ale chlop mial przeczucie ) i codziennie moglaby tak rodzic. Znowu moja matka jak mnie rodzila mowila, ze na IP w tym samym momencie przyjechala jakas babka, nie zdążyli jej papierow wypisac, pomierzyc ani niczego bo w tym czasie juz urodzila na kanapie Dziewczyny, mam wózek i fotelik Pojechalismy dzis na kolejna partie zakupow dzieciowych i w Smyku mieli na stanie akurat ten co chialam Adamex Pajero Alu Len Fotelik tez mieli, Maxi-Cosi Cabriofix totak black; caly czarny ale fajny bo tloczony w taka teksture Takze fura juz stoi i czeka ![]() Poza tym w Ikei kupilismy do zestawu Malm komode mniejsza jako szafke pod przewijak. Teraz tylko musze wynalezc jakis fajny (ten w Ikei jakis badziew dmuchany) - wiecie moze gdzie maja fajne? ![]() Btw, UWAGA: od dzisiaj do 24.08. w Ikei jest promocja i mają komody oraz łóżeczka -10% taniej
|
|
#4777 |
|
Zadomowienie
|
O a fotelik taki
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik czyli mamy identyko wózki
Tzn mój w pon będzie Ile dałaś za wszytko?![]() Oliath dzieki spróbuje, bo strasznie mnie dziś swędzą
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-07-17 o 18:16 |
|
|
|
#4779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty kupowalas tez dodatkowo parasol, szyja w Adamexie takie pod kolor wozka? Bo tak sie napalilam na ten wozek ze zbudynienie przycmilo mi mozg zeby o to zapytac ![]() Wgl bardzo fajna laska byla w tym Smyku, mloda a tak obcykana w kazdym wozku ze szok, nawet fotelik w 3 wersjach czerni mi przytargala z magazynu mimo ze juz w sumie mialam wybrany ![]() Z tym ze to byl taki oogromny piętrowy Smyk Megastore z milionem wozkow, moze tam bardziej ich szkola ![]() mala, widzialam dzis w Ikei laske z tym Twoim Camarelo ten sam kolor co chcesz żakard
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Ahym można zamówić parasolkę jak najbardziej, uszyją do danego koloru
Ja za wózek plus parasolka do niego będe płacić 1480 z przesyłką już Fotelik mamy upatrzony maxi cosi na stronie świata dziecka za 499 zl no i adapter w2 smyku u nas 50 zl Wiec 2029zl będzie, więc trochetaniej Ile fotelik w smyku?
|
#4781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj ciazowy mózg już nie pamięta. W necie są tabelki ile powinna mieć. Ta najb standardowa to właśnie ta xo ja mam ona chhba do 175 była ok
|
|
|
|
|
#4782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za wózek 1399zł więc w sumie podobnie. Ciesze sie ze mam juz wszystko z glowy Qrka tylko napiszę do producenta czy by mi wyslali i za ile ten parasol
|
|
#4784 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- My dzisiaj pojechaliśmy po włóczki. Wróciliśmy bez włóczek za to zamówiliśmy wózek po obejrzeniu i pojeżdzeniu po raz setny tymi samymi wózkami KAmień z serca
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
parasolke napewno możesz zamówić z tym ze oni od jutra na urlopie..co do kubka i tych rękawic na zimę mi w Smyku powiedział koleś ze przez neta spokojnie bo to na ogół są uniwersalne za parasolke len 54 zł chyba
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4787 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A o co chodzi z włóczkami? Cytat:
![]() Dziewczyny, co do tej piłki to od kiedy najlepiej zacząć ćwiczenia, w ktorym tygodniu? To nie ma jakiegos wplywu np. na skracanie szyjki czy cos?
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-07-17 o 21:14 |
||
|
|
|
#4788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do szyjki to chyba byle nie skakac
|
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
No nikt
a moja najstarsza załapała pracę na wakacje i od 9 do 21 codziennie haruje w Aquaparku naszym wrocławskim... serio jak ma raz na 10 dni wolne to święto lasu ale praca jej się podoba, bo ludzie super, gastro za darmo i basen/ sauna też ![]() Średnia pomaga we wszystkim, o co poproszę, ale ona dopiero 7 lat ma, więc żelazka jej nie dam ![]() A mały przeszkadzacz to już w ogóle tylko chodzi po domu i paluszkiem pokazuje MAMA, BE - każdy kłaczek, paproszek, plamka, brudny kubek - taka czyścioszka z niej, natychmiast muszę sprzątać, bo jest rozpacz Oj dziewczyny, koszmar mamy, moje obie młodsze od córki sąsiadki załapały wszawicę sąsiadka uprzedzała mnie tydzień temu ponad, że jej Marysia przywiozła wszy z kolonii, bo potem bawiły się non stop z moimi razem - tzn. zanim sąsiadka się połapała - więc od tygodnia profilaktycznie łebki im myłam szamponem leczniczym i przeglądałam, a dziś Lalę wyjątkowo główka swędziała i znalazłam szmatę wszę żywą... i u małej jedną... od razu akcja szampon, nowe fryzury (Lilo na francuzeczkę, króciutki bob - a Lala 20 cm z długości zeszła), potem po pół godziny wyczesywania bez litości specjalnym grzebieniem super gęstym - mała jakby więcej niż tej jednej nie miała, Lala miała kolejne 4 czy 5 zdechłe już... a ja mam dreszcze i nerwowe swędzenie wszystkiego już raz to przeszłam z Izą 10 lat temu i dziękuję pięknie załamka, wygotowałam wszystkie szczotki do włosów, wyprałam wszystkie ręczniki, zmieniłam im obu pościel... mam ochotę ogolić się na łyso profilaktycznie
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-07-17 o 21:46 |
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Mała i jaki w koncu ten wózek? carmela?
![]() moze nie chciala Cie straszyc :P ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Oliath- o matko wspolczuje, a nie ma na to jakiegos silniejszego srodka? |
|
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka, no ja mocny dorosły szampon leczniczy mam w domu - na wszelki wypadek odkąd Lala chodzi do szkoły, bo regularnie ogłaszają stan alarmowy co jakiś czas - i nie wiem, czy są mocniejsze jeszcze... na
|
#4794 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Wiedziałam że Yeti istnieje
Słodka, aż się chce buzi dać Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- U mas chyba już tylko komoda kąpielowa została z takich większych zakupów...chyba. Chyba
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie tak
Cudnie się prowadzi. Jednym paluniem. a u nas w Kubusiu narąbali tych Adamexów Chyba wszystkie widziałam wasze na żywo![]() Oliath współczuje blee..... JA też się boje takich paskud. Może Ty nie załapałaś Szkoda włosków. Teraz idź do sąsiadki i niech CIę iska
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli od zawsze ćwiczysz, to tym bardziej i tym lepiej, grażyna sprężysta, to i łatwiej dziecię przepuści, i szybciej do stanu sprzed powróci, ryzykuję stwierdzenie, że wręcz ekspresowo ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Quź-wa no - jak szukałam kombinezonu na wyjście ze szpitala Z SÓWKĄ, to przez miesiąc zero ofert na Allegro, a jak kupiłam bez sówki, to teraz widzę cudo z sówką!!! no i kij, będzie miał Jakub Maciej piąty kombinezon
|
|
#4797 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
No zobaczymy
Damy radę, jak nie my to kto ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu. Mąż mnie wkurzył, bo nagle mówię spontanicznie że jedziemy zamówić i koniec a ten "To może jeszcze do Kubusia Adamexy zobaczyć" aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa ale jednak Carmelę najlżej mi się prowadziłoA jak ćwiczysz mięśnie Kegla, bo ja tez ćwiczyłam no przy sikaniu albo jak stałam to sobie napinałam a teraz mnie to boli na stojąco:/bo przy okazji mi się mięśnie tyłka napinają i boli mnie tak jakby kość ogonowa albo guzikowa. Nie wiem jak to się zwie ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- A wogóle odebraliśmy paczkę z gemini i jak pisałam z kremem była płytka z ćwiczeniami dla ciężarówek. Jutro zdam relacje. Piłkę mam już dawno więc kupowac nie musze. WIem, że nie wolno skakać na niej bo faktycznie się skraca szyjkę. Przed porodem jak najbardziej
|
|
#4799 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Przy sikaniu się nie powinno, bo się rozprasza proces sikania i się nie opróżnia pęcherza do końca. Ja ćwiczę jak tylko sobie przypomnę, w zasadzie w każdej pozycji, ale najbardziej lubię na leżąco, bo wtedy kontroluję brzuch i go nie napinam niepotrzebnie. Ale i na stojąco przy zmywaniu na przykład, albo jak siedzę przed kompem...
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój wózek stał koło mojego więc mogłam się przyjrzeć i bardzo fajny
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

i szałwia nie zaszkodzi (płukanie)

wisi główką w dół, buzią skierowana w lewo, co wyjaśnia czemu właśnie z lewej mi bok wypycha jakby chciała tamtędy zwiać 

05.07.2008