Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-19, 08:48   #4921
Pasztetnik
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
[/COLOR]Moja kolezanka z terminem na wrzesien urodzila w piatek ;/
Uu, a ktory to byl tydzien? Wszystko ok z maluszkiem?

mala, z tymi fotelikami, to ciezko znalezc jakis zeby mial malo czarnego wiec jak ma blaknac to bedzie i tak. A znowu jasne to slaby wybor bo ponoc foteliki bardzo sie brudza a ciezko to czyscic i nawet babka w Smyku odradzala. My mamy w aucie rolete na tylna szybe i mocne filtry to moze nie bedzie tak zle.

Piszecie o wadze to poszlam sie wlasnie zwazyc i dotychczas przytylam od poczatku ciazy lacznie 4kg Ale nie wiem ile w tym prawdy bo zawsze wazylam sie na wadze gina
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 08:48   #4922
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

Tak Sama nakładalam

Dzieczyny, ale jestem dzis spiaca. Wczoraj wyczyscilam wszystkie buty (dzis jeszcze pastowanie), potem bylismy na uroczystosci slubnej TŻ kolezanki i gnilismy po z godzine w samochodzie, bo ktos z gosci przyjechal po nas i nas zastawil tak ze nie szlo wyjechac I nie bylo wiadomo czyje to auto a sie okazalo ze wlasciciele sobie poszli cmentarz zwiedzac, wrrr....
Potem korzystajac z pogody wieczorem pojechalismy jeszcze na teatr letni (jest u nas w wakacje taka scena na dworze i grają sztuki za free). No i spotkalismy tam Tż byłą Której z wielu powodow soczyście nienawidze No i sie okazuje, ze ona tez w ciąży, ale! Wygląda okropnie Pomijając, że strasznie się roztyla (a sam brzuszek mniejszy od mojego, obstawiam tak 4, max 5 miesiac) to sie zapuscila strasznie, przyszla na teatr w jakiejs tęczowej bluzie dresowej z kapturem i rozwalonych trampkach, nieuczesna chyba nawet. Na bank sie wsciekla jak zobaczyla mnie tez z brzuszkiem ale zadbaną (akurat ubralam sukienkę i niewysokie szpilki), widzialam to w jej oczach hihi
Wiem ze moj zaciesz glupawy moze sie wydawac (bo kazda inaczej znosi ciąże, co rozumiem) ale po prostu widok tej łajzy w tak okropnym stanie to bylo coś pięknego, odrazu humor mi sie poprawil; zrozumie tylko ta która wie co to nie znosic bylej swojego Tż
ale chodzi mi o to czy masz tipsy czy przedłużenie hybrydowe czy to na swoje nakładałaś?

Co do dziewczyny byłej to też bym miała dziką przyjemność

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Boski jest taki peeling, też popełniałam czasem
A w ciąży chyba nie można pilingu z kawy Jak myślisz? w sumie to naturalne i raczej kofeina nie przeniknie do krwiobiegu tak żeby do malucha dojść w dużych ilościach Zrobiłą bym sobie, bo taka gładziutka byłam zawsze jak pupcia niemowlaczka
Stary 2015-07-19, 08:55   #4923
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Obudziłam się dziś z przerażeniem, że 70 dni do porodu, a ja nawet koszul do szpitala nie mam - siadam dziś i zamawiam co się da, nie ma że boli.

Cytat:
No i spotkalismy tam Tż byłą Której z wielu powodow soczyście nienawidze No i sie okazuje, ze ona tez w ciąży, ale! Wygląda okropnie Pomijając, że strasznie się roztyla (a sam brzuszek mniejszy od mojego, obstawiam tak 4, max 5 miesiac) to sie zapuscila strasznie, przyszla na teatr w jakiejs tęczowej bluzie dresowej z kapturem i rozwalonych trampkach, nieuczesna chyba nawet. Na bank sie wsciekla jak zobaczyla mnie tez z brzuszkiem ale zadbaną (akurat ubralam sukienkę i niewysokie szpilki), widzialam to w jej oczach hihi
Wiem ze moj zaciesz glupawy moze sie wydawac (bo kazda inaczej znosi ciąże, co rozumiem) ale po prostu widok tej łajzy w tak okropnym stanie to bylo coś pięknego, odrazu humor mi sie poprawil; zrozumie tylko ta która wie co to nie znosic bylej swojego Tż
Ech, już wiem co o mnie myśli eks mojego lubego

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Niestety nie było turkusowego teraz A już się uparłaś na Adamexa bo jeżeli o turkusowy to widziałam teraz Camarelo Carmelę żarkad (ten co ja tylko ja siwy brałam) http://krainadziecieca.pl/glowna/166...lo-zakard.html kolor CR25 i Camarelo Figaro (ten co ELve) http://www.altrak24.com/z-kolami-obr...y-bez_fotelika. Przepiękne odcienie turkusu jak coś, bo widziałam na żywo
Potwierdzam, w ogóle Camarelo ma zdecydowanie lepsze kolory niż Adamex, żywsze, bardziej intensywne. Nawet granat Adamexa jest prawie czarny, a Camarelo...granatowy A żarówiaste kolory to już w ogóle mega różnica. Natomiast przestrzegam przed Figaro Fi-1 - zastanawialiśmy się nad nim z lubym i ostatnio widziałam go w sklepie - jest beżowo-musztardowy, a nie szaro-żółty. Nawet babeczka w sklepie mówiła że była w szoku jak go zobaczyła. Z kolei Sevilla w dającej po oczach żółci wygląda ok, więc nie wiem co się tam pochrzaniło producentowi przy tym Figaro

Cytat:
Agatka to nie jest powiedziane, że to do końca cellulit tłuszczowy. Rónie dobrze może być wodny i jak po porodzie zejdzie z CIebie ta woda i komórki się opróżnią z niej to cellulit prawie zupełnie zniknie.
Też tak myślę, zresztą ja widzę po swoich udach, że mam dwa rodzaje cellulitu - tam gdzie miałam delikatny tłuszczowy przed porodem, to jest jak był, a na całych udach aż do kolan w zasadzie mam zupełnie inną fakturę skóry, która się zmienia w zależności od dnia dosłownie, więc obstawiam że to jest wodny właśnie.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
z tymi fotelikami, to ciezko znalezc jakis zeby mial malo czarnego wiec jak ma blaknac to bedzie i tak.
Dlaczego ciężko? Przecież one są we wszystkich kolorach tęczy

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A w ogóle to za jakieś 2 tygodnie znów jedzie, do Niemiec chyba tym razem, i znów na 10-12 dni za☠☠☠.iście, będę nieźle zestresowana już wtedy, bo u mnie red alert wcześniej niż na październik - nie wierzę że donoszę do terminu, każde kolejne wcześniej wyłazi a gdyby coś się tfuuuuuu działo niepokojącego jak pojedzie, to nie mam nikogo żeby dziećmi się zajął ...
No ale to aż tyle wcześniej chcesz urodzić?
Stary 2015-07-19, 09:09   #4924
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cześć
Jakaś zmęczona po tej nocy jestem. Przeziębienie, które mnie bierze od tygodnia chyba się rozkręca, a ja strasznie nie chcę wylądować na kolejnym antybiotyku :/

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość

piękna stópka
Dzięki

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Jakie by nie były to będę kochać
O toto
Nawet jak się czasem poryczałam z bezsilności nad histerią młodego, to wiedziałam że nie oddałabym go nigdy nikomu

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja mam 10 na plusie i też jem masę słodyczy i lodów ale po prostu muszę tak mnie ciągnie do tego i jak tu wierzyć przesądom że jak się chce słodkiego to dziewczynka, a u mnie chłopak
U mnie te zabobony z cerą się zupełnie nie sprawdziły - przy chłopaku całą ciążę miałam okropną cerę, tragedia po prostu, a z dziewczynką pierwszy trymestr okropnie, a potem się wygładziło i zagoiło
Ale za to na słodkie ciągnie mnie strasznie. Codziennie muszę zjeść batonika inaczej świruję

Cytat:
Pewnie wszystko zależy też od dziecka; mnie się 2-3 latek kojarzy z bratem mojego byłego, co to był za brój rozwydrzony to masakra Co mu zalożono pieluchę to on w ryk i ściągal z gołym doopskiem co chwila się tarzal i caly szczęśliwy jak udalo mu się w tym czasie ulac; podroz z nim to byl koszmar cokolwiek dostal do jedzenia/picia, to rozrzucal/rozlewal i znowu w ryk, no tragedia poprostu. Zawsze jak jechalismy tam na weekend, to wracając stwierdzalam, ze nigdy nei chce miec dzieci
Za to jak mial ok 7 lat to zrobil sie nagle grzeczniejszy i dojrzalszy niż moj byly

Co do Twojego młodego, to pewnie mu jeszcze ściemnieją, mój Tż to od urodzenia mial szybko ciemne oczy ale wlosy mu ściemnialy i pokrecily sie dopiero jak zaczal dorastac, tak to byl prostowlosym blondynkiem
To ten mały gorszy harpagan od mojego młody miał różne akcje, ale raczej w domu i koniec końców udawało się nad nim zapanować. Teraz już w ogóle jest ok

Tż i jego brat mieli blond loczki przez pierwsze kilka lat, potem ściemnieli mocno. I tak czekamy i czekamy, a młody z jasnego stał się ciemnym blondynem, ale nadal blond

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Obudziłam się dziś z przerażeniem, że 70 dni do porodu, a ja nawet koszul do szpitala nie mam - siadam dziś i zamawiam co się da, nie ma że boli.
Ehh ja też chyba dziś porobię zamówienia. Najwyżej w pudłach poczekają aż ogarnę mieszkanie.
I sobie wymyśliłam, że może zamiast jednej koszuli kupię piżamkę do karmienia
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 09:10   #4925
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
ale chodzi mi o to czy masz tipsy czy przedłużenie hybrydowe czy to na swoje nakładałaś?

Co do dziewczyny byłej to też bym miała dziką przyjemność
Swoje, swoje, pisałam już wcześniej że nie widze sensu robić żadnych tipsow do lakieru hybrytowego bo pod nim szybko naturalsy rosną

A byla TŻ w wersji "ciążowa ropuszka" baaardzo poprawiła mu humor Strasznie toksyczna laska, z tych, co to uważają się za najsuper na świecie. Jak byla z moim to mu wciskala, ze sie do niczego nie nadaje, ze "słabo rokuje na przyszlosc pracowo i finansowo", umawiala sie na boku z innymi testowac jak rokują Potem rozpowiadala, ze "on to ofiara i zadna nawet w polowie taka super jak ona to go nie zechce". Dwa lata z nikim sie nie spotykal tak mu zryla banie. Nie wiecie jaki szok miala jak zobaczyla go ze mna dwa lata temu pierwszy raz, chyba nie mogla uwierzyc ze mam 2 rece, nogi i nawet oczy I ta zawisc w oczach bo jednoczesnie rozwinąl sie zawodowo, niezle zarabia i wgl, normalnie jakby mogla to by przyleciala do niego znowu ale doopa - zajety Ale jak tylko gdzies go widziala na miescie to podlatywala odrazu pitolic jaka to ona super, grrr W koncu wziela slub z... mojego Tż dobrym kolega Omamila go strasznie, z poczatku sie jeszcze żalil mojemu ale od czasu jak jestem z TŻ to mu zakazala i z 2 lata nie gadali I teraz rozpowiada że jej mąż to najsuper (choc jemu wprost to wciska ze jest beznadziejny ale z tego jej chlopa to wlasnie serio taka potulna ofiara, inny by uciekl dawno) i auto naj i ona sama oczywiście najnajsuper... no niestety, w ciąży jednak nie jest taka super hihihi

Stary 2015-07-19, 09:13   #4926
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Też bym wolała piżamkę, ale obstawiam, że w szpitalu jej nie dam rady nosić, a w domu to ja w ogóle takich rzeczy nie używam.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Strasznie toksyczna laska, z tych, co to uważają się za najsuper na świecie.
Strasznie nie lubię takiego jechania po jednej stronie medalu :/
Stary 2015-07-19, 09:18   #4927
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Też bym wolała piżamkę, ale obstawiam, że w szpitalu jej nie dam rady nosić, a w domu to ja w ogóle takich rzeczy nie używam.
A w czym w domu będziesz spać o ile planujesz karmić piersią w nocy?
Stary 2015-07-19, 09:21   #4928
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
A w czym w domu będziesz spać o ile planujesz karmić piersią w nocy?
Tak jak zawsze, w koszulce na ramiączkach i w majtkach, plus stanik (co mnie przeraża ).
Stary 2015-07-19, 09:22   #4929
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Chyba ok z maluszkiem nie mam z nia super kontaktu wiem ze teraz jej Tz lata i kupuje wszystko co potrzebne musieli znajoma poprosic aby mu pomogla :P wydaje mi sie ze 33 tydzien jakos bo zostaly 2 tygodnie lipca 4 tygodnie sierpnia i jakos tydzien wrzesnia.
Ale pisalam wam juz o niej ze lezy w szpitalu chyba w 28 tygodniu bo ma rozwarcie i cos tam jej zalozyli.

Mozliwe ze to wodny celulit ale chyba jakies tsunami mam na nogach haha z Inga nic takiego nie mialam.

Czuje ze dzis bede miala ciezki dzien ... potrzebuje wlasnej przestrzeni , to te dni kiedy bedzie mnie wszystko draznic i bede narzekac powinnam opuscic lokal mieszkalny na caly dzien ale Tz wraca ze sluzby i pewnie bedzie odsypial :/
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 09:23   #4930
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:

Ech, już wiem co o mnie myśli eks mojego lubego :brzydal
Ee tam, a też jest jednocześnie w ciąży?
Jak nie to na pewno nie ma porownania, sama jak widzialam inne babki to zawsze mialam mysl, ze jakkolwiek wygladala to normalne bo to ciaza przeciez. A tu tak trafilo ze my obie jednocześnie zaciążone, to już inna sprawa

Stary 2015-07-19, 09:26   #4931
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie to najlepszy się okazał stepper i pillingi z fusów kawy. Rewelacja 2-3 łyżki kawy sypanej zalewałam, jak się zaparzyło odlewałam wodę tzn kawę siekierę i pod prysznicem się tarłam tym od stóp po szyję i dopiero spłukiwałam. Syf w łazience ale rewelacja

Taaaaaaaaaaaaa....... Ty pączek hehhe Widziałam CIę i nie jestes pączek. Ja to pączek. Dobrze, ze lubię ćwiczyć

Powstał pierwszy kwadracik do kocyka Jeszcze tylko 99
Każda źle się czuje w swoim ciele w ciąży :p fajnie że potrafisz zrobić szkoda tylko że do tej pracy trzeba mieć dużo cierpliwości :p
Stary 2015-07-19, 09:31   #4932
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę, zresztą ja widzę po swoich udach, że mam dwa rodzaje cellulitu - tam gdzie miałam delikatny tłuszczowy przed porodem, to jest jak był, a na całych udach aż do kolan w zasadzie mam zupełnie inną fakturę skóry, która się zmienia w zależności od dnia dosłownie, więc obstawiam że to jest wodny właśnie.
No dokładnie. Ja mam większość wodnego. Dzisiaj się zważyłam i plus 7 kg i prawie nie widać cellulitu. Jak mam plus 11 to wyglądam jak kukurydza jak to Agatka ujęła Wię cwniosek jasny, ze to woda w komórkach się zatrzymuje. Zresztą widze jak się gniotę. Chwilę dosłownie gdzieś jakaś nierówność a ja już mam to odbite na skórze
Cytat:
Cześć
Jakaś zmęczona po tej nocy jestem. Przeziębienie, które mnie bierze od tygodnia chyba się rozkręca, a ja strasznie nie chcę wylądować na kolejnym antybiotyku :/
Wygoń męża po czosnek w kapsułkach. NA mnie działa rewelacyjnie. Jak już kiedyś pisałam biorę codziennie od chwili zaczęcia procedury in vitro bo co chwilę byłam chora. Od tej pory byłam chora raz jak nie brałam 2 tygodnie, bo się skończył i tak olałam sobie kupienie nowego. Niestety teraz organizm podatny na choróbska więc warto go wspomóc
Cytat:

A byla TŻ w wersji "ciążowa ropuszka" baaardzo poprawiła mu humor Strasznie toksyczna laska, z tych, co to uważają się za najsuper na świecie. Jak byla z moim to mu wciskala, ze sie do niczego nie nadaje, ze "słabo rokuje na przyszlosc pracowo i finansowo", umawiala sie na boku z innymi testowac jak rokują Potem rozpowiadala, ze "on to ofiara i zadna nawet w polowie taka super jak ona to go nie zechce". Dwa lata z nikim sie nie spotykal tak mu zryla banie. Nie wiecie jaki szok miala jak zobaczyla go ze mna dwa lata temu pierwszy raz, chyba nie mogla uwierzyc ze mam 2 rece, nogi i nawet oczy I ta zawisc w oczach bo jednoczesnie rozwinąl sie zawodowo, niezle zarabia i wgl, normalnie jakby mogla to by przyleciala do niego znowu ale doopa - zajety Ale jak tylko gdzies go widziala na miescie to podlatywala odrazu pitolic jaka to ona super, grrr W koncu wziela slub z... mojego Tż dobrym kolega Omamila go strasznie, z poczatku sie jeszcze żalil mojemu ale od czasu jak jestem z TŻ to mu zakazala i z 2 lata nie gadali I teraz rozpowiada że jej mąż to najsuper (choc jemu wprost to wciska ze jest beznadziejny ale z tego jej chlopa to wlasnie serio taka potulna ofiara, inny by uciekl dawno) i auto naj i ona sama oczywiście najnajsuper... no niestety, w ciąży jednak nie jest taka super hihihi
A przypadkiem ją spotkaliście teraz?
Stary 2015-07-19, 09:33   #4933
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
wydaje mi sie ze 33 tydzien jakos
To już powinno być dobrze, 8 miesiąc to nic szokującego w zasadzie.

Cytat:
Ee tam, a też jest jednocześnie w ciąży?
Jak nie to na pewno nie ma porownania, sama jak widzialam inne babki to zawsze mialam mysl, ze jakkolwiek wygladala to normalne bo to ciaza przeciez. A tu tak trafilo ze my obie jednocześnie zaciążone, to już inna sprawa
Tu nie chodzi o ciążę, tylko ogólnie o porównywanie się i o ilość jadu, która się sączy a ja i bez ciąży jestem zdecydowanie mniej kobieca od niej

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Każda źle się czuje w swoim ciele w ciąży :p
E tam, ja się czuję bardzo dobrze
Stary 2015-07-19, 09:37   #4934
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Strasznie nie lubię takiego jechania po jednej stronie medalu :/
Wez, moj Tż chyba nigdy nie uslyszal od niej niczego milego poza "masz szczescie ze Cie chce, bo ja przeciez jestem taka oh i ah" I chyba dlatego z nia byl, no straszna omamiara. Jak sie zaczelam z nim spotykac 2 lata po rozstaniu to nadal mial pewne urazy przez nią, strasznie próbowal mi udowadniac (bez powodu) ze nie jest nikim co z początku rzutowalo na nasza relacje A ta pinda wiecie co? Jak juz bylismy razem potrafila mu nagle wyslac sms typu "Nie brakuje ci czegos w łożku?" I rzucam zaklęcie, niech przejmie rozstępy nasze i calego świata, wory cellulitu i gremlina twarz A my będziemy piękne i urocze

Cytat:
Chyba ok z maluszkiem nie mam z nia super kontaktu wiem ze teraz jej Tz lata i kupuje wszystko co potrzebne musieli znajoma poprosic aby mu pomogla :P wydaje mi sie ze 33 tydzien jakos bo zostaly 2 tygodnie lipca 4 tygodnie sierpnia i jakos tydzien wrzesnia.
Ale pisalam wam juz o niej ze lezy w szpitalu chyba w 28 tygodniu bo ma rozwarcie i cos tam jej zalozyli./
Uff, no to dobrze, ze wszystko ok Z moim modle sie aby wytrwac do 30tc, potem to juz jakos tak juz z gorki bedzie.

Ale sie wqrzylam: kupilam sobie pudelko lodów sorbetu z mango z Grycana, zjadam troche a tam wiecie co dalej w srodku? Jakaś sierść Takie ok 2cm biale pofalowane wloski, fuuuuuuuuuujjjjjj, nie kupujcie tego

Stary 2015-07-19, 09:38   #4935
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

Dzięki

O toto
Nawet jak się czasem poryczałam z bezsilności nad histerią młodego, to wiedziałam że nie oddałabym go nigdy nikomu

U mnie te zabobony z cerą się zupełnie nie sprawdziły - przy chłopaku całą ciążę miałam okropną cerę, tragedia po prostu, a z dziewczynką pierwszy trymestr okropnie, a potem się wygładziło i zagoiło
Ale za to na słodkie ciągnie mnie strasznie. Codziennie muszę zjeść batonika inaczej świruję

To ten mały gorszy harpagan od mojego młody miał różne akcje, ale raczej w domu i koniec końców udawało się nad nim zapanować. Teraz już w ogóle jest ok

Tż i jego brat mieli blond loczki przez pierwsze kilka lat, potem ściemnieli mocno. I tak czekamy i czekamy, a młody z jasnego stał się ciemnym blondynem, ale nadal blond

Ehh ja też chyba dziś porobię zamówienia. Najwyżej w pudłach poczekają aż ogarnę mieszkanie.
I sobie wymyśliłam, że może zamiast jednej koszuli kupię piżamkę do karmienia
Ja też nie mam jeszcze wszystkiego i zabieram się za to w przyszłym tygodniu. I szczerze jak tak patrzę na listę to nie mam jeszcze duzoo rzeczy.
Stary 2015-07-19, 09:41   #4936
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
A przypadkiem ją spotkaliście teraz?
Tak, przyszli akurat na to samo przedstawienie co my

Stary 2015-07-19, 09:44   #4937
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Wez, moj Tż chyba nigdy nie uslyszal od niej niczego milego poza "masz szczescie ze Cie chce, bo ja przeciez jestem taka oh i ah" I chyba dlatego z nia byl, no straszna omamiara. Jak sie zaczelam z nim spotykac 2 lata po rozstaniu to nadal mial pewne urazy przez nią, strasznie próbowal mi udowadniac (bez powodu) ze nie jest nikim co z początku rzutowalo na nasza relacje A ta pinda wiecie co? Jak juz bylismy razem potrafila mu nagle wyslac sms typu "Nie brakuje ci czegos w łożku?" I rzucam zaklęcie, niech przejmie rozstępy nasze i calego świata, wory cellulitu i gremlina twarz A my będziemy piękne i urocze

Uff, no to dobrze, ze wszystko ok Z moim modle sie aby wytrwac do 30tc, potem to juz jakos tak juz z gorki bedzie.

Ale sie wqrzylam: kupilam sobie pudelko lodów sorbetu z mango z Grycana, zjadam troche a tam wiecie co dalej w srodku? Jakaś sierść Takie ok 2cm biale pofalowane wloski, fuuuuuuuuuujjjjjj, nie kupujcie tego
Oooo f..k ale trafiłaś..
Stary 2015-07-19, 09:47   #4938
rita_k
Zadomowienie

Cytat:

A to nie jest część mango? Bo jak kiedyś kupiłam takie w puszcze do koktajlu do właśnie strasznie dużo miał tych nitek. I świeże też mi się takie ze dwa razy trafiły. Bleee
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 09:48   #4939
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nie mam jeszcze wszystkiego i zabieram się za to w przyszłym tygodniu. I szczerze jak tak patrzę na listę to nie mam jeszcze duzoo rzeczy.
Też musze sie przyspieszyc, stresuje mnie wizja, ze w razie czego nie mam nawet podstawowych rzeczy do spakowania w torbe W pon chce zrobic zamowienie z gemini tych wszystkich podkladow, butelek, laktatora, maści i calego aptecznego ekwipunku

Dziewczyny co do torby, to glupie pytanie mam: wiem ze zwykle pakuje sie jedna dla siebie i druga dla dziecka, ale czy moge zapakowac wszystko do jednej? Bo mam ogroooomna torbe podrozna i na bank wszystko dla mnie jak i dla dziecka tam powinno wejsc Ale nie wiem czy np. w szpitalu by sie nie pluli o to? A nie bardzo widzi mi sie kupowac jeszcze nowa torbe bo i tak jej raczej wiecej nie wykorzystamy

Stary 2015-07-19, 09:49   #4940
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wez, moj Tż chyba nigdy nie uslyszal od niej niczego milego poza "masz szczescie ze Cie chce, bo ja przeciez jestem taka oh i ah" I chyba dlatego z nia byl, no straszna omamiara. Jak sie zaczelam z nim spotykac 2 lata po rozstaniu to nadal mial pewne urazy przez nią, strasznie próbowal mi udowadniac (bez powodu) ze nie jest nikim co z początku rzutowalo na nasza relacje A ta pinda wiecie co? Jak juz bylismy razem potrafila mu nagle wyslac sms typu "Nie brakuje ci czegos w łożku?"
Tak jak napisałam wcześniej, dla mnie takie patrzenie na temat przez pryzmat tylko jednej strony medalu jest zwyczajnie niefajne i tyle. I piszę to z perspektywy osoby, która tkwiła parę lat w toksycznej relacji z bardzo toksycznym facetem. Nie przyszłoby mi do głowy żeby po nim jechać i go nienawidzić z tego powodu i byłabym zła gdyby mój luby pałał do mojego eksa taką niechęcią. To był mój wybór, to ja byłam ta głupia w takim układzie tkwiąca i to do siebie i swojego ówczesnego braku instynktu samozachowawczego mam pretensje.

Nie wiem czy to kwestia wieku, czy ogólnego podejścia do ludzi i życia, ale po prostu tak mam i już. Szkoda mi czasu, energii na wysyłanie złych fluidów w stronę innych ludzi.
Cytat:
Ofu. A to na pewno sierść, a nie na przykład jakaś część mango? Owoce często mają takie niteczki...

Cytat:
Ja to już nie wiem na którą listę patrzeć Ale wiem jedno - koszul nie mam.
Stary 2015-07-19, 09:52   #4941
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
A to nie jest część mango? Bo jak kiedyś kupiłam takie w puszcze do koktajlu do właśnie strasznie dużo miał tych nitek. I świeże też mi się takie ze dwa razy trafiły. Bleee
Tez tak myslalam, ale tych wloskow nie da sie pogryzc Takie twarde by wsadzali? Qrcze, nie znam sie ale cokolwiek to jest to na moje to jest niejadalne a sporo tego... Dalam jeszcze Tż do oceny i też tak stwierdzil

Stary 2015-07-19, 09:53   #4942
izabela596
Raczkowanie

Hej.Ja już przytyłam 8 kg i też cellulit mam, mam nadzieje że zniknie...

Fuuj, sierść w Grycanie
Stary 2015-07-19, 09:56   #4943
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Tez tak myslalam, ale tych wloskow nie da sie pogryzc Takie twarde by wsadzali?
Sierść nie byłaby taka twarda

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Hej.Ja już przytyłam 8 kg i też cellulit mam, mam nadzieje że zniknie...
Wszystkie się zaokrąglamy
Stary 2015-07-19, 10:06   #4944
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

Uuuu my jemy tylko grycana :O

Cytat:
Tez tak myslalam, ale tych wloskow nie da sie pogryzc Takie twarde by wsadzali? Qrcze, nie znam sie ale cokolwiek to jest to na moje to jest niejadalne a sporo tego... Dalam jeszcze Tż do oceny i też tak stwierdzil
Hahaha ej ja jak bym zobaczyla siersc to bym wyrzucila a Ty gryzlas te wloski??
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 10:22   #4945
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Tak jak napisałam wcześniej, dla mnie takie patrzenie na temat przez pryzmat tylko jednej strony medalu jest zwyczajnie niefajne i tyle. I piszę to z perspektywy osoby, która tkwiła parę lat w toksycznej relacji z bardzo toksycznym facetem. Nie przyszłoby mi do głowy żeby po nim jechać i go nienawidzić z tego powodu i byłabym zła gdyby mój luby pałał do mojego eksa taką niechęcią. To był mój wybór, to ja byłam ta głupia w takim układzie tkwiąca i to do siebie i swojego ówczesnego braku instynktu samozachowawczego mam pretensje.

(...)

Ofu. A to na pewno sierść, a nie na przykład jakaś część mango? Owoce często mają takie niteczki...

Różni ludzie różne podejścia
Generalnie też staram się nie zaprzątać sobie głowy bzdurami, szkoda życia. Ale bardzo nie lubię jak ktoś mi się w to życia wtrąca i tak robiła ta laska. Gdyby sprawa dotyczyła tylko przeszłości Tż, to miałabym na to wylane. Tak jak piszesz, po co się wplątal w taki związek. On więc trochę bardziej na zimno do tego podchodzi bo w pewnym sensie podświadomie czuje się winien. Ale qrka już z jakiej paki wiecznie ma się czuć winny, że ona wypisuje do niego jakies durne smsy mimo, że nieraz twardo i konsekwentnie jej powiedział, żeby się odczepiła. Unikał jej i zsylał na drzewo z jej durnymi tekstami a ta jak bumerang. I to wszystko jak już byl w nowym zwiazku, ze mna. Doskonale wiedziala, ze na pewno o wszystkim sie dowiem. Jestem w tej całej sytuacji trochę z boku ale jej późniejsza bezczelność zaczela rzutowac bezpośrednio na mnie i to już mi się poprostu nie podoba. Nic lasce nie zrobilam poza zwiazaniem sie z jej bylym Nie będę już Wam spamować szczegółami, ale laska odwalala rozne sytuacje, w ktorych ja z Tż wychodzilismy wrecz na posmiewisko. Nie mam ochoty z nia dystutowac i rozbudzac trolla, wiec w swoim zachowniu zwyczajnie ją olewalam. Nie lubie jednak tlumic w sobie emocji wiec popsiocze sobie pod nosem ze "ropuszka" i od razu jakos tak lżej A tak to mam ją gdzies, szkoda czasu.

Co do tych lodow, to sie to da przegryzc, ale jest bardzo twarde, no takie jak siersc wlasnie by sie chcialo przegryzc Nie da sie tego po prostu jesc normalnie z lodami bo jak gryzc lody
Cokolwiek to jest to lodow nie polecam, wiele razy je kupowalam i pierwszy raz maja takie niezjadliwe kłaki, nie powinno tego byc

Stary 2015-07-19, 10:25   #4946
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Haha ja też akurat koszul nie mam, butelek, smoczkow za to pampersy juz mam dla malucha
Stary 2015-07-19, 10:25   #4947
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Hahaha ej ja jak bym zobaczyla siersc to bym wyrzucila a Ty gryzlas te wloski??
Za dobre te lody
Sama siebie chcialam przekonac, ze "niee, to musi byc czesc owoca" ale nie daje rady W pierwszej chwili myslalam, ze moze jaki wlosek od swinki morskiej mi wpadl, ale patrze a tam te kudly ze srodka wystaja i kolejna lyzke lodow cala klakow wyjelam...

Stary 2015-07-19, 10:26   #4948
EMI2014
Rozeznanie

Hej!
Właśnie smoczki... jakie kupujecie?
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 10:28   #4949
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak jak zawsze, w koszulce na ramiączkach i w majtkach, plus stanik (co mnie przeraża ).
Aaa w zimie to ja raczej w piżamę flanelową wskakuję albo Tżta koszulki z długim rękawem podbieram

Cytat:
Wygoń męża po czosnek w kapsułkach. NA mnie działa rewelacyjnie. Jak już kiedyś pisałam biorę codziennie od chwili zaczęcia procedury in vitro bo co chwilę byłam chora. Od tej pory byłam chora raz jak nie brałam 2 tygodnie, bo się skończył i tak olałam sobie kupienie nowego. Niestety teraz organizm podatny na choróbska więc warto go wspomóc
Chyba faktycznie kupię. Póki co wieeeelki ząbek czosnku ze śniadaniem pożarłam. Całe mieszkanie mi teraz śmierdzi

Cytat:
Dziewczyny co do torby, to glupie pytanie mam: wiem ze zwykle pakuje sie jedna dla siebie i druga dla dziecka, ale czy moge zapakowac wszystko do jednej? Bo mam ogroooomna torbe podrozna i na bank wszystko dla mnie jak i dla dziecka tam powinno wejsc Ale nie wiem czy np. w szpitalu by sie nie pluli o to? A nie bardzo widzi mi sie kupowac jeszcze nowa torbe bo i tak jej raczej wiecej nie wykorzystamy
Słyszałam, że w szpitalu mogą się wkurzać jak się przyjdzie z dużą torbą o tyle, że trzeba ją gdzieś schować, żeby utrzymać czystość. Na pewno to zależy od szpitala.
Z mniejszych łatwiej zwykle wyjąć to co akurat nam potrzebne jest
Stary 2015-07-19, 10:37   #4950
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Też musze sie przyspieszyc, stresuje mnie wizja, ze w razie czego nie mam nawet podstawowych rzeczy do spakowania w torbe W pon chce zrobic zamowienie z gemini tych wszystkich podkladow, butelek, laktatora, maści i calego aptecznego ekwipunku

Cytat:
Różni ludzie różne podejścia
Generalnie też staram się nie zaprzątać sobie głowy bzdurami, szkoda życia. Ale bardzo nie lubię jak ktoś mi się w to życia wtrąca i tak robiła ta laska. Gdyby sprawa dotyczyła tylko przeszłości Tż, to miałabym na to wylane. Tak jak piszesz, po co się wplątal w taki związek. On więc trochę bardziej na zimno do tego podchodzi bo w pewnym sensie podświadomie czuje się winien. Ale qrka już z jakiej paki wiecznie ma się czuć winny, że ona wypisuje do niego jakies durne smsy mimo, że nieraz twardo i konsekwentnie jej powiedział, żeby się odczepiła. Unikał jej i zsylał na drzewo z jej durnymi tekstami a ta jak bumerang. I to wszystko jak już byl w nowym zwiazku, ze mna. Doskonale wiedziala, ze na pewno o wszystkim sie dowiem. Jestem w tej całej sytuacji trochę z boku ale jej późniejsza bezczelność zaczela rzutowac bezpośrednio na mnie i to już mi się poprostu nie podoba. Nic lasce nie zrobilam poza zwiazaniem sie z jej bylym Nie będę już Wam spamować szczegółami, ale laska odwalala rozne sytuacje, w ktorych ja z Tż wychodzilismy wrecz na posmiewisko. Nie mam ochoty z nia dystutowac i rozbudzac trolla, wiec w swoim zachowniu zwyczajnie ją olewalam. Nie lubie jednak tlumic w sobie emocji wiec popsiocze sobie pod nosem ze "ropuszka" i od razu jakos tak lżej A tak to mam ją gdzies, szkoda czasu.
Ja CIę rozumiem bo miałam podobną sytuację z moim jego byłą franca jedną. Tez wypisywała smsy nawet 5 lat później jak już byliśmy po ślubie i mnie próbowała w nich obrażać Krowa jedna. Jakby tak nie robiła to bym ją miała gdzieś, bo co było to było.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

OOO zapomniałam o torbie napisać WIęc ja wezmę chyba jedną, b dla dzidiz położna mówiła, zeby wziąć tylko pampersy i chusteczki nawilżane a tak wsio jest. No a na wyjście czy jak coś potrzebne to menż podrzuci.
Tylko ja mam taką dużą tę torbę i się obawiam że jak się z nią zjawię na porodówce to się zapytają "A PAni na wakacje leci czy do porodu przyszła?" Żałuje teraz że nie kupiłąm w Pepco jak były w promocji

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości