|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
No i do tego kazały tobie pokonywać taką odległość, a same pojechały na wakacje... brak słów. |
|
|
|
|
#4922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4923 |
|
Wtajemniczenie
|
zuzulka_89
Nie dziwi mnie to, że byłaś zła i roztrzęsiona. Po pierwsze oni powinni przywieźć psa bo to w ich interesie było po drugie jesteś w ciąży a pies obcy to obowiązek :/. Ale po cichu zazdroszczę Wam dziewczyny z cc bo znacie konkretny dzień porodu a przy sn nigdy nie wiadomo kiedy... Boję się, że przenoszę ciążę jak ta moja koleżanka :/ chyba dziś cesarkę robią 10 dni po TP
|
|
#4924 |
|
Wtajemniczenie
|
Plany ambitne i co brak św
Wiatl Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Brak światła!rozebrała fotelik do prania i nie wiem czy go zloze kurde masakra może TŻ pomoze Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie dlatego rezygnuję chyba z rodzenia w Warszawie koło matki i sióstr. Bo jeszcze będą miały pretensje, że zaczęło się nie wtedy kiedy im jest wygodnie i im pasuje...
|
|
|
#4926 |
|
Raczkowanie
|
A co do octaniseptu to wczoraj sobie psiknełam na opryszczke to zaczelo szczypac wiec zwątpilam czy moge używac... Bo nigdy nic mnie nie szczypalo po popsikaniu rany...
|
#4927 |
|
Wtajemniczenie
|
Pralek na dzień dobry 4 a ją bez światła cholera
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Ale dzieci z planowych CC lubią wcześniej wyjsc Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to bym szczerze im wygarnęła na Twoim miejscu i oczekiwała przeprosin. Mogłaś równie dobrze powiedzieć że masz w Cytat:
Generalnie octenisept odkaża, ale nie przesadzałabym z nim bo na opryszczce musi się zrobić strup, octenisept mocno nawadnia i może się zacząć paprać. Zostawiłabym to w spokoju. Nic nie poradzisz, pozostaje czekać. |
||
|
|
|
#4929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do ciąży to mam 4 siostry i moja Matka twierdzi, że dopóki wszystko jest OK (czyt. nie leżę w szpitalu) to ciąża to nie choroba... ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Ja na opryszczkę używam jeszcze olejek z drzewa herbacianego. Mi dość szybko łagodził i pomagał szybciej wyleczyć zarażone miejsce
|
|
|
#4930 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do odległości - ja bym nie pojechała 300km, powiedziałabym żeby przywieźli psa do mnie :-P ale u mnie nikt by na taki pomysł nie wpadł. Zresztą mi nawet z psem nie dają chodzić już żeby mnie nie pociągnął gdzieś... ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#4931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodam ze jestem w tym temacie weteranka kazde wakacje na sloncu = sie u mnie z tym G.. Przy opryszce liczy sie szybka reakcja bo jak juz wyjda bable to sie bedzie goic dlugo. Ja przykladam zaraz jak poczuje ze cos swedzi i wybija. I zazwyczaj opryszczka sie cofa. Jesli ci juz pekla to nie wie czy podziala. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-07-20 o 11:16 |
|
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znacznie gorsza byłaby opryszczka narządów płciowych ![]() A co do CC, to w którym jesteś tygodniu? Gin Ci mówił, ze możesz się juz umawiać na CC? jak to u Ciebie wyglądało?
|
|
#4933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój cielak też nie ciągnie, tylko my mamy przy domu las i tam dużo ludzi chodzi z psami bez smyczy... Niestety. A mój jest meeega łagodny pomimo tego że to amstaf ale ma silny instynkt obronny kiedy jest na smyczy. Jak jakiś pies podleci i chce się bawić -ok, ale jak warknie to moj się spina momentalnie
|
|
|
#4935 |
|
Raczkowanie
|
do myszka007Ja rodze w prywatnym szpitalu i tam są nie co inne zasady
Musialam zrobic mase badan, wziąć wszystkie wyniki i usg z calej ciazy ( bo lekarz z prywatnego szpitala nie prowadzi mojej ciazy, bo porodówke mam oddalona 300km od domu ) no i na tej podstawie wyznaczyl date cc Bardzo fajny szpital i dyrektor szpitala, wiecej inf na temat szpitala moge udzielic na pw bo nie chce robic reklamy
|
#4936 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4937 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a kupujecie mleko? Jesli tak to jakie? Ja zdecyduje sie chyba na hipp szczegolnie ze w szpitalu mlody bedzie takim karmiony.
|
#4938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i to 300km? jesteś chyba za dobra!Od rana mam już dzień pełen emocji... jechaliśmy załatwić papiery związane z nowym autem. Najpierw US, jedziemy, parking pełny, ja lekkie zamieszanie co robić - oczywiście mój mąż mnie wkurzył tekstami, że w ogóle nie myślę, że jestem kierowcą, nie mogę stać i się zastanawiać "co teraz", bo blokuję innych i muszę się rozglądać zanim podejmę decyzję o parkowaniu... więc się wściekłam. Poszliśmy do US, zapłaciliśmy podatek, ale wracając na parking dalej się kłóciliśmy o jego metody pedagogiczne i mój sposób parkowania... więc wiecie co zrobiłam? Wysiadłam z auta i poszłam na nogach do domu... on jechał za mną i się co jakiś czas zatrzymywał i czekał na mnie bo myślał, że wsiądę, a ja byłam taka wściekła, że nie reagowałam... szłam prawie pół godziny w tym zaduchu. Byłam taka wściekła, że myślałam, że eksploduję. On dzwoni i mnie prosi, żebym zaczekała, wsiadła do auta i żebyśmy pojechali jeszcze do urzędu miasta załatwić przerejestrowanie, ale byłam na to zbyt zła. Doczołgałam się do domu cała spocona i zmachana, położyłam się w łóżku, ochłonęłam. Przyszedł się pogodzić. Ok, pojechaliśmy doi tego urzędu, okazało się, że kolejka jest ogromna, oczywiście nikt nie puści ciężarnej. Postanowiliśmy chociaż opłacić już tą opłatę za przerejestrowanie. Wypełniam druczek, źle... jeszcze raz. Wypełniam ostrożnie, okazało się, że nie mieszczę się z kwotą, nazwiskiem i adresem w kratkach... pytam (już wściekła) tej kobiety, co mam zrobić, jak się nie umiem zmieścić w kratkach... a ona "Nie musi pani patrzeć na te kratki..." No myślałam, że mnie coś rozerwie, potargałam tą kartkę i wyszłam, na cały głos mówiąc (jak wariatka), że mam dosć tych urzędów i nie mam siły i cierpliwości wypełniać tego kolejny raz na stojąco (bo oczywiście nie było stolika). Muszę ochłonąć, i pojedziemy tam jutro rano. Wiem, że przesadzam, ale nie dość, że zaduch, nerwy, mąż mnie wkurza, jeszcze nikt mnie nie puści w kolejce i muszę wypełniać wszystko na stojąco i jeszcze na kij te kratki, skoro nie trzeba się w tym mieścić?
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z urzędami to widać że już miałaś nerwy zszargane i wybuchałaś co chwilę. To prawda że naszymi urzędami rządzi bezsens i nawet zrównoważonego człowieka potrafi to wkurzyć do żywego. A co do tekstu TŻ o parkowaniu... niech to powie 90% kierowców, którzy są w takich miejscach, stoją i się zastanawiają. Nie ma w tym nic złego, dopóki trwa to chwilę, potem trzeba się zdobyć na jakąś decyzję. A tak w ogóle to chyba powinniście się dogadać jakoś, my mieliśmy taką niepisaną umowę że jak ja prowadzę swój samochód to TŻ siedzi cicho i na odwrót. |
|
|
|
|
#4940 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ciesze się, że w końcu jakaś waga podobna do mojej Książniczki party_girl7 mnie też kręci to wiaderko, ale chyba kupujemy jednak zwykłą wanienkę, ale chętnie będę czytać o Twoich doświadczeniach bianczka
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko sie umyje upiore i jade do mlodej
strasznie sie stesknilam
|
|
#4942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaz tak jak mowie, przez cala ciaze zdazylo mi sie 3 razy zeby ktos zwrocil mi uwage, raz w us, drugi w osrodku zdrowia, trzeci w aptece superpharm gdzir wisza wielkie plakaty ze kobiety z dziecmi i w ciazy maja pierszenstwo to powiedzialam kolesiowi zeby spojrzal do gory i przeczytal ( centralnie nad nim wisiala reklama ze mam pierszenstwo . ) kolesiowi zrobilo sie glupio i przeprosil
|
|
#4943 |
|
Zadomowienie
|
Te hormony mnie wykończą, samą nie mam do siebie sił. Dziś mój mąż wrócił do pracy po urlopie i jeszcze w tym tygodniu wraca przed 19. Ledwo się drzwi za nim zamknęły, to ja w ryk, że jak ja sobie poradzę, trzeba zacząć wreszcie pranie, prasowanie i w ogóle jak? Do tego brzuch mnie boli, ledwo chodzę od bólu krocza-tragedia jednym słowem. I tak siadlam przed komodą z ubrankami i chlipie :"Nie dam rady", a moje kochane dziecko starsze (nawet nie zauwazylam kiedy weszła za mną do pokoju) siada za mną, zaczyna mnie głaskać i mówi spokojnie:"Dasz radę mamusiu".
O matko, kto tu kogo powinien wspierać, co? Uwielbiam ją. Od razu mi się lepiej zrobiło i postawiłam pierwsze pranie. |
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn wiesz co, ja sobie cenie jego rady, dopóki jest spokojny i np. mówi "Kochanie, staraj się omijać studzienki i nie wjeżdżać w nie prawym kołem, za jakiś czas przyzwyczaisz się i będziesz umiała dobrze ocenić, gdzie dokładnie idzie koło" - ja mówię "Okej, postaram się" i się staram. I nie ma żadnych nerwów. Ale jak on zaczyna zamiast dobrej rady jakieś złośliwe komentarze, albo po prostu podnosi głos, że mam jechać, i na co czekam, i muszę się pospieszyć bo cośtam, to nie wytrzymuję... on twierdzi, że nie wierzy, że inteligentna osoba taka jak ja nie potrafi pewnych rzeczy, stąd jego wniosek, że się nie staram/nie myślę, a potem mnie przeprasza, że jest nerwowy i że nie ma dystansu. Prawda jest taka, że ja mam w ogóle problemy z podejmowaniem decyzji zwłaszcza na szybko, ale na kursie mnie nie uczyli, co mam zrobić w takiej sytuacji, po prostu jechałam na taki parking, gdzie były miejsca i dało się ćwiczyć, nikt mi nie mówił "wykombinuj sobie miejsce pod skarbówką, a jak nie ma to sobie jakoś poradź!".
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Omijanie studzienek.... po co? Ostatnia rzecz, na której powinnaś się skupiać za kierownicą moim zdaniem. Ale to na marginesie. Na kursie nie uczą 90% rzeczy, które są za kierownicą potrzebne bo to się nabiera z czasem. To tak jak ze szkołą rodzenia a z prawdziwym rodzeniem i wychowywaniem dziecka. I tak w trakcie sobie człowiek miliony pytań zadaje i musi sobie z tym poradzić sam. TŻtowi dałabym bana na odzywanie się, zresztą on sam powinien wiedzieć kiedy sobie odpuścić. Mój TŻ mimo, że ma prawo jazdy 17 lat a ja 7 nigdy nie dał sobie prawa do najeżdżania na mnie za kierownicą bo to naprawdę nie pomaga i niczego nie uczy. |
|
|
|
|
#4947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozwodzi my się ok. Ale niech dzieci mają nadal i ojca i matkę i wsparcie w obu. Słyszałyscie ze syn Filipa Hajzera nie żyje? Miał 10 lat... |
|
|
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację że rozwód powinien być z klasą. I tak naprawdę wtedy się okazuje jaka jest prawdziwa twarz obu osób. |
|
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wierzyłam dopóki na jego profilu nie zobaczyłam wpisu o śmierci syna. Straszne! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

podejrzeć robaczka i zaczęłam 31tc 

))
07.02.2015r.

i to 300km?
ciesze się, że w końcu jakaś waga podobna do mojej Książniczki