|
|
#4951 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
Np. poprzednia jego była mi nie przeszkadza. Rozstali sie dawno temu, w zgodzie, taka pierwsza licealna miłość, choc dlugo byli razem. Czasem gdzies tam ja spotka, czy ona mu zlozy zyczenia i tyle, normalny kontakt dwojga doroslych ludzi. Tak samo jemu obojętny jest mój były. Ale tamta to szkoda słów ![]() A moje maleństwo miało wczoraj wieczorem czkawke i teraz ma znowu, chyba za intensywnie ćwiczy oddychanie. ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zjadła słodkie od hmmm nie pamiętam. chyba ze 2 tygodnie nic słodkiego nie jadłam a mała co chwilę miała czkawkę tak łapczywie żłopała chyba te wody płodowe. Aż mój mąż czuł tę czkawkę przez brzuszek
![]() Ja nie wiem co z tą torbą. Bo takiej szmacianej nie chce za bardzo, bo nic nie będę mogła znaleźć, a w takiej sztywnej łątwiej chyba
|
#4953 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Dziewczyny, a te koszule do szpitala, to nie lepiej na ramiączkach brać? Jak to będzie z tymi z rękawem, skoro pod nimi jeszcze stanik się będzie miało? Chyba trochę niewygodnie, nie?
Cytat:
![]() Ja mam na razie gratisy z lovi, które dostałam w rossmannie, ale pewnie jeszcze aventa dokupię. Cytat:
Jak mi zimno, to skarpetki zakładam ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam torbę 65/45 cm i głębokość 25 cm. TO krowa wielka czy nie jak na spakowanie i mnie i dzidzi?
Ja na ramiączkach to nie, boja musze mieć zakryte ramiona do spania
|
#4955 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Jak byłam u siebie na oddziale jakiś czas temu, przyjechała para z zamiarem zostawienia jej na oddziale - mieli tobołów milion ![]() A ja chyba na ramiączkach wezmę, bo jakoś nie widzę szarpania się z wyciąganiem cyca do karmienia w takiej z rękawem. Szlag by mnie trafił Najwyżej na nią t-shirt narzucę jakby mnie po ramionach ciągnęło.Chyba że źle myślę i cycanie będzie banalnie proste w takiej z rękawem, ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki witam się szybko i odrazu lecę
nie nadrobię was, wczoraj wróciliśmy koło północy teraz muszę się ogarnąć i lecimy do teściowej na obiad. Brianek bryka jak szalony dziś mi tak chyba nóżkę trzymał na żołądku że myślałam że się porzygam haha
|
|
|
|
#4957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę tylko po co dwie pary kapci do szpitala. Ja w sumie w domu nie chodzę w kapciach tylko w takich jak na basen się chodzi bo lubię i jedna para styka. Jak wyjdę spod prysznica to te same założę. W kapciach mi się nogi pocą :p
|
|
|
#4960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkłady też dają te na łóżko, ale wezmę może ze 2. No i te podpaski/podkłady też trzeba wziąć i te wszytskie kosmetyki i klapki do chodzenia i pod prysznic tanie. Ogólnie te rzeczy których nie moża wyprać to brac tak, zeby można było wywalić. Tak mówiła ta pani Ela![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
O?na mówiła że jakieś śmierdzące chińszczyzną nawet za 10 zł heheh i do kosza po szpitalu
|
|
#4961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jak dają takie przezroczyste jak mi się wydaje to podziękuję :p a powiedz mi wiem ze w rożek tez dziecko zawijaja szpitalny ciuszki tez.. to co brać tylko komplet ciuchów dla dzidzi jak wyjdziemy ze szpitala?---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Rozek mała nie trzeba bo tam dają szpitalny
|
|
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No położna mówiła, że ciuszki to tylko na wyjście mąż niech dowiezie, a tak to dają ponoć w paczce. Po badaniu pakują od razu w ciuszki ich
|
|
#4963 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastrzelę się
![]() chciałam klepnąć zakupy na allegro z koszyka u jednego sprzedawcy. Naprodukowałam wiadomość, klepnęłam i wyskoczyło, że coś niedostępne i czy kontynuować i klepnęłam znowu i coś się pomieszało i mi kupiło wszystko po 2 razy i podsumowało na 400zł ![]() W dodatku 5 min później Tż wrócił z młodym ze spaceru, chciałam sie pożalić a on na mnie nawarczał że on nic tam nie zrobił, więc nie jego wina i mam spadać. Całe osiedle chyba słyszało jak mu nawciskałam. Mam doła buuuu.
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
JA będę miała wieści na świeżo bo przyjaciółka ma termin na koniec sierpnia
to i Tobie przekażę co było a co nie![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
|
#4965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko zła jestem na siebie i na allegro, że tak się namotało i że nie mogę tego w prosty sposób zakończyć A Tż mnie wkur... bo sam niczym się nie interesuje, nic nie kupi, jakby go dziecko nie obchodziło w ogóle bo wszystko się samo kupi, a nawet głupiego: będzie ok, nie przejmuj się nie usłyszę, tylko fochy. A dziecko się mnie pyta czemu płaczę i czy to przez niego
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Tosia nie denerwuj się. Szkoda tych nerwów. Choć wiem, ze się łatwo gada
Dobra trzeba coś na obiad wykombinować eh...
|
#4967 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A allegro sobie pisze że oni nic z tym nie zrobią ido sprzedawcy musisz pisać że przez pomyłke allegro Ci się zdublowało. Mój sprzedawca mi wycofał. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Elve, nie że spodziewam się za 2 tyg. rodzić, ale wiem jak było poprzednio, leżałam 3 dni z ciśnieniem np. w szpitalu na końcówce ciąży - a teraz bym miała przerąbane, bo dzieci, to jak do szpitala iść w razie czego?
no będę się bała sama zostać na 2 tyg. i już Rzuciło mi się w oczy coś o 2 podkładach... jak tam chcecie, ja biorę kilkanaście, bo nie lubię na zabrudzonych leżeć, a kilka razy dziennie zmieniałam sobie ostatnio, bo co się ruszyłam albo dzidzia jadła i obkurczanie szło silniejsze, to bach - kałuża na podkładzie bleee :/ podkład grosze kosztuje ![]() Ja nic nie biorę takiego, co potem w kubeł w końcu to jest szpital, a nie chlew jakiś a po powrocie klapki wyprać w pralce można też. Natomiasst szczerze radzę dla maleństwa brać normalnie swoje ubranka, bo te szpitalne to pożal się Boże - porozciągane, rozmiary z doopy wzięte, brakuje napek i troczków, no w ogóle żal na dziecko patrzeć zawinięte w te ich szmatki.
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-07-19 o 13:44 |
|
|
|
#4969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tż przeprosił
|
|
#4970 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tymi torbami to duuuzo od szpitala zalezy ja zabralam:
Podklady cale opakowanie, Podpaski opakowanie(Tz dowozil pozniej) Recznik maly i duzy 2 koszule + cienki szlafrok. Majtki siateczkowe. Kosmetyczka: szampon (probka z gazety) mydelko mini, mini balasam,szczoteczka, pasta, szczotka do wlsow gumki. Dla dziecka mialam, pampersy,chusteczki,maly kremik (gratisowa probka) , rekawiczki niedrapki. I chyba tyle pisalam z pamieci ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Ciuszki u mnie w szpitalu byly czysciutkie i wszystkie cale nie ktore troszke duze ale rozmiary noworodkowe
|
#4971 |
|
Zadomowienie
|
Ja do torby szpitalnej mam podkłady, majtki jednorazowe i trzy koszule. Nie piszę tu o rzeczach, które wezmę z domu typu klapki czy szczoteczka do zębów.
Podkładów wezmę całą paczkę, czyli 10. W razie czego tż podejdzie do apteki i dokupi. Co do przedwczesnych porodów, to ostatnio na jakimś wątku na wizażu czytałam, że od 34 czy 35 tygodnia lekarze już nie robią wszystkiego, co w ich mocy, żeby zatrzymać akcję porodową. Ile w tym prawdy, tego nie wiem. Dokończyłam dzisiaj spisywać wszystko, co nam jeszcze brakuje do wyprawki. Pokazałam tżtowi, to się zapytał, czy to wszystko jest konieczne, ale potem stwierdził, że damy radę.
|
#4972 |
|
Wtajemniczenie
|
A no i wkladki laktacyjne i pieluszke flanelowa
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- I kapcie najlepiej gumowe aby wejsc pod prysznic w nich
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna mówiła, że u nas w szpitalu dają podkłady, bo ogólnie to ja kupiłam więcej ale wcześniej.Co do ubranek to z tego co pamiętam ładne dali siostrzenicom. A czemu powyciągane? że używane były? Bo u nas nówki normalnie w paczce razem z próbkami ![]() Jeżeli chodzi o wyrzucanie rzeczy po szpitalu to z chlewu bym mogła nie wyrzucić ale ze szpitala wolę nie ryzykować co tam przytargam do domu. To nie chodzi że tam brudno czy coś, bo z hotelu wracasz to nie wyrzucasz przecież. Chodzi o różne bakterie które w szpitalu były sa i będą choćby nie wiem jak dbali o czystość i czym nie czyścili. Wolę tego nie brać do domu
|
|
#4974 |
|
Rozeznanie
|
A kiedy pakujemy torbę do szpitala?
Ja się juz nie mogę doczekać, wczoraj oglądałam porody na YouTube :p
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
JA jeszcze kupiłam jednorazowe podkładki na sedes, ręczniki papierowe biorę i butelki z dziubkiem jedna do góry do picia a druga na dół do grażyny i tantum rosa saszetki
Jeszcze Maltan do sutków, szminka nawilżająca na poród jak się zsapie i mi wary wyschną
|
#4976 |
|
Zadomowienie
|
Ja gdzieś za miesiąc zacznę pakować.
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA będę musiała, bo mi te pierdoły zajmują miejsce w komodzie dzidzi
|
|
#4978 |
|
Rozeznanie
|
W sumie już wszystko mam to co za problem to do torby dać :d ale nie no... nie chce zapeszac. Niech malutka sobie tam jeszcze siedzi i dokucza mamie. Odkąd się przeprowadziliśmy na parter i jest spory chłodek w te upały to dzidzia strasznie wariuje w brzuszku. Praktycznie non stop, nieważne czy leżę, siedzę czy chodzę.
|
#4979 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja nic nie biorę, mąż dowiezie Co do klapek to faktycznie kupię dwie sztuki może na naszej giełdzie jakieś tanie znajdę ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Jak coś pisz wszystko ze szczegółami Ja mam dane z poprzedniego roku z czerwca ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Jeszcze porody oglądasz, ja podziękuje ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Ale tutaj cisza ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() Tak już mam Ogólnie nie cierpię strasznie szpitali..
|
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

Krowa jedna. Jakby tak nie robiła to bym ją miała gdzieś, bo co było to było.

WIęc ja wezmę chyba jedną, b dla dzidiz położna mówiła, zeby wziąć tylko pampersy i chusteczki nawilżane a tak wsio jest. No a na wyjście czy jak coś potrzebne to menż podrzuci.

nie nadrobię was, wczoraj wróciliśmy koło północy
teraz muszę się ogarnąć i lecimy do teściowej na obiad. Brianek bryka jak szalony dziś mi tak chyba nóżkę trzymał na żołądku że myślałam że się porzygam haha