Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-19, 10:49   #4951
Pasztetnik
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ja CIę rozumiem bo miałam podobną sytuację z moim jego byłą franca jedną. Tez wypisywała smsy nawet 5 lat później jak już byliśmy po ślubie i mnie próbowała w nich obrażać Krowa jedna. Jakby tak nie robiła to bym ją miała gdzieś, bo co było to było.
No dokładnie
Np. poprzednia jego była mi nie przeszkadza. Rozstali sie dawno temu, w zgodzie, taka pierwsza licealna miłość, choc dlugo byli razem. Czasem gdzies tam ja spotka, czy ona mu zlozy zyczenia i tyle, normalny kontakt dwojga doroslych ludzi. Tak samo jemu obojętny jest mój były. Ale tamta to szkoda słów

A moje maleństwo miało wczoraj wieczorem czkawke i teraz ma znowu, chyba za intensywnie ćwiczy oddychanie.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
OOO zapomniałam o torbie napisać WIęc ja wezmę chyba jedną, b dla dzidiz położna mówiła, zeby wziąć tylko pampersy i chusteczki nawilżane a tak wsio jest. No a na wyjście czy jak coś potrzebne to menż podrzuci.
Tylko ja mam taką dużą tę torbę i się obawiam że jak się z nią zjawię na porodówce to się zapytają "A PAni na wakacje leci czy do porodu przyszła?" Żałuje teraz że nie kupiłąm w Pepco jak były w promocji
Moja właśnie też taka giga, matka mi kupowala jak w liceum jechaliśmy na tydzien do Zakopanego i była najwieksza w calej klasie az mi nieswojo bylo Taki mutant co moze robic nawet za wielki bagaz lotniczy, nie wiem skąd matka ją wziela. Potem kupilam na studia walizke i torba tak lezy, tylko raz uzyta wiec w sumie jak nowa. Widzialam ostatnio na SR jak jakąś laskę przyjmowali na CC, to właśnie niosly z położną taką wieeelką to torbe, niewiele mniejsza od mojej i tak pomyslalam, ze chyba dla dwojga sie spakowala, no chyba ze jeszcze dla dzidziola druga gdzies miala
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 11:05   #4952
mala29lll
Zakorzenienie

Ja wczoraj zjadła słodkie od hmmm nie pamiętam. chyba ze 2 tygodnie nic słodkiego nie jadłam a mała co chwilę miała czkawkę tak łapczywie żłopała chyba te wody płodowe. Aż mój mąż czuł tę czkawkę przez brzuszek

Ja nie wiem co z tą torbą. Bo takiej szmacianej nie chce za bardzo, bo nic nie będę mogła znaleźć, a w takiej sztywnej łątwiej chyba
Stary 2015-07-19, 11:08   #4953
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dziewczyny, a te koszule do szpitala, to nie lepiej na ramiączkach brać? Jak to będzie z tymi z rękawem, skoro pod nimi jeszcze stanik się będzie miało? Chyba trochę niewygodnie, nie?

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Haha ja też akurat koszul nie mam, butelek, smoczkow za to pampersy juz mam dla malucha
Ja mam pampersy i małe butelki, kupiłam do laktatora ręcznego. Do tego podkłady, wkładki laktacyjne...no i to wszystko?

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Hej!
Właśnie smoczki... jakie kupujecie?
Ja mam na razie gratisy z lovi, które dostałam w rossmannie, ale pewnie jeszcze aventa dokupię.

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Aaa w zimie to ja raczej w piżamę flanelową wskakuję albo Tżta koszulki z długim rękawem podbieram
Oj nie, ugotowałabym się Jak mi zimno, to skarpetki zakładam

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Ja nie wiem co z tą torbą. Bo takiej szmacianej nie chce za bardzo, bo nic nie będę mogła znaleźć, a w takiej sztywnej łątwiej chyba
Ja mam szmacianą tego typu http://static3.sportclub.com.pl/pol_...88-21364_2.jpg ciekawe jak w nią się zmieszczę
Stary 2015-07-19, 11:26   #4954
mala29lll
Zakorzenienie

a ja mam torbę 65/45 cm i głębokość 25 cm. TO krowa wielka czy nie jak na spakowanie i mnie i dzidzi?

Ja na ramiączkach to nie, boja musze mieć zakryte ramiona do spania
Stary 2015-07-19, 11:30   #4955
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
a ja mam torbę 65/45 cm i głębokość 25 cm. TO krowa wielka czy nie jak na spakowanie i mnie i dzidzi?
Spakuj, sprawdzisz
Jak byłam u siebie na oddziale jakiś czas temu, przyjechała para z zamiarem zostawienia jej na oddziale - mieli tobołów milion
Cytat:
Ja na ramiączkach to nie, boja musze mieć zakryte ramiona do spania
A ja chyba na ramiączkach wezmę, bo jakoś nie widzę szarpania się z wyciąganiem cyca do karmienia w takiej z rękawem. Szlag by mnie trafił Najwyżej na nią t-shirt narzucę jakby mnie po ramionach ciągnęło.

Chyba że źle myślę i cycanie będzie banalnie proste w takiej z rękawem, ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.
Stary 2015-07-19, 11:33   #4956
malinowa4
Zakorzenienie

Hej dziewczynki witam się szybko i odrazu lecę nie nadrobię was, wczoraj wróciliśmy koło północy teraz muszę się ogarnąć i lecimy do teściowej na obiad. Brianek bryka jak szalony dziś mi tak chyba nóżkę trzymał na żołądku że myślałam że się porzygam haha
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 11:46   #4957
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja CIę rozumiem bo miałam podobną sytuację z moim jego byłą franca jedną. Tez wypisywała smsy nawet 5 lat później jak już byliśmy po ślubie i mnie próbowała w nich obrażać Krowa jedna. Jakby tak nie robiła to bym ją miała gdzieś, bo co było to było.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

OOO zapomniałam o torbie napisać WIęc ja wezmę chyba jedną, b dla dzidiz położna mówiła, zeby wziąć tylko pampersy i chusteczki nawilżane a tak wsio jest. No a na wyjście czy jak coś potrzebne to menż podrzuci.
Tylko ja mam taką dużą tę torbę i się obawiam że jak się z nią zjawię na porodówce to się zapytają "A PAni na wakacje leci czy do porodu przyszła?" Żałuje teraz że nie kupiłąm w Pepco jak były w promocji
Ja zrobię tak jak Ty w końcu ten sam szpital. Jeszcze próbki dają sudocremu itd. A jak się okaże że jest trochę inaczej niż położna mówiła to po prostu karzę mężowi migiem do domu jechać. Nie mamy daleko bo w sumie z 4-5 km jakoś
Stary 2015-07-19, 11:46   #4958
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Spakuj, sprawdzisz
Jak byłam u siebie na oddziale jakiś czas temu, przyjechała para z zamiarem zostawienia jej na oddziale - mieli tobołów milion
No chyba tak zrobię, ale nie chce mi się
Stary 2015-07-19, 11:49   #4959
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wczoraj zjadła słodkie od hmmm nie pamiętam. chyba ze 2 tygodnie nic słodkiego nie jadłam a mała co chwilę miała czkawkę tak łapczywie żłopała chyba te wody płodowe. Aż mój mąż czuł tę czkawkę przez brzuszek

Ja nie mam takiej niestety sztywnej wezmę najprawdopodobniej taka jak chodziłam na siłownię szmaciana mała. Kupię w rossmanie pojemniczki do kosmetyków i tam przeleje dla mnie kosmetyki. Po wyjściu ze szpitala to wyrzucę myślę tylko po co dwie pary kapci do szpitala. Ja w sumie w domu nie chodzę w kapciach tylko w takich jak na basen się chodzi bo lubię i jedna para styka. Jak wyjdę spod prysznica to te same założę. W kapciach mi się nogi pocą :p
Stary 2015-07-19, 11:56   #4960
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zrobię tak jak Ty w końcu ten sam szpital. Jeszcze próbki dają sudocremu itd. A jak się okaże że jest trochę inaczej niż położna mówiła to po prostu karzę mężowi migiem do domu jechać. Nie mamy daleko bo w sumie z 4-5 km jakoś
Ja mam koło 17-18 km do szpitala. No mówiła, ze koszulę do porodu dają i po porodzie na to największe plamienie. PAczkę z sudecremem, golarka nawet była jak to jedna mówiła co tam rodziła, ciuszki dla dzidzi, smoczek i coś tam jeszcze jest. Więc dla małej nie wiele mi tam trzeba. Wezmę jeszcze rożek i laktator w razie W Podkłady też dają te na łóżko, ale wezmę może ze 2. No i te podpaski/podkłady też trzeba wziąć i te wszytskie kosmetyki i klapki do chodzenia i pod prysznic tanie. Ogólnie te rzeczy których nie moża wyprać to brac tak, zeby można było wywalić. Tak mówiła ta pani Ela

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Ja nie mam takiej niestety sztywnej wezmę najprawdopodobniej taka jak chodziłam na siłownię szmaciana mała. Kupię w rossmanie pojemniczki do kosmetyków i tam przeleje dla mnie kosmetyki. Po wyjściu ze szpitala to wyrzucę myślę tylko po co dwie pary kapci do szpitala. Ja w sumie w domu nie chodzę w kapciach tylko w takich jak na basen się chodzi bo lubię i jedna para styka. Jak wyjdę spod prysznica to te same założę. W kapciach mi się nogi pocą :p
No tak tylko w domu wchodzisz na boso a tam pod prysznic lepiej w klapkach, żeby grzybka nie podłapać jakiegoś, a wejść w takich co się chodzi po oddzdziale to nie bardzo pod prysznic wejść bo brudne i później wycierać je jak wyjdziesz spod prysznica? DLatego 2 pary O?na mówiła że jakieś śmierdzące chińszczyzną nawet za 10 zł heheh i do kosza po szpitalu
Stary 2015-07-19, 12:00   #4961
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam koło 17-18 km do szpitala. No mówiła, ze koszulę do porodu dają i po porodzie na to największe plamienie. PAczkę z sudecremem, golarka nawet była jak to jedna mówiła co tam rodziła, ciuszki dla dzidzi, smoczek i coś tam jeszcze jest. Więc dla małej nie wiele mi tam trzeba. Wezmę jeszcze rożek i laktator w razie W Podkłady też dają te na łóżko, ale wezmę może ze 2. No i te podpaski/podkłady też trzeba wziąć i te wszytskie kosmetyki i klapki do chodzenia i pod prysznic tanie. Ogólnie te rzeczy których nie moża wyprać to brac tak, zeby można było wywalić. Tak mówiła ta pani Ela
Ja podkłady poporodowe tez wezmę 2 szt. Znajoma rodziła rok temu i faktycznie dają ale mówiła ze dopiero po 1wszej dobie dostała. Koszule tez w razie wu wezmę swoje bo jak dają takie przezroczyste jak mi się wydaje to podziękuję :p a powiedz mi wiem ze w rożek tez dziecko zawijaja szpitalny ciuszki tez.. to co brać tylko komplet ciuchów dla dzidzi jak wyjdziemy ze szpitala?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Rozek mała nie trzeba bo tam dają szpitalny
Stary 2015-07-19, 12:05   #4962
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podkłady poporodowe tez wezmę 2 szt. Znajoma rodziła rok temu i faktycznie dają ale mówiła ze dopiero po 1wszej dobie dostała. Koszule tez w razie wu wezmę swoje bo jak dają takie przezroczyste jak mi się wydaje to podziękuję :p a powiedz mi wiem ze w rożek tez dziecko zawijaja szpitalny ciuszki tez.. to co brać tylko komplet ciuchów dla dzidzi jak wyjdziemy ze szpitala?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Rozek mała nie trzeba bo tam dają szpitalny
A faktycznie siostrzenice były w rożkach szpitalnych takich białych koszula ponoć spoko ale jak coś będę miała.
No położna mówiła, że ciuszki to tylko na wyjście mąż niech dowiezie, a tak to dają ponoć w paczce. Po badaniu pakują od razu w ciuszki ich
Stary 2015-07-19, 12:06   #4963
toskaKrk
Wtajemniczenie

Zastrzelę się
chciałam klepnąć zakupy na allegro z koszyka u jednego sprzedawcy. Naprodukowałam wiadomość, klepnęłam i wyskoczyło, że coś niedostępne i czy kontynuować i klepnęłam znowu i coś się pomieszało i mi kupiło wszystko po 2 razy i podsumowało na 400zł a ja już chciałam mieć te zakupy z głowy i tylko paczkę odebrać. I nie wiem co teraz
W dodatku 5 min później Tż wrócił z młodym ze spaceru, chciałam sie pożalić a on na mnie nawarczał że on nic tam nie zrobił, więc nie jego wina i mam spadać.
Całe osiedle chyba słyszało jak mu nawciskałam.
Mam doła buuuu.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 12:10   #4964
mala29lll
Zakorzenienie

JA będę miała wieści na świeżo bo przyjaciółka ma termin na koniec sierpnia to i Tobie przekażę co było a co nie

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Zastrzelę się
chciałam klepnąć zakupy na allegro z koszyka u jednego sprzedawcy. Naprodukowałam wiadomość, klepnęłam i wyskoczyło, że coś niedostępne i czy kontynuować i klepnęłam znowu i coś się pomieszało i mi kupiło wszystko po 2 razy i podsumowało na 400zł a ja już chciałam mieć te zakupy z głowy i tylko paczkę odebrać. I nie wiem co teraz
W dodatku 5 min później Tż wrócił z młodym ze spaceru, chciałam sie pożalić a on na mnie nawarczał że on nic tam nie zrobił, więc nie jego wina i mam spadać.
Mam doła buuuu.
NAjlepiej już nic nie ruszaj i zadzwoń jutro do sprzedawcy. Może wycofa zamówienie i od nowa zamówisz albo każe CI napisać maila co zamawiasz i tyle przelać na konto plus przesyłka. Ja z pościelą tak namieszałam, bo nie ten rozmiar zamówiłam, ale własnie pani kazał w mailu napisac co chcę i przelać tyle kasy plus przesyłka. A kiedyś jak się rąbnęłam to PAn wycofał całe zamówienie i od nowa zamówiłam. Spokojnie Nie złego się nie stało. Wszytsko do wyjaśnienia
Stary 2015-07-19, 12:19   #4965
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
NAjlepiej już nic nie ruszaj i zadzwoń jutro do sprzedawcy. Może wycofa zamówienie i od nowa zamówisz albo każe CI napisać maila co zamawiasz i tyle przelać na konto plus przesyłka. Ja z pościelą tak namieszałam, bo nie ten rozmiar zamówiłam, ale własnie pani kazał w mailu napisac co chcę i przelać tyle kasy plus przesyłka. A kiedyś jak się rąbnęłam to PAn wycofał całe zamówienie i od nowa zamówiłam. Spokojnie Nie złego się nie stało. Wszytsko do wyjaśnienia
Nie ruszam. Napisałam maila z prośbą o pomoc w odkręceniu.
Tylko zła jestem na siebie i na allegro, że tak się namotało i że nie mogę tego w prosty sposób zakończyć
A Tż mnie wkur... bo sam niczym się nie interesuje, nic nie kupi, jakby go dziecko nie obchodziło w ogóle bo wszystko się samo kupi, a nawet głupiego: będzie ok, nie przejmuj się nie usłyszę, tylko fochy.
A dziecko się mnie pyta czemu płaczę i czy to przez niego
Stary 2015-07-19, 12:25   #4966
mala29lll
Zakorzenienie

Tosia nie denerwuj się. Szkoda tych nerwów. Choć wiem, ze się łatwo gada

Dobra trzeba coś na obiad wykombinować eh...
Stary 2015-07-19, 12:58   #4967
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Nie ruszam. Napisałam maila z prośbą o pomoc w odkręceniu.
Tylko zła jestem na siebie i na allegro, że tak się namotało i że nie mogę tego w prosty sposób zakończyć
Bo to allegro to zwalone jest. Też w zeszłym tyg miałam taką syt, ze kupiłam, wyskoczył komunikat że bład i że nie kupiłam więc jeszcze raz kupiłam i też przy płaceniu okazało się że 2 sztuki.
A allegro sobie pisze że oni nic z tym nie zrobią ido sprzedawcy musisz pisać że przez pomyłke allegro Ci się zdublowało.
Mój sprzedawca mi wycofał.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Tosia nie denerwuj się. Szkoda tych nerwów. Choć wiem, ze się łatwo gada

Dobra trzeba coś na obiad wykombinować eh...
O matko my dzis tak opóźnieni że dopiero śniadanie zjedliśmy
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 13:42   #4968
Oliath
Zakorzenienie

Elve, nie że spodziewam się za 2 tyg. rodzić, ale wiem jak było poprzednio, leżałam 3 dni z ciśnieniem np. w szpitalu na końcówce ciąży - a teraz bym miała przerąbane, bo dzieci, to jak do szpitala iść w razie czego? no będę się bała sama zostać na 2 tyg. i już

Rzuciło mi się w oczy coś o 2 podkładach... jak tam chcecie, ja biorę kilkanaście, bo nie lubię na zabrudzonych leżeć, a kilka razy dziennie zmieniałam sobie ostatnio, bo co się ruszyłam albo dzidzia jadła i obkurczanie szło silniejsze, to bach - kałuża na podkładzie bleee :/ podkład grosze kosztuje

Ja nic nie biorę takiego, co potem w kubeł w końcu to jest szpital, a nie chlew jakiś a po powrocie klapki wyprać w pralce można też. Natomiasst szczerze radzę dla maleństwa brać normalnie swoje ubranka, bo te szpitalne to pożal się Boże - porozciągane, rozmiary z doopy wzięte, brakuje napek i troczków, no w ogóle żal na dziecko patrzeć zawinięte w te ich szmatki.
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-07-19 o 13:44
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 14:10   #4969
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Rzuciło mi się w oczy coś o 2 podkładach... jak tam chcecie, ja biorę kilkanaście, bo nie lubię na zabrudzonych leżeć, a kilka razy dziennie zmieniałam sobie ostatnio, bo co się ruszyłam albo dzidzia jadła i obkurczanie szło silniejsze, to bach - kałuża na podkładzie bleee :/ podkład grosze kosztuje

Ja nic nie biorę takiego, co potem w kubeł w końcu to jest szpital, a nie chlew jakiś a po powrocie klapki wyprać w pralce można też. Natomiasst szczerze radzę dla maleństwa brać normalnie swoje ubranka, bo te szpitalne to pożal się Boże - porozciągane, rozmiary z doopy wzięte, brakuje napek i troczków, no w ogóle żal na dziecko patrzeć zawinięte w te ich szmatki.
Ja planuje kupić 2 paczki podkładów czyli 10sztuk, a w razie czego Tż dokupi i podrzuci. No i ja muszę wszystko mieć wg listy na stronie szpitala, więc i podkłady na łóżko i dla siebie i ciuszki i pieluszki itd.

Tż przeprosił
Stary 2015-07-19, 14:12   #4970
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Z tymi torbami to duuuzo od szpitala zalezy ja zabralam:
Podklady cale opakowanie,
Podpaski opakowanie(Tz dowozil pozniej)
Recznik maly i duzy
2 koszule + cienki szlafrok.
Majtki siateczkowe.
Kosmetyczka: szampon (probka z gazety) mydelko mini, mini balasam,szczoteczka, pasta, szczotka do wlsow gumki.
Dla dziecka mialam, pampersy,chusteczki,maly kremik (gratisowa probka) , rekawiczki niedrapki.
I chyba tyle pisalam z pamieci

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Ciuszki u mnie w szpitalu byly czysciutkie i wszystkie cale nie ktore troszke duze ale rozmiary noworodkowe
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 14:12   #4971
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Ja do torby szpitalnej mam podkłady, majtki jednorazowe i trzy koszule. Nie piszę tu o rzeczach, które wezmę z domu typu klapki czy szczoteczka do zębów.
Podkładów wezmę całą paczkę, czyli 10. W razie czego tż podejdzie do apteki i dokupi.
Co do przedwczesnych porodów, to ostatnio na jakimś wątku na wizażu czytałam, że od 34 czy 35 tygodnia lekarze już nie robią wszystkiego, co w ich mocy, żeby zatrzymać akcję porodową. Ile w tym prawdy, tego nie wiem.
Dokończyłam dzisiaj spisywać wszystko, co nam jeszcze brakuje do wyprawki. Pokazałam tżtowi, to się zapytał, czy to wszystko jest konieczne, ale potem stwierdził, że damy radę.
Stary 2015-07-19, 14:13   #4972
AgatkaSz
Wtajemniczenie

A no i wkladki laktacyjne i pieluszke flanelowa

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

I kapcie najlepiej gumowe aby wejsc pod prysznic w nich
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 14:52   #4973
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Ja pisałam tak tylko Maggie o podkładach, bo my w tym samym szpitalu rodzimy a SR prowadzą położne z tego szpitala. Maggie nie było od początku na SR Położna mówiła, że u nas w szpitalu dają podkłady, bo ogólnie to ja kupiłam więcej ale wcześniej.
Co do ubranek to z tego co pamiętam ładne dali siostrzenicom.
A czemu powyciągane? że używane były? Bo u nas nówki normalnie w paczce razem z próbkami

Jeżeli chodzi o wyrzucanie rzeczy po szpitalu to z chlewu bym mogła nie wyrzucić ale ze szpitala wolę nie ryzykować co tam przytargam do domu. To nie chodzi że tam brudno czy coś, bo z hotelu wracasz to nie wyrzucasz przecież. Chodzi o różne bakterie które w szpitalu były sa i będą choćby nie wiem jak dbali o czystość i czym nie czyścili. Wolę tego nie brać do domu Tu akurat się zupełnie zgodze z położną. Szczególnie jeżeli chodzi o takie rzeczy których się nie da wyczyścić jak np krem
Stary 2015-07-19, 14:54   #4974
sabonka123
Rozeznanie

A kiedy pakujemy torbę do szpitala? Ja się juz nie mogę doczekać, wczoraj oglądałam porody na YouTube :p

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 15:02   #4975
mala29lll
Zakorzenienie

JA jeszcze kupiłam jednorazowe podkładki na sedes, ręczniki papierowe biorę i butelki z dziubkiem jedna do góry do picia a druga na dół do grażyny i tantum rosa saszetki Jeszcze Maltan do sutków, szminka nawilżająca na poród jak się zsapie i mi wary wyschną gumki do włosów, wkładki laktacyjne, biustonosz do karmienia, szlafrok, 3 koszule, 2 pary klapek, ręczniki mały i duży, woda i czekolada 70 % kakao, parę sucharków może. Plus kosmetyczne rzeczy
Stary 2015-07-19, 15:03   #4976
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
A kiedy pakujemy torbę do szpitala? Ja się juz nie mogę doczekać, wczoraj oglądałam porody na YouTube :p
Ja gdzieś za miesiąc zacznę pakować.
Stary 2015-07-19, 15:05   #4977
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
wariatka Mozesz już sie spakowac jak chcesz JA będę musiała, bo mi te pierdoły zajmują miejsce w komodzie dzidzi
Stary 2015-07-19, 15:08   #4978
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
wariatka Mozesz już sie spakowac jak chcesz JA będę musiała, bo mi te pierdoły zajmują miejsce w komodzie dzidzi
W sumie już wszystko mam to co za problem to do torby dać :d ale nie no... nie chce zapeszac. Niech malutka sobie tam jeszcze siedzi i dokucza mamie. Odkąd się przeprowadziliśmy na parter i jest spory chłodek w te upały to dzidzia strasznie wariuje w brzuszku. Praktycznie non stop, nieważne czy leżę, siedzę czy chodzę.

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 15:53   #4979
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
A faktycznie siostrzenice były w rożkach szpitalnych takich białych koszula ponoć spoko ale jak coś będę miała.
No położna mówiła, że ciuszki to tylko na wyjście mąż niech dowiezie, a tak to dają ponoć w paczce. Po badaniu pakują od razu w ciuszki ich
No to fajnie z tymi ciuszkami dla dziecka To ja nic nie biorę, mąż dowiezie Co do klapek to faktycznie kupię dwie sztuki może na naszej giełdzie jakieś tanie znajdę

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Zastrzelę się
Mam doła buuuu.
Ja miałam podobną sytuację jak robiłam zamówienie w aptece internetowej gemini.. Tylko, że w historii nie było widać że przelew wykonano, więc jeszcze raz zapłaciłam.. Po kilku dniach z ciekawości spr historię, bo coś szukałam i poszła ta sama transakcja dwa razy. Zadzwoniłam do nich na infolinię, wszystko wyjaśniłam i do 2 dni roboczych miałam środki zwrócone. Na pewno uda się Tobie wyjaśnić tą sprawę ze sprzedawcą z allegro

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
JA będę miała wieści na świeżo bo przyjaciółka ma termin na koniec sierpnia to i Tobie przekażę co było a co nie[COLOR="Silver"]

:
Ooo to super Jak coś pisz wszystko ze szczegółami Ja mam dane z poprzedniego roku z czerwca

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Szalona kobieto jesteś Jeszcze porody oglądasz, ja podziękuje

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
JA jeszcze kupiłam jednorazowe podkładki na sedes, ręczniki papierowe biorę i butelki z dziubkiem jedna do góry do picia a druga na dół do grażyny i tantum rosa saszetki Jeszcze Maltan do sutków, szminka nawilżająca na poród jak się zsapie i mi wary wyschną gumki do włosów, wkładki laktacyjne, biustonosz do karmienia, szlafrok, 3 koszule, 2 pary klapek, ręczniki mały i duży, woda i czekolada 70 % kakao, parę sucharków może. Plus kosmetyczne rzeczy
Mała a ta czekolada to na kiedy ? Nie będzie Tobie zatwardzenia robić czy coś ;p Nie wiem więc pytam

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Ale tutaj cisza

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Ja pisałam tak tylko Maggie o podkładach, bo my w tym samym szpitalu rodzimy a SR prowadzą położne z tego szpitala. Maggie nie było od początku na SR Położna mówiła, że u nas w szpitalu dają podkłady, bo ogólnie to ja kupiłam więcej ale wcześniej.
Co do ubranek to z tego co pamiętam ładne dali siostrzenicom.
A czemu powyciągane? że używane były? Bo u nas nówki normalnie w paczce razem z próbkami

Jeżeli chodzi o wyrzucanie rzeczy po szpitalu to z chlewu bym mogła nie wyrzucić ale ze szpitala wolę nie ryzykować co tam przytargam do domu. To nie chodzi że tam brudno czy coś, bo z hotelu wracasz to nie wyrzucasz przecież. Chodzi o różne bakterie które w szpitalu były sa i będą choćby nie wiem jak dbali o czystość i czym nie czyścili. Wolę tego nie brać do domu Tu akurat się zupełnie zgodze z położną. Szczególnie jeżeli chodzi o takie rzeczy których się nie da wyczyścić jak np krem
Z tym wyrzucaniem rzeczy ze szpitala jestem tego samego zdania. Pełno tam bakterii w dodatku jeśli chodzi o takie rzeczy jestem strasznie pedantyczna. Ja jak widzę jak mi ktoś po domu w butach lata to odrazu zwracam uwagę i nie mam odwagi chodzić na boso dopóki nie umyję podłóg. To samo jak ktoś wcześniej usiądzię w autobusie, w kościele, itd a później chce mi później usiąść w tych ciuchach na łóżko to bleee.. Dlatego nie ma co żałować kilkadziesiąt złotych na klapki, pojemniki na kosmetyki żeby można spokojnie je wyrzucić a nie targać te zarazki do domu. Mój mąż jak kiedyś wrócił z odwiedzin ze szpitala u znajomego to kazałam mu dać ciuchy odrazu do prania
Tak już mam Ogólnie nie cierpię strasznie szpitali..
Stary 2015-07-19, 15:55   #4980
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mała a ta czekolada to na kiedy ? Nie będzie Tobie zatwardzenia robić czy coś ;p Nie wiem więc pytam [COLOR="Silver"]
położna powiedziała, żeby wziąć bo jak długi poród to pozwalają kosteczkę czy 2 pocycać sobie żeby dostać kopa energetycznego jak brak sił, ale musi być własnie ta dobra min 70% kakao

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości